#ینگه_دنیا
ننگ و رسوایی
سارا، مفسر ژئوپلیتیک و خبرنگار لبنانی: عراق بالاترین میزان ناهنجاری های مادرزادی را در دهه گذشته در جهان ثبت کرد. این نرخ ها در فلوجه بدتر بود، چون توسط نیروهای ائتلاف ایالات متحده با اورانیوم ضعیف شده و فسفر سفید بمباران شد. دادگاه کیفری بین المللی (ICC) کجاست؟!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
راه پله
سمیه سلیمانی شیجانی
کیف لپ تاپ را زیر بغلم زده بودم و پله های آپارتمان را دو تا یکی پایین می آمدم که نفهمیدم بین زمین و هوا چطور پرت شدم. تا آمدم خودم رو جمع وجور کنم متوجه سایه ی سنگینی شدم که داشت بروبر نگاهم می کرد. سرم را که بالا گرفتم مهرداد پسر عصا قورت داده ی آقای رجبی بالای سرم ایستاده بود یعنی کلا درد پشت سرم و آرنجم که محکم خورده بود به دیوار یادم رفت. سریع از جایم پریدم و گفتم: «سلام»
مهرداد سر همیشه مغرورش را بالاتر گرفت و گفت: «علیک سلام تشریف می برید کنار می خوام رد شم»...
این شما و این هم داستان زیبای امشب.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند پذیرنده توبهها...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم✨
🍃🌸اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبح زیبای بهاریتون بهخیر. در آخرین پنجشنبه ماه مبارک رمضان به درگاه خداوند متعال دست به آسمان میبریم و برای ظهور آخرین ولی و نمایندهاش دعا میکنیم🌸🍃
حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: «بترسید از آه و نفرین مظلوم حتی اگر کافر باشد. زیرا در برابر نفرین او پرده و مانعی نیست.» (نهجالفصاحه، حدیث ۴۸)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نمای_نزدیک
امید، زیر پوست دغدغه
فائقه بزاز
آقای قرائتی عزیز و شیرین سخن، که خدا حفظشون کنه چندین سال پیش صحبتی داشتن، نقل به مضمون، که همه چیز ما برعکسه، تو دوران دبستان که بچه ها کودک هستند دخترها و پسرها در مدارس جداگانه درس می خونند و دوران دانشگاه که تو اوج امیال و احساسات هستند بی پروا، کنار هم تحصیل و کار گروهی می کنند. شاید همان روزها ایشون و خیلی دیگر از کارشناسان دلسوز و دغدغه مند آسیب اصلی را در مدل محیط های آموزشی می دانستند و نتیجه هم همین شد که دیدیم. اصلا از موضوع اختلاط گذشته، چرا باید دختر خانم ها تو سنینی که سن کودکی یا نوجوانی و بلوغه و میل زیاد به دیده شدن در وجودشون فوران میکنه سر کلاس با روسری و مانتو و مقنعه حاضر بشن؟
اگرچه که برای هر محیط آموزشی لازمه که قوانین و مقررات خودش رو داشته باشه و با خونه ی خاله فرق می کنه اما از حق نگذریم گاهی محیط های آموزشی مدارس گیرهای چند پیچی به بچه ها یا حتی والدینشان می دادند و می دهند که تمامشان می شوند یک مشت کابوس های دوران مدرسه، تا سالیان سال. کابوس هایی که می تواند به انزجار بچه ها از حجاب و پوشش هم منتهی شود. از این تجربه ها هر کدام از ما کم نداریم، این که یک سوء رفتار یا بدرفتاری در الگوسازی باعث شده زخمی گوشه دلمان جاخوش کند و هیچ وقت ترمیم نشود.
یکی از همین دانش آموزان قسم می خورد که انقدر خاطره تلخ و دردناک از دبیرستانش داره که به محض فارغ التحصیلی میره و از یک کیلومتری اونجا هم رد نمی شه. یا مادری می گفت تو یکی از دبستان های مذهبی شهر دخترخانم ها اجازه دارند بدون روسری باشند چون هیچ مردی داخل مدرسه رفت وآمد نداره و محیط صددرصد زنانه است اما دخترها به هیچ وجه اجازه ندارند حتی یک بند انگشت از موهایشان را کوتاه کنند. این تازه یکی از دم دستی ترین قوانین مدرسه بوده و آن مادر می گفت بعد از یک سال تحصیل، دخترش را که مبتلا به افسردگی شده بوده به جای دیگری منتقل کرده اما حتی گاهی که مجبورند از خیابان منتهی به آن مدرسه عبور کنند، مادر و دختر هر دو دچار تپش قلب می شوند!
کسی هم می گفت چرا بیشتر مدارس اجازه نمیدن دانش آموزان کفش یا روسری رنگی بپوشند حتی اگر شده در ایام و اعیاد خاص؟ چرا همیشه روح دل مردگی تو مدرسه ها حاکمه و بیشتر بچه ها غروب های جمعه برای فرارسیدن شنبه و رفتن به مدرسه عزا می گیرن؟! نمی خواهم تمام مشکل ناهنجاری ها، بی حجابی ها و بدن نمایی های امروز رو که البته از طرف قشری اندک و محدود ارائه می شود و روی چهره عفیف و نجیب شهرهایمان چنگ می کشد فقط و فقط گردن مدل سیستم آموزشی مان بیندازم که مطمئنا برآیند چندین و چند مؤلفه سبب بروز چنین رفتارهایی شده اما بخش مهمی از ناهنجاری های امروز حاصل بی تدبیری یا افراطی گری های مدیران و مربیان آموزشی دوران مدرسه است. ناگفته نماند هنوز آنچه از نمای حقیقی جامعه به دست می آید ظهور و بروز اصالت، دینداری ،حیا و عفت است. هنوز دین و اخلاق ، حتی میان کسانی که در ظاهر شئونات را تمام وکمال رعایت نمی کنند مهم است. قاب هایی تماشایی از سفره های افطاری که در میادین و معابر گسترده شده یا اجتماعاتی که به مناسبت اعیاد مذهبی برپا می شوند حاکی از همین نکته است؛ چه بسا دختران و زنان کم حجابی که روزه اند ونمازگزار و...
اما حجاب هم مورد تأکید شهداست و هم ریشه در عمق وجودمان دارد شاید برای همین هم هست که از مشاهده عدم رعایت آن توسط یک اقلیت محدود، بسیار بسیار آزرده می شویم و نگرانیم مبادا با دسیسه های دشمن و سوءاستفاده هایش از ناآگاهان، به برهنگی دوران جاهلیت مدرن پیش از انقلاب برگردیم یا پروژه اندلس سازی تکرار شود... که البته این نگرانی ها هم به جاست. اما یادمان باشد امید و مهربانی معجزه می کند. هر چند که امید، این تنگ بلورین و درخشان زندگی، این درخت تنومند، دشمنانی سرسخت دارد. درخت تنومند امید میان گسل ها و دو قطبی هایی که در میانه های شلوغ بازی ها و زیاده گویی های اغیار تمام قد ایستاده و به دشمن که می خواهد ما را به جان هم بیندازد دهن کجی می کند و در این میان ما چه کسی را داریم غیر خودمان؟ همسایه هایمان؟ دوستان و آشنایانمان،همکارانمان و هم میهنانمان؟... هر چند که ممکن است در ظاهر با ما فاصله داشته باشند.
این پهنه وطن است، جان است و خیرش را می خواهیم. پس مدارا می کنیم، اندیشه و تدبیر به خرج می دهیم تا امید در ایران زنده بماند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پاسخ_به_شبهات
⁉️قرآن هنگامی که میخواهد امکان فرزند دارشدن را از ساحت وجود خدا نفی کند، در آیه 101 سوره انعام میگوید: «چگونه ممكن است [خدا] فرزندى داشته باشد، حال آنكه همسرى نداشته است»؟! همچنین از زبان حضرت مریم در آیه 20 سوره مریم میگوید: «چگونه ممكن است فرزندى براى من باشد، در حالى كه تاكنون انسانى با من تماس نداشته»؟! اگر منطق قرآن در نفی فرزند دار شدن خدا و حضرت مریم سلاماللهعلیها این است، تولد حضرت عیسی علیهالسلام بدون پدر چگونه پذیرفتنی است؟!
✨اولا: سخن خداوند در آیه 20 سوره انعام سخنی جدلی و در پاسخ عقیده باطل مشرکین بوده و منطبق با منطق آنها بوده، نه اینکه سبب فرزند نداشتن خداوند منحصر در همسر نداشتن او باشد! چرا که همسر گزیدن براى خداى تعالى معقول نيست، زیرا همسرگزینی از عوارض موجودات جسمانی و مادی است و او از چنین عوارضی پاک و منزه است.
ثانیا: کلام حضرت مریم سلاماللهعلیها کلامی ناظر به شیوههای طبیعی تولد فرزندان انسان است و منافاتی با اراده الهی ندارد. حضرت مریم در اين حال تنها به اسباب عادى مىانديشيد، در حالی که نظام عالم طبيعت مخلوق خدا و محكوم فرمان اوست و هر گاه بخواهد مىتواند اين نظام را دگرگون سازد و به وسيله اسباب و عوامل غير عادى موجوداتى را بيافريند.
ثالثا: هدف از تولد حضرت عیسی از مادری بدون همسر اين بوده كه خداوند بشرى به وجود آورد كه مظهر قدرت او باشد و از اين طريق حجّت را بر ملت لجوج بنى اسرائيل كه زير بار دعوت دیگر پيامبران پس از حضرت موسى علیهالسلام نمىرفتند، تمام كند و از آنجا که حکمت خاصی دارد، نمیتوان داستان آن را به عنوان نقض دیگر آیات قرآن در چگونگی تولد فرزندان انسان در نظر گرفت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
فواید جالب هندوانه
🍉به هیدراتاسیون یا آب رسانی بدن کمک میکند؛ مصرف هندوانه میتواند به هیدراته نگه داشتن بدنبه خصوص در روزهای گرم به شما کمک کند.
🍉به هضم غذا کمک میکند؛ هندوانه سرشار از فیبر است که به هضم غذا و حرکات منظم روده کمک میکند. فیبر همچنین به شما کمک میکند احساس سیری کنید که میتواند از پرخوری جلوگیری کند.
🍉سرشار از ویتامینها و مواد معدنی ست؛ هندوانه منبع عالی ویتامینهای A و C است که برای حفظ سلامت پوست، بینایی چشم و سیستم ایمنی قوی ضروری هستند. هندوانه همچنین سرشار از پتاسیم است که به تنظیم فشار خون کمک میکند.
🍉هندوانه کم کالری است، بنابراین برای افرادی که در تلاش برای کاهش وزن دارند، یک گزینه غذایی عالی است. زیرا یک وعده هندوانه به تنهایی حاوی حدود ۴۶ کالری است.
🍉ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد؛ لیکوپن موجود در هندوانه با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است. هندوانه همچنین حاوی سیترولین است، اسید آمینهای که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.
🍉هندوانه کبابی به عنوان یک غذای جانبی برای میان وعدههای شما یا به عنوان یک دسر شیرین و خوش طعم عالی است. هندوانه را به ورقههای ضخیم برش دهید و از هر طرف آن را چند دقیقه کبابی کنید. به عنوان یک غذای جانب خوش طعم، روی آن مقداری نمک و کمی روغن زیتون بپاشید و میل بفرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
ماجرای بنای یادبود عجیب در ژاپن
نظامیان ژاپنی در یورش ها به کره در سال های ۱۵۹۲ تا ۱۵۹۸ میلادی، دست کم ۳۸ هزار کره ای و ۳۰ هزار نظامی چینی را کشتند. (برخی تا ۲۰۰ هزار نفر هم تخمین می زنند) اوایل نظامیان ژاپنی سرها رو می بریدند و به ژاپن می بردند اما دیدند حمل این سرها سخته بنابراین پس از مدتی قرار شد بینی فرد کشته شده بریده بشه و به ژاپن ببرند. این بینی ها در واقع سندی بود که نشان می داد هر جنگجو (معمولا سامورایی) چند نفر را کشته. البته انتقال بینی هم کار ساده ای نبود اما خب برای پرداخت حق الزحمه و اثبات شجاعت، لازم بود بنای «هانازوکا» به معنای تپه یا آرامگاه بینی در ۱۵۹۷ به افتخار رشادت های نظامیان ژاپنی ساخته شد اما چند دهه بعد نام این بنا به «میمیزوکا» یعنی تپه یا آرامگاه گوش تغییر کرد که کمتر اون شدت جنایت و ظلمی که شده به چشم بیاد.
نمونه چنین بنایی در نقاط دیگر ژاپن هم وجود داره تا سال های طولانی اجازه داده نشد در هیچ کتاب درسی یا کتاب تاریخی به این ماجرا و این بناها پرداخته بشه برای همینم اغلب مردم ژاپن اصلا نمی دونستند این بناها چی هستند. هرچند کره ای ها گسترده درباره این جنایت می نوشتند و سعی می کردند توجه جهانیان رو جلب کنند در سال ۱۹۹۷ به مناسبت چهارصدمین سالروز ساخت این بنا مراسمی برای یابود قربانیان برگزار شد و بسیاری هم در آن شرکت کردند. تاریخ ژاپن خیلی عجیبه... همیشه آدمو غافل گیر می کنه.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
پیتزا با نان تست
👩🍳مواد لازم:
سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
قارچ: ۱ بسته متوسط
فلفل دلمه ای: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: مقداری
گوشت چرخ کرده یا مرغ: به مقدار لازم
پنیر پیتزا: ۱ بسته
نان تست: ۱ بسته
نمک، فلفل و پودر آویشن: به مقدار لازم
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی ها را خرد کرده و در روغن کمی تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده یا مرغ، فلفل دلمه ای، قارچ، نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی تفت بدهید. رب را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و بگذارید رب کمی سرخ شود. مواد را از روی حرارت بردارید و روی نان های تست کمی سس کچاپ بزنید. به مقدار لازم از مواد روی هر نان تست بریزید و روی مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید. روی پنیر پیتزا کمی پودر آویشن بپاشید. نان های تست را تا زمانی که پنیر آب شود و روی آن طلایی شود درون فر بگذارید. بعد از آب شدن پنیر، پیتزاها را از فر دربیاورید و میل کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
مجازات روزه خواری و فعل حرام در قدیم
عبدا... مستوفی در کتاب «شرح زندگانی من» در جلد اول و در بخش تاریخ اجتماعی و اداری دوره قاجاریه اشاره ای به این ایام داشته، می نویسد: «محال بود وقت افطار صدای فقیری از کوچه بلند شود و چندین نفر داوطلب بهسمتش نروند. در این ماه کار تعطیل می شد و مردم به عبادت مشغول می شدند. طلبکار، سر وقت بدهکار نمی رفت. ادارات دولتی باز بود اما کسی مراجعه نمی کرد. مرافعه شرعی در دفتر علما متوقف می شد. محصلین دیوانی به سراغ مطالبه بدهکاری نمی رفتند. در خانه ها کسی به نوکرها امرونهی نمی کرد. اگر بنایی نیمه تمام بود صاحب کار، بیش از نصف روز کار نمی کشید اما اجرت روز کامل را می داد. خلاصه این که مردم در همه چیز رعایت یکدیگر را می کردند.»
و در جایی دیگر آورده: «مرحوم احمد منشور می گفت با «برادرم موقر» در مجلس قمار تا صبح مشغول شدیم چون به سحری نرسیدیم روزه را خورده بعد به منزل آمدیم. خبر روزه خواری ما زودتر از خودمان به منزل رسیده بود همین که وارد شدیم مادرم از ما رو گرفت. چند روز با ما مثل جذامی ها رفتار می کردند قدغن شده بود نوکرها به ما نزدیک شوند. غذایی اگر می آوردند، در اتاق می گذاشتد و فرار می کردند. ظرف های غذای ما را علی حده در حضور ما کنار حوض، خاک مال می کردند (یعنی ظرف ها نجس شده) تا بالأخره با وساطت برادر بزرگ تر ما را توبه دادند و دوباره به عضویت خانه پذیرفتند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
شوهرم، شهرام ده ساله از تهران
ماه منیر داستانپور
زندگی ام بیشتر شبیه به مسابقات بوکس است. مسابقه ای همیشگی و تمام نشدنی که گویی تا ابد ادامه دارد. گاهی او مرا گوشه ی رینگ حبس می کند و انقدر مشت به سروصورتم می کوبد که درد و تورم امانم را می برد و طعم خون در دهانم پر می شود و گاهی من فرصت نفس کشیدن به او نمی دهم و با تمام قدرت به او ضربه می زنم. تنها وجه تAایزمان این است که من بعد از مشت خوردن گریه می کنم و از مشت زدن خسته می شوم. اما او هم وقتی مرا زیر ضربه هایش له می کند و هم زمانی که من او را می کوبم، لذت می برد و شبیه هیولاهای افسانه ای داستان ها بزرگ تر و نیرومندتر می شود. زندگی ام با توجه به این اوصاف می تواند شبیه به کابوسی عذاب آور و تمام نشدنی هم باشد...
این هفته نیز در صفحه «بر سر دوراهی» با ماجرای تازهای در خدمت شما هستیم. امیداواریم خواندن این ماجرا برایتان سودمند باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97