اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَيَجْمَعَنَّكُمْ إِلَىَ يَوْمِ الْقِيَامَةِ لَا رَيْبَ فِيهِ وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثًا
نساء-87
خداوند، معبودی جز او نیست! و به یقین، همه شما را در روز رستاخیز -که شکی در آن نیست- جمع میکند! و کیست که از خداوند، راستگوتر باشد؟
پیام ها:
- مبدأ و معاد هر دو به دست یك خداست. «اللّه لااله الا هو لیجمعنكم...»
- قیامت روز جمع شدن همه براى حسابرسى است، پس باید در راه جلب رضاى او كوشش كرد و تنها او را پرستید. «لیجمعنّكم الى یوم القیامة»
- با آن همه دلایل بر معاد (مثل عدالت خدا، حكمت او، نشانه هاى رستاخیز در طبیعت و حیات آن پس از مرگ در زمستان، خواب و بیدارى، تجدید سلول هاى بدن و ...) جایى براى تردید در قیامت نیست. «لاریب»
- هرجا كه غفلت بیشتر باشد، مربّى باید هشدارهاى قاطع ترى دهد. (نشانه هاى تأكید در آیه: حرف لام، نون تأكید ثقیله، جمله «لاریب»، جمله «اصدق حدیثاً»، همه به خاطر غفلت انسان از قیامت است.)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌹أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَٰهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَىٰ عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَىٰ سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَىٰ بَصَرِهِ غِشَاوَةً فَمَنْ يَهْدِيهِ مِنْ بَعْدِ الله أَفَلَا تَذَكَّرُونَ🌹
پس آیا كسی كه معبودش را هوای نفس قرار داده، دیدی؟ خدا او را از روی آگاهی خود [بر اینكه شایسته هدایت نیست] گمراه كرد، و بر گوش و دلش مُهرِ [تیره بختی] نهاد، و بر چشم [دلش] پردهای قرار داده است، پس بعد از خدا چه كسی است كه او را هدایت كند؟ آیا متذكّر [حقایق] نمی شوید؟
📚سوره جاثیه، آیه 23
👈پیامبر اکرم صلّیاللّهُ عَلیهِ وَآلِه وَسلّم می فرمایند:
🌹أعدى عَدوِّكَ نَفسُكَ الَّتي بَينَ جَنبَيكَ
دشمن ترين دشمن تو، #نَفْس توست كه ميان دو پهلويت قرار دارد.
📚بحار الأنوار، ج 70، ص64
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📖#دائره_المعارف_قران_کریم 📖
🅰 #آرامش>
◀️ #انواع_آرامش
🔶آرامش، خود #ماهیّتى روحى و روانى دارد؛ امّا از آنجا که عوامل پدیدآورنده آن و موانع به هم زننده آن ممکن است ماهیّتى #اعتقادى، روانى یا طبیعى داشته باشند مىتوان به #تنویع و تقسیم آن پرداخت .
👈1. #آرامش_اعتقادى
🔷تقاضاى #ابراهیم از خداوند براى مشاهده نمونهاى کوچک از #رستاخیز، براى دستیابى به نوعى آرامش اعتقادى بوده است.
🔶او به این #وعده الهى، ایمانى کامل و محکم داشت؛ امّا ذهن انسان به طور طبیعى #باورهاى غیر محسوس را به سان باورهای محسوس پذیرا نگشته ، همواره #پرسشهایی در باره ماهیّت و کیفیّت انها در پندار می آفریند .
🔷این پرسش ها آرامش و ثبات #اعتقادی انسان مومن را از او میگیرد ؛
از این روی ابراهیم برای #رهایی از این حالت ، خواهان مشاهده چگونگی تحقق آن #فعل الهی میشود . ( بقره ۲۶۰ )
🔶#حواریون عیسی نیز بنا به دیدگاه برخی تفاسیر از عیسی #مائده_ای آسمانی طلبیدند تا به وسیله آن ، پیامبری او و درستی ادعاهایش برایشان #آشکار شود یا با خوردن آن به #آرامش اعتقادی دست یابند . ( مائده ۱۱۲ - ۱۱۴ )
ادامه دارد ........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
12.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قرآن کریم
#نساء آبه ۲۹
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَأْكُلُوا أَمْوَالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْبَاطِلِ إِلَّا أَنْ تَكُونَ تِجَارَةً عَنْ تَرَاضٍ مِنْكُمْ ۚ وَلَا تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيمًا ﴿٢٩﴾
ای اهل ایمان! اموال یکدیگر را در میان خود به باطل [و از راه حرام و نامشروع] مخورید، مگر آنکه تجارتی از روی خشنودی و رضایت میان خودتان انجام گرفته باشد. و خودکشی نکنید؛ زیرا خدا همواره به شما مهربان است. (۲۹)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٢٩)
-بستگى سلامت اجتماع به سلامت اقتصاد!
اين آيه در واقع زير بناى قوانين اسلامى را در مسائل مربوط به «معاملات و مبادلات مالى» تشكيل مىدهد، و به همين دليل فقهاى اسلام در تمام ابواب معاملات به آن استدلال مىكنند، آيه خطاب به افراد با ايمان كرده و مىگويد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! اموال يكديگر را به باطل (و از طرق نامشروع) نخوريد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَأْكُلُوا أَمْوالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْباطِلِ) .
بنابراين، هر گونه تجاوز، تقلب، غش، معاملات ربوى، معاملاتى كه حد و حدود آن كاملا مشخص نباشد، خريد و فروش اجناسى كه فايدۀ منطقى و عقلايى در آن نباشد، خريد و فروش وسايل فساد و گناه، همه در تحت اين قانون كلى قرار دارد. در جملۀ بعد به عنوان يك استثناء مىفرمايد : «مگر اين كه (تصرف شما در اموال ديگران از طريق) تجارتى باشد كه با رضايت شما انجام مىگيرد» (إِلاّ أَنْ تَكُونَ تِجارَةً عَنْ تَراضٍ مِنْكُمْ) .
در پايان آيه، مردم را از قتل نفس باز مىدارد و ظاهر آن به قرينۀ آخرين جملۀ آيه نهى از خودكشى و انتحار است، مىفرمايد: «و خودكشى نكنيد، خداوند نسبت به شما مهربان است» (وَ لا تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ إِنَّ اللّهَ كانَ بِكُمْ رَحِيماً) .
در حقيقت قرآن با ذكر اين دو حكم پشت سر هم اشاره به يك نكتۀ مهم اجتماعى كرده است و آن اين كه اگر روابط مالى مردم بر اساس صحيح استوار نباشد و اقتصاد جامعه به صورت سالم پيش نرود و در اموال يكديگر به ناحق تصرف كنند، جامعه گرفتار يك نوع خودكشى و انتحار خواهد شد، و علاوه بر اين كه انتحارهاى شخصى افزايش خواهد يافت، انتحار اجتماعى هم از آثار ضمنى آن است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 393
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
9.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۳۰
وَمَنْ يَفْعَلْ ذَٰلِكَ عُدْوَانًا وَظُلْمًا فَسَوْفَ نُصْلِيهِ نَارًا ۚ وَكَانَ ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرًا ﴿٣٠﴾
و هر که خوردن مال به باطل و قتل نفس را از روی تجاوز [از حدود خدا] و ستم [بر خود و دیگران] مرتکب شود، به زودی او را در آتشی [آزار دهنده و سوزان] درآوریم؛ واین کار بر خدا آسان است. (۳۰)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٣٠)
-در اين آيه به مجازات كسانى كه از قوانين الهى سرپيچى كنند اشاره كرده و مىفرمايد: «و هر كس اين عمل را از روى تجاوز و ستم انجام دهد (و خود را آلودۀ خوردن اموال ديگران به ناحق سازد و يا دست به انتحار و خودكشى زند، نه تنها به آتش اين جهان مىسوزد بلكه) در آتش قهر و غضب پروردگار (نيز) خواهد سوخت» (وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ عُدْواناً وَ ظُلْماً فَسَوْفَ نُصْلِيهِ ناراً) .
در پايان آيه مىفرمايد: «و اين كار براى خدا آسان است» (وَ كانَ ذلِكَ عَلَى اللّهِ يَسِيراً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 393
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_505
🌹 #آیات_29_30 #سوره_نساء
🌸 يا َأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَأْكُلُواْ أَمْوَالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْبَاطِلِ إِلَّآ أَنْ تَكُونَ تِجَارَةً عَنْ تَرَاضٍ مِّنْكُمْ وَلَا تَقْتُلُواْ أَنْفُسَكُمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيما (29) و من يفعل ذلك عدوانا و ظلما فسوف نصليه نارا و كان ذلك على الله يسيرا (30)
ً
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! اموال یكدیگر را در میان خود به باطل نخورید، مگر اینكه تجارتى با رضایت یكدیگر باشد. و خود (و یكدیگر) را نكشید، همانا خداوند نسبت به شما همواره مهربان بوده است. (29) و هر کسی از روی تجاوز و ستم چنان کند پس به زودی او را در آتشی وارد سازیم و این کار بر خداوند آسان است. (30)
🌷 #لا_تأكلوا: نخوريد
🌷 #نصلیه: وارد سازیم
🌷 #نار: آتش
🌷 #یسیر: آسان
🌸 این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. #خداوند نسبت به لقمه هایی که می خوریم معاملات و مبادلات مالی حساس است پس مراقب باشیم که هر لقمه ای را نخوریم و هر معامله ای انجام ندهیم لذا خطاب به مؤمنين مى فرمايد: يا أيها الذين ءامنوا لا تأكلوا أموالكم بينكم بالباطل: ای کسانی که ایمان آورده اید! اموال یکدیگر را در میان خود به باطل نخورید. بنابراین اگر از راه قمار بازی و شرط بندی ، رشوه و ربا و یا از راه فریب و نیرنگ و یا از راه دزدی و یا از راه فروش اجناسی که فروختن آن روا نیست اموالی به دست آید این #اموال باطل و حرام است. امام محمد باقر علیه السلام در ذیل این آیه فرمودند: ربا ، قمار، کم فروشی و ظلم از مصادیق باطل است.
🌸 در جمله بعد به #تجارت اشاره می کند و می فرماید: إلا أن تكون تجارة عن تراض منكم: مگر اینکه تجارتی با رضایت یکدیگر باشد. مصرف اموال در صورتی برای شما حق است که از راه تجارت و با رضایت طرفین باشد. سپس مردم را از #خودکشی نهی می کند و می فرماید: و لا تقتلوا أنفسكم إن الله کان بکم رحیما: و خود را نکشید ، همانا خداوند نسبت به شما همواره مهربان بوده است. خوردن اموال حرام و خودکشی را در یک آیه کنار هم آورده زیرا هر دو خودکشی است در خوردن اموال حرام روح و روان خود را از بین می برد و در خودکشی جان و جسم خود را از بین می برد. در حقیقت #قرآن با ذکر این دو حکم پشت سر هم به یک نکته مهم اجتماعی اشاره می کند و آن اینکه اگر اقتصاد جامعه بصورت سالم پیش نرود و مردم در اموال یکدیگر به ناحق تصرف کنند ، جامعه گرفتار یک نوع خود کشی خواهد شد.
🌸 سپس در ادامه و در آیه بعد به مجازات کسانی که از قوانین الهی سر پیچی کنند و از روی تجاوز و ستم اموال دیگران را به ناحق تصرف کند و یا دست به خود کشی بزند را بیان می کند و می فرماید: و من یفعل ذلك عدوانا و ظلما فسوف نصليه نارا: و هر کسی از روی #تجاوز و #ستم چنان کند پس به زودی او را در آتشی وارد سازیم. پس اگر کسی اموال دیگران را تصرف کرده و یا حق الناسی بر گردن دارد تا فرصت هست جبران کند و اموال دیگران را به صاحبانش برگرداند و اگر حقی بر گردن دارد ادا کند.
🌸 اما برای خود کشی فرصت جبران نیست زیرا آدمی همه ظرفیت و استعداد و این بدن که آفریننده آن #خداوند است را به آتش کشید به این خاطر می گوید فسوف نصليه نارا: به زودی او را در آتش وارد می سازیم. و در پایان آیه می فرماید: و کان ذلك على الله يسيرا: و اين کار بر خداوند آسان است. امام صادق عليه السلام فرمود: هر کسی به عمد #خودکشی کند، برای همیشه در جهنم است. سپس همین آیه را تلاوت فرمود. پس هیچ وقت و هرگز و حتی به شوخی و در هنگام عصبانیت و مشکلات نگوییم می خواهیم خود را بکشیم زیرا یک لحظه غفلت، آتش جهنم را در پیش دارد زیرا قتل نفس یعنی به آتش کشیدن ظرفیت و استعداد خداوند پس اگر مشکلی هست باید با گفتگو حل کرد و یا به دنبال راه حل باشیم.
🔹 پيام های آیات29و30سوره نساء 🔹
✅ مالكیّت فردى محترم است و تصرّف در اموال دیگران، جز از راه معاملات صحیح و بر اساس رضایت، #حرام است.
✅ #جامعه، داراى روح واحد و سرنوشت مشترک است. اموال دیگران را همچون اموال خودتان محترم بدانید.
✅ هر نوع تصرّفى كه بر مبناى «حقّ» نباشد، ممنوع است.
✅ داد و ستدها باید با رضایت طرفین باشد، نه با اجبار واكراه.
✅ جان انسان محترم است، لذا خودكشى ویا دیگركشى حرام است.
✅ #احكام و مقرّرات اسلام پرتوى از رحمت خداوند است.
✅ #قصد و #انگیزه ، نقش اصلی را در کیفر یا پاداش دارد.
✅ فردی که #خودکشی می کند برای همیشه در آتش جهنم خواهد بود.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
5.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قرآن_در_طبیعت
خـدای مهــربان
با دوستــان نزدیکش
اینگونه رفتار خواهد کرد.
📖سوره واقعه آیه ۹۱_۸۸
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂 مراقب رفتارمان با دیگران باشیم. 🍂
🔶وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ
الَّذِي جَمَعَ مَالاً وَعَدَّدَهُ
يَحْسَبُ أَنَّ مَالَهُ أَخْلَدَهُ
⚡️ترجمه :
واى بر هر عيب جوى طعنه زن.
آنكه مالى جمع كرد و شماره اش كرد.
او خيال مى كند كه اموالش او را جاودان ساخته است.
🍁در سوره حجرات، از مسخره کردن، عیبجویی، و لقب زشت دادن به یکدیگر نهی شده.
❌اما در سوره همزه، فرموده است:
وای بر عیبجویان. 😱
و عذاب سختی هم برای این افراد بیان شده است.
💥عیبجویی منفی، آن است که شخص بخواهد به این وسیله خودش را برتر، و دیگری را حقیر نشان دهد.
⚡️يكى از آفات و خطرات ثروت اندوزى، برتر دیدنِ خود، و تحقير دیگران است .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh