#داستان
مراد دل (۵)
مهری سرایی فر
در قسمت پیش خواندیم خانم عبدالعلى وقتى درددل هاى منیرخانم را شنید، او
را نصیحت کرد که به قسمتى که خدا برایش مقدر کرده راضى باشد و اصرار نکند. حرف هاى خانم عبدالعلى باعث آرامش منیرخانم شد و همانطور که دستش در دست او بود به خواب رفت... اما وقتى چشمانش را باز کرد و سراغ خانم عبدالعلى را از دخترش گرفت، ریحانه گفت: مامان جان، خواب دیدى! هیچکس نیومده دیدنت... منیر خانم که حسابى گیج شده بود از همسرش خواست برایش تفألى به قرآن بزند...
اکنون ادامه داستان را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
همراهان گرامی کانال زن روز
سلام!✋🌻
صبح سرد چهارشنبه پاییزی تون بخیر
حلول ماه پر برکت ربیع الاول، ماه ولادت خورشید بی غروب، عشق بی پایان، جلوه صفات حسنای الهی، سرچشمه رحمت و عطوفت حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و ماه آغاز امامت منجی عالم بشریت حضرت مهدی علیه السلام رو بهتون تبریک میگیم.
✨🌸زندگی تون سرشار از نور و شادی✨🌸
امروز هم با ما همراه باشید
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#سبک_زندگی
انجمن دزدها
گلاب بانو
پدر گفت: دنبال چه کسى بگردیم؟ مى شود رفت رییس فلان مرکز را آورد گذاشت اینجا توى انجمن؟ کاش مى شد. آن وقت فقط یک گناه وجود دارد، والسلام. آن هم دزدى است. کاش خودش مى دانست چنین انجمنى هست، خودش با پاى خودش مى آمد، اعضاى شرکت هم مى آمدند. مثل همین ها که الان دربرابر یک ملت توى دادگاه مى ایستند! شوهر عمه ملوك عادت نداشت بگذارد حرف کسى تمام شود. از آن جا هم که از ارتفاع مى ترسید و این اولین شرط دزدى بود، خودش را کلا از دزدى معاف مى دید. چشمش هم که به عمه افتاده بود و شیر شده بود، دیگر کسى جلودارش نبود، جفت پا پرید وسط حرف پدر. پدر بدش نمى آمد شوهر عمه پرشى بکند. از اول مجلس داشت حرف مى زد، هم مى توانست بعدا خدمتش برسد و هم مى توانست در فاصله نطق خارج از دستور شوهرعمه، انارهاى دانه شده، نمک و گلپر پاشیده شده را لب بزند و دلى از عزا دربیاورد. براى همین برعکس انتظار شوهر عمه که با یک جمله «نه این طور هم نیست» یک کوچولو جلو آمده بود، عقب نشینى کرد و به پشتى صندلى تکیه داد و سرش را به زیر انداخت. شوهر عمه اصلا انتظار نداشت جمله بعدى «آقا شما اجازه بفرمایید» و «چند لحظه صبر کنین» و «هنوز مانده تا نتیجه گیرى»، درکار نباشد و سکوت حاکم بر محیط از او تقاضا کند که بقیه جملاتش را ادامه بدهد. براى همین چند بار با مژه هاى بلند و چشم هاى بیش از حد درشتش اطراف را نگاه کرد و دوباره جمله قبل را تکرا کرد؛ « نه این طور نیست» که به جز دزدى هیچ گناه دیگرى نباشد. گناه که زیاد است منتهى آدم باید آدم باشد. دزدى یکى از گناه هاست که نیاز به قد بلند و نترسیدن از ارتفاع و این جور چیزها دارد.
متن کامل سبک زندگی این هفته را می توانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
#عطارباشی
استفاده از روغن های گیاهی برای خواب خوب
اگر به خواب آرام ترى نیاز دارید، مى توانید روغن هاى اسطوخودوس و شمعدانى عطرى را با هم مخلوط کنید. علاوه بر خواص آرام بخشى اسطوخودوس، شمعدانى عطرى عصب ها را آرام مى کند و استرس را کاهش مى دهد. شما مى توانید چند قطره از این مخلوط را به روبالشى و ملحفه هاى خود اضافه کنید، یا از سه تا چهار قطره در یک دستگاه بخور استفاده کرده یا مخلوط را به آب حمام اضافه کنید.
@zane_ruz
#منبرک
مراتب بهشت
حجت الاسلام و المسلمین عاملی
مراتب بهشت، مراتب آخرت به تعداد آیات قرآن است. آیاتى که شما را جلو
مى برد. در آخرت مى گویند: بخوان و بالا برو! لذا کسى که از شیعیان ما قرآن نخواند، در برزخ به او یاد مى دهند. چون امر قراردادى نیست. یعنى چیزى باید داشته باشد تا عنایت شود. بعضى هشتاد سال خیال مى کند راه رفته است. یک جمله قدیمى است از کیمیاى سعادت، مى گوید: کس باشد که ترینه را لوزینه نام نهد ولى وى از آن لذت لوزینه نبرد. ترینه یعنى آبگوشت، لوزینه یعنى باقلوا، بعضى اسم ترینه را باقلوا مى گذارند ولى لذت باقلوا از این نمى برد. بعضى ها اسم خم و راست شدنشان را نماز گذاشتند. ولى لذت نماز نمى برد. نماز در موازات حق ایستادن است. هرچه هست همین جاست. هیچ جاى دیگر خبرى نیست. بعضى ها هفتاد سال در عالم خیال زندگى مى کنند و همه چیزشان خیال است و حقیقت نیست.
@zane_ruz
#یار_مهربان
معرفی کتاب «بازی عوض شده»
کتاب مجموعه داستان کوتاه «بازى عوض شده»، اثر نویسنده برگزیده جشنواره داستان انقلاب«سجاد خالقى» از سوى «انتشارات شهید کاظمى» منتشر شد. سجاد خالقى که متولد 1364 در شهر نافچ استان چهارمحال وبختیارى است، پیش از این نیز با حضور در جشنواره هاى مختلف ادبى از جمله: جشنواره «کبوتر حرم» (امام رضاعلیه السلام) سال هاى 90 و 91 و 93، جشنواره «شهر پر چراغ» (استانى) سال 90، جایزه ادبى «یوسف» سال 90، جشنواره «ادبیات کودك و نوجوان» سال92، جشنواره «داستان بروجن» (استانى) سال 92، جشنواره دانشجویى «مهر باران» سال92، جشنواره «داستان انقلاب» سال 92، موفق شده بود رتبه هاى برتر را کسب کند. کتاب «بازى عوض شده» شامل داستان هاى کوتاه برگزیده در حوزه انقلاب و دفاع مقدس مى باشد. سیر زمانى این مجموعه که از 11 داستان تشکیل شده از قبل از پیروزى انقلاب اسلامى تا جانبازى شخصیت داستان است. «مادر و کدر»، «بازى عوض شده»، «مردى در مقابل»، «و دیگر هیچ»، «بازى از نو»، «تاریک، روشن، تاریک، روشن، تاریک، روشن...»، «پشت این دیوار ها کسى هست»، «آدم ها روى پل»، «تا همیشه این جا کسى هست»، «حال من جور دیگرى است» و داستانى به نام «همه چیز از همه چیز شروع شد» عنوان یازده داستان کوتاه این کتاب است.
@zane_ruz
#شماوما
قبوله!
مرد شیک پوش و کروات زده اى مى گفت: «براى شفاى فرزندم به مشهد رفتیم. وارد صحن که شدیم، خانمم با بچه رفت داخل و من بیرون ماندم.»
یک ملاى پیر توجه من را به خودش جلب کرد. روى زمین نشسته بود و سفره کوچکى که مقدارى انجیر و نبات خرد شده در آن بود، جلوى او پهن بود. هر کس مشکلش را به آن آخوند پیر مى گفت و او چند عدد انجیر یا مقدارى نبات درون دست طرف مى گذاشت و بنده خدا خوشحال و خندان تشکر مى کرد و مى رفت. به خودم گفتم عجب مردم احمق و ساده اى داریم. شیخ با دست اشاره کرد، یعنى بروم جلو. به من گفت: «حاضرى با هم شرطى بگذاریم؟» گفتم: «چه شرطى؟» شیخ گفت: «قول بده در ازاى سلامتى و شفاى پسرت، یکسال تمام نمازهاى یومیه را سر وقت بخوانى!» خیلى تعجب کردم. از کجا مى دانست؟ گفتم: «قبوله!» همین که گفتم قبوله، دیدم سر و صداى مردم بلند شد. پسرم شفا پیدا کرده بود و من هم از آن وقت طبق قول و قرارم نمازم را سر وقت مى خوانم.
راوى: حمیدرضا صدوقى
آیت الله شیخ حسنعلى نخودکى
@zane_ruz
#ایرانگردی
مهمانان زیبای آسمان همدان
با آغاز بارندگیهای پاییزی و سرد شدن هوا،دسته ی بزرگ سارها هر روز عصر برای شب مانی به میدان بوعلی سینای همدان می آیند تا شب های سرد را در میان درختان کهنسال چنار این میدان بگذرانند. این کوچ هر سال و با شروع فصل سرما تکرار می شود و جلوه ی زیبایی به شهر می بخشند
@zane_ruz
#داستان
گل های نرگس
سمیرا اسکندرپور
از درد پا به خودم مى پیچیدم. مرد جوانى جلوى صورتم روى زانوهایش افتاد. سراسیمه ناله کرد: «چى شد آقا؟ یک حرفى بزن... بدبخت شدم... به مولا من زن و بچه دارم.»
به سختى نیم خیز بلند شدم. گفتم: «چیزى نشد مشتى. برو مشکلى نیست.» کیف پولم یک قدم آن طرف تر افتاده بود. عکس تو هم بیرون از آن. پاهایم را از دور موتور بیرون کشیدم. مرد جوان لُنگ چرك تاب دور مچش را توى جیب شلوارش چپاند. این پا آن پا کرد و دست آخر رو پا بند نشد. با گفتن «نوکرتم به والله.» سر و صورتم را بوسه باران کرد، شکرکنان دوید به سمت پراید سفید کر و کثیفش. همانطور نشسته یک دستى کیف و عکس را یکى کردم و برداشتم...
شما را دعوت می کنیم به خواندن ادامه این داستان زیبا در کانال زن روز.
@zane_ruz
#حدیث_امروز
لقمان به پسرش گفت:
ای پسرم! حکمت، ده کار انجام می دهد: دلهای مرده را زنده می کند، بینوا را در جایگاههای پادشاهان می نشاند، به فرومایه شرافت می بخشد. بردگان را آزاد میسازد، به غریب پناه می دهد، نیازمند را توانگر میسازد، بر شرافتِ شریف و سیادت سیّد میافزاید. و آن از مال بهتر است و مایه امان از ترس است. سپری در جنگ است، و کالایی است که سود میکند . هنگامی که ترس او را میلرزاند، شفاعت کننده است. و هنگامی که یقین به او میرسد، راهنماست، و هنگامی که پوشاکی او را نمیپوشانَد ، پوشاننده است.
المواعظ العددیة، صفحه 399 "
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نمای_نزدیک
فقط کار من
باران زعیمی
کلونى پرجمعیت مورچه ها یا زنبورها نمونه زیبا و جالبى از یک حرکت جمعى هدفمند است که بدون هیچ مشکل درون سازمانى جریان کلى زندگى را پیش مى برند. تهدیدات بیرونى نیز یک امر عادى است که مبارزه با آن ها بر عهده بخش تعیین شده اى از این ریزموجودات است که در حد توان انجام وظیفه مى کنند تا خللى بر اجتماع پرتلاش آن ها وارد نشود. در این مجموعه، نظام ارزش گذارى کارى نیز کاملا عادلانه است یعنى کار همه مهم است. هیچ کدام اولویت و اهمیت خارق العاده اى براى کار خود قائل نیست که موجب نفى وظایف بقیه شود.
اما جامعه مفتخر به ارزش افزوده «عقل» چه؟! اگر بخش تقریبا کوچک استثنائات را کنار بگذاریم در بقیه موارد با این صحنه ها روبرو مى شویم: مرد خانه، خود را محور تمام کارهاى مهم مى داند و کارهاى زن بیچاره کم ارزش یا بى ارزش تلقى مى شود؛ گویا بود و نبودش اثرى ندارد. جناب مدیر، کار خود را مهم تر از کارمند مى داند، «پاى تخت» نشین ارزش بیشترى براى وجود داشتن خود قائل است تا «پاى کرسى»نشین! عدالت خواه، کار فرهنگ خواه را نفى مى کند و «فرهنگ سوار»، تیغ عدالت را! هرکس سنگ رویکرد و راهبرد خود را به سینه مى زند و اولویت را به آن مى دهد. درحالى که اگر درست نگاه کنى وجود تمام آن ها لازم و جزو ارکان اجتماعات کوچک و بزرگ ماست. مگر سقف یک خانه مى تواند بر یک ستون استوار شود؟ همان قدر که تلاش مرد و وظایف تعیین شده اش مهم است، وظایف و فعالیت هاى زن خانه هم مهم است. کارمند نباشد، مدیر مى خواهد بر کار چه کسى مدیریت کند؟ فرهنگ نباشد، عدالت کجا پیدا مى شود و عدالت نباشد، فرهنگ چگونه محافظت مى شود؟
دایره ارزش دادن به «کار خود» و نفى «کار دیگران» بسیار وسیع تر از چند مثال فوق است و این حاصل تزریق زیرپوستى خودبینى مفرط از سوى مکاتب دست ساز بشرى است. همین خودبینى باعث شده تمام ساختارهاى تمدنى کنونى کج و کوله و در حال سقوط باشند. راه چاره نیز اولویت بخشى یکسان به تمام وظایف و راهبردهاى تعیین شده است. نقطه آغاز هم همیشه در خانواده است. در این اجتماع بنیادى همه کارها مهم است حتى بازى کردن با فرزند. همه وظایف تعیین شده، دوست داشتنى و قابل احترام اند، چه خرید خانه چه پاك کردن سبزى. حضور همه اعضاى خانواده براى تکمیل آرامش و نشاط جمعى لازم است، حتى حضور پنجمین نوزاد عروس خاله شوهر! این آرامش و نشاط حاصل از عدم خودخواهى و اهمیت قائل شدن براى تمام اجزاى کوچک و بزرگ یک زندگى خانوادگى، پادزهر آن خودبینى اپیدمى شده خواهد بود.
تسرى نگاه درست به کار و وظیفه همه اجزاء جامعه انسانى موجب حرکت متوازن و استوارى پایه هاى تمدنى آن خواهد شد. هرکس باید مراقب باشد کار خود را درست انجام دهد و براى حوزه فعالیت دیگران احترام قائل باشد؛ آن وقت بهشت اینجاست.
@zane_ruz
#کدبانوگری
کباب جگر عربی
🌸مواد لازم
جگر گوسفند: یک عدد
پیازچه: ده ساقه
نمک و فلفل: به میزان لازم
آرد سفید: به میزان لازم
سیب زمینى : یک عدد
روغن سرخ کردنى و روغن زیتون: به میزان لازم
🌺طرز تهیه
جگر گوسفند را شسته و آن را به قطعات کوچک برش بزنید. سپس جگرها را نمک بزنید و در آرد بغلطانید و در روغن زیتون سرخ کنید. جگرها را در ظرف ریخته فلفل و پیازچه بر روى آن ها بپاشید و سیب زمینى ها را سرخ کرده و کنار غذا میل کنید.
@zane_ruz
#احکام
نظر مراجع عظام تقلید درباره استفاده لز فضای مجازی
🔸امام خامنه اى
به طور کلى استفاده از شبکه هاى اجتماعى و مانند آن اگر مستلزم مفسده مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود و یا خلاف قوانین و مقررات نظام جمهورى اسلامى باشد جایز نیست و تشخیص موضوع بر عهده مکلف مى باشد.
🔹آیت االله مکارم شیرازى
اگر یقین دارید که سود آن متعلق به صهیونیست هاست باید از آن اجتناب کنید در غیر این صورت چنانچه خلاف مقررات نباشد و یقین داشته باشید استفاده نامشروعى از آن نمى شود مانعى ندارد.
🔸آیت االله نورى همدانى
بسمه تعالى، سلام علیکم، در این امور به دفتر مقام معظم رهبرى مراجعه شود.
🔹آیت الله صافى گلپایگانى
به طور کلى استفاده از فضاهاى مجازى براى جهات مشروع و صحیح که موجب فساد عقیده و اخلاق نشود بلکه بتوان از آن در جهت تبلیغ و ترویج معارف دینى استفاده کرد مانعى ندارد، بلکه مطلوب است، اما رفتن در سایت هایى که باعث سست شدن عقیده و فساد اخلاق و یا ترویج باطل باشد، حرام است. مؤمنین باید در چنین فضاهایى که افراد با اهداف متعددى فعالیت مى کنند و اندیشه هاى گمراه کننده خود را تبلیغ و ترویج مى نمایند، با همین وسائل و همین فضا، به شبهات آن ها پاسخ دهند و احکام اسلام و معارف اهل بیت علیهم السلام را به همگان، ابلاغ کنند و در این خصوص از علماء اعلام و اهل تخصص در کلام کمک بگیرند.
🔸آیت االله مظاهرى
استفاده از هر سایتى که خلاف اخلاق یا خلاف دین باشد و یا بدآموزى داشته باشد، حرام است و خطر آن زیاد است.
@zane_ruz
#پزشکی
تاثیر نمک دریا بر دندان درد
نمک دریا یکى از موادى است که شاید در هر خانه اى یافت نشود. ولى باید بدانید که این ماده یکى از ساده ترین و سریع ترین روش هاى درمان درد دندان به شمار مى رود. زمانى که نمک را با آب رقیق کنید و دهان خود را با آن بشویید، این دهان شویه خانگى یک ضد درد و مؤثر فوق العاده خواهد بود. این محلول التهاب را کاهش مى دهد، دهان را تمیز مى کند و درد دندان را تسکین مى بخشد.
براى تهیه این محلول یک قاشق چاى خورى نمک و یک پیمانه آب آماده کنید. نمک دریا از آن جهت که تصفیه نشده، حاوى مواد معدنى بالایى است و براى این راهکار درمانى پیشنهاد مى شود. ابتدا نمک را در آب جوش بریزید. محلول را هم بزنید تا به خوبى حل شود و اجازه دهید حرارتش از بین برود و سرد شود تا بتوانید به راحتى دهان خود را شستشو دهید. حداقل براى 30 ثانیه دهان خود را با محلول آب نمک بشویید و مطمئن شوید که این محلول به منطقه درد نیز رسیده باشد. این روش را هر 15 دقیقه یک بار تکرار کنید تا تأثیرش دیده شود.
@zane_ruz
#شماوما
مأموریت خاص
سید داشت براى فرستادن ما به منطقه توضیح مى داد. اون روز به دلیل خستگى اصلا به حرف هاى سید گوش نکرده بودم. آماده شدیم که بریم، دیدم اسمم تو لیست نیست. خیلى ترسیده بودم؛ فکر کردم از من ناراحت شده. رفتم بهش گفتم: «سید منو نمى فرستى؟»
گفت: «واسه شما یه مأموریت خاص در نظر گرفتم.»
گفت: «پس فردا یه مأموریت خاص بهتون میدم.» خیالم راحت شد. دو روز بعد به سید گفتم: «سید جان، مأموریت خاص چى بود؟»
گفت: «خوب استراحت کردى؟»
گفتم: «آره»
گفت: «می دونستم خسته اى. اگه بهت مى گفتم برو بگیر بخواب یا اون روز بهت مى گفتم چرا حواست نیست؛ ناراحت میشى و دلت مى شکنه. گفتم این جورى بهت بگم تا با خیال راحت استراحت کنى. حالا مأموریت خاص! چند ماهه به خانواده سر نزدى؛ برو سر بزن و بیا.» واقعا جا خوردم. خیلى مهربان بود. واقعا با همه دوست بود. هیچ وقت تذکر مستقیم نمى داد. هر کسى جاى سید بود، آن روز دعوایم مى کرد.
شهید مدافع حرم سید مصطفى صدرزاده
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ینگه_دنیا
حشرات عزیز در بشقاب های ما!
درس امروز بررسى یک مقاله بود در خصوص آینده کره زمین که عنوانش ذکر شد. از همان آینده خوانى هاى غربى. مقاله مى گوید: دیگر کره زمین در آینده نزدیک توان نخواهد داشت بشریت را سیر کند. لذا ما باید نوع تغذیه خود را تغییر دهیم. به چه سمت؟ به سمت حشره خوارى! چرا؟ چون هم خیلى زیاد موجود بوده، هم سرشار از پروتئین هستند!
به صراحت مى گویند: امروز در نوشیدنى ها و آب نبات ها و کاکائوها از حشرات استفاده مى شود و به زودى به عنوان وعده هاى غذایى همه افراد کره زمین در خواهند آمد.
برخى رستوران هاى فرانسه هم مانند شهر نیس، سرو این سبک خوراك رو شروع کرده اند: تخم مرغ مورچه! خوراك کرم ابریشم، نخودفرنگى با کرم هاى خوراکى و...
استاد تصاویرى از غذاى تهیه شده با کرم و حشرات دیگر را نشان مى داد و دل و روده ما را به هم مى پیچاند.
چند سوال در ذهن من ایجاد مى شود: چرا همیشه غرب از آینده مى گوید و ذائقه بشریت را جهت مى دهد؟ از کجا یک آینده مشخص را پیش بینى مى کنند؟ آیا باز هم گروهى، دنبال تجارتى جدید هستند؟
خودشان مُد مى کنند، خودشان نظریه مى دهند. خودشان تحلیل مى کنند، خودشان از خواصش مى گویند و...
آنچه تمام دغدغه من شده است، این عادى جلوه دادن هر نظریه اى است که از سوى این ها تولید شده، به جهان مخابره مى شود و هیچکس نمى پرسد، چرا؟!
@zane_ruz