وصیت امام علی علیه السلام به امام حسن علیه السلام:
دل جوان، مانند زمین کشت نشده است
آنچه در آن افکنده شود می پذیرد
از این رو پیش از آنکه دلت سخت گردد و خردت سرگرم شود به تربیت تو همت گماشتم.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
✍️آیا امام خمینی بهصراحت حضور نظامیان در انتخابات را ممنوع کرده بود؟ ♦️در بحثهای مرتبط با فعالیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹امام خمینی: نظامیان بعد از استعفا میتوانند در سیاست و انتخابات ریاست جمهوری ورود کنند.
🔸یک وجه جمع برای بیانات مرحوم امام در مورد ورود نظامیان در سیاست رجوع به کلام خودشان است!
#تأمل
#سیاسی
#ریاست_جمهوری
#حضرت_امام
#انقلاب_اسلامی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️تاملی بر توهم عصمت ولی فقیه
♦️عصمت ملکه دوری از گناه و خطا است. منظور از عصمت در باور شیعه، وجود ملکهای است در انسان معصوم که او را از گناه و خطا بازمی دارد.مسلمین در تعداد معصومین و در محدوده عصمت ایشان اختلاف دارند.گروهی فقط انبیاء آنهم فقط در ابلاغ وحی را معصوم دانسته اند .برخی دیگر عصمت را به افراد بعد از پیامبر اسلام سرایت داده و مدعی عصمت دوازده امام و حضرت فاطمه شده اند.
♦️با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی بین عده قلیلی از شیعه تفکر عصمت ولی فقیه ایجاد شد.البته هنوز برای نگارنده مشخص نشده که چرا این تفکر در عالم شیعی رسوخ کرد.در هر حال در این پست قصد داریم نقدی بر این انگاره داشته باشیم.
💠نقد
♦️1-این نوع تفکر ازمصادیق ضرب المثل کاسه داغ تر از آش است. حضرت امام و مقام معظم رهبری هرگز برای خود عصمتی قائل نشده اند چه تلویحا چه تصریحا.امام در بخشی از مصاحبه با مجله تایم لندن در پاسخ به این پرسش که: آیا هرگز در مورد چیزى اشتباه کردهاید؟ فرمودند که :به غیر از رسول اکرم و ائمه طاهرین همه اشتباه می کنند.( صحیفه امام ج 11 ص 160)
♦️2-در موارد متعددی این بزرگواران به اشتباهات خویش درامر حکومت تصریح کرده اند:
🔹الف) من امروز بعد از ده سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچون گذشته اعتراف میکنم که بعض تصمیمات اول انقلاب در سپردن پستها و امور مهمه کشور به گروهی که عقیده خالص و واقعی به اسلام ناب محمدی نداشتهاند، اشتباهی بوده است که تلخی آثار آن به راحتی از میان نمیرود(صحیفه امام ج 21 ص 285)
🔹ب) من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطه سالوسی و اسلام نمایی بعضی افراد ذکری از آنان کرده و تمجیدی نمودهام، که بعد فهمیدم از دغلبازی آنان اغفال شدهام(صحیفه امام ج 21 ص 452)
🔹ج) رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ۲۲ مرداد ۹۷ فرمودند:
«در قضیّهی برجام، بنده اشتباه کردم اجازه دادم که وزیر خارجهی ما با آنها صحبت کند؛ ضرر کردیم»
🔹د) ایشان در جمع مردم بجنورد در زمینه مسئله کنترل جمعیت فرمودند : یکى از خطاهائى که خود ما کردیم - بنده خودم هم در این خطا سهیمم - این مسئلهى تحدید نسل از اواسط دههى 70 به این طرف باید متوقف میشد. البته اوّلى که سیاست تحدید نسل اتخاذ شد، خوب بود، لازم بود، لیکن از اواسط دههى 70 باید متوقف میشد. این را متوقف نکردیم؛ این اشتباه بود. عرض کردم؛ مسئولین کشور در این اشتباه سهیمند، خود بندهى حقیر هم در این اشتباه سهیمم. این را خداى متعال و تاریخ باید بر ما ببخشد.
♦️3-تغییر فتوا از لوازم هر فقیهی است و امام و رهبری از این قاعده مستثنی نیستند.
♦️4-برخی اشتباهات قرآنی از جمله اشتباه رهبری در کلیپی که ضمیمه خواهد شد.
❓سوال
⛔️حال به نظر شما ولی فقیه معصوم است ؟
#تأمل
#سیاسی
#ولی_فقیه
#ولایت_فقیه
#انقلاب_اسلامی
#جمهوری_اسلامی
#عصمت
#حضرت_امام
#مقام_معظم_رهبری
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ آسیب شناسی دین پژوهی دکتر سروش(۴)
💠نگاهی به زندگانی دکتر سروش(۳)
🔹آشنایی سروش با علوم گوناگونی مانند معرفت شناسی، روش شناسی، ادبیات، شعر و غیره نشان دهنده مطالعات فراگیر او در عرصه های گوناگون علوم دینی و غیر دینی است. او شخصیت پرکار و تلاش گری است که بیشتر مواقع به خواندن و نوشتن اشتغال دارد. تسلط به زبان انگلیسی و عربی او را در یادگیری دیدگاه های غربیان و اندیشمندان مسلمان و نویسندگان عرب زبان معاصر موفق ساخته است.
🔸دکتر سروش همانند هر شخصیت دیگری از برخی بزرگان و رجال سیاسی و علمی متأثر بوده است، از جمله می توان به متفکران اسلامی مانند: سعدی، محمد غزالی، مولوی، ملاصدرای شیرازی، فیض کاشانی، شاہ ولی الله دهلوی، سید جمال اسد آبادی، اقبال لاهوری، دکتر شریعتی، مطهری، بازرگان و امام خمینی و شخصیت های یونانی و غربی مانند: سقراط، ایمانوئل کانت، شلاير ماخر، کارل ریموند پوپر و گادامر یاد کرد.
🔻فلسفه و عقل ستیزی و پوستین دانستن فقه در مدرسه غزالی، تفکیک نومن از فنومن و نسبیت معرفت شناختی در مکتب کانت، ابطال گرایی پوپر، تحول معرفت دینی و نظریه تجربه دینی اقبال لاهوری و اشعار عارفانه مولوی در ساختار و بافتار دین شناسی سروش تأثیر به سزایی داشتند.
وی در باب تأثیر گزاری پاره ای از بزرگان میگوید:
ریشه و تأملات بعدی من در باب فقه، یکی سخنان غزالی بود و یکی هم سخنان مرحوم بازرگان، که می گفت: «فقه در میان مفاهیم دینی ما رشد سرطانی داشته و مجموعه پیکر دین و معرفت دینی را ناموزون کرده
است.»
#آسیب_شناسی_دینی
#دکتر_سروش
#فلسفه_دین
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
حیا، وسیلهای به سوی همه زیبایی هاست.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جنگ جهانی آینده ما بین ابر هوش مصنوعی و ما انسانهای بیکار و بیخاصیت!
🔹 معادلهی تعیین کنندهی قرن ۲۱:
دانش بیولوژیک × توان پردازش رایانهها × انبوه اطلاعات = توان هَک کردن انسانها و تبدیل آنها به حیوانات اهلی و بیخاصیت!
#جامعه_شناسی
#تکنولوژی
#تحلیل
#استعمار
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️تاملی بر مساله برده داری در اسلام (1)
♦️از جدی ترین نقدهای منتقدین به آموزه های اسلام، پذیرش برده داری توسط این دین است.این نقد تا حدی می تواند چالش برانگیز باشد که مانع پذیرش حقانیت اسلام در نظر دیگران شود.برده داری و بدتر ازآن کنیزداری که همراه با رابطه جنسی بدون شرط رضایت کنیز بوده، امریست که در نظر این منتقدین مطلبی قبیح و خلاف عدالت محسوب می شود.
♦️در قرآن برده داری امر پذیرفته شده و حداقل شاهد بر این قضیه آیه 178 سوره بقره هست(وَالْعَبْدُ بِالْعَبْدِ). جالب اینکه قرآن انسانی را مالک انسان دیگر معرفی می کند(فَمِنْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ مِنْ فَتَيَاتِكُمُ الْمُؤْمِنَاتِ. نساء/25)
♦️توجیهات بسیاری برای مترقی نشان دادن پذیرش برده داری از سوی علمای اسلام ارائه شده که از قوت چندانی برخوردار نیست.
♦️گفته شده که برنامه اسلام برای لغو برده داری برنامه ای تدریجی در محدوده زمانی نسبتا طولانی بوده است.(از توجیهات بسیار محوری مدافعین اسلام).در اینجا باید پرسید شاهد این مدعا چیست؟در هیچ کجای قرآن مطلبی برای اثبات این مدعا وجود ندارد.
ثانیا این برنامه چقدر طولانی بوده که تا قرن ها برده داری هنوز بین مسلمانان وجود داشته به طوری که مادر برخی ائمه شیعه کنیز بوده اند.در امپراتوری عثمانی تا قرن نوزدهم برده داری رایج بود و در ایران نیز تا سال 1307 رواج داشت که نهایتا در این سال ممنوع اعلام شد.
حال این کدام برنامه حذف تدریجی بوده که نتوانسته برده داری را در این مدت طولانی از بین ببرد؟
ادامه دارد...
#تأمل
#فقه_سنتی
#اخلاق
#برده_داری
#قرآن
#اعجاز_قرآن
#کنیز
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹حرف جالب یک مسیحی که تازه مسلمان شده بود درباره امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف که آیت الله مجتهدی فرمودند کیف کردم!
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
خوشا به حال کسی که مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف را دیدار کند و خوشا به حال کسی که او را دوست دارد و خوشا به حال کسی که قائل به امامت وی باشد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😊 واکنش دولت به ضرر های مردم در بورس
😂حریص شدن حریص! حریص نشید بدید بره.
#طنز
#سیاسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠بیش از چهل منبع تاریخی برای اثبات وجود حضرت رقیه!!!
♦️آقای یثربی (از مراجع احتمالی) ادعا دارد که بیش از جهل منبع برای اثبات وجود حضرت رقیه وجود دارد
♦️اینگونه بیانات یادآور حکم هزار ضربه شلاق قاضی برای دزدی هست که دزد در جواب این حکم به قاضی می گوید: جناب قاضی یا تا حالا شلاق نخورده ای یا نمیدانی هزار یعنی چه
♦️احتمال زیاد ایشان چنین تصور کرده اند که تعدد نقل در کتب تاریخی باعث تعدد طرق و تعدد منبع می شود که از مدعی مرجعیت چنین امری قابل اغماض نیست
#تأمل
#حضرت_رقیه
#یثربی_کاشانی
#مرجعیت
#نقد_مشهورات
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️تاملی بر ادله تاریخی وجود حضرت رقیه (5)
♦️تنها سند نسبتا قابل اعتنا برای داستان شهادت حضرت رقیه نقل عمادالدین طبری در کامل بهائی است. متن کتاب چنین است:
در حاويه آمد كه زنان خاندان نبوت در حالت اسيرى حال مردان كه در كربلا شهيد شده بودند، بر پسران و دختران ايشان پوشيده مىداشتند، و هر كودكى را وعدهها مىداند كه پدر تو به فلان سفر رفته است بازمىآيد، تا ايشان را به خانه يزيد آوردند، دختركى بود چهارساله، شبى از خواب بيدار شد و گفت پدر من حسين كجاست. اين ساعت او را به خواب ديدم سخت پريشان، زنان و كودكان جمله در گريه افتادند و فغان از ايشان بر خواست. يزيد خفته بود از خواب بيدار شد، و حال تفحص كرد. خبر بردند كه حال چنين است آن لعين در حال گفت كه بروند و سر پدر او را بياورند و در كنار او نهند. ملاعين سر بياورد و در كنار آن دختر چهارساله نهادند. پرسيد اين چيست ملاعين گفت سر پدر تو است آن دختر بترسيد و فرياد برآورد و رنجور شد و در آن چند روز جان به حق تسليم كرد( کامل بهائی ص 523)
💠 نکاتی درباره متن:
🔹1-زبان این نقل بیشتر داستانی است تا تاریخی.
🔹2-در این حکایت نام آن کودک ذکر نشده است.
🔹3-در این حکایت از جزئیات و تفاصیلی که در قرون بعدی پیدا شده خبری نیست.
🔹4-طبق این روایت آن دختر پس از دیدن سر پدر بدحال شده و چند روز بعد از دنیا رفته است در حالی که بین مردم مشهور است که در همان لحظه جان داده است.ریشه پندار مشهور روضه الشهداء کاشفی است(http://lib.eshia.ir/10383/1/485)
🔹5-جالب تر آنکه سن کودک 4 سال بوده نه سه سال.
♦️بررسی سند نقل کامل بهائی
سند کاملا مجهول است.تنها می دانیم که طبری این حکایت را از کتاب الحاویه فی مذمات معاویه نقل کرده است.به گفته طبری این کتاب اثر قاسم بن محمد بن احمد مامونی است.طبری او را از اهل سنت دانسته و در موارد متعددی از کتاب الحاویه نقل کرده است.درباره مامونی اطلاعات زیادی وجود ندارد جز اینکه ظاهرا از نوادگان مامون عباسی بوده است چرا که المامونی یعنی منتسب به مامون عباسی بنابراین تعجبی ندارد که فردی عباسی گرچه در ظاهر اهل سنت است کتابی در ذم معاویه بنویسد.
نه میزان وثاقت مامونی و اعتبار کتابش الحاویه معلوم است و نه می دانیم که این داستان را از کجا و با چه سندی نقل کرده است لذا طبری یروی عن مجهول بطریق مجهول. بدیهی است که چنین نقلی به خودی خود علم آور نیست و به این ترتیب مهمترین سند داستان حضرت رقیه نیز از اثبات اصل ماجرا قاصر است چه رسد به جزئیات و تفاصیلی که در قرون بعد پرداخته شده است.
♦️ممکن است گفته شود که اعتماد طبری بر نقل مامونی دلیل بر اعتبار آن است.در پاسخ گفته می شود که بررسی آثار مختلف طبری مثل کامل بهائی ، مناقب الطاهرین،اسرار الامامه، تحفه الابرار و ... نشان می دهد که ایشان در نقل و اعتبارسنجی روایات دقیق نیست مثلا طبری می نویسد که محمد بن ابی بکر از مخالفین خلافت ابوبکر بوده و با بیعت با ابوبکر مخالفت کرده در حالی که محمد بن ابی بکر در قضیه سقیفه حدودا دو ساله بوده است!! ( رجوع به صفحات 250 و 251و 158) و یا داستان اسارت شهربانو به گونه ای نقل شده که هم از فضای تاریخی بسیار دور است و هم با عقاید شیعه مخالف است( کامل بهائی ص 455).
#تأمل
#نقد_مشهورات
#تاریخ
#حضرت_رقیه
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مرام حسینی
🔹واکنش صاحبخانه سنی مذهب، وقتی میفهمه مهدی مختاری (مداح اهلبیت) مشغوله خدمت جهادی در خانه ی خود ایشونه!
#مذهبی
#اهل_سنت
👇👇
@Taammolate_talabegi
حضرت زهرا سلام الله علیها:
روزه داری که زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نکرده
روزه اش به چه کارش خواهد آمد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تیزر فیلم سینمایی «پارادایس»
🔹این فیلم در سال ۱۳۹۳ در کشورهای آلمان، اسپانیا و ایران فیلمبرداری شد و در ۳ بهمن ۱۳۹۷ در سینماهای ایران اکران شده است.
🎞 فیلم درباره حضور سه روحانی ایرانی در کنفرانسی در کشور آلمان با عنوان «مذهب من» است. دو طلبه میخواهند برای شرکت در سمیناری دانشگاهی پیرامون ادیان به آلمان بروند. رئیس حوزه علمیه آنها که حاج آقا فراستی نام دارد، راه سفر را برآنها میبندد. طلبههای جوان با اغفال حاج آقا فراستی، ویزایی هم برای او میگیرند و او را با خود به آلمان میبرند.
📲لینک دانلود و تماشای رایگان:
https://tamasha.com/v/BPYMN
#معرفی_فیلم
#تبلیغ
#روحانیت
#لباس_روحانیت
#پارادایس
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ آسیب شناسی دین پژوهی دکتر سروش(۵)
💠 نگاهی به زندگانی دکتر سروش(۴)
🔹یک ویژگی مشترک در طول ۲۸ سال پژوهش دکتر سروش می توان یافت و آن عبارت از ایجاد پیوند و ترابط مباحث فلسفی و علمی با دغدغه های اجتماعی است. وی در تمام آثار خود، با وضعیت موجود نقد چالشی دارد و با گروه یا جریانی، خود را درگیر می کند. این مطلب نشانگر این است که جهانی که او در آن زندگی می کند، نهاد ناآرام و طوفان خروشنده ای است که ایستایی و آرامش را نمی پسندد.
🔸ویژگی دیگری که باید در سرتاسر فرایند فکری سروش مشترک دانست انس و الفت او با مباحث شعری و ادبی است.
🔹ویژگی دیگر دکتر سروش این است که تنها به عرضه مطالب و اندیشه ها می پردازد و
کمتر خود را در صحنه نقد و مناظره ظاهر می کند؛ هر چند وی در
این باره می گوید:
من با نقادی مشکلی ندارم. واقعیتش این است که من از نقد خیلی آزرده نمی شوم. من نقدها را با دقت و با لذت می خوانم اما از نقدهایی که به
تعبير خودم به انگیزه ها می پردازند تا به انگیخته ها عصبانی می شوم. این ادعای سروش برای نگارنده که بارها دیدگاه های وی را با احترام و با رویکردی علمی نقد کرده و جوابی نشنیده، پذیرفتنی نیست. وی در طول این سال ها که مرتب به طرح آرای غربیان و بومی سازی آنها پرداخت و نقدهای فراوان شنید، جز در مورد اندکی پاسخ نداد و به هیچ وجه حاضر به شرکت در مناظره نشد. علاوه بر این مطلب، مخالفان و منتقدان وی، خدشه ای بر ایشان وارد می سازند که عبارت از بی دقتی وی نسبت به اندیشه اسلامی و اصرارورزی بر نقد دیدگاه های عالمان و فقهای شیعه است. سخن در این نیست که چرا او به نقد عالمان می پردازد؛ زیرا اصولا بدون نقد دیگران نمی توان رشد معرفت را انتظار داشت، بلکه سخن در این است که چرا ایشان در نقد و رویکرد سلبی نسبت به فقها و عالمان شیعه عجول است؟
#آسیب_شناسی_دینی
#دکتر_سروش
#فلسفه_دین
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹قرِّره بالفناء
این می گذرد خیلی کار رو درست می کنه.
💠 استاد عالی
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام حسن عسکری علیه السلام:
او پسر من و جانشین من بعد از من است و او کسی است که مدتی طولانی غایب خواهد بود و آن گاه که زمین پر از جور و ستم شده باشد ظهور می کند و جهان را پر از عدل و داد می کند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹برای فرار از بدنامی
به منبر برو و مردم را وادار به دعا کن!
همه چیز را به گردن خدا بیاندازید.
🔸دکتر روحانی: برجام را خدا آورد!
#سیاسی
#استوری
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️ تاملی بر مساله برده داری در اسلام(2)
♦️برخی علمای مسلمان در توجیه پذیرش برده داری توسط اسلام چنین گفته اند: برده داری در کیان اجتماع و قلب افراد ریشه دوانده بود. لذا از بین بردن این علقه قلبی به سختی صورت می گرفت و چاره جز پذیرش برده داری نبوده است.
💠نقد
♦️بت پرستی هم در قلب مردم حجاز ریشه دوانده بود ولی در مدت اندکی تقریبا به طور کامل از میان رفت.امور دیگی مثل شراب خواری جزء عادت مردم عصر نزول بود ولی به تدریج هم حرمت آن اعلام و هم اثرات آن از جامعه زدوده شد.
♦️اگر فرض بگیریم که سازوکارهای اجتماعی مخصوصا اقتصاد چنان وابسته به بردگان بوده که حذف ناگهانی آن موجب پریشانی اجتماع می شده است در اینصورت اشکالی پیش می آید. این تنیدگی برده داری در ساختار اجتماعی و اقتصادی در آمریکای قرن نوزدهم وجودداشته است. اقتصاد بخش جنوبی این کشور وابسته به نیروی کار بردگان بود.
در آمریکا تلاش برای الغای برده داری در نهایت با پیروزی مخالفان برده داری همراه بود اگر چه تلفات این جنگ خانمان سوز بیش از 600 هزار نفر برآورد شده است. با این حال ساختار اجتماعی آمریکا از بین نرفت و روز به روز قدرتمندتر شد.
♦️حال سوال اینست که عواقب نفی کامل برده داری در زمان حیات پیامبر ( که قابل مقایسه با سازمان اجتماعی و اقتصادی آمریکا نیست) بیشتر از اثرات مخرب آن بر جامعه ی آمریکا قرن نوزدهم می بود؟
البته باید شخصیت کاریزماتیک پیامبر را در نظر داشت که میتوانست بدون وقوع جنگ برده داری را لغو کند.
ادامه دارد...
#تأمل
#برده_داری
#فقه_سنتی
#اخلاق
#کنیز
#جامعه_شناسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نکاتی در مورد حدیث کنت کنزا مخفیا
♦️به احتمال زیاد این حدیث جعلی و دست ساخت صوفیه است.
#تأمل
#جعلیات
#اخبار_جعلی
#عرفان
#تصوف
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
بسا گمراهی ای که با آیه ای از کتاب خدا آراسته شود
همچنان که درهم مسی با روکشی از نقره آراسته می گردد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تیزر مستند «فروشنده ۳»
🔹بعد از ساخت مستند جنجالی فروشنده ۱ و ۲ حال نوبت به رونمایی از قسمت سوم از این مجموعه رسیده است.
🔸مستند «فروشنده ۳»؛ روایتی جدید و تکان دهنده از پشت صحنه آخرین تحولات داخلی و خارجی در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ است.
📲 لینک خرید و تماشای مستند:
https://ammaryar.ir/product/foroushande_3-1/
#مستند
#فروشنده
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️شیخ مفید و شهید دانستن چهار امام از ائمه اثنی عشر!!
♦️بر خلاف شیخ صدوق ، محمد بن محمد بن نعمان ( معروف به شیخ مفید ) رحلت همه ائمه را بر اثر مسموم و مقتول شدن نمیداند و میگوید این یقینی نیست.
شیخ صدوق در اعتقادات خویش ص 97 پیامبر و دوازده امام را مقتول بوسیله سم یا شمشیر دانسته و اسامی قاتلین را ذکر می کند .
اما شیخ مفید در تصحیح الاعتقادات ص 132 و 131( این کتاب به منزله ردی بر اعتقادات شیخ صدوق است) فقط شهادت امام علی،حسنین و امام کاظم را مقطوع دانسته است.در ادامه شهادت امام رضا را مشکوک توصیف می کند.
♦️مفید در کتاب فقهی مقنعه همین مطالب را تکرار می کند وفقط پیامبر وچهار امام را شهید دانسته و برای بقیه ائمه حتی امام رضا تعبیر قبض را آورده است.( المقنعه ص 456،461،465،467،476،479)
ایشان قول به شهادت امام جواد با سم را نیز قبول ندارد و بالفظ قیل که اشعار به ضعف دارد از این نظر تعبیر می کند ( الارشاد ج 2 ص 295)
♦️ناگفته نماند که شیخ محمد آصف محسنی از علمای معاصر شیعه فقط شهادت امام حسن و امام کاظم بوسیله سم را قبول داشته و شهادت بقیه بوسیله سم را غیرمدلل ذکر می کند(مشرعه بحار ج 1 ص 449)
#مکتب_بغداد
#شیخ_مفید
#شیخ_صدوق
#آصف_محسنی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi