#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: چگونگی انتساب شرور به خداوند و آن که در دعا وارد شده: « أنت خالق الخیر و الشرّ » [۴] یا آن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
نعمت و اقسام آن
قوله علیه السلام: وَ شُکْرِ النِّعَمِ.
هو من النعمة و هی کل ما یتنعّم به الانسان و آن دو قسم است: ظاهریه و باطنیه.
ظاهریه او: کلّ آن چیزهائی که منتفع و متلذّذ میشود انسان به او به حسب تمتّعات بدنیه از مطعوم و مشروب و ملبوس و مرکوب و منکوح، مع الصحة و العافیة التی هی أعظمها، کما قال تعالی: « وَ أَسْبَغَ عَلَیْکُمْ نِعَمَهُ ظَاهِرَةً وَ بَاطِنَةً [۳] »، چنان که در حدیث بعضی از آن آثار نعمت و سعادت ظاهریه را ذکر نموده اند. « و من سعادة المرء فی الدنیا بیت وسیعة، و دابّة سریعة، و إمراة مطیعة ».
و باطنیه از نعمت، اوّلاً: قوای ظاهره و باطنه اند، که به واسطه آنها انسان نائل میشود [به] معارف الهیه، و یقین کامل را که حقیقت ایمان باللّه است، کما قال: « وَ جَعَلَ لَکُمُ السَّمْعَ وَ الاْءَبْصَارَ وَ الاْءَفْئِدَةَ قَلِیلاً مَّا تَشْکُرُونَ [۴] ».
----------
[۳]: ۲ - سوره مبارکه لقمان، آیه ۲۰.
[۴]: ۳ - سوره مبارکه سجده، آیه ۹.
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: جاریة بن قدامه جاریة بن قدامه نزد معاویه رفت، معاویه به وی گفت: اقوام تو به تو اهانت کرده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
اجزای بدن
حکایت شده که روزی عبدالملک بن مروان نشسته بود، و عده ای از دوستان و ندیمانش نشسته بودند، عبدالملک گفت: کدام یک شما میتواند اجزای بدن را طبق حروف الفبا نام برد؟ سوید بن غفله برخاست و اعلام آمادگی کرد و گفت: انف (بینی)، بطن، ترقوه، ثغر (دندان)، جمجمه، حلق، خد (گونه)، دماغ، ذکر، رقبه (گردن)، زند (بند دست)، ساق، شفه (لب)، صدر (سینه)، ضلع (پهلو)، طحال، ظهر (پشت)، عین، غبغبه (طوق گلو)، فم (دهان)، قفا (پشت گردن)، کف، لسان، منخر (سوراخ بینی)، نغنوغ (دبر)، وجه (صورت)، هامه (پیشانی)، ید (دست). یکی از حضار برخاست و گفت: من اجزای انسان را با دو لفظ ادا میکنم. سوید گفت: من میتوانم با سه لفظ ادا کنم. انف، اسنان، اذن... سپس بپا خاست و در برابر عبدالملک به خاک افتاد و زمین را در برابر او بوسید. حضار گفتند ما بیش از او اطلاعی نداریم هرچه میخواهد به او بده. عبدالملک جایزه ای ارزشمند به وی داد و او را اکرام کرد.
.......:
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: .......: ۳۹- سوره توحید پرتوی از اسرار نماز » سوره توحید بِسْمِ اللَّه الرَّحْمنِ الرَّح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
۴۰- رکوع
پرتوی از اسرار نماز » رکوع
رکوع آنست که پس از پایان سوره، به نیّت تعظیم خدا و فروتنی در برابر فرمان و عظمت پروردگار، تا حدّی خم شویم که دستها به زانوها برسد، کمر، صاف باشد، گردن، کشیده باشد، گویا نمازگزار، حاضر است که در راه خدا، گردنش زده شود. (۳۵۳) در هر رکعت، یک رکوع لازم است، مگر نماز میّت که بی رکوع است، و نماز آیات، که هر رکعت، پنج رکوع دارد.
رکوع، که از ارکان نماز است و کم یا زیاد شدن آن، چه به عمد یا سهو، نماز را باطل میکند، از بهترین نوع اظهار بندگی است.
رکوع، ادب است و سجود، قُرب و کسانی به خدا نزدیک میشوند که در اظهار ادب، کوتاهی نکرده باشند. این، مضمون کلام امام صادق علیه السلام است که فرمود: «وَ فیِ الرّکوعِ اَدَبٌ وَ فیِ السّجودِ قُرْبٌ وَ مَنْ لا یَحْسُنُ الادبَ لا یَصْلَحُ للْقربِ» (۳۵۴)
در روایات، نمونههایی از رکوع و سجود پیشوایان نقل شده که انسان از رکوع خود، شرمنده میشود.
رکوع اولیاء خدا
امیرالمؤمنین علیه السلام آن قدر رکوع طولانی داشت که عرق از ساق پای او جاری و زیر قدمهای مبارکش تر میشد. [۱]
شخصی وارد منزل امام صادق علیه السلام شد، دید که امام در حال رکوع، به تسبیح خدا مشغول است و تا ۶۰ مرتبه، تسبیح را تکرار نمود. [۲]
در حدیث دیگری آمده است که امام صادق علیه السلام ذکر خدا را در رکوع و سجود، بیش از ۳۰ بار تکرار میکرد. [۳]
فیض کاشانی میافزاید: تکرار تسبیح بیش از ۳۰ بار، در نماز جماعت بود. از اینکه امام، باید مراعات حال ضعیف تران را بنماید، معلوم میشود که شرکت کنندگان در نماز، همه خواهان این طول دادن بودند.
در رکوع میگوییم: سُبحان ربی العظیم و بحمده، و خدای بزرگ را تسبیح و ستایش میکنیم. وقتی آیه «فَسَبِّحْ بِاسْمِ رَبِّکَ الْعَظِیمِ» [۴] نازل شد، پیامبر فرمود: «اِجعَلوها فی رکُوعِکم» [۵]
همراه با فرشتگان
فرشتگان خدا، همواره در حال پرستش خدایند، برخی همواره در رکوع، و بعضی همیشه در سجود و تسبیح. این کلام علی علیه السلام در نهج البلاغه است:
«مِنْهُم سُجود لا یَرکَعُونَ وَ رُکوعٌ لایَنْتَصِبُونَ وَ صافُّونَ لا یَتَزایَلُونَ و مُسَبِّحُونَ لایَسْئمُونَ» [۶] عدّه ای از آنان همواره در رکوع اند و سجود، وصف کشیدگان و تسبیح گویان بدون خستگی.
نمازگزارانی که به رکوع میپردازند، همصف و هماهنگ با فرشتگان الهی اند، بلکه با همه ذرّات عالم وجود، که به تسبیح خدای سبحان مشغولند. [۷]
۴۱- سجود
----------
[۱]: ۳۵۵) بحارالانوار، ج ۸۲، ص ۱۱۰.
[۲]: ۳۵۶) وافی، ج ۲، ص ۱۰۷.
[۳]: ۳۵۷) همان مدرک.
[۴]: ۳۵۸) واقعه، آیه ۷۴.
[۵]: ۳۵۹) المیزان، ج ۱۹، ص ۱۶۰.
[۶]: ۳۶۰) نهج البلاغه، خطبه ۱.
[۷]: ۳۶۱) اسراء، آیه ۴۴.
#پرتویی از نماز
✍محسن قرائتی
https://eitaa.com/zandahlm1357
7.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹جوان چشم چران را نماز درست میکند!
▫️سه دسته نمازشون بالانمیره...
https://eitaa.com/zandahlm1357