📌 #معرفی_کتاب در حوزه فمینیسم
💢 بسياری موج اول فمينيسم را در ارتباط با پيشرفتهای فکری و اقتصادی قرن نوزدهم، بهويژه ليبراليسم و انقلاب صنعتی می دانند و بر اين نظر تاکيد دارند که انقلاب صنعتی با کشاندن کار به خارج از خانه و دادن اوقات فراغت به زنان طبقه متوسط، فرصت عملی شدن آن ايده را فراهم کرد.
⭕️ در واقع با انقلاب صنعتی جنبش بورژوازی غرب استثمار نيروی کار زنان و دختران جوان را در پيش گرفت و کار سخت و طاقتفرسا در کارخانهها و کارگاهها را علاوه بر کار منزل به آنها تحميل کرد.
⭕️ بايد عجله کنيم، چون به خانه که می رسيم، کارمان تازه آغاز می شود؛ چيزهای زيادی ما را فرا می خوانند، کاش ده تا دست داشتيم و به کارشان می گرفتيم. کودک را با نهايت مراقبت ميخوابانيم و همه چيز را برای آمدن تو آماده می کنيم: تو غذايت را می خوری و بی درنگ به رختخواب می روی، و تا روز بعد تن و بدن خود را می آسایی. اما ما! افسوس! خواب خوشی نخواهيم داشت، چون کودک بيدار می شود و گريه سر می دهد، و روز بعد، با دميدن سپيدهدم، باز وقت کار در مزرعه است.
⭕️ کتاب حاضر با رويکردی علمی تاريخ جنبش فمينيستی را به تفصيل باز می گويد و ريشههای کهن آن را بازمی کاود.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه برگزار می کند! 💢 موضوع: ▫️ تاملی بر نسبت فمینیسم با علوم انسانی ⭕
📌 نگرشِ فمینیسم های لیبرال
💢 فمینیست های اولیه که از فردگرایی لیبرالی متاثر بودند، در قرن هیجدهم معتقد بودند سرشت زنانه و مردانه کاملا یکسان است و نقش جنسیت را، به رغم علوم زیست شناختی و تجربی، به کلی و به نحوی متعصبانه انکار می کردند . تاکید فمینیست های لیبرال بر برابری زنان با مردان از نظر قانونی و سیاسی است.
⭕️ سید ابراهیم حسینی
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
📌 #معرفی_کتاب در حوزه فمینیسم
💢 کتاب «کاوشی در فلسفه فمینیستی» مقدمه ای در دسترس برای مسائل محوری در فلسفه فمینیستی فراهم می کند. در عین حال، به ایرادات فعلی به فمینیسم پاسخ میدهد و استدلال میکند که در دنیای امروز بررسی تأثیر دوگانگی جنسیتها مانند همیشه قانعکننده است.
⭕️ بنابراین، دیدگاه های فمینیستی سهمی حیاتی در حال و آینده فلسفه دارد. نویسنده رابین می شات همچنین دیدگاهی بدیع در مورد اخلاق فمینیستی بر اساس کار خود در مورد جنگ و تجاوز به عنف ارائه می دهد. این کتاب منحصربهفرد برای هر کسی که به دنبال درک نقش فعلی و آینده فلسفه فمینیستی است ایدهآل است.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه برگزار می کند! 💢 موضوع: ▫️ تاملی بر نسبت فمینیسم با علوم انسانی ⭕
📌 نگرشِ فمینیسم های مارکسیسم
💢 از نظر مارکسیسم، مفهوم «طبقه » کلید درک تمام پدیده های اجتماعی از جمله ستم بر زنان است . جامعه مطلوب مارکسیسم جامعه بدون طبقه است . برخورد مارکسیسم با مساله زن طبیعتا با روش ماتریالیسم تاریخی پیوند دارد . از این رو، سرشت زن را از رابطه متقابل دیالکتیکی عمل (Praxis) و ساختمان زیستی و شرایط اجتماعی او متشکل می داند . انگلس می گوید: «تابعیت زن شکلی از ستم است که از نهاد جامعه طبقاتی سرچشمه گرفته و چون در خدمت منافع سرمایه قرار دارد، تا امروز دوام آورده است ».
⭕️ مارکسیسم پایه مادی ستم زنان را در تقسیم جنسیتی «کار» می جوید و نخستین شرط رهایی زن خانه دار را در آن می بیند که جنس مؤنث خانه را ترک کند; ولی روشن نمی سازد چرا از زمان های اولیه تقسیم کار «طبیعی » مردان را به تولید لوازم کار و معاش و زنان را بیش تر به کار خانگی مشغول کرد . مارکسیست ها، فمینیسم لیبرال و فمینیسم رادیکال را اشکال نادرست آگاهی می دانند که زنان خارج از طبقه کارگر خلق کرده اند.
⭕️ سید ابراهیم حسینی
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
📌 #معرفی_کتاب در حوزه فمینیسم
💢 فمینیسم هماکنون به موضوعی بحثانگیز و جدی در برابر نظریهی سیاسی غربی بدل شده است. برای مثال، فمینیسم نشان داده است که تاکید نظریهی سیاسی غرب بر عدالت یا آزادی با نادیدهگرفتن کامل فضای خانه و خانواده همراه بوده است. به عبارت دیگر، مردان نظریهپرداز عدالت و آزادی را برای فضای بیرون از خانه، تعریف کردهاند که بهطور سنتی به مردان اختصاص داده میشد، و خانه و خانواده را، که بهطور سنتی عرصهای زنانه محسوب میشد، از دایرهی مصادیق عدالت و آزادی به کلی حذف کردهاند.
⭕️ فمینیسم، به مثابه نظریهی برابری جنسی، دربرگیرندهی دیدگاههایی است که دیگر نمیتواند در شیوههای سنتی نظریهپردازی غربی بگنجد. هرچه بیکفایتی نظریهی سیاسی غربی در تبدیل جهان به جایی بهتر برای زندگی آشکارتر میشود، فمینیسم به منزلهی نظریهای جایگزین اهمیت بیشتری مییابد.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
📌 امام خمینی و علوم انسانی اسلامی
💢 به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به نقل از پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، محمد محمدرضایی سردبیر فصلنامه علمی پژوهشی قبسات در مقاله ای به بررسی دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) در باب علوم طبیعی و انسانی اسلامی پرداخته است.
⭕️ بخش اول (دکتر محمد محمدرضایی)
iict.ac.ir/oloom
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 امام خمینی و علوم انسانی اسلامی 💢 به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیش
⭕️ امام خمینی(قدس سره)، رهبر کبیر و حکیم و دوراندیش انقلاب اسلامی ایران در باب اسلامی شدن علوم اعم از طبیعی و انسانی دیدگاه خاصی ارایه نموده اند که می تواند ره گشا برای متولیان امور دانشگاهی کشور و نیز فرهیختگان و اساتید و دانش پژوهان باشد.
⭕️ در ابتدا به صورت مختصر اشاره می کنیم که به نظر معظم له آنچه که اسلام میخواهد آن است که “تمام علوم، چه علوم طبیعی و چه غیر طبیعی، به علوم الهی و توحید برگشت کند. یعنی هر چه را که میبیند خواه طبیعت باشد یا ماده، خدا را در آن ببیند. بنابراین اسلام برای آن آمده است که همه موجودات طبیعی را به الهیت و یا اینکه همه علوم طبیعی را به علوم الهی برگرداند.
⭕️ دیدگاه آن حکیم وعارف واصل در ذیل چند عنوان مطرح خواهد شد:
🔹الف. علم کمالی است که همه انسانها طالب آنند: به نظر امام خمینی، اهمیت و ارزش علم یک امر فطری است و یک کمالی است که همه انسانها طالب آنند. به نظر ایشان اسلام برای علم آن قدر اجر قائل است که شاید دیگر مسالک آن قدر قایل نباشند. در اسلام دانش بزرگترین چیز است اما نه دانشی که ما را به تباهی بکشد. خداوند علم را یک عبادت بزرگ قرار داده؛ چنان چه جهت داشته باشد.
▫️همچنین اسلام مردم را دعوت کرده است که هر جا علم را یافتند حتی اگر از کافر باشد، آن را بگیرید. البته این علم باید در خدمت اسلام باشد. به دلیل فطری بودن علم آموزی، همان گونه که درحدیث هم آمده است، علم آموزی از گهواره است تا قبر. اگر انسان درحال احتضار هم یک کلمه یاد بگیرد. بهتر از این است که جاهل باشد، البته علم باید توأم با ایمان وتزکیه نفس و تقوا باشد. زیرا که علم بدون تقوا، بسیاری از اوقات مضر است. بسیاری از اشخاص که در علم به مرتبه اعلا رسیدهاند ولیکن تربیت انسانی و اسلامی ندارند، ضرر آنها از دیگران زیادتر است، زیرا که در روایات آمده است که اذا فسد العالِم فسد العالَم. (زمانی که عالِم فاسد شد عالَم فاسد میشود)
▫️البته به نظر امام فرقی بین عالِم دانشگاهی و حوزوی نیست هر دو در این جهت یکسان هستند. اگر علم آنها توأم با تزکیه و تربیت انسانی و دینی باشد. منشأ خیرات و برکات و سعادت میشوند، ولی اگر علم بدون تقوا باشد منشأ بسیاری از شقاوت هاست، زیرا چو دزدی با چراغ آید، گزیدهتر برد کالا.
▫️به تعبیر حضرت ایشان، اگر روحانی علم داشته باشد لکن ایمان نداشته باشد و مسیرش مسیر انبیاء(ع) نباشد منشأ مفاسد بسیاری می شود اکثر این دین سازیها که بوده است اینها از طبقه ملاها بودهاند … . دانشگاهی که فقط دنبال علم باشد برای سعادت ملتها یا فایده ندارد یا ضرر دارد.
▫️حضرت امام(ره) در یک تمثیلی علم بدون تزکیه را چنین ترسیم میکند: گاهی باران که رحمت الهی است وقتی به گلها میخورد بوی عطر بلند میشود وقتی که به جاهای کثیف میخورد بوی کثافت از آن بلند میشود. علم هم همین طور است. اگر در یک قلب تربیت شده، وارد شود عطرش عالم را میگیرد و اگر در یک قلب تربیت نشده یا فاسد (قرار بگیرد) بریزد، ….. این فاسد میکند. در تعبیر دیگر میفرمایند: عالِم اگر فاسد بشود، یک شهر را، یک مملکت را به فساد می کشد، چه عالِم دانشگاهی باشد وچه عالِم فیضیه، فرقی نمیکند .
🔸 بنابراین از دیدگاه امام(ره) ویژگیهای علم چنین است:
۱. علم کمالی از کمالات است که فطرت انسان، طالب آن است، حتی اگر در دست کافر باشد.
۲. علم جویی در طول عمر وجود دارد.
۳. علم بدون تقوا و ایمان و تزکیه نفس مضر است و دراین جهت فرقی بین علوم حوزوی و دانشگاهی وجود ندارد.
۴. علم توأم با تزکیه وتقوا و ایمان، منشأ خیرات و برکات است.
🔹ب. هدف از تعلیم و تربیت و رسالت دانشگاه
🔸از نظر امام خمینی(ره) هدف از تعلیم و تربیت عبارتند از:
▫️تربیت انسان الهی
🔻معظم له در تعبیری اعلام میدارند که آنچه ما از حوزه و دانشگاه می خواهیم آن نیست که در سطح ظاهر مشاهده میکنیم، البته سطح ظاهر بسیار ارجمند است ولی آن مقصود اسلام نیست. آنچه که اسلام میخواهد آن است که تمام علوم، چه علوم طبیعی و چه غیر طبیعی، به علوم الهی و توحید برگشت کند. یعنی هر چه را که میبیند خواه طبیعت باشد یا ماده، خدا را در آن ببیند. بنابراین اسلام برای آن آمده است که همه موجودات طبیعی را به الهیت و یا اینکه همه علوم طبیعی را به علوم الهی برگرداند.
🔻قرآن میفرماید: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذی خَلَقَ؛ یعنی قرائت کن نه قرائت مطلق، بیاموز نه آموزش مطلق، علم تحصیل کن نه علم مطلق، بلکه علم و آموزش جهت دار وجهت آن اسم رب است، توجه به خدا است.البته چنین انسانی باید برخوردار از تقوا ومکارم اخلاق باشد و به تعبیری همه ابعاد علم وعمل و اخلاقش باید نورانی و الهی باشد. بنابراین میتوان گفت که یکی از اهداف تعلیم و تربیت از نظر اسلام توجه دادن به خدا و دعوت به توحید است.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
❖ در دوران سازندگی ،مسائل نظری انقلاب مورد غفلت مدیران و برنامه ریزان جامعه قرار گرفت.
📝 #حمید_پارسانیا
• در تحلیل انقلاب و وضعیت جامعه ایران از همان اول نظریه ها و تئوری هایی استفاده شد که برای تحلیل و تبیین مسائل بعد از جنگ دوم در اندیشه سیاسی غرب به کار گرفته شد. برخی مراکز تحقیقاتی _ استراتژیک که باید زمینه های نظری انقلاب را تبیین و خط مشی حرکت اصلاحی جامعه را ترسیم نمایند و با بهره وری از بستر های فرهنگی جامعه ، استراتژی مقابله با تحلیل های وارداتی و بیگانه را مشخص می ساختند ، خود مرکز بسط و گسترش تحلیل های رفرمیستی شدند.
• هفت موج اصلاحات ص۸۵ ، ۸۶
.
.
.
#بنیاد_های_نظری_انقلاب_اسلامی
#عقلانیت_اجتماعی_انقلاب_اسلامی
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
❖ در دوران سازندگی ،مسائل نظری انقلاب مورد غفلت مدیران و برنامه ریزان جامعه قرار گرفت. 📝 #حمید_پارس
❖ پدیده انقلاب اسلامی ایران پدیدهای منحصر به فرد است که نه بر عقلانیت مدرن و نه بر عقلانیتهای انتقادی غرب متکی است. عقلانیتی خاص که توسط حضرت امام(ره) بر پایگاه معارف اسلامی و تجربه زیسته تاریخی مذهب تشیع صورتبندی شد و با تلاش شاگردان وی تبدیل به گفتمان رایج میان آحاد جامعه گشت.
❖ این عقلانیت هم در سطح معرفتی و فلسفی و هم در سطح فقهی و الهیاتی و هم در سطح اجتماعی ممیزات خاص خود را داراست.
❖ ادامه مسیر انقلاب اسلامی(به خصوص بعد از استقرار نظام جمهوری اسلامی و بعد از جنگ تحمیلی) عقلانیتهای دیگر(عقلانیت توسعه اقتصادی، عقلانیت توسعه سیاسی، عقلانیت عدالت-خواهی (نئومارکسیسیتی)) تنظیم برنامههای پنج ساله توسعه و برنامههای بودجه سالانه را مصادره کردند.
❖ در سطح نظری و آکادمیک نیز عقلانیتهای اخباری گرا، تصوف گرا، روشنگری، روشنفکری و ... نخبگان و خواص حوزوی و دانشگاهی را از خود متأثر نمود.
• هیئت تحریریه ضحی
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
📌 امام خمینی و علوم انسانی اسلامی
💢 به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به نقل از پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، محمد محمدرضایی سردبیر فصلنامه علمی پژوهشی قبسات در مقاله ای به بررسی دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) در باب علوم طبیعی و انسانی اسلامی پرداخته است.
⭕️ بخش دوم (دکتر محمد محمدرضایی)
iict.ac.ir/oloom
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 امام خمینی و علوم انسانی اسلامی 💢 به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیش
⭕️ انسان باید تزکیه و متصف به مکارم اخلاق شود.
▫️ پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرماید: بعثت لاتمم مکارم الاخلاق. از این رو هدف تمام تعلیم آموزههای وحیانی کسب مکارم اخلاق است. حضرت امام خمینی تربیت و تزکیه را بالاتر از تعلیم میداند. بعد از تزکیه است که کتاب و حکمت در انسان اثر میکند و الا علم بدون تزکیه همانند حماری میماند که بار او کتاب است. مَثَلُ الَّذینَ حُمِّلُوا التَّوْراهَ ثُمَّ لَمْ یَحْمِلُوها کَمَثَلِ الْحِمارِ یَحْمِلُ أَسْفاراً؛ حمار به هیچ وجه از آن کتابها استفاده نمیکند. خواه آن کتابها کتاب توحید یا کتاب فقه یا انسان شناسی یا علوم طبیعی باشد. بنابراین همواره باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که هدف از تعلیم و آموزش و تربیت چه در حوزه و چه در دانشگاه تزکیه نفس و کسب فضایل اخلاقی است.
⭕️ قطع وابستگی و استقلال کشور
▫️ به نظر امام خمینی(ره) اگر دانشگاهای ما اعم از حوزوی و دانشگاهی به گونهای که اسلام میخواهد تربیت شوند. کشور از وابستگی به اجانب و استعمار مصون میماند، یعنی در دانش و تربیت خودکفا میشوند و از تقلید اجانب دوری میگزیند. امام در عبارتی میفرمایند: دانشگاها بروند دنبال این که جوانهای ما را مستقل به بار بیاورند، تربیت کنند که بفهمند یک فرهنگ دارد یک فرهنگ بزرگ دارند. بفهمند فرهنگ از اینجا صادر شده است به خارج. بفهمند که ماهم یک چیزی در عالم هستیم و ما خودمان میخواهیم خودمان را اداره کنیم. و در تعبیر دیگر میفرمایند: ما دانشگاهی میخواهیم که ما را از وابستگیها بیرون بیاورد، ما را مستقل کند.
▫️ تأمین سعادت ملتها
🔻 به نظر حضرت امام دانشگاه مبدأ همه تحولات است. اگر در دانشگاها، تربیت و آموزش صحیح داده شود، سعادت یک ملت را تأمین میکند و الا شقاوت آن را رقم میزند. امام در تعبیری زیبا میفرمایند :سلام بر دانش و دانشگاهیانی که چراغ راه هدایت و راهنمای ملت به سوی تعالی و سعادت و فضل و فضیلت میباشند.
▫️و در تعبیر دیگر میفرمایند: دانشگاه و حوزههای علمیه و روحانیون میتوانند دو مرکز باشند برای تمام ترقیات و تمام پیشرفتهای کشور و میتوانند دو مرکز باشند برای تمام انحرافات و تمام انحطاطات. بنابراین، دانشگاه اگر دانشگاه اسلامی باشد، سعادت ملت تأمین است.
▫️ پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرماید: بعثت لاتمم مکارم الاخلاق. از این رو هدف تمام تعلیم آموزههای وحیانی کسب مکارم اخلاق است. حضرت امام خمینی تربیت و تزکیه را بالاتر از تعلیم میداند. بعد از تزکیه است که کتاب و حکمت در انسان اثر میکند و الا علم بدون تزکیه همانند حماری میماند که بار او کتاب است.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه برگزار می کند! 💢 موضوع: ♦️ روش شناسی علوم انسانی محقق و علوم انسانی
📌 #معرفی_کتاب در حوزه روش شناسی
💢 طراحی پژوهشهای اجتماعی اثری روشن و دقیق درباره مرحله برنامهریزی و طراحی پژوهش است. کتابهای موجودِ روشهای تحقیق اجتماعی در ایران ــ اعم از ترجمه یا تألیف ــ همگی کتابهای عمومی روش تحقیق بهشمار میآیند و بیشتر آنها از حد مطالب مقدماتی جلوتر نمیروند. به همین دلیل است که جای خالی کتابهایی که به تفصیل وارد بحثهای تخصصیتری درباره محورهای اصلی روش تحقیق شوند بهشدت احساس میشود. این کتاب مرور کاملی است به همه مسائلی که دانشجویان و پژوهشگران و اساتید علوم اجتماعی در طراحی پژوهشها و رسالههای خود با آنها مواجه میشوند.
⭕️ تاکید روشنگرانه بر رابطه ارگانیک نظریه و پژوهش، و توجه متوازن به روشهای کیفی و کمی، و بحث مفصلی درباره استراتژیهای پژوهش ــ که مبحث جدیدی در کتابهای روش تحقیق در ایران به شمار میآید ــ از مزیتهای بارز و کمیاب این کتاب در مقایسه با کتابهای دیگر است.
⭕️ طراحی پژوهشهای اجتماعی خصوصاً برای دانشجویانی که در مرحله تدوین رساله هستند و استادانی که بهتازگی کار راهنمایی پایاننامهها را آغاز میکنند، بسیار سودمند خواهد بود.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
❖ آمادگی كه حضرت امام برای انقلاب در سطح جامعه به وجود آورده بود، حتی در زمان مشروطه نيز اتفاق نيفتاد.
📝 #حمید_پارسانیا
❖ امام با استفاده از ظرفيت مرجعيت توانست حركت بزرگی در حوزه های مختلف اعم از اجتماعی و سیاسی و دیگر حوزه ها ايجاد كند.
❖ #فقه به تنهايی واقعيت اجتماعی ايران و فرهنگ ايران نمیتواند شكل دهد و امام به اسم فقه و نهاد مرجعيت كه يک واقعيت اجتماعی بود، ظرفيت نهان #ولايت را آشکار كرد.
❖ امام خمینی (ره) دغدغه تاريخ و تمدنی و فرهنگی داشتند. ما نمیتوانيم از قلمرو فلسفه و فرهنگ و زيست اسلامی عقبههای استدلالی را برداريم و فقط فقه را مورد توجه قرار دهيم.
❖ امروز اگر جمهوری اسلامی آن مجاری اسلامی خود را به غرب تغيير دهد، يعنی به جای ابن سينا ، كانت باشد با غلبه مبانی غرب چيزی به نام #فقه باقی نخواهد ماند. امام، ميراث معرفتی جهان اسلام را زمانی احيا كرد كه #حوزههای_علميه داشتند #افول میكردند.
❖ شخصيت فلسفی امام جدای شخصيت كلامی ايشان نبوده است و از هويت فلسفی جامعه شيعه آمده است. باید گفت امام شخصيت همه جانبهای است كه تمام ابعاد را در خود دارد. شخصيت فلسفی امام به گذشته فلسفه و تاريخ شيعه باز میگردد.
❖ امام خمینی يک شخص نيست كه فرهنگ با او كاری نداشته باشد؛ ياران و همراهانی دارد و در آينده اين حركت در صورتی ادامه پيدا خواهد کرد كه اين جامعيت ادامه داشته باشد. لذا انقلاب اسلامی بايد هويت خود را تحكيم ببخشد و هويت های ديگر را بشناسد تا بتواند پيام خود را به جهان نشان دهد.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
📌 امام خمینی و علوم انسانی اسلامی
💢 به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به نقل از پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، محمد محمدرضایی سردبیر فصلنامه علمی پژوهشی قبسات در مقاله ای به بررسی دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) در باب علوم طبیعی و انسانی اسلامی پرداخته است.
⭕️ بخش سوم (دکتر محمد محمدرضایی)
iict.ac.ir/oloom
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 امام خمینی و علوم انسانی اسلامی 💢 به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیش
⭕️ همه ما می دانیم که علوم مخصوصاً علوم انسانی غربی بر مبنای اصول تجربه گرایانه و مادی گرایانه بنا شده اند و نتیجه چنین نظریاتی به اصطلاح علمی، چیزی جز الحاد و بیدینی نخواهد بود.
⭕️ مدافعان علوم انسانی اسلامی حداقل می خواهند اذهان دانشجویان را روشن سازند که چنین نظریاتی بر مبانی نادرستی بنا شده اند و حتی الامکان، به تعبیر حضرت امام علوم طبیعی و غیرطبیعی را به توحید برگردانند و اینک برای روشنی بیشتر از طرز تفکر بانیان و پیش قراولان و پدران علوم انسانی جدید که تاثیر زیادی در نظریه پردازیه ای علمی داشته اند، برخی از نظریات آنان را خدمتتان تقدیم می داریم، تا خود قضاوت نمایید که آیا این نظریات، علمی و نظریه مخالف آنها غیر علمی خواهد بود؟
🔸دیدگاه دیوید هیوم اسکاتلندی (۱۷۷۶-۱۷۱۱) که تاثیر زیادی بر جریان تجربه گرایی علمی داشته است و می توان او را پدر تجربه گرایی جدید نامید، در عبارتی به روشنی می گوید:
▫️اگر کتابی درباره الهیات یا مابعدالطبیعه مدرسی در دست بگیرم، میپرسم آیا در آن هیچ استدلال انتزاعی درباره کمیت یا عدد هست؟ آیا استدلال تجربی درباره واقعیات و موجودات در آن هست؟ اگر پاسخ منفی است پس آن را در آتش افکنید چون چیزی جز سفسطه در این کتاب وجود ندارد.
▫️روشن است که براساس این تعابیر، هیوم به امور ماوراطبیعی از جمله خدا، عالم غیب و آخرت و … اعتقادی ندارد. او کسی است که به صراحت اظهار می دارد که همه معرفت ما از تجربه حاصل و به تجربه ختم میشود… سوال این است که آیا این نظریه واقعاً علمی و نظریه مخالف آن غیر علمی است؟ و آیا مخالفت مستدل با این نظریه، مخالفت با علوم جدید است؟ کارل پیرسون (۱۸۵۷-۱۹۳۳) استاد دانشگاه لندن که تأثیر زیادی در تبیین های طبیعت گرایانه علمی دارد، می گوید: روش علمی، تنها طریق و مدخل واقعی به کل قلمرو معرفت است.
▫️بر اساس این دیدگاه، روش تجربی و میکانیکی علمی، تنها طریق کشف حقایق عالم است و اموری که از طریق روش علمی نتوان درباره آن داوری نمود، از قلمرو معرفت انسانی، خارج هستند. در نتیجه مابعدالطبیعه و دین خارج از معرفت بشری قرار می گیرد.
🔸اگوست کنت (۱۷۹۸-۱۸۵۷) فیلسوف و جامعه شناس فرانسوی که معمولاً او رابنیانگذار جامعه شناسی جدید و فلسفه پوزیتیویسم میدانند، بر آن است که روش پوزیتیویستی و تجربی، برترین روش و آخرین مرحله تکامل و تحول ذهن انسانی است.
▫️او دوران تفکر بشر را سه مرحله می داند:
الف) مرحله ربانی
ب) مرحله فلسفی
ج) مرحله تجربی
▫️براساس دیدگاه او، دوران دو مرحله ربانی و فلسفی به سرآمده است و ادیان موجود، محصول مرحله خاصی از تحول ذهن آدمی است که اکنون زمان آن گذشته است. ذهن علمی و اندیشه اثباتی (تجربی) دیگر نمیتواند به الوهیت و موجودات ماوراء طبیعی باور داشته باشد.
🔸امیل دورکیهم (۱۸۵۸-۱۹۱۷) جامعه شناسی مشهور فرانسوی، معتقد است که “قوانین و اخلاقیات، کار و تفریح، علم و فرهنگ و از همه مهتر دین، زاده اجتماع است. همچنین منشاء همه ادیان بزرگ و کوچک توتم پرستی است و پرستش توتم، نمادی از پرستش جامعه است. بنابراین آنچه در همه ادیان مورد پرستش قرار می گیرد و نیروها و ویژگی فراطبیعی به آن نسبت داده می شود، چیزی جز جامعه نیست. اما مردم تصور می کنند که موجودی الوهی را می پرستند که در فراسوی جهان قرار دارد و می تواند به خواسته های آنان پاسخ و مشکلات آنان را حل کند. یعنی خدا همان جامعه است که متدینان به اشتباه او را موجود ماوراء طبیعی قلمداد می نمایند.
🔸 کارل مارکس (۱۸۱۸-۱۸۸۳) اقتصاددان و جامعه شناسی بزرگ آلمانی که در تحولات فکری و اجتماعی سیاسی قرن بیستم بسیار تأثیر داشته است، معتقد است:
▫️انسان سازنده دین است نه دین سازنده انسان ، دین افیون مردم است. من از همه خدایان بیزارم.
🔸زیگموند فروید(۱۸۵۶-۱۹۳۹) عصب شناس اتریشی که پدر علم روانکاوی شناخته می شود، معتقد است که دین و خدا جلوه غریزه سرکوب شده جنسی است و نیز تصور خدا نتیجه فرافکنی تصور پدر درون خود انسان است، اما این تصور، خرافه و افسانه ای بیش نیست و آسمان تهی است .
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
❖ امام در برابر تحجر و التقاط
❖ امام به اسلام کتاب و سنت همراه با اجتهاد متقن و فهم درست، ایمان داشت و برداشتهای به اصطلاح روشنفکران مدعی اما بیخبر از اسلام را قاطعانه رد میکرد؛ همانطور که با اسلام افراد متحجر مخالف بود که با برداشتی سطحی احکام سیاسی، حکومتی و اجتماعی اسلام را رد و بیمسئولیتی را ترویج میکنند.
• سخنرانی سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)
.
.
.
#بنیاد_های_نظری_انقلاب_اسلامی
#عقلانیت_اجتماعی_انقلاب_اسلامی
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
📌 امام خمینی و علوم انسانی اسلامی
💢 به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و به نقل از پایگاه خبری ـ تحلیلی طلیعه، محمد محمدرضایی سردبیر فصلنامه علمی پژوهشی قبسات در مقاله ای به بررسی دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) در باب علوم طبیعی و انسانی اسلامی پرداخته است.
⭕️ بخش چهارم (دکتر محمد محمدرضایی)
iict.ac.ir/oloom
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 امام خمینی و علوم انسانی اسلامی 💢 به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیش
⭕️ علوم انسانی اسلامی بدین معناست که با چشمانی باز و عقلانیت لازم، روش و آیین پدران علم جدید را مورد نقادی قرار داده و با دلیل و برهان معلوم سازیم که آنان بر راه صحیحی حرکت نکرده اند و در مقابل آنها تفسیرها و نظریه پردازیهای درستی به عمل آوریم.
⭕️ حال سؤال این است که این پدران علم جدید با این افکار نادرست، صلاحیت تدوین علوم جدید را داشته اند؟ آیا ما باید این افکار نادرست و غیر علمی را با تبلیغات به عنوان نظریات علمی، دانسته و نظریه های مخالف این تئوری ها را غیر علمی و دخالت ایدئولوژی در دین قلمداد کنیم و ذهن و روان دانشجویان خود را آکنده از این نظریات به اصطلاح نادرست علمی نموده و هر گونه مخالفت با آنها را دخالت دین در عرصه علم تلقی نماییم؟
⭕️ آیا پیروی از این پدران علوم انسانی جدید که ملحد و تجربه گرا و مادی گرا هستند. یادآور این آیات قرآن نیست: وَإِذَا قِیلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ قَالُوا بَلْ نَتَّبِعُ مَا أَلْفَیْنَا عَلَیْهِ آبَاءَنَا ۗ أَوَلَوْ کَانَ آبَاؤُهُمْ لَا یَعْقِلُونَ شَیْئًا وَلَا یَهْتَدُونَ.
⭕️ و چون کفار را گویند: پیروی از شریعت و کتابی که خدا فرستاده کنید، پاسخ دهند که ما پیرو کیش پدران خود خواهیم بود. آیا بایست آنها تابع پدران باشند گر چه آن پدران بیعقل و نادان بوده و هرگز به حق و راستی راه نیافته باشند؟ وَإِذَا قِیلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ قَالُوا بَلْ نَتَّبِعُ مَا وَجَدْنَا عَلَیْهِ آبَاءَنَا أَوَلَوْ کَانَ الشَّیْطَانُ یَدْعُوهُمْ إِلَى عَذَابِ السَّعِیرِ.(و هنگامی که به آنان گفته شود: «از آنچه خدا نازل کرده پیروی کنید«!، میگویند: «نه، بلکه ما از چیزی پیروی میکنیم که پدران خود را بر آن یافتیم!» آیا حتّی اگر شیطان آنان را دعوت به عذاب آتش فروزان کند (باز هم تبعیّت میکنند)؟!
⭕️ هنگامی که پیامبر گرامی اسلام(ص)، برخی از مردم را دعوت به آیین، عقلانی و درست می نمود، می گفتند که ما از آیین و برنامه هایی پدرانمان پیروی می کنیم و قرآن می فرماید آیا تبعیت کورکورانه از پدرانی که خود بر راه صحیح نبودند، امر درستی است؟
⭕️ به نظر می رسد که پدران علم جدید که براساس روش صرفاً علمی و تجربه گرایانه اصول وحیانی و ماوراء طبیعی را تبیین و تفسیر کرده بر روش صحیح و درستی حرکت ننموده اند.
⭕️ آیا با این نظریات الحادی و تجربی گرایانه و مادی گرایانه می توان دیدگاه امام خمینی(ره) را که اعتقاد داشت که رسالت همه انبیاء آن بود که همه علوم را به توحید برگردانند، محقق نمود و یا استقلال فرهنگی کشور را برآورده نمود.
⭕️ براساس همین نظریات نادرست به اصطلاح علمی پدران علوم انسانی جدید است که رهبر حکیم و فرزانه و دانشمندمان حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) می فرمایند: علوم انسانی جدید نه تنها مفید است بلکه مضر به حال دانشجویان می باشد.
⭕️ بنابراین از مسئولان محترم و دخیل در امور دانشگاهی و سیاسی می خواهم که جریان علوم انسانی اسلامی را تقویت نمایند و بیش از این نگذاریم که در محافل علمی بر اثر تبلیغات نادرست، افکار ناصحیح و غیر علمی به عنوان نظریات علمی مطرح گردد.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ از سالها شکلگیری علوم انسانی و اجتماعی در دانشگاههای ایران، هنوز اتهام بیپیوندی آنها با متن مردم و جامعه از چهره آنها زدوده نشده است.
#سارا_شریعتی
•
•
•
#تماشاگری
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه برگزار می کند! 💢 موضوع: ▫️ تاملی بر نسبت فمینیسم با علوم انسانی ⭕
📌 فمینیسم های رادیکال
💢 این گرایش برای از بین بردن ساختار هر گونه تمایزات و تفاوت های جنس گونگی (Gender) می کوشد و قصد دارد تفاوت دو جنس را، افزون بر عرصه های قانون و اشتغال در روابط شخصی، خانه و حتی تصورات درونی مورد تعرض قرار دهد . این نظریه جنس گونگی را مساله اصلی می داند و هدف خود را محو آن، تثبیت وضعیت (Androgyny) و نفی هرگونه خصوصیت، رفتار و نقش استوار بر جنسیت اعلام می کند و برای تفاوت های طبیعی و غیر تحمیلی زن و مرد هیچ توضیحی ندارد.
⭕️ سید ابراهیم حسینی
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
💢 #معرفی_کتاب در حوزه فمنیسم
جنس دوم نام مشهورترین اثر سیمون دوبووار، فیلسوف اگزیستانسیالیست و فمنیست پیشرو فرانسوی است. این اثر نخستین بار در ژوئن ۱۹۴۹ منتشر شد و همان زمان هم به عنوان یکی از بحثبرانگیز ترین و شگفتانگیز ترین کتابهای زمان خود شناخته شد. تاثیر این اثر تا حدی بود که کلیساهای کاتولیک، خواندن و بازنشرش را ممنوع اعلام کرده بودند. نویسندگانی مانند فرانسوا ماریاک و آلبر کامو به شدت به این کتاب واکنش نشان دادند و زنان به عنوان طرفداران پروپاقرص این کتاب شناخته شدند.
⭕️ جنس دوم که در دو جلد و هفت بخش نوشته شده است، به بررسی زوایای گوناگون مسئله زنانگی میپردازد و نگاهی به جنبههای تاریخی، اجتماعی، فلسفی و روانی این پدیده میاندازد.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه برگزار می کند! 💢 موضوع: ▫️ تاملی بر نسبت فمینیسم با علوم انسانی ⭕
📌 فمینیسم های سوسیال
💢 این جریان می کوشد با استفاده از روش ماتریالیسم تاریخی، مسائل مورد توجه رادیکال فمینیسم را بررسی کند . به گفته ژولیت میچل، «این گرایش، روایتی فمینیستی از روش مارکسیستی است برای آن که بتواند به سؤالات فمنیستی پاسخ های سوسیالیستی بدهد .» از دیدگاه آنان، تازمانی که زنان «برابری اجتماعی » به دست نیاورده اند، کسب حقوق برابر بی معناست .
⭕️ در این نظریه که تلفیقی از دیدگاه های دو نظریه اخیر است، سوسیالیست ها معتقدند هم نظام جنسیتی و هم نظام اقتصادی در ستم بر فمینیسم زنان نقش دارد . آن ها بسیاری از عوامل عینی دیگر را انکار می کنند یا نمی بینند.
⭕️ سید ابراهیم حسینی
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
📌 #معرفی_کتاب در حوزه فمینیسم
💢 کتاب فمینیسم معاصر، اثری نوشته ی جانیس مک لاوگلین است که نخستین بار در سال 2003 به چاپ رسید. این کتاب از طریق تحلیل و بررسی رابطه ی میان مواضع مختلف فمینیستی و بحث های معاصر کلیدی در رابطه با فمینیسم، مخاطبین را هم با این جنبش جریان ساز و هم با سایر #تئوری_های_اجتماعی و سیاسی روز آشنا می کند. این اثر به نوبت به هر یک از این مباحث می پردازد، موضوعات اصلی آن ها را بررسی می کند، پاسخ های فمینیستی مختلف را به بحث می گذارد و کارکردهای آن ها در رابطه با مسائل سیاسی و اجتماعی در دنیای امروز را مورد ارزیابی قرار می دهد.
⭕️ کتاب فمینیسم معاصر با ساختار جذاب خود، خلاصه ای تازه و جامع را از طیف وسیعی از ارزش ها و آرای این جنبش را به مخاطبین ارائه می نماید.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه
📌 مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه برگزار می کند! 💢 موضوع: ▫️ تاملی بر نسبت فمینیسم با علوم انسانی ⭕
📌فمینیسم های پست مدرن
💢 از دهه هفتاد به بعد، گروهی متاثر از دیدگاه های پست مدرنیستی با تکیه بر روان شناسی رفتار گرایانه بر حفظ ویژگی های زنانگی تاکید ورزیدند . آنان باورهای فمینیست های رادیکال را قابل دسترسی می دانند; اما به نحوی که خود می تواند اشکال جدیدی از ستم را بیافریند . اینان معتقدند زن نیازمند خانواده، همسر و فرزند است . نوع روابطی که از بدو تولد میان دختر و پسر وجود دارد، ایجاد کننده تفاوت و تفارق و سلطه بر زنان است نه نقش ازدواج و نقش مادری . این گروه نظریه «مردان و زنان با تعاریف جدید» را پیشنهاد می کند، از تشابه صددرصد حقوق زن و مرد در خانواده و محیط اجتماعی سخن می گوید و حتی بر حذف نمادهای جنسی از کتب درسی اصرار می ورزد .
⭕️ سید ابراهیم حسینی
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b
📌 #معرفی_کتاب در حوزه فمینیسم
💢 در سال های اخیر شاهد بحث هایی درباره حضور نداشتن زنان در فلسفه، تصویر زنان در آثار فلسفی، دلایل گوناگون «مردانه» بودن این رشته و پیشنهادهای مختلف برای نوعی فلسفه فمینیستی بوده ایم.
⭕️ این بحث ها در حوزه های گوناگون رخ داده اند؛ از اخلاق و فلسفه سیاسی گرفته تا حوزه هایی که در آنها پرسش های مربوط به جنسیت معمولاً به طور طبیعی کمتر سر بر می آورد، مانند معرفت شناسی، متافیزیک و فلسفه علم. در متن حاضر چند ویژگی اصلی فلسفه فمینیستی معاصر بررسی می شود.
༺ مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه ༻
https://eitaa.com/joinchat/2315124922C2faae9826b