بشری
♦️نشست آیندهپژوهی گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه مسائل #زنان با نگاه به بیانیه #گام_دوم
با حضور:
🔅 خانم دکتر فریبا علاسوند: عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده و عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران
🔅خانم دکتر مریم اردبیلی: پژوهشگر حوزه زنان و آیندهپژوه
🔅خانم دکتر زهرا داورپناه: عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده
قسمت اول
🌸خانم دکتر علاسوند: موضوع بحث ما، نگاه آیندهپژوهانه و آیندهنگرانه به حوزه #زنان و با توجه به بیانیه مهم رهبر معظم انقلاب با عنوان #گام_دوم انقلاب، تطبیق با مباحث #زنان است. طبیعتا آیندهپژوهی و آیندهنگری مبتنی بر فهم وضعیت موجود است. من یک بررسی کردم و دیدم نیاز به تفسیر ندارد و با دو سه کلیک میتوانید به تحقیقات متعددی مربوط به وضعیتسنجی #زنان دست یابید که در مرحله تحلیل هم نیستند، در مرحله فراتحلیل هستند. یعنی آنقدر تحقیقات متعدد چه محلی، چه منطقهای و چه ملی در حوزه #زنان صورت گرفته که امروز محققان بیشتر ترجیح میدهند همان تحقیقات را بررسی کنند و زحمت تحقیق مجدد به خودشان نمیدهند. بنابراین حرفهای که من میزنم خیلی استثنایی نیستند و برآمده از همین تحقیقات هستند.
📍در حوزه وضعیتسنجی #زنان چند مسأله وجود دارد که لازم است به آن توجه کنیم. مسائل مادر، زن، خانواده، عشق و روابط جنسی مسائلی هستند که برای فهم وضعیت زن و خانواده در امروز باید اینها را فهم کرد و بررسی کرد که الان در چه شرایطی هستند. اینکه بگوییم امروز ایران در چه شرایطی است را خیلیها بررسی میکنند؛ در جامعهشناسی، زن در این موقعیت است، خانواده در این موقعیت است. حتی از آن عبور میکنند و ممکن طرح و برنامه ارائه دهند. به نظرم به این سهولت نیست. یعنی فهم وضعیت #زنان در جامعه ایرانی، انقدر صریح نیست. ممکن است مقالهای در زمینه زن یا خانواده یا هر چیز دیگری، بنظر درست برسد اما در یک اتفاقی، حرکتی و در یک مقیاس بزرگی دقیقا برعکس آن رخ میدهد.
خود مقوله زن دچار دگردیسی شده و تعداد قابل توجهی که نمیشود آن را نادیده گرفت دقیقا دنبال زن در چارچوب انقلاب اسلامی، الگوی زن تراز اول انقلاب اسلامی هم هستند. بنابراین یکی از پیچیده ترین جامعههای قابل بررسی، جامعه ایرانی است که بهدلیل عنصر سنت، مذهب یا زیست بوم ایرانی هنوز خیلی قدرتمند در مقابل تحولات مدرن قرار دارد. بنابراین ممکن است دهها نشانه برای مخالفت با چیزی که میگوییم بیاورید؛ بخصوص طلاب میگویند ما هرچه خودمان و اطرافیانمان را نگاه میکنیم اصلا در این مجموعهای که شما زن میگویید نمیگنجد.
ادامه دارد ...
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
همه ما تلف شدنی ها
🔸بیبیسی که برای چاقو خوردن یک سفیدپوست در لندن، قبل از اینکه اصلا ماجرا روشن شود از تیتر «حمله تروریستی» استفاده میکند خبر از «تلفات» چهل ونه مسلمان در نیوزلند داده. بیبیسی درست میگوید. سفیدپوستان بریتانیایی، این «از مابهتران چشم آبی» مظلومانه ترور میشوند و ما خاورمیانهای ها و ما مسلمانان «تلف» میشویم. مثل گاو و گوسفندی که به مسلخ برده میشوند.
🔸بیبیسی درست میگوید. یک میلیون نفرمان در عراق و چند صدهزار نفرمان در افغانستان «تلف» شدند. با دخالت نظامی کارفرمای بیبی سی، دولت فخیمه بریتانیا. بیبیسی درست میگوید. ما «تلف» میشویم. چند ده هزار نفرمان در یمن «تلف» شدند و هر روز دارند بیشتر تلف میشوند. با بمبهایی که کارفرمای بیبیسی به سعودی فروخت و بیبیسی هم وظیفه سازمانیش را انجام داد و تیتر زد «جنگ نیابتی ایران در یمن». بیبیسی درست میگوید. یک ملت کامل از جمع ما، یعنی ملت فلسطین، هفتاد سال است به صورت جمعی دارد «تلف» میشود، با دخالت مستقیم سیاسی دولت بریتانیا. دویست هزار نفرمان در لیبی در قفسهای خرید و فروش برده نگه داری میشوند و منتظرند تا «تلف» شوند، قفسهایی حاصل از دخالت نظامی دولت صاحب بیبیسی.
🔸اما بر بیبیسی حرجی نیست. وظیفه بیبیسی گیج کردن و آشفته کردن ذهن ما و از بین بردن شاخصهای تشخیص درست و غلط و ظالم و مظلوم و قاتل و مقتول است. وظیفه بیبیسی است که کاری کند که ما با دولتهایی که ما را تحریم اقتصادی کرده و گرسنه کردهاند بیشتر همدلی کنیم تا با خودمان. وظیفه بیبیسی است که حتی بحث حمله نظامی و تجاوز نظامی به خاک ایران را طبیعی و قابل قبول جلوه دهد. اصلا دولت بریتانیا برای همین منظور سالی چند ده میلیون پوند از دهن مردم هرروز فقیرتر شده کشورش میزند و خرج این ماشین جنگ نرم میکند. (و دروغ میگویند که بیبیسی فارسی سازمانی عمومی است. بیبیسی فارسی ربطی به سازمان کلی بیبیسی ندارد و بودجهاش مستقیم از وزارت خارجه میآيد).
🔸بر بیبیسی حرجی نیست. بر ما چرا. بر ما که چون بردگانی سربراه شب به شب منتظریم تا قصابی که چاقو بر گلوی ما گذاشته و قرنها غارتمان کرده، با صورتهای اجاره شده از کسانی که زمانی ایرانی بودهاند دستهای پرخونش را بزک کند و جهان را برای ما تفسیر کند و به بگوید چگونه ببینیم و چگونه بیندیشیم. بر ما که ذهن خود را شب به شب برای استعمار شدن در اختیار ارباب میگذاریم. ما. ما همه مسلمانها وهمه خاورمیانهای ها و همه جهان سومیهای تلف شدنی که آبی که پیش از ذبح شدن جلویمان گذاشتهاند را با ولع مینوشیم.
علی علیزاده
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
♦️نشست آیندهپژوهی گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه مسائل #زنان با نگاه به بیانیه #گام_دوم:
قسمت دوم
📍به هرترتیب ما در فهم مسئله زن و اینکه مشابه این مقوله دقیقا چه کسی است، قطعا دچار تحول شدهایم. ما دو تا قطب داریم، زنانگی و مردانگی. عدهای در قطب زنانگی قرار دارند و زن بودن، المانها و احساسات و ویژگیهای زن بودن را پذیرفتهاند و عدهای نیز قطب مردانگی یعنی منتها الیه مرد بودن را پذیرفتهاند. کسانی که تکیهگاه بودن، غیرتی بودن، حامی بودن را تمجید میکنند. کسانی که در ذهنها از نظر سنتی، مردانگی نامیده شدهاند و در این قطب هستند. یک بخشی هم این وسط وجود دارد و بیشتر آدمها هم در این حد وسط هستند؛ هم زنانگی دارند و هم مردانگی. نه از منظر روانشناختی؛ از منظر هویت زن بودن و مرد بودن. یعنی ما در منتهاالیه زن بودن بایستیم و بگوییم زن بودن یعنی این! و یک زن یا مرد کامل و تام باشیم. از نظر هویتی این دو مقوله مخدوش شده است و خیلیها ترجیح میدهند وسط قرار گیرند. کما اینکه در میان پسران هم کسانی هستند که به سمت زنانگی حرکت کردهاند. همیشه طوری بوده که وقتی به پسری میگفتیم رفتارت دخترانه است، ناراحت میشد. اما الان بدلیل کمرنگ شدن مرزهای زنانگی و مردانگی، نه به لحاظ اخلاقی بلکه به لحاظ هویتی، این دستهبندی را نمیپذیرند. به مدارس یا خانوادهها نگاه کنید؛ دقیقا نشان میدهد که متوسط مردم علاقه مندند مرزهای زن و مرد را نادیده بگیرند. مفهوم جندر یعنی احساس من به عنوان زن بودن و مرد بودن. یعنی آنچه که در بساط فرهنگی و اجتماعی باعث شده من احساس زنانگی یا مردانگی کنم. فرد میگوید جنسیت یعنی آن امر فرهنگی اجتماعی که به من القا میکند تو دختر یا پسر هستی، میتواند سیال و تغییرپذیر باشد. این بحث را من از مجالس خانگی شاهد بودم تا محافل دانشگاهی و این عجیب است. اگر حواسمان نباشد و از حلقه همفکر و همزیستان خودمان جدا نشویم، متوجه این ناپدید شدن مرزهای جنسیت و ایده نفوذپذیری جنسیت نخواهیم شد.
📍مسأله دوم، مقوله #مادر است. مفهوم #مادر به عنوان الهه مقدس ایثار، فداکاری و گذشت به شدت دچار تحول شده است. اینکه #مادر به عنوان نماد اصولاً شخصیتاش فناست، عشقاش، هویتاش در این است که خودش را فنا کند، دچار تحول شده است. خیلی این حرف انعکاس داده شده که "یک وقتی هم برای خودت بگذار!" یک زن همه هویتش مادری نیست!" من زیاد از #مادران جوان میشنوم که همه آنچه که ما مسئول همه آنچه در تربیت بچههایمان اتفاق میافتد نیستیم. وقتی در مقابل قصور کودکشان احساس گناه میکنند، دختران جوان و #مادران آینده میگویند این هیچ ارتباطی به شما ندارد. نمیخواهم بگویم #مادر قابل تبرئه نیست. من از تغییر صحبت میکنم. این تغییر مهم است. این تغییر باعث شده مدلی از #مادران فانتزی پدید بیاید که قبلا نبوده است. مثلا #مادری که برای بچه خود عرصههایی را باز کند و بگوید تو میتوانی آزاد باشی، انتخاب راحتتری داشته باشی، بیشتر با هم برویم و لذت ببریم؛ بهجای اینکه نگران آینده فرزندش باشیم. این نوع #مادری که امروز میبینیم هم متأثر از تغییر بسیاری از ارزش های اصلی و ذاتی و مهم خانواده است.
ادامه دارد ...
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
♦️نشست آیندهپژوهی گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه مسائل #زنان با نگاه به بیانیه #گام_دوم: قسمت دوم
♦️نشست آیندهپژوهی گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه مسائل #زنان با نگاه به بیانیه #گام_دوم:
قسمت سوم:
📍سومین مسأله، مقوله عشق است. در این موضوع به خصوص در اروپا و در محافل آکادمیک درباره عشق رمانتیک صحبت شده است. اما در ایران مسأله جدیدی است. عناصر مختلفی هم به آن دامن زدهاند. آن خرد جمعی جنسی جامعه طوری تغییر کرده که مفهوم عشق در خانواده به شدت تغییر کرده است. فیلمهایی که در قالب صحبتهای کوتاه با دختر و پسرهای جوان است را ببینید؛ بنظر میرسد رابطه عشقی بینشان برقرار است اما خود آنها تعریفشان از رابطهشان عشق نیست. فقط یک نیاز است که شاید بدنی است. در خود خانوادهها هم به همین کیفیت است. تغییر سوگیری خانواده چند کارکردی به خانواده عشق رمانتیک بسیار بسیار اثر دارد. یعنی اگر خانوادهای برای 5 تا کارکرد شکل میگیرد و یکی از این کارکردها به طور طبیعی مختل شود، مثلا عشق زن و شوهر ضعیف بشود، یا مشکل اقتصادی داشته باشند، بهخاطر 4 کارکرد دیگر خانواده پابرجا میماند. اما اگر خانواده تککارکردی شود، آن هم فقط و فقط عشق رمانتیک باشد، خیلی طبیعی است که خانواده دچار شکست میشود.
📍این مباحث، مباحثی نیست که فکر کنید ناگهانی از بطن جامعه و فرهنگ ما درآمده است. طبیعتاً خاستگاه این تحولات در اروپا است و جامعه مدرن به دنبال خود آن را ایجاد کرده است. فضل الرحمن؛ روشنفکر مسلمان هندی میگوید ما متدینین در مواجهه با مدرنیته میتوانیم این چند مواجهه را داشته باشیم: یک گروه پدیده مدرن را به عنوان پدیدهای نجس و منفور بگیریم و از کنار آن بگذریم. کسانی که این برخورد را با مدرنیته داشتند، مدرنیته آنها را زیر پایش له کرد. گروه دوم کسانی هستند که میپذیرند اتفاق بزرگی دارد میافتد و البته الزاماتی هم دارد ولی ما باید مواظب باشیم و دامن ما با این پدیده تر نشود. در حالی که عناصر مدرنیته به گونهای وارد زندگیشان شده که فکر نمیکنند بدون مدرنیته بتوانند زندگی کنند. گمان میکنند میتوانند آن را کنترل کنند. در حالی که این اتفاق نیافتاده است. گروه سوم هم کسانی هستند که مدرنیته را با تمام ابعاد هولانگیزش فهم میکنند و سعی میکنند با آن مواجهه شوند. این گروه وجود دارد؟! یا کاری انجام دادهاند؟! میدانیم نگرانی به این سبک در گروهی وجود دارد. اما اینکه در مقابلش چه کردهاند، شخصا نمیتوانم بگویم چه حدی موفقیت داشتهاند. نمیخواهم بگویم کاری نشده ولی کار مشت پُرکنی نبوده است. زمانیکه دستهای از دانشمندان مسلمان این هشدار را در کشورهای هند و پاکستان و افغانستان دادند ما هنوز در گیر و دار این قصهها نبودیم. جامعه ما در زمان طاغوت دو بخش بود. جامعه بسته حوزه، هنوز بنظرش میرسید با پرهیز میتواند از این تغییرات دوری کند. اما بعد از انقلاب شرایط فرق کرد کمااینکه مدرنیته هم بساطش گستردهتر شده بود. بنظر من اگر بخواهیم با توجه به #بیانیه_دوم رهبر انقلاب کاری بکنیم و حرفی بزنیم و از خطابه دست برداریم، بخصوص آنجا که میفرمایند: "ما باید #تمدنسازی کنیم که مقدمه طلیعه ظهور باشد"، قطعا یکی از ارکان آن یک تمدن خانوادهگراست که برای تمام اعضایش توانمندی در مقابل فشار مدرنیته ایجاد کند. همه ما نیاز داریم اول به یک سطحی از خودآگاهی درباره این جریان برسیم و مردم را نیز به این آگاهی برسانیم. این حرکت باید از خودعاملی در خانوادهها شروع شود.
ادامه دارد ...
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby
6.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 پرواز تاریخی اولین #زن_خلبان لگرد در ایران
📌پرواز سولویی اولین #زن_خلبان بالگرد در ایران در شرکت هلکوپاری ایران در کرج انجام شد.
▪️ #سمیرا_شبانی نام خود را به عنوان اولین خلبان زن بالگرد #ایران ثبت کرد و اولین پرواز مستقل خود را انجام داد.
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی🌺🌿
🌺 @zanan_enghelaby