💠 مبارزه با فقر وظیفه مسئولین و مردم است.
🔹 علاج فقر به شکل اصولی در هر جامعهای، از راه استقرار عدالت اجتماعی و نظام عادلانه در محیط جامعه است... این یک وظیفه دولتی و حکومتی است؛ اما مردم هم به نوبه خود وظیفه سنگینی بر دوش دارند. اجرای برنامههای اجتماعی فقط در بلندمدّت و میانمدّت و بتدریج امکانپذیر است؛ اما نمیشود منتظر ماند تا برنامههای اجتماعی به ثمر برسد و شاهد محرومیت محرومان و فقر گرسنگان در جامعه بود. این وظیفه خودِ مردم و همه کسانی است که میتوانند در این راه تلاش کنند.
🔹 «الّلهم اغن کلّ فقیر. الّلهم اشبع کلّ جائع. الّلهم اکس کلّ عریان». این دعا فقط برای خواندن نیست؛ برای این است که همه خود را برای مبارزه با فقر و مجاهدت در راه ستردن غبار محرومیت از چهره محرومان و مستضعفان موظّف بدانند. این مبارزه، یک وظیفه همگانی است. در آیات قرآن میخوانیم: «أرایت الّذی یکذّب بالدّین. فذلک الّذی یدعّ الیتیم. و لایحضّ علی طعام المسکین». یکی از نشانههای تکذیبِ دین این است که انسان در مقابل فقر فقیران و محرومان بیتفاوت باشد و احساس مسؤولیت نکند.
✍رهبر انقلاب،۱۵ آذر۱۳۸۱
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
10.pdf
2.96M
💠جزوه قاموس عدالت
گزیده ای از کتاب " قاموس عدالت" که شامل بیانات و پیام های رهبر معظم انقلاب در زمینه عدالت و عدالت خواهی است.
@Kolbe_Andishe_Farhang
4_5870577925438308497.pdf
1.88M
💠جزوه تأملی دوباره دربارهی عدالتخواهی و محافظهکاری
✔️اندیشیدن دربارهی مفاهیم و پروژهی عدالتخواهی بخشی از کوشش عمومی برای اقامهی قسط است...
✍مجتبی نامخواه
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠راه قدس خیلی وقت است از کربلا گذشته است
دیروز رزمندهها برای آزادی مسجد جامع خرمشهر میجنگیدند و در آرزوی رسیدن به کربلا بودند. روی در و دیوار آبادان مینوشتند راه قدس از کربلا میگذرد. در پادگان دوکوهه ذکر سینه زنی شان این بود:
"بهر آزادی قدس از کربلا باید گذشت، از کنار مرقد آن سرجدا باید گذشت."
آواکس و هواپیماهای جاسوسی آمریکائی اسرائیلی روی اروند بالا سر غواصهای ایرانی عملیات کربلای چهار را لو میدادند که مانع رسیدن ما به کربلا و بعد از آن به قدس بشوند. رزمندهها زیر گلوله باران فریاد میزدند:
"تا کربلا رسیدن یک یا حسین دیگر"
حالا خیلی وقت است راه قدس از کربلا گذشته است. نه از کربلا و عراق که شرق تا غرب سوریه را هم طی کرده و پشت مرزهای اسرائیل در حوالی قنیطره و درعا دارد برای ورود به سرزمینهای اشغالی لحظه شماری میکند.
"منتظریم کی شب حمله فرا میرسد..."
اسرائیلی ها پادگانی در جاده دمشق به درعا منتهی به سرزمینهای اشغالی را زدند. پادگانی که در و دیوارش پر از یا قدس انا قادمون بود. رسما اعلام کردند پادگان متعلق به ایران و محل تجمع رزمندههای ایرانی بوده است.
"به ميدان در آييم ، بازو به بازو، بتازيم تا فجر صبح رهايي، سپاه محمد میآيد، سپاه محمد میآيد"
حالا از پادگان ادعایی تا مرزهای اشغالی کمتر از ۴۰ کیلومتر راه داریم. ما داریم به هم میرسیم. دستپاچگی اسرائیلیها این روزها قدری طبیعی است.
"ما خواب دیدهایم که دیوار شیشهای است، اینک رسیدهایم به تعبیر پنجره، تا آفتاب را به غنیمت بیاوریم، یک ذره راه مانده به تسخیر پنجره"
✍وحید اشتری
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
2_174463315320242693.mp3
2.68M
💠مکالمه بیسیم بین شهید احمد کاظمی (فرمانده فقید نیروی زمینی سپاه) و سردار غلامعلی رشید (جانشین فعلی رییس ستاد کل نیروهای مسلح) در مراحل پایانی #فتح_خرمشهر
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠نه #سروش نه #گوگوش ما امروز در حال جدال با #اتاق_واردات هستیم
🔺امروز خط اصلی #استحاله کشور را نه در #تهاجم_فرهنگی به مبانی فکری انقلاب نه در محوریت ترویج نمادها یا محصولات فرهنگی غربی نه در تلاش برای براندازی سیاسی که در حل کردن #اقتصاد در #نظام_جهانی و گره زدن اقتصاد #صنعت #علم_و_فناوری به #غرب باید جستجو کرد.
🔹سرگرم شدن به شبهه های دهه هفتادی در باب نظام و ولایت فقیه و مبانی فکری یا دعوا در باب کنسرت و....محل دعوای اصلی نیست .انگار به خوزستان حمله شده باشد شما همه نیرویتان را برای مقابله با چند قاچاقچی به خراسان شمالی برده باشی.
🔹ما با طبقه حامی و سودبرنده از #واردات #خام_فروشی ،حضور شرکتها و نهادهای غربی و گره خوردن مسایل به خارج مواجهیم و لذا امروز نه با روشنفکران، هنرمندان و سیاسیون #غربزده که با #وارداتچی ها مواجهیم
✍محمدصادق شهبازی
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
💠جلسه شنبه ها و از نان شب مهمتر این روزها...
یک نظرسنجی معتبر نشان می دهد که بخش قابل اعتنائی از مردم همچنان ادامه راه را دربرجام اروپائی می دانند. علت چیست؟ به اروپا اعتماد دارند؟ از بدعهدی آمریکائی ها تجربه نگرفتند؟ مکر بازی مشترک اروپا-آمریکا را نمی بینند؟
مردم ما باهوشند و تحلیل دقیقی از صحنه دارند. اما چرا اعتماد می کنند؟ اعتماد مردم ناشی از تصمیم شان در در چارچوب یک دوقطبی غیرواقعی است که دیگران برای آنها ساختند؛ دوقطبی جنگ و برجام. آنسوی برجام اروپائی را جنگ می دانند و قهرن از جنگ فرار کنند.
مشکل از انتخاب مردم نیست، مشکل دوگانه غیررسمی ماست که بر تصمیم مردم اثرگذاشته است. واقعن یا برجام یا جنگ؟ نان شب این روزهای ما اینجاست.
آقای روحانی گفتند کشور را بابرجام یا بدون آن به خوبی اداره می کنند؛ سلمنا، الحمدالله. واقعیت هم همین است. اما چرا توضیح نمی دهند که چطور و چگونه. طرح دولت برای عبور از برجام چیست؟ آقای وزیر اقتصاد این روزها کجاهستند؟ رئیس کل بانک مرکزی چطور؟ اتاق فکر اقتصادی دولت چرا ساکت است؟ تیم مشاوره آقای نیلی چرا از بسته پس از برجام رونمائی نمی کند؟
رهبرانقلاب در آخرین سخنان به یک جلسه اقتصادی باحضور مسئولین اشاره کردند. چرا جلسه روزهای شنبه را رهبرانقلاب باید خبری کنند؟ چرا خوددولتی ها برای مردم توضیح نمی دهند که چه برنامه ای برای اداره کشور بدون برجام دارند؟ چرا نمی گویند در این جلسه با حضور ژنرال های اقتصادی دولت و اقتصاددانان و با حضور رهبرانقلاب چه تصمیماتی گرفته می شود؟
آرامش دادن به مردم به وعده های دست نیافتنی و خارج از تدبیر و آنسوی مرزها نیست، باید این دوقطبی موهوم را شکست. راه سوم چیست؟ فراتر از شعار باید روی زمین و عینی توضیح داد که برای ارز چه می کنند، طرح شان برای کالاهای اساسی چیست؟ برای تولید چه فکری کردند؟ فروش نفت چطور و غیره.
این دوگانه شوم، باعث می شود مردم از راه طی شده نیز عبرت نگیرند. اساسا اجازه فکر کردن را به مردم نمی دهد. ترس و حیرت، قدرت فکر را می گیرد. ترس از جنگ، نتیجه اش فرار بسوی دشمن است.
هرچند بجز دولت این انتقاد به مجلس هم واردست. چرا سکوت کردند؟ نه نامه ای، نه پیشنهادی، نه طرحی نه تذکری. مجلس این روزها باید فعالتر از گذشته و موتور محرکه تصمیم گیری ها باشد. بسته مجلس برای خروج از برجام چیست؟
نان شب این روزهای ما حرف زدن و صداقت و شفافیت با مردم است. بدون نگرانی باید با مردم سخن گفت. واقعیت ها را گفت، دشواری های ادامه برجام را صمیمانه با مردم در میان گذاشت و البته بی واهمه و امیدوار به آینده راه های جایگزین را توضیح داد. تردید نکنیم مردم همراهند.
✍محسن مهدیان
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🖼 #طرح| تجربه ما
🔹حضرت آیتالله خامنهای در دیدار سران قوا و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در تاریخ ۱۳۹۷/۳/۲، لازمه انجام وظایف و اتخاذ تصمیم صحیح درباره رفتار نسبت به آمریکا و برجام و دیگر مدعیان را بهرهمندی از تجربههای گذشته دانستند و بر همین اساس به بیان ۶ تجربه و درس مهم در این خصوص پرداختند.
@Farsna
💠 توهم آمریکایی بن بست و جمهوری اسلامی قوی!
🔻 بخش های کمتر منتشرشده بیانات اخیر رهبر انقلاب اسلامی:
🔸 یک نکتهی بسیار مهم در اینجا این است که با سیاست ناامیدسازی و ایجاد توهّم بنبست در کشور بشدّت باید مبارزه بشود؛ این یک سیاست خصمانهی آمریکایی و غربی است که در کشور احساس بنبست به وجود بیاورند، ناامیدسازی کنند؛ انواع و اقسام کارها را هم برای این قضیّه میکنند؛ با این سیاست بایست بجد مقابله بشود. تزریق احساس ناتوانی، ناامیدی، بیچارگی، سیاست قطعی دشمن است. هدف دشمن این است که آن احساس افتخاری را که ملّت ایران دارد، از او بگیرند؛ با شایعه، با دروغ، با درشت کردن ضعفها، با کوچک کردن موفّقیّتها و پیروزیها این احساس را بگیرند.
🔹 ملّت ایران امروز یک احساس افتخاری دارد؛ احساس میکند مستقل است، ایستاده است، معتبر است، آبرومندِ در دنیا است، صاحب نفوذ در منطقه است، کارهای مهمّی را انجام داده و انجام میدهد و انجام خواهد داد؛ ملّت احساس افتخار میکنند، این احساس افتخار را میخواهند از ملّت بگیرند، سلب کنند، پیروزیها را شکست جلوه بدهند. ملّت و مسئولین ما به برکت انقلاب و به برکت خودباوری ناشی از انقلاب حقیقتاً نبوغ نشان دادهاند از خودشان. در طول این سالهای متمادی کارهای مهمّی انجام گرفته؛ اینهمه ما گرفتاری داشتیم، جنگ داشتیم، تحریم داشتیم؛ اینهمه گرفتاری وجود داشته، درعینحال شما ببینید در زمینهی کشاورزی، در زمینهی علم، در زمینهی فنّاوری، در زمینهی بهداشت و درمان، در ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی، در زمینهی عزّت بینالمللی، در مورد مردمسالاری واقعی و صحیح و مورد اطمینان، در مورد خدمات گستردهی عمومی در سراسر کشور، چقدر کار در این کشور شده؛ حقیقتاً آنچه انجام گرفته است، بهمعنای حقیقی کلمه بسیار مهم و قابل اعتنا است. پیروزیها را هم دشمن میخواهد شکست وانمود بکند برای اینکه حرکت و همّت امیدوارانه را که حلّال مشکلات کشور است میخواهند از بین ببرند و از دست ملّت بگیرند.
🔹 کشور بحمدالله قوی است، جمهوری اسلامی بحمدالله قوی است؛ ما اگر ضعیف بودیم در مقابل ما اینهمه سازوبرگ لازم نبود. شما میبینید دشمن یک جبهه درست کرده و با سازوبرگ متنوّع وارد میدان شده؛ خب این برای چیست؟ اگر ما ضعیف بودیم که اینهمه خودکُشان لازم نداشت که دشمن خودش را بکشد برای اینکه انواع و اقسام سلاحها را وارد میدان بکند؛ سلاح نظامی، سلاح تبلیغاتی، سلاح اقتصادی و امثال اینها. پیدا است ما قوی هستیم دیگر؛ خب ما قوی هستیم و تلاش میکند و البتّه نمیتواند؛ به همان شکلی که مثال زدیم و قبلاً عرض کردیم. هردفعه هم شکست خورده، ایندفعه هم بحمدالله، باذنالله شکست خواهد خورد.
🔹 خلاصهی عرض ما در باب مسائل اقتصادی کشور این است که کشور به برکت ظرفیّت ها، توانایی غلبهی بر مشکلات اقتصادی را بهطورکامل دارد. ظرفیّت ها را شناسایی کنیم، تواناییها را احصاء کنیم، تجربهها را مدّنظر قرار بدهیم و از همهی اینها بالاتر، نصرت الهی را فراموش نکنیم. ما برای اِعلاء کلمةالله داریم تلاش میکنیم، ما دنبال قدرت مادّی و این چیزها نیستیم؛ ما میخواهیم اسلام سربلند بشود، ما میخواهیم شریعت اسلامی در جامعه تحقّق پیدا کند؛ ما میخواهیم در دنیایی که مادّیگری و فساد و انحرافهای گوناگون از غرایز بشری آن را فراگرفته، یک حکومتی، یک جامعهای، یک کشوری درست کنیم که با احکام دین اداره بشود؛ دنبال این هستیم. تا یک حدودی هم موفّق شدهایم، در یک مواردی هم ناموفّقیّت داریم که تلاش میکنیم انشاءالله در آن بخشهایی هم که موفّق نبودهایم موفّق بشویم؛ هدف ما این است. با این هدف، نصرت الهی قطعی است؛ خدای متعال وعده کرده و وعدهی الهی هرگز خلاف درنمیآید.
🔹 سخن جمهوری اسلامی، متین و مستدل و قابل اثبات است. در همهی این زمینههایی که گفتیم، اگر آمریکا را متّهم میکنیم، دلیل اثباتکنندهی متقن داریم؛ اگر نسبت به اروپا بیاعتمادیم، دلیل متقن داریم؛ اگر نسبت به مسائل اقتصاد داخلی معتقدیم که بایستی به ظرفیّت داخلی اعتماد کرد و تکیه کرد، دلیل متقن پشت سرش هست؛ این چیزهایی هم که از سازمان ملل خواستیم، همه با ادلّهی متقن است. همین اتقان، همین استدلال درست و دقیق، چیزی است که جمهوری اسلامی را به فضل الهی تا امروز، با قدرت، با استحکام نگه داشته است و استحکام جمهوری اسلامی بیشتر شده است و امروز قابل مقایسهی با بیست سال پیش و سی سال پیش نیست و بمراتب قویتر است؛ و انشاءالله بعد از این هم این حرکت به سمت اقتدار جمهوری اسلامی بیشتر خواهد شد؛ همراه با استحکام ساخت داخلی و صحّت رفتار مسئولان با مردم در زمینههای اقتصادی و فرهنگی و غیره. امیدواریم خداوند متعال ما را کمک کند که بتوانیم در آن جهتی که گفتیم و میخواهیم، حرکت کنیم.
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠ما مذاکره کردیم که تحریمها برداشته شود نه آنکه آمریکا بی آبرو شود.
اگر رفع تحریمها تامین نشد، بقیه چیزهایی که حاصل شده ارزش زیادی ندارد.
@Kolbe_Andishe_Farhang
هدایت شده از دکتر سعید جلیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افشاگری جلیلی از پشت پرده FATF
کانال رسمی دکتر جلیلی در ایتا 👇
@saeedjalily ✅
💠قسمتی از نطق اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی در محضر رهبرانقلاب:
🔹چرا تاکنون هیچ دادگاه مؤثری برای استیفای حقوقِ کارگران شلاقخورده آقدره، کارگران جانباخته معدن یورت، معلمان معترض، مالباختگان مؤسسات مالی، دانشجویان آواره دانشگاه صنعت نفت، رانندگان و کامیونداران، کارگران فولاد و هپکو و المهدی و صدها مورد دیگر برگزار نشده است؟
🔹امروز عدم شفافیت بلای جان قوه شده است. آرا قضات شفاف نیست؛ رئیس دستگاه قضا مدتهاست که وعدهی انتشار اسامی و تصاویر قضات فاسد را دادهاند، ولی هنوز خبری نشده!
🔹صداوسیما بهجای طرح و پیگیری مشکلات مردم، ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی تبدیل به کارخانه سلبریتیسازی و روابط عمومی دولت شده است.
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
💠قسمتی از نطق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در محضر رهبر انقلاب:
🔺اشتراک منافع سیاسی میان روسای قوای مقننه و مجریه، موجب شده است، ارتجاعی که به آن اشاره شد، سر از مجلس نیز دربیاورد و «برجام» با آن همه خلل 20 دقیقه ای به تصویب برسد. با این حال ریاست مجلس که با دستخط گرفتن از مراجع و نشر ادعای «خسارتهای میلیاردی عدم تصویب برجام»، در تصویب این معاهده تسریع نمودند،تجربه نگرفته اند و همان مسیر پر از ابهام را برای تصویب لوایح مشابه مانند اف ای تی اف در پیش گرفته اند! آیا این ارتجاع نیست؟
🔺کارگرانِ چندماه حقوق نگرفته آذراب، هپکو، عسلویه،فولاد اهواز، معدن یورت و آقدره را، چه کسانی با مواجهه ی امنیتی به اپوزوسیون تبدیل میکنند؟ خدا لعنتشان کند!
🔺خدا میداند، سانسور اعتراضات مردمی توسط صداوسیما در برهههای مختلف، چه میزان به سرمایه اجتماعی نظام ضربه زده است! این ارتجاع نیست که در جمهوری اسلامی، در جمهوری مدعی آزادی و عدالت، رسانه ملی به درآمد میلیاردی یک بازیکن فوتبال، بیشتر از وضعیت زندگی کارگری با حقوق یک میلیونی بپردازد؟ والله که اینها ارتجاع است.
🔺ارتجاع تلاش می کند با انکار دستاورد ها و بزرگ کردن ضعف ها مردم را ناامید کند. ارتجاع نه خودش می بیند و نه می خواهد دیگران موفقیت های کشور را ببینند. انتهایپروژه ناامید سازی مردم، شکاف اجتماعی و فروپاشی کشور
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
💠قسمتی از متن نطق نماینده بسیج دانشجویی در محضر رهبر انقلاب:
🔸از تجمعات دانشجویی و برنامههای علمی زیرسقفی بگذریم؛ حتی همین نمازجمعهای که چندسال گذشته خود حضرتعالی دستور حضور دانشجویان برای روشنگری را داده اید؛ با فشارهای مکرر دولتی و غیر دولتی در معرض خطر و حذف قرار دارد. چرا صدا و سیما جایی را ندارد تا دانشجویان به دور از هیاهوی جناح بازیها در میان مردم روشنگری کنند؟!
🔸در بسیاری از مواقع با استفاده از کلیدواژه " تصمیم نظام" به دنبال ساکت کردن موجی از انتقادات مردمی و دانشجویی هستند. آقاجان برایمان سوال است که این نظام دقیقا شامل چه کسانی میشود که تصمیمات آن هم مخالف صریح بیانات حضرتعالی ست و هم مخالف نظر آحاد مردم بخصوص قشر انقلابی جامعه است؟! حتی در مورد لوایح چهارگانه مربوط به قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم همانند تصویب اصل برجام، برخی نمایندگان مجلس در پاسخ به انتقادات دلسوزان، مسئله را به شما یا دفتر شما منسوب کردهاند و گفته اند تصمیم نظام است.
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
💠قسمتی از متن نطق نماینده دفتر تحکیم وحدت در محضر رهبر انقلاب:
🔺در سطح مطالبات عموم مردم! اخیرا اجتماعاتی توسط اقشار مستضعف و مظلوم جامعه، عموما با مطالبات اقتصادی شکل گرفت. این تجمعات یا مورد بی توجهی مسئولین قرار گرفت و یا با بی تدبیری کامل با برچسب "امنیت" به شکل بدی با آن مقابله شد. مثل تجمعات کارگران و برخی مالباختگان. اگر این تجمعات اعتراضی مسالمت آمیز و کوچک، توجه و پیگیری یک نماینده مجلس یا حتی امام جمعه شهر را در پی داشته باشد، فضا برای میدان داری دشمنان ملت فراهم نمیشود تا اتفاقاتی مثل دی ماه سال گذشته را رقم زنند. بعد از ۴ دهه حیات انقلاب اسلامی هنوز نتوانستیم یک ساز و کار برای طرح اعتراضات مردمی به وجود بیاوریم.
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
💠 مطالبهگریِ آرمانها از آن چیزهایی است که از آن نباید دست برداشت. اگر چنانچه این حجم عظیم و وسیع تهاجم به افکار عمومی از سوی ضدّ انقلاب با این مطالبهگریها مواجه نشود، قطعاً #ویرانگری خواهد کرد. یادآوری آرمانها، مطرح کردن آرمانها، خواستن آرمانها، طلبکاری نسبت به تحقّق این آرمانها یک #سدّی است در مقابل تخریب #افکار_عمومی و #فضاهای_نخبگانی -که متأسّفانه روی فضاهای نخبگانی هم دارند کار میکنند- و #فضاهای_مدیریّتی؛ که در مواردی هم متأسّفانه بیتأثیر نبوده. اینجا یک #لشکری از جوانهای مؤمن و انقلابی لازم است که وارد میدان بشوند، مطالبه کنند آرمانها را و خودشان کمک کنند به تحقّق این آرمانها که البتّه اینکه حالا چه جوری کمک کنند، جای بحث دارد؛
✍رهبر معظم انقلاب، ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
💠سیاست ورزی به سبک ولایتی
🔹دکتر ولایتی روز گذشته سخنان جالب و حیرت انگیزی پیرامون برجام بیان کردند که توصیف کوتاه آن چرخش 180 درجه ای مواضع ایشان نسبت به قبل است.
🔻سال 91 زمانیکه زمینه چینی مذاکرات ایران و آمریکا به صورت محرمانه انجام می شد، ولایتی نقش ویژه ای در این مذاکرات داشت و حتی با سفر به عمان و دیدار با پادشاه این کشور نشان داد که اراده ایران برای مذاکرات جدی است.
🔺سال 92 هم در مناظره های انتخاباتی، ولایتی به اذعان همگان پاس گل های زیادی به روحانی و منتقدین جلیلی داد و باعث شد دوگانه مقاومت و سازش به شدت پر رنگ تر شود و آن نتیجه در انتخابات رقم بخورد. از سال 92 تا 94 نیز ولایتی از حامیان اصلی برجام بود و حتی هاشمی رفسنجانی در مراسم تودیع و معارفه ولایتی در سال 92 به عنوان رئیس جدید مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، ظریف و تیم مذاکره کننده هسته ای را شاگردان ولایتی نامید و ولایتی را دیپلماتی برجسته لقب داد!
🔹حالا اما با شکست خوردن برجام و مشخص شدن اینکه برجام هیچ آینده روشنی ندارد، این دیپلمات باسابقه و قدیمی تلاش دارد با چرخشی ناگهانی به جامعه القا کند که وی نقشی در برجام نداشته و از منتقدین آن هم بوده است!
🔺سابقه ولایتی اما از این دست مواضع و چرخش ها فراوان دارد. سال 67 در اوج جنگ ایران و عراق هم زمانیکه شعار جنگ جنگ تا پیروزی سر داده می شد و امام(ره) به دلیل موضع خصمانه صدام علیه ایران و بدعهدی های وی و همچنین تضمین نداشتن حمله مجدد عراق به ایران و پرداخت غرامت، حاضر به پایان جنگ نبود تا تکلیف جنگ دقیق مشخص شود، هاشمی رفسنجانی به همراه ولایتی و موسوی و برخی از وزرای کلیدی دیگر و همچنین فرمانده وقت سپاه، به نوعی گزارش جنگ را طوری به امام (ره) گزارش دادند که گویی ایران در حال فروپاشی است و اگر جنگ تمام نشود چیزی از ایران ابی نمی ماند! امام هم حاضر به پذیرش قطعنامه شدند و جام زهر را نوشیدند بدون آنکه ایران بتواند غرامت جنگ را بگیرد و رسما متجاوز یعنی صدام، مشخص و محاکمه شود.
🔻به هر حال سیاست ورزی ولایتی شبیه به همان سیاست ورزی هاشمی رفسنجانی است که تا موضوعی باعث افتخار است سریع خود را مطرح کرده و خود را پیش رو معرفی می کنند ولی از آنجا که مساله تبدیل به چالش می شود خود را کنار کشیده و از خود خلع مسئولیت می کنند.
♦️آقای ولایتی بهتر است بداند در جامعه هیچ پایگاه رای جدی هم ندارد و برای خود نیز نمی تواند آینده سیاسی متصور باشد و صرفا این قبیل موضع گیری ها باعث می شود تاریخ درباره او بی رحمانه تر قضاوت کند.
✍مهدی دزفولی
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
💠ضرورت تحلیل سیاسی؟
🔸اگر ملتی قدرت تحلیل خودش را از دست بدهد، فریب و شکست خواهد خورد. اصحاب امام حسن، قدرت تحلیل نداشتند؛ نمیتوانستند بفهمند که قضیه چیست و چه دارد میگذرد. اصحاب امیرالمؤمنین، آنهایی که دل او را خون کردند، همه مغرض نبودند؛ اما خیلی از آنها - مثل خوارج - قدرت تحلیل نداشتند. قدرت تحلیل خوارج ضعیف بود. یک آدم ناباب، یک آدم بدجنس، یک آدم زباندار پیدا میشد و مردم را به یک طرف میکشاند؛ شاخص را گم میکردند. در جاده، همیشه باید شاخص مورد نظر باشد. اگر شاخص را گم کردید، زود اشتباه میکنید. امیرالمؤمنین میفرمود: «و لایحمل هذا العلم الّا اهل البصر و الصّبر»(نهج البلاغه/خطبه 173)؛ اول، بصیرت، هوشمندی، بینایی، قدرت فهم و تحلیل، و بعد صبر و مقاومت و ایستادگی. از آنچه که پیش میآید، انسان زود دلش آب نشود. راه حق، راه دشواری است. ۷۰/۱/۲۶
🔸بنده دلم میخواهد این جوانان ما شما دانشجویان؛ چه دختر، چه پسر و حتّی دانشآموزان مدارس - روی این ریزترین پدیدههای سیاسی دنیا فکر کنید و تحلیل بدهید. گیرم که تحلیلی هم بدهید که خلاف واقع باشد؛ باشد! خدا لعنت کند آن دستهایی را که تلاش کردهاند و میکنند که قشر جوان و دانشگاه ما را غیر سیاسی کنند. کشوری که جوانانش سیاسی نباشند، اصلاً توی باغ مسائل سیاسی نیستند، مسائل سیاسی دنیا را نمیفهمند، جریانهای سیاسی دنیا را نمیفهمند و تحلیل درست ندارند. مگر چنین کشوری میتواند بر دوش مردم، حکومت و حرکت و مبارزه و جهاد کند!؟ بله؛ اگر حکومت استبدادی باشد، میشود. حکومتهای مستبد دنیا، صرفهشان به این است که مردم سیاسی نباشند؛ مردم درک و تحلیل و شعور سیاسی نداشته باشند. اما حکومتی که میخواهد به دست مردم کارهای بزرگ را انجام دهد؛ نظام را میخواهد با قدرت بیپایان مردم به سر منزل مقصود برساند و مردم را همه چیز نظام میداند، مگر مردمش - بخصوص جوانان، و بالاخص جوانانِ دانشجویش - میتوانند غیر سیاسی باشند!؟ مگر میشود!؟ عالِمترین عالِمها و دانشمندترین دانشمندها را هم، اگر مغز و فهم سیاسی نداشته باشند، دشمن با یک آبنبات تُرش میتواند به آن طرف ببرد؛ مجذوب خودش کند، و در جهت اهداف خودش قرار دهد! این نکات ریز را، باید جوانان ما درک کنند. ۷۰/۸/۱۲
✍امام خامنه ای
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
💠 عدالتخوانی_عدالتخواهی علیه انتحاری_امنیتی!
«من طلبکارم» علیه «تو چکاره ای»/ مطالبه گری علیه ویرانگری!
🔻 یکی از مهم ترین قسمت های بیانات اخیر رهبر انقلاب در دیدار دانشجویی، این دوگانه است:
1⃣ « #مطالبهگری آرمان ها از آن چیزهایی است که از آن نباید دست برداشت. اگر چنان چه این حجم عظیم و وسیع تهاجم به افکار عمومی از سوی ضد انقلاب با این مطالبهگری ها مواجه نشود، قطعاً ویرانگری خواهد کرد. یادآوری آرمان ها، مطرح کردن آرمان ها، خواستن آرمان ها، طلبکاری نسبت به تحقّق این آرمان ها یک سدی است در مقابل تخریب افکار عمومی و فضاهای نخبگانی -که متأسّفانه روی فضاهای نخبگانی هم دارند کار می کنند- و فضاهای مدیریتی؛ که در مواردی هم متأسّفانه بیتأثیر نبوده. اینجا یک لشگری از جوان های مؤمن و انقلابی لازم است که وارد میدان بشوند، مطالبه کنند آرمان ها را و خودشان کمک کنند به تحقق این آرمان ها که البتّه اینکه حالا چه جوری کمک کنند، جای بحث دارد.»
2⃣ «انقلابیگری هم فقط در بستر نظام امکانپذیر است؛ این طرف قضیّه را هم توجّه داشته باشید. اینجور نباشد که بعضی نظام را نفی کنند بهعنوان اینکه ما انقلابی هستیم؛ ارزش های نظام، ارکان نظام، بنیان های نظام را زیر سؤال ببرند بهعنوان اینکه ما انقلابی هستیم. انقلابی گری به معنای #ویرانگری نیست. انقلابی گری یک مشی صحیح و عاقلانه و پُرانگیزه و پر امید و شجاعانه به سمت اهداف والا است؛ این تعریف و معنای انقلابی گری است؛ و این فقط در بستر و مسیر نظام اسلامی یعنی نظام موجود امکانپذیر است؛ خارج از این امکانپذیر نیست. انقلابی گری، ساختارشکنی نیست؛ تخریب نظام ناشی از انقلاب نیست.»
🔹اول یعنی برخلاف عملکرد #امنیتی غیرانقلابی های دو شعبه چپ نما و راست گرا که مطالبه گری را ویرانگری می دانند و آن را سرکوب می کنند، ایشان مطالبه گری را انقلابی گری و حتی سدی مقابل ویرانگری می دانند و آن را سفارش میکنند.
🔹 گویا طبق رویکرد تأییدی همیشگی ایشان که عدالتخواهی را نه مخرب که مقوم نظام و انقلاب اسلامی می دانستند؛ حالا که رویکرد تخریبی ویرانگران ضدانقلاب و انقلابی نما در کنار رویکرد تعلیقی منفعلان و محافظه کاران #غیرانقلابی به اوج رسیده، فرمان ولایی برای لشگرکشی جوانان مؤمن انقلابی جهت مطالبه گری طلبکارانه و همکاری همدلانه برای تحقق آرمان ها ضرورت مضاعف یافته است.
🔹 و دوم یعنی برخلاف نگاه و عملکرد #انتحاری انقلابی نمایان و ضدانقلاب ها که عملا ویرانگری را انقلابی گری می دانند، ایشان ویرانگری را #ضدانقلابی_گری و #انقلابی_نمایی و اتفاقا سدی مقابل انقلابی گری می دانند، و به مطالبه گری امیدوارانه یعنی عدالتخواهی فعال علیه انتحاری گری ناامیدانه یعنی محافظه کاری حاد دعوت می کنند.
🔹 گویا این دعوت به #انقلابی_گری عاقلانه و پرهیز از انقلابی نمایی منحرفانه و گریز از غیرانقلابی گری منفعلانه و محافظه کارانه و ستیز با ضدانقلابی گری معاندانه؛ فصل مشترک بیانات رهبر انقلاب در مناسبات مختلف است.
🔹نکته دیگر بیانات رهبر انقلاب، دعوت به مطالعه علاوه بر دعوت به مطالبه، با این بیان مطایبه آمیز بود: «شما که کتاب متاب نمی خوانید! من کتاب خوانم و دوست دارم شما هم مثل من کتاب خوان شوید.» یک بُعد این خطاب عتاب آمیز، دعوت به عدالتخوانی و عدالتخواهی است، دوگانه ای که هم افزایی دیالکتیکی دارند؛ تحقیق، به تحقق بهتر آرمان ها کمک می کند و شرکت در مطالبه میدانی از غفلت در مطالعه انتزاعی پرهیز میدهد. این دوگانه #عدالتخوانی_عدالتخواهی مکمل همند و تکیه گاه تقابل با دوگانه #انتحاری_امنیتی؛ عدالتخوانی منجر به نجات از انقلابی نمایی کورکورانه و ضدانقلابی گری کینه توزانه میشود، و عدالتخواهی منجر به نجات از غیرانقلابی گری سازش کارانه و محافظه کارانه.
🔹به صورت خاص، دعوت رهبر انقلاب به #مطالبه_طلبکارانه را مقایسه کنیم با رویکرد #تو_چکاره_ای قوای سه گانه قضاییه، مجریه و مقننه، و همچنین رسانه ملی؛ سرکوب عدالتخواهان توسط اولی و سرزنش منتقدان توسط دومی و بایکوت مخالفان توسط سومی و سانسور هر سه توسط چهارمی!
🔹و به صورت اخص، «تأیید» مجدد جنبش عدالتخواهی توسط #مقام_معظم_رهبری و استقبال از نطق انتقادی نماینده جنبش و دعوت به تحقیق ایجابی برای کمک به تحقق عدالت را مقایسه کنیم با دستگیری دبیر جنبش عدالتخواهی حین حمایت از رانندگان معترض توسط زیرشاخه ای از قوه قضائیه و برخورد توهین آمیز دادستان با دانشجوی پیگیر وضعیت دبیر جنبش و راننده معترض، با تأکید مکرر بر کلیدواژه طلبکارانه «تو چکاره ای؟!». رهبر انقلابی، مطالبه میدانی را «در مقابل تخریب اذهان عمومی» تعبیر میکند و #مقام_قضائی _که از قضاء خود را «شاگرد رهبر» هم معرفی میکند!_ آن را تشویش اذهان عمومی تفسیر میکند؛ ببین تفاوت ره از کجاست تا به کجا!
✍ کیوان سلیمانی
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
کلبه اندیشه و فرهنگ
💠 مطالبهگریِ آرمانها از آن چیزهایی است که از آن نباید دست برداشت. اگر چنانچه این حجم عظیم و وسیع ته
💠 عَلَم عدالت خواهی
🔻بازنشر به جهت بیانات رهبری و خواست ایشان از جوان های مومن و انقلابی درباره مطالبه گری آرمان ها
در این موقف از انقلاب اسلامی که ماموریت اصلی ایجاد دولت اسلامی است دو وظیفه اصلی بر عهده ماست، اول گفتمان سازی است و تبیین و مطالبه آرمان های انقلاب و دوم نقد و اعتراض به وضع موجود؛ چرا که وضعیت فعلی با تمام دستاوردها و نقاط قوت نقص هایی دارد و از وضعیت مطلوب و آرمان های انقلاب اسلامی خیلی فاصله هست.
از اینرو اگر این دو مهم توامان پیش نرود و ما به وضع موجود راضی شویم حرکت انقلاب متوقف خواهد شد و عملکردهای اشتباه و ضعف ها و اشکالات موجود به پای انقلاب اسلامی نوشته خواهد شد و امروزه این خطر جدی است.
در این میان جریانات سیاسی سهواً یا عمداً ماجرا را اشتباه فهمیده اند.
بسیاری از اصلاح طلبان به جای اصلاح وضع موجود به دنبال اصلاح آرمان ها و اصول انقلاب هستند و بسیاری از اصولگرایان به جای حفظ آرمان ها و اصول انقلاب به دنبال حفظ وضع موجود اند؛
اعتدالیون هم از اساس ماجرا را اشتباه گرفته اند و به صورت توأمان به دنبال حفظ وضع موجود و نقد و اصلاح آرمان های انقلاب هستند
در این میان فقط انقلابی ها هستند که می توانند انقلاب را به مسیر درست هدایت کنند. با تبیین و مطالبه آرمان های انقلاب اسلامی و نقد و اعتراض و اصلاح مداوم و خستگی ناپذیر و پرتلاشِ وضع فعلی.
اگرچه هنوز و با وجود تاکیدات مکرر امامین انقلاب اسلامی، عَلَم مطالبه و عدالت خواهی بر زمین مانده و خیلی از ما جریان انقلابی درباره عدالت خواهی و مطالبه از مسولین که مهمترین سطح امربه معروف و نهی از منکر است وارد گود نشده ایم و اقدام جدی قابل قبولی نداشته ایم.
البته امیدوارم که از پس این حوادث یک نویدی باشد و آن بیداری و خروج جریان حزب الهی و بسیجی از رخوت و رکودی است که در حوزه عدالت خواهی و مطالبه شاهدش هستیم.
بالاخره اگر بخشی از این اغتشاشات و اعتراضات از ناحیه دشمن خارجی و نفوذ عوامل و رسانه هایشان بود و بخش مهمی هم به خاطر ناکارآمدی ها، بی عدالتی ها و تبعیض هایی که معلول رویکرد و عملکرد مسولین دولتی و دیگر بخش های حکومت است، بخش قابل توجهی هم به بی تفاوتی ها و خالی کردن صحنه و واگذاری عَلَم عدالت خواهی و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض از ناحیه جریان مدعیان انقلابی است.
اگر رهبری می گوید محافظه کاری قتلگاه انقلاب است یا اگر می گوید مشروعیت ما به عدالت است یا وضعیت عدالت مطلقا راضی کننده نیست یعنی یک اشکالی هست و اگر در این میان هل من ناصر رهبری شنیده نشود و تنگه احد انقلاب رها شود، هیچ بعید نیست که عَلَم عدالت به دست نااهلان ضدانقلابی و غیرانقلابی و انقلابی نما بیفتد.
البته این که چرا بخش قابل توجهی از جریان انقلابی میدان را رها کرده اند دلایلی هست، بخشی به این خاطر است که محافظه کاران و سیاست بازان جلودار جریان حزب الهی شده اند و با رویکرد تهدیدمحور جریان انقلابی را به سوی بی تحرکی یا اقدامات خنثی و غیر اولویتی چون ایست بازرسی، کویرزدایی و قطره چکانی فلج اطفال و حتی اردوهای جهادی سرگرم کرده اند. البته کسی منکر مفید بودن و مهم بودن این موارد نیست، اشکال به بسنده کردن یا جابه جایی ضرایب در اولویت هاست. یعنی جریان حزب الهی آن قدرها که با این موارد فرعی درگیر شدند با بی عدالتی و فقر و تبعیض و فساد و ناکارآمدی های مسولین و اراده ی معطوف به شکل دهی و طبقه مترفین و اشرافی درگیر نشدند.
دلیل دیگر این که عدالتخواهی هزینه دارد و چندان حمایت هم نخواهد شد، چون هیچ جریان صد در صد سالمی در کشور نداریم، هرجور رفتار شود بالاخره پَرِ مطالبه و عدالت خواهی به فساد این طرف و آن طرف و این نهاد و ارگان و فلان قوه و فلان حزب خواهد گرفت. از اینرو هیچ نهاد رسمی و جناحی و حزبی، از عدالتخواهی خوشش نمی آید و نه تنها تقدیر و تجلیلی در کار نیست که هزینه باید داد.
البته دلایل دیگری هم هست، اینکه قوانینی که ذیل اصل هشتم قانون اساسی که بحث امر به معروف و نهی از منکر است ضعف هایی دارد، اینکه نهادهای نظارتی و قضایی همراهی نمی کنند و گاها خود مانع جدی هستند، اینکه ساختار مطالبه و سازوکارهای مطالبه معین نشده؟ اینکه برای مطالبه کمتر کار فکری و تخصصی انجام گرفته و موارد دیگر...
ولی به نظر میرسد هیچ کدام دلیل موجهی برای رها کردن این تکلیف مهم و همگانی نباشد.
✍محسن محمدی، دی ماه۹۶
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
http://sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
💠خود می کشند و خود تعزیه می دارند!
آیا می شود از طریق فضای بی در و پیکر مجازی، راه ترویج و تهییج شهوات و جرایم گوناگون را باز گذاشت اما هنگامی که جرمی - مثلا جنایت تلخ دبیرستان معین- رخ داد اشک تمساح ریخت؟! شدن که می شود اما بی شرافتی و رذالت محض است.
آیا می شود گزینش را به دفعات و در برنامه های رسمی دولت، مورد طعنه و تمسخر قرار داد و پیش بینی نکرد که برداشتن گزینش یا شل انگاری آن، موجب به کارگیری چه جانورانی در مدارس و مراکز مشابه دیگر می شود؟!
آیا می شود امور پرورشی را مورد استهزا قرار داد و مدارس را پولی کرد و افزایش راندمان درسی محض و نگاه کنکور محور و مدرک محور را غلبه داد و بر همان اساس، جذب افراد بی باور را محور کرد و منتظر فجایعی نظیر جنایت اخیر در دبیرستان غرب تهران نشد؟!
آیا می شود با سرپوش حجاب اختیاری، ریشه عفت و حجاب و حیا را زد و به بهانه ترویج پیش کسوتان، سراغ هنرپیشه های روزگار طاغوت و میراث سینمایی مبتذل و مهوع آنها رفت و به بهانه دفاع از آزادی، راه ورود فاضلاب سکس و شهوت افسار گسیخته را در فضای مجازی به روی پیر و جوان و کودک باز گذاشت اما هنگامی که تعفن مسمومیت فرهنگی و اخلاقی بالا زد، قیافه غمخواری برای امنیت اخلاق و عفت عمومی به خود گرفت؟
این همان سبک سیاست و مدیریت غارتگر غربی در قواره کاپیتالیست و لیبرالیستی است که شهروندان را در قالب گاو و گوسفند و خوک تربیت می کند و پروار می سازد،؛ چنان که قابلیت دوشیده و قربانی شدن داشته باشند اما هرگز نخواهند و نتوانند از فضیلت و انسانیت و کراکت و عزت بپرسند.
جهان به ظاهر مدرن غرب امروز انباشته از انواع جنایت های اخلاقی و جنسی است. متاسفانه سیاست بازان غربگرا، می خواهند همان مصیبت جهان غرب را برای ملت ما سوغات بیاورند. فضای مجازی دریچه سرایت این بیماری کشنده است.
✍محمد ایمانی
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
💠قاعده پیروزی
🔹۴۴ سال پیش، آیتالله خامنهای بعد از نماز ظهر و عصر، در مسجد امام حسن مجتبای مشهد، قرآن به دست پشت تریبون قرار میگرفت و حدود یک ساعت هر روز با موضوع «طرح کلی اندیشهی اسلامی در قرآن» سخنرانی میکرد. در جلسه بیستم این سخنرانی، ذیل بحث «فرجام نبوت»، آیتالله خامنهای این پرسش را مطرح میکنند: «وقتی پیغمبری در جهان، نهضتی بهوجود میآورد، انقلابی و رستاخیزی برپا میکند، آیا میتوان گفت که این انقلاب عاقبت خوبی دارد یا نه؟ میتوان امیدوار بود به اینکه پایان این کار نیکی است؟ یا نمیشود امیدوار بود؟ قاعدهی کلی چیست؟»
🔹سپس آیتالله خامنهای با طرح این مقدمه که اساسا جریان کلی حق، در حال پیشرفت در جهان است، پیروزی یا شکست هرکدام از پیامبران را منوط به «دو شرط اساسی» کرده و میگویند: «همهی نهضتهایی که براساس دین، براساس فکر قرآنی و اسلامی، در طول تاریخ انجام گرفته و انجام خواهد گرفت، تا ابد موفق خواهند شد و پیروز خواهند شد؛ احتیاج به معجزه هم نیست. لازم نیست تا معجزهای حتما انجام بگیرد تا طرفداران دین موفق و پیروز بشوند، نه؛ بدون اینکه دستی هم از غیب بیاید، اگر این دو شرط وجود داشته باشد، اسلام و قرآن و دین و افکار قرآنی، امکان اصلی موفقیت را خواهند داشت؛ آن دو شرط چه هستند؟ یکی از آن دو شرط ایمان است، اعتقادی از روی آگاهی است، باوری است همراه با تعهدپذیری، قبولی همراه با تلاش و حرکت؛ این شرط اول. شرط دوم صبر، صبر یعنی چه؟ یعنی مقاومت، از میدان در نرفتن، کار را در لحظهی حساس و خطرناك رها نکردن. هرجا شما در طول تاریخ نبوتها میبینید یك پیغمبری شکست خورده از طاغوت زمان، برای خاطر این بوده که پیروانش، اطرافیانش، ایمان کافی یا صبر کافی نداشتند. هر مرتبه که میبینید به حق پیش برده است، برای خاطر این است که ایمان سرشار و صبر لازم را دارا بودند.»
🔹امام خمینی(ره) هم مظهر تام و تمام این دو شرط، یعنی ایمان و صبر بود. او به راه نهضت اسلامی، باور کامل داشت و برای همین میگفت حتی اگر در این مسیر، تنها هم بمانم، باز هم این راه را ادامه خواهم داد. اما برای تحقق و پیروزی آن عجله نکرد، جرقهی اولیهی انقلاب، در سال ۴۲ زده شد، اما تا رسیدن به پیروزی، ۱۵ سال طول کشید. امام اما صبور بود و مرحله به مرحله، آن را به پیش برد.
🔹امروز هم اگر نیروهای مؤمن و انقلابی، به راهی که آغاز شده است ایمان کامل داشته باشند و ناامید نشوند و وعدهی الهی مبنی بر پیروزی جبههی حق را فراموش نکنند، و اگر برای دستیابی به آرمانها و ارزشها، صبر پیشه کنند و خشتخشت خانه را یکی یکی روی هم بگذارند، بیتردید به مقصد مورد نظر خواهیم رسید چنانچه امام خمینی رسید، و الاّ فلا.
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
http://sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
💠جهاد مبتنى بر عرفان و عرفان متجلّى در جهاد
مهمتر از فتوحات سياسى _ اجتماعى
امام كه واقعاً در دهه هاى اخير معادلۀ قوا را نه تنها در خاورميانه ،بلكه در كلّ جهان تغيير داد، فتوحات معرفتى و فرهنگى اوست.
شما در متون كلاسيكى كه در دسترس ماست ، چه در ادبيات و فلسفه و چه در كلام و عرفان ، ميبينيد كه چند دعوا از قديم مشهور بوده است . حالا چقدر اين دعواها حقيقت داشته يا نه بحث ديگرى است ،اما تصوّر عمومى اين است كه گويى چنين اختلافى از قبل وجود داشته و دارد.
دعواى عارف و زاهد، دعواى صوفى و فقيه، دعواى فيلسوف با متكلم ، دعواى مجاهد با متوكل و از اين قبيل...
در صدر فتوحات امام اين بود كه در دورۀ زمانی ما ،اين منازعات در شخصيت ايشان حل شد. يعنى ما به درستى دانستيم كه چگونه ميشود فلسفه در كنار كلام و فقه در كنار عرفان و زهد و توكّل در كنار مبارزه و جهاد ، در كنار هم، يك بافت ،يك شخصيت و يك سازه فكرى را تشكيل دهند. و اينها نه تنها با هم تعارضى نداشتند بلكه قطعات مختلف يك پازل بودند و اينها وقتى به درستى در كنار هم چيده شوند ، از مجموع آنها يك تصوير معقول ، متعادل و درست از آب در خواهد آمد. اشكال و دعوايى كه بين شقوق مختلف معارف دينى و ارزش هاى اخلاقى دين ، قبلا به نظر ميرسيد، ريشه در جوهر اين معارف نداشت بلكه به دليل غلط چيده شدن اين اجزاء در كنار هم بود. دقيقا مثل يك پازل كه اگر قطعات را نادرست بچينى، هيچ وقت جا نمى افتد يا اگر به زور جا بيافتد تصوير درست و معقولى به دست نخواهد داد.
در رأس فتوحات بزرگ امام اين بود كه اين مسائل در وجود او حل شد. امام نشان داد كه چطور ميشود سلوك مرتاضانه با رعايت دقائق عرفانى و اوج تصوّف مثبت را ،درست در كنار شديدترين و حادترين موضع گيرى هاي سياسى اجتماعى در سطح بين الملل با هم جمع كرد و بلكه اين دو را به هم تكيه داد. يعنى جهاد امام مبتنى بر عرفان او بود و عرفان او در جهادش متجلّى بود. به نظر من اين كشف و تاثير امام از ديگر تاثيرات سياسي، اجتماعى،اقتصادى امام در خاورميانه و جهان، خيلى مهم تر بود.
✍حسن رحیم پور ازغدی
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
http://sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
هدایت شده از جهان آرا
جهان ارا - صوت کامل- کیفیت متوسط.mp3
18.95M
🔊 صوت برنامه #جهان_آرا با موضوع زوایای ناگفته ای از اندیشه امام خمینی (ره)
🔸با حضور صادق کوشکی
✅ کیفیت خوب
🆔 @jahanaraofoghtv
🆔 @ofogh_tv
هدایت شده از مستضعفین تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #امام_خمینی: اسلام که فقط نماز و روزه نیست/ اگر کسی اهتمام به امر مسلمین نکند، مسلمان نیست!
#قدس
🔹ویژه اکران در مراسمات شبهای قدر
🔗 ویدئو باکیفیت: mostazafin.tv/article/8796
🎬 @Mostazafin_TV
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببينيد| آخرين افطاری حضرت آیتالله خامنهای در كنار امام خمينی(ره)
@Khamenei_ir
💠ما را نجات داد، همه ما را نجات داد
مركز خرید «باوارث» در مكه، جای شلوغی است و حاجیهای ایرانی بیشتر سوغاتیهایشان را از همینجا میخرند. بالاخره سفر حج است و نمیشود آدم دست خالی برگردد.
توی یك پارچهفروشی، مرد پاكستانی میانسالی، با سرعت، پارچههای خوب و بد را به بهای بیشتر از قیمت رایج بازار، به ضرب و زور فارسی دست و پا شكستهای كه میداند، به ایرانیها میفروشد.
فروشنده پاكستانی موهایش را حنا گذاشته و جو گندمی سفید و سیاه را یك دست حنایی و قرمز كرده است. دور و بر ما میچرخد و سعی میكند چیزی هم به ما بفروشد. اما ما تمام بازارهای مكه و مدینه را گشتهایم و قیمت هر جنسی، حتی این پارچههای خوب و بد را میدانیم.
دو مرد سیاهپوست، داخل مغازه میآیند و پارچههای الوان ارزانقیمتی را برانداز میكنند و از هر رنگش سی - چهل متر سفارش میدهند. قد و قامت بلندی دارند و هیكل بزرگی، شبیه «جان كافی» بازیگر فیلم دالان سبز «فرانك دارابونت» كه بارها از تلویزیون ما هم پخش شده. دلم میخواهد با دو مرد سیاهپوست حرف بزنم، اما بهانه پیدا نمیكنم.
دو روز قبل، شب میلاد امیرالمومنین(ع) یك كیف دوشی كوچك را از شكلات پر كردیم و بردیم مسجدالحرام. جلو در كه كیف را دیدند، به شرطههای #سعودی نفری یك مشت شكلات دادیم و همین طور كه «اهلاً و سهلاً» حواله میكردند، شكلاتها را توی جیبهایشان ریختند. داخل مسجد، به هزار زایر خانه خدا شكلات تعارف كردیم و توضیح دادیم كه امشب، شب میلاد علیبنابیطالب(ع) است، داماد رسول خدا.
بعضی، حتی پرسیدند از كجا آمدهاید و وقتی نام ایران را میشنیدند، لبخند دوبارهای میزدند كه «رحم الله امام الخمینی».
شب بعد كارمان را تكرار كردیم. كیفی پر از شكلات و... این بار جلو در مسجدالحرام گفتند نمیتوانید شكلاتها را داخل ببرید؛ ممنوع.
همه درها را امتحان كردیم، واقعاً ممنوع شده بود و شرطهای كه دو مشت از همان شكلاتها دادم تا راهمان بدهد، شكلاتهایمان را گرفت و كیف خالی را پس داد و گفت مأمور است و معذور... .
دو مرد سیاهپوست كه حالا فهمیدهایم از اتیوپی آمدهاند، با هم صحبت میكنند و قرار میگذارند خودشان به تعداد خانواده و فامیل و دوست و آشنا، پارچهها را قسمت كنند و خرید سوغات مكه را همینجا تمام كنند.
توی جیبهایم چند شكلات مانده كه به دو مرد اهل اتیوپی و فروشنده پاكستانی و دو - سه مشتری ایرانی تعارف میكنم. بهانه صحبت با زایران سیاهپوست مكه فراهم شده.
احوال هم را میپرسیم و از كشورهایمان، از اتیوپی، آدیسآبابا و من، از ایران «مدینه طهران».
مرد سیاهپوست با من دست میدهد و بغلم میكند. میرسم تا وسط سینه مرد سیاهپوست. میگوید ایرانیها خوباند؛ مردم خوب.
و به زحمت توضیح میدهد كه شما اسلام را زنده كردید. كمی بعد حتی نام سلمان فارسی را به زبان می آورد... .
دوستش میپرسد میروید؟ حرم میروید؟ حرم «امامالخمینی»؟ میگویم بله، گاهی. قواره مرد بیشتر از دو متر است، با اندامی درشت و صورتی سیاه و به شدت مردانه و چشمهایی كه از دیدن یك نفر از اهالی شهری كه «خمینی» در آن زیسته، برق میزنند.
گوشه مغازه روی زمین مینشینیم و حرف میزنیم. به عربی دست و پا شكسته ما و انگلیسی اندكی كه آنها میدانند.
با چه دقت و وسواسی حواسشان به اتفاقهای داخل ایران است. مرد میگوید امید ما به شماست. به شما ایرانیها كه خمینی زندگی و مبارزه را یادتان داده.
مكث می كند و سرش را پایین میاندازد. فکر نمیکنم بغض كرده باشد، اما كرده است.
دستهایم را میگیرد و صاف نگاه میكند توی چشمهایم. دستهایم، كف دستهای بزرگ مرد گم شدهاند. چشمهایش پر از اشكی است كه پلك میزند و میریزد توی صورتش.
میگوید خمینی... خمینی مرد بزرگی بود. همه ما را نجات داد.
میخواهم بگویم بله درست میگویی كه ادامه میدهد خیلی دوستش داشتیم. وقتی از دنیا رفت، گریه كردم و سرش را میگذارد روی شانه جوانی كه از ایران آمده است، جایی که #خمینی سالها در آن زندگی میکرد.
✍محمدحسین بدری
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
http://sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
💠پشتیبانی نظری حجاریان ازین روزهای دولت...
این روزها یک تلقی رایج وجود دارد و ان اینکه خواست مردم ما مقاومت نیست و دولت تکلیفی ندارد جز اینکه عمل به امر مردم کند. فارغ از این تصور نادرست از جامعه، اما این نگاه دارای یک مبانی غلط است که شاید در مقاله امروز حجاریان مستقیم یا غیرمستقیم اشاره شده است.
سعید حجاریان به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام، در مقاله ای با عنوان"صدای جمهور، صدای معصوم" در روزنامه سازندگی، به رابطه "دولت مدرن" و "جمهوریت" اشاره کرده و می نویسد:"اهل تسنن قرن ها پیش از شیعه به این نتیجه رسیدند که باید امامت را در راستای جمهوری مردم متجلی دید."
حجاریان توضیح می دهد که اهل سنت روایت شیعیان درباره "من مات و لم یعرف امام زمانه..." را بجای امام زمان، "سواد اعظم" می دانند که همان صدای جمهوریت است. یعنی "هرکس از جمهور مردم کناره گیری کند به مرگ جاهلیت مرده است"
او سپس با همین مبنا به اهمیت و جایگاه مصلحت مردم در تدبیر سیاسی حکومت می پردازد.
اما ابهامی وجود دارد؛
آیا صدای "جمهوریت" صدای "امامت" است یا "صدای امامت" صرفا تحققش در "صدای جمهوریت" است؟ ایندو بسیار فرق دارد.
تفاوت روشن است؛ اما توضیح بیشتر اینکه یکبار صدای جمهوریت را صدای حق می دانیم و طبیعی است که از دل آن می تواند سقیفه هم خارج شود. یکبار "تحقق" صدای امامت را در دل جمهوریت می دانیم و نتیجه این می شود که گرچه مشروعیت حق و امامت بیرون از صدای جمهوریت است اما تحقق یافتن آن به عبور از دل جمهوریت و مردم است؛ مثل رفراندوم ابتدای انقلاب و یا همه انتخابات ها در جمهوری اسلامی.
بنابراین برخلاف برداشت آقای حجاریان نگاه اهل سنت و شیعه در نسبت جمهوریت و امامت کاملا متفاوت است.
اما اثر این بحث برای این روزهای ما چیست؟
نگاهی که معتقد است صدای جمهوریت صدای امامت است، وظیفه حکومت و ولایت را صرفا پشت مردم حرکت کردن و عمل به هوا و خواهش جامعه دانسته و رعایت مصلحت عامه را صرفا به کرنش کردن مقابل مطالبه مردمی می داند.
اما نگاه دوم معتقد است حکومت تشکیل می شود که اسلام محقق شود. البته تحقق اسلام در خواستن مردم است. پس باید تلاش کرد مردم همراه شوند تا اسلام نصرت یابد و محقق شود.
یک دنیا تفاوت بین ایندوست.
روشنتر شویم؛
مردم اگر نخواستند مقابل ظلم و استکبار بایستند، اینصدا صدای امامت نیست؛ اما اگر صدای حق، مقابله با استکبار است باید مردم را برای ایستادن و مقاومت رشد و آگاهی بخشید که تحقق چنین قیامی همراهی مردمست.
اولی پشت سر مردم حرکت کردن است و دومی جلوتر رفتن و مردم را همراه کردن. از اولی نشستن در می آید و از دومی بیدار کردن. اولی به اسلام سکولار می رسد و دین عرفی و پوسته ای و دومی به اجتهاد پویا و تحقق حقیقت دینداری در حکومت اسلامی.
شاید مبانی غربگرایی این روزهای برخی مسئولین ریشه در همین اعتقاد نادرست داشته باشد...والله اعلم.
✍محسن مهدیان
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
http://sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
💠 خمینی(ره) میراثدار همه صاحبان عهد بود
داغهای همه تاریخ را ما به یکباره دیدیم، چرا که ما امت آخرالزمانیم و خمینی، این ماه بنی هاشم، میراثدار همه صاحبان عهد بود در شب یلدای تاریخ. در عصر ادبار عقل و فلک زدگی بشر،در زمانه غربت حق، در عصری که دیگر هیچ پیا مبری مبعوث نمی شد و هیچ منذری نمی آمد خمینی میراث دار همه انبیا و اسباط ایشان بود و داغ او بر دل ما ، داغ همه اعصار ، داغی بی تسلی.
ما را این گمان نبود هرگز که بی او بمانیم. آخر او آیتی بود که«ثقلین» را در وجود خود معنا می کرد، همه «ماتَرَک رسول الله» را، و ما می دانستیم که زمین و زمان می گردند تا انسان هایی چون او، هر هزار سال یکی، پای به دنیای گذارند. آخر آدم هایی چون او، قطب سنگ آسیاب افلاکند،مصداق حدیث «لو لاک» اند و غایت الغایات وجود……و حق است اگر با رفتن زمین از رفتن باز ماند آسمان نیز ،خورشید سرد شود و ماه بشکافد و دریا ها طغیان کنند و باران خون از آسمان ببارد و مومنین از شدت ماتم دق مرگ شوند، و اگر نبود آن حجت غایب، تو بدان، بی تردید که همان میشد .
ما را این گمان نبود که بعد از او بمانیم، اما او رفت و زمین ماند و ما نیز بر زمین، در این پهنه بی منتهایی که عقل راه به جایی نمی برد. دریاها و زمین و آسمان و ماه و خورشید بر جای ما ندند تا مقصود خمینی«ره» محقق شود، آن سان که بعد از رحلت آخرین فرستاده خدا نیز دور فلک بر جای ماند تا حقیقت وجود او را در جهان تحقق بخشد. آخر انسان هایی چون او که یک فرد نیستند ،یک امت اند و یک تاریخ.
کوران روز حشر در اینجا نیز کورند_ که :" من کان هذه اعمی فهو فی الاخراعمی" _ ونمی بینند. آنان از کجا بدانند که کدام امر عظیم واقع شده است؟
نه آنگاه که امام آمد و نه امروز که رفتند است. اگرنه، این ولی خدا برای آنان حجتی میشد تا صدق قصص انبیا را باور کنند و چون سحره فرعون دربرابر این انقلاب به سجده درآیند که " امنابرب موسی و هرون " اگر نه، این ولی خدا برای انان حجتی میشد تا زهد وعدالت علی را باور کنند، حلم حسن را وشجاعت حسین را و…… و این ولی خدا برای آنان حجتی میشد تا عظمت حق را و همه صفات خدا یی را در وجودش بنگرد و انسان را، همچون خورشیدی که نورش از ازلیت تا به ابدیت را فرا گرفته است.
داغ های همه تاریخ را ما به یکباره دیدهایم. یک بار دیگر این رسول اکرم است که در دنیا رفته است، یک بار دیگر این علی است که به شهادت رسیده است، یک بار دیگر این فاطمه است وحسن است و حسین است که ما را داغدار کرده اند، یک بار دیگر این مهدی است که در حجاب غیبت رفته است.
دست ما اگر به نخل بلند وجود او نمی رسد، دست خمینی که میرسید. او آمد تا معنای «انتظار» را به این امت بیا موزد، در آینه وجود خود که اسوه مصادیق منتظران بود، و اکنون دیگر دور افلاک را مرادی نیست جز آنکه منتظر مهدی باشد.
امام «ره» به ما آموخت که «انتظار در مبارزه است» و این بزرگترین پیام او بود، و پس از او، اگر باز هم امیدی ما را زنده میدارد همین است که برای ظهور آخرین حجت حق مبارزه کنیم. امام «ره» ما را آموخت که « عرفان را با مبارزه جمع کنیم»و خود بهترین شاهد بود که بر این مدعا که عرفان عین مبارزه است، و از این پس دیگر چه داعیه ای میماند برای آنان که عرفان را به مثابه امری کاملآ شخصی بهانه واماندگی خویش می گر فتند؟ او کتاب و سنت را در وجود خویش تفسیر کرد و مجهولات شریعت و طریقت رابا مفتاح مبارک حیات خویش گشود و ما می دانستیم که جهاد اصغر شرط لازم جهاد اکبر است و اولیای مقرب خدا در تمام طول تاریخ همواره بر همین شیوه زیسته اند.
امام رفت و زمین ماند و ما نیز بر زمین ماندیم. با داغ جراحتی سخت بر دل و باری سنگین بر دوش . امام رفت تا بار تکلیف ما برگرده عقل و اختیارمان بار شود و همان سان که سنت لا یتغیر خلقت بوده است، چرخه بلیات ما را نیز به میدان کشد و آزموده شویم و این آیت ربانی درست درآید که " لنبلونکم حتی نعلم الجاهد منکم و الصابرین".
اکنون ،این ماییم و امانت او . دست بیعت از آستین اخلاص برآریم و در کف فرزند و برادرش و تلمیذ مدرسه اش بگذاریم که اگر بعد از رحلت رسول الله ظهر حکومت اسلام به غروب خونین شهادت حسین بن علی و «شب بی قمر غیبت » انجامید ، این بار امام فرصت یافت تا وثیقه حکومت را به معتمدین خویش بسپارد و این خود نشانه ای است بر این بار بشارت که خداوند اراده کرده است تا حزب الله و مستضعفین را به امامت و وراثت زمین برساند.
✍شهید سید مرتضی آوینی
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
http://sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang
💠کدام نیمهی خرداد؟
🔹سالها تا مصرع «انتظار فرج از نیمهی خرداد کشم» را میشنیدم، یاد رحلت #امام_خمینی میافتادم و به انتظار او برای عروج میاندیشیدم. حالا البته این معنا را رد نمیکنم، اما معنای اول این گزاره برایم بیشتر جلوه دارد.
🔹«سالها میگذرد، حادثهها میآید | #انتظار فرج از #نیمه_خرداد کشم». امام در دل حوادث پیاپی، دلبستهی انتظاری است که البته از زمان خاصی پررنگ و معنادار شده است. حادثه #پانزده_خرداد ۱۳۴۲ ه.ش. مبدأ #انتظار_حقیقی برای کسی چون امام است.
🔹این نشانهگذاری نمادین علاوه بر آن که میتواند تعریف متفاوت امام از #انتظار_فرج مسلمین یا انتظار فرج موعود را بیان کند، نشانه اهمیت قیام ۱۵ خرداد از منظر امام نیز هست. امام #انقلاب_اسلامی را با #هویت دینی و مردمی آن میشناخت و برای حرکت خود، بر اساس قیامی هویتسازی کرد که متکی به حضور سیاسی و مبارزهجویانه مردم دیندار بدون دخالت ایدئولوژیهای چپ و راست و ملیگرا و... بود.
🔹نیمه خرداد ۶۸ البته بسیار مهم است. شوک جهانی درگذشت امام، تشییع ده میلیونی او، تجدید بیعت مردم ایران و جهان با او و نهایتاً انتخاب شبیهترین شاگرد او برای رهبری انقلاب اسلامی هر کدام واقعهای مهمند. اما همه اینها ریشه در نیمه خرداد ۴۲ دارند. هرچند در آن سال، نه دامنه #نهضت_امام چندان گسترده شده بود، نه سربازان امام از گهوارهها برخاسته بودند و نه کسی باور میکرد امواج این قیام مذهبی بتواند همه جریانات معارض و رقیب را درنوردد.
🔹حادثه نیمه خرداد ۴۲ ظاهراً کوچک بود و زود جمع و جور شد، اما ماند و #جهانی شد، چون اصالت و هویت داشت، چون #مردمی، آرمانی و رو به #آینده بود. و امروز همچنان نیمه خرداد زنده است، اگر آنچنان باشیم. و فریب جنود ابلیس، از جمله #یأس را نخوریم.
سالها میگذرد، حادثهها میآید | انتظار فرج از نیمه خرداد کشم
✍محمد جواد میری
http://eitaa.com/joinchat/470286336C5a1bc85809
http://sapp.ir/Kolbe_Andishe_Farhang