طرح (تغییر بنیادی) کلیات نظام آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران مصوب 1376.pdf
39.82M
به پیوست نسخه الکترونیک طرح تغییر بنیادی نظام آموزشی کشور که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1368 رسیده بوده ارائه میگردد.
بازخوانی تجربه این طرح و همچنین سند تحول برای بروزآوری سند تحول بنیادین و پیگیری اهداف نظام تعلیم و تربیت در #گام_دوم_انقلاب_اسلامی میتواند مثمر ثمر باشد.
پینوشت: از جناب آقای رضا امینی که این فایل را در اختیار قرار دادند نیز تشکر میکنم.
🆔 https://eitaa.com/Abbasebayat
باور کنیم راه حل تحول در تکرار مصوبات و قانونگذاریها مکرر نیست!
اول باور، تعهد و التزام به قانون نیاز است و سپس «همت»، «شجاعت» و پیگیری در اجرای قانون
تنها حل مشکل اقتصاد در گرو همت و شجاعت نیست! حقیقتاً در همه عرصهها نیازمند این هستیم از جمله تحول بنیادین در آموزش و پرورش؛
با لحاظ نکته فوق، در مورد مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اظهار نظر دبیر محترم آن شورا و همچنین وزیر محترم آموزش و پرورش، توجه به این بیان رهبر انقلاب اسلامی در مورد جایگاه و نسبت معلم و وزارت آموزش و پرورش برای تحول و تحقق اهداف تعلیم و تربیت در تربیت نسل مطلوب نظام اسلامی راهگشا خواهد بود:
میگویم کار آموزشوپرورش، نمیگویم کار معلّم. با اینکه وسیله معلّم است، امّا معلّم، تنها عاملِ ایجاد یک چنین نسلی نیست؛ آموزشوپرورش است که فضا را فراهم میکند برای معلّم، برای دانشآموز، برای اولیا، برای طرّاحان، برای نویسندگان کتابهای درسی؛ اینها همه مؤثّر است؛ [اما] آموزشپرورش است که این کارها را انجام میدهد.
#سند_تحول_بنیادین
#وزارت_آموزش_و_پرورش
#معلم
#ترییت_معلم
#استخدام_معلم
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#دولت_جوان_حزبالهی
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
بخشی از یادداشت دکتر #سیدیاسرجبراییلی در مقاله خطوط راهنمای تدوین برنامه هفتم در روزنامه جوان در ارتباط با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش:
پرسش بعدی این است که مختصات برنامه مطلوبی که آسیبها و نواقص و معایب فوقالذکر را نداشته باشد، چیست؟
پاسخ، یک برنامه «مسئله محور» با شرح دقیق راهحلها و زمانبندی گامها و تعیین مجریان و پیشبینی ناظران و ایجاد ضمانت اجرایی است. برنامه باید دستگاههای اجرایی مشخصی را مکلف کند که دقیقا کدام مسئله را با کدام راهحلها و اقدامات عملیاتی و طی چه بازه زمانی حل نماید. چنین برنامهای است
که قابلیت پایش و نظارت توسط دستگاههای ناظر را نیز خواهد داشت.
برنامهای که صرفاً از دستگاه اجرایی بخواهد فیالمثل «برای ایجاد تحول در نظام تعلیم و تربیت»، «#سند_تحول_بنیادین_آموزش_و_پرورش» را اجرا کند و مغایر آن عمل نکند (ماده63قانون برنامه ششم)، در شرایطی که سند تحول از درد فقدان «برنامه» جامع اجرایی رنج میبرد، روشن است که میتواند حسب سلیقه مدیریت دستگاه، اجرای سند 2030 را نیز در این «تحول» بگنجاند و حتی هنرمندانه انطباق اقدماتش با «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» را نیز گزارش کند؛ به همان شکلی که اقدامات متعارف به نام «اقتصاد مقاومتی» فاکتور میشود.
درباره همین مثالی که زدیم، به فرمایشات رهبر حکیم انقلاب درباره «برنامه»ای که باید برای اجرای سند تحول تدوین شود، دقت کنید:
«این برنامه جامع بایستی همه هدفهای عملیاتی را شامل بشود، متقن باشد، دارای زمانبندی باشد. یعنی دو چیز مهم در این برنامه جامع لازم است: یکی زمانبندی، یکی شاخص پیشرفت. هم زمانبندی کنید، هم شاخصهایی وجود داشته باشد که بتوان معلوم کرد که چقدر این برنامه پیش رفته و بالاتر از این، بتوان معلوم کرد که این سند چقدر درست است.»
ماده 63 برنامه ششم توسعه چه نسبتی با این تصویر ترسیم شده از سوی حضرت آقا دارد؟
برای مشاهده متن کامل به @syjebraily مراجعه کنید.
#آموزش_و_پرورش
#برنامه_هفتم_پیشرفت
#دولت_جوان_حزبالهی
🆔 @abbasebayat
۱۴ محور برای تدوین یادداشتی در مورد تربیت معلم و نامه وزیر محترم علوم در همان شب اول و دوم تدوین کردم که بنابر محدودیتهایی امکان تکمیل آن فراهم نشد و در سپس در دو مرحله نیز وقفههایی در کار پیش آمد.
حالا این موارد را ارسال میکنم امیدوارم برای مخاطبین گویا باشد و فرصت بسط فراهم گردد.
پینوشت: در همین زمینه میتوانید به مقاله «نباید اتفاق بیفتد» اولین پیام این کانال نیز مراجعه کنید.
🆔 Https://eitaa.com/abbasebayat
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
💥 گسترش آموزش الکترونیک در دوران حکمرانی مجازی ممکن است بستر شکلگیری #دانشکدههای_مجازیِ #بینالمللی و مدارس مجازیِ بینالمللی و حرکت بهسمت برنامهریزی بر محور اسناد بالادستی مانند #سند_2030 گردد.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«در دوران #کرونا، آموزش الکترونیک به یک آموزش گسترده تبدیل میشود و ما هم در همین مسیر قرار گرفتهایم.
این پدیده ممکن است سرآغاز شکلگیری #دانشکدههای_مجازیِ #بینالمللی و #مدارس_مجازیِ #بینالمللی بشود که بهشدت فضای داخل کشورها را تحتتاثیر قرار میدهد و از جهتی، بستر حرکت به سمت برنامهریزی بر محور اسناد بالادستی مانند #سند_2030 و اسناد توسعه میشود و فضا را کاملاً در اختیار آنها قرار میدهد.
امروز رقبای تمدنی ما یک گام بزرگ به سمت #حکمرانی_مجازی برمیدارند که تسلط خودشان در جهان را بیشتر کنند. ما هم باید یک گام بزرگ به سمت تمدن اسلامی برداریم و این یک رقابت بزرگ است.» ۱۳۹۹/۸/۲۸
☑️ @mirbaqeri_ir
نوشتن در روزی که سالروز شهادت سردار سلیمانی و فقدان آیتالله مصباح سخت است!
میخواهم خلاصه فهم خود را از این دو آیت الله و مجاهدان فیسبیل الله بگویم. از فرصت ایامالله و تأثر درونی استفاده میکنم و برای خود و همهی آنها که دوستاشان دارم خلاصه فهمم را به زبان دعا میگویم؛ در این راه از دعای مکارم اخلاق امام سجاد علیه السلام استمداد میگیرم «وَ عَمِّرْنِی مَا کانَ عُمُرِی بِذْلَةً فِی طَاعَتِک، فَإِذَا کانَ عُمُرِی مَرْتَعاً لِلشَّیطَانِ فَاقْبِضْنِی إِلَیک...»
خدا ما را تا وقتی زنده بدار که عمرمان در طاعت تو و در راه تو و در خدمتِ ولی تو و حکومت تو باشد!
خدایا ما را صرفاً برای خدمت به نظام جمهوری اسلامی و امام خامنهای زنده بدار که اگر غیر این باشد بی شک عمرمان و تلاشمان جز مرتعی برای شیطان نخواهد بود.
حال اگر بخواهم به این دعا وجه نظام سازی دهم میگویم:
خدا به ما فرصت بده که نظام تعلیم و تربیت را برای تربیت افرادی که هدفشان تقویت نظام جمهوری اسلامی و ولایت است متحول سازیم و در این راه جان خود را فدا کنیم؛
میدانیم اگر حاصل کار وزارت آموزش و پرورش و درس و مدرسه و کتاب و معلم، تقویت نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه تا ظهور حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف نباشد هم آموزش و پرورش و هم تربیت شدگانش سهم شیطاناند.
🆔 Https://eitaa.com/abbasebayat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 اطلاعنگاشت | عالم مجاهد و پارسا
🔻حضرت آیتالله خامنهای نسبت به آیتالله محمدتقی مصباح یزدی به عنوان شخصیتی دارای علم و بصیرت و صفا ارادت خاصی داشتهاند و در بیانات مختلف از ایشان تجلیل کردهاند که این موارد در این اطلاعنگاشت مرور میشود.
💻 @khamenei_ir
نکاتی چند در مورد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مدیریت مهدکودکها و تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک
۱- حل مسئله مهدکودکها و پیشدبستانی به روش تشکیل سازمان یک خطای راهبردی است.
۲- فراهم آوردن فکر و برنامه برای مهدکودک و پیشدبستان متوقف به ساختارسازی جدید نیست.
۳- اینگونه ساختارسازیها فقط مسئله را بغرنجتر میکند و به زودی خود سازمان میشود مسئله.
۴- این تأسیس خلاف اصل تعلیم و تربیت یکپارچه و به نظر بنده آن را باید کجفهمی در اجرای فرمایش رهبر معظم انقلاب و تحقق بند 2 سیاست کلی تحول در نظام آموزش و پرورش کشور تلقی کرد که بهسرعت به اصل تعلیم و تربیت آسیب خواهد زد.
۵- اگر از بنده بپرسند زمینه ورود سند 2030 در کشور چیست؟ میگویم اعتبارزدایی و ایجاد تشتت و تعارض در نهادهای تصمیمگیر و سیاستگذار تعلیم و تربیت در سطح کلان و ناکارآمدی و شلختگی در اجرا، این تأسیس دقیقاً چنین کاری میکند.*
۶- خلع ید نهادهای فاقد صلاحیت تربیتی از مهدکودکها امری پسندیده است اما قبول مسئولیت آن نیازمند توسعه ساختاری جدید نیست. تولید فکر و برنامه بیش از آنکه نیازمند سختافزار باشد نیازمند نرمافزار است.
۷- تولید فکر و برنامه البته نیازمند ردیف بودجه مستقل است اما داشتن ردیف مستقل نیازمند ساختار مستقل نیست! امیدوارم نیاز نباشد سالهای آتی از بلعیده شدن بودجه در سازمان جدید اظهار نگرانی کرد.
۸- برای تولیت مطلوب مهدکودکها باید مأموریتها را توسعه داد و متعهدانه برای تحقق آن گام برداشت؛ ساختار جدید سنگ راه نشود تسریع کننده نخواهد بود.
پینوشت: تأسیس این سازمان، آن هم با کمترین ارتباط و پیوستگی با قلب آموزش و پرورش، یعنی سازمان پژوهش بوی خوشی نمیدهد به آن بدبین هستیم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مجازی یازدهم شهریور ماه سال جاری با مسئولین آموزش و پرورش سراسر کشور در مورد رها بودن مهدکودکها و بگومگوی دستگاههای دولتی در مورد مدیریت آنها بیانات راه گشایی داشتند و تصرایح کردند: «مهدکودکها هم ذیل آموزش و پرورش است»
پیرو این مطالبه رهبری، شورای عالی انقلاب فرهنگی از خواب زمستانی (مثل موارد مشابه دیگری چون مسئله نیروی انسانی آ.پ، سمپاد، کنکور، 2030) بیدار شد و مصوبهای در این زمینه داشت.
در ماده واحده آمده است:
به منظور ساماندهی امور مرتبط با تعلیم و تربیت دوره کودکی، تمامی امور مربوط به مهدهای کودک و سایر مراکز نگهداری کودکان اعم از صدور مجوز، برنامهریزی، هدایت و نظارت، تقویت استانداردها و ارزیابی به وزارت آموزش و پرورش محول میشود.
ماده واحده فوق مطلوب و مورد تقدیر است. اما شورای انقلاب فرهنگی به این ماده واحد بسنده نکرده و با توجه به اهمیت امر تبصرهای نیز برای ضمانت تحقق مطلوب هدف مذکور نیز داشته است.
در تبصره آمده است:
اساسنامه مرکز یا سازمان مربوطه که وابسته به وزارت آموزش و پرورش است، ظرف مدت یک ماه توسط وزارت آموزش و پرورش با همکاری شورای تخصصی تحول و نوسازی آموزشی، تدوین و به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تصویب ارائه میگردد. مرکز یا سازمان مربوطه، مسئولیت امور مرتبط با تعلیم و تربیت کودک را عهدهدار خواهد بود.
سؤال این است که آیا برای انجام این مأموریت نیازمند ایجاد ساختار جدید بودیم؟ وجود این ساختار جدید چه مزیتی ایجاد خواهد کرد؟ رابطه آن با سایر سازمانها و بخشهای وزارت آموزش و پرورش چگونه خواهد بود؟
این سازمان چگونه میتواند ضامن تعلیم و تربیت یکپارچه از مهد کودک تا دانشگاه باشد؟! آیا وجود چنین ساختاری در دل آموزش و پرورش این اصل را دچار خدشه نمیکند و ساختار سازمانی آموزش و پرورش را دچار تشتت و تعارض نمیکند؟
هماکنون نیز ساختار سازمانی آموزش و پرورش و روابط درونی و بیرونی آن برای ایفای مأموریت یکپارچه خود بسیار ناکارآمد و دچار تعارض است! ایجاد یک ساختار جدید به رفع این اشکالات کمک میکند و یا آنها را تشدید میکند؟!
بر این باورم سازمان جدید ضمن تشدید تعارضات علاوه بر اینکه خلاف اصول برنامهریزی و ساماندهی سازمانی است، خلاف اصل تعلیم و تربیت یکپارچه نیز عمل خواهد کرد. این سازمان بدنه فربه ستادی آموزش و پرورش را فربهتر و ساختار ناموزون و نامتوازن آن را نامتوازنتر میکند.
یکی از مهمترین تعارضات این سازمان با سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی است. تأسیس این سازمان خصوصاً آنجا که به تمامی امور مربوط به مهدهای کودک اشاره دارد محدود کردن و ایجاد تعارض در ایفای مسئولیت سازمان پژوهش به عنوان قلب آموزش و پرورش است.
پیشنهاد جایگزین ما این است که در تبصره باید به فرایندها و مسئولیتها تصریح میشد. به عنوان مثال:
- مسئولیت برنامهریزی، سیاستگذاری و تولید محتوا به سازمان پژوهش سپرده میشد و فرصت سه ماهه برای تصویب اهداف و سیاستهای دوره کودکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی با لحاظ کردن تعلیم و تربیت پیوسته از مهد تا دانشگاه و در راستای مبانی نظری تحول بنیادین داده میشد.
- در بند دیگری نیز دانشگاه فرهنگیان برای تربیت نیروی انسانی و تدوین برنامههای تربیت معلم مأموریت مییافت.
- مسئله نظارت و صدور مجوز مهدها و نظارت بر عملکرد و هدایت حین اجرا نیز همچون سایر مدارس به معاونت آموزش ابتدایی محول میشد.
به هر حال در حال حاضر حداقل کار مورد انتظار در تصویب اساسنامه این است که به صراحت موارد فوق در اساسنامه لحاظ گردد (خصوصاً رفع ابهام از مسئولیت برنامهریزی آموزشی و درسی در این دوره و تدوین محتوا).
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
توجه به افراد و اصناف و محور قرار دادن آنها یکی از رویکردهای دنیای غرب و حاصل فردمحوری است.
در دنیایی که فرد اصالت داشته باشد سازمانها حول منافع افراد و اصناف شکل میگیرد.
در جامعه اسلامی اما آنچه محور رشد است جامعه است. لذا سازمانها نه بر اساس افراد که بر اساس سلولهای بنیادی و حقیقی جامعه توسعه پیدا میکنند.
#خانواده بنیادیترین و اجتماعیترین رکن جامعه اسلامی است.
در غرب خانواده از هم پاشیده میشود و اجزای آن محور قرار میگیرد: #زن #کودک #نوجوان
اما در جامعه اسلامی #خانواده محور است و سازمانها باید بر اساس آن ایجاد و توسعه پیدا کنند.
#سازمان_ملی_تربیت_کودک!!!
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat
جدیت و تعهد ما نسبت به بزرگداشت دههی فجر و ۲۲بهمن و اهتزاز پرچم ایران، باید به اندازهی مناسک دههی محرم و بیشتر از آن باشد.
پرچم جمهوری اسلامی پرچم حکومت حسینی و نشان حکومت مهدویست.
🆔 https://eitaa.com/abbasebayat