✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «#فاطمه_ثانی٣»
✍️ مناسبت روز: امروز سومین روز از #دهه_کرامت و ایام با سعادت میلاد کریمه اهلبیت عصمت و طهارت است که در دو روز گذشته به برخی از فضایل بیشمار این بانوی بزرگ اسلام اشاره کردیم، از جمله:
1️⃣ #دختر و #خواهر و #عمه_امام_معصوم؛
2️⃣ #بشارت_پیش_از_میلاد توسط امام معصوم؛
3️⃣ «#معصومه» و شبه معصوم بودن؛
4️⃣ «#شفیعه» بودن و دارای مقام شفاعت؛
5️⃣ «#عالمه» بودن و دارای مقام بلند علمی؛
6️⃣ «#محدثه» بودن و راوی احادیث نورانی اهلبیت (ع)؛
✍️ و انشاالله امروز نیز این مبحث را در فضایل «#کیمیای_هستی» ادامه میدهیم:
7️⃣ دارای #زیارتنامه_مأثور از جانب امام معصوم (ع)؛
یکی دیگر از شواهد عظمت استثنایی حضرت معصومه (س)، زیارتنامه ایشان است که از جانب امام رضا (ع) در شأن آن حضرت صادر شده و پس از زیارتنامه حضرت زهرا (س)، تنها زیارتنامهای است که از جانب یک امام معصوم برای یک بانو نقل گردیده است؛ لذا میتوان اذعان نمود که در این فضیلت، هیچیک از بانوان دیگر خاندان عصمت و طهارت، همتای کریمه اهلبیت (س) نیستند.
8️⃣ #ثواب_عظیم_زیارت حضرت و برابری آن با زیارت امام هشتم؛
از دیگر ویژگیهای فاطمه ثانی (س) طبق روایات، ثواب عظیم زیارت ایشان است؛ چنانچه امام رضا (ع)، آن را همانند زیارت حضرات معصومین (ع) دانسته و فرمودهاند: «مَنْ زارَ الْمَعْصُومَهَ بِقُمْ کَمَنْ زارَنی»: «هرکس (حضرت) معصومه را در قم زیارت کند، گویا مرا زیارت کرده است» (بحارالأنوار، ج١٠٢، ص٢۵۶)
برای درک بهتر این فضیلت بزرگ، همین بس که امام صادق (ع) درباره زیارت امام رضا (ع) فرمودند: «یکی از فرزندان من، درسرزمین خراسان در شهری که به آن طوس میگویند، به شهادت میرسد؛ هر کس در حالی که حقش را بشناسد، او را زیارت کند، در روز قیامت، دستش را گرفته و او را به بهشت وارد مینمایم...» و باز فرمودند: «هرکس او را زیارت کند در حالی که حقش را بشناسد، خدا به او اجر هفتاد شهید از شهیدانی که باایمان و از روی اخلاص پیش روی رسول خدا (ص) به شهادت رسیدهاند، خواهد داد» (من لایحضره الفقیه، ج ٢، ص ۵٨۴)
9️⃣ «#پاداش_بهشت»، زائرین حرم ملکوتی حضرت؛
حضرت معصومه (س) از چنان شأن و جایگاه ویژهای در نزد خداوند متعال برخوردارند که طبق گواهی سه امام معصوم، جایگاه زیارت کننده ایشان، بهشتِ برین است:
⬅️ چنانچه امام صادق (ع) فرمودند: «به زودی بانویی از فرزندان من به نام فاطمه در قم دفن میشود، پس کسی که مرقد او را زیارت کند، بهشت برای او واجب میشود»: «... مَنْ زارَها وَجبت لَهُ الْجَنَة» (بحارالانوار، ج۴۸، ص۳۱۷)
و در روایت دیگر فرمودند: «بیشک (ثواب) زیارت مرقد او (حضرت معصومه) برابر با بهشت است»: «اِنَ زیارتَها تَعْدِلُ الْجَنَة» (بحارالانوار، ج۶۰، ص۲۲۸)
⬅️ امام رضا (ع) نیز فرمودند: «کسی که او (حضرت معصومه) را زیارت کند، پاداشش بهشت است»: «مَنْ زارَها فَلَهُ الْجَنَة» (همان)
⬅️ همچنین امام جواد (ع) فرمودند: «هر کس (مرقد) عمّهام (حضرت معصومه) را در قم زیارت کند، بهشت از آن اوست»: «مَنْ زَارَ قَبْرَ عَمَّتِی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّة» (بحارالأنوار، ج ۶۶، ص ۳۴۹)
بنابراین عظمت مقام بانوی کرامت تا بدانجاست که یکی از ثمرات زیارت مرقد ایشان رسیدن به «بهشت» است که البته طبق گفته علمای بزرگ، میبایست سرّ این پاداش عظیم را در ولایتمداری فاطمه ثانی (س) جستجو نمود؛ چنانچه آیتالله العظمی جوادی آملی، صاحب تفسیر تسنیم میگویند: «اعمالی که باعث ورود در بهشت میشوند یکسان نیستند؛ بعضی از عملهای خیر باعث میشود انسان به بهشت راه پیدا کند، و بعضی از اعمال خیر سبب میشود که بهشت در اختیار او قرار بگیرد، نه او در اختیار بهشت؛ لذا سرّ اینکه وجود مبارک (امام ششم)، امام هشتم و امام نهم (ع) فرمودند، هر کس کریمه اهلبیت، فاطمه معصومه (س) را زیارت کند بهشت برای او است، بدین خاطر است که او اهل ولایت است، اگر کسی پیوند ولایی با دودمان عصمت و طهارت داشته باشد، میکوشد که رایحه ولایت و طعم ولایت در هستی او پدید آید و خود جزء اولیای الهی بشود، و اگر کسی جزء اولیای خدا و «ولیّاللّه» شد، در این صورت "بهشت" مشتاق اوست (و در اختیار او قرار میگیرد)»
✍️ در پایان، بدیهی است آنچه در این مبحث کوتاه تقدیم شما گرامیان شد، تنها بخش کوچکی از فضایل بیشمار #دُرّ_گرانمایه_هستی، حضرت معصومه (س) است که ما ایرانیان مفتخریم که مرقد این بانوی بزرگ اسلام در میهن ما و در شهر مقدس قم قرار دارد و اگر مرقد مطهر حضرت فاطمه (س) از ما پنهان است، در عوض خداوند مرقد مطهر فاطمه ثانی (س) را نمایان نموده تا #جلوهای_از_بهشت در دنیای فانی ما باشد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
27.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «#دهه_کرامت و ایام میلاد حضرت #معصومه (س)»
موضوع: «#فاطمه_ثانی (٣)»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 #دهه_کرامت
☀️ سالروز لغو امتیاز تنباکو پس از حکم میرزای بزرگ شیرازی (١٢٧٠ش)
☀️ ایام لغو نهايى كاپيتولاسيون در ايران (١٣۵٨ش)
☀️ آغاز هفته جمعیت
💠 حدیث روز:
💎 امام رضا (ع): «لا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقيقَةَ الايمـانِ حَتّى تَكُونَ فيهِ خِصالٌ ثـَلاثٌ: اَلتـَفـَقـُّهُ فیالدّينِ، وَ حُسْنُ التَّقْديرِ فِى الْمَعيشَةِ وَالصَّبْرُ عَـلَى الرَّزايا.
«هيـچ بندهاى به كمال حقيقى ايمان نمىرسد، تا اينكه اين سه خصلت در او باشد: دين شـناسى؛ اندازه و برنامهريزى در زندگى؛ شكيبايى بر سختیها و ناملايمات.
📚 تحفالعقول، ص۴۴۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
428K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «ایام لغو نهایی قانون ننگین کاپیتولاسیون در ایران»
موضوع: #احکام_مبارزه_با_طاغوت
✅ قیام بر ضد حاکمان ستمگر بر چند نوع است، که یکی از آنها جهاد علیه طاغوت است؛ چنانچه فقها فرمودهاند اگر حاکم ستمگر بر یکى از کشورهاى اسلامى مسلط شود و در جهت ایجاد فساد، ظلم و ستم و زیرپا گذاردن حدود الهى و حقوق انسانها تلاش کند، مصداق طاغوت است و خداوند دستور داده است که زیر بار این حکومت نباید رفت و در مقابلش نباید سرفرود آورد؛ که از بارزترین مثالهاى حکومت طاغوت، میتوان به حکومت یزید بن معاویه اشاره نمود؛ که جهاد برضد اینگونه حکومتها را «جهاد با طاغوت» نامیدهاند و بر مسلمانان تبّرى جستن از طاغوت و عدم پذیرش آن و در صورت توانایی و وجود شرایط، قیام بر علیه حاکمان جور واجب است.
📚 ویکی فقه، موضوع قیام علیه حاکمان جور.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#خیانتهای_شاه_پهلوی»
مناسبت روز: در ایام لغو نهايى قانون #كاپيتولاسيون در سال ١٣۵٨ پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران قرار داریم، قانون ننگینی که یکی از خیانتهای شاه پهلوی به حیثیت مردم مسلمان ایران بود؛ همچنین سالروز یکی دیگر از خیانتهای بزرگ محمد رضا شاه پهلوی یعنی جدایی و اعلام استقلال استان چهاردهم ایران، جزیره استراتژیک بحرین را پشت سر گذاشتیم؛
البته خیانتها و جنایتهای شاهنشاه به اصطلاح آریامهر در حق مردم مظلوم ایران در طول ٣٧ سال حکومت سیاه به همین موارد بسنده نمیشود و تنها برای شمردن فهرست آنها، نیاز به طوماری بلند بالا است!
اما عجیب آنکه در سالهای اخیر، برخی افراد مزدور و خودفروخته با همراهی رسانههای وابسته به دشمنان دیرینه ایران و ایرانی، از ضعف حافظه تاریخی برخی از ایرانیان بهویژه جوانان و نوجوانان سوءاستفاده نموده و حقایق را وارونه جلوه داده تا حکومت منحوس پهلوی را نظامی موفق و در راستای پیشرفت کشور و رفاه ملت نشان دهند و انقلاب مردم ایران در سال ١٣۵٧ را حرکتی احساسی و از روی شکمسیری وانمود نمایند!
✍️ بر این اساس امروزه بیش از هر موقع دیگر به جهاد تبیین و روایتهای صادقانه تاریخی از ایران قبل از انقلاب نیازمندیم؛ لذا در این مجال به گوشهای از خیانتها و جنایتهای محمد رضا شاه پهلوی اشاره و قضاوت را به خودتان واگذار مینمائیم:
١. نگه داشتن ملت مظلوم ایران در جهل و بیسوادی، به صورتی که بیش از هفتاد درصد جمعیت کشور در سال ۵۷ «بیسواد مطلق» بودند و ایران تا آنجا عقب مانده بود که از هندوستان و بنگلادش «پزشک» وارد نموده و شاه به صراحت به ملت بزرگ ایران توهین کرده و میگفت: «این مردم مثل "گوسفند" هستند!!!»
٢. خودباختگی کامل شاه در برابر غربیها بهخصوص آمریکا، به صورتی که بیش از ۶۰ هزار مستشار نظامی و اداری آمریکایی در ایران با دریافت حقوق و هزینههای گزاف، بر ارتش و همه ارگانهای کشورمان تسلط داشتند و حتی شاه و دولت ایران بدون اجازه آنها حق خوردن آب نداشتند!
٣. اعطای حق مصونیت قضائی به مستشاران آمریکایی (کاپیتولاسیون) در سال ۱۳۴۳ و تبعید امام راحل به علت مخالفت با فروش آبرو و استقلال کشور؛
۴. اعطای جزیره استراتژيک بحرین (استان چهاردهم ایران) و جزایر مهم اطراف آن به عربهای وهابی و اربابان انگلیسی آنها؛
۵. تبدیل ۸۰۰ هزار کشاورز ایرانی به خرده مالکان بیزمین و واردکنندگان محصولات کشاورزی با اصلاحات ارضی و سایر سیاستهای اقتصادی؛ و تبدیل ایران از کشور صادرکننده گندم به یکی از بزرگترین واردکنندگان گندم در جهان؛
۶. ورود کارخانجات مونتاژ به کشور و عدم ایجاد هرگونه زیرساخت اقتصادی برای خودکفایی کشور با وجود فروش بالای نفت و درآمد سرشار ایران در آن دوران؛
٧. دادن وام های کلان و کمکهای بلاعوض به دیگر کشورهای غربی همچون انگلیس برای تأمین آب شرب لندن؛ و یا ایتالیا برای زیر آب نرفتن ونیز؛ با وجود فقر مطلق هزاران کارتن خواب در کشور و شکلگیری اولین حلبیآبادها در شهر تهران و دیگر شهرها در همین دوران؛
٨. وجود تورم شدید با نرخ سالانه بین ۴۰ تا ۵۰ درصد به همراه فساد و ارتشای سراسری و دزدی بلندپایگان و نابرابری شدید در توزیع درآمدهای سرشار نفتی؛
٩. وجود فساد علنی و روابط نامشروع و افسارگسیخته در خانواده شاهنشاهی؛ و ترویج فحشا، شرابخواری و بیبندوباری در بین مردم با ایجاد بیش از ۳۰۰۰ فاحشهخانه و کاباره رسمی در کشور و دهها محله فاحشهنشین معلوم در تهران و دیگر شهرهای بزرگ کشور؛
١٠. تأمین ۶۵ درصد نفت مورد نیاز اسرائیل و حمایت بیچون و چرا از این رژیم غاصب علیه مردم مظلوم فلسطین؛
١١. ایجاد مخوفترین سازمان جاسوسی دنیا با عنوان «ساواک» و انجام بیرحمانهترین شکنجهها و کشتار هزاران انسان بیگناه در زندانهای ترسناک آن؛
١٢. کشتار دهها هزار شهید مظلوم از مردم بیگناه ایران در جریان انقلاب اسلامی؛
١٣. سرقت و خارج نمودن بیش از دو میلیارد دلار به گزارش رسمی بانک مرکزی ایران به همراه ۳۸۴ عدد چمدان و صندوق حاوی جواهرات سلطنتی، عتیقه، الماسهای گرانبها، ساعتهای تمامطلا و تاج و نیمتاجهای تمام زمرد و... بهصورتی که روزنامه اقتصادی «فاینَنشالتایمز»، میزان داراییهای خارج شده توسط محمدرضا شاه پهلوی را «۳۵ میلیارد دلار» اعلام کرد؛ که محاسبه این مبلغ نجومی به «ریال» ایران را به خودتان واگذار مینمائیم.
✍️ آنچه گذشت تنها بخش کوچکی از خیانتها و جنایتهای بیشمار محمد رضا شاه پهلوی و حامیان غربی او در ایران است که مسلماً ملت بزرگ ایران هرگز آنها را فراموش نخواهند کرد و عزت و شرف امروز خود را با هیچ چیز معامله نمیکنند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
24.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ایام لغو #کاپیتولاسیون در ایران»
موضوع: «#خیانتهای_شاه»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 #دهه_کرامت
🌙 روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه
🌙 روز بزرگداشت حضرت صالح بن موسی کاظم (ع)
☀️ #هفته_جمعیت
💠 حدیث روز:
💎 امام رضا (ع): «اَلايمـانُ هـُوَ مَعْرِفـَةٌ بِالْقـَلْبِ وَ اِقْرارٌ بِالّلِسانِ وَ عَمَلٌ بِالْأرْكانِ»
«ايمان عبارت است از: شناخت قلبى، اعتراف زبانى، و عمل با اعضاء و جوارح»
📚 تحفالعقول، ص۴۴٢
https://eitaa.com/ROOZBARG
375.1K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: #هفته_ملی_جمعیت
موضوع: «#احکام_ازدواج»
✅ «#ازدواج» ایجاد پیوند زناشویی به وسیله صیغه عقد نکاح است که قرآن کریم آن را مایه آرامش انسانها دانسته و به مسلمانان توصیه کرده که مردان و زنان بیهمسر را همسر دهند؛
✅ بر طبق روایات اسلامی، ازدواج بزرگترین نعمت پس از نعمت اسلام؛ و نگهدارنده نصف یا دو سوم دین و سنّت رسول خداست؛
✅ تدین، خوشاخلاقی و خانواده خوب از ملاکهای سفارششده در روایات اسلامی برای انتخاب همسر است؛
✅ از دیدگاه فقها، ازدواج بهخودیخود مستحب مؤکد است، اما برای کسی که بدون ازدواج به گناه میافتد، شرعاً واجب میباشد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «#فردوسی، مروّج فرهنگ #ایرانی_اسلامی»
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم به نام «روز #بزرگداشت_فردوسی» نامگذاری شده، لذا سخن روز را با سلام و صلوات به روح بلند این حکیم و شاعر مسلمان ایرانی آغاز مینمائیم؛
«ابوالقاسم فردوسی طوسی»، حکیم، فیلسوف، ادیب و شاعر بزرگ حماسهسرا و پارسیگوی ایرانی در قرن چهارم است؛ او در تمام دوران زندگی، همواره در راه کسب علم و ادب، و فرهنگ و معارف ناب اسلامی و همچنین تاریخ و آداب و سنت ایرانیان، همت گمارده، چنانچه تنها یکی از اثرات جاودانه او «شاهنامه» است که نوشتن آن حدود سی و پنج سال به طول انجامیده و نزدیک به پنجاه هزار بیت دارد و در این ابیات، داستانهای حماسی پندآموز و تاریخ پهلوانان بزرگ سرزمین ایران را با رویکرد معارف ناب اسلامی نگارش نموده است؛
اکثر مورخین اذعان نمودهاند که فردوسی پیرو مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) بوده است؛ همچنین برخی از دانشمندان و علمای سرشناس شیعه مانند «عبدالجلیل قزوینی» و «قاضی نورالله شوشتری» به شیعه دوازده امامی بودن فردوسی، اذعان نمودهاند؛ [مذهب فردوسی و ادیان در شاهنامه، ص۱۲]
البته با نگاه به اشعار ولایی فردوسی، آنهم در زمان حکومت شاه محمود غزنوی و اهلسنت متعصب آن زمان، به آسانی میتوان دریافت که او واله و شیفته اهلبیت عصمت و طهارت (ع) و بخصوص حضرت علی (ع) بوده، بهگونهای که همین اشعار وی، باعث رنجیده خاطر شدن شاه و پیمانشکنی او در رابطه با پاداش شاهنامه و همچنین خروج فردوسی از غزنین، پایتخت غزنویان شد و برخی از نویسندگان اهل سنت نیز به فردوسی لقب «رافضی» دادند. [همان]
ابیاتی همچون: «که من شهر علمم، علیم در است / درست این سخن قول پیغمبر است»
و یا: «سر انجمن بد ز یاران علی/ که خواندش پیمبر علی ولی»
و یا: «منم بندهٔ اهل بیت نبی/ ستایندهٔ خاک و پای وصی
اگر چشم داری به دیگر سرای/ به نزد نبی و علی گیر جای
گرت زین بد آید گناه منست/ چنین است و این دین و راه منست
برین زادم و هم برین بگذرم/ چنان دان که خاک پی حیدرم
دلت گر به راه خطا مایلست/ ترا دشمن اندر جهان خود دلست
نباشد جز از بیپدر دشمنش/ که یزدان به آتش بسوزد تنش»
این اشعار حماسی در رابطه با امیرالمؤمنین (ع) در آن دوره که همهی شیعیان تقیه میکردند، واقعاً شاهکار است؛ چنانچه آیتالله العظمی جوادی آملی (دامتبرکاته) درباره این اشعار فرمودند: «مقام علمی فردوسی چنان بلند بوده که میتوانسته چنین ابیاتی را بسراید و جرأت نکنند به او گزندی برسانند... نام مبارک حضرت امیر (ع) در آن دم و دستگاه جرمی نابخشودنی بوده ولی به دلیل عظمت فردوسی، این گفتههایش را تحمل کردهاند...» (سخنان معظمله مورخ ٢٩ آذر ١٣٩٧)
برخی از اُدباء و مورخین نیز، از جمله «سید حسن امین» اذعان نمودهاند که فردوسی، اسلوب و روش به شعر در آوردن شاهنامه را از قرآن کریم گرفته و در این کتاب، فرهنگ ایرانی را به فرهنگ اسلامی پیوند زده... و راه نیکبختی در دنیا و رستگاری در جهان واپسين را نشان داده است؛ [فرهنگ در آیینه زبان و ادبیات فارسی، ص۳۶]
انتقاد از پادشاهان و فراخواندن آنها به دادگستری، باور به ماندگاری نام نیک، انصاف در برابر دوست و دشمن، ستایش علم و عمل، مهر به همسر و فرزند، ستایش اندیشیدن و تأمل در کارها، نکوهش تنبلی و آز و دروغ و رَشک، و بالاخره باور به ناپایداری دنیا و تهیه توشه برای سرای آخرت از جمله نکاتی است که در سراسر شاهنامه بهچشم میخورد؛ چنانچه گویی فردوسی، تمام شاهنامه را از سخنان حضرت علی (ع) الهام گرفته و بر اساس معارف ناب مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به رشتهی تحریر درآورده است؛ (سید جعفر شهیدی، بهره ادبیات از سخنان علی (ع)، ص٣٠)
✍️ رهبر فرزانه انقلاب (مدظلهالعالی) نیز در سخنان خود، بارها فردوسی و حکمت الهی اسلامی او را ستودهاند، که روزبرگ امروز را با بخشی از سخنان معظمله، به پایان میبریم:
«حقیقت این است که فردوسی یک حکیم است... و حکمت او، حکمت الهیِ اسلامی است... شما خیال نکنید که در حکمت فردوسی، یک ذره حکمت زرتشتی وجود دارد... (او) دلباخته و مجذوب مفاهیم حکمت اسلامی بوده...؛ بله؛ من موافقم که از «فردوسی» تجلیل شود...فردوسی باید هم بزرگ شود، فردوسی در قلّه است.... او انسانی بوده برخوردار از معارف ناب دینی...» (گزیدهای از سخنان معظمله مورخ ۱۳۷۰/۱۲/۰۵و ۱۳۹۰/۰۵/۲۴)
✍️ روحش شاد، یادش گرامی و نامش همواره جاودان باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
18.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «روز #بزرگداشت_فردوسی (ره)»
موضوع: «# فردوسی، مروّج فرهنگ #ایرانی_اسلامی»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 #دهه_کرامت
🌙 روز بزرگداشت حضرت #احمد_بن_موسی، #شاهچراغ (ع)
☀️ #هفته_جمعیت
💠 حدیث روز:
💎 «وَ كَانَ أَحْمَدُ بْنُ مُوسَى كَرِيماً جَلِيلًا وَرِعاً وَ كَانَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى ع يُحِبُّهُ وَ يُقَدِّمُهُ وَ وَهَبَ لَهُ ضَيْعَتَهُ الْمَعْرُوفَةَ بِالْيَسِيرَةِ وَ يُقَالُ إِنَ أَحْمَدَ بْنَ مُوسَى رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ أَعْتَقَ أَلْفَ مَمْلُوك»
«و احمد بن موسى (شاهچراغ) مردى كريم و بزرگوار و پارسا بوده، و حضرت موسى بن جعفر (ع) او را دوست داشته و مقدم میداشتند، و مزرعه خود كه معروف بود به بسيرة را به او بخشيدند، و آوردهاند که ایشان در زمان خود هزار بنده آزاد كردهاند»
📚 بحارالأنوار، ج ۴۸، ص ۲۸۳
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «هفته ملی جمعیت»
موضوع: «#احکام_ازدواج»
❓اگر جوانى موقع ازدواجش است ولى به خاطر ترس از مشکلات مالى قادر بر ازدواج نباشد چه بايد بکند؟
✅ اگر منظور، ترس از مشكلات مالى در آينده جهت اداره زندگى است، براى آينده توكل به خدایتعالى نمايد و روزى را از خدا بداند و چنين ترسى را به دل راه ندهد، بلكه بجاى آن كوشش كند كارى پيدا كند كه بهوسيله آن بتواند امرار معاش نمايد.
❓اگر زوجه قبل از ازدواج شاغل بوده باشد و در زمان عقد زوج با توجه به شرايط موجود با شاغل بودن وى موافق بوده باشد، اگر پس از گذشت مدتى از شروع زندگى مشترک، زوج تشخيص دهد شاغل بودن زوجه به زندگيشان لطمه وارد مىكند، آيا زوج مىتواند با شاغل بودن زوجه مخالفت كند؟
✅ اگر ضمن عقد شرط کرده باشند، بايد به شرط عمل کنند مگر اينکه با هم توافق کنند.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «#شاهچراغ (١)»
✍️ مناسبت روز: در دههی کرامت قرار داریم و امروز ششم ذیالقعده، روز بزرگداشت حضرت #احمد_بن_موسی معروف به حضرت شاهچراغ (ع) است، لذا سخن خود را با سلام و صلوات به روح بلند این امامزاده جلیلالقدر آغاز مینمائیم؛
آستان مبارک امامزادگان، همواره کانون تجلی انوار و برکات الهی بوده و مرقد پاک و مطهرشان معدن فیض و کرامت است؛ آنها مقربان و آبرومندان درگاه الهی، و وسیله نزدیکی به آستان ربوبیاند؛
بیشک یکی از این امامزادگان عظیمالشأن که چون خورشیدی فروزان در قلب ایران میدرخشد، و انوار روشنگرش دلهای مؤمنان را، و کرامات روشنتر از آفتابش، جسم و جان عاشقان را مینوازد، حضرت سيد امير احمد (ع) ملقب به «شاهچراغ» و «سَيِّدِالسّاداتِ الْاَعاظِم» فرزند بزرگوار امام موسی كاظم (ع) و برادر گرامی امام رضا (ع) است، که بارگاه ملکوتی و منورش، همواره میعادگاه عاشقان و محل رفت و آمد ملائک الهی و روضهای از باغهای بهشت در شیرازِ ایران است؛
در اوصاف و فضایل این دُرّ گرانمایه، مورخین و محدثین سخن بسیار گفتهاند و ایشان را انسانی «کریم، شجاع، فاضل، صالح، پرهیزگار، صاحب مکنت و عزت، و محبوب در بین مردم و با منزلت خاص نزد امام کاظم و امام رضا (ع) دانستهاند؛
همچنین طبق شهادت علمای بزرگ شیعه از جمله علامه مجلسی (ره) در کتاب «مِرآةُ العُقُول»، مادر ایشان «ام احمد» نیز از داناترین، پرهیزگارترین و گرامیترین زنان در نزد حضرت کاظم (ع) بودهاند که امام، امانات خود را نزد ایشان میگذاشتند؛
در احوالات شاهچراغ (ع) آوردهاند که آن حضرت، شبها تا صبح به عبادت مشغول بوده و با قلم خود، بارها قرآن را نوشتهاند و بزرگان علم رجال ایشان را از محدثان بزرگ و راویان احادیث اهلبیت عصمت و طهارت (ع) دانستهاند؛
شیخ مفید (ره) نیز در «ارشاد» در شرح حال این امامزاده عظیمالشأن میفرماید: «حضرت احمد بن موسی(ع) فردی کریمالنفس، جلیلالقدر و پرهیزگار بودند که امام جعفر (ع) ایشان را (بسیار) دوست داشتند و بر دیگر فرزندان خود مقدم مینمودند» و همچنین در باب سخاوت و کرامت حضرت، نوشته است: «ایشان در طول عمر خود، هزار بنده را خریده و در راه خدا آزاد نمودهاند». (الارشاد، ج۲، ص۲۴۴)
یکی از نکات درخشان در زندگی پربرکت حضرت شاهچراغ (ع)، ولایتمداری و بیعت ایشان با امام رضا(ع) پس از شهادت پدر بزرگوارشان است، بهصورتی که در تاریخ نقل شده: هنگامی که خبر شهادت امام کاظم (ع) در مدینه منتشر شد، عدهای زیادی از مردم به درب خانهی احمد بن موسی (ع) آمدند و به سبب شخصیت والای ایشان، با حضرت بیعت کردند و ایشان نیز پس از بیعت بر بالای منبر رفته و خطبهای در کمال فصاحت و بلاغت بیان نموده و فرمودند: «ای مردم، هم چنان که اکنون تمامی شما با من بیعت کردهاید، بدانید که من خود، در بیعت برادرم علی بن موسی الرّضا (ع) هستم؛ ایشان پس از پدرم، امام و خلیفهی بحق و ولیّ خداست و بر من و شما واجب است که از حضرت رضا (ع) اطاعت کنیم»؛ و سپس بهاتفاق تمامی حاضران، خدمت ثامنالائمه (ع) رسیدند و به امامت آن بزرگوار اعتراف کرده و با امام هشتم بیعت نمودند؛ حضرت رضا (ع) نیز درباره برادرشان (احمد)، دست به دعا برداشته وفرمودند: «خداوند در دنیا و آخرت تو را ضایع نگرداند، هم چنان که حق را پنهان و ضایع نکردی» (تحفةالعالم، ص۳۰۷)
همچنین در تاریخ آمده که در آن زمان، نزاعی سخت بین «امین و مأمون عباسی» در گرفته بود و همزمان قیام و نهضت سادات هاشمی و علوی به اوج خود رسیده بود، لذا مأمون پس از غلبه و کشتن برادرش به منظور فرو نشاندن مبارزات انقلابی شیعیان و تحکیم خلافت متزلزل عباسی، علیرغم میل باطنی امام رضا (ع)، حضرت را از مدینه به طوس انتقال داد و ولايتعهدی خود را با فشار و تهدید به حضرت تحمیل نمود؛
حضور با برکت امام هشتم در خراسان باعث شد تا شیعیان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به اشتیاق زیارت چهره تابناک حضرت شمسالشموس، از نقاط مختلف جهان اسلام به سوی ایران حرکت کنند؛
حضرت شاهچراغ (ع) نیز به همراه دو تن از برادرانشان «سید امیر محمد عابد (ع)» و «سید علاءالدین حسین (ع)» و باتفاق گروه زیادی از برادرزادگان، خویشان و شیعیان عازم خراسان شدند؛ اما در دو فرسنگی شیراز، خبر شهادت امام رضا (ع) به ایشان رسید و بنابر دستور مأمون، نیروهای حکومتی راه را بر کاروان حضرت بستند و جنگ نمایانی بین آنها درگرفت که انشاالله در روز آینده از این حماسه بزرگ و شجاعت بینظیر حضرت شاهچراغ (ع) سخن خواهیم گفت...
https://eitaa.com/ROOZBARG
17.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: روز بزرگداشت حضرت #احمد_بن_موسی (ع)
موضوع: «#شاهچراغ (١)»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 #دهه_کرامت
🌙 ایام بزرگداشت حضرت #احمد_بن_موسی، #شاهچراغ (ع)
☀️ #هفته_جمعیت
☀️ #روز_ارتباطات و #روابط_عمومی
💠 حدیث روز:
💎 امام رضا (ع): «مَنْ لَمْ يَقْدِرْ عَلى زِيارَتِنا فَلْيَزُرْ صالِحى مَوالينا يُكْتَبْ لَهُ ثَوابُ زِيارَتِنا»
«هركس نتـواند ما را زيـارت كنـد، دوستان و پيروان شايسته ما را زيارت كند، تـا پاداش زيـارت مـا برايش نوشـته شـود»
📚 مسند الامام الرضا (ع)، ج٢، ص٢۵۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
483.5K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «#هفته_ملی_جمعیت»
موضوع: «#احکام_فرزندآوری»
✅ شوهر حق ندارد همسر خود را مجبور به جلوگیری از بارداری کند.
✅ از بین بردن نطفه بعد از استقرار آن در رحم و همچنین سقط جنین در هیچ یک از مراحل رشد جنین، جایز نیست.
✅ سقط جنین حرام است... و درخواست پدر دختر یا دیگران مجوّز نمیشود.
⬅️ سقط جنین، به مجرّد وجود مشکلات و سختیهای اقتصادی، جایز نمیشود.
⬅️ زن بارداری که مجبور به معالجه لثه یا دندانهایش شده و به عمل جراحی و بیهوشی و عکسبرداری با اشعه نیاز دارد، حق ندارد سقط جنین کند؛ هرچند این عمل موجب نقص در جنین شود.
⬅️ حتی اگر مطمئن باشیم نطفه یا جنین ناقصالخلقه متولد میشود، سقط جنین، اگرچه قبل از دمیده شدن روح باشد، حرام است؛ مگر خوف جان مادر باشد.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ٢، مسائل پزشکی 👇
🔹 https://khl.ink/f/27849
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «#شاهچراغ (٢)»
✍️ مناسبت روز: در #دهه_کرامت قرار داریم و در روز گذشته به مناسبت روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) از مقام بلند و فضایل بیشمار این امامزاده عظیمالشأن از جمله: ایمان، کرامت، سخاوت، شجاعت و ولایتمداری ایشان سخن گفتیم؛
و در ادامه عرض کردیم که با حضور با برکت امام هشتم در خراسان، حضرت #احمد_بن_موسی (ع) به همراه دو تن از برادرانشان «سید امیر محمد عابد (ع)» و «سید علاءالدین حسین (ع)» و باتفاق گروه زیادی از برادرزادگان، خویشان و شیعیان، جهت دیدار و پیوستن به برادر بزرگوارشان عازم خراسان شدند؛ و اینک ادامه ماجرا:
✍️ کاروان حضرت شاهچراغ (ع) از هر شهر و دیاری که میگذشت، بر تعداد همراهان ایشان افزوده میشد، به طوری که برخی از مورخان تعداد یاران احمد بن موسی (ع) را نزدیک به پانزده هزار نفر ذکر کردهاند؛
در همین زمان، مأمون که دیگر تحمل برتری حجت الهی و پیروزیهای مکرر علمی و اجتماعی حضرت رضا (ع) را نداشت، با نقشهای مکارانه، امام را مسموم و به شهادت رساند و سپس در سوگ ایشان، با ریاکاری به عزاداری پرداخت و جسد مطهر حضرت رضا (ع) را در کنار مدفن منحوس پدر ملعونش هارون الرشید (قاتل امام هفتم) دفن نمود؛
در این اثناء به مأمون خبر رسید که یکی از برادران جلیلالقدر و بسیار شجاع امام رضا (ع) به همراه جمعی از برادران و خویشان و انبوهی از یاران و شیعیان حضرت در مسیر خراسان هستند؛
این موضوع، خلیفه عباسی را هراسناک نمود و لذا به جمیع حُکام خود دستور داد که هر کجا قافله بنیهاشم را یافتند، مانع از حرکت آنها شوند و آنها را کشته و یا با آزار و شکنجه، مرعوب و مقهور حکومت غاصب عباسی نمایند؛
این دستور پیش از رسیدن کاروان احمد بن موسی(ع) به شیراز، به حاکم وقت فارس که «قُتلُغ خان» نام داشت و مردی سفاک و خونریز بود، رسید؛ و او با لشکری بزرگ از شهر خارج شده و در برابر کاروان حضرت شاهچراغ (ع) در دو فرسنگی شیراز اردو زد؛
حضرت احمد بن موسی (ع) وقتی با حاکم فارس روبرو شدند و از خبر شهادت برادرشان امام رضا (ع) مطلع گردیدند و دانستند که این جماعت به قصد مقاتله و جدال با ایشان در اینجا گرد آمدهاند؛ چارهای جز جهاد و مبارزه ندیدند؛
البته در رابطه با چگونگی این قیام و حماسه تاریخی در منابع متأخر، نقلهای متفاوتی آمده، اما مشهورترین آنها که در سایت اطلاع رسانی حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) نیز درج گردیده بدین شرح است:
لشگر چهل هزار نفری «قُتلُغ خان»، جنگ را آغاز نمودند، ولی در نتیجهی رشادت و فداکاری حضرت احمد بن موسی (ع) و یاران وفادارشان، دشمن در اولین نبرد شکست سختی خورده و به ناچار عقبنشینی نموده و به درون حصار شهر پناه برده و دروازههای شهر شیراز را مُحکم بستند؛
حاکم فارس که از ایمان و شجاعت و عشق و فداکاری شیعیان در این جنگ نابرابر شگفت زده شده بود، طرح مکارانهای ریخت و جمعی از سپاهیان جنگ آزمودهی خود را با شیوه جنگ و گریز به صفوف یاران حضرت، گسیل داشت و به آنها دستور داد در اولین درگیری وانمود به شکست و عقب نشینی کنند تا تعدادی از یاران و برادران احمد بن موسی (ع) در تعقیب آنها وارد شهر شوند و سپس دورازههای شهر را ببندند؛
وقتی که بخشی از سپاهیان حضرت با این خدعه وارد شهر شدند، سربازان قتلغ خان که از پیش در بالای گذرگاههای شهر کمین کرده بودند، همهی آنها را تیرباران و قتلعام نمودند؛
در نتیجه این توطئه، بسیاری از یاران حضرت به شهادت رسیدند و عدهای نیز زخمی و خسته در اطراف پراکنده شدند، چنانچه مورخان آوردهاند که غالب امامزادگان در فارس از پراکنده شدگان همین نهضت علوی هستند؛
سپس دشمنان، با شمار زیادی از سپاهیان خود به مابقی یاران حضرت حمله کردند و جنگ را به درون شهر کشیدند؛
بالاخره کار به جایی رسید که احمد بن موسی(ع) یکه و تنها و با شجاعت بینظیر در برابر لشکر انبوه دشمن میجنگیدند؛
دشمنان که از این شجاعت و ایمان علوی به ستوه آمده بودند، باز هم از روشهای ناجوانمردانه استفاده کردند و اینبار از پشت به سنگرگاه و سرپناه حضرت حمله برده و آن را بر سر حضرت خراب کردند، به صورتی که بدن مطهر ایشان در زیر تودههای سنگین خاک، در محلی که امروزه مرقد و بارگاه حضرت است، پنهان شد و بدین صورت حضرت شاهچراغ به مقام بلند شهادت نائل گردیدند؛
در برخی از منابع آمده که قبر احمد بن موسی (ع) تا سیصد سال مخفی بوده تا آنکه در زمان عضدالدوله دیلمی نمایان و گرامی داشته شد، که امروزه این حرم مطهر در شیراز به عنوان سومین حرم اهلبیت در ایران، سالانه زیارتگاه و عبادتگاه میلیونها زائر عاشق از سراسر جهان است.
📚برگرفته از: http://shahecheragh.ir
https://eitaa.com/ROOZBARG
17.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #دهه_کرامت و ایام بزرگداشت حضرت #احمد_بن_موسی (ع)
موضوع: «#شاهچراغ (٢)»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ روز بزرگداشت #خیام_نیشابوری
☀️ سالروز شهادت سید مجتبی هاشمی فرمانده جنگهای نامنظم (١٣۶۴ش)
☀️ اشغال مهران توسط رژیم بعث عراق در جریان جنگ تحمیلی (١٣۶۵ش)
☀️ روز جهانی ارتباطات
☀️ #هفته_ملی_جمعیت (٢۴ تا ٣٠ اردیبهشت)
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص): «إِنَّ أَرْوَاحَ اَلْمُؤْمِنِينَ تَأْتِي كُلَّ جُمُعَةٍ إِلَى اَلسَّمَاءِ اَلدُّنْيَا بِحِذَاءِ دُورِهِمْ وَ بُيُوتِهِمْ يُنَادِي كُلُّ وَاحِدٍ مِنْهُمْ بِصَوْتٍ حَزِينٍ بَاكِينَ يَا أَهْلِي وَ يَا وُلْدِي وَ يَا أَبِي وَ يَا أُمِّي وَ أَقْرِبَائِي اِعْطِفُوا عَلَيْنَا يَرْحَمُكُمُ اَللَّهُ بِالَّذِي كَانَ فِي أَيْدِينَا وَ اَلْوَيْلُ وَ اَلْحِسَابُ عَلَيْنَا وَ اَلْمَنْفَعَةُ لِغَيْرِنَا وَ يُنَادِي كُلُّ وَاحِدٍ مِنْهُمْ إِلَى أَقْرِبَائِهِ اِعْطِفُوا عَلَيْنَا بِدِرْهَمٍ أَوْ بِرَغِيفٍ أَوْ بِكِسْوَةٍ يَكْسُوكُمُ اَللَّهُ مِنْ لِبَاسِ اَلْجَنَّةِ»
«ارواح مؤمنان هر جمعه به آسمان دنیا میآیند و روبروی خانهها میایستند و هر یک با آوای حزین در حالی که میگریند میگویند: ای کسان من، ای فرزندانم، پدرم، مادرم، نزدیکانم به من رحم و عطوفت کنید؛ خدای شما را بیامرزد... با درهم پولی یا گرده نانی و یا لباسی در حق من رحم کنید که خدا به شما از لباسهای بهشتی بپوشاند»
📚 وسائلالشیعه، ج ۳، ص ۲۲۳
https://eitaa.com/ROOZBARG
504.3K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «#هفته_ملی_جمعیت»
موضوع: «#احکام_فرزندآوری»
✍️ در روز گذشته عرض کردیم طبق نظر مرجع عظیمالشأن جهان تشیع حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی): «از بین بردن نطفه بعد از استقرار آن در رحم و همچنین سقط جنین در هیچ یک از مراحل رشد جنین، جایز نیست (مگر خوف جان مادر در میان باشد)؛
و امروز نیز چند مسئله دیگر را تقدیم مینمائیم:
✅ کسی که خدای ناکرده، سقط جنین انجام دهد، علاوه بر ارتکاب عمل حرام و گناه بزرگ، باید دیه جنین را بنابر وضعیت آن، بین ٢٠ تا ۱۰۰ دینار طلا پرداخت نماید؛
✅ با پرداخت دیه، گناه این عمل حرام پاک نمیشود، بلکه فقط جریمهی دنیایی آن پرداخت شده و عذاب اخروی آن باقیست؛
✅ اگر سقط جنین با مجوز شرعی هم انجام شود (یعنی مثلاً به دلیل خوف جان مادر باشد)، بنابر احتیاط واجب باید دیه آن پرداخت شود؛
✅ باید دیه را کسی بپردازد که سقط و از بین بردن جنین مستند به عمل او بوده است.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ٢، مسائل پزشکی 👇
🔹 https://khl.ink/f/27849
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#خیام_نیشابوری، اعجوبه علم و هنر ایران»
✍️ مناسبت روز: امروز طبق تقویم شمسی، روز بزرگداشت #خیام نیشابوری است؛ غیاثالدین ابوالفتح عمر بن ابراهیم نیشابوری از بزرگترین و مشهورترین شعرا و دانشمندان تاریخ ایران بعد از اسلام است؛ هرچند او به عنوان شاعری بزرگ معروف شده، اما بنا بر شهادت مورخین و آثار به جا مانده از او، «خیام» دانشمند، متفكر، حكيم، فقیه، فیلسوف، ریاضیدان و منجمی بزرگ بوده که در علوم بسیاری همچون: قرآن، حديث، تاريخ و طب نیز سرآمد زمان خود بوده است، بهگونهای که برخی مورخین او را «همهچیزدان» و «اعجوبه علم و هنر ایران» نامیدهاند؛
از این شاعر و دانشمند مسلمان ایرانی که خود را شاگرد شیخالرئیس ابوعلی سینا معرفی نموده، علاوه بر اشعار و رباعیات پرمعنا، آثار ارزشمندی در علوم فلسفه، ریاضی و نجوم به زبانهای عربی و فارسی برجای مانده است که هر یک نمایانگر علم و دانش عمیق او در علوم مختلف زمان خویش است؛
همچنین تقویم امروز ایران، برگرفته از محاسباتی نجومی است که خیام، در زمان جلال الدین ملک شاه سلجوقی انجام داده، لذا به نام «تقویم جلالی» معروف شده است.
هرچند بعضی از مورخین به دلیل برخی از ابیات و اشعار عارفانه و عاشقانه خیام و همچنین گرایش او به فلسفه (که در آن زمان، اهلسنت بهشدت با آن مخالف بودهاند)، خیام را شاعری لاقيد معرفی کردهاند، اما با بررسی دقیق تاریخ و ابعاد مختلف این دانشمند چندوجهی و كثيرالاطراف، میتوان اثبات کرد که «خیام» دانشمند و شاعری متدین و عالمی معتقد به حكومت اسلامی بوده که در «رساله فی الكون و التكليف»، بر این موضوع تأکید نموده است؛
اگر چه در رابطه با شیعه یا سنی بودن خیام سخنی نوشته نشده، اما عالم بزرگ شیعی معاصر با وی، «ابوالحسن بیهقی» در «تتمه صوانالحكمة»، استاد خود «خیام نیشابوری» را، «حجةالحق» و «تالیتِلوِ ابنسینا» دانسته و از داماد او، محمد بغدادی نقل مىكند كه خیام در آخرين روز حيات، مشغول مطالعه بخش الهیات کتاب شفای ابنسینا بود، که ناگهان سر خود را از كتاب برداشت و رو به من کرد و گفت، جماعت را بخوان تا وصيت كنم! و پس از وصيت، نماز گزارد و سر به سجده گذاشت و گفت: «اللهم انی عرفتک علی مبلغ امکانی فاغفرلی فان معرفتی ایاک وسیلتی الیک»: «خدايا میدانی كه من تو را به اندازهای كه در وُسعم بود شناختم، پس مرا بیامرز، زیرا همین معرفتم نسبت به تو وسیله (نجات) من است سوی تو» و در همان حال سجده، جان به جانآفرين تسليم كرد.
پیكر این اندیشمند بزرگ مسلمان، در جوار آرامگاه امامزاده محمد محروق (١) در نیشابور به خاك سپرده شد و آثار غنی و پربار او هنوز پس از گذشت قرنها، راهگشای دانشپژوهان و ادیبان و ریاضیدانان و منجمین ایران و جهان است.
✍️ دیوان شعر این شاعر مسلمان ایرانی نیز پر از معانی پرمغز و پند و اندرز است که سخن امروز را با دو بیت از اشعار او به پایان میبریم:
«اسرار ازل را، نه تو دانی و نه من/ وین حرف معما، نه تو خوانی و نه من
هست از پس پرده گفتگوی من و تو/ چون پرده برافتد، نه تو مانی و نه من»
(📚 برداشتی از کتاب «حکیم عمر خیام» از مجموعه کتابهای آفرینندگان فرهنگ و تمدن اسلام و بوم ایران، نوشته دکتر علی اکبر ولایتی)
--------------------------------
(١): اما اگر گذرتان به مقبره زیبای خیام در نیشابور افتاده باشد، حتماً از فیض زیارت «امامزاده عظیمالشأن سید محمد محروق» نیز بهرهمند شدهاید، ایشان نوهی حضرت «زيد بن علی (ع)» و یکی از شجاعترین نوادگان حضرت زینالعابدین (ع) است که در قیامی که بر علیه حکومت جور وقت در خراسان مینماید توسط دشمنان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) به شهید رسیده و پیکر پاکشان را مانند جد گرامیشان حضرت زید (ع) به آتش میکشند و خاکستر ایشان را در محل کنونی دفن مینمایند، لذا به ایشان لقب «محروق» دادهاند.
طبق روایات معتبر، #امامزاده_محروق در سال دویست هجری قمری به شهادت رسیدهاند و زمانی که امام رضا (ع) به دستور مأمون، عازم خراسان بودهاند، به آرامگاه این امامزاده عظیمالشأن رفته و ایشان را زیارت میکنند؛ که نشان از تأیید شخصیت و مقام معنوی آن حضرت بوده و به همین دلیل این مکان مقدس، بهعنوان یکی از مهمترین قدمگاههای متبرک رضوی در نیشابور نیز به شمار میرود.
از نسل و ذریه این امامزاده بسیار با کرامت و مجرب، علماء و شخصیتهای بزرگی همچون میرزا سیداحمد مجتهد ساوجی و علامه سید مرتضی عسکری به وجود آمدند که خدمات ارزشمندی به جهان اسلام و تشیع نمودهاند و برخی دیگر از این نسل گرامی، هنوز هم در حال خدمت به اسلام و مسلمین هستند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «روز بزرگداشت #خیام_نیشابوری»
موضوع: «#اعجوبه_علم_و_هنر_ایران»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 #دهه_کرامت
☀️ #هفته_ملی_جمعیت
☀️ #روز_جهانی_موزه و #میراث_فرهنگی
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص): «بَيتٌ لا صِبيانَ فيهِ لا بَرَكَةَ فيهِ»
«خانهای که کودک در آن نباشد، برکت در آن نیست!»
📚 کنزالعمّال، ح ۴۴۴٢۵
https://eitaa.com/ROOZBARG
495.5K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «#هفته_ملی_جمعیت»
موضوع: «#احکام_ازدواج»
✅ ازدواج و تشکیل خانواده در اسلام مورد تأکید قرار گرفته و همگان موظف شدهاند تا مقدّمات آن را برای افراد بیهمسر فراهم کنند؛ «واَنکحوا...» [نور/٣٢] این خطاب عام است و هر نوع کمک مادی و معنوی ازجمله وساطت را دربرمیگیرد.
✅ نکاح و اعفاف نفس بهواسطه آن، از مستحبات مؤکد است و آنچه در روایات در تأکید بر آن و در مذمت بر ترک آن وارد شده از نظر کثرت، قابلشمارش نیست! چنانچه حضرت رسول (ص) فرمودند: «بنایی در اسلام بنا نشده که در نزد خدای عزّوجلّ محبوبتر از ازدواج نمودن باشد» و امام صادق (ع) نیز فرمودند: «دو رکعت نمازی که شخص متأهل میخواند از هفتاد رکعتی که شخص عزب میخواند بهتر است» و در حدیث دیگر فرمودند: «فرومایهترین مردههای شما عزبها هستند»؛ همچنین پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «اکثر اهل آتش، عزبها هستند».
📚 تحریرالوسیله، ج۲، ص۲۵۴
https://eitaa.com/ROOZBARG