✅دیباج ۲۱۶
🔶دیوارها و آدمها
📌انسانها موجوداتی اجتماعیاند و نیازمند گفتگو و زبان، ابزار این گفتگو.
زبان اگر به راستی و درستی بچرخد، رابطهها را قوام میبخشد، قلبها را چون آینه صیقلی میکند؛ جوری که جز محبت و مهر را بازتاب ندهد و تیرگیهای کدورت را تاب نیاورد.
📌اما امان از روزی که زبانها از نقشآفرینی در شفافیت رابطهها و تعمیق و گسترش آن باز مانند. آنجاست که غبار سوءظنها و تردیدها انباشته میشوند و دیواری بلند و ستبر میسازند میان آدمیان. در پس این دیوارهای افراشته، دیو تنهایی، انسانها را در آغوش تاریک خود میفشارد و به کام مرگ میکشاند.
خوب است غبار تیره تردید را با دم مسیحیایی گفتگو کنار بزنیم تا زبانهای بسته، میان ما دیوار نکِشند و ما را در تنهایی خودمان نکُشند.
از زمزمــــه دلتنگیم، از همهمــه بیزاریم
نه طاقت خاموشی، نه تاب سخن داریم
آوار پریشانــی است، رو ســوی چـــه بگریزیم؟
هنگامه حیرانی است، خود را به که بسپاریم؟
تشویشِ هزار «آیا»، وسواسِ هزار «اما»
کوریم و نمیبینیم، ورنه همه بیماریم
دوران شکوه بـــاغ از خاطرمان رفتــه ست
امروز که صف در صف خشکیده و بیباریم
دردا کــه هدر دادیم آن ذات گرامی را
تیغیم و نمی بریم، ابریم و نمیباریم
ما خویش ندانستیم بیداریِمان از خواب
گفتند کــه بیدارید؟ گفتیم کـه بیداریم
من راه تــو را بسته، تـــو راه مرا بسته
امید رهایی نیست وقتی همه دیواریم
#ارتباط
#انسان
#گفتگو
#شعر
#حسین_منزوی
@Deebaj
✅دیباج ۲۱۷
🔶همدوش آفتاب
📌جز اندیشههای روشن و جانهای پاک، حقیقت را درک نمیکند و آن را پذیرا نمیشود؛ چرا که حقیقت، والا و مقدس است و (جز پاكان بر آن دست نزنند.)
📌آنگاه که خورشید حقیقت «اسلام» از افق «مکه» سر زد و پرتو نورانیاش آسمان تیره از شرک و بتپرستی مکه را چون روز، روشن کرد، خفاشان تیرهاندیش به دخمههای تاریک شرک و کفر پناه بردند تا نور حقیقت دیدگانشان را نیازارد و بتوانند برای پنجهانداختن بر چهره آفتاب، دسیسهچینی کنند. شیطان همنشین آنان بود و با دمیدن در تنور اندیشههای ارتجاعی و متحجرانه آنان، اسباب مخالفت و دشمنی آنان با نورانیت اندیشه وحی را رقم میزد. پس از آنکه استواری پیامبر (ص) در ابلاغ رسالت خویش، تطمیعهای آنان را ناکام گذاشت، از در تهدید و آزار و اذیت وارد شدند و برای پیامبر (ص) رنج و زحمت بسیار آفریدند تا هم او را در گسترش دعوت خویش ناکام سازند و هم دیگران را از گردآمدن در پرتو آفتاب وجودش دور نمایند؛ دیگرانی که آشکارشدن حقیقت برایشان مساوی بود با به زیر کشیدن سران مشرک مکه از اریکه قدرت و به خواری افکندن آنان و سرانجام رهایی مردمانی که سالیان دراز، سران قریش و دیگر سران مکه، طوق بندگی بر گردنشان افکنده بودند و کرامتشان را لگدمال هواهای نفسانی و اندیشه های متحجرانه خود کرده بودند.👇
در این میان، بانویی گرانقدر از خانوادهای اصیل که اندیشهای روشن و جانی پاک داشت، نخستین زنی بود که به دعوت آخرین پیامبر خدا ایمان آورد و تمام هستی و دارایی خود را در خدمت گسترش شعاع این خورشید عالمتاب قرار داد. خدیجه سلام الله علیها بانویی است که اسلام و مسلمانان تا ابد مدیون گذشت و ایثار و مجاهدتهای اویند.
🌺سالروز ازدواج پیامبر اکرم و حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها مبارک باد!🌺
#پیامبر_صلی_الله_علیه_و_آله_و_سلم
#خدیجه_کبری_سلام_الله_علیها
#اسلام
@Deebaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅از سیره بزرگان
🔶راستگویی، ضامن رستگاری
#راستگویی
#احترام_به_والدین
#مادر
#عبدالقادر_گیلانی
#حکایت
@Deebaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅زبان شیرین فارسی
🔶فرهنگ و تمدن کهن ایرانی
به ایرانی بودن خود ببالیم!
#ایران
#هنر_و_تمدن_ایرانی
#کیو_آر_کد
@Deebaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅دیباج ۲۱۸
🔶رود عاطفه در برهوت ویرانی!
امروز که این کلیپ کوتاه را دیدم، دلم لرزید. آوار برجها و خانهها و کارخانهها، حتی اندک لرزهای بر بنای استوار قلبها نینداخته است و رود عاطفه در برهوت خرابیها، امیدبخش طلوع صبحی روشن است.
فرزندان صهیون سقف و دیوار خانههای ساکنان غزه را فروریختند اما قصر بلند عاطفه همچنان پابرجاست.
عاطفه اگر بماند، امید جان میگیرد و ساختن دوباره خانهها آسان میشود.
#انسانیت
#عاطفه
#جنگ
#خواهر
#غزه
@Deebaj
✅دیباج ٢١٩
🔶سنگ سیاه
تا نماز صبح را بخواند، همسرش بخچهاش را آماده کرده بود. تکهای نان با قطعهای پنیر و مشتی کشمش، صبحانه هر روزه مرد بود.
بعد از آنکه بر صورت معصوم دخترش بوسه میزد، در گرگ و میش هوا، از کلبه محقری که در پاییندست کوهی بلند قرار داشت، برای کار راهی میشد.
تختهسنگها زیر نور نقرهای ماه میدرخشیدند. جیرجیرکها کمکم از صدا میافتادند و صدای چهچهه گنجشکهای بازیگوش در فضای دره طنینانداز میشد.
کمکم که چهره زیبای ماه رنگ میباخت، مرد پوتینهای سنگین و کلاه و چراغ قوهاش را درون یک گونی شکری میگذاشت و بیل و کلنگ حفاریاش را به دوش میگرفت و راه میافتاد سمت پایین دامنه.
بوی زغال سنگ فضا را انباشته بود. مرد که در طول سالیان دراز فقط فاصله میان کلبه کوچکش، با دیوارهایی از جنس سنگهای سیاه و سقف حلبی زنگ زده، با معدن زغال سنگ را پیموده بود، رنگ خاک و سبزی چمن در نظرش سیاه مینُمود. هر چه میدید سیاهی بود در سیاهی.
خیلی وقت بود که چهره خودش را در آینه ندیده بود. آخرین باری که در آینه نگاه کرد، از دیدن چهره سیاه و تکیده خودش وحشتزده شد.
اولین روز از ماه مهر سال ۱۴۰۳ شمسی بود. مثل همیشه از همسرش خداحافظی کرد، بر گونه گلانداخته دخترش که از شوق رفتن به مدرسه، شبْ کیف صورتی رنگ مدرسهاش را در آغوش گرفته و به خواب رفته بود، بوسه زد. ابزار کارش را به همراه بخچه صبحانهاش برداشت و رفت به پایین دره سیاه و در دل تاریکیها غرق شد و صدایش برای همیشه خاموش گردید.
#معدن_طبس
#معدنجو
#زغال_سنگ
#کارگر
@Deebaj
33.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅از سخن دیگران
🔶پدرم را خدا بیامرزد ....
پدرم را خدا بیامرزد
مردِ سنگ و زغال و آهن بود
سالهای دراز عمرش را
کارگر بود، اهل معدن بود
از میان زغالها در کوه
عصرها رو سفید برمیگشت
سربلند از نبرد با صخره
او که خود قلهای فروتن بود
پا به پای زغالها میسوخت
سرخ میشد، دوباره کُک میشد
کورهای بود شعلهور در خود
کورهای که همیشه روشن بود
بارهایی که نانش آجر شد
از زمین و زمان گلایه نکرد
دردهایش یکی دو تا که نبود
دردهایش هزار خرمن بود
از دل کوههای پابرجا
از درون مخوف تونلها
هفتخوان را گذشت و نان آورد
پدرم که خودش تهمتن بود
پدرم مثل واگنی خسته
از سرازیر ریل خارج شد
بیخبر رفت او که چندی بود
در هوای غریب رفتن بود
مردِ دشت و پرنده و باران
مردِ آوازهای کوهستان
پدرم را خدا بیامرزد
کارگر بود، اهل معدن بود
✍🏻 موسی عصمتی
#معدن
#طبس
#شعر
#پدر
#کارگر
@Deebaj
✅از سخن بزرگان
🔶فرهنگ، رهاورد دانش
📚فرهنگ و شبه فرهنگ، تهران، یزدان، ۱۳۷۱.
#فرهنگ
#دانش
#اسلامی_ندوشن_محمدعلی
@Deebaj
✅از سخن دیگران
🔶اختلاس بر وزن اسکناس
... و اختلاس بر وزن اسکناس اندر لغت سرقت را گویند و اخص آن سرقت دیوانیان است از خزانه و در تسمیه این کلمه عقاید متفاوت است، زمره ای کتابت آن با «صاد» کرده و ریشه آن را «خلوص» دانسته اند و حجت ایشان اینکه مأمور مختلس را ارادت و اخلاص چنان است که کیسه خویش را از خزانه دولت فرق ننهد و جدایی در میانه نبیند. گروهی دیگر اختلاس را از «اختلال حواس» گرفته و به همین علت مختلسین را از سیاست و مجازات معاف دانستهاند.
📚التفاصیل، نوشته: فریدون توللی
#اختلاس
#طنز
@Deebaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅قم گلباران شد🌺🌺🌺🌺
✅دیباج ۲۲۱
🔶بر قله شرف
شرافت به معنای بلندی، بزرگی و عظمت است. در فرهنگهای مختلف، شرف به عنوان یک ویژگی اخلاقی و انسانی بسیار مهم شناخته میشود و به کسی که دارای اخلاق، کرامت و عزت نفس بالاست و تن به ذلت و خواری نمیدهد، نسبت داده میشود. در فرهنگ اسلامی، شرف با مفاهیمی مانند صداقت، عدالت، پایبندی به اصول اخلاقی و انسانی، و کرامت ارتباط نزدیک دارد و شیعیان به پیروی از سرور آزادگان و شرافتمندان حسین بن علی (ع)، خود را به آن آراسته اند.
شهید سید حسن نصر الله، در زمانه ای که واژه ها معنایی معکوس یافته اند و بردگی در لباس آزادگی، ستم در لباس مهرورزی، ذلت و خواری در لباس کرامت و... جلوه گر شده است و اذهان ساده مردمان را می فریبد، آزادگی، مهرورزوی و کرامت را دوباره معنا کرد تا حقیقت شرف و کرامت بار دیگر چهره نورانی و جذاب خود را نشان دهد و تدلیس و فریب گرگ صفتانی که جز دریدن گلوی مردمان ستمدیده پیشه ای ندارند و جز به ارضای شهوتها و مطامع نفسانی خود نمی اندیشند، بر همگان آشکار شود.
برخی رسانه های مزدور کشورهای عربی که در خوش خدمتی به صهیونیستها و جبهه استکبار سنگ تمام گذاشته اند و از بیداری ای که جریان مقاومت میتواند در ذهن و دل ملتهای تحت ستم آنان ایجاد کند، وحشت و واهمه دارند، اکنون پس از پرکشیدن آن مجاهد نستوه به بهشت اعلی علیین، دست افشانی میکنند و همچنان سعی در تحمیق مردمان خویش دارند، غافل از آنکه اراده خداوند که به انسان کرامت و شرافت و عزت بخشیده است، بر خواسته های شیطانی آنان غالب خواهد شد و آنان را رسوا و روسیاه خواهد ساخت.
#سید_حسن_نصرالله
#لبنان
@Deebaj
✅دیباج ۲۲۲
🔶کشتیبان
📌امروز دنیا از توفانهای بلا موّاج است. آنان که سستی به خرج داده و به خیال خام خود در ساحل آسایش نشستهاند، گرفتار سونامی تغییرات شتابان میشوند و جز کسانیکه بر کشتی کرامت، عزت و رشادت و شجاعت نشستهاند، دیگران غرقهٔ امواج تاریک اهانت، خواری و ترس و شکست میگردند.
اما:
ای دل اَر سیلِ فنا بنیادِ هستی بَرکَنَد
چون تو را نوح است کشتیبان، ز طوفان غم مخور
#ایران
#خامنهای
#عزت
#توفان
@Deebaj
✅ایران سربلند
دلخوشم با غزلی تازه همینم کافی است
تو مرا باز رساندی به یقینم کافی است
قانعم بیشتر از این چه بخواهم از تو؟
گاه گاهی که کنارت بنشینم کافیست
گله ای نیست من و فاصله ها همزادیم
گاهی از دور تو را خوب ببینم کافیست
آسمانی تو ! در آن گستره خورشیدی کن
من همین قدر که گرم است زمینم کافیست
من همین قدر که با حال و هوایت گهگاه
برگی از باغچه ی شعر بچینم کافیست
فکر کردن به تو یعنی غزلی شور انگیز
که همین شوق ٬ مرا خوب ترینم ! کافیست
#ایران_جان
#محمد_علی_بهمنی
#خورشید
#شعر
@Deebaj
✅آبی ایرانی در کاشیهای اصفهان
مسجد جامع عباسی
عکس: قاسم بانشی
#اصفهان
#ایران_زیبا
#تمدن_اسلامی_ایرانی
@Deebaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅دیباج ۲۱۳
🔶آدم باش، هر چی میخای باش!
📌کرامت ذاتی انسان اصلی غیر قابل خدشه است و هیچ کس حق ندارد آن را نادیده بگیرد. رژیمهای نژادپرست جز به برتری و کرامت پیروان خود باور ندارند. به راحتی، کرامت دیگر انسانها را زیر پا له می کنند، اما در ظاهر و برای فریب دیگران، پاسداری از کرامت انسانی را فریاد میزنند.
انسان؛ چه مسلمان، چه یهودی، چه مسیحی و چه پیرو هر دین و آیین دیگر، تا آنجا که به آدم بودن خود ارج می نهد و برای دیگر آدمیان، ارزش و کرامت قائل است، از احترام و ارزش برخوردار است.
آشکارا میتوان گفت آنان که آدمیت دیگران را ارج نمی گذارند، خود از آدمیت بی بهره اند.
آدمی را آدمیت لازم است/عود را گر بو نباشد، هیزم است
فیلم تاریخی «سرب» به کارگردانی مسعود کیمیایی، از معدود فیلمهایی است که تماشای آن به کسانی که علاقمند آشنایی با جریان شکل گیری صهیونیزم در صحنه بین الملل و کوچ اجباری یهودیان از کشورهای مختلف، از جمله ایران، به فلسطین اشغالی هستند، توصیه می شود.
#یهود
#صهیونیزم
#نژادپرستی
#آدمیت
#کرامت
#فیلم_سرب
@Deebaj
✅دیباج ۲۱۴
🔶منزلگاه عاشقان
📌مرقد حضرت فاطمه معصومه (س) در قم یکی از مقاصد مهم عاشقان اهلبیت (ع) به شمار میرود، جایی که میلیونها زائر از نقاط مختلف جهان را به خود جذب کرده است. قبر ایشان نهتنها تأثیر معنوی گستردهای بر شهر دارد، بلکه در توسعه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن نیز نقش بسزایی ایفا میکند. بسیاری از مورخان و سیاحان غربی مانند "اوژن فلاندن" و "کارل بروک" به اهمیت این مرقد اشاره کردهاند و آن را نمادی دینی و تاریخی و همچنین مرکزی برای جذب دانشمندان و زائران از سراسر دنیا دانستهاند.
"اوژن فلاندن"، سیاح فرانسوی که در زمان محمدشاه قاجار در سالهای ۱۲۱۹ ـ ۱۲۲۱ هجری شمسی به ایران سفر کرده بود، میگوید: "قبر فاطمه که ایرانیان او را معصومه میخوانند، از اهمیت بسیاری در مشرقزمین برخوردار است و مردم از نقاط مختلف برای زیارت او به قم میآیند. بسیاری از پادشاهان ایرانی مانند شاه عباس دوم، شاه صفی و فتحعلی شاه نیز در قم دفن شدهاند."👇
همچنین "کارل بروک"، سیاح آلمانی که در قرن نوزدهم میلادی به ایران سفر کرده بود، مینویسد: "قم از فاصله چند مایلی قابل تشخیص است؛ زیرا گنبد طلایی مرقد با نور درخشان خود به دوردستها شعاع میافکند. پادشاهان ایران علاقهمند بودند که مراقد را از طلا و نقره بسازند و در واقع خلاقیت که در ساخت گنبدها از طلا میبینیم، حیرتانگیز و چشمنواز است. مرقد فاطمه معصومه را هم زندهها و هم مردهها زیارت میکنند، زیرا بسیاری از ایرانیان وصیت میکنند که پس از مرگ در جوار مرقد دفن شوند. قم مدفن قدیسان است و بر اساس گفته برخی از اهالی قم، نزدیک به ۴۴۴ فرزند امام در این شهر دفن شدهاند."
قلبهای عاشقان، از سراسر جهان، با شوق به سوی حرم این بانوی بزرگوار پر میکشد و بوی عطر حضور مادر بزرگوارش حضرت فاطمه زهرا (س) در فضای مرقدش میپیچد. زائران مسافتهای طولانی را برای رسیدن به این مقام مقدس طی میکنند و با شور و اشتیاق، به در و دیوار حرم نزدیک میشوند و با عشق و دلبستگی، آن را میبویند و غبارش را سرمه چشمان خود میکنند.
#فاطمه_زهرا_سلام_الله_علیها
#فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها
#قم
#حرم
@Deebaj