💥 از شعائر الهی چه می دانیم؟
🌹يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُحِلُّوا شَعَائِرَ اللَّهِ...
🍀 اى كسانى كه ايمان آورده ايد! شعائر الهى را (محترم بشمريد! و مخالفت با آنها) را حلال ندانيد.
مائده - ۲
👌«شعائر» جمع «شعیره» و در لغت به معنای علامت و نشانه است. بنابراين «شعائر اللَّه» به معناى نشانه هاى پروردگار است. اما این نشانه های خدا چه مصادیقی دارد و تعظیم آن ها به چه معناست؟
🌸 مصادیقی که برای «شعائر الله» در قرآن ذکر شده در امور مربوط به مناسک حج است شامل خانه خدا، حاجیان، سعی صفا و مروه و حتی حیواناتی که قرار است در حج قربانی شوند،.
اما چنین استعمالی، دایره این اصطلاح را منحصر در مناسک حج نمی کند .
👈 امام خمینی رحمه الله علیه مراسم و سنتهای مذهبی مرتبط با اباعبدالله الحسین علیه السلام را از مهمترین شعائر دینی دانسته و ملاک مصونیت از تحریف این رسومات را عدم مخالفت شعائر با دستوارت دینی و وهن مذهب می داند.
❤️از آیت الله جوادی آملی نیز در تفسیرشان نقل شده که گفته اند: «گرامی داشتن شعائر و علامت های الهی و عظیم شمردن و بزرگداشت آن نشانه برخورداری تعظیم کننده از تقوای قلب است. تعظیم این شعائر که از تقوای قلب، نشأت می گیرد فضیلتی دینی است و به شعائر حج اختصاص ندارد. هر چند قسمت مهم آن درباره حج و عمره وارد شده است. هر چه نام خدا و نشان اوست از شعائر الهی محسوب می شود و همه عبادات و مراکز عبادی مانند مساجد و مشاهد انبیا و اولیای معصوم چنین است».
🌱هر روز یک نکته از کلام دوست را بر قلب خود حک کنیم.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💐 توصیه قران کریم: عدالت، همیشه و همه جا حتی با دشمنان💐
🌹يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلَّا تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ
🌷اى كسانى كه ايمان آوردهايد، براى خدا به پاى خيزيد و به عدل گواهى دهيد.
🌷دشمنى با گروهى ديگر وادارتان نكند كه عدالت نورزيد.
🌷عدالت پیشه کنید كه به تقوى نزديكتر است، و از خدا بترسيد كه او به هر كارى كه مىكنيد آگاه است.
(مائده ۸)
🌻از داشتن خدایی لذت ببر که حتی پشت دشمنانش ایستاده و اجازه نمی دهد به دشمنانش ظلم کنیم...
👌اگر دلت گرفته و دنبال یک بهانه خوب برای گریه کردنی، برای مظلومیت قرآن کریم گریه کن....همه ظلم های دیگر منشاء در غریبی کتاب خدا داره...
💪 تمرین قرآنی: مکررا زمزمه کنیم: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ ( اى كسانى كه ايمان آوردهايد، براى خدا به پاى خيزيد).
🥀 یکی از بهترین موارد قیام لِلَّهِ، تلاش یرای کاهش غربت قرآن کریم است.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💥 یک نشانه مهم ایمان به خداوند
🌹وَ عَلَى اللَّهِ فَتَوَكَّلُوا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ
🍀 و بر خدا توکل کنید، اگر از مؤمنین هستید .
﴿مانده ۲۳﴾
🙏شرایط یک وکیل خوب چیست؟
۱- علم کافی
۲- توانایی و قدرت کافی
۳-پذیرش وکالت
همه این شرایط در خداوند متعال جمع است، پس چه وکیلی بهتر از خداوند علیم و قادر متعال؟
🌸 چرا در این آیه شریفه توکل از نشانه های ایمان به خداوند شمرده شده است؟!
👈چطور ممکن است انسان به اسماء و صفات خداوند از قبيل عالم، قادر، وکیل، رحیم و ... ایمان داشته باشد اما امور خود را به خداوند واگذار نکند و راضی به رضای او نشود؟
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
✨
#تفسیر_قرآن: سوره بقره
آیه ۱۶۸ :
يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ ۚ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ
ای مردم، از آنچه در زمین است حلال و پاکیزه را تناول کنید و پیروی نکنید وساوس شیطان را، محققا شیطان از برای شما دشمنی آشکار است.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
✅دیدن تمامی اعمال در یک لحظه در قیامت
✍ چگونه میشود انسان در قیامت در یک لحظه به تمامی اعمال خود، از اول زندگی تا لحظه مرگش، احاطه و علم پیدا میکند؟
به این آیه توجه کنید:
وَ وُضِعَ الْكِتَابُ فَتَرَى الْمُجْرِمِينَ مُشْفِقِينَ مِمَّا فِيهِ وَيَقُولُونَ يَا وَيْلَتَنَا مَالِ هذَا الْكِتَابِ لَا يُغَادِرُ صَغِيرَةً وَلَا كَبِيرَةً إِلَّا أَحْصَاهَا وَوَجَدُوا مَا عَمِلُوا حَاضِرًا وَلَا يَظْلِمُ رَبُّكَ أَحَدًا.[کهف آیه 49]
در روز قیامت كتاب گذارده ميشود، پس تو ای پيغمبر! میبينی كه مردمان مجرم از آنچه در آن هست به خوف و ترس میافتند و ميگويند:
ای وای بر ما! اين چه كتابی است كه از شمارش هيچ عمل كوچكی و يا بزرگی دريغ نكرده است. و آنچه را كه در دنيا بجای آورده بودند، همه را یکجا حاضر میيابند و پروردگار تو به هيچ كس ظلم نمیكند
زمان از خصوصیات عالم دنیاست و در قیامت زمان به این صورت که در دنیا هست نمیباشد
وقتی كه بشر برای حساب و كتاب محشور میشود از زمان بالاتر میرود و در یک لحظه بر تمام أفعال و كردار خود، اطّلاع پيدا ميكند، در واقع چنانچه زمان برداشته شود، ديگر گذشته و آينده و حال برای ما مساوی است و ما ميتوانيم با يك نظر به تمام آنها نگاه کنیم،
چون آنچه بين ما و موجودات گذشته و آینده، فاصله میاندازد زمان است و با برداشته شدن زمان ديگر گذشته و آینده معنی ندارد،
زمان حضرت آدم با زمان حضرت نوح و ديگر پیامبران و يا زمان ائمه يكسان خواهد شد و همه و همه یکجا حاضر و در یک رديف هستند.
📕 معادشناسی علامه طهرانی ج ۶، ص ۱۰۷ – ۱۰۸
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💟 #دائره_المعارف_قرآن_کریم 💟
💠اجتهاد
#منابع_اجتهاد
📃 در بهکارگیرى #منابع اجتهاد، نظم و ترتیب خاصّى وجود دارد ; زیرا بعضى از آنها #حکم واقعى ( اعمّ از واقعى اوّلى یا واقعى تنزیلى ) را بیان مىکند و مجتهد باید در مرحله نخست، به اینگونه ادلّه مراجعه کند
📃 و برخی دیگر از #منابع ، صرفاً وظیفه عملی انسان هنگام شک و تحیّر را تبیین میکند و بعضی در #مقامی که هیچ یک از منابع کاربرد نداشته باشد ، مشکل میکند .
👈1. #قرآن_مجید
📜 از مهمترین منابع #استنباط که بهسبب صدور قطعى آن از ناحیه خدا و اعجاز جاوید آن در میان منابع ویژگى خاصى دارد، #قرآن_کریم است.
📃 #تحدّى قرآن در آیاتى چند نظیر اسراء / ۸۸ ; هود / ۱۳ـ۱۴ ; یونس ۳۸ ، اهمیت مسلمانان به #حفظ آیات قرآن ، وجود نویسندگان وحی که آیات را بدون فزونی و کاستی مینوشتند
📜و اهمیت #تلاوت قرآن میان مسلمانان ، همه بر غیر قابل تردید بودن قرآن مهر تایید میزند و آن را #حجّتی قطعی حتی برای آیندگان تا دامنه قیامت قرار میدهد :
* و اوحی الیّ هذا القرآن لانذرکم به و من بلغ .... * ( انعام ۱۹ )
📃نصوص قرآن ، #حجتی قطعی است ؛ زیرا احتمال #خلاف در آن وجود ندارد .
📜 #ظواهر آن نیز برای همه حجت است و به مخاطب یا زمانی خاص اختصاص ندارد ؛ زیرا شارع مقدس در #تفهیم و تفهّم شیوهای تازه ابداع نکرده ، بلکه همان سیره شایع #عقلایی را امضا کرده است .
📃انسانها با هر لغت و #لهجهای با یکدیگر تفاهم دارند ، بر اساس ظاهر کلام متکلم عمل میکنند و به #لوازم آن ملتزم میشوند و احتمال خلاف را پس از جستجو از مخصّص و مقیّد و #معارض ملغا میدانند .
ادامه دارند ........
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیرقرآنکریم
#هودآیه۶۷الی۶۹
وَ أَخَذَ الَّذِينَ ظَلَمُوا الصَّيْحَةُ فَأَصْبَحُوا فِي دِيارِهِمْ جاثِمِينَ «هود آیه67»
و ستمگران را صيحهاى (آسمانى) فرا گرفت، پس در خانههايشان به روى در افتادند (و مردند).
كَأَنْ لَمْ يَغْنَوْا فِيها أَلا إِنَّ ثَمُودَ كَفَرُوا رَبَّهُمْ أَلا بُعْداً لِثَمُودَ «هود آیه68»
آنچنان (قوم ثمود در اثر اين صيحه و زلزله نابود شدند) كه گويى هرگز در آنجا ساكن نبودهاند، بدانيد كه همانا ثمود به پروردگارشان كفر ورزيدند. بدانيد كه ثمود (از رحمت الهى) دور باد.
وَ لَقَدْ جاءَتْ رُسُلُنا إِبْراهِيمَ بِالْبُشْرى قالُوا سَلاماً قالَ سَلامٌ فَما لَبِثَ أَنْ جاءَ بِعِجْلٍ حَنِيذٍ «هود آیه69»
و همانا فرستادگان ما (كه فرشتگانى به صورت انسان بودند)، ابراهيم را مژده آورده گفتند: سلام، (ابراهيم نيز) گفت: سلام. پس زمانى نگذشت كه گوسالهى بريانى را (براى پذيرايى) نزد آنان آورد.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh