💢شبهه: در آیه 39 سوره حجر، #شیطان به خداوند میگوید: به دلیل اینکه مرا گمراه کردی من نیز انسانها را گمراه میکنم، اگر #خدا، شيطان را گمراه كرده، راندن او از درگاه خود يك كار ظالمانه است و در واقع شیطان تقصيرى ندارد!؟
✍پاسخ:
⬅️ شیطان از روی #عصبانیت، کار اشتباه خود را به خداوند متعال نسبت داده در حالی که به طور قطع و یقین #خداوند هرگز کسی را گمراه نمیکند؛ زیرا اولاً: گمراه کردن دیگران قبیح و زشت است و هیچگاه عمل قبیح از خداوند متعال صادر نخواهد شد. ثانیا: خود خداوند میفرماید: خداوند هرگز به مردم #ستم نمىكند، ولى اين مردم هستنند كه به خويشتن ستم مىكنند.»
♦️و از طرفی اين رسم همه ابليسها و شياطين است كه
🔸اولا: گناهان خويش را به گردن ديگران مىافكنند، و
🔸ثانيا: همه جا مىكوشند تا اعمال زشت خود را با منطق غلطى توجيه كنند، نه تنها در برابر بندگان خدا، حتى در برابر خود خدا كه از همه چيز آگاه است.»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#قطره_قطره_نو_شدن
-چقدر زیاد هستند چیزهایی که تو از آنها بدت میآید؛ ولی خیری در آنهاست.
📚سوره#نساء - 19
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍃🌸✨﷽✨🌸🍃
❓مترفین چه کسانی هستند؟
✍ واژه "مترفین" در قرآن در مورد كسانی كه فزونى نعمت آنها را غافل و مغرور و مست كرده و به طغيان واداشته، آمده است و مصداق آن غالباً پادشاهان، جباران، ثروتمندان مستکبر و خودخواه هستند؛ که امروزه بیشترین ظلم و فساد در دنیا، از همین "مترفین" سر چشمه میگیرد.
♻️ویژگی های مترفین در قرآن👇
1⃣ انکار توحید و معاد 🍁
«وَقَالَ الْمَلَأُ مِنْ قَوْمِهِ الَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِلِقَاءِ الْآخِرَةِ وَأَتْرَفْنَاهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا مَا هَٰذَا..» مؤمنون۳۳
و دیدار آخرت را تکذیب میکردند.
2⃣ تقلید کورکورانه از آئین گذشتگان خود 🍁
«..قَالَ مُتْرَفُوهَا إِنَّا وَجَدْنَا آبَاءَنَا عَلَىٰ أُمَّةٍ وَإِنَّا عَلَىٰ آثَارِهِمْ مُقْتَدُونَ» زخرف۲۳
ما پدران خود را بر آیینی یافتیم و به آثار آنان اقتدا میکنیم.
3⃣ ملاک و معیار قرار دادن ثروت و امکانات مادّی خود 🍁
«وَقَالُوا نَحْنُ أَكْثَرُ أَمْوَالًا وَأَوْلَادًا وَمَا نَحْنُ بِمُعَذَّبِينَ» سبأ ۳۵
و گفتند اموال و اولاد ما بیشتر است و ما هرگز مجازات نخواهیم شد!
4⃣ ظلم و جرم 🍁
«..قَلِيلًا مِمَّنْ أَنْجَيْنَا مِنْهُمْ وَاتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا مَا أُتْرِفُوا فِيهِ وَكَانُوا مُجْرِمِينَ» هود۱۱۶
و آنان که ستم میکردند، از تنّعم و کامجویی پیروی کردند و گناهکار بودند.
5⃣ فسق 🍁
«وَإِذَا أَرَدْنَا أَنْ نُهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا فَفَسَقُوا فِيهَا فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِيرًا» اسراء۱۶
و هنگامی که بخواهیم، شهر و دیاری را هلاک کنیم. نخست اوامر خود را برای «مترفین» (و ثروتمندان مست شهوت) آنجا، بیان میداریم سپس هنگامی که به مخالفت برخاستند و استحقاق مجازات یافتند، آنها را به شدّت درهم میکوبیم.
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔸امانت داری
امانت داری یکی از ارزشمندترین ارزش های قرآنی است.
حضرت موسی (ع) را به خاطر امانتداری و قدرتش، در خانه حضرت شعیب پناه دادند؛
📚 #قصص - 26
و حضرت یوسف را به خاطر امانتداری وعلمش، بر خزانه مصر نشاندند؛
📚 #یوسف - 55
و حتی رسول خدا (ص) که از سوی خداوند برگزیده شد، مشهور به امانتداری و به محمد امین معروف بود.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرائت_قرآن
-و ما انسان را خلق کردهایم و از وساوس و اندیشههای نفس او کاملا آگاهیم که ما از رگ گردن او به او نزدیکتریم.
📚سوره#ق - 16
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📖#دائره_المعارف_قرآن_کریم 📖
⬛️ #حسین_بن_على_علیه السلام>
#گفتمان_پیامبر_صل_الله_علیه_و_آله و
#اهل_بیت_علیهم_السلام
.... ادامه
💠 امام علیه السلام تاکید کرد که شما #نامه نوشتید و در نامه خود به #بیعت با من اشاره کردید ؛ اگر بر بیعت خود بمانید ، من حسین فرزند علی و فاطمه علیهماالسلام هستم و #خودم با شما و خانواده ام با خانواده شمایند .
🍀ایشان سپس آیه ۱۰ از سوره #فتح را قرائت کردند که بدین معناست :
اگر #بیعت خود با من را بشکنید ، به خود بد کردهاید .
💠 امام در این سخنان به #صراحت به مسئولیت فردی کوفیان در برابر #حاکمان نامشروع بنی امیه اشاره دارد .
🍀امام علیه السلام در پاسخ #فرزدق که گفته بود این #مشیت الهی است که از آسمان فرود می آید ، کوشید #دید وی را به مشیت تصحیح کند و اینگونه میان مشیت و برنامه و #تکلیف خود سخن گفت :
💠چنانچه #مشیت الهی مطابق خواست ما بود ، #سپاسگزار خدا هستیم و از او برای سپاس از نعمت هایش کمک می گیریم و اگر #مشیت الهی با خواست ما هماهنگی نداشت ، اهل #تقوا و کسانی که با نیت درست کار می کنند ( خود امام ) ، کار #خطایی نکردهاند .
🍀امام در این سخن به خوبی نشان داده اند که بر اساس #ایمان ، اندیشه و باور های اصولی ، شایست را از ناشایست #تشخیص داده و اهمیت و اولویت اقدام بر ضد نادرستی را سنجیده و بر اساس #فرصتها و امکانات خود ، قیامی را #مدیریت می کند و اینگونه نیست که اعتقاد مشیت الهی او را از انجام #تکلیف باز دارد .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
9.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#آل عمران آیه ۹۰
إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بَعْدَ إِيمَانِهِمْ ثُمَّ ازْدَادُوا كُفْرًا لَنْ تُقْبَلَ تَوْبَتُهُمْ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الضَّالُّونَ ﴿٩٠﴾
مسلماً کسانی که پس از ایمانشان کافر شدند، سپس بر کفر [خود] افزودند، هرگز توبه آنان پذیرفته نخواهد شد؛ و اینانند که گمراهند. (۹۰)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٩٠)
شأن نزول:
بعضى گفتهاند اين آيه در مورد اهل كتاب كه قبل از بعث پيامبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله به او ايمان آورده بودند، اما پس از بعثت به او كفر ورزيدند نازل شده است.
تفسير:
توبۀ بىفايده-در آيات قبل سخن از كسانى در ميان بود كه از راه انحرافى خود پشيمان شده و توبۀ حقيقى نموده بودند و لذا توبۀ آنها قبول شد ولى در اين آيه سخن از كسانى است كه توبۀ آنها پذيرفته نيست، مىفرمايد:
«كسانى كه بعد از ايمان آوردن كافر شدند سپس بر كفر خود افزودند
(و در اين راه اصرار ورزيدند) هيچ گاه توبۀ آنان قبول نمىشود
(چرا كه از روى ناچارى صورت مىگيرد) و آنها گمراهانند»
چرا كه هم راه خدا را گم كردهاند و هم راه توبه را (إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بَعْدَ إِيمانِهِمْ ثُمَّ ازْدادُوا كُفْراً لَنْ تُقْبَلَ تَوْبَتُهُمْ وَ أُولئِكَ هُمُ الضّالُّونَ) .
توبۀ آنها ظاهرى است چرا كه وقتى پيروزى طرفداران حق را ببينند از روى ناچارى اظهار پشيمانى و توبه مىكنند و طبيعى است كه چنين توبهاى پذيرفته نشود.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 305
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_380
🌹 #آیه_90 #سوره_آل_عمران
🌸 إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ بَعْدَ إِيماَنِهِمْ ثُمَّ ازْدَادُواْ كُفْراً لَّنْ تُقْبَلَ تَوْبَتُهُمْ وَ أُولئِكَ هُمُ الْضَّآلُّونَ
🍀 ترجمه: همانا كسانى كه پس از ایمان آوردن، كافر شدند و سپس بر كفر خود افزودند، هرگز توبه ى آنها پذیرفته نخواهد شد و آنها همان گمراهان هستند.
🌷 #کفروا: کافر شدند
🌷 #ازدادوا: افزودند
🌷 #لن_تقبل: پذیرفته نخواهد شد
🌷 #الضآلون: گمراهان
🔴 #شأن_نزول: بعضى گفته اند این آیه در مورد اهل کتاب که قبل از بعثت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم به او ایمان آورده بودند، اما پس از بعثت به او کفر ورزیدند نازل شده است. و بعضی دیگر گفته اند که در مورد حارث بن سوید و یازده نفر از یاران او که پس از ایمان آوردن از دین #اسلام برگشتند و کافر شدند نازل شد ولی بعدها حارث پشیمان شد و توبه کرد و چنانکه در جلسه قبلی بیان شد توبه او پذیرفته شد و اما یازده نفر از یاران او همچنان به حال خود باقی ماندند و برنگشتند و در پاسخ دعوت حارث بن سوید گفتند: ما در مکه می مانیم و به کار خود بر ضد محمد (صلی الله عليه و آله و سلم) ادامه می دهیم و انتظار شکست او را داریم، اگر مقصود ما حاصل شد، چه بهتر و در غیر این صورت راه #توبه باز است و هر گاه برگردیم درباره ما همان چیزی که درباره تو نازل شد، نازل می شود.
🌸 در آیات قبل سخن از کسانی در میان بود که از راه انحرافی خود پشیمان شده و توبه حقیقی نمودند. و لذا #توبه آنها قبول شد ولی در این آیه سخن از کسانی است که توبه آنها قبول نیست. می فرماید: {إن الذين كفروا بعد إيمانهم ثم ازدادوا كفرا لن تقبل توبتهم و أولئك هم الضآلون: همانا کسانی که پس از ایمان آوردن، #کافر شدند و سپس بر کفر خود افزودند، هرگز توبه ی آنها پذیرفته نخواهد شد و آنها همان گمراهان هستند.} زیرا که هم راه #خدا و هم راه #توبه را گم کرده اند. اینها کسانی هستند که ابتدا ایمان آورده سپس کافر شده و در کفر پافشاری و اصرار دارند و به همین دلیل هیچ گاه حاضر به پیروی از دستورات #خدا نیستند و وقتی که پیروزی طرفداران حق را ببینند از روی ناچاری و ترس اظهار پشیمانی و توبه می کنند در حالی که توبه آنها واقعی نیست چنین توبه ای که از روی قلب نباشد پذیرفته نمی شود.
🔹 پيام های آیه90سوره آل عمران 🔹
✅ #ایمانى ارزش دارد كه تا پایان عمر تداوم داشته باشد. ایمانى كه با كفر پایان پذیرد، كارساز نیست.
✅ انتخاب با خود #انسان است، مى تواند ایمان آورد و یا كفر ورزد. مى تواند بر ایمان خود پایدار و یا در كفر خود پافشارى كند. مى تواند توبه كند یا بر گناه اصرار بورزد.
✅ اصرار و تداوم #كفر، سبب محرومیّت از پذیرفته شدن توبه است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh