.......:
ارواح حیات
قوله علیه السلام: وَ مَتَّعَنَا بِأَرْوَاحِ الْحَیَاةِ [۳] .
یعنی: حمد خدا را که تمتّع و انتفاع داد ما را به ارواح الحیاة. ارواح را به لفظ جمع فرموده اند، به واسطه آن که هر فردی از ارواح متعدّده ای است نه روح واحد.
ارواح پنجگانه انبیاء
----------
[۳]: ۲ - اصل: + و أثبت فینا جوارح الأعمال.
در بعضی چون انبیاء و مرسلین ارواح خمسه است، أعنی: روح قدسی و روح ایمان و روح الشهوة و روح القوّة و روح البدن.
روح قدسی آن روحی است که عالم اند به او حقایق امور ما کان و ما یکون را علی ما هی علیه.
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: عزت نفس پرستو لانه ی خود را از گل و مو میسازد و از همان مو میخورد، و از خوراک آدمیان نمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
مساحت زمین
پدرم به خط خودش نوشته: زمینی است، درختی بلند قامت دارد که ارتفاع آن برای ما نامعلوم است گنجشکی در نیمه روز که خورشید در اول درجه جدی بوده و در شهریست که عرض آن بیست و یک درجه است از سر همان درخت به سوی زمین به حرکت آمد و در یک نقطه ای از سایه ی آن درخت به زمین نشست.
صاحب آن زمین از بیخ درخت را تا همان نقطه که گنجشک نشسته بود به زید و از همان نقطه تا کنار سایه به عمرو و از کنار سایه تا برابر با سایه ارتفاع درخت را به بکر فروخت و بالاخره نهایت مایملک خود را به عنوان فروش در اختیار نامبردگان گذارد. طولی نکشید درخت از ریشه کنده شد و مقدار سایه و محلی که گنجشک روی زمین قرار گرفته بود، نامعین گشت. اینک لازم است مساحتی را که نامبرده به خریداران فروخته تسلیم آنان
نماییم.
مهم آنست که میخواهیم طول درخت و سایه و فاصله بیخ درخت را تا نقطه ای که گنجشک در آن نشسته بود تعیین شود تنها رقمی که از این رویداد داریم آن است که گنجشک به اندازه پنج ذراع از سر درخت به زمین پرواز کرده و اینکه عدد ذراعهای هر یک از مقادیر مجهول، عدد صحیح بوده است. گذشته از این، نظر ما آنست که این مجهولات را بدون کمک گرفتن از قواعد مقرره در حساب از قبیل جبر و مقابله و خطایی و امثال اینها تعیین کنید اکنون راه حل چیست؟
تا این جا طرح مسئله به طوری که از خط پدرم بوده نقل کردم و تصور من این است پرسش را خود ایشان مطرح کرده باشد. اکنون پاسخ آن به طوری که به ذهن من میرسد این است: نظر به اینکه مسافت طیران گنجشک وتر قائمه ایست که مربع میشود یکی از آنها ۱۶ و دیگری ۹ و بالاخره یکی از دو ضلع محیط بقاعده چهار و دیگری سه است و سایه نیز ۴ است زیرا ارتفاع خورشید در آن وقت و در آن عرض ۴۵ بوده و باقی از تمام عرض است که ۶۹ باشد که هرگاه ۲۴ از آن کم شود که میل کلی است و در محل خود ثابت شده ظل ارتفاع ۴۵ میباشد و ناچار مساوی با شاخص است از این تحقیق بدست میآید حصه زید از آن زمین سه ذراع و سهم عمرو یک ذراع و سهمیه بکر چهار ذراع است.
البته در برهانی که برای مساوات ظل با ارتفاع ۴۵ با شاخص ایراد کرده یک نوع سهل انگاری بکار رفته و ما در بخشی از تحقیقات خود بر رساله اسطرلاب به این موضوع اشاره کرده ایم. در عین حال نظر به اینکه تفاوت ناچیز است اشکالی ندارد و برای پاسخ این مسأله کافی است.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_230
و قال عليهالسلام
شَارِكُوا الَّذِي قَدْ أَقْبَلَ عَلَيْهِ الرِّزْقُ، فَإِنَّهُ أَخْلَقُ لِلْغِنَى،
وَ أَجْدَرُ بِإِقْبَالِ الْحَظِّ عَلَيْهِ.
امام عليه السلام فرمود:
با كسى كه روزى به او روى آورده شريك شويد كه براى بىنياز شدن مؤثرتر و جهت روى آوردن بهرهمندى مناسبتر است
شرح و تفسير
با چنين كسى شريك شويد
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به يكى از طرق تحصيل غنا اشاره كرده مىفرمايد:«با كسى كه روزى به او روى آورده شريك شويد كه براى بىنياز شدن مؤثرتر و جهت روى آوردن بهرهمندى مناسبتر است»؛ (شَارِكُوا الَّذِي قَدْ أَقْبَلَ عَلَيْهِ الرِّزْقُ، فَإِنَّهُ أَخْلَقُ لِلْغِنَى، وَ أَجْدَرُ بِإِقْبَالِ الْحَظِّ عَلَيْهِ) .
بعضى از مفسران، اين كلام حكيمانه را بر حقيقت داشتن بخت و اقبال حمل كرده و گفتهاند: چيز مرموزى به نام بخت و اقبال وجود دارد كه در بعضى هست و در برخى نيست. آنها كه داراى بخت خوب و شانس و طالعاند به هر كجا روى آورند با موفقيت روبرو مىشوند، درها به رويشان گشوده و گرهها باز مىشود و مشكلات حل مىگردد و موانع برطرف مىشود. گويى زندگى را نوعى بختآزمايى پنداشتهاند كه عدهاى بدون هيچ دليل منطقى پيروزىهاى مهمى پيدا مىكنند و عدهاى باز بدون هيچ دليلى محروم مىشوند. همانگونه كه در بعضى از شروح نهج البلاغه آمده كه بعضى گفتهاند: بخت به منزلۀ مردى نابينا و گنگ و كر است كه در برابر او مقدارى جواهرات و سنگريزه باشد و او با هر دو دستش بىحساب آنها را به سوى حاضران پرت كند، گروهى بىدليل جواهرات را به چنگ مىآورند و گروه ديگرى سنگريزهها را. در حالى كه اين سخن صحيح به نظر نمىرسد. درست است گاهى پارهاى از تصادفها سبب پيشرفت بعضى از اشخاص نالايق و عقبماندگى برخى از افراد لايق مىشود؛ ولى اينها را بايد استثنايى دانست. اساس پيشرفت بر تلاش و كار و مديريت و نظم و تدبير است. ممكن است بعضى عوامل موفقيت و پيروزى اشخاص بر ما روشن نباشد ولى به يقين آنها كه موفقيت بيشترى در امور اقتصادى، فرهنگى، سياسى و نظامى و مانند آن را پيدا مىكنند داراى امتيازاتى هستند كه ديگران ندارند؛ خواه اين امتيازات براى ما روشن شده باشد يا نه و اينكه امام عليه السلام مىفرمايد: با كسانى كه روزى به سوى آنها روى آورده شريك شويد، ممكن است اشاره به همين عوامل موفقيت و بهرهگرفتن از مديريت و لياقتهاى آنها باشد و به اين ترتيب مسئلۀ اقبال و شانس از جنبۀ خرافى بيرون مىآيد و به صورت مستدل و منطقى خودنمايى خواهد كرد.
مرحوم كمرهاى در ادامۀ بحث منهاج البراعة در ذيل اين كلام حكيمانه، اين گفتار امام عليه السلام را اشاره به استفاده كردن از يك اصل اقتصادى مهم مىداند كه ممالك پيشرفته از آن بهره مىبرند، وى مىگويد: آنها اساس كار اقتصادى خود را بر تأسيس شركتها و تعاون در فعاليتهاى اقتصادى گذاردهاند.
سپس مىافزايد: يك دست به يقين كوتاه است و هر انسانى آمادگى براى بخشى از فعاليتهاى ثمربخش دارد؛ اما هنگامى كه گروهى دست به دست هم بدهند و استعدادها و تخصصهاى خود را بسيج كنند، عوامل تأثيرگذار بيشتر مىشود و سود بيشتر خواهند برد. ١
البته آنچه مرحوم كمرهاى گفته صحيح است؛ ولى كلام امام عليه السلام ناظر به اصل شركت نيست، بلكه امام عليه السلام مىفرمايد: با آنهايى كه در زندگى اقتصادى خود موفقيت بيشترى پيدا كردهاند شركت كنيد و از عوامل موفقيت آنها بهرهمند شويد. از آنچه گفته شد پاسخ بعضى از سخنان مرحوم «مغنيه» كه در شرح نهجالبلاغهاش آورده روشن مىشود و نيازى به ذكر آن نيست.
در حديثى از امام صادق عليه السلام مىخوانيم كه فرمود:
«لا تُخالِطُوا وَ لا تُعامِلُوا إلّا مَنْ نَشَأَ فِي الْخَيْرِ ؛دوستى و معامله نكنيد مگر با كسانى كه در خير و نيكى پرورش يافتهاند».
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
☘☘نکته☘☘
😊🌺 دوستان گل شمعدانی هرچی جاش سردتر باشه و تهویه داشته باشه برای عمر گلش بهتر و طولانی تر هست
وهمچنین برای تحریک گلدهی بهتر جواب میده
اگه در تراس نگهداری میکنین ومنطقه سردسیر هستین با کاور کردن گل یا پلاستیک کشیدن تراس با تهویه ی خوب بهتر جواب میده
ولی اگه منطقه جنوبی هستین حتما در محیط بیرون توسایه ودور از افتاب مستقیم بذارین افتاب صبح بهشون بخوره کافیه
نور خوب ،تهویه ی خوب ،دمای معتدل در گلدهی تاثیر داره
17.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اموزش و نگهداری گل شمعدانی🌺
گل وگیاه 🌺:
─┅─═इई
─┅─═इई 🍁🍂🍁 🍂🍁
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: توصيه ۷۰) پاكترين كسب و درآمد، دسترنج آدمي است و هر معامله اي كه با درستكاري همراه باشد. و
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا