🌹تلنگری زیبا 🌹
📖 » ( قَالَ لَا تَثْرِيبَ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ ۖ يَغْفِرُ اللَّهُ لَكُمْ ۖ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ )
[ #يوسف (92) Yusuf ]
(یوسف ) گفت:
🌿« امروز هیچ سرزنشی بر شما نیست ، خداوند شما را می آمرزد، و او مهربانترین مهربانان است».
🌸حضرت یوسف ، بعد از آنهمه سختی و نامردی هایی که برادرانش در حق او کردند ، چه زیبا گفت :
[ لا تثریب علیکم الیوم ]
امروز هیچ سرزنشی بر شما نیست...
👌انسان های بزرگ ، با سختی ها و زخم ها نیز بزرگوارانه برخورد میکنند ...🌷
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❤️ الله عز و جل
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا ۚ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ ﴿۵۳﴾
🔹خداوند متعال
بگو: ای بندگان من که [با ارتکاب گناه] بر خود زیاده روی کردید! از رحمت خدا نومید نشوید، یقیناً خدا همه گناهان را می آمرزد؛ زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.
📚 قرآن کریم، سوره زمر، آیه 53
🗂 #توبه
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
- 📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
📋#آیات_نام_دار>
◀️ #آیه_منازعه
🌅آیه ۱۱۵ نساء را « آیه #منازعه » گویند :
* و مَن یُشاقِقِ الرَّسولَ مِن بَعدِ مَا تَبیّنَ لَهُ الهُدى و یَتَّبِع غَیرَ سَبیلِالمُؤمِنینَ نُوَلِّه مَا تَوَلّى و نُصِلهِ جَهنّم و ساءَت مصیرًا = و هر کس پس از آن که راه راست برایش آشکار شد ، با پیامبر مخالفت کند و راهی جز راه مومنان را در پیش گیرد ، ما او را به همان راه که میرود ، میبریم و به دوزخ داخل میکنیم و بد جایگاهی است * .
🌠 #شأن نزول این آیه را * ابن ابی ابیرق * دانسته اند .
🌅 وی #زرهی از مسلمانی دزدیده بود و هنگامی که خداوند در آیات پیشین ، او و قومش را #نکوهش کرد ، به کفر گرایید و مرتد شد و به مشرکان مکه پیوست و این آیه در #شأن وی فرود آمد .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
16.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۶۳و۶۴
قُلْ مَنْ يُنَجِّيكُمْ مِنْ ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ تَدْعُونَهُ تَضَرُّعًا وَخُفْيَةً لَئِنْ أَنْجَانَا مِنْ هَٰذِهِ لَنَكُونَنَّ مِنَ الشَّاكِرِينَ ﴿٦٣﴾
بگو: چه کسی شما را از تاریکی هایِ خشکی و دریا نجات می دهد؟ در حالی که او را [برای نجات خود] از روی فروتنی و زاری و مخفیانه به کمک می طلبید؛ [و می گویید] که اگر ما را از این [تنگناها و مهلکه ها] نجات دهد، بی تردید از سپاس گزاران خواهیم بود. (۶۳)
قُلِ اللَّهُ يُنَجِّيكُمْ مِنْهَا وَمِنْ كُلِّ كَرْبٍ ثُمَّ أَنْتُمْ تُشْرِكُونَ ﴿٦٤﴾
بگو: خدا شما را از آن [سختی ها] و از هر اندوهی نجات می دهد، باز شما به او شرک می ورزید [و به ناسپاسی می گرایید.] (۶۴)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٦٣)
-نورى كه در تاريكى مىدرخشد! بار ديگر قرآن دست مشركان را گرفته و به درون فطرتشان مىبرد و در آن مخفيگاه اسرار آميز نور توحيد و يكتا پرستى را به آنها نشان مىدهد و به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله دستور مىدهد به آنها «بگو: چه كسى شما را از تاريكيهاى برّ و بحر رهايى مىبخشد» ! (قُلْ مَنْ يُنَجِّيكُمْ مِنْ ظُلُماتِ الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ) .
ظلمت و تاريكى گاهى جنبۀ حسى دارد و گاهى جنبۀ معنوى: ظلمت حسى آن است كه نور بكلى قطع شود يا آن چنان ضعيف شود كه انسان جايى را نبيند يا به زحمت ببيند، و ظلمت معنوى همان مشكلات، گرفتاريها و پريشانيها و آلودگيهايى است كه عاقبت آنها تاريك و ناپيداست.
اگر اين تاريكى با حوادث وحشتناكى آميخته شود و مثلا انسان در يك سفر دريايى «شب تاريك و بيم موج و گردابى حائل» محاصره شود وحشت آن به درجات بيش از مشكلاتى است كه به هنگام روز پديد مىآيد.
در چنين لحظاتى است كه انسان همه چيز را به دست فراموشى مىسپارد و جز خودش و نور تابناكى كه در اعماق جانش مىدرخشد و او را بسوى مبدئى مىخواند كه تنها اوست كه مىتواند چنان مشكلاتى را حل كند، از ياد مىبرد.
اين گونه حالات دريچههايى هستند به جهان توحيد و خداشناسى. لذا در جملۀ بعد مىگويد: «در چنين حالى شما از لطف بىپايان او استمداد مىكنيد گاهى آشكارا و با تضرّع و خضوع و گاهى پنهانى و در درون دل و جان، او را مىخوانيد» (تَدْعُونَهُ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً) .
«و در چنين حالى فورا با آن مبدء بزرگ عهد و پيمان مىبنديد كه اگر ما را از كام خطر برهاند بطور قطع، شكر نعمتهاى او را انجام خواهيم داد، و جز به او دل نخواهيم بست» (لَئِنْ أَنْجانا مِنْ هذِهِ لَنَكُونَنَّ مِنَ الشّاكِرِينَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 607
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٦٤)
- «ولى اى پيامبر به آنها بگو: خداوند شما را از اين تاريكيها و از هر گونه غم و اندوه ديگر نجات مىدهد (و بارها نجات داده است) ولى پس از رهايى باز همان راه شرك و كفر را مىپوييد» (قُلِ اللّهُ يُنَجِّيكُمْ مِنْها وَ مِنْ كُلِّ كَرْبٍ ثُمَّ أَنْتُمْ تُشْرِكُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 607
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_791
🌹 #آیات_۶۳_۶۴ #سوره_أنعام
🌸 قُلْ مَنْ يُنَجِّيكُمْ مِنْ ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ تَدْعُونَهُ تَضَرُّعًا وَخُفْيَةً لَئِنْ أَنْجَانَا مِنْ هَٰذِهِ لَنَكُونَنَّ مِنَ الشَّاكِرِينَ (۶۳) قُلِ اللَّهُ يُنَجِّيكُمْ مِنْهَا وَمِنْ كُلِّ كَرْبٍ ثُمَّ أَنْتُمْ تُشْرِكُونَ (۶۴)
🍀 ترجمه: بگو: چه كسی شما را از تاریكیهایِ خشكی و دریا نجات می دهد؟ در حالی كه او را از روی فروتنی و زاری و مخفیانه به كمک می خوانید؛ كه اگر ما را از این [سختی ها] نجات دهد، قطعا از سپاس گزاران خواهیم بود (۶۳) بگو: خدا شما را از آن [سختیها] و از هر اندوهی نجات می دهد، باز شما شرک می ورزید(۶۴)
🌷 #قُلْ: بگو
🌷 #يُنَجِّيكُمْ: شما را نجات می دهد
🌷 #ظُلُمَات: تاریکی ها
🌷 #بَر: خشکی
🌷 #بَحْر: دریا
🌷 #تَدْعُونَه: او را می خوانید
🌷 #تَضَرُّع: فروتنی و زاری
🌷 #خُفْيَة: مخفیانه
🌷 #شاكِرِين: سپاس گزاران
🌷 #يُنَجِّيكُمْ: شما را نجات می دهد
🌷 #كَرْب: اندوه
🌷 #تُشْرِكُون: شرک می ورزید
نورى كه در تاريكى مىدرخشد!
🌸 این آیات همانند سایر آیات سوره أنعام در مکه نازل شده است. بار ديگر #قرآن دست مشركان را گرفته و به درون فطرتشان مى برد و در آن مخفيگاه اسرار آميز نور توحيد و يكتا پرستى را به آنها نشان مى دهد و به #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» دستور مى دهد به آنها بگوید «قُلْ مَنْ يُنَجِّيكُمْ مِنْ ظُلُماتِ الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ: بگو چه کسی شما را از تاریکی های خشکی و دریا نجات می دهد؟»
🌸 #تاريكى گاهى جنبه حسّى دارد و گاهى جنبه معنوى: جنبه حسّى آن است كه #نور به كلّى قطع شود يا آن چنان ضعيف شود كه انسان جايى را نبيند يا به زحمت ببيند، و تاریکی #معنوى همان مشكلات، گرفتاری ها و پريشانی ها و آلودگی هايى است كه عاقبت آنها تاريک و ناپيداست. اگر اين تاريكى با حوادث وحشتناكى آميخته شود و مثلاً #انسان در يک سفر دريايى و شب تاريک در بین امواج محاصره شود وحشت آن به درجات، بيش از مشكلاتى است كه به هنگام روز پديد مى آيد. در چنين لحظاتى است كه #انسان همه چيز را به دست فراموشى مى سپارد و جز خودش و نور تابناكى كه در اعماق جانش مى درخشد و او را به سوى کسی مى خواند كه تنها اوست كه مى تواند چنان مشكلاتى را حل كند، از ياد مى برد. اين گونه حالات دريچه هايى هستند به جهان توحيد و خداشناسى.
🌸 لذا در ادامه مى فرمايد: «تَدْعُونَهُ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً: در حالی که او را از روی فروتنی و زاری و مخفیانه می خوانید» و در چنين حالى فوراً با آن مبدأ بزرگ عهد و پيمان مى بنديد كه اگر ما را از كام خطر برهاند به طور قطع، شكر نعمت هاى او را انجام خواهيم داد، و جز به او دل نخواهيم بست «لَئِنْ أَنْجانا مِنْ هذِهِ لَنَكُونَنَّ مِنَ الشّاكِرِينَ: که اگر ما را از این نجات دهد، قطعا از سپاس گزاران خواهیم بود» ولى اى #پيامبر به آنها بگو«قُلِ اللّهُ يُنَجِّيكُمْ مِنْها وَ مِنْ كُلِّ كَرْبٍ ثُمَّ أَنْتُمْ تُشْرِكُونَ: بگو: خدا شما را از آن [سختی ها] و از هر اندوهی نجات می دهد، باز شما شرک می ورزید»
🔹 پیام های آیات ۶۳و۶۴ سوره أنعام
✅ یکی از شیوه های تبلیغ و موعظه، سؤال از وجدان #مردم است.
✅ یاد آوری و توجه دادن انسان به خلوص او در #دعا به هنگام سختی ها، از بهترین روش های خداشناسی است.
✅ #انسان در سختی ها دست از کفر و شرک برداشته و یکتاپرست می شود.
✅ برای هر کسی، مشکل خودش بزرگترین مشکل است.
✅ #انسان به تعهدات خود در برابر خدا بی وفاست
✅ بدترین نوع ناسپاسی، #شرک است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آرامش با قرآن
💠تلاوت زیبا و ماندگار آیه تطهیر توسط استاد غلوش
#تلاوت
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
مادران قرآنی
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
1⃣ مادر حضرت اسماعیل (هاجر، هجرت و فداکاری)🌺
رَّبَّنَا إِنِّي أَسْكَنتُ مِن ذُرِّيَّتِي بِوَادٍ غَيْرِ ذِي زَرْعٍ عِندَ بَيْتِكَ الْمُحَرَّمِ رَبَّنَا لِيُقِيمُوا الصَّلَاةَ
ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ! ﻣﻦ ﺑﺮﺧﻲ ﺍﺯ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﻢ ( اسماعیل و مادرش) ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﺭّﻩ ﺍﻱ ﺑﻲ ﻛﺸﺖ ﻭ ﺯﺭﻉ ﻧﺰﺩ ﺧﺎﻧﻪ ﻣﺤﺘﺮﻣﺖ ﺳﻜﻮﻧﺖ ﺩﺍﺩم ; ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺍ ! ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻧﻤﺎﺯ ﺭﺍ ﺑﺮ ﭘﺎ ﺩﺍﺭﻧﺪ.(ابراهیم ٣٧)
2⃣ مادر حضرت عیسی ( مریم ، پاکدامنی)🌺
وَمَرْيَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا
ﻭ ﻣﺮﻳﻢ ﺩﺧﺘﺮ ﻋﻤﺮﺍﻥ [ ﺭﺍ ﻣﺜﻞ ﺯﺩﻩ ﺍﺳﺖ ] ﻛﻪ ﺩﺍﻣﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﭘﺎﻙ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺖ.(تحریم١٢)
3⃣ مادر حضرت مریم ( حَنّه، نامگذاری نیکو)🌺
وإِنِّي سَمَّيْتُهَا مَرْيَمَ
ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻣﻦ ﻧﺎﻣﺶ ﺭﺍ « ﻣﺮﻳﻢ » ﻧﻬﺎﺩم.(آل ابراهیم٣٦)
4⃣ مادر حضرت موسی ( شجاعت ) 🌺
أَنِ اقْذِفِيهِ فِي التَّابُوتِ فَاقْذِفِيهِ فِي الْيَمِّ فَلْيُلْقِهِ الْيَمُّ بِالسَّاحِلِ يَأْخُذْهُ عَدُوٌّ لِّي وَعَدُوٌّ لَّهُ
ﻛﻪ(ای مادر موسی) ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺻﻨﺪﻭﻕ ﺑﮕﺬﺍﺭ ، ﭘﺲ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺭﻳﺎ ﺑﻴﻨﺪﺍﺯ ﺗﺎ ﺩﺭﻳﺎ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﺎﺣﻞ ﺍﻧﺪﺍﺯﺩ ، ﺗﺎ ﺩﺷﻤﻦ ﻣﻦ ﻭ ﺩﺷﻤﻦ ﺍﻭ ، ﻭﻱ ﺭﺍ ﺑﺮﮔﻴﺮﺩ. (طه٣٩)
5⃣ مادر حضرت اسحاق (ساره ، بارداری در پیری و معجزه خداوند)🌺
قَالَتْ يَا وَيْلَتَىٰ أَأَلِدُ وَأَنَا عَجُوزٌ وَهَٰذَا بَعْلِي شَيْخًا إِنَّ هَٰذَا لَشَيْءٌ عَجِيبٌ
[ ساره ] ﮔﻔﺖ : ﺍﻱ ﻭﺍﻱ ﺑﺮ ﻣﻦ ! ﺁﻳﺎ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺁﻭﺭم ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻣﻦ ﭘﻴﺮﺯﻧﻢ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺷﻮﻫﺮ ﻣﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺳﻦّ ﺳﺎﻟﺨﻮﺭﺩﮔﻲ ﺍﺳﺖ ؟ ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺍﻳﻦ ﭼﻴﺰﻱ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺷﮕﻔﺖ ﺍﺳﺖ ! !(هود٧٢)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌺سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂 حسرت ثروتهای مادی دیگران را نخورید. 🍂
🔶فَخَرَجَ عَلَي قَوْمِهِ فِي زِينَتِهِ قَالَ الَّذِينَ يُرِيدُونَ الْحَيَاةَ الدُّنيَا يَا لَيْتَ لَنَا مِثْلَ مَا أُوتِيَ قَارُونُ إِنَّهُ لَذُو حَظٍّ عَظِيمٍ
(قصص/٧٩)
⚡️ترجمه :
(روزى قارون) با تمام تجمّل خود در ميان قومش ظاهر شد،
(با ديدن اين صحنه) آنان كه خواهان زندگانى دنيا بودند (آهى كشيده و) گفتند:
اى كاش مثل آنچه به قارون داده شده، براى ما نيز بود. براستى كه او بهره ى بزرگى (از نعمت ها) دارد.
💥انسانهای قارون صفت، و سرمایه داران دنیاطلب، ثروت خود را به رخ مردم می کشند و باثروت خود فخر می فروشند!
❌ اشرافى گرىِ سرمایه داران، مى تواند فرهنگ مردم را تغيير دهد.
و در نتیجه، نگاه مردم تغییر کرده و حسرت ثروت آنان را می خورند.
🍁حسرت خوردن بر اموال و ثروت دیگران، نشانه ی دنیاگرایی است!
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌬﷽༅࿐ྀུ༅💗
🌹 اوصاف مخبتین در کلام وحی🌹
1️⃣ بصیرت 👁
«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَخْبَتُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ»
اما آنان که به خدا ایمان آورده و به اعمال صالح پرداختند و به درگاه خدای خود خاضع و خاشع گردیدند آنها البته اهل بهشت جاویدند که در آن بهشت متنعّم ابدی خواهند بود. "هود۲۳"
2️⃣ انجام مناسک حج 🕋
«وَلِكُلِّ أُمَّةٍ جَعَلْنَا مَنْسَكًا لِيَذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ عَلَىٰ مَا رَزَقَهُمْ مِنْ بَهِيمَةِ الْأَنْعَامِ فَإِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ فَلَهُ أَسْلِمُوا وَبَشِّرِ الْمُخْبِتِينَ»
و ما برای هر امتی شریعت و معبدی مقرر فرمودیم تا به ذکر نام خدا پردازند که آنها را از بهائم (یعنی گاو و گوسفند و شتر) روزی داد پس خدای شما خدایی است یکتا، همه تسلیم (فرمان) او باشید، و تو (ای رسول ما) متواضعان و مطیعان را (به سعادت ابدی) بشارت ده. "حج ۳۴"
3️⃣ اقامه نماز ؛ پرداخت زکات و صبر و استقامت و مصیبت ها🤲🏻📿
«الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَالصَّابِرِينَ عَلَىٰ مَا أَصَابَهُمْ وَالْمُقِيمِي الصَّلَاةِ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ»
آنهایی که چون یاد خدا شود دلهاشان هراسان شود و (در راه او) هر چه مصیبت بینند صبور باشند و نماز به پا دارند و از آنچه روزیشان کردیم انفاق کنند. "حج ۳۵"
4️⃣ دارای علم و دانش 👨🏻🎓
«مَثَلُ الْفَرِيقَيْنِ كَالْأَعْمَىٰ وَالْأَصَمِّ وَالْبَصِيرِ وَالسَّمِيعِ هَلْ يَسْتَوِيَانِ مَثَلًا أَفَلَا تَذَكَّرُونَ»
حال این دو گروه (کفر و ایمان) در مثل به شخص کور و کر و شخص شنوا و بینا مانند است، آیا حال این هر دو شخص یکسان است؟! پس چرا متذکر نمیشوید؟! "هود۲۴"
5️⃣ هدایت از جانب خدا به صراط مستقیم 🎇
«وَلِيَعْلَمَ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَيُؤْمِنُوا بِهِ فَتُخْبِتَ لَهُ قُلُوبُهُمْ وَإِنَّ اللَّهَ لَهَادِ الَّذِينَ آمَنُوا إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ» و تا آنکه اهل علم و معرفت به یقین بدانند که این آیات قرآن به حق از جانب پروردگار تو نازل گردیده که بدان ایمان آورند و دلهاشان پیش او خاضع و خاشع شود، و البته خدا اهل ایمان را به راهی راست هدایت خواهد کرد."حج ۵۴"
6️⃣ خلود در بهشت 💐
«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَخْبَتُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ»
اما آنان که به خدا ایمان آورده و به اعمال صالح پرداختند و به درگاه خدای خود خاضع و خاشع گردیدند آنها البته اهل بهشت جاویدند که در آن بهشت متنعّم ابدی خواهند بود. "هود۲۳"
🌺
༅࿐ྀུ༅ ❁ ༅࿐ྀུ༅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
﷽📚🕥📚🎆
#داستان_های_غیر_پیامبران_در_قرآن 📖
#داستان_ذوالقرنین
#قسمت_دوم
🦋لشگر كشى ذوالقرنين به سمت غرب🦋
✨ذوالقرنين پادشاه عادلى بود، تصميم گرفت با همت قهرمانانه بر شرق و غرب جهان، حركت كند و همه را زير پرچم خود آورد و در پرتو حكومت مقتدرانه خود، جلو ظلم و طغيان ظالمان و ستمگران را بگيرد، و تا آخرين حد توان خود از حريم مستضعفان دفاع نمايد.
✨مركز او (ظاهراً) سرزمين فارس بود. سه جنگ و لشگركشى بزرگ داشت:
1 - به سوى غرب 2 - به سوى شرق 3 - به سوى منطقهاى كوهستانى، بين شرق و غرب.
خداوند همه اسباب كار و پيروزى را در اختيارش قرار داده بود. او با لشگر مجهز و بيكرانى به سمت غرب حركت كرد، همه ناهموارىها در برابرش هموار شدند، و همه گردنكشان در برابرش تواضع كردند، او همچنان به فتوحات ادامه داد. شب و روز به پيش رفت تا به چشمه آبى رسيد، كه آب و گلش به هم آميخته بود، چنين به نظر مىرسيد كه خورشيد در آن غروب مىكند، و تصور مىكرد كه ديگر پس از آن، جنگ و فتح باقى نمانده است.
✨ولى در آن سرزمين قومى را ديد كه كفر و طغيان و ظلمشان موجب آزار مستضعفان مىشد و همه را به ستوه آورده بود، آن قوم به ستمگرى و قتل و غارت معروف بودند.
ذوالقرنين از درگاه خداوند خواست تا او را در هدايت و رهبرى مردم، يارى كند، و تكليفش را در مورد آن قوم وحشى و ستمگر روشن سازد.
✨خداوند ذوالقرنين را در ميان دو كار مخير ساخت:
1 - با شمشير آنها را كيفر و سركوب كند 2 - به دعوت و راهنمايى آنها بپردازد، مدتى به آنها مهلت دهد، شايد هدايت گردند، و از ستم و طغيان دست بردارند.
ذوالقرنين راه دوم را برگزيد و گفت: هر كه ستم كند، او را مجازات خواهيم كرد سپس به سوى پروردگارش باز خواهد گشت، و خدا او را به عذابى سخت دچار خواهد ساخت، ولى هر كس كه به حق بگرود و كار شايسته انجام دهد، براى او پاداش نيك خواهد بود، و ما به گشايش كارش اقدام مىكنيم.
✨ذوالقرنين مدتى در آن جا ماند، و از ستم ستمگران جلوگيرى نمود، و به نيكوكاران پاداش داد، و پايه عدالت و صلح را در آن جا پىريزى كرد و پرچم اصلاح را برافراشت.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌴⭐️🌴⭐️🌴⭐️🌴
در ۶ آیه از قران بعد از خطاب به مومنان عبارت *لاتتخذوا* ذکرشده است.
۵آیه اول در ده جزء اول قران واقع شده است.
یا ایها الذین آمنوا👈لاتتخذوا بطانه ....... آل عمران ۱۱۸
یا ایها الذین آمنوا👈لاتتخذوا الکافرین اولیا ٕ .......نساء ۱۴۴
یا ایها الذین آمنوا 👈لاتتخذواالیهود والنصاری..... مائده ۵۱
یا ایها الذین آمنوا👈لاتتخذوا الذین اتخذوا دینکم هزوا ولعبا........ مائده ۵۷
یا ایها الذین آمنوا 👈لا تتخذوا آبا ٕ کم واخوانکم......توبه ۲۳
🌴⭐️🌴⭐️🌴
یا ایها الذین آمنوا👈لا تتخذوا عدوی وعدوکم....... ممتحنه ۱
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💥تلنگری از #قرآن💥
❣سوره مبارکه #حجرات( آیه 11)❣
🔸يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسى أَنْ يَكُونُوا خَيْراً مِنْهُمْ وَ لا نِساءٌ مِنْ نِساءٍ عَسى أَنْ يَكُنَّ خَيْراً مِنْهُنَّ وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ وَ لا تَنابَزُوا بِالْأَلْقابِ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمانِ وَ مَنْ لَمْ يَتُبْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ؛
🔹ای کسانی که ایمان آوردهاید! نباید گروهی از مردان شما گروه دیگر را مسخره کنند، شاید آنها از اینها بهتر باشند؛ و نه زنانی زنان دیگر را، شاید آنان بهتر از اینان باشند؛ و یکدیگر را مورد طعن و عیبجویی قرار ندهید و با القاب زشت و ناپسند یکدیگر را یاد نکنید، بسیار بد است که بر کسی پس از ایمان نام کفرآمیز بگذارید؛ و آنها که توبه نکنند، ظالم و ستمگرند!
👈ما آدمهاتو زندگی واقعاچقدرررر این تلنگرهای قرآنو رعایت میکنیم....
وای بحال تکذیب کنندگان و بیخیالان و....🔥
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🦋آیه های انگیزشی قرآن🦋
🌸وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ
🌱از انجایی که فکرش را نمی کنید به شما روزی می دهد
📖سوره ی طلاق آیه ۳
🌸أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ
🌱آگاه باشید تنها با یاد خدا دلها آرامش می یابد
📖سوره رعد آیه۲۸
🌸هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنْتُمْ
🌱او(خداوند) با شماست هرجا که باشید
📖سوره حدید آیه ۴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#شان_نزول 🌴
#نتیجه_نفاحق_تعالی ⚠️
(#منافقون /5-8) 📖
🦋برای این آیات شان نزول مفصلی در کتب تاریخ ، حدیث و تفسیر آمده است که خلاصه آن چنین است : بعد از غزوه بنی المصطلق (جنگی که در سال ششم هجرت در سرزمین قدید واقع شد . )دو نفر از مسلمانان ، یکی از طایفه انصار و دیگری از مهاجران به هنگام گرفتن آب از چاه با هم اختلاف پیدا کردند ، یکی قبیله انصار را به یاری می طلبید و دیگری طایفه مهاجران را .
⚡یک نفر از مهاجران به یاری دوستش آمد ، و (عبدالله بن ابی ) که از سر کرده های معروف منافقان بود به یاری مرد انصاری شتافت و مشاجره لفظی شدیدی در میان آن دو در گرفت . عبدالله بن ابی ، سخت خشمگین شد و در حالی که جمعی از قومش نزد او بودند گفت : (ما این گروه مهاجران را پناه دادیم و کمک کردیم اما کارها ما شبیه ضرب المثل معروفی است که می گوید : (سمن کلبک یاء کلک ء؛ سگت را فربه کن تا بخورد)
🦋 والله لئن رجعنا الی المدینه سیخر جن الاغرمنها الاذل ؛
به خدا سوگند اگر به مدینه بازگردیم ، عزیزان ، ذلیلان را بیرون ، مهاجران ، سپس رو به اطرافیانش کرد و گفت : این نتیجه کاری است که شما به سر خودتان آورید ، این گروه را در شهر خود مانده غذایتان را به مثل این مرد (اشاره کرد به مرد مهاجری که طرف دعوی بود) نمی دادید بر گردن شما سوار نمی شدند ، از سرزمین شما می رفتند و به قبایل خود ملحق می شدند .
⚡در این جا زید بن ارقم که در آن وقت جوانی نوخاسته بود رو به عبدالله بن ابی کرد و گفت : به خدا سوگند ذلیل و قلیل تویی و محمد صلی الله علیه و آله در عزت الله و محبت مسلمانان است ، و به خدا قسم من بعد از این تو را دوست ندارم . عبدالله صدا زد :
🦋خاموش باش ، تو باید بازی کنی ای کودک زید خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله رسید و ماجرا را نقل کرد . پیامبر صلی الله علیه و آله کسی را به سراغ عبدالله فرستاد و فرمود : این چیست که برای من نقل کرده اند ؟ ⚡عبدالله گفت : به خدایی که کتاب آسمانی بر تو نازل کرده من چیزی نگفتم و زید دروغ می گوید . جمعی از انصار که حاضر بودند ، عرض کردند ای رسول خدا ، عبدالله بزرگ ماست ، سخن کودکی از کودکان انصار را بر ضد او نپذیر ، پیامبر صلی الله علیه و آله عذر آنها را نپذیرفت و در این جا طایفه انصار ، (زین بن ارقم ) را ملامت کردند . پیامبر صلی الله علیه و آله دستور داد ، یکی از بزرگان انصار به نام اسید)
ادامه......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
ادامه مطالب قبل ...
🦋خدمتش آمد و عرض کرد : ای رسول خدا در ساعت مناسبی حرکت کردی ، فرمود : بله آیا نشنیدی رفیقان عبدالله چه گفت ، او گفته است هرگاه به مدینه بازگردد عزیزان ، ذلیلان را خارج خواهند کرد .
⚡اسید عرض کرد تو ای رسول خدا اگر اراده کنی او را بیرون خواهیم کرد ، والله با او مداراکن .
سخنان عبدالله بن ابی به گوش فرزندش رسید . خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد شنیده ام می خواهید پدرم را به قتل برسانید ، اگر چنین است ، به خود من دستور دهید سرش را جدا کرده ، برای شما بیاورم ؛ زیرا مردم می دانند کسی نسبت به پدر و مادرش از من نیکوکارتر نیست ، از آن می ترسم دیگری او را به قتل برساند و من نتوانم بعد از این قاتل پدرم نگاه کنم ، و خدای ناکرده او را به قتل برسانم و مؤ منی را کشته باشم و به دوزخ بروم
🦋پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود مساءله کشتن پدرت مطرح نیست ، مادامی که او با ما مدارا و نیکی کن سپس پیامبر صلی الله علیه و آله دستور داد تمام آن روز و شب را لشکریان را به راه ادامه دهند ، فدا هنگامی که آفتاب برآمد ، دستور توقف داد . لشکریان به قدری خسته شده بودند که
⚡همین که سر به زمین گذاشتند به خواب عمیقی فرو رفتند (هدف پیغمبر صلی الله علیه و آله آن بود که مردم ماجرای دیروز و حرف عبدالله ابن ابی را فراموش کنند . . . ) سر انجام پیامبر صلی الله علیه و آله وارد مدینه شد ، زید بن ارقم می گوید من از شدت اندوه و شرم در خانه ماندم و بیرون نیامدم ،
🦋در این هنگام سوره منافقان نازل شد ، وزید را تصدیق کرد ، و عبدالله را تکذیب کرد ، پیامبر صلی الله علیه و آله گوش زید را گرفت و فرمود : ای جوان خداوند سخن تو را تصدیق کرد . همچنان که آن را چه را به گوش شنیده بودی و در قلب حفظ نموده بودی ، خداوند آیاتی از قرآن را درباره آن چه تو گفته بودی نازل کرد .
⚡در این هنگام عبدالله نزدیک مدینه رسیده بود وقتی خواست وارد شهر شود پسرش آمد و راه را بر پدر بست ، گفت وای بر تو چه می کنی ؟ پسرش گفت به خدا قسم جز به اجازه رسول خدا صلی الله علیه و آله نمی توانی وارد مدینه شوی و امروز می فهمی عزیز و ذلیل کیست ؟
🦋 عبدالله شکایت پسرش را خدمت رسول الله فرستاد . پیامبر صلی الله علیه و آله به پسرش پیغام داد که بگذار پدرت داخل شهر شود ، فرزندش گفت : حالا که اجازه رسول خدا آمد مانعی ندارد .
عبدالله وارد شهر شد ، اما چند روزی بیشتر نگذشت که بیمار گشت و از دنیا رفت (شاید دق مرگ شد)
⚡ هنگامی که این آیات نازل شد و دروغ عبدالله ظاهر گشت ، بعضی به او گفتند آیات شدیدی درباره تو نازل شده خدمت پیامبر صلی الله علیه و آله برو تا برای تو استغفار کند ، عبدالله سرش را تکان داد و گفت : به من گفتید : ایمان بیاور ، آوردم ؛ زکات بده ، دادم ؛ چیزی باقی نمانده بود که بگویید برای محمد صلی الله علیه و آله سجده کن در این جا آیه و اذا قیل لهم تعالوا نازل گردید .
📚وَإِذَا قِيلَ لَهُمۡ تَعَالَوۡاْ يَسۡتَغۡفِرۡ لَكُمۡ رَسُولُ ٱللَّهِ لَوَّوۡاْ رُءُوسَهُمۡ وَرَأَيۡتَهُمۡ يَصُدُّونَ وَهُم مُّسۡتَكۡبِرُونَ (٥)
🌱و چون به آنان گويند: بياييد تا پيامبر خدا براى شما آمرزش بخواهد [از روى كبر و غرور] سرهاى خود را بر مى گردانند، و آنان را مى بينى كه متكبرانه [از حق] روى مى گردانند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌸آیه⬅️إنّي أری ما لا تَروْنَ،
🔹همانا من ان میبینم که شـما نمیبینید.»
«سوره ي انفال، آیه ي 48»
🍓ضرب المثل ⬅️تو مو می بیني و من پیچش مو
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💢↶ در کدام آیه قرآن کریم
اشاره به گفتن «انشاءالله»
در هر کار سفارش شده است؟
💠🔹پروردگار کریم در آیات
۲۳ و ۲۴ سوره کهف سفارش میفرماید:
《وَلَا تَقُولَنَّ لِشَیْءٍ إِنِّی فَاعِلٌ
ذَلِکَ غَدًا إِلَّا أَن یَشَاء الله 》
و هیچگاه با قاطعیت مگو که فردا
چنین کاری را انجام خواهم داد
مگر آنکه آن را وابسته به خواست
و مشیت پروردگار نمایی
◽️⇦ از این آیه میتوان برداشت کرد که
گفتن «انشاءالله» در هر کاری مطلوب است
علاوه بر این آیات بسیاری وجود دارند
که همین عبارت «انشاءالله» در آنها به نقل
از خود پروردگار و پیامبرانش آمده است
↫◄ لذا یک دستور کلی در این آیه
به مؤمنین گوشزد شده که هرگز در مورد
كارى نگو من بعداً آن را انجام میدهم
《وَلا تَقُولَنَّ لِشَیْء إِنِّی فاعِلٌ ذلِکَ غَداً》
◽️⇦ بلکه کمی آینده نگر باش و بگو
مگر اینکه خدا بخواهد انشاءالله
حداقل فایده این کار علاوه بر اینکه خود را
در مقابل خداوند متعال خاضع نشان میدهیم
آن است که اگر بر فرض در تحقق آن فعل
تلاش نمودیم اما به هر دلیل ممکن نشد
که آن را انجام دهیم
خُلف وعده و یا دروغی از ما سر نزده
زیرا تحقق آن فعل را مشروط به خواست
و اراده خداوند متعال نموده بودیم
⤵️ نکتــ✍ـهها
⓵ در سخن گفتن و تصمیم گیرى
خدا را فراموش نكنیم
⓶ هرگز خود را مستقل از خدا ندانیم
و به طور قطع از انجام كارى
هر چند كوچک در آینده خبر ندهیم
⓷ به امكانات و توان خود تكیه نكنیم
در آنچه هم یقین داریم باید انشاءالله بگوئیم
⓸ انسان پیوسته نیازمند خداست
و در هر كارى باید خود را وابسته
به اراده الهى بداند
⓹ اظهار امیدوارى به امدادهاى الهى
از شیوههاى صحیح دعاست
⓺ تداوم ذکر خدا
كوتاهترین راه رسیدن به رشد است
↲تفسیر نور
حجة الاسلام محسن قرائتى
#تفسیر ذیل آیات ۲۳ و ۲۴
سوره#کهف
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
- 📚#دائره_المعارف_قرآن_کریم📚
📋#آیات_نام_دار>
◀️ #آیه_مودت
🌅مزد رسالت، « #مودّت_قربى » است.
این موضوع در آیه ۲۳ شورى آمده؛ از همین رو آن را « آیه #مودّت » یا « آیه قربى » گفتهاند:
*... قُل لاَ أَسئَلُکُم عَلیهِ أَجرًا إِلاّ المَوَدَه فی القُربی و مَن یَقتَرِف حسنَه نَزِد لهُ فیها حُسنًا اِنّ الله عَفور شَکور *.
🌠روایات و مفسران #شیعه ، مقصود از * قربی * را خویشاوندان و نزدیکان #پیامبر صلی الله علیه و آله دانسته اند .
🌅به گفته طبری در بسیاری از روایات اهل سنت #قربی به نزدیکان پیغمبر تفسیر شده است و او خود نیز همین نظر را برگزیند و برخی از این #روایات را نقل میکند
ادامه دارد.....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
17.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۶۵و۶۶
قُلْ هُوَ الْقَادِرُ عَلَىٰ أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عَذَابًا مِنْ فَوْقِكُمْ أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِكُمْ أَوْ يَلْبِسَكُمْ شِيَعًا وَيُذِيقَ بَعْضَكُمْ بَأْسَ بَعْضٍ ۗ انْظُرْ كَيْفَ نُصَرِّفُ الْآيَاتِ لَعَلَّهُمْ يَفْقَهُونَ ﴿٦٥﴾
بگو: او تواناست که از بالای سرتان یا از زیر پاهایتان عذابی بر شما برانگیزد، یا شما را گروه گروه و حزب حزب به جان هم اندازد، [تا وضعتان به اختلافات سنگین و کینه های سخت بیانجامد،] و مزه تلخ جنگ و خونریزی را به هر گروه شما به وسیله گروه دیگر بچشاند؛ با تأمل بنگر چگونه آیات خود را به صورت های گوناگون بیان می کنیم تا بفهمند. (۶۵)
وَكَذَّبَ بِهِ قَوْمُكَ وَهُوَ الْحَقُّ ۚ قُلْ لَسْتُ عَلَيْكُمْ بِوَكِيلٍ ﴿٦٦﴾
و قوم تو [قرآن] را در حالی که حق است تکذیب کردند؛ بگو: من بر [هدایت، پاداش و کیفر] شما کارساز و صاحب اختیار نیستم. (۶۶)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٦٥)
-عذابهاى رنگارنگ!
در اين آيه براى تكميل طرق مختلف تربيتى، تكيه روى مسألۀ تهديد به عذاب و مجازات الهى شده، يعنى همانطور كه خداوند ارحم الراحمين و پناه دهندۀ بىپناهان است همچنين در برابر طغيانگران و سركشان، قهار و منتقم نيز مىباشد.
در اين آيه به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله دستور داده شده است كه مجرمان را به سه نوع مجازات تهديد كند: عذابهايى از طرف بالا و پايين و مجازات اختلاف كلمه و بروز جنگ و خونريزى، لذا مىگويد: «بگو: خداوند قادر است كه مجازاتى از طرف بالا يا از طرف پايين بر شما بفرستد» (قُلْ هُوَ الْقادِرُ عَلى أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عَذاباً مِنْ فَوْقِكُمْ أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِكُمْ) .
«و يا اين كه شما را به صورت دستههاى پراكنده به يكديگر مخلوط كند و طعم جنگ و خونريزى را به بعضى به وسيلۀ بعضى ديگر بچشاند» (أَوْ يَلْبِسَكُمْ شِيَعاً وَ يُذِيقَ بَعْضَكُمْ بَأْسَ بَعْضٍ) .
مسألۀ اختلاف كلمه و پراكندگى در ميان جمعيت به قدرى خطرناك است كه در رديف عذابهاى آسمانى و صاعقهها و زلزلهها قرار گرفته است، و راستى چنين است، بلكه گاهى ويرانيهاى ناشى از اختلاف و پراكندگى به درجات بيشتر از ويرانيهاى ناشى از صاعقهها و زلزلههاست، كرارا ديده شده است كشورهاى آباد در سايۀ شوم نفاق و تفرقه به نابودى مطلق كشيده شده است و اين جمله هشدارى است به همۀ مسلمانان جهان!
و در پايان آيه اضافه مىكند: «بنگر كه چگونه نشانهها و دلايل مختلف را براى آنها بازگو مىكنيم، شايد درك كنند و به سوى حق بازگردند» (انْظُرْ كَيْفَ نُصَرِّفُ الْآياتِ لَعَلَّهُمْ يَفْقَهُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 608
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺