هدایت شده از 📕 کتاب کوثر 📕
219_rafiee (mosalase shenakhte afrad).mp3
2.89M
🎙 #کوتاه_و_شنیدنی
✅ #مثلث شناخت افراد
🌅 #استاد_رفیعی
🔷 #سخنرانی👇
eitaa.com/joinchat/107151365C41e222c1eb
ارواح خاك بابام ( #پختگيـساختني است نه #يافتني) قسمت اول
در اين كه برنامه هاي شادي مانند سريال ها، خندوانه و دورهمي توانسته در حد خود بزم خانوادها را گرم تر كند و شادي و لبخند بيشتري بر لب جامعه بنشاند شكي نيست.
🍃اما يك #انتقاد جدي كه به غالب برنامه ها وارد است :
بسياري از مهمانان خندوانه و دورهمي #مجردان با سن بالا هستند.
غالبا وضع اقتصادي خوب دارند اينان به عنوان الگوهاي جوانان، به آنها القا مي كنند كه نمي توان به اين زودي ازدواج كرد و بايد بين بلوغ تا سن ازدواج حدود 15 سال يا حتي بيشتر صبر كنيد تا رفاهيات كامل به دست آوريد.
متأسفانه بسياري از #مشاوران هم مي گويند جوانان ما تا حدود بيست و هفت يا سي سالگي نبايد ازدواج كند تا به بلوغ كافي برسند ولي نمي گويند
كه در اين دنياي پر محرك فيزيكي و سايبري فشارهاي جنسي و عاطفي از سن بلوغ زودرس تا سن ازدواج، خودش هزار و يك مشكل ايجاد مي كند!!
✅#مهارتها و #بلوغهاي اكتسابي چرا نبايد به اين فكر كنيم كه با آموزش مهارتها و بلوغ لازم را جوانان ايجاد كنيم
چرا از مسؤولان و والدين و جوانان نخواهيم كه با تسهيلات ازدواج، حمايت اقتصادي و قناعت و مراسم ساده ولي ازدواج روشمند سبب ازدواج به موقع شوند تا بين سن بلوغ و ازدواج اين همه فاصله نشود؟ براي بسياري از جوانان واقعا فراهم كردن ابتدائيات زندگي مشترك واقعا هم سخت است ولي بسياري از جوانان هم مي گويند شرايط مالي آنها طوري است كه با حمايت جزيي خانواده (دختر و پسر) با ازدواج عاقلانه و مراسم ساده زندگي مشترك را شروع كنند ولي اين قدر فشار رواني نداشته باشند. در برابر وارد زندگي شوند و به تدريج دوشادوش همسر خود رفاهيات زندگي را هم ارتقا دهند و به وعده هاي خداوند هم كه در قرآن آمده در كنار تلاش خود اميدوار باشند. ولي شكوه مي كنند كه والدين ما حال و روز ما را متوجه نمي شوند. ✅البته جواناني هم هستند كه با توقعات بسيار بالا مي خواهند زندگي خود را بسازند و اين سبب ازدواج ديرهنگام در زمان افول هيجان و نشاط مي شود. اين جوانان براي فراهم آوردن رفاهيات براي ازدواج آرامش خود را از دست مي دهند. گفت: پسرم طوري ازدواج كن كه فرزند هنگام بازي به همبازي هايش در كودكي به روحت قسم نخورد (ارواح خاك بابام) https://telegram.me/zendegiearam110/2319 💞قسمت
💏ارواح خاك بابام ( #پختگيـساختني است نه #يافتني) قسمت 2
✅بسياري از افراد و حتي متخصصان مي گويند بايد جوان بعد از بلوغ بايد 15 سال يا بيشتر صبر كند تا پخته شود. شايد اين افراد جواني نكرده اند كه بفهمند چه فشاري در اين مدت به جوان وارد مي شود و چه فشارهاي عصبي، اعتيادها، عذاب وجدان ها و گناهاني در كمينشان است. ولي افرادي كه سالها سابقه مشاوره يا ارتباط با جوان را دارند خوب خوب #ميـفهمند كه در مدت طولاني بلوغ تا ازدواج چه بر سر آنها ميآيد.در مشاورهها يافته ايد كه نظام آموزشي ما جداي از پرورش است و تابلوها بايد تغيير كند وزارت خانه هم بايد بشود #وزراتـآموزشـمنهايـپرورش. گاهي افرادي كه با تحصيلات پايين هستند تفاهم و زندگي خوبي دارند ولي دو زوج كه دكترا دارند اززندگي شيرين و #تفاهم و مدارا محروم هستند پس براي ازدواج شيرين و فاصله گرفتن از دره طللاق خاموش و درَك طلاق آشكار و جدايي، درْك نقش بيشتري از مدرك دارد. 💞پختگي لازمه زندگي شيرين
✅همه عقلا #اتفاق نظر دارند كه براي ازدواج «بلوغ و پختگي و بلوغ #مادي، شناختي، هيجاني و اجتماعي» لازم است.
آن گروه كارشناسان ديني يا علمي كه مي گويد سن ازدواج را پايين بياوريم #منظورش اين نيست كه جوانان بدون توجه به پختگي و بلوغ لازم به ازدواج كنند بلكه مقصودشان اين است كه وظيفه دولت در همه دوره ها اين است كه تسهيلات ازدواج را فراهم كنند جلوي اختلاس ها و بريز و بپاش ها را بگيرد خود ساده زيست باشند، سياسيون به جاي قدرت طلبي و لجن مال كردن هم به درد مردم و جوانان برسند. مسؤولان رسانه در بوق مصرف گرايي و اسراف و تكلفات و تجملات با سريال ها و فيلم ها ندمند همان گونه كه الان به شدت مي دمد. افرادي كه امكانات مادي نسبتا خوبي دارند و از حمايت والدين برخوردارند با «آموزشها و مهارتها» به بلوغ لازم شناختي، هيجاني و اجتماعي ميرسند و مي توانند با ازدواج عاقلانه و مراسم ساده و زندگي به دور از تجملات و چشم و همچشمي زندگي مشترك خود را شروع كنند.
✅ بلوغ روان شناختي و اخلاقي در دوران دفاع مقدس
بي ترديد خانواده ها در زمان #جنگ از نظر رفاهي و اقتصادي در بدترين شرايط بودند و بسياري از مردان براي حضور در جنگ تحصيلاتشان نيمه كاره ماند. بسياري از #سرداران جنگ مانند باكري و همت و زين الدين و ميثمي، خرازي، سليماني، كاوه، كاظمي، قاليباف، شمخاني، جعفري، علم الهدي، موحد دانش و.. جوان بودند و سنشان غالبا كمتر از 23 سال بود. شهيد زين الدين ميگفتند من سنم كم بود و برايم سخت بود با فرماندگان بزرگسال ارتشي و يا سپاهي جلسه داشته باشيم و نظر خودم را بگويم با اين حال از نظر منطقي خودم دفاع مي كردم. واقعيت اين است كه ما به خصوص بسياري از مسؤولاني كه با نثار خون جوانان زيادي كرسي قدرت (نه خدمت) رسيدند نتوانستيم فضائل اخلاقي فردي و اجتماعي دوران دفاع مقدس را در زندگي خود و اجتماع و نسل جديد نهادينه كنيم و از آنها مراقبت و نگهباني كنيم وگرنه شرايط طلاق و ناسازگاي زوجها و..اين نبود. ايثار، گذشت، همياري جاي خودش را به خودمحوري و خودشيفتگي و براي گروهي اختلاس و مكيدن خون مردم داده است.
ادامه داره
https://telegram.me/zendegiearam110/2320
💏ارواح خاك بابام ( #پختگيـساختني است نه #يافتني) قسمت 3
مادران و پدران ما هنوز امكانات زندگيشان كامل كامل نشده است ولي الان توقع و انتظارات به حدي صعود كرده است كه پسر بايد شغل، مسكن و مركب داشته باشد و دختر بايد در جهيزيه از شير مرغ تا جان آمدي زاد داشته باشد. بي انصافي هم كولاك مي كند برخي انتظار مهريه انقص و جهيزيه اكمل دارد. در ازدواج عاقلانه بايد براساس مشورت و معيارها و تناسب ها همسرگزيني شود و با مهريه و جهيزيه سبك زندگي به سبك اسلامي به دور از تشريفات و تجملات و تكلفات شروع شود.البته و صد البته فرهيختگان و مشاوران نقش مهمي در فرهنگي سازي نظري و عملي دارند. از خود و خانواده خودمان شروع كنيم. ❤️خود بودن و اجتناب از رسومات دست و پاگير عرفي اساساس زندگي شادمانه است
✅اگر دو جوان و خانواده آنها فهم درستي از اين شيوه نداشته باشند و به تفاهم نرسند خودش منبع اختلافات است بايد اتفاق نظر باشد ✍️محمدحسين قديري، ماهنامه #خانهـخوبان، 1395. با كمي تغيير
سگِ نفس
وَ إِذٰا مٰا غَضِبُوا هُمْ يَغْفِرُونَ
و [مؤمنان متوكل] هنگامی که خشمگین شوند عفو میکنند. شوري، 37
✳️براي انسان خشمگين شدن امري طبيعي است ولي بايد آن را مديريت كرد
✳️مديريت خشم امكان پذير است
✳️دو مهارت مهم در مديريت خشم: فكر (توجه به تبعات منفي خشم و..) و ذكر (اتصال به منبع آرام بخش)
✳️هنر اين است که انسان حين غضب زبان و دست خودش را کنترل کند
✳️اگر کسي رفت در رمهسرا ـ در اين دامداريها ـ وقتي سگِ آن دامدار حمله کرد، اگر انسان بنشيند کاري با او ندارد، براي اينکه ميفهمد او قصدي ندارد؛ گفتند اگر عصباني شديد بنشينيد، اين نشستن يعني اين #سگـنفس ديگر کاري با شما ندارد يا اگر نشستهايد دراز بکشيد تا از دست او محفوظ باشيد. (آيت الله جوادي، تفسير سوره شوري، جلسه33)
كليد واژه: آن روي سگي، مديريت خشم، قوه غضبيه، هوش هيجاني، توكل
✳️ https://eitaa.com/zendegiearam/211
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥واکنش مجری امریکایی به سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک توسط ایران؛ مامان، ایران منو زد!
https://tn.ai/2038229
📡, @tasnimnews
مورد داشتیم استاد در حال درس دادن، گفته:
کلیهٔ انسانها توانایی عشق ورزیدن به هم را دارند.
بعد دانشجو پرسیده: پس چرا کلیه های من این توانایی رو ندارن ؟؟😐
.
.
.
.
وعدهٔ ما فردا ۹ صبح مراسم تشییع پیکر استاد از جلوی درب دانشگاه ... 😂😂😂 😂
🍃🍂
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر معظم انقلاب:در مسئله خانواده کمبودهای زیادی داریم.
@Farsna
حفظ احساس ارزشمندي
شخصى به نام مفضل بن قيس مى گويد: نزد امام صادق(عليه السلام) رفتم و بعض گرفتارى هايم را به آن حضرت گفتم و از ايشان خواستم كه برايم دعا كند، آن بزرگوار به خادمه خانه فرمود: آن كيسه پولى را كه ابوجعفر منصور براى ما فرستاده بياور، خادمه كيسه را آورد، آن حضرت فرمود: اين كيسه اى است كه در آن چهار صد دينار است، به واسطه آن امور خود را اصلاح كن، به آن حضرت گفتم: فداى شما شوم، قصد من اين نبود، بلكه مى خواستم كه شما برايم دعا بفرماييد، آن حضرت گفت: من به شما دعا هم مى كنم، لكن همه گرفتاريت را براى ديگران باز گو مكن، زيرا #خوار مى شوى.
📙بحار الانوار ج 47، ص 34.
self-regard
#بدـمستي
امام علي (عليه السلام): يَنْبَغِي لِلْعَاقِلِ أَنْ يَحْتَرِسَ مِنْ سُكْرِ الْمَالِ وَ سُكْرِ الْقُدْرَةِ وَ سُكْرِ الْعِلْمِ وَ سُكْرِ الْمَدْحِ وَ سُكْرِ الشَّبَابِ فَإِنَّ لِكُلِّ ذَلِكَ رِيَاحاً خَبِيثَةً تَسْلُبُ الْعَقْلَ وَ تَسْتَخِفُّ الْوَقَار
سزاوار است كه #عاقل، از مستى #ثروت، #قدرت، #دانش، #ستايش و #جوانى بپرهيزد، چرا كه هر يك را بادهاى پليدى است كه عقل را نابود مى كند و وقار و هيبت را كم مى نمايد .
كليد واژه ها: هوش هيجانيEmotional Intelligence، مديريت هيجاني، خودمهارگري، شناخت، قوه عقل،
📔تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 66 ، ح 875
هدایت شده از خانه خوبان
📒 شماره جدید مجله #خانه_خوبان منتشر شد.
♦️ فعالسازی اشتراک از طریق سایت:
mava.iki.ac.ir
🆔 @khooban
هدایت شده از «سماح» مرکز مشاوره اسلامی حوزه قم
AUD-20190509-WA0000.m4a
1.26M
موضوع صوت :دیدگاه کودکان نسبت به والدین
سرکار خانم دکتر واعظی
مرکز مشاوره عطر زندگی 🌹🌹🌷🌷
تهران -فرمانیه -
22801170
@mmhozehh 🌷🌸🌷
هدایت شده از «سماح» مرکز مشاوره اسلامی حوزه قم
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از «سماح» مرکز مشاوره اسلامی حوزه قم
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معرفی_کتاب
[ فایل : خانواده و مسائل جنسی کودکان دکتر علی قائمی.pdf ]
#خانواده_و_مسائل_جنسی_کودکان
نوشته دکتر علی #قائمی @mmhozehh
سایت آموزش مجازی سرمشق
(مجموعه سخنراني هاي روان شناختي)
www.aparat.com/sarmashgh.net
🌸
بلاغ :: دفتر تبلیغات اسلامی
(مجموعه سخنراني هاي روان شناختي)
https://www.aparat.com/balagh
🌸
حکایت پختگی.docx
602.2K
پسرم! طوري با تأخير ازدواج نكن كه كودكت، يعني نوه دلبندم، هنگام بازي به دوستانش به روحت قسم بخورد: «ارواح خاك بابام».
https://eitaa.com/zendegiearam
https://t.me/psycho_Religion
😁😉💐💌
پسرم! طوري با تأخير ازدواج نكن كه كودكت، يعني نوه دلبندم، هنگام بازي به دوستانش به روحت قسم بخورد: «ارواح خاك بابام».
https://eitaa.com/zendegiearam
https://t.me/psycho_Religion
😁😉💐💌
ازدواج بهنگام روشمند: Timed and methodical marriage
💞برهنگي زن و شهوت شوهر
📨پرسش: سلام وقت بخير چرا مردا با بدن نيمه برهنه خانم ها تحريک ميشن؟ براي زن و شوهر هم حديثي هست در مورد اين که زن براي همسرش نيمه برهنه بشه؟
✍️پاسخ:
سلام بر شما
ممنون از اعتمادتان
تفاوت هاي جنسيتي و جسمي و روان شناختي زن و شوهر، در صورت آگاهي آنها، سبب انسجام و پيوند و تكامل بيشتر مي شود. زن و مرد از نظر جنسيتي و جسمي و جنسي و روان شناختي، نقص هايي دارند كه در كنار همديگر مانند قطعات يك پازل كامل كننده اند.
مرد قدرت بازو دارد و از نظر روان شناختي منطقي، ميل به استقلال و تكيه گاه بودن و رقابت دارد. زن نازك و ضعيف و عاطفي است و ميل به تكيه دادن و وابستگي و نازكردن دارد. با تشكيل خانواده مرد لازم است نفقه زن (هزينه خوراك و پوشاك و مسكن و درمان) را بدهد كشش جنسي زن نقش زيادي دارد كه مرد اين سختي را به جان بخرد و شبانه روز براي زندگي زناشويي خود تلاش كند. همين طور انسان ميل به بقا دارد و اين را در داشتن فرزند مي بيند. ازدواج نقش مهمي در اين ميل دارد ولي زن و مرد به تنهايي ابزار كافي را براي تربيت فرزند ندارند. حضور در كنار هم سبب تكميل ابزارهاي جسمي و عاطفي مي شوند.
مرد نياز جنسي اش بر نياز عاطفي اش مقدم است. زن نيز ميل جنسي دارد ولي نياز عاطفي او مقدم است. زن و شوهر براي نشاط زندگي نياز به بازي الاكنگ جنسي دارند يك طرف زن است با نيروي عاطفي- جنسي و سوي ديگر مرد است با نيروي جنسي - عاطفي.[1]
چند روايت
- خانمها! شرم و آزرم؛ صفت پسندیده و نیکوی شماست، اما حیا از شوهر، ناپسند و بیجاست. بهترین شما کسی است که چون با شوهر خلوت کند، لباس حیا از خود بیفکند و چون لباس بپوشد، جامهی شرم و حیا را نیز بپوشد و زیباییها و دل رباییهای خود را به دیگران عرضه ندارد.
- هنگام در آمیختن با همسر خویش، یکدیگر را ببویید، ببوسید، عشق بازی کنید و با سخنان محبت آمیز، عشق را به او پیش کش کنید.
- هنگام آمیزش، چون پرندگان شتاب نکنید، صبر پیشه خود سازید، زنها نیازمند وقت بیشتری هستند، مدتی نه چندان طولانی به عشق بازی بپردازید، همسرتان را کاملاً آماده سازید. آمادگی دو سویه؛ آمیزش را فرح بخش و کامل میکند.
- در روايات متعددي از زنان خواسته شده براي همسر خود آرايش كنند، وسائل زينتي مانند گردبند طلا هر چند ارزان داشته باشند، حنا بگذارند، مسواك و عطر بزنند، ناخن ها را كمي بلندتر بگذارند. مشهور فقها رقص زن براي شوهرش را جايز مي دانند. نيز موقعي كه قصد ازدواج قطعي و جدي است خواستگار مي تواند موها و گردن و صورت زن را ببينيد و حجاب او مي تواند به درخواست خواستگار رقيق تر باشد [2]
پرسش شرعي
در چه صورت مى توانم به چهره، گردن و موهاى دخترى كه قصد ازدواج با او را دارم، نگاه كنم؟
آيات عظام امام، خامنه اى، فاضل،بهجت، تبريزى، سيستانى، نوري همداني و مكارم : (به جز صافى): نگاه به دختر مورد نظر با شرايط ذيل جايز است:
- به قصد لذت و ريبه نباشد [هر چند بداند با نگاه لذت قهرى پيدا مى شود].
- براى آگاهى از وضع جسمانى دختر باشد (پس اگر از حال او آگاه است، نگاه او جايز نيست).
- مانعى از ازدواج در ميان نباشد (براى مثال دختر شوهر نداشته باشد).
- احتمال بدهد دختر او را رد نمى كند.
آيه اللّه صافى: با رعايت شرايط ياد شده، بنابر احتياط واجب تنها به صورت و دست ها تا مچ اكتفا كند.[3]
تذكر روان شناختي
چون ميل جنسي مرد مقدم است توصيه هاي ديني به زنان در باره مسائل جنسي زيادتر است ولي در جاي خود به مردان نيز توصيه هاي لازم شده است. از سويي ديگر چون نياز عاطفي زن شديدتر از مرد است به مردان توصيه هاي بيشتري براي مراعات حال زن شده است مثلا پيامبر فرموده اند وقتي مردي از صميم دل به همسرش بگوييد دوستت دارم هرگز اين كلام عاشقانه از قلب او بيرون نمي رود.
..........................
1- محمد حسين قديري، مثل هاي روان، ص25
2- براي مطالعه بيشتر ر.ك: نرم افزار هنر عشق بازي، استاد حسين دهنوي: نيز ر.ك: https://eitaa.com/hosein_dehnavi
3- سيستانى، منهاج الصالحين، ج۲، النكاح، م ۲۸؛ امام، فاضل، نورى، مكارم، تعليقات على العروة، النكاح، م۲۶؛ بهجت، توضيح المسائل، م۱۹۴۴؛ خامنه اى، استفتاء، س۵۲۵؛ دفتر:تبريزى. صافى، جامع الاحكام، ج۲، س۱۷۰۹. ر.ك: سيد مجتبي حسيني، رساله دانشجويي.
🌸