کتاب صوتی #سلیمانی_عزیز
"خاطراتی متفاوت و خوانده نشده از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی"
نویسندگان : #مهدی_قربانی
#عالمه_طهماسبی
#لیلا_موسوی
تولید ایران صدا
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
تکلم امیرالمؤمنین (علیه السلام) با اصحاب کهف یکی از معجزات امیرالمؤمنین (علیه السلام) تکلم اصحاب که
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اَلسَّلامُ عَلی مُنْبِعِ القَلِیبِ فی الفَلا (سلام بر جوشاننده آب از چاه در بیابان بی آب و گیاه)
اشاره
از جمله معجزات امیرالمؤمنین (علیه السلام) که در این فراز زیارت ذکر گردیده، جاری ساختن و فوران نمودن آب از چاه در بیابان بی آب و گیاه است. همچنان که در زیارت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در روز میلاد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نیز آمده است:
«السلام علیک یا قالع الصخرة عن فم القلیب و مظهر الماء المعین؛ سلام بر تو ای برکَننده سنگ از دهانه چاه و ظاهرکننده آب گوارا»
لازم به ذکر است بر اساس نسخه ای که علامه مجلسی ذکر نموده به جای واژه «مُنبِعْ» واژه «مُنْبِغْ» آمده که به معنای جلوه گر نمودن و نمایان گردانیدن است؛ یعنی حضرت چاه و صخره ای که مخفی بوده و احدی از مکان آن آگاه نبود را برای دیگران نمایان کردند.
سلام بعدی ناظر به این مطلب نیز خواهد بود که توضیحش میآید.
به هر حال در جریانات متعددی این نوع معجزه از حضرت بروز شد که به عنوان نمونه دو مورد ذکر میشود.
#هفتمین_زیارت
#فاطمه_سادات_درچه_ای
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
یاد خدا شخصی صالح گوید: وقتی که در کوههای بیت المقدس گشت و گذار داشتم، وارد دره ای بزرگ شدم و فریاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ایران، اسکندر، وپژگیهای حاکم
وقتی اسکندر، ممالک فارس را اشغال کرد، نامه ای به ارسطو نوشت و گفت: خاور و باختر را تصرف کردم، اکنون میترسم ملوک زادگان پس از من، مردم را آزار دهند، به همین جهت تصمیم گرفتهام آنان را به قتل برسانم و به پدرانشان ملحق کنم. ارسطو در پاسخ نوشت: اگر شاهزادگان را به قتل رسانی سلطنت در اختیار مردم پست و فرومایه قرار خواهد گرفت.
بی تردید آنان طغیان میکنند و ستم روا میدارند، بیم از آنها از شاهزادگان بیشتر است.
بهتر این است که هر گوشه از سرزمین ایران را در اختیار شاهزاده ای قرار دهی، تا به نگهداری متصرفات خود سرگرم شوند و به قیام علیه تو برنخیزند، اسکندر نظر ارسطو را پسندید و حکومت ملوک الطوایفی را در ایران ایجاد کرد.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🔰 سلسله سخنرانی های #زمانه_ات_را_بشناس 21 🌀 بازخوانی تحلیل های مهم #وقایع_تاریخی مقام معظم رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
زمانه ات را بشناس 22.MP3
4.42M
🔰 سلسله سخنرانی های #زمانه_ات_را_بشناس 22
🌀 بازخوانی تحلیل های مهم #وقایع_تاریخی مقام معظم رهبری
🎬 جلسه 2️⃣2️⃣
🎤 با تدریس #استاد_احسان_عبادی
👈برای آشنا شدن جوانان انقلابی با تحلیل های #تاریخی رهبری عزیز، در نشر این فایلها حتی با لینک خودتان، همکاری بفرمایید
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
بسيج كوفيان و پيوستن به امام (عليه السّلام) اميرالمؤمنين (عليه السّلام) از ربذه به ذيقار وارد شد. د
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
وقوع جنگ و شكست خفّت بار پيمان شكنان
اميرالمؤمنين (عليه السّلام) همراه با افراد و نيروهاى قبلى خود و نيروى اعزامى از كوفه، و سه هزار تن از مردم بصره كه به آن حضرت پيوسته بودند، راهى بصره شد و در مقابل شهر با لشكر پيمان شكنان مواجه گرديد. سه روز، دو لشكر در برابر هم قرار گرفتند و پيامها و نامهها ميانشان رد و بدل شد. اميرالمؤمنين (عليه السّلام) نامۀ قاطعى براى آنها فرستاد و آنها را از ادامۀ پيمان شكنى بيم داد؛ به عايشه نيز پيغام داد تا توبه كند و به خانه اش باز گردد؛ اما آنها با عناد و لجاجت حضرت على (عليه السّلام) را به جنگ تهديد كردند. بعد از بى نتيجه ماندن احتجاجات اميرالمؤمنين (عليه السّلام)، بيست هزار سپاه آن حضرت و چهل هزار قواى پيمان شكنان در برابر هم صف آرايى كردند. پيش از آغاز جنگ، اميرالمؤمنين (عليه السّلام) داوطلبى خواست تا با استقبال از شهادت، ناكثين را به قرآن دعوت كند. جوانى از اهل مدينه داوطلب شد و قرآن را گرفت و آنها را دعوت به قرآن كرد، اما او را زير بارانى از تير گرفتند و به نقلى دستش را قطع كردند و نهايتاً به شهادت رساندند.
عايشه فرمان جنگ را صادر كرد. پيمان شكنان سپاه حضرت على (عليه السّلام) را تيرباران كردند. اميرالمؤمنين (عليه السّلام) زبير را پيش خواند و سخن پيغمبر (صلّى الله عليه وآله) را به او يادآور شد كه فرموده بود: «بدان كه در آينده تو به جنگ على خواهى رفت، در حالى كه نسبت به او ستمكار باشى». زبير با شنيدن اين سخن منفعل شد و از جنگ كناره گرفت، ولى به دست يكى از بنى تميم به نام ابن جرموز كشته شد.
پس از كناره گيرى زبير، جنگ سختى بين دو طرف درگرفت. در اثناى جنگ مروان حكم با تيرى طلحه را از پا درآورد و گفت من ديگر خون عثمان را مطالبه نخواهم كرد. اميرالمؤمنين (عليه السّلام) خطاب به سپاه خود فرمود تا شتر عايشه برپا است، اين گروه متفرق نمى شوند. سپاهيان حضرت امير (عليه السّلام) به طرف شتر حمله ور شدند. بسيارى از پيمان شكنان در دفاع از شتر كشته مى شدند و گروه ديگرى جاى آنها را پر مى كرد، تا اين كه با شجاعت كم نظير امام حسن (عليه السّلام) شتر عايشه پى شد. با سرنگونى آن، اصحاب جمل پا به فرار گذاشتند.
در پى شكست خفّت بار پيمان شكنان، اميرالمؤمنين (عليه السّلام) به سپاه خود اعلام داشت جز آنچه در ميدان جنگ به دست كسى افتاده است، حق بردن اموال، اسارت زن و فرزندان، تعقيب فراريان، و ورود به خانۀ پيمان شكنان و مردم بصره را ندارند. به دستور على (عليه السّلام) عايشه به منزل يكى از بزرگان بصره برده شد. اميرالمؤمنين (عليه السّلام) او را كه بر اثر اين شكست شرمسار شده بود، سرزنش نمود. عايشه درخواست عفو كرد؛ حضرت على (عليه السّلام) او را بخشيد و دستور داد وى را با احترام به مدينه بازگردانند.
مدت جنگ جمل را يك صبح تا شام، يا بعد از ظهر تا غروب و يا سه روز نوشته اند. شهداى ركاب اميرالمؤمنين (عليه السّلام) را هزار و هفتصد، پانصد، و هزار نفر پياده و هفتاد سواره ذكر كرده اند. تلفات پيمان شكنان نيز شش هزار، پانزده هزار، و بيست هزار تن نوشته شده است. جمل در زبان عربى به معنى شتر نر است و آن روز هودج عايشه بر روى شتر نرى بود. به همين جهت آن جنگ را «جنگ جمل» گفتند. [۱]
----------
[۱]: . نگاه كنيد به: الامامة و السياسة، ج ۱، ص ۶۸ و تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۱۸۲ و تاريخ طبرى، ج ۴، ص ۵۰۰ تا ۵۰۴ در اخبار الطوال، ص ۱۴۷ تا ۱۵۱ و كتاب الفتوح، ج ۲، ص ۴۶۹ تا ۴۸۸ و مروج الذهب، ج ۲، ص ۳۷۰ تا ۳۷۷ و شرح نهج البلاغة، ج ۱، ص ۲۳۳ و ۲۳۵ و ۲۴۷ و ج ۲، ص ۱۶۷. در مورد فرماندهى اين شورش توسط عايشه، نگاه كنيد به: اجتهاد در مقابل نص، ص ۴۲۳.
#تاریخ_تشیع
✍️استاد محمد حسین رجبی
https://eitaa.com/zandahlm1357