#در_محضر_اهل_بیت
☀️ امام سجاد علیه السلام
🌺 چهار خصلت است كه در هركس باشد، ایمانش كامل، گناهانش بخشوده خواهد بود، و در حالتی خداوند را ملاقات میكند كه از او راضی و خوشنود است:
۱. تقوای الهی با كارهایی كه برای مردم به دوش میكشد.
۲. راست گوئی و صداقت با مردم.
۳. حیا و پاكدامنی نسبت به تمام زشتیهای در پیشگاه خدا و مردم.
۴. خوش اخلاقی و خوش برخوردی با خانوادهی خود.
📗 مشكاة الا نوار: ص ۱۷۲ و بحارالا نوار: ج ۶۶، ص ۳۸۵، ح۴۸
@Nahjolbalaghe2
سه توصیه قرآنی برای حرکت در مسیر زندگی.mp3
9.46M
#موعظه
✅ سه توصیه قرآنی برای حرکت در مسیر زندگی
🎙 حجت الاسلام عالی
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
. 📝ترجمه کتاب الغدیر ✅ قسمت: دویست و نود پنج 🔷#واقعهغدیرخم #علامهامینی ﻋﻤﻮﻱ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺑﻮﻃﺎ
.
📝ترجمه کتاب الغدیر
✅ قسمت: دویست و نود شش
🔷#واقعهغدیرخم
#علامهامینی
↩️ ﻗﺴﻤﺖ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺯ ﺷﻌﺮﺵ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺳﺮﻭﺩ ﺍﻳﻦ ﻗﻄﻌﻪ ﺍﺳﺖ: ﺑﻪ ﺧﺪﻣﺖ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺷﺘﺎﻓﺘﻢ، ﻫﻨﮕﺎﻣﻴﻜﻪ ﭼﺮﺍﻍ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﺑﺸﺮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻳﻚ ﺩﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺩﻳﮕﺮﺵ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﭼﻮﻥ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﺍﻱ ﺗﺎﺑﻨﺎﻙ ﻣﻲﺩﺭﺧﺸﻴﺪ. ﻣﻦ ﻭ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻣﻦ
[ جلد۳/ﺻﻔﺤﻪ 14]
ﺑﻮﺩ، ﭼﻨﺎﻥ ﺩﺭ ﮔﺮﺍﻳﺶ ﺷﺪﻳﻢ ﻛﻪ ﻃﻠﻮﻉ ﻭ ﻏﺮﻭﺏ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﺳﻬﻴﻞ ﺭﺍ ﻧﻔﻬﻤﻴﺪﻳﻢ. ﻫﻤﻪ ﺳﻌﻴﻢ ﺍﻳﻨﺴﺖ ﻛﻪ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭ ﺷﻮﻡ ﭼﻪ، ﺍﺯ ﺁﺗﺶ ﺳﻮﺯﺍﻥ ﺗﺮﺳﺎﻧﻢ. ﺗﺎ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺑﺎﻳﻦ ﺷﻌﺮ ﺭﺳﻴﺪ: ﻣﺎ ﺑﺎ ﮔﺮﺍﻳﺶ ﺑﻪ ﺍﺳﻠﺎﻡ ﺑﻪ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻣﺠﺪ ﻭﺑﺰﺭﮔﻲ ﺭﺳﻴﺪﻩ ﺍﻳﻢ ﻭ ﺁﺭﺯﻭ ﺍﻳﻨﺴﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺟﻠﻮﻩ ﮔﺎﻩ ﺑﺎﻟﺎﺗﺮﻱ ﺑﺮ ﺷﻮﻳﻢ. ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺑﻪ ﺍﺑﻮ ﻟﻴﻠﻲ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﻛﺪﺍﻡ ﺟﻠﻮﻩ ﮔﺎﻩ ﺑﺎﻟﺎﺗﺮ؟ ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩ: ﺑﻬﺸﺖ. ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺑﻠﻲ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﺧﺪﺍ. ﻭ ﺳﭙﺲ ﭼﻨﻴﻦ ﺳﺮﻭﺩ: ﺣﻠﻢ ﻭ ﺑﺮﺩﺑﺎﺭﻱ ﻣﻮﻗﻌﻲ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻣﻴﺪﻫﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻛﺪﻭﺭﺕ ﻣﺤﻔﻮﻅ ﻣﻴﻤﺎﻧﺪ ﻛﻪ ﮔﺎﻫﮕﺎﻫﻲ ﺗﻮﺍﻡ ﺑﺎ ﺗﻨﺪﻱ ﺑﺎﺷﺪ.
ﻭ ﺗﻨﺪﻱ ﻫﻢ ﺍﮔﺮ ﺗﻮﺍﻡ ﺑﺎ ﺣﻠﻢ ﻧﮕﺮﺩﺩ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺧﻄﺮﺍﺕ ﻣﺤﻔﻮﻇﺶ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﻲ ﻓﺎﺋﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺍﻳﻨﻤﻮﻗﻊ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ (ﺹ)، ﺩﻭﺑﺎﺭ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﻧﻴﻜﻮ ﺳﺮﻭﺩﻱ، ﺩﻫﺎﻧﺖ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﺎﺩ. ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﻲﺩﻳﺪﻧﺪ ﺑﺎ ﻭﺟﻮﺩ ﺯﻳﺎﺩﻱ ﻋﻤﺮ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﻳﺶ ﭼﻮﻥ ﺩﺍﻧﻪﻫﺎﻱ ﺗﮕﺮﮒ ﺁﺏ ﺷﺪﻩ ﺷﻔﺎﻑ ﻭ ﺑﺮﺍﻕ، ﻫﻴﭽﻴﻚ ﺍﺯ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﻳﺶ ﻧﻪ ﺷﻜﺴﺘﻪ ﻭ ﻧﻪ ﺍﻓﺘﺎﺩﻩ ﺑﻮﺩ. ﻭ ﺑﺎﺯ ﺳﺮﻭﺭ ﺁﻧﺠﻨﺎﺏ ﺭﺍ ﻣﻲﺑﻴﻨﻴﻢ ﻫﻨﮕﺎﻣﻴﻜﻪ ﻛﻌﺐ ﺑﻦ ﺯﻫﻴﺮ ﻟﺎﻣﻴﻪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﻲﺧﻮﺍﻧﺪ ﻭ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺑﺮﺩﻱ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺻﻠﻪ ﺩﺍﺩ ﻛﻪ ﺑﻌﺪﻫﺎ ﻣﻌﺎﻭﻳﻪ ﺑﻪ ﺑﻴﺴﺖ ﻫﺰﺍﺭ ﺩﺭﻫﻢ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺧﺮﻳﺪ ﻭ ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ ﺧﻠﻔﺎﺁﻧﺮﺍ ﺩﺭ ﺭﻭﺯﻫﺎﻱ ﻋﻴﺪ ﻣﻲﭘﻮﺷﻴﺪﻧﺪ. ﺩﺭ ﻣﺴﺘﺪﺭﻙ ﺣﺎﻛﻢ ﺝ 3 ﺹ 582 ﺁﻣﺪﻩ ﻛﻪ ﭼﻮﻥ ﻛﻌﺐ ﻗﺼﻴﺪﻩ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﺣﻀﺮﺕ ﺧﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺷﻌﺮ ﺭﺳﻴﺪ ﻛﻪ: که
[ جلد ۳/ﺻﻔﺤﻪ 15]
ﻫﻤﺎﻧﺎ ﻣﺤﻤﺪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺧﺪﺍ ﭼﻮﻥ ﺷﻤﺸﻴﺮﻱ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺪﺍﻥ ﻛﺴﺐ ﺭﻭﺷﻨﻲ ﻣﻴﺸﻮﺩ. ﻭ ﺷﻤﺸﻴﺮ ﺑﺮﻧﺪﻩ ﺍﻳﺴﺖ ﺍﺯ ﺷﻤﺸﻴﺮﻫﺎﻱ ﻛﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ. ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺑﺎ ﺁﺳﺘﻴﻦ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺳﻜﻮﺕ ﺩﺍﺩ ﺗﺎ ﻗﺼﻴﺪﻩ ﻛﻌﺐ ﺭﺍ ﺑﺸﻨﻮﻧﺪ.
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
✨﴾﷽﴿✨
✅ برنامه روزانه کانال :
✅🌷شنبه، سهشنبه و پنج شنبه شرح 🦋خطبه ها
✅🌹یکشنبه، دوشنبه وچهارشنبه شرح 🌴حکمتها
✅☫روزانهتفسیر قرآن☫
✅🌷شرح متنی و صوتی نامه ها بطور کامل در کانال بارگذاری شده و شرح آخرین نامه جهت سهولت در دسترسی، در اینجا آورده شده و بقیه نامه ها به هم پیوست میباشد⬇️
لینک شرح نامه ۷۹ ( آخرین نامه): https://eitaa.com/Nahjolbalaghe2/24783
✅🍃حکمتها، نامه ها و خطبه های نهجالبلاغه ترجمه محمد دشتی به طور کامل قبلا در کانال بار گذاری شده و لینکهای دسترسی به مطالب در کانال سنجاق شده اند
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📝تفسیر سوره مبارکه کهف آیات ۲۸ تا ۳۱ 📖 منبع: تفسیر «نمونه» آیت الله مکارم شیرازی ✔️نکته ها: ۱ ـ ر
📝تفسیر سوره مبارکه کهف آیات ۲۸ تا ۳۱
📖 منبع: تفسیر «نمونه» آیت الله مکارم شیرازی
آیات فوق ترسیم زنده اى از همین حقیقت است، ثروتمندان ستم پیشه و انحصارگرى که در این جهان در سراپرده ها تکیه مى کردند، سرمست از باده ها بودند و سعى داشتند همه چیزشان از مؤمنان تهیدست جدا باشد، در آنجا هم سرادق و سراپرده اى دارند، اما از آتش سوزان!; چرا که ظلم در حقیقت آتش سوزانى است که خرمن زندگى و امید مستضعفان را محترق مى کند.
در آنجا هم نوشابه هائى دارند که تجسمى است از باطن شراب دنیا، نوشابه هائى که از خون دل مردم محروم، فراهم شده است، نوشابه اى که به این ظالمان در آن جهان هدیه مى شود، نه تنها امعاء و احشاء را مى سوزاند، که همچون فلز گداخته است، پیش از نوشیدن، هنگامى که به دهان و صورت نزدیک مى شود چهرهاشان را برشته، مى کند!
اما به عکس، آنها که براى حفظ پاکى و رعایت اصول عدالت، پشت پا به این مواهب زدند، و به زندگى ساده اى قناعت کردند، و محرومیت هاى این دنیا را براى اجراى اصول عدالت، به خاطر خدا تحمّل نمودند، در آنجا باغ هائى از بهشت با نهرهائى از آب جارى، بهترین لباس ها و زینت ها، و شوق انگیزترین جلسات در انتظارشان خواهد بود، و این تجسّمى است از نیت پاک آنها که مواهب را براى همه بندگان خدا مى خواستند.
* * *
۳ ـ رابطه هواپرستى و غفلت از خدا
روح آدمى را یا خدا پر مى کند و یا هوا، که جمع میان این دو ممکن نیست، هواپرستى سرچشمه غفلت از خدا و خلق خدا است، هواپرستى عامل بیگانگى از همه اصول اخلاقى است، و بالاخره هواپرستى، انسان را در خویشتن فرو مى برد، و از همه حقایق جهان دور مى سازد.
یک انسان هواپرست جز به اشباع شهوات خویش نمى اندیشد، آگاهى، گذشت، ایثار، فداکارى و معنویت براى او مفهومى ندارد.
رابطه این دو با هم در آیات فوق به خوبى بازگو شده است، آنجا که مى گوید: وَ لاتُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنا قَلْبَهُ عَنْ ذِکْرِنا وَ اتَّبَعَ هَواهُ وَ کانَ أَمْرُهُ فُرُطاً .
در اینجا نخست، غفلت از خدا مطرح است و به دنبال آن پیروى از هوا، و جالب این که: نتیجه آن افراطکارى هم به طور مطلق ذکر شده است.
چرا هواپرست، همیشه گرفتار افراط است، شاید یک دلیلش این باشد که: طبع آدمى در لذت هاى مادى همیشه رو به افزون طلبى مى رود، کسى که دیروز از فلان مقدار مواد مخدر نشئه مى شد، امروز با آن مقدار نشئه نمى شود، و باید تدریجاً بر مقدار آن بیفزاید.
کسى که دیروز، یک قصر مجهز چند هزار مترى او را سیر مى کرد، امروز براى او یک امر عادى است، و به همین ترتیب، در همه شاخه هاى هوا و هوس، دائما رو به افراط گام برمى دارند، تا خود را هلاک و نابود کنند.
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2