هفتهنامه زن روز
#مشاوره
حال دلم خوب است
یاسمین رضوی
نشانه هایی که می گوید حال روح مان خوب نیست:
👈استرس مهار نشدنى
شما فردى هستید که تا پیش از این استرس را در حد نرمال تجربه مى کردید. براى هر نکته اى دچار استرس نمى شدید و وقتى هم درگیرش مى شدید، مى توانستید با راهکارهایى کنترلش کنید، اما چند وقتى است که احساس مى کنید، بى علت دچار استرس مى شوید، استرس هایى که کنترل کردن شان از توانتان خارج است. یعنى هر کارى مى کنید و هرچقدر تلاش مى کنید خودتان را آرام کنید، نمى توانید و این بیش از چند بار در هفته برایتان رخ مى دهد. این نشانه را جدى بگیرید.
👈هیچ چیز مرا خوشحال نمى کند
چیزهایى هست که آدم ها را خوشحال مى کند. از چیزهایى لذت مى برند و فعالیت هایى هست که دوست دارند انجام دهند. اگر چنین هستید که وضعیت تان طبیعى است اما اگر ناگهان احساس مى کنید هیچ چیز خوشحال تان نمى کند و نسبت به هیچ فعالیتى علاقه سابق را ندارید، در این مواقع معمولا نسبت به خودتان هم حس خوبى ندارید. از خودتان بدتان مى آید. این نشانه ها را هم نباید نادیده بگیرید.
👈الگوى خوابتان تغییر کرده است
بدون هیچ دلیل روشنى، الگوى خوابتان تغییر کرده است؟ با این که خسته اید، دچار بى خوابى و اختلال خواب شده اید یا خواب راحت و آرام ندارید و مدام از خواب مى پرید؟ تغییر در وضعیت خواب هم مى تواند نشانه پریشانى روحى باشد.
👈تغییر در اشتها
اشتهایتان ناگهانى و گسترده تغییر کرده است؟ البته این مى تواند طیف گسترده اى از دلایل را داشته باشد اما یک دلیل آن هم مى تواند بیمار شدن روح باشد، افسردگى و اضطراب کنترل نشده مى تواند الگوى تغذیه شما را تغییر بدهد.
👈نیاز و علاقه به انزوا
گوشه گیر و منزوى شدید، در حالى که تا پیش از این آدمى اجتماعى و معاشرتى محسوب مى شدید. این هم مى تواند برایتان نشانه باشد. نیاز به تنهایى، یک نیاز همه گیر و طبیعى است اما اگر مدام باشد و شما را به کناره گیرى دائمى از خانواده و دوستان تان ترغیب کند، باید جدى اش بگیرید.
👈حساس نشو
آدم هایى که روح سالمى دارند، آدم هاى حساسى نیستند. نه این که از هیچ چیز ناراحت نمى شوند، بلکه هرچیزى را در ارتباط با خودشان تفسیر نمى کنند. اگر مى بینید که به تازگى حساس و زودرنج شده اید و دائم دارید از دست همه ناراحت و دلگیر مى شوید یا زیادى گریه تان مى گیرد و خشم و ناراحتى زیادى را تحمل مى کنید، چیزى از درون دارد شما را آزار مى دهد و تحت فشارتان قرار داده که به حساسیت غیرطبیعى انجامیده است.
در متن کامل این یادداشت راهکارهایی برای مراقبت از سلامت روان نیز بیان شده است.
@zane_ruz
#پزشکی
فایده سبزى هاى تیره برگ برای روده
سبزى هاى سبزرنگ تیره منابع فوق العاده اى از فیبر نامحلول هستند. این نوع فیبر باعث حجیم شدن مدفوع انسان گردیده که در نهایت موجب افزایش سرعت عبور آن از دستگاه گوارش مى شود. این سبزى ها علاوه بر فیبر، منبع خوبى از منیزیم هستند. منیزیم با تقویت و بهبود قابلیت انقباض عضله داخل معده باعث تسکین و بهبود یبوست مى شود. برخى از تیره برگ هایى که داراى این خواص هستند عبارت اند از: اسفناج، بروکلى و کلم بروکسل و سایر سبزى هاى تیره برگ. علاوه بر وجود فیبر نامحلول و منیزیم در این سبزى هاى تیره برگ، طبق تحقیقى که در سال 2016 شکل گرفت مشخص شد نوعى قند نامعمول در این تیره برگ ها وجود دارد که باکترى هاى خوب موجود در روده را تغذیه مى کند. محققان معتقدند این قند با کمک به باکترى هاى خوب و تضعیف باکترى هاى بدى که موجب بیمارى مى شوند به گوارش بهتر کمک مى کند.
@zane_ruz
#منبرک
صبوری در سختی ها
سرکار خانم نیلچی زاده
کسانى که با فرد معلول صبورى مى کنند خداوند به اندازه اى که شما رنج مى کشید که او آسوده زندگى بکند براى تو قدرت رشد هویتى قرار مى دهد. یعنى در درون تو ظرفیت هاى اضافه اى پیدا مى شود اما اگر با خدا معامله نکنى بدان که قدرتش را ندارى. یعنى روزى مى رسد که مى خواهى از این ها فرار کنى و مى گویى من براى چه باید خودم را قربانى کنم؟ چون فکر مى کند که قربانى شده است. چون کسى نیست که 24 ساعت این انسان را بخرد ولى خدا بى نهایت است و به بى نهایت و گران ترین قیمت مى خرد.
قانون مثلث طلایى: من و تو قبل از این که با هم ارتباطى برقرار کنیم خدایى هست که فرمول هاى زییایى را ارائه مى کند و مى گوید که من پاى تمام محبت ها، دغذغه ها و زحمت هاى تو ایستاده ام و تمام بیدارى هاى تو را به بهترین شکل مى خرم و آن بهشت رضایت من است.
@zane_ruz
#شماوما
کلاه سرتان نگذارند
مى گویند روزى جمعى از بازاریان تهران به محضر آیت الله العظمى بروجردى رسیدند. ایشان فرمودند: مراقب باشید این روستایى ها و شهرستانى ها کلاه سرتان نگذارند. صداى خنده حضار بلند شد و خوشمزه اى فریاد زد آقا چه مى فرمایید همین دیروز یکى شان آمده بود جنس (مثلا) 50 تومنى را 200 تومن به او فروختم. آقا فرمود: بله او با صفا و صداقت خود آمد اما دین تو را با خود برد کلاه سرت رفت، حواست نیست.
@zane_ruz
9.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بیست_و_شش_روز_تا_اربعین
📹 یک امتحان بی سر و صدا!
برای اربعین کم نگذاریم ...
@zane_ruz
#حدیث_امروز
امام سجّاد علیه السلام فرمود:
حقّ همنشین این اسـت کـه بـا او بـه فـضل و انصاف رفتار کنی. به اندازه ای که احترامت می کند، احترامش کنی. اجازه ندهی در هیچ بخششی پیشدستی کند. اگر پیشدستی کرد جبران کنی. همانقدر که دوستت دارد دوستش بداری. اگر تصمیم به گناهی گرفت او را از آن باز داری. برای او مایه رحمت و مهر باش و باعث عذاب او مباش.
بحار الأنوار، جلد 74، صفحه 7
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#کاشانه
ماه جان
مریم کمالی نژاد
محرم از راه رسیده و حال و هواى کوچه و خیابان و خانه هامان را تحت تأثیر قرار داده است. کودکان هم بالتبع، تحت تأثیر این فضا قرار خواهند گرفت. حضور در مجالس و مراسم هاى مذهبى و عزادارى به همراه کودکان، ذهن کوچک آن ها را پر از پرسش هایى خواهد کرد که شما باید با پاسخ هایتان، اثر تربیتى این فضا را دو چندان کنید. چه بخواهیم و چه نخواهیم، فضاى محرم، مملو از غم و اندوه است و ما مى بایست این اندوه جارى را مدیریت کنیم. مدیریت کردن یعنى بتوانیم تشخیص بدهیم که چه موقع، چطور و چقدر از این فضا استفاده تربیتى و مثبت کنیم.
در مورد شرکت در مراسم چند نکته را به عنوان یک والد در نظر بگیرید. اول این که سن و سال کودکتان چقدر است، آیا مى تواند خودش به تنهایى سرش را گرم کند؟ مى تواند به تنهایى نیازهایى مثل رفتن به دستشویى را مرتفع کند؟ مى تواند چند ساعت تمام را یک جا بنشیند؟ چقدر ممکن است رفت و آمدش براى دیگران مزاحمت ایجاد کند و مورد سرزنش و عتاب بقیه قرار بگیرد؟ آیا بچه تان آن قدر کوچک است که ممکن است به هر دلیلى گریه کردن را شروع کند و شما نتوانید به هیچ روشى آرامش کنید؟ هنوز دچار دردهاى کولیک است؟ با پاسخ به این سؤالات شرایط فرزندتان را بسنجید و بعد انتخاب کنید که کدام هیئت بروید. ساعت شروع و اتمام هیئات متفاوت است. برخى مراسم ها صبح برگزار مى شوند و برخى عصر و بقیه شب. گاهى آن قدر شلوغ هستند که شما نمى توانید جایى براى خود و فرزندتان پیدا کنید و بعضى از آن ها اعضایى مسن و آرام دارند که سر و کله زدن با فرزند شما از حوصله شان خارج است.
متن کامل این یادداشت را می توانید در مجله زن روز بخوانید
@zane_ruz