▫️ ده شعر از بهترین شعرهای عاشقانهی عباس صفاری
«پشیمانم کن
از خواب و خیالاتی که دربست
در طواف تو نبودهاند
پشیمانم کن
از تمام عطرهایی
که بوی گریبان تو را نمیدادهاند
شبیه تو را
هیچ شهری و خیابانی
به خود ندیده است
بیا و پشیمانم کن
از تماشای چهرههایی
که در ازدحام خیابانها
اندکی شباهتی به تو داشتهاند»
👤 عباس صفاری، در شعرهایش قادر است یک صحنهی سادهی معمولی را درخشان کند و از دل آن حرفی به نفع زندگی بیرون بکشد، گاه شعر صفاری به لحظههای روزمره، روحی ماجراجویانه میدمد و مخاطب را از خیابانها و اتوبانها به سفری در اعماق گذشتههای دور میبرد، به کوچههای سمرقند و میخانههای نیشابور و نخلستانهای مهتابی بینالنهرین.
به بهانهی سالگرد درگذشت او، ده شعر عاشقانهاش را انتخاب کردهام که در ادامه میخوانیم. شما نیز اگر سطرهای عاشقانهای از او به یاد دارید لذت خواندنش را با ما تقسیم کنید.
🔗 متن کامل فهرست ده شعر از بهترین شعرهای عاشقانهی عباس صفاری را در سالروز درگذشت این شاعر ایرانی بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
#فهرست_آثار
5⃣3⃣1⃣
@azadisqart
◽ریویو: نقد و بررسی فیلم «یک ناشناخته کامل» ساخته «جیمز منگولد»
🎬 «یک ناشناختهی کامل» (A Complete Unknown) فیلمی درام و موزیکال به کارگردانی #جیمز_منگولد و محصول سال ۲۰۲۴ است. داستان هنرمند بزرگی که در مرکز تحولات اجتماعی و فرهنگی قرار دارد اما همچنان تلاش میکند هویت واقعی خود را حفظ کند. جیمز منگولد از آن فیلمسازان کارکشتهای است که نامش همچنان برای طرفداران هالیوود کنجکاویبرانگیز است. فیلم تازهی او به زندگی باب دیلن، خواننده و آهنگساز مشهور آمریکایی میپردازد. در این فیلم تیموتی شالامی در نقش باب دیلن هنرنمایی میکند و بازی او بسیار تحسین شده است.
🎶 فیلم دربارهی یکی از چهرههای مهم موسیقی دوران ماست پس طبیعی است انتظار داشته باشیم موسیقی، یکی از نقاط قوت اصلی فیلم باشد. همینطور هم هست و بازسازی ترانههای دیلن بههمراه اجرای زندهی شالامی، روح فیلم را شکل میدهد و مخاطب را به دوران اوج موسیقی فولک در دههی شصت میلادی میبرد.
🏆 «یک ناشناختهی کامل» اثری است که نهتنها برای طرفداران #باب_دیلن، بلکه برای عاشقان سینمای بیوگرافی نیز جذاب خواهد بود. بازی خیرهکنندهی تیموتی شالامی و دیدگاه خاص جیمز منگولد در روایت این داستان، فیلم را به یکی از آثار برجستهی سال تبدیل کرده است.
🔗 متن کامل نقد و بررسی فیلم یک ناشناخته کامل را در پرونده جوایز سینمایی اسکار بخوانید.
#یک_ناشناخته_کامل
#مجله_میدان_آزادی
#جوایز_سینمایی_اسکار
5⃣3⃣2⃣
@azadisqart
▫️ ریویو: نقد و بررسی سریال «حشاشین» ساخته «پیتر میمی»
🎞 «حشاشین» سریالی بهظاهر تاریخی است که بیش از جنبهی تاریخی داشتن، درامی فانتزی محسوب میشود. این مجموعه در سال ۱۴۰۳ ساخته شد و بهسرعت با زیرنویس فارسی در اختیار ایرانیها و فارسیزبانان قرار گرفت.
📕 این سریال مصری به کارگردانی «پیتر میمی»، بر اساس داستان کتاب پرفروش «سه یار دبستانی» ساخته شده و با شاخ و برگهای فانتزی تزیین و به مخاطب ارائه شده است.
سریالی که در طول شش ماه و با بودجهای قریب به دوازده میلیون دلار ساخته شده، عملاً پروژهای بزرگ بوده است. این سریال ماه رمضانی که به ادعای سازندگان خود آمده بود رقیب سریال «تاج و تخت» شود، اگرچه نتوانست حتی به سریال رقیب نزدیک شود، اما تمام سعی خود را کرد که با استفاده از موسیقی و حتی تیتراژ مشابه، خود را به جایگاهی جهانی برساند.
▫️نکاتی مانند نمازخواندن شیعیان اسماعیلیون نزاری به روش اهل سنت، سند دانستن روایتهای مارکوپولو از الموت و طرفداران صباح (او ۱۴۰سال بعد از داستان الموت به خاورمیانه سفر کرده!)، قدرت جادویی داشتن حسن صباح و فروختن روحش به شیطان، استفاده از موسیقی علیرغم اینکه همه، حتی مخالفانش او را بسیار متشرع میدانند و بسیاری نکات دیگر، از مواردی هستند که این سریال را صرفاً در حد یک اثر سرگرمکننده و غیرتاریخی تنزل میدهند.
🔗 متن کامل نقد و بررسی سریال حشاشین را در پرونده هزار و یک سریال بخوانید.
#حشاشین
#مجله_میدان_آزادی
#هزار_و_یک_سریال
5⃣3⃣3⃣
@azadisqart
◽ریویو: نقد و بررسی انیمیشن «جریان» ساخته «گینتز زیلبالودیس»
🍃 صامت بودن یا سکوت انیمیشن #جریان اگرچه فقدان هر نوع دیالوگی به نظر میرسد، اما زمینهساز شنیدن بیشتر صدای وحشی و بکر طبیعت است. کارگردان اینجا با سکوت، بهتر منظورش را بیان کرده است. در این #انیمیشن واقعاً انسان در جریان طبیعت وحشی شناور میشود، بهخصوص که کار با آهنگسازی مجذوبکنندهی خود کارگردان همراه شده است.
🎶 با این سکوت و صدای طبیعی و آهنگسازی مدل سابلیمینال، مخاطب بهراحتی میتواند تجربهای از مراقبه و سکوت ذهنی داشته باشد و افکارش همانطور که از نام فیلم پیداست فقط در سرش شناور و جاری باشند. نه اینکه سدی از فکر کردن بر ذهن زده شود و بیننده بر افکار خاصی تمرکز داشته باشد. این شناوری در جریان و مشاهدهگری صرف، کلیدی است به آموزههای سکوت ذهنی و اشراقات معنوی.
🔗 متن کامل ریویوی انیمیشن جریان را در پرونده جایزه اسکار بخوانید.
#پرونده_اسکار
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
5⃣3⃣4⃣
@azadisqart
📆 ۱۰ بهمن
🎁 جشن سده:
گرامیداشت کشف آتش به دست هوشنگ شاه
📕 تاریخ بیهقی
#ادبیات
#نثر
#بیهقی
#مجله_میدان_آزادی
5⃣3⃣5⃣
@azadisqart
◽ریویو: نقد و بررسی مینیسریال «اریک» ساخته «لوسی فوربس»
🎞️ داستان اریک تاکید شدیدی بر اهمیت خانواده دارد؛ اینکه خانوادهی بد چگونه میتواند یک هیولا بسازد و زنجیرهی هیولاسازی متوقف نمیشود. این موضوع در تقابل نیویورک کثیف گاتهامگونه که جرم و فساد سراسر آن را فراگرفته، قرار میگیرد. شهرداری نیویورک در تمام وظایفش مانده. بحران بیخانمانها، زبالههایی که هفتهای یکبار از سطح شهر جمع میشوند و بیزنس فروش کودکان. بهجز شو و نمایش و خیریههای الکی چیزی برای دفاع ندارد. سرمایهداران (نظیر پدر وینسنت) پولدارتر میشوند و خانوادههای ساکن محلات ضعیف محکوم به زندان، جرم و نابودیاند.
🎬 این موضوع دقیقا همینطور که نوشته شده، در سریال بیان میشود. گلدرشت و مستقیم. سریال سعی میکند در ۶ قسمت به بررسی تمام این مسائل به اضافه زندگی اقلیتهای پوستی و جنسی بپردازد و این وسط دو کودک نیز گمشدهاند و بخشی از داستان مربوط به پیدا کردن آنهاست. میتوانید تصور کنید که شاهد چه صحنههای شعاری و پیرنگهای نالازم فرعی هستیم که در نهایت هیچکدام کامل بررسی نمیشوند و بااینحال ما را تشنه نگه نمیدارد؛ انگار که زنگ ریاضی باشد و ما چشمبهراه آن یک ربع زنگ تفریحی که معمای پلیسی حل میکنیم.
🔗 متن کامل ریویوی مینیسریال اریک را در پرونده هزار و یک سریال بخوانید.
#اریک
#هزار_و_یک_سریال
#مجله_میدان_آزادی
5⃣3⃣6⃣
@azadisqart
◽مردی که به غولهای ادبیات امر و نهی میکرد
✍🏼 ویراستاری، فراتر از رفع غلطهای املایی و نشانهگذاری است. این فرآیند، یک متن یا داستان را در مراحل مختلف همراهی میکند و به آن کیفیتی میبخشد که در نهایت خواننده را مجذوب خود میسازد. در ویرایش زبانی، اشکالات دستوری و نگارشی متن اصلاح میشود، در حالی که ویرایش فنی به خوانایی و درستنویسی متن توجه دارد. ویرایش تخصصی نیز به متون علمی یا بخشهای علمی یک داستان اختصاص مییابد و اطمینان حاصل میکند که اطلاعات ارائهشده دقیق و معتبر هستند.
📚 این جنبههای #ویراستاری معمولاً شناختهشدهترند، اما سوی دیگری از ویراستاری وجود دارد که شاید کمتر به آن پرداخته شده باشد: ویرایش ادبی یا داستانی. در این نوع ویراستاری، #ویراستار نه تنها متن را اصلاح میکند، بلکه به عنوان همراهی خلاق در کنار نویسنده قرار میگیرد. ویراستار ادبی در تمام مراحل نوشتن، از شکلگیری ایده تا خلق شخصیتها و پیشبرد روایت، در کنار نویسنده میماند تا آنچه در ذهن نویسنده است، به بهترین شکل ممکن روی کاغذ جاری شود. حتی در لحظات ناامیدی یا خستگی نویسنده، ویراستار ادبی همچون مشاوری دلسوز حضور دارد تا او را یاری کند و راه را برای خلق اثری ماندگار هموار سازد. به همین خاطر است که «فیتزجرالد» مشهور به ویراستارش «مکسول پرکینز» میگوید: «با کمکی که به من کردی، میتوانم گتسبی را کامل کنم».
🔗 امروز یازدهم بهمن ماه و روز ویراستار است. به همین مناسبت، متن کامل یادداشت ماجرای ویراستار نابغهای که پشت رمانهای بزرگ آمریکایی بود را بخوانید.
#مجله_میدان_آزادی
5⃣3⃣7⃣
@azadisqart
◽ آیا زندگی مسابقهای با خط شروع و پایان است؟
👤 #کارل_اونوره یکی از مشهورترین نویسندگان و سخنرانان #جنبش_آهستگی در سال ۲۰۰۴ با انتشار کتاب «در ستایش آهستگی»، به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه آهستگی در زمینههای مختلف زندگی که شتاب زیادی را تجربه کردهاند استفاده میشود و تمایز بین «آهسته خوب» و «آهسته بد» را ذکر می کند.
🔍 تفاوت این دو این است که «آهسته خوب» به معنای کاهش آگاهانه برای انجام کارها با سرعت مناسب برای دستیابی به نتیجه بهتر است، در حالی که «آهسته بد» ممکن است چیزی خارج از دست ما باشد، مانند یک صف طولانی یا ترافیک. در طرف مقابل، «سریع خوب» و «سریع بد» نیز وجود دارد. سرعت در شرایط مناسب میتواند هیجانانگیز باشد، اما عجلهی همیشگی بهطوری که به یک عادت در زندگی تبدیل شود کاملاً برعکس است.
🌱 آهسته زندگی کردن یعنی بهتر زندگی کنید نه سریعتر؛ جنبشهای مبتنی بر آهستگی از شما میخواهند خلبان خودکار را خاموش کنید و فرمان زندگی را با تامل و خودآگاهی، خودتان به دست بگیرید. زندگی مسابقهای با خط شروع و پایان نیست و #آهستگی یک تغییر ذهنیت است که زمان میبرد و دائماً در جریان است زیرا آنچه برای شما مهم است تغییر میکند.
🔗 متن کامل گزارش مروری بر تاریخچه و روند شکلگیری جنبشهای آهستگی را در پرونده «هنر و آهستگی» بخوانید.
#هنر_و_آهستگی
#مجله_میدان_آزادی
5⃣3⃣8⃣
@azadisqart
▫️ جستار: آهستگی و سینما
🎬 وقتی از فیلمهای دارای ارزش آهستگی سخن میگوییم یعنی قرار است فیلمی ببینیم که حوصلهمان سر برود؟
یعنی قرار است یک فیلم طولانی قدیمی سیاهسفید عجیب غریب و بیسَروتَه با ریتمی کند ببینیم، که لابد از فلسفههای عجیبی حرف میزند که فهمیدنش کلی مقدمه لازم دارد و بیشتر مناسب نیمهشبهای شبکه چهار و آدمهای خیلی خاص و حوصلهسربر است؟
این ظاهرا یک اختلاف بنیادین و دعوای همیشگی بین مخاطبان جوان و نوجوانیست که تازه چندسال است بهاصطلاح «فیلمبین» شدهاند و دیگرانی که قدیمیتر و کهنهکارترند: خیلی از فیلمهایی که به نظر کهنهکارترها و حرفهایترها فیلمهای درجه یکی است، بهنظر تازهکارترها و جوانترها حوصلهسربر یا حتی ضعیف است و از طرف دیگر فیلمهایی که به نظر جوانترها هیجانانگیز و جدی است، به نظر حرفهایترها سطحی و ضعیف و حتی شاید «حوصلهسربر» است.
جالب که همان نوجوانها و جوانها کمی که سنشان -یا سن و کیفیت فیلمدیدنشان بیشتر میشود- اتفاقاً به سلیقهی همان کهنهکارترها میرسند: لذتبردن از فیلمهای حوصلهسربر!
🔎 آیا این ماجرا ربطی به #آهستگی دارد؟
🔗 متن کامل جستار آهستگی و سینما را در پرونده هنر و آهستگی بخوانید.
#هنر_و_آهستگی
#سینما
#مجله_میدان_آزادی
5⃣3⃣9⃣
@azadisqart
8.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 آغاز فصل سوم پرونده «پرواز بر فراز آشیانه سیمرغ» ؛ ویژه نقد و بررسی جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳
🎬دوسال پیش در چنین روزهایی پروندهای مفصل با نام #پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ ویژه جشنواره فیلم فجر در مجله میدان آزادی باز شد. در این دو سال با حدود ۹۰ مطلب، هم از تاریخچه و سیاستگذاریهای جشنواره فیلم فجر در تمام ادوارش برایتان نوشتیم، هم ضمن درج مهمترین خبرها و حاشیههای جشنواره، با دو فرم «نقد ویدئویی» و «ریویوی متنی» به نقد و بررسی آثار دو دورهی قبلی جشنواره فیلم فجر پرداختیم.
▫️امسال هم همزمان با آغاز #جشنواره_فیلم_فجر، فصل سوم این پرونده را در میدان آزادی میخوانید.
«پرواز بر فراز آشیانهی سیمرغ» امسال هم با نقدهای ویدئویی، متنهای نقد و بررسی، گزارشها و مهمترین اخبار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به روز خواهد شد.
▫️برای خواندن مطالب پرونده این صفحه را ببینید:
🔗 پرونده «پرواز بر فراز آشیانه سیمرغ»
#مجله_میدان_آزادی
#جشنواره_فجر
#سینما
5⃣4️⃣0⃣
@azadisqart
◽جستار: آهستگی و انیمیشن
✍🏼 «زِنوساینی» ابداع جان کونیگ در کتاب «واژهنامهی حزنهای ناشناخته» است. نامی برای احساس مبهم افزایش شتاب گذر زمان؛ که بخش اولش از نام زنون، فیلسوفی یونانی که با پارادوکسش معروف است گرفته شده و بخش دومش، از نام نموساینی، الههی حافظه و خاطره در اساطیر یونان باستان. مسئلهی فلسفی مشهور زنون، فارغ از صحت و سقمش، به درک این واژه و احساس آشنایی که روی آن دست میگذارد به ما کمک میکند. زنون میگفت فرض کنیم آشیل، قهرمان یونانی نامدار و یک لاکپشت میخواهند با هم مسابقهی دو بدهند، و آشیل از روی پهلوانی اجازه میدهد لاکپشت بینوا مسابقه را از محلی جلوتر از او شروع کند. مسابقه آغاز میشود و در مدت زمانی که آشیل در تلاش است به لاکپشت برسد، لاکپشت هم فرصتی، هرچند اندک، برای پیشروی داشته و میتواند باز از آشیل جلو بیفتد. بنابراین، آشیل هیچگاه نمیتواند از لاکپشت جلو بزند. همیشه فاصلهای هست.
👤 کونیگ هم در توضیح مفصلش دربارهی این واژه و احساس میگوید: «حتی زمانی که در جای خود ثابت و ساکن هستید، هنگامی که در پایان روزی طولانی در رختخواب خود آرام گرفتهاید، باز هم احساس میکنید در حال دویدن به جایی هستید. و حتی اگر بتوانید فردا قدری سریعتر از روز قبل بدوید و دستهایتان را قدری به دورترها دراز کنید، بازهم احساس میکنید ثانیهها در پیچ و خمهای تند مسیر مارپیچ پیشِ روی شما از دستانتان میگریزند».
🔗 متن کامل جستار آهستگی و انیمیشن را در پرونده «هنر و آهستگی» بخوانید.
#هنر_و_آهستگی
#مجله_میدان_آزادی
#انیمیشن
5⃣4⃣1⃣
@azadisqart
📣 معرفی همه فیلمهای چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۴۰۳
با آغاز دههی فجر، مهمترین رویداد سینمایی ایران یعنی #جشنواره_فیلم_فجر چهل و سومین دورهی خود را از دوازدهم بهمنماه آغاز کرد. به این دوره از جشنواره فیلم فجر، ۳۳ فیلم سینمایی راهیافتهاند که در جدیدترین مطلب از پرونده پرواز بر فراز آشیانه سیمرغ میتوانید اطلاعات هریک از آنها را بخوانید.
🔗 متن کامل فهرست و اطلاعات همه فیلمهای راه یافته به جشنواره فجر را بخوانید.
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_سیمرغ
#مجله_میدان_آزادی
#سینما
5⃣4⃣2⃣
@azadisqart