39.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قسمت دهم برنامه حافظه تاریخی ایرانی با موضوع چرایی و چگونگی جدایی بحرین، آرارات، اروند رود و... از ایران در زمان سلطنت پهلوی.
@Hafezeh_tarikhi_irani
من تازه با این کانال آشنا شدم...به نظرم ارزش داره دنبال بازی کنید باهاش😁
همین کلیپ جدایی بحرین با اینکه خیلی موشن گرافیکی و ...نیست ولی خیلی کامل توضیح داده شده...در واقع ریشه جنگ هشت ساله رو هم بر میگردونه به قرارداد سعد آباد که شاید هیچ کدومتون ندونید چی بوده.
پس نگاه کنید. برای کسانی که از اقتدار پهلوی دم میزنند بفرستید.
#باغ_انار
#پهلوی
#بحرین
#رضاشاه
@Hafezeh_tarikhi_irani
🔰 جناب حمزه (ع) از اصحاب غریب و ناشناخته رسولاللّه (ص) است
🔻رهبر انقلاب: جناب حمزه (علیه السّلام) یکی از اصحاب غریب رسولاللّه (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) است، آن هم با آن نقشی که ایشان داشته است. در هنگام ایمان آوردنش... که علناً فریاد میزند من مسلمان شدم... بعد، مسئلهی هجرت، ورود در مدینه و تأثیراتی که شخصیّت ایشان داشته در بنای این عمارت باشکوه اسلامی... بعد هم در جنگ بدر و جنگ احد... با این وضعیّت، این بزرگوار ناشناخته است.
📝 متن کامل بیانات را بخوانید👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=49537
🔰 فیلم فاخر «الرّسالة» توانست زندگی حضرت حمزه(ع) را به تصویر بکشد
🔻حضرت آیتالله خامنهای: خدا رحمت کند مصطفیٰ عقّاد را و باید تشکّر کنیم از او که در فیلم «الرّسالة» این شخصیّت بزرگ [جناب حمزه] را در قالب یک اثر فاخر ــ انصافاً فاخر است؛ بخصوص بخش مربوط به حمزهاش که خب بازیگرش هم بازیگر فوقالعاده معروف و مهمّی است- توانسته تا حدودی زندگی این بزرگوار را به تصویر بکشد. ۱۴۰۰/۱۱/۵
📥 دسترسی به مجموعه سخننگاشت 👇🏼
khl.ink/f/49539
🔰 #تحلیل_و_تبیین | قرآن به ایمان حضرت حمزه (ع) گواهی میدهد
👈🏻 نگاهی به مقاله بررسی فضائل حضرت حمزه(ع) در قرآن
📝 یادداشتی از خانم مدینه امانی، عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی بنتالهدی
🔹یکی از راههای شناخت افراد صدر اسلام، توجه به آیاتی است که درباره آنها نازل شده است. مضمون آیاتی که در مدح افراد یا مذمت آنها نازل شده است، بیانگر شخصیت و ویژگیهای آنهاست.
🔹حمزةبنعبدالمطلب ملقب به اسدالله، اسدالرسول و سیدالشهدا، فرزند رئیس مکه بود؛ مادرش هاله، دخترعموی آمنه، مادر رسول خدا بود؛ او برادر رضاعی پیامبر و رفیقی مهربان برای پیامبر بود؛ او حتی قبل از اسلام آوردن، به توهینهای ابولهب و مشرکان نسبت به پیامبر پاسخ میداد.
🔹حضرت حمزه در جنگ احد با دو شمشیر میجنگید؛ شهادت او در جنگ احد و مثلهشدن پیکرش بعد از شهادت به دست هند مصیبتی بزرگ برای پیامبر و مسلمانان بود و زنان انصار پیش از گریه بر کشتگان خود بر حمزه میگریستند؛ پیامبر اکرم در نماز بر پیکر او بهجای پنج تکبیر، هفتاد تکبیر گفت.
🔹 از ابنعباس نقل شده است که آیه دویست آلعمران (وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُون) در شأن مصطفى صلىاللَّهعلیهوآله و علی علیهالسلام و حمزه سیدالشهداء نازل شده است.
🔹رسول خدا صلیاللهعلیهوآله درباره آیه ۳۸ و ۳۹ سوره عبس فرمود چهرههاى خندان و دلهاى شاد متعلق به فرزندان عبدالمطلب است. من و على، حمزه، جعفر طیار، حسن، حسین و فاطمه در قیامت از قبرها برمىخیزیم، در حالى که چهرههاى ما مانند آفتاب نورانى است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://farsi.khamenei.ir/others-note?id=49546
🔰 #تحلیل_و_تبیین | حمزه سیدالشهداء (ع)، مایه فخر اهلبیت(ع)
👈 برشی از مقاله بررسی جایگاه حضرت حمزه از منظر معصومین(ع)
📝 یادداشتی از آقای علیجمعه حیدری،
پژوهشگر علوم اسلامی
🔹 از فضائل حمزه این است که در قیامت یکی از پرچمداران رسول خدا صلیاللهعلیهوآله خواهد بود؛ زیرا طبق روایتی که از آن حضرت نقل شده است، در قیامت چهار لواء به نام حمد، تهلیل، تکبیر و تسبیح به او عطا میشود و رسول خدا صلیاللهعلیهوآله لوای تکبیر را به حمزه سیدالشهدا میدهد.
🔸 در روایات متعدد نسبت به زیارت قبور مطهر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله و ائمه معصومین علیهمالسلام و همچنین قبور شهدا و اولیای خدا از جمله زیارت قبر حضرت حمزه تأکید و توصیه شده است. در روایتی از رسول خدا صلیاللهعلیهوآله نقل شده است که فرمود: «کسی که مرا زیارت کند و عمویم حمزه را زیارت نکند، در حق من جفا کرده است.»
🔹 حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها برای شمارش تسبیح معروفش (۳۴ اللهاکبر، ۳۳ الحمدلله و ۳۳ سبحانالله)، در ابتدا از نخ پشمینهای که گرههایی در آن ایجاد کرده بود، استفاده میکرد و بعد از شهادت حضرت حمزه، از تربت قبر او تسبیحی ساخت و تسبیحش را انجام میداد.
🔸 امام صادق علیهالسلام میفرمایند: «(بافضیلتترین زیارات)، زیارت رسول خدا صلیاللهعلیهوآله، زیارت اوصیای آن حضرت، زیارت حمزه و زیارت امام حسین علیهالسلام است.»
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://farsi.khamenei.ir/others-note?id=49547
💎•﴿ باغ انار ﴾•💎
#تمرین119 من حیث لا یحتسب یعنی چیزی از جایی که فکرش را نمیکنی نصیبت شود. چنین خاطره ای دارید
#تمرین120
شما تازه مسلمان شده اید. شدیدا در فشار هستید. یکدفعه یل عرب، شکارچی شیر، پهلوان قریش اعلام میکند مسلمان شده. حس و حال و تغییر شرایط روحی خودتان را بنویسید.
🔸یک موقعیت خلق کنید.
🔹مثلا👇
☕️ در خانه یک ارباب مشرک هستید، دارید شاخه های خرما را یکدست میکنید برای انداختن در تنور و پختن غذا. این خبر را یکی از کنیزها به شما میدهد. شما از خوشحالی تکه گوشت را به تنوز میاندازید و ...
☕️شما یک مشرک بودید که در حال طواف کعبه و بت هاست. ولی قلبا اعتقادی به یتها ندارید. حمزه علیهالسلام را بسیار دوست میدارید. یکدفعه حمزه مثل شیر عصبانی به سمت ابوجهل میرود...قلب شما تکان میخورد و به سمت مردمی که آنجا جمع شده اند میروید و صحبتهایی میشنوید که باعث تغییر زندگی تان میشود...این واقعه را به صورت داستانی بنویسید.
☕️شما یک شکارچی شیر هستید. گوشت شیر را برای سران اعراب میبرید و پوستش را به بزرگان قبایل میفروشید. حمزه علیهالسلام را میشناسید که در شجاعت بی مثال است. خبری میشنوید که او مرید برادرزادهاش شده. حالا میخواهید ببینید این برادر زاده کیست و چه حرف تازهای دارد. به دنبالش این موضوع با سختی خودتان را به مکه میرسانید...فرزندتان مریض است و همسرتان شدیدا از این نوع کارها مخالفت میکند و ....
☕️شما یک اعرابیِ بیابانِگردِ مارمولکخور هستید. واقعا که! آخر این چه کاریست خواهر من، برادر من. نکن. این چه وضع زندگی است آخر. همواره در حال ریختن خون هستید. به خاطر یک تخم شترمرغ صد سال است با قبیله آن طرفی در حال نزاع هستید. حالا یک دین جدید آمده و حمزه علیهالسلام که سرآمد شجاعان است به او گرویده. در آخرین سفرتان به شهر مکه و فروش شیر و دوغ شتر سر و صدایی از کنار کعبه میشنوید. حمزه را میبینید که دارد ابوجهل را نفله میکند. دلتان خنک میشود. پیگیری میکنید و اخبار جذابی میشنوید...
☕️شما یک دزد هستید. جسارتاً خاک بر سرتان. آدم با نان حلال معلوم نیست عاقبت به خیر شود چه برسد به نان حرام. خجالت دارد. قباحت دارد. حتما بعدش آروغ هم میزنید؟ چندش. داشتم میگفتم... برای دزدی از اموال زائران کعبه به میان مردم رفته اید که یک دفعه یک مرد قدرتمند کمانش را به صورت ابوجهل که از ثروتمندان قریش است میزند. یک دفعه ماستتان را کیسه میکنید و به خود جیش میکنید. از مردم اطراف خود میپرسید که قضیه چه بوده و آنها میگویند...
#تمرین120 #تمرین
#حمزهعلیهالسلام #سیدالشهداء
#اسلام #یاور #اسدالله #برادررضاعیپیامبر #جنگیدنبادوشمشیر #حامللوایتکبیر #داستانک #داستان #رمان #داستانکوتاه #داستانبلند #وضعیت #موقعیت
#وانشات #صحنه #توصیف #حمایت
﷽؛اینجا با هم یاد میگیریم. با هم ریشه می کنیم. با هم ساقه میزنیم و برگ میدهیم. به زودی به اذن خدا انارهای ترش و شیرین و ملس.
نشانی باغ🔻
https://eitaa.com/joinchat/821624896Cb1d729b741
نمایشگاه باغ🔻
https://eitaa.com/joinchat/949289024Cec6ee02344
به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان )
روزی ابوجهل نزدیک کوه صَفا به پیامبر(صلی الله علیه و آله) برخورد و سخنانی ناشایست به وی گفت. پیامبر(صلی الله علیه و آله) بدو پاسخی نداد. کنیزی در آنجا بود و این ماجرا را دید. دیری نگذشت که حمزه از شکار به مکه بازگشت. عادت حمزه چنان بود که چون از شکار برمی گشت، کعبه را طواف میکرد، سپس به انجمنهای قریش میرفت و با آنان سخن میگفت. قریش حمزه را به سبب جوانمردیهایش دوست میداشتند. این بار که حمزه به عادت خود به دیدن آشنایان مشغول بود، آن کنیز نزد او رفت و گفت: نبودی تا ببینی ابوجهل به برادرزادهات چه گفت. حمزه به سروقت ابوجهل رفت، او را دید که در مسجدالحرام در میان مردم نشسته است. کمان خود را بر سر وی کوفت، چنان که سر ابوجهل زخمی بزرگ برداشت. سپس گفت: «تو محمد را دشنام میدهی، مگر نمیدانی من به دین او درآمدهام. هر چه او بگوید من هم میگویم ». بنی مخزوم خواستند به یاری ابوجهل برخیزند، لکن وی گفت: حمزه را بگذارید، چه من برادرزاده او را دشنامهای ناخوشایند دادهام. این پیشامد سبب شد که حمزه در شمار مسلمانان درآید. از آن پس، قریش چون دیدند محمد پیشتیبانی قوی مانند حمزه دارد و او را از آسیب آنان نگاه خواهد داشت، کمتر متعرض وی شدند.
براساس روایتی از امام سجاد (علیه السلام)، عامل اسلام آوردن حمزه، غیرت او در ماجرایی بود که مشرکان بچهدان شتری را روی سر پیامبر(صلی الله علیه و آله) انداختند. با این حال، برخی از محققان معتقدند اسلامِ حمزه از ابتدا، مبتنی بر آگاهی و شناخت بوده است.
اسلام آوردن وی را در سال دوم یا ششم بعثت و قبل از مسلمان شدن ابوذر دانستهاند. مسلمان شدن حمزه در گرویدن خویشان او به اسلام مؤثر بود.
💡نور
سوال: چرا روی متن های ما نظر داده نمیشود؟
جواب: نوشتن خودش موفقیت است. همین که مینویسید آفرین دارد. برای بقیه اش باید توی دوره شرکت کنید. معمولاً نوشتن یادداشت و گزارش و متن ادبی و... نیاز به نظر مخاطب ندارد. چون گزارش نیاز به آمار و اطلاعات دارد که باید از اینترنت گرفته شود یا از نزدیک دیده شود که خب مخاطب اطلاعاتش کامل نیست...متن ادبی هم از دل برمیآید و نمیشود مدام ویرایشش کرد و بد از دوبار سه بار ویرایش اون بکری اولیهاش از بین میرود. یادداشت هم نهایتا غلطهای املایی اش را باید بگیریم و ویراستش کنیم و اگر بخواهیم ایرادی بگیریم باید به فکر پشت یادداشت ایراد بگیریم... مثلا یک نفر که دارد از فلان فعل حمایت می کند و ما میگوییم شما این یادداشتت کلا به درد عمهات میخورد.
ولی اگر علاقهمند به نوشتن رمان هستید باید ابتدا از جهان زیسته فربهای برخوردار شوید. که سوژه هایتان تکراری نباشد. که بتوانید راحت از انبار مواد خامتان محصول تولید کنید. که روحتان حرفی برای گفتن داشته باشد. اگر روحتان حرفی ندارد که خب هیچی...بنشینید و به در نگاه کنید...شما هیچ شما نگاه.
باید پیرنگ بنویسید که خب معمولا اسمش را هم نشنیدهاید.
باید شخصیت پردازی کنید. باید عناصر داستانی را کامل بشناسید. نقطه اوج، کشمکش، گره، گرهگشایی، هدف، مسئله و ضد قهرمان و ...که خب معمولا نمی شناسید. البته خیلی کار سختی نیست. یکدور توی نت جسنجو کنید نتایج خوبی به دست خواهید آورد.
⚖️باید قواعد ژانر را تا حدی بدانید.
🍚باید اجمالا بدانید مکاتب ادبی چی هستند و فرقشان با تهدیگ ماکارونی چیست.
اینها حداقل چیزهایی است که باید بدانید برای اینکه تازه متن تان قابلیت نقد پیدا کند. یعنی وقتی که مثلا گفته میشود لحنتان داستانی نیست دوباره از اول باید توضیح دهیم که لحن چیست و ...که البته توی نت هست. همینجا در باغ انار هم بارها گفته شده. نیاز دارد کمی جستجو کنید و وقت بگذارید و رمانهای خوب بخوانید.
اگر با همه اینها باز هم دوست دارید که رمانتان خوانده شود که خب معمولا دارد خوانده میشود و بازخورد هم معمولا وجود دارد.
شاید بپرسید که پس ما بدون اینکه از اساتید و باغبانان نظر بگیریم چطوری پیشرفت کنیم؟
جواب👇
خب در دورههای خصوصی شرکت کنید. مگر شما برای یاد گرفتن یک تخصص مثلا نرم افزار هلو یا نوسا یا زبان انگلیسی توی دوره شرکت نمیکنید. خب این هم همان است. خیلی مسائل اصلا در شلوغی گروه های عمومی قابل طرح نیست. باید یک گروه کوچکی تشکیل شود و حول مسائل مختلف بحث شود.
جواب دوم👇
اصلا داستاننویسی که خودش نتواند کار خوب و بد را بفهمد که نمی تواند کار خوب تولید کند. شاید بپرسید ما هنوز دو کلمه هم نمی توانیم بنویسیم چجوری فرق کار خوب و بد را بفهمیم...جواب👇
با خواندن کارهای خوب سلیقهتان را شکل دهید. رمانهای کلاسیک شما را از سموم رمانهای زرد می رهاند.
به پیر به پیغمبر کار ضعیف نخوانید. کار ضعیف قلمتان را آبکی میکند. بعضی از نویسندهها هنگام نوشتن رمانشان اصلا متن غبر داستانی نمیخوانند. چه برسد به این کارهای آبکی مابکی...چه برسد به خواندن آثار نوقلمان عزیز و شمبس کمبلی.
نکته خیلی مهم
نوشتن یا ننوشتن شما برای هیچکس اهمیتی ندارد. باور کنید.😉 هرکسی که برای دیگران می نویسد و با یک غوره سردیاش میکند و یا یک مویز گرمیاش نه تنها در نویسندگی بلکه در جاهای دیگه زندگی اش هم بیچاره خواهد شد. اگر کسی به خاطر اینکه متنش دیده نشده نوشتن را ترک کند هیچ اتفاقی برای بقیه نخواهد افتاد. پس اگر نوشتن یا هرکار دیگر برایتان مهم است خیلی جدی پیگیریاش کنید. و اگر مهم نیست خیلی جدی ترکش کنید. اگر هم سرگردان هستید که معمولا سرگردان هستید یک کار را جدی ادامه دهید که سر سال به نتیجه خواهد رسید. و اگر ده کار را بگذارید جلوتان و هروز با تعارف به شب رسد هیچ فایده ای نخواهد داشت.
🦷نوشتن باید از سر درد باشد. مثل درد دندان. کسی که درد دارد مدام دارد داد میزند. مدام دارد مینویسد. اصلا ننوشتن محال است برایش. حالا فرض کنید یک نفر به خاطر اینکه کممحلی شده نوشتن را کنار بگذارد. این کجا و آن کجا. چون هیچکس بازخورد نداد پس من هم نمینویسم. به جهندم سیاه😂. باور کنید بهترین کارها را مثل پنیر زیر پا میاندازند در این جشنواره های روشنفکرانه...فقط به خاطر اینکه یک آیه قرآن در رمان آورده طرف...خب بشین بنویس دیگه دختر. این همه خرجت کردم. روسری گفتی بخر خریدم. مانتو خواستی. جهیزیه خواستی خریدم😭.بشین بنویس دیگه بچه جان.
اصلا هرکس رمانشو بنویسه شوهرش میدهم. و پسرها هم زنشان میدهم.😏 خب شلوغ نکنید...برای همه شوهر و زن موجود است. فقط چون ارز ترجیحی رو برداشتیم شوهر رو دیگه به خانواده داماد نمیدیم مستقیم میدیم به خانواده عروس💑
#نوشتن
#ادبیات
#تلاش
#کارضعیفنخوانید
#خستهنشوید
#مدامبنویسید
#تمرین
#واقفی
هدایت شده از 💎•﴿ باغ انار ﴾•💎
قوطی ها.mp3
11.99M
هدایت شده از Z Ghafori
آصفه داشت شاخههای خرما را یکی یکی داخل تنور میانداخت. آتش زبانه کشید. آصفه کمی دورتر ایستاد و با گوشهی آستین عرق پیشانیاش را پاک کرد. روی دو زانو نشست و به شعلههای آتش خیره شد که سرکش و چالاک در هوا میرقصیدند و فرو میافتادند اما ذرات آتش و نور را از خود باقی میگذاشتند.
آصفه با چوب کوتاهی آتش را جابهجا میکرد. شعلهها روی هوا کمرنگ میشدند اما حرارت آتش روبروی صورت آصفه مانند صفحهای از بخار میلغزید. باز هم باردار شده بود. تا به حال پنج شکم دختر زاییده بود و همه به دست شوهرش به گور سپرده شده بودند. حالا برای این آخری احساس ملال و ناتوانی میکرد. چطور قنداق فرزندش را به دست جلاد کودکانش بسپارد، چطور باز هم از دور شاهد خاکی باشد که صورت جگر گوشهاش را میپوشاند؟
مگر میشود این همه طاقت آورد؟
حلیمه پیش روی آصفه ایستاده بود اما آصفه سرش را بالا نیاورد و همچنان غرق در افکارش بود.
آسنا دستش را در هوا تکان داد و گفت:
_هی دختر! معلومه کجایی؟ قبلا گوشهایت تیزتر بود ، حالا چشمهایت هم نابینا شده؟
آصفه هم دستش را بالا آورد و تکان داد، بی حوصله گفت:
_ چی را ببینم خواهر، هرم گرما کور و کرم کرده.
_مثل این که مطبخ این خانه جادویت هم کرده است، مگر از اخبار بیرون خبر نداری؟
آصفه دستهایش را روی هم انداخت، سرش را کج کرد و براق شد توی صورت آسنا.
_چیه خواهر باز تو بازار کی به کی متلک انداخته، کی گیس کنیزش را بریده و آویزان سر در بازار کرده، کی به کی رحم نکرده؟ بگو باز هم از این شهر نفرین شده چه خبر آوردی؟
آسنا دستی به موهای حنا بسته اش کشید سوالی آصفه را ورانداز کرد و پرسید:
_چته خواهر؟ دوباره عامر چه کارت کرده؟ نکنه زن سوم گرفته، خیر ندیده!
بغض آصفه پاره شد و لابلای هق هق به زحمت گفت:
_نمیدانی چه حالی دارم، دیگر از همه چیز بیزارم، از کعبه رفتن و نذری دادن، از نیایش برای بتهای زبان نفهم، که دعا را نفرین اجابت میکنند. از دعاهای خودم که هیچ کدام به هیچ درگاهی نگرفتهاند.
دوباره باید بچهای را در شکم بزرگ کنم برای گور سرد.
_چه میگویی خواهر! مگر ممکن است؟
_برای آصفه هر بلایی ممکن است.
آصفه چوبی برداشت و شعلهها را زیر و رو کرد. اشکی تا گونهاش گریخت و بلافاصله با آستین مهارش کرد.
حلیمه کنارش نشست و گفت:
_خواهر خبرای خوبی در راهه، حتی جناب حمزه هم به دین جدید گرویده، دیگر دخترها رو زنده به گور نمیکنند، ببین... سورهای از قرآن را حفظ کردهام... همان موقع که محمد آن را میخواند...
و نام پروردگار خود را ياد كن و تنها به او بپرداز (۸)
[اوست] پروردگار خاور و باختر خدايى جز او نيست پس او را كارساز خويش اختيار كن (۹)
آصفه با چشمانی گر گرفته از حرارت آتش به حلیمه خیره شد.
_تو به خدای محمد ایمان آوردی؟
حلیمه با شوق سرش را تکان میداد و همزمان میگفت:
_آری، آری، من به خدای یکتا ایمان آوردم.
آصفه به شعلههای آزاد و سرکش آتش خیره شد و گفت:
_منم مدتهاست که به بتها اعتقادی ندارم و از این آیین سنگدل بیزارم. مدتهاست که پنهانی کنار کعبه به صوت قرآن گوش میدهم...
حلیمه دستهای آصفه را گرفت و تا پیش چشمهایش بالا برد.
_پس تو هم ...
_آری من هم...
#تمرین120
#نقد_لطفا