- 📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
📋#آیات_نام_دار>
◀️ #آیه_عرش
🌅آیه ۵۴ اعراف را که از #استیلاى پروردگار بر عرش و مسخّر و رام بودن خورشید، ماه و #ستارگان به فرمان الهى خبر داده است، « آیه عرش یا #سخره » گویند:
*إِنّ رَبَّکُم اللّهُ الّذی خَلق السّموات و الارض فی سته ایّام ثمّ استوی علی العرش یغشی ولّیل النّهار یطلبه حثیثا والشمس و القمر و النّجوم مسخّرات بامره...... *
🌠بر اساس روایات ، #قرائت برخی آیات از جمله همین آیه ، #شرافت و فضیلت بیشتری از سایر آیات دارد .
◀️ #آیه_عزت
🌅بنا به نقلى، #پیامبر صلىاللهعلیهوآله فرمود:
علیکم بآیة العِزّ = بر شما باد به (تأمّل یا کثرت قرائت ) آیه #عزّ.
🌠 #پرسیدند: ما آیة العزّ ؟
#فرمود: « و قُلِ الحَمدُلِلّهِ الّذِى لَم یَتّخِذ وَلدًا و لَم یکُن لَه ولیّ مِن الذّل و کبّره تکبیرًا * ( اسراء ۱۱۱ )
🌅این آیه به #نفی اعتقاد انحرافی مسیحیان و یهودیان ناظر است که معتقد بودند :
خدا #فرزند دارد و مشرکان عرب که برای او شریک میپنداشتند و ستاره پرستان و #مجوس که برای او ولی و حامی قائل بودند و میگفتند :
اگر #اولیای خدا نبودند ، خدا ذلیل و ناتوان بود .
🌠 همانگونه که گفته شد ، این #آیه به وسیله شخص رسول صلی الله علیه #نامگذاری شده است .
🌅بنا به نقلی ، هنگامی که #کودکان و فرزندان بنی عبدالمطلب زبان به سخن میگشودند ، #رسول خدا صلی الله علیه و آله این آیه را به آنان میآموخت
🌠 و نیز در خبر است که اگر بنده بگوید : الله اکبر ، ثواب آن بیشتر است از دنیا و آنچه در آن است .
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
10.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۳۳
قَدْ نَعْلَمُ إِنَّهُ لَيَحْزُنُكَ الَّذِي يَقُولُونَ ۖ فَإِنَّهُمْ لَا يُكَذِّبُونَكَ وَلَٰكِنَّ الظَّالِمِينَ بِآيَاتِ اللَّهِ يَجْحَدُونَ ﴿٣٣﴾
آنچه را کافران و مشرکان [بر ضد قرآن و تو] می گویند می دانیم که تو را غمگین می کند. پس آنان تو را تکذیب نمی کنند، بلکه ستمکاران آیات خدا را تکذیب می نمایند. (۳۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٣٣)
-همواره در راه مصلحان مشكلات بوده! شك نيست كه پيامبر صلّى اللّه عليه و آله در گفتگوهاى منطقى و مبارزات فكرى كه با مشركان لجوج و سرسخت داشت گاهى از شدت لجاجت آنها و عدم تأثير سخن در روح آنان و گاهى از نسبتهاى ناروايى كه به او مىدادند غمگين و اندوهناك مىشد، خداوند بارها در قرآن مجيد پيامبرش را در اين مواقع دلدارى مىداد، تا با دلگرمى و استقامت بيشتر، برنامۀ خويش را تعقيب كند، در اين آيه نيز مىفرمايد: «ما مىدانيم كه سخنان آنها تو را محزون و اندوهگين مىكند» (قَدْ نَعْلَمُ إِنَّهُ لَيَحْزُنُكَ الَّذِي يَقُولُونَ) .
«ولى بدان كه آنها تو را تكذيب نمىكنند و در حقيقت آيات ما را انكار مىكنند و بنابراين طرف آنها در حقيقت ما هستيم نه تو» (فَإِنَّهُمْ لا يُكَذِّبُونَكَ وَ لكِنَّ الظّالِمِينَ بِآياتِ اللّهِ يَجْحَدُونَ) .
و نظير اين سخن در گفتگوهاى رايج ميان ما نيز ديده مىشود كه گاهى شخص «برتر» به هنگام ناراحت شدن نمايندهاش به او مىگويد: غمگين مباش طرف آنها در واقع منم و اگر مشكلى ايجاد شود براى من است نه براى تو، و به اين وسيله مايۀ تسلّى خاطر او را فراهم مىسازد.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 588
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_768
🌹 #آیه_۳۳ #سوره_أنعام
🌸 قَدْ نَعْلَمُ إِنَّهُ لَيَحْزُنُكَ الَّذِي يَقُولُونَ ۖ فَإِنَّهُمْ لَا يُكَذِّبُونَكَ وَلَٰكِنَّ الظَّالِمِينَ بِآيَاتِ اللَّهِ يَجْحَدُونَ
🍀 ترجمه: قطعا ما می دانیم که آنچه می گویند تو را غمگین می سازد ولی آنان تو را تكذیب نمی كنند، بلكه ستمكاران آیات خدا را انکار می کنند.
🌷 #لَيَحْزُنُكَ: تو را غمگین می سازد
🌷 #لَا_يُكَذِّبُونَكَ: تو را تکذیب نمی کنند
🌷 #يَجْحَدُونَ: انکار می کنند
🌸 این آیات همانند سایر آیات سوره أنعام در مکه نازل شده است. شکّ نيست كه #پيامبر_اسلام «صلّى اللّه عليه و آله» در گفتگوهاى منطقى و مبارزات فكرى كه با مشركان لجوج و سرسخت داشت گاهى از شدّت لجاجت آنها و عدم تأثير سخن در روح آنان و گاهى از نسبت هاى ناروايى كه به او مى دادند غمگين و اندوهناک مى شد، خداوند بارها در #قرآن_مجيد پيامبرش را در اين مواقع دلدارى مى داد، تا با دلگرمى و استقامت بيشتر، برنامه خويش را دنبال كند.
🌸 در اين آيه نيز مى فرمايد: « قَدْ نَعْلَمُ إِنَّهُ لَيَحْزُنُكَ الَّذِي يَقُولُونَ: قطعا ما می دانیم که آنچه می گویند تورا غمگین می سازد» « فَإِنَّهُمْ لا يُكَذِّبُونَكَ وَ لكِنَّ الظّالِمِينَ بِآياتِ اللّهِ يَجْحَدُونَ: ولی آنان تو را تکذیب نمی کنند، بلکه ستمکاران آیات خدا را انکار می کنند»
🔹 پیام های آیه ۳۳ سوره أنعام
✅ رهبر نباید از تکذیب مخالفان محزون شود، به همین دلیل، #خدا پیامبرش را دلداری می دهد و حمایت می کند.
✅ #خدا به حالات درونی انسان آگاه است.
✅ تکذیب #پیامبر، تکذیب خداست، همانگونه که بیعت با پیامبر، بیعت با خداوند است.
✅ با توجه به مشکلات و تکذیب و جسارت های بزرگتر به دیگران، مشکل خود را #آسان بدانیم.
✅ #تکذیب_آیات_الهی، هم ظلم به خود است، هم ظلم به پیامبر ، هم ظلم به مکتب و هم ظلم به نسل های بعد است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
13- هدف از تلاوت قرآن چیست؟.mp3
2.08M
✍️ سوال : هدف از تلاوت قرآن چیست ؟
🌹 پاسخ صوتی استاد بهرامپور
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت_قرآن
💌 تلاوتی کم نظیر
✳ از استاد #عبدالباسط
🚩 حنجره ای ملکوتی
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅┄
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 از آثار ایمان و عمل صالح
✅ در قرآن کریم، قریب به ۸۰ مرتبه، ایمان و عمل صالح با هم ذکر شده است. در فرهنگ قرآن، مؤمن به کسی اطلاق میشود که عمل صالح دارد، لذا جزء لاینفک آن، همین اعتقاد و باور قلبی است. به فرمودهی حضرت علی و امام رضا علیهما السلام، ایمان؛ معرفت قلبی، اقرار به زبان و عمل به ارکان و جوارح است. با توجه به آیات قرآن، برخی از آثار ایمان و عمل صالح را مرور میکنیم. با مراجعه به قرآن کریم میتوانید سایر موارد را استخراج کنید تا این بحث، تکمیل شود.
🔸نجات از خسران (عصر/۱تا۳)
🔹تکفیر سیئات (عنکبوت/۷)
🔸محبوبیت در دل مردم (مریم/۹۶)
🔹حکومت و خلافت در زمین (نور/۵۵)
🔸رسیدن به حیات طیّب (نحل/۹۶)
🔹تشکّر خداوند (اسراء/۹)
🔸خروج از ظلمات بهسوی نور (طلاق/۱۱)
🔹استجابت دعا (شوری/۲۶)
🔸برخورداری از هدایت الهی (یونس/۹)
🔹در زمرهٔ صالحین (عنکبوت/۹)
🔸ورود به بهشت (محمّد«ص»/۱۲)
🔹برخورداری از درجات عالی بهشت (طه/۵۷)
🔸پاداش مضاعف و جاودان (سباء/۳۷، تین/۶)
🔹عدم نقصان در ثواب و پاداش (طه/۱۱۲) و ...
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ وَ مِنَ الْنَّاسِ مَنْ يَشْرِى نَفْسَهُ ابْتغَآءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ (بقره/۲۰۷)
🔹و از مردم كسى است كه براى كسب خشنودى خدا، جان خود را مىفروشد و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.
🔸ابنابىالحدید كه از علماى قرن هفتم اهلسنّت است، در کتاب خود آورده است: تمام مفسّران گفتهاند این آیه در باره على علیه السلام نازل شده است كه در لیلةالمبیت در بستر رسول خدا صلى الله علیه و آله خوابید و این موضوع در حدّى از تواتر است كه جز كافر یا دیوانه آنرا انكار نمىكند.(شرح نهجالبلاغه، ج۱۳، ص۲۶۲)
🔸مشركانِ مكّه، قرار گذاشتند از هر قبیلهاى یک نفر را براى كشتن پیامبر صلى الله علیه و آله انتخاب كنند و آن حضرت را دسته جمعى از بین ببرند تا بنىهاشم به خونخواهى ایشان قیام نكنند و با این عمل از دعوت پیامبر(ص) راحت شوند. پیامبر صلى الله علیه و آله از نقشهى آنان با خبر شد و على علیه السلام براى اینكه پیامبر(ص) به سلامت از مكّه خارج شود، در بستر ایشان خوابید و این آیه در شأن آن حضرت نازل گردید.
🔸خداوند به دو فرشتهى خود، جبرئیل و میكائیل فرمود: كدامیک از شما حاضرید فداى دیگرى شوید؟! هیچكدام از آنها حاضر نشدند. خداوند فرمود: اینک مشاهده كنید كه چگونه علىبنابىطالب علیهما السلام حاضر است جان خود را فداى رسول خدا(ص) كند. بسیارى از علماى اهل سنّت، به این فضیلت على علیه السلام اقرار كردهاند كه علاّمه امینى «ره» در کتاب قیّم خود از آنان نام برده است.(الغدیر، ج۲، ص۴۸)
❇️ از پيامهای آیه
▫️نااهل، حرفش زیباست و انسان را به تعجّب وا مىدارد، ولى مؤمن، عملش دنیا را متعجّب مىكند. «منالنّاس مَن یعجبک قوله»، «منالنّاس مَن یشرى نفسه»
▫️یاد ایثارگران را زنده بداریم. «من الناس من یشرى»
▫️پیش مرگِ اولیاى خدا شدن، یک ارزش است. «من الناس من یشرى»
▫️بزرگترین سود آن است كه انسان بهترین متاع را كه جان اوست به خالق خود بفروشد، آن هم نه براى بهشت و یا نجات از دوزخ، بلكه فقط براى كسب رضاى او. «ابتغاء مرضات اللّه»
▫️در راه خدا، استقبال از خطر و آمادگى براى جانفشانى همچون دریافت خطر است. با توجّه به شأن نزول آیه، ستایش از كسى است كه جان خود را در معرض خطر قرار داد، هر چند حادثهاى اتفاق نیفتاد. «من یشرى نفسه...»
▫️رأفت خداوند، بهترین پاداش است. خداوند براى هركارى پاداشى قرار داده است، امّا در این آیه مىفرماید: خداوند رئوف است. «اللّه رئوف بالعباد»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺