#گزارش ۱
دنیای پر رمز و راز سواد رسانه ای
فاطمه اقوامی
زندگی بر مدار رسانه زمانی برای داشتن یک رادیو ساده که آن زمان نامش گیرنده بود، نیاز بود افراد سری به شهربانی بزنند و مجوز کسب کنند اما حالا و در دوران ما زندگی بدون رسانه ها قابل تصور نیست. از صبح علی الطلوع که از خواب بلند می شویم تا زمانی که به رختخواب بازمی گردیم با رسانه های مختلفی سر و کار داریم. بشر با ورود به قرن بیست و یکم و در پی انقلاب ارتباطی واطلاعاتی، تحت تأثیر بمباران رسانه ای قرار گرفته است. رسانه ها نقش عمده در شکل گیری رفتار، عقاید، عواطف و روابط فردی و اجتماعی ما بازی می کنند. زندگی این روزها در بین رسانه های مختلف محصور شده است و آن ها در حوزه های مختلف این زندگی نقش دارند و افکار عمومی ما را شکل می دهند.
خلاصه آنکه نمی شود رسانه ها را از دنیای امروز خودمان حذف کنیم. آن ها همه جا هستند و هر کدام به گونه ای خاص بر انتقال واقعیت ها، دریافت ها، نتیجه گیری ها، حتی بر دگرگونی آداب و سنن اجتماعی ـ اخلاقی و... ما تأثیر می گذارند. با مشخص شدن جایگاه مهم رسانه ها در زندگی امروز، نوبت به آن می رسد که بدانیم چطور این بخش همپای زندگی مان را مدیریت کنیم. یعنی همان طور که روش درست زندگی و وجوه مختلف آن را می آموزیم باید درباره این بخش هم اطلاعات و مهارت کسب کنیم.
@zane_ruz
#گزارش ۲
دنیای پر رمز و راز سواد رسانه ای
فاطمه اقوامی
باسواد کیست، بی سواد کیست؛ مسأله این است! در دورانی نه چندان دور اکثرا این پیرمردها و پیرزن ها بودند که به خاطر نداشتن شرایط تحصیل آن ها را بی سواد می خواندند و برایشان نهضت سوادآموزی به راه می انداختند اما با ورود به عصر ارتباطات و اطلاعات مفهوم سواد فراتر از خواندن و نوشتن رفته است. حالا اگر کسی نحوه دسترسی و استفاده صحیح از انواع رسانه ها را بلد نباشد به نوعی بی سواد تلقی می شود. در این دوره و زمانه افراد باید بیاموزند چطور از رسانه های مختلف به نحو درست و صحیح و بدون اینکه در دام پیام ها و اطلاعات بی شمار آن گیر بیفتند، استفاده کنند. سواد رسانه ای همین هدف را دنبال می کند. سواد رسانه ای (Literacy Media )در یک تعریف بسیار کلی عبارت است از یک نوع درک متکی بر مهارت که براساس آن میتوان
انواع رسانه ها و انواع تولیدات آن ها را شناخت و از یکدیگر تفکیک و شناسایی کرد. این سواد مهارتی است که با یادگیری آن می توانیم انواع رسانه ها و تولیدات رسانه ای را به خصوص در فضای مجازی درک، تفسیر و تحلیل کنیم. این تحلیل و دسته بندی در واقع کمکی برای به تعادل رسیدن مخاطب می کند. یعنی به کمک او می آید تا در دنیای یکی از رسانه ها غرق نشود و به افراط نیفتد و از مسیر زندگی اش خارج نشود.
@zane_ruz
#دانستنی_ها
سازمان سیا ۶۳۸بارسعی درترور فیدل کاسترو داشت آنهاحتی از روش هایی مثل سیگارسمی استفاده کردند
کاستور گفت؛اگر نجات از ترور رشته المپیک بو من رکورددار بودم😃
@zane_ruz
به نام او که کاشف الکروب است🌸🌸
سلام و درود بر خاتم النبین و خاندان گرامیش🌟🌟
همراهان عزیز سلام روزتان بخیر☀️☀️
🔻امام هادی علیه السلام:
اَلعُقُوقُ یُعَقِّبُ القِلَّةَ ویُؤَدّی إِلَی الذِّلَّةِ.
❇️نافرمانی پدر و مادر کمبود را به دنبال دارد و موجب خـواری می شود .
📚بحارالانوار، ج ۷۴، ص 84
@zane_ruz
#دردانه
فاطمه سادات هاشمی
دست بزن
پسرم خیلی آرام و خوبه ولی چند وقتیه نمی دونم تحت تأثیر چی یا کی زدن را یاد گرفته و در مواقع خواب آلودگی یا وقتی از چیزی ناراحته من یا باباش را می زنه.
تو فکر بودم چه کار کنم؛ شروع کردم قصه هایی براش تعریف کردم در رابطه با استفاده درست از دست و پا. عاشق قصه است.دیروز هم هر کار خوبی که با دست و پاش انجام می داد،تشویقش می کردم، بدون اینکه بهش بگم زدن بده. وقتی موقع خواب شبش شد بهش گفتم: بیا با هم کارهای خوبی که با دست و پات انجام دادی را بشماریم.
برای مامان دمپایی آوردی... فنجون چای را دست بابا دادی...کاردستی درست کردی...قاشق و چنگال ها را سر جاش گذاشتی... مامان را ناز کردی...
با دستات دعا کردی... توپ بازی کردی... اتاقت را جمع آوری کردی... نقاشی کشیدی...لبخند رضایتی رو لب هاش نشست و من خوشحال از اینکه بالأخره قدمی برداشتم تا رشد مثبت اتفاق بیفته.
@zane_ruz
#منبرک
حجه الاسلام و المسلمین پناهیان
🌼 راههای رسیدن به حال خوش معنوی
🔻 اگر میخواهی حال خوش معنوی پیدا کنی با عقل خودت، اقدام به اندوهزدایی کن؛ یعنی خوب فکر کن و اندوههای بیخود را از دلت بیرون بریز! اگر خوب فکر کنی، خواهی گفت: «اصلاً من چرا ناراحت بودم؟! چرا غصه میخوردم؟!»
🔻 مثلاً به خودت بگو: «۱. این مشکل برطرف خواهد شد، ۲. هستند کسانی که بیشتر از تو مشکل دارند، ۳. این یک امتحان الهی است، ۴. خدا از اینکه تو داری زجر میکشی ناراحت است و برایت جبران خواهد کرد، ۵. یک زمانی میرسد که اصلاً این غصهها از یادت میرود و...»
🔻 علی(ع) میفرماید: ریشه و اصل عقل، قدرت است و ثمره و میوۀ عقل هم شادی است «أَصْلَ الْعَقْلِ الْقُدْرَةُ وَ ثَمَرَتَهَا السُّرُورُ» یعنی اگر کسی عقل داشته باشد و از عقلش درست استفاده کند، به سرور میرسد و شاد میشود.
🔻 غیرعاقلانهترین غم چیست؟ غم در اثر حسادت! فکر کن «آن کسی که به او حسادت میکنی، اصلاً به تو چهکار دارد که از موفقیتش ناراحت شدهای؟! مگر روزیِ تو را به او دادهاند؟! این غصه، به چه دردِ تو میخورَد؟!»
🔻 یکی از روشهای برطرف کردن غم، فکر کردن دربارۀ مرگ است. به ما توصیه شده که با یاد مرگ، اندوه را از دل ببریم و به سرور برسیم «ذِکْرُ الْمَوْتِ مَسَرَّةُ کُلِّ زَاهِدٍ وَ لَذَّةُ کُلِّ مُؤْمِنٍ» کسی که زیاد به مرگ بیندیشد، غم از دلش میرود.
🔻 اندوه بیهوده یعنی کفر، ناسپاسی و بیخدایی! با عقلت، این اندوهها را از دلت بیرون بریز تا به حال خوش معنوی برسی؛ این یک راه مهم برای رسیدن به سرور معنوی است.
@zane_ruz
#یار_مهربان
کتاب «فقط برای خدا» خاطرات شهید مدافع حرم «سعید سامانلو» به قلم سیده هدی بتول موسوی در ۲۲۰ صفحه و قطع رقعی به رشته تحریر و توسط انتشرات شهید کاظمی منتشر شده است.شهید سعید سامانلو دی ماه ۱۳۶۰ در قم به دنیا آمد و ۱۶ بهمن ۱۳۹۴
در منطقه نبل الزهرای سوریه به فیض شهادت نائل شد.این شهید همان شهید معروف شبكه های مجازی است كه فیلم فرزند كوچكش درحالی كه با ماكت پدر مواجه می شود و به گمان اینكه پدرش
بازگشته به سوی ماكت می دود تا وی را در آغوش بگیرد صدها هزار بازدید داشته است.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نمای_نزدیک
سینه خیز در حیاط خلوت ذهن
باران زعیمی
رندانه به نام «نفع دیگران» و به کام «نفع خود» تخلفی کرده بود. راز منفعت طلبی و تخلفش از پرده برون افتاده بود اما او همچنان با چهره ای مظلوم و زبانی پراحساس طلبکار وضع موجود شده، آسمان و ریسمان را برای دفاع از عمل اشتباه و دروغ های ریز و درشتش به هم می بافت. تا اینجا که رسم تمام فریبکاران است ولی مشکل زمانی حادتر شد که در حیاط خلوت ذهن به دلسوزی برای خودش پرداخت و بر قصه مظلومیت دروغینش گریبان چاک کرد!
گاهی آدم ها استاد توجیه وجدان های دور و نزدیک می شوند و چنان در جلوه گری غیرواقعی تبحر می یابند که پس از مدتی دروغ های خودشان را نیز باور
کرده، به دنبال آش خیالی که آدرسش را به دیگران داده اند می دوند و وقتی کاسه شان خالی می ماند، به زمین و زمان معترض می شوند که؛ آش من کو؟
برخی اگر عادت به گول زدن دیگران داشته باشند لااقل با خود صادقند و در خلوت های شخصی به زرنگی های غیرقانونی خود افتخار می کنند و به ریش فریب خورده های شاکی شده می خندند. اما عده ای آنقدر در این نقش فرو می روند که حتی در گعده های خصوصی با همپالگی ها و حتی ِ تر در خلوت دلی
خود از شاکی شدن فلان فریب خورده خشمگین می شوند و با سوز دل بر دست بی نمک شان لعنت می فرستند. بعضی هم که پا را فراتر نهاده، به ناله و
نفرین در درگاه الهی می پردازند تا آن بی لیاقتی که فهمیده کلاهش را برداشته اند و حالا مطالبه گر شده، سنگ شود!
خیلی وقت ها یادمان می رود دروغ، کلید تمام بدی هاست و با مصلحت نمایی های مداوم، در مسیری آکنده از کذب به دنبال موفقیت می گردیم که بدتر از همه انواع آن، دروغ گفتن به خود و خاموش کردن وجدان است. این یعنی نابودی خودآگاهی و مگر می شود بدون آن، تصوری از روزنه های نجات داشت؟
در این شرایط هیچ نیازی به تغییر شرایط احساس نمی شود تا فرد بخواهد دنبال روزنه نجات یا راه صلاح باشد و از خطر هلاکت دور گردد.وقتی که طبق سنت معمول جهان، ماه از پشت ابر خارج می شود و لذت موفقیت کاذب جای خود را به ذلت رسوایی و بی آبرویی می دهد، آن ها که با خود صادق بوده اند فرصت پشیمانی و بازگشت برایشان محفوظ است. اما آن ها که سر خود را هم کلاه گذاشته اند فرصت دیدن راه بازگشت را ندارند و مسیر سقوط را سینه خیز هم شده تا انتها می روند.
خوب است تصمیم بگیریم که اگر به عالم و آدم دروغ می گوییم لااقل با خود صادق باشیم. نزد خود به آنچه میگوییم و انجام می دهیم معترف باشیم.
در «بی ِ تعارف» ذهنمان مسئولیتش را بپذیریم و آن را نفی نکنیم. قطعا روزی به گوهر «صداقت با خود» نیاز خواهیم داشت تا واسطه رهایی مان از دره تاریکی ها شود.
@zane_ruz