هفتهنامه زن روز
#مشاوره
خطر بزرگی به نام «احساس بیارزش بودن»
زندگی با همسر انتقادگر، همسر خودشیفته که نیازها و خواستههای شریک زندگی خود را تمسخرآمیز میداند، او را تحقیر میکند، و یا کلاً نادیدهاش میگیرد، بهمرور زمان فرد را خسته، سردرگم و مضطرب میسازد. فردی که مدام از سوی همسرش مورد سرزنش قرار میگیرد، محبت و توجهی از سوی او دریافت نمیکند و همسرش از تلاشهایی که او در جهت ارتقای زندگی مشترکشان انجام میدهد، حمایت و قدردانی نمیکند، بهاشتباه به این باور میرسد که ارزشمند نیست و لیاقت توجه و محبت همسرش را ندارد و با خود میگوید؛ "من انسان ارزشمندی نیستم، من لایق مهر و محبت نیستم" و اینکه "من آدم بدی هستم" (مثال: "من مردی هستم که هوش اقتصادی ندارم" یا "من زن جذابی نیستم"). اگر این فرد مدام به تعریف خودساختهاش (من آدم بیارزشی هستم) بچسبد و معنای زندگی و ارزشهای خود را فراموش کند، شادکامی و احساس رضایتمندیاش کاهش مییابد و سلامت روانیاش خدشهدار میشود. او ممکن است با مرور خاطرات گذشته خودش را درگیر علتیابی و چراهای بیاساس کند (چرا من دوستداشتنی نیستم؟ چرا زود خسته میشوم و در کارهایم تمرکز ندارم؟ چرا هرگز همسرم در تصمیمگیریهایش با من مشورت نکرده است؟ و…) و یا ممکن است بهدلیل اجتناب از تجربه ترس از وقوع بحث و درگیری، ترس از تکرار وقایع گذشته، ترس از طردشدگی و هر نوع فکر و احساس منفی، از بیان احساسات و خواستههایش سر باز زند و سکوت کند و به رفتارهای ناکارآمد مانند رفتارهای مخرب و پرخطر (اقدام به خودکشی، مصرف مواد مخدر، رانندگی پرخطر و…) دست بزند و گاهی نیز خودش را سرگرم فعالیتهایی کند که هیچ لذتی برایش ندارد!
✨حواستان باشد فریب درونیات و افکار منفی خود را نخورید! قطعاً ایجاد تغییر در زندگی و بیرون کشیدن خود از عادات و رفتارهایی که ناآگاهانه درگیر آنها هستید، آسان نیست اما شادکامی در گروی تعهد به تغییر است. اگر انسان دردهای زندگی خود را نپذیرد و از مواجهه با آنها فرار کند، رنجهای غیرقابل تحمل او را به درماندگی میرساند.
اگر افراد میخواهند عزت نفس خود را بالا ببرند، بهتر است زندگی مبتنی بر ارزش را انتخاب و امتحان کنند و ارزشها عبارتند از: مسئولیتپذیری، احترام به دیگران، نظم و ترتیب در زندگی، شادمانی، خلاقیت، انصاف، صداقت، صمیمیت، کنجکاوی و اکتشاف، عشق، قدردان بودن، انعطافپذیری، انصاف، عزت نفس، خانواده، نوعدوستی، پیشرفت، موفقیت، شهرت، گشودگی، عقلانیت، شوخطبعی، استقلال، تفریح و اوقات فراغت، مفید بودن، جذابیت، حفظ سلامت جسم و روان، تغییر و تحول، خودارزشمندی، علاقه اجتماعی، قابل اعتماد بودن و... که جهانشمول هستند و از گذشته تا به امروز و آینده فضیلت انسانی محسوب شده و میشوند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
تاثیرات منفی سکون دراز مدت بر بدن
🔸نخستین ضرر این امر آسیب جسمانی و فیزیکی است به این معنا که ماندن مواد زائد در عروق و اسید لاکتیک و عدم دفع برخی مواد مضر از طریق کلیه ها و تجمع چربی سبب ضعف عضلانی، جسمی، کرختی و ناتوانی می شود و شاکله بدن را با انواع بیماری ها، در طولانی مدت با خطر روبرو می کند.
🔹مشکلات استخوانی و مفاصل دیگر خطری است که افراد کم تحرک را تهدید می کند یعنی خشکی مفاصل، پوکی یا ناتوانی استخوان ها رخ می دهد و شخص در زمان میان سالی یا پیری با معضلات متعددی مواجه خواهد شد.
🔸امراض قلبی عروقی مانند فشار خون و بیماری هایی مانند دیابت را از دیگر مشکلاتی برشمرد که به دلیل بی تحرکی و ورزش نکردن روی می دهد. حرکات فیزیکی سبب قوی شدن قلب و عملیات مرتبط با ساز و کار پمپاژ خون می شود.
✨توصیههایی برای این روزها:
🔹جلوگیری از ابتلا به مشکلات روحی و روانی از مزایای ورزش به ویژه در زمان قرنطینه خانگی است.
🔸ورزش دسته جمعی در منزل راهکاری است که همگان را به حرکات بدنی و دوری از تنبلی، سستی و کم تحرکی ترغیب می کند و با ترشح هورمون سروتونین و افزایش شادی، ماندن در خانه را راحت تر می سازد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
آموزش مفاهیم دینی در سنین کودکی
آیت الله ناصری
خانواده ها آموزش مفاهیم اسلامى را از سنین کودکى آغاز و نسبت به این موضوع اهتمام داشته و در این عرصه تلاش ویژه اى داشته و این آموزش ها از سنین پایین و تا پیش از سن بلوغ انجام شود. انجام اعمال و توصیه هاى دین مایه خیر و برکت براى انسان در دنیا و آخرت مى شود و کسانى که نسبت به دستورات دین اهتمام ویژه دارند از نتایج این اعمال خود بهره مند مى شوند و نباید خوبى اعمال را با گناه از دست بدهیم. کسانى که نسبت به نماز و اعمال واجب همت دارند گنجینه هاى ارزشمندى را براى خود ایجاد مى کنند که نباید با گناه این آموزه ها را از بین برد و خسران براى خود ایجاد کرد.
ولایت مدارى از دستورات دین است و در عمل باید ولایت مدارى خود را نشان دهیم که تبعیت از دستورات ولى و امام نمایش عملى از ولایت مدارى است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#گفتگو
این سینه مأمن است... (۱)
شهادت هنر مردان خداست... اين باور هنرمندان الهى است. هنرمندانى كه اوج هنرشان در پرواز عاشقانه ترسيم شده و پروازشان فانوسى شد براى در ظلمت ماندگان... شهيد «حسن شاطرى» يكى از هنرمندان كنونى عصر ما بود كه پرواز را به ما آموخت. حاج حسن شاطرى را مردم لبنان به نام «حسام خوشنويس» مى شناسند. كسى كه توانست بعد از جنگ 33 روزه لبنان اميد را به مردم آن كشور هديه كند. بازسازى و ساختن راه و پارك تفريحى ايران در نقطه صفر مرز لبنان در منطقه مارون الراس يكى از ده ها هزار خدمات ايشان است. بهمن ماه سال ۹۱ حسام خوشنويس در مسير دمشق به بيروت به دست مزدوران به شهادت رسيد. به همين مناسبت سيد حسن نصرالله دبير كل حزب الله به مناسبت شهادت ايشان پيامى صادر كرد. در طول این هفته میخواهیم به بازخوانی گفتگویی که در سال ۹۲ با همسر ايشان داشتهایم بپردازیم. در بخش اول این گفتگو میخوانیم:
🔹چطور با همسرتان آشنا شديد؟
✨ما با هم فاميل بوديم و از طريق خانواده پيشنهاد ازدواج مطرح شد و چون نسبت به ايشان و خانواده شان شناخت وجود داشت جواب من هم مثبت بود.
🔹يعنى از قبل شما در خاطر ايشان بوديد؟
✨خودشان گفته بودند باور كنيد من حتى در مهمانى ها به ايشان نگاه هم نكرده بودم. دى ماه سال 61 كه حاج حسن آقا براى مرخصى آمده بودند در عرض دو هفته خواستگارى و مراسم بله برون انجام شد و ما عقد كرديم.
🔹چطور حاضر شديد جواب مثبت بدهيد با توجه به اينكه مى دانستيد ايشان قرار است باز هم به جبهه برگردند؟
✨ما با هم، هم عقيده بوديم. خود من هم در بسيج بودم. قبل از عقد يك بار با مادرشان آمدند و توضيحاتى در مورد نحوه زندگى شان دادند. اينكه زندگى سختى خواهد بود و امكان شهادت ايشان وجود دارد.
🔹شما در آن زمان فقط 15 سال داشتيد از اين كه شهيد بشوند نترسيديد؟
✨نه، راستش با اينكه به اين موضوع فكر مى كردم تا اين اواخر اين موضوع را باور نكرده بودم. هر چند كه ايشان هميشه آرزوى شهادت را داشتند. هميشه به اين فكر مى كردم عاقبت ايشان چطور مى شود ولى حاضر نبودم شهادت را برايشان بپذيرم و مى گفتم نه زود است با اينكه شايد در مدت زندگى مشترك مدت كمى با هم بوديم و بيشتر مأموريت بودند. ولى با اين همه خدمت، جز شهادت را نيز برايشان
نمى پسنديدم.
🔹چطور زندگيتان را آغاز كرديد؟
✨خب من تك دختر بودم و وسايلى به عنوان جهاز داشتم ولى مثل الان نبود چيزهاى مهم را با قباله ازدواج مى دادند و مادرم مقدارى وسايل دم دستى برايم گذاشته بودند. در منزل مادرشوهرم در يك اتاق زندگيمان را شروع كرديم.
🔹حاضر هستيد دخترتان با فردى مثل شهيد شاطرى آن هم با درنظر گرفتن با چنين شرايطى، ازدواج كند؟
✨بله حتما. البته الان هم همسر فاطمه خانم دانشجو هستند و خانه ندارند.
🔹فكر مى كنيد چرا مدل ازدواج جوانان امروز با زمان شما تفاوت كرده است؟
✨خب الان ماديات خيلى در زندگى اهميت پيدا كرده است و همه چيز چشم و هم چشمى شده است. با اين حال اگر تمام وسايل زندگى هم فراهم باشد ولى سازش و گذشت نباشد آرامشى حاصل نمى شود.
ادامه دارد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ترفند
زداينده بو از لباس
سركه در زدودن بوهاى بد از لباس ـ به خصوص بوى سيگارـ بسيار مفيد است. اگر كمى سركه سفيد به آب شست و شوى لباس خود اضافه كنيد بوهاى نامطبوع لباس از بين خواهدرفت يا اگر قصد شستن لباس را نداريد لباس ها را بالاى ظرفى كه در آن يك فنجان سركه سفيد و چند ليتر آب است آويزان كنيد. تا در اثر بخار حاصل، بوى نامطبوع آنها از بين برود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «مردی که تعطیلی نداشت»
«مردی که تعطیلی نداشت»؛ خاطراتی از طلبه خستگی ناپذیر واندیشمند مجاهد دکتر حسین فرج نژاد همزمان با چهلمین روز آسمانی شدنش توسط انتشارات شهیدکاظمی روانه بازار شد. دکتر محمدحسین فرج نژاد طلبه مجاهد واندیشمند خستگی ناپذیر در شب عید قربان ۲۹تیر۱۴۰۰ به همراه خانوادهاش آسمانی شد. عشق به سربازی امام زمان او را بر آن داشت تا در سنین نوجوانی، مدرسه تیزهوشان یزد را رها کرده و عازم حوزه علمیه قم شود. از همان روزهای اول علاوه بر دروس حوزه، دشمنشناسی و رسانه را نیز با جدیت پیگیری میکرد. برگزاری دورههای متعدد و اردوهای دانشآموزی، طلبگی و دانشجویی را از همان سالهای اول طلبگی آغاز کرد. خودش اهل قلم بود و اصرار داشت که شاگردانش نیز دست به قلم شوند. فعالیتهای خود را محدود در قم یا یزد نکرده بود، از سیستان و بلوچستان گرفته تا سوریه و یمن، به فکر محرومین و مستضعفان و جهان اسلام بود. ساعتها مطالعه و تدریس در زمینهیهودیت، صهیونیسم و رسانه شامهاش قوی کرده بود. تکیه کلامش به رفقا این بود: «بچهها بجمبید! وقت کمه. خیلی کار داریم»
✨علاقه مندان جهت تهیه کتاب میتوانند از طریق سایت انتشارات شهید کاظمی(https://nashreshahidkazemi.ir/) یا من و کتاب (manvaketab.ir) و یا از طریق ارسال نام کتاب به سامانه پیام کوتاه 3000141441 کتاب را با تخفیف دریافت نمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
پنج قدح، خاكشير
بر اساس خاطرات فاطمه موحدی مهر
ساعت ده شب رمضان سال 1364 بود و از قسمت برادران، بوى كباب به مشامم رسيد. با قسمت برادران تماس گرفتم. يكى از برادران مسئول، گوشى را برداشت.
ـ سلام! بفرماييد!
گفتم: سلام آقاى... از آن طرف، بوى كباب مى آيد. خير است ان شاءاالله!
گفت: بله. ديشب گوسفند كشتيم. امشب، كباب چنجه داريم.
پرسيدم: به چه كسانى داديد؟
با خيال راحت جواب داد: چهار، پنج تا جوان بوديم كه خورديم.
ناراحت شدم و دلم به حال نيروهاى مان سوخت. پرسيدم: حدودا، چند تا نيرو داريم؟
گفت: سيصد تايى مى شوند.
ـ يعنى از گلويتان پايين رفت؟
سكوت كرد. باز هم پرسيدم: چگونه دلتان آمد، اين نيروها، فقط بوى كباب بخورند و شما گوشت كباب؟
ـ شرمنده ام.
باز هم ادامه دادم: مگر نمى دانى همه كارهايمان را خدا فيلمبردارى مى كند.
مِن و من كنان، ادامه داد: خب فردا دو تا گوسفند مى گيرم.
ـ بايد بگيريد! ببينيم و تعريف كنيم.
صبح روز بعد تماس گرفت و گفت: دو تا گوسفند خريدم. گوشتشان را براى كباب آماده كرده ام. اگر اجازه مى دهيد بياورم؟
ـ منتظرم. بياوريد!
لحظاتى بعد گوشت ها را آورد. به خانم پازوكى گفتم: هر چه سينى بزرگ داريم بياور!
كمى بعد 15 تا سينى روحى بزرگ آورد. تمام گوشت ها را توى يك سينى بزرگ پهن كرديم. من و خانم پازوكى به همه شان، پياز و زعفران زديم. من گوشت ها را با دست، برش زدم و برش ها را پنج تا پنج تا توى سينى پهن كردم. سينى ها كه آماده شد، همه را روى چند گاز بزرگ گذاشتم. به خانم پازوكى گفتم: برو ببين كدام يك از خواهران روزه نيست. بگو بيايد اينجا! خانم پازوكى بلافاصله بيرون رفت و با خواهر جوانى برگشت داخل آشپزخانه. به او گفتم: مراقب كباب ها باش كه روى گاز نسوزد.
ـ چشم فرمانده!
گفتم: اين قدر به من نگوييد فرمانده! عجب گيرى كردم ها!
هوا به شدت گرم بود. از آنجا كه براى درست كردن كباب ها خيلى تقلا كرده بودم، گرما به شدت آزارم مى داد. كم مانده بود، از شدت گرما، حالم به هم بخورد. براى اين كه روزه ام از بين نرود، به سمت سردخانه اى كه در گوشه اى از آشپزخانه بود و ابعادى به اندازه دو متر در دو متر داشت، رفتم و درش را باز كردم، تا براى لحظه كوتاهى خنك شوم. يك دقيقه گذشت. احساس كردم دارم يخ مى زنم. در سردخانه را بستم. فشار تشنگى بى نهايت بالا بود. به حياط رفتم و در كنار خواهران، خونشويى كردم تا عصر. به لحظات افطار نزديك مى شديم. سفره بزرگى پهن شد. خاكشير يخ مال شده اى را در كترى هاى بزرگ ريختم و با كمك ديگر خواهران، به همه داديم. غير از كترى ها پنج تا قدح (كاسه ملامينى بزرگ) را هم پر از خاكشير و آبليمو كردم و گذاشتم وسط سفره. اذان كه گفتند، يك قدح خاكشير خوردم. ليوان اول، دوم، سوم، خدايا! فايده نداشت. عطش فروكش نمى كرد. ليوان چهارم را هم خوردم و شروع كردم به كشيدن 300 پرس برنج با كباب. غذاى برادران را هم به آنها داديم. اما دريغ از يك قاشق برنج يا ذره اى كباب كه از گلويم پايين برود. پنجمين قدح خاكشير و آبليمو را هم خوردم و بعدش هم دو، سه لقمه نان و پنير و هندوانه. همه خواهران، كباب ها را با اشتها خوردند و برايم دعا كردند. خوشحال شدم از اين كه دلى از عزا درآورده بودند و كباب مفصلى خوردند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
❣اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم❣
سلام!🌸✋
🍃صبحتون بهخیر، روزتون پر روزی🍃
امام علی علیهالسلام میفرمایند: «هیچ کس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمىشود و جز با معصیت خدا بدبخت نمىگردد.» (تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص ۱۸۳ ح ۳۴۶۹)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#کاشانه
چهار مزیت مهم زیاد بودن تعداد فرزندان در خانواده
🔸افزایش جایگاه و اقتدار والدین
در خانواده پرجمعیت امکانات محدودیت دارد و جمعیت زیاد است؛ مثلاً خانوادهای که هشت فرزند دارند، در خانهای که دو اتاق دارد، یک نفر میخواهد تلویزیون ببیند، دیگری میخواهد بخوابد و بهدنبال خاموش کردن چراغ است و میخواهد صدا نباشد، یکی هم میخواهد درس بخواند، طبیعتاً این بچهها دعوایشان میشود و بر سر و کله هم میزنند؛ در اینجا پدر و مادر به میدان میآیند و داوری میکنند؛ در این سیستم کمکم جایگاه پدر و مادر مهم میشود، چون اینها داور هستند و اقتدار والدین افزایش پیدا میکند؛ در خانوادههای پرجمعیت معمولاً امکان بروز فرزندسالاری وجود ندارد.
🔸جامعهپذیری بهتر
از آنجا که در خانوادههای پرجمعیت بچهها مدام بر سر و کله هم میزنند، پوستکلفت میشوند؛ این دعواهای خانوادگی مانور حضور اجتماعی است یعنی جامعهپذیری این بچهها؛ در این خانوادهها اینگونه است که اگر بعداً در اجتماع کسانی پیدا شوند که خلاف میل آنها رفتار کنند و نظر بدهند، بهلحاظ روحی چندان دچار مشکل نمیشوند، چون عادت دارند اما کسی که تکفرزند است، همه چیز وفق مرادش بوده است، این افراد، زودرنجتر و شکنندهتر هستند، در محیط اجتماعی که میآیند اگر یک نامرادی ببینند سخت متأثر میشوند.
🔸کاهش شکاف نسلی
در خانوادههای پرفرزند شکاف نسلی اتفاق نمیافتد، چون پدر و مادر برای فرزندان مهم شدهاند و باعث میشود که این مرجعیت والدین برای فرزندان حفظ میشود، ولی در خانوادههای تکفرزند و کمفرزند، والدین در خدمت فرزند بودند یعنی بیشتر لجستیک بودند، این اقتدار برای فرزند جا نیفتاده است و احتمال شکاف نسلی افزایش پیدا میکند.
🔸کاهش روحیه فردگرایی
در بعضی پژوهشها بر این نکته تأکید شده است که الگوهای خانوادههای کمجمعیت بهخلاف خانوادههای پرجمعیت، متناسب با الگوی تربیتی فردگرایانه است؛ اتفاقاً این پژوهشگران در دفاع از فردگرایی مقاله مینوشتند، بحث امروز برنامهریزان دنیا این است که "شما باید بهسمت الگوهای فردگرایانه بروید و برای تحقق این امر باید کاهش زادآوری داشته باشید" اما چون آنها میدانند که جمعیت مؤلفه قدرت اقتصادی هم هست، میگویند که "باید حواستان باشد که سرعت این جریان در دیگر کشورها باید بیشتر از ما باشد و آنها زودتر به بحران حیات جمعیتی برسند و انقراض تمدنی پیدا کنند تا ما بتوانیم دنیا را در دست بگیریم".
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97