(آيه ١٤١)
-صفات منافقان!
اين آيه و آيات بعد قسمتى ديگر از صفات منافقان و انديشههاى پريشان آنها را بازگو مىكند، مىگويد: «منافقان كسانى هستند كه هميشه مىخواهند از هر پيشامدى به نفع خود بهرهبردارى كنند، اگر پيروزى نصيب شما شود فورا خود را در صف مؤمنان جا زده، مىگويند آيا ما با شما نبوديم و آيا كمكهاى ارزندۀ ما مؤثر در غلبه و پيروزى شما نبود؟
بنابراين، ما هم در تمام اين موفقيتها و نتايج معنوى و مادى آن شريك و سهيميم» (الَّذِينَ يَتَرَبَّصُونَ بِكُمْ فَإِنْ كانَ لَكُمْ فَتْحٌ مِنَ اللّهِ قالُوا أَ لَمْ نَكُنْ مَعَكُمْ) .
اما اگر بهرهاى از اين پيروزى نصيب دشمنان اسلام شود، فورا خود را به آنها نزديك كرده، مراتب رضامندى خويش را به آنها اعلام مىدارند و مىگويند: «اين ما بوديم كه شما را تشويق به مبارزۀ با مسلمانان و عدم تسليم در برابر آنها كرديم؛ بنابراين، ما هم در اين پيروزيها سهمى داريم» ! (وَ إِنْ كانَ لِلْكافِرِينَ نَصِيبٌ قالُوا أَ لَمْ نَسْتَحْوِذْ عَلَيْكُمْ وَ نَمْنَعْكُمْ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ) .
به اين ترتيب اين دسته با فرصت طلبى مخصوص خود، گاهى «رفيق قافله» اند و گاهى «شريك دزد» و عمرى را با اين دو دوزه بازى كردن مىگذرانند!
ولى قرآن سر انجام آنها را با يك جملۀ كوتاه بيان مىكند و مىگويد: بالاخره روزى فرا مىرسد كه پردهها بالا مىرود و نقاب از چهرۀ زشت آنان برداشته مىشود.
آرى! «در روز قيامت خداوند در ميان شما قضاوت مىكند» (فَاللّهُ يَحْكُمُ بَيْنَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ) .
و براى اين كه مؤمنان واقعى مرعوب آنان نشوند در پايان آيه اضافه مىكند: «هيچ گاه خداوند راهى براى پيروزى و تسلط كافران بر مسلمانان قرار نداده است» (وَ لَنْ يَجْعَلَ اللّهُ لِلْكافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلاً) .
يعنى كافران نه تنها از نظر منطق بلكه از نظر نظامى و سياسى و فرهنگى و اقتصادى و خلاصه از هيچ نظر بر افراد با ايمان، چيره نخواهند شد. و اگر پيروزى آنها را بر مسلمانان در ميدانهاى مختلف با چشم خود مىبينيم به خاطر آن است كه بسيارى از مسلمانان مؤمنان واقعى نيستند، نه خبرى از اتحاد و اخوت اسلامى در ميان آنان است و نه علم و آگاهى لازم كه اسلام آن را از لحظۀ تولد تا لحظۀ مرگ بر همه لازم شمرده است دارند، و چون چنانند طبعا چنينند!
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 467
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_606
🌹 #آیه_141 #سوره_نساء
🌸 الَّذِينَ يَتَرَبَّصُونَ بِكُمْ فَإِنْ كَانَ لَكُمْ فَتْحٌ مِنَ اللَّهِ قَالُواْ أَلَمْ نَكُنْ مَّعَكُمْ وَإنْ كَانَ لِلْكاَفِرِينَ نَصِيبٌ قَالُواْ أَلَمْ نَسْتَحْوِذْ عَلَيْكُمْ وَ نَمْنَعْكُمْ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ فَاللَّهُ يَحْكُمُ بَيْنَكُمْ يَوْمَ الْقِياَمَةِ وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ للِكاَفِرينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلا
ً
🍀 ترجمه: آنان كه همواره حوادثی را برای شما انتظار می برند، اگر از سوی خدا برای شما پیروزی رسد، می گویند: مگر ما با شما [در میدان جنگ] نبودیم؟ و اگر برای كافران بهره ای اندک باشد، به آنان می گویند: آیا بر شما مسلّط نبودیم؟ و شما را [از آسیب مؤمنان ] مانع می شدیم. خدا روز قیامت میان شما داوری می كند؛ و خدا هرگز هیچ راه سلطه ای به سود كافران بر ضد مؤمنان قرار نداده است.
🌷 #یتربصون: انتظار می کشند
🌷 #فتح: پیروزی
🌷 #نستحوذ: مسلط بودیم
🌷 #نمنعکم: مانع می شدیم
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. اين آیه درباره عبدالله بن ابی، رئیس منافقان و یاران او نازل شده که در جنگ احد شرکت نکردند و هر وقت مسلمانان در جنگ پیروز می شدند به مسلمانان می گفتند: آیا ما با شما نبودیم؟ و هر وقت کافران پیروز می شدند به کافران می گفتند: آیا ما شما را از اسرار مسلمین آگاه نساختیم.
🌸 اين آيه و آيات بعد قسمتى ديگر از ویژگی های #منافقان و انديشه هاى آنها را بازگو مى كند که می فرماید: الَّذِينَ يَتَرَبَّصُونَ بِكُمْ فَإِنْ كَانَ لَكُمْ فَتْحٌ مِنَ اللَّهِ قَالُوٓا أَلَمْ نَكُنْ مَعَكُمْ وَإِنْ كَانَ لِلْكَافِرِينَ نَصِيبٌ قَالُوٓا أَلَمْ نَسْتَحْوِذْ عَلَيْكُمْ وَنَمْنَعْكُمْ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ: آنان كه همواره حوادثی را برای شما انتظار می برند، اگر از سوی خدا برایتان پیروزی رسد، میگویند: مگر ما با شما نبودیم؟ و اگر برای كافران بهره ای اندک [از پیروزی] باشد، به آنان می گویند: آیا بر شما مسلّط نبودیم؟ و شما را [ از آسیب مؤمنان ] مانع می شدیم. منافقان كسانى هستند كه هميشه مى خواهند از هر پيشامدى به نفع خود بهره ببرند، اگر مسلمانان پيروز شود فوراً خود را در صف #مؤمنان جا زده، مى گويند آيا ما با شما نبوديم و آيا كمک هاى ارزنده ما مؤثّر در پيروزى شما نبود؟ بنابراين، ما هم در تمام اين موفقيّت ها و نتايج معنوى و مادى آن شريک و سهيميم.
🌸 امّا اگر بهره اى از اين پيروزى نصيب دشمنان اسلام شود، فوراً خود را به آنها نزديک كرده، و مى گويند: اين ما بوديم كه شما را تشويق به مبارزه با مسلمانان در برابر آنها كرديم؛ بنابراين، ما هم سهمى داريم. سپس #قرآن درباره سرانجام آنها مى فرماید: فَاللّهُ يَحْكُمُ بَيْنَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ: پس خدا روز قیامت میان شما داوری می کند. براى اين كه #مؤمنان واقعى مرعوب آنان نشوند در پايان آيه اضافه مى كند: وَ لَنْ يَجْعَلَ اللّهُ لِلْكافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلاً: و خدا هرگز هیچ راه سلطه ای به سود کافران بر ضد مؤمنان قرار نداده است. يعنى #كافران نه تنها از نظر منطق بلكه از نظر نظامى و سياسى و فرهنگى و اقتصادى و خلاصه از هيچ نظر بر افراد با ايمان، چيره نخواهند شد. و اگر پيروزى آنها را بر مسلمانان در ميدان هاى مختلف با چشم خود مىبينيم به خاطر آن است كه بسيارى از مسلمانان مؤمنان واقعى نيستند، نه خبرى از اتّحاد اسلامى در ميان آنان است.
🔹 پيام های آیه 141 سوره نساء 🔹
✅ #منافقان فرصت طلبند واز هر پیشامدى به سود خود بهره مى گیرند.
✅ #روز_قیامت، با داورى به حقّ خدا، همه ى نیرنگ ها و نفاق ها آشكار مى شود.
✅ #مؤمنان، حقِ پذیرفتن سلطه ى كافران را ندارند، و سلطه پذیرى نشانه نداشتن ایمان واقعى است.
✅ باید كارى كرد كه #كافران از سلطه بر مؤمنان براى همیشه مأیوس باشند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ع)
#قسمت_هجدم
🦋تجديد روحيه قوا، و تعقيب دشمن🦋
🌱وقتى كه خبر حركت لشكر اسلام در تعقيب لشكر كفر، به ابوسفيان رسيد، و دانست كه لشكر اسلام كمال آمادگى را دارد و تا حمراء الاسد آمده است، با ياران خود تصميم گرفتند كه به سرعت به مكه بگريزند.
🌻ولى به خيال خود، براى اين كه مسلمانان را بترسانند، نعيم بن مسعود اشجعى را در راه ديدند، به او گفتند: كجا مىروى؟ او گفت: براى خريد گندم به مدينه مىروم.
🌱ابوسفيان به او گفت: اگر به حمراء الاسد بروى و پيام مرا به محمد، برسانى، فلان قدر خرما و كشمش به تو خواهم داد، او گفت: مانعى ندارد، پيام شما را مىرسانم.
🌿ابوسفيان گفت: به پيامبر اسلام و مسلمانان خبر بده كه: ابوسفيان و بتپرستان قريش با لشكر انبوهى به سرعت به سوى مدينه مىآيد، تا بقيه ياران پيامبر را از پاى در آورند.
🌱نعيم بن مسعود به حمراء الاسد، آمد، و جريان را گفت كه انبوهى از لشكر دشمن به سوى مدينه مىآيند، برگرديد، خطر بسيار است.
🌿پيامبر و مسلمانان گفتند: حَسبُنَا اللهُ وَ نِعمَ الوَكِيلُ؛ خدا ما را كافى است و او بهترين مدافع است. آن گاه با پيام جبرئيل، پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به مدينه بازگشت و دشمنان بر اثر رعب و وحشتى كه از مسلمانان، در دلشان افتاده بود، به سوى مكه گريختند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_شحات_محمد_انور
📖 سوره مبارکه انسان (آیه ۸ )
#مقام_سگاه
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
تفسیر سوره فجر 👇
⚪️ فرمود ما شما را داریم امتحان میکنیم، شما که نمیمیرید نمیپوسید مرگ را میمیرانید این حرفهای آسمانی است که قرآن به ما گفته است مگر انسان میمیرد؟ انسان مرگ را میمیراند
🔴﴿کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ﴾[12] نه «یذوقه الموت»! هر ذائقی مذوق خودش را هضم میکند و از آن میگذرد. ما هستیم و مرگ نیست که نیست که نیست! مرگی در کار نیست بعد از مرگ. وارد صحنه برزخ شدیم ما هستیم و مرگ نیست، وارد صحنه قیامت شدیم ما هستیم و مرگ نیست،
🌕 از صراط و اینها میگذریم ما هستیم و مرگ نیست، ـ انشاءالله ـ وارد بهشت شدیم ما هستیم و مرگ نیست ما هستیم که هستیم! این #موجود_ابدی است. این را قرآن گفت:
﴿وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنی آدَم﴾؛
آن وقت این خیلی حیف است که آدم خودش را هدر بدهد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
💎رمز مستجاب الدعوه شدن
اولاً آنهایی که #عقل و #فهم شان کامل میشود و اولوالالباب میشوند، از خدا و اهلبیت علیهمالسّلام چیزهای خوب و بزرگ میخواهند.
آنها میبینند ما عقلمان کامل است و بزرگ شدهایم، به ما میدهند.
پس چیزی بخواهید که خدا برای شما میخواهد.
این رمز مستجاب الدعوه شدن است.
به آن صورت مستحاب الدعوه نشدید بهتر است.
دعاهایتان مستجاب نشود. ولی وقتی عقلتان کامل شد
🌟«وَمَا تَشَاءُونَ إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ»📚 (انسان/۳۰)،
و هرچه که خدا میخواهد شما بخواهید، برایتان سریعاً انجام میشود.
اینها برای این است که ما به خدا و رحمت خدا #ایمان داشته باشیم و مأیوس نباشیم.
💠استاد حاج آقا زعفریزاده
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
خداوند میفرماید
“ان ربک لبالمرصاد”
” حقا که پروردگار تو درکمینگاه ستمکاران است”
مرصاد یعنی کمینگاه مرصاد فقط برای فرعون و امثال او نیست بلکه هرکس دارای مرصاد میباشد
حتی نماز شب خوان هم دارای مرصاد است
🌕صاحب دلی فرمود
“ان ربک لبالمرصاد” از کنار #تخت_فرعون شروع میشود تا #کنار_سجاده ی آدم می آید
🔴یعنی گوشمالی و تادیب یا عقاب خداوند دارای مراتب است؛ برای هرکس به #تناسب_خودش؛
مثلا نماز شب خوان اگر #عُجب پیدا کند،برای نماز شب #بیدار_نمیشود یا آن #حال را از او میگیرند
خیلی باید مراقب اعمال خود باشیم
💢حضرت آیت الله فاطمی نیا
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 وَ يا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ يُرْسِلِ السَّماءَ عَلَيْكُمْ مِدْراراً وَ يَزِدْكُمْ قُوَّةً إِلى قُوَّتِكُمْ وَ لا تَتَوَلَّوْا مُجْرِمِينَ «52هود»
🔵 و (هود گفت) اى قوم من! از پروردگارتان #طلب_آمرزش كنيد، سپس به سوى او باز گرديد و توبه نماييد تا او از آسمان پى در پى بر شما باران بفرستد، (چنانكه گويى همهى آسمان در حال ريزش است) و نيرويى بر نيروى شما بيفزايد، و (از راه حق) به خاطر گناه اعراض نكنيد و روى برنتابيد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌺🌱بخشش 🌱🌺
(انس ) گويد: نزد امام حسين عليه السلام بود كه كنيزى براو وارد شد و يك دسته گل به او تقديم كرد.
🔵امام عليه السلام به او فرمود: تو را بخاطر خدا آزاد كردم .
انس گويد: من گفتم : او يك دسته گل كه بهائى ندارد براى تو آورد آنگاه او را آزاد مى كنى ؟
🔴 امام عليه السلام فرمود: خداوند
اين گونه ما را ادب كرده
و در قرآن فرموده است :
إِذا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها أَوْ رُدُّوها إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ حَسِيباً «86نساء»
يعنى : هر گاه مورد تحيتى قرار گرفتيد بهتراز آن تحيت كنيد يا همان گونه پاسخ گوئيد.
🌕و بهتر از اين #تحيتى كه او به من
داشت ، #آزادى_او مى باشد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
سابِقُوا إِلى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَ جَنَّةٍ عَرْضُها كَعَرْضِ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ (۲۱حدید)
از هم سبقت بگيريد و براى رسيدن به مغفرتى از پروردگارتان و بهشتى كه پهنايش همچون پهناى آسمان و زمين است
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
سرنوشت فرعونيان در آخرت
چنان كه بيان شد، سرانجام فرعونيان در دنيا، غرق شدن در دريا بود، ولي قرآن عذاب هايي را كه خداوند در آخرت براي آن ها تدارك ديده، بيان فرموده تا براي هر فرد مؤمن عاشق خدمت در راه خدا، عبرت باشد.
🔴 وَ حَاقَ بِآلِ فِرْعَوْنَ سُوءُ الْعَذَابِ النَّارُ يُعْرَضُونَ عَلَيْهَا غُدُوّاً وَعَشِيّاً وَ يَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ أَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ أَشَدَّ الْعَذَابِ
(غافر: 45 ـ 46)
🌕 عذاب سخت فرعونيان فرا رسيد ]و در دريا غرق شدند[ و اينك در عالم برزخ، صبح و شام به آتش دوزخ عرضه مي شوند و در قيامت، به آنان خطاب مي شود كه فرعونيان را به سخت ترين عذاب هاي جهنم وارد كنيد.
🔵 رياست طلبان مستكبر در هر سه جهان، طعم تلخ برتري جويي و جاه طلبي خود را به سخت ترين عذاب ها و دردها خواهند چشيد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
-پروردگارت از هر کسی بهتر میداند، چه کسی از راه او گمراه شده است؛
و او به هدایت یافتگان داناتر است.
📚سوره #نحل- 125
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❣#ادبـــــــــ شاگرد در برابر استاد
#قسمتـــــــ ششمـــــــ
🍃براساس آیات قرآن، شکیبا بودن و اطاعتـــــــ از استاد، ادبــــــ و شرط تعلّم است؛
🍃 چنانکه موسی (علیهالسلام) بر اطاعتـــــ کامل خود از خضر (علیهالسلام) و سرپیچیــــــ نکردن از فرمانهای او تأکید کرد.
🍃به گفته برخی مفسّران موارد فراوانی از و متانت و ادبــــــــــ در کلام موسی (علیهالسلام) دیده میشود:
🍃۱. درخواستــــــ خود را جهت یادگیری با استفهامــــــ آغاز کرد:
📖«قالَ لَهُ موسی هَل اَتَّبِعُک عَلی اَن تُعَلِّمَنِ...»
🍃۲. مبدأ علمـــــ خضر را به جهت تکریمـــــ ذکر نکرد و با صیغه مجهول آورد؛
🍃۳. علمـــــ او را رشدآفرینــــــ دانست:
📖«مِمّا عُلِّمتَ رُشدا»
🍃٤. فقط بخشیــــ از علمـــــ او را طلبید
📖(ممّا علّمت)؛
🍃۵. وعدهـــــ صریحــــــ به صبر نداد؛ بلکه بهصورت
📖«قالَ سَتَجِدُنی اِن شاءَ اللّهُ صابِرًا»
ذکر کرد؛
🍃۶. سفارشهایــــــ او را امر تلقّیــــــ کرد و متعهّد شد که با او در هیچ زمانی مخالفتـــــ نکند:
📖«ولا اَعصی لَک اَمرا».
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
-در هنگام مصیبت بگو...
ما از آن خداییم و...
به سوی او باز میگردیم.
📚سوره #بقره- 156
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
⚜ سبک زندگی قرآنی
🍂 پیرو ولایت باشید. 🍂
🔶فَرَجَعَ مُوسَي إِلَي قَوْمِهِ غَضْبَانَ أَسِفاً قَالَ يَا قَوْمِ أَلَمْ يَعِدْكُمْ رَبُّكُمْ وَعْداً حَسَناً أَفَطَالَ عَلَيْكُمُ الْعَهْدُ أَمْ أَرَدتُّمْ أَن يَحِلَّ عَلَيْكُمْ غَضَبٌ مِّن رَّبِّكُمْ فَأَخْلَفْتُم مَّوْعِدِي
(#طه/۸۶)
❌حضرت موسى عليه السلام با مردم عهد کرده بود كه در زمان غيبت او از برادرش هارون اطاعت كنند، ولى مردم با طولانی شدن غيبت حضرت موسی، و فریب های سامری، گوساله پرست شده و عهد پیامبرشان را ناديده گرفتند.
🍁بنابراین؛ ميان اولیاء الهی و مردم، تعهّدات و قرارهايى است كه اين قرارها شامل سيره، احكام و نمايندگان آنها در ميان مردم مى شود كه بايد مردم به آنها وفادار باشند.
و نافرمانی از این تعهدات، غضب الهی را در پی دارد.
✅امروز نیز، تبعیت از ولایت فقیه، عهد امام زمان علیه السلام با امت است.
مراقب این عهد باشیم.👌
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔵 أُعِدَّتْ لِلَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رُسُلِهِ ذلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ
«21 حدید
🌕 ( بهشت )براى كسانى آماده شده كه به خدا و پيامبرانش ايمان دارند، اين فضل خداست، به هر كه بخواهد مىدهد و خداوند صاحب فضل و فزون بخشى بزرگ است .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📗#دائره_المعارف_قرآن_کریم📗
◀️ #امام_مبین
🌼 گروهی نیز با #تعریف امام مبین به کتاب حاوی اعمال و آثار همه انسانها پیش از وقوع گویا در #مقام نوعی جمع میان دو دیدگاه پیشگفته برآمدهاند .
🌴 در وجه #جمعی برخی دیگر از مفسران معاصر ، همه موارد مذکور به مثابه #تعابیری متفاوت از یک کتاب دانسته شده که شامل همه بخش های مذکور است .
🌼 در این صورت امام مبین ، نام #کتابی است که حاوی معلوماتی درباره جمع موجودات و همه #اعمال و حوادث جهان هستی است .
🌴در وجه #نامگذاری این کتاب نیز اقوال گوناگونی بیان شده که قابل جمع می نمایند :
#تحقق همه امور بر طبق آن ،
برگرفته شدن همه #کتابهای آسمانی از آن ،
تنظیم نامه #اعمال انسانها بر #اساس آن
و معیار سنجش اعمال بودن آن در #قیامت .
🌼در هر حال این آیه بنا به عمده #اقوال پیشگفته بر علم تفصیلی خداوند نسبت به همه #پدیده های هستی دلالت دارد .
ادامه دارد......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۴۲
إِنَّ الْمُنَافِقِينَ يُخَادِعُونَ اللَّهَ وَهُوَ خَادِعُهُمْ وَإِذَا قَامُوا إِلَى الصَّلَاةِ قَامُوا كُسَالَىٰ يُرَاءُونَ النَّاسَ وَلَا يَذْكُرُونَ اللَّهَ إِلَّا قَلِيلًا ﴿١٤٢﴾
منافقان همواره با خدا نیرنگ می کنند، و حال آنکه خدا کیفر دهنده نیرنگ آنان است. و هنگامی که به نماز می ایستند، با کسالت می ایستند، و همواره در برابر مردم ریاکاری می کنند؛ و خدا را جز اندکی به یاد نمی آورند. (۱۴۲)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٤٢)
-در اين آيه و آيۀ بعد پنج صفت ديگر از صفات منافقان در عبارات كوتاهى آمده است:
١-آنها براى رسيدن به اهداف شوم خود از راه خدعه و نيرنگ وارد مىشوند و حتى مىخواهند : به خدا خدعه و نيرنگ زنند در حالى كه در همان لحظات كه در صدد چنين كارى هستند در يك نوع خدعه واقع شدهاند، زيرا براى به دست آوردن سرمايههاى ناچيزى سرمايههاى بزرگ وجود خود را از دست مىدهند بطورى كه آيه مىگويد: «منافقان مىخواهند خدا را فريب دهند؛ در حالى كه او آنها را فريب مىدهد» (إِنَّ الْمُنافِقِينَ يُخادِعُونَ اللّهَ وَ هُوَ خادِعُهُمْ) .
٢-آنها از خدا دورند و از راز و نياز با او لذت نمىبرند و به همين دليل: «هنگامى كه به نماز برخيزند سر تا پاى آنها غرق كسالت و بىحالى است» (وَ إِذا قامُوا إِلَى الصَّلاةِ قامُوا كُسالى) .
٣-آنها چون به خدا و وعدههاى بزرگ او ايمان ندارند، «اگر عبادت يا عمل نيكى انجام دهند آن نيز از روى رياست نه به خاطر خدا» ! (يُراؤُنَ النّاسَ) .
٤- «آنها گاهى ذكرى هم بگويند و يادى از خدا كنند از صميم دل و از روى آگاهى و بيدارى نيست و اگر هم باشد بسيار كم است» (وَ لا يَذْكُرُونَ اللّهَ إِلاّ قَلِيلاً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 467
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۴۳و۱۴۴
مُذَبْذَبِينَ بَيْنَ ذَٰلِكَ لَا إِلَىٰ هَٰؤُلَاءِ وَلَا إِلَىٰ هَٰؤُلَاءِ ۚ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبِيلًا ﴿١٤٣﴾
منافقان میان کفر و ایمان متحیّر و سرگردانند، نه [با تمام وجود] با مؤمنانند و نا با کافران. و هر که را خدا [به کیفر اعمال زشتش] گمراه کند، هرگز برای او راهی [به سوی هدایت] نخواهی یافت. (۱۴۳)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ ۚ أَتُرِيدُونَ أَنْ تَجْعَلُوا لِلَّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطَانًا مُبِينًا ﴿١٤٤﴾
ای اهل ایمان! کافران را به جای مؤمنان، سرپرست و یار خود مگیرید. آیا می خواهید برای خدا بر ضد خودتان دلیلی آشکار [نسبت به عذابتان در دنیا و آخرت] قرار دهید؟! (۱۴۴)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٤٣)
-پنجم:
«آنها افراد سرگردان و بىهدف و فاقد برنامه و مسير مشخصاند، نه جزء مؤمنانند و نه در صف كافران» ! (مُذَبْذَبِينَ بَيْنَ ذلِكَ لا إِلى هؤُلاءِ وَ لا إِلى هؤُلاءِ) .
و در پايان آيه سرنوشت آنها را چنين بيان مىكند آنها افرادى هستند كه بر اثر اعمالشان خدا حمايتش را از آنان برداشته و در بيراههها گمراهشان ساخته «و هر كس را خدا گمراه كند هيچ گاه راه نجاتى براى آنان نخواهى يافت» (وَ مَنْ يُضْلِلِ اللّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبِيلاً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 467
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٤٤)
-در آيات گذشته اشاره به گوشهاى از صفات منافقان و كافران شد و در اين آيه نخست مىفرمايد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! كافران (و منافقان) را به جاى مؤمنان تكيه گاه و ولىّ خود انتخاب نكنيد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْكافِرِينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ) .
چرا كه اين عمل يك جرم و قانونشكنى آشكار و شرك به خداوند است و با توجه به قانون عدالت پروردگار موجب استحقاق مجازات شديدى است؛ لذا به دنبال آن مىفرمايد: «آيا مىخواهيد دليل روشنى بر ضد خود در پيشگاه پروردگار درست كنيد» (أَ تُرِيدُونَ أَنْ تَجْعَلُوا لِلّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطاناً مُبِيناً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 468
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh