#ادب_حمران
#حمران_بن_اعین
#سکوت
#اذن_کلام
عَنْ حَمْزَةَ وَ مُحَمَّدٍ ابْنَیْ حُمْرَانَ قَالا: اجْتَمَعْنَا عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (صلوات الله علیه) فِی جَمَاعَةٍ مِنْ أَجِلَّةِ مَوَالِیهِ وَ فِینَا حُمْرَانُ بْنُ أَعْیَنَ فَخُضْنَا فِی الْمُنَاظَرَةِ وَ حُمْرَانُ سَاكِتٌ فَقَالَ لَهُ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (صلوات الله علیه) مَا لَكَ لَا تَتَكَلَّمُ یَا حُمْرَانُ فَقَالَ یَا سَیِّدِی آلَیْتُ عَلَی نَفْسِی (1) أَنْ لَا أَتَكَلَّمَ فِی مَجْلِسٍ تَكُونُ فِیهِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (صلوات الله علیه) إِنِّی قَدْ أَذِنْتُ لَكَ فِی الْكَلَامِ فَتَكَلَّمْ...
حمزه و محمد پسران حمران گفتند: به همراه گروهی از والاترین شیعیان نزد امام صادق (صلوات الله علیه) گرد آمدیم و حُمران بن اعین نیز در میان ما بود. پس مشغول مناظره شدیم و حمران همچنان ساکت بود. پس امام صادق (صلوات الله علیه) به او فرمود: ای حمران، تو را چه شده که چیزی نمی گویی؟ پس گفت: ای سرورم! بر خودم لازم گردانیده ام جایی که شما حضور دارید سخن نگویم. سپس امام صادق (صلوات الله علیه) فرمود: به تو اجازه سخن گفتن می دهم. سپس حمران سخن را آغاز کرد...
منتهی الآمال
معاني الأخبار (صدوق) صفحه 212
مختصر البصائر جلد 1 صفحه 340
بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار جلد 66 صفحه 3
#الحمدلله_که_مولایم_امیرالمومنین_است.
#امتحان_قلب
#دوستی
#دشمنی
امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه:
هرکه دوست دارد بداند که دوست یا دشمن ما است؛ پس قلبش را امتحان کند!
پس اگر یکی از دوستان ما را دوست داشته باشد، پس دشمن ما نیست! و اگر دوستی از ما را دشمن بدارد، پس دوستدار ما نیست.
مَنْ سَرَّهُ أَنْ یَعْلَمَ أَ مُحِبٌّ لَنَا أَمْ مُبْغِضٌ فَلْیَمْتَحِنْ قَلْبَهُ فَإِنْ کَانَ یُحِبُّ وَلِیّاً لَنَا فَلَیْسَ بِمُبْغِضٍ لَنَا وَ إِنْ کَانَ یُبْغِضُ وَلِیّاً لَنَا فَلَیْسَ بِمُحِبٍّ لَنَا.
مجالس مفید: ۱۹۷
#الحمدلله_که_مولایم_امیرالمومنین_است.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_و_فرجنا_بفرجه
#اول_مهر۱۴۰۲
صلوات الله علیک یا اباعبدالله الغریب
ممنونتم رفیق
شکرالله مساعیکم
#کاش_شبی_در_حرمت_گریه_کنم.
#من_از_کودکی_عاشقت_بوده_ام.
#اول_مهر
صلوات الله علیک یا کفیل الحوراء
خیر ببینی زائر
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_و_فرجنا_بفرجه
#شهادت_امام_حسن_عسکری علیه السّلام
#ضعف_ناتوانی
#مسمومیّت
#زهر
وقتی که امام حسن عسکری علیه السّلام آبی طلبید که با مصطکی جوشانیده بودند و خواست که بیاشامد، فرمود: اوّل آبی بیاورید که نماز بخوانم. چون آب آوردند، دستمالی در دامن خود گسترد و وضو ساخت و نماز بامداد را ادا کرد و ظرف آب مصطکی که جوشانیده بودند گرفت که بیاشامد، از غایت ضعف و شدّت مرض دست مبارکش میلرزید و ظرف بر دندانهای شریفش میخورد. چون آب را بیاشامید، روح مقدّسش به عالم قدس پرواز نمود.
جلاء العیون صفحه ۹۹۷
#اللهم_العن_ابابکر_عمر_عثمان_عایشه
#شهادت_امام_حسن_عسکری علیه السّلام
#هشتم_ربیع_الاول
#کرامات
#سامراء
#عزاداری
با اینکه امام حسن عسکری علیه السلام در حصر شدیدی بسر میبردند و دائم در تقیّه بودند، اما فضائل و کرامات ایشان بر مردم پوشیده نماند، لذا مطابق با روایتِ شیخ صدوق رحمه الله، به محض انتشار خبر شهادت آن امام مظلوم در سامراء، شهر یکپارچه عزا و ضجّه شد و گویی قیامت بپا شده بود و همه برای مراسمِ تدفین آن حضرت حاضر شده بودند.
جلاء العیون صحفه ٩٩٤
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_و_فرجنا_بفرجه
#کاش_شبی_در_حرمت_زائرت_باشم.
#شهادت_امام_حسن_عسکری علیه السلام
#انوش_نصرانی
#دو_پسر_انوش
#معرفت_یهود_نصارا
از ابو جعفر احمد قصیر بصری روایت شده است که گفت: ما در نزد سید و مولای خود ابو محمّد علیه السّلام (امام حسن عسکری علیه السّلام) بودیم که خادمی از دستگاه حکومت که دارای مقام بالایی بود وارد شد و به امام عسکری علیه السّلام عرضه داشت: امیر المؤمنین تو را سلام می فرستد و می گوید: انوش نصرانی به ما نامه ای نوشته و خواسته است تا دو پسر او را تطهیر کنی. وی از ما خواسته تا از تو بخواهیم که سوار بر مرکب شده به خانه وی رفته و برای سلامتی و زنده ماندن پسر او دعا کنی. من نیز دوست می دارم که تو این کار را به انجام برسانی البته ما بدان سبب تو را برای انجام این کار به زحمت انداختیم که انوش گفته است: ما به دعای بازماندگان خاندان نبوّت و رسالت تبرّک می جوییم.
مولای ما حضرت امام حسن عسکری علیه السّلام در پاسخ فرمودند:
«الحمد للّه الذی جعل الیهود و النصاری أعرف بحقنا من المسلمین»
ستایش خداوندی را که نصاری و مسیحیان را در شناختن حقّ ما از مسلمانان داناتر و عارفتر قرار داده است.
سپس دستور دادند تا اسب ایشان را زین کنند. آن حضرت بر مرکب سوار شده ما نیز در معیت ایشان بر انوش نصرانی وارد شدیم. ناگاه دیدیم انوش در حالی که کشیشان و خادمان کلیسا و راهبان اطراف او را گرفته بودند و انجیل بر سینه او بود با سروپای برهنه به استقبال آن حضرت آمد. او در جلوی در به امام عسکری علیه السّلام رسیده و به او گفت: ای سرور و مولای ما، من به این کتابی که تو به آن داناتر از ما هستی توسّل می جویم که گناه ما را در به زحمت انداختنت ببخشی، و به حق مسیح عیسی بن مریم و انجیلی که از جانب خداوند متعال آورده است سوگند یاد می کنم که از خلیفه نخواستم که این مطلب را از تو بخواهد مگر به این دلیل که ما در انجیل، شما خاندان را در پیشگاه خداوند مانند مسیح، عیسی بن مریم یافته ایم.
حضرت امام حسن عسکری علیه السّلام فرمودند: «این پسر تو برای تو باقی می ماند، اما پسر دیگر تو پس از سه روز از تو گرفته خواهد شد.- یعنی خواهد مرد- و این پسر تو که باقی می ماند اسلام آورده و اسلامش نیکو خواهد بود و از موالیان ما اهل بیت خواهد گردید.»
انوش گفت: ای سرور و مولای من، به خدا سوگند که کلام تو حق است و با دانستن این مطلب که این پسر من مسلمان می شود و در سلک موالیان شما اهل بیت در خواهد آمد مرگ آن دیگری بر من آسان می آید.
یکی از کشیشان به او گفت: در این صورت تو را چه می شود که خود مسلمان نمی شوی؟
انوش پاسخ داد: من مسلمانم و مولای ما این مطلب را می داند.
مولای ما حضرت امام حسن عسکری علیه السّلام فرمودند: «او راست می گوید، و اگر به خاطر این مطلب نبود که مردم می گفتند ما تو را به وفات پسرت خبر دادیم و آن چنان که ما خبر دادیم نشد هم اکنون از خداوند می خواستم تا او را نیز برای تو نگاه دارد.»
انوش در پاسخ آن حضرت عرض کرد: ای سرور و مولای من، من جز آنچه تو خواسته ای نمی خواهم.
ابو جعفر احمد قصیر بصری، روایت کننده این حدیث، گوید: به خدا سوگند که پس از سه روز آن پسر از دنیا رفت و پس از یک سال پسر دیگر انوش به دین مبین اسلام درآمد و به همراه ما تا زمان وفات سرور و مولای ما حضرت امام حسن عسکری علیه السّلام ملازم منزل آن حضرت بود.
هداية الکبرى ج ۱، ص ۳۳۴
#کاش_شبی_زائر_حرمت_باشم.
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد_و_عجل_فرجهم