🔹رییس کل، دادستان و معاونین دادگستری استان اصفهان صبح امروز با مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی مظاهری«مدّظلّه» دیدار کردند.
🔹در این دیدار که به مناسبت هفتۀ قوۀ قضاییه برگزار گردید، حضرت آیتالله العظمی مظاهری با گرامیداشت یاد و نام بلند شهید مظلوم آیتالله دکتر بهشتی، از ایشان به عنوان شخصیّتی برجسته و افتخارآمیز و نیز اسوهای کامل در خدمت به مردم یاد کرده و افزودند: شهید بهشتی یکی از یاران نزدیک امام راحل بود و اهداف عالیهای را در دستگاه قضایی دنبال مینمود.
🔹آیتالله العظمی مظاهری شناخت شخصیّت، راه و اهداف شهید بهشتی را برای مسئولان قضایی و سایر مسئولان کشور، امری لازم برشمرده و تأکید کردند: بزرگداشت حقیقی شهید بهشتی در گرو دنبال کردن و اجرای خواستهها و آرمانهای آن شهید بزرگوار است.
🔹آیتالله العظمی مظاهری با اشاره به حساسیّت و اهمیّت مسئولیّت در دستگاه قضایی، تلاش برای باز کردن گرههای مشکلات مردم و جلب رضایت آنان را وظیفهای بزرگ دانسته و خاطرنشان کردند: امروز بالاترین ارزشها، خدمت به مردم و تأمین رضایت آنهاست و اگر میخواهیم اسلام و جمهوری اسلامی در صحنۀ اجتماع، جامۀ عمل بپوشد باید وظیفۀ خدمت به ملّت و جلب رضایت آنان را به طور کامل و صحیح به انجام رسانیم.
🔹حضرت آیتالله العظمی مظاهری خواستۀ اسلام و مطالبۀ دین را توجّه به همۀ ابعاد زندگی مردم اعمّ از نیازهای اقتصادی و معیشتی و نیازهای فرهنگی و اجتماعی دانسته و گفتند: اگر به مسائل فرهنگی نظیر حجاب باید توجّه شود، به گرفتاریهای معیشتی و سایر سختیها و گرفتاریهای مردم نیز باید توجّه کافی و وافی مبذول گردد.
🔹ایشان امید را عاملی راهگشا در تضمین حرکت به سوی رشد دانسته و تأکید کردند: با وجود همۀ مشکلات و معضلات گوناگون، نباید از اصلاح امور و سامان یافتن مشکلات ناامید و مأیوس شد بلکه باید با تلاش بیشتر و دقّت و جدّیتِ صادقانه، به دنبال خدمت به مردم و باز کردن گرههای آنان باشیم و بدانیم که در این صورت، هم روح شهید بهشتی و سایر شهدای انقلاب اسلامی را شاد و امیدوار کردهایم و هم دعای حضرت ولیّعصر«ارواحنافداه» را برای خود تأمین خواهیم نمود.
🔹در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام و المسلمین جعفری، گزارشی کوتاه از عملکرد و مشکلات دستگاه قضایی در استان اصفهان ارائه کرد.
#دیدار
🆔 @almazaheri
#اخلاق در آینۀ احکام
💠 کفران نعمت
مسأله 72:
🔸 کفران نعمت، حرام است و معنای آن این است که نعمتهای الهی در گناه صرف شود، حتّی اگر انسان از نعمتهای خداوند استفادۀ صحیح نکند یا آن نعمتها را هدر دهد. به کارگیری اعضاء و جوارح بدن، در غیر از مسیر تقرّب و رضای خداوند، نزد علمای علم اخلاق، از مصادیق کفران نعمت است.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
🔳 سلیمان بن قَرْم میگوید: همواره حضرت امام باقر«ع» ما را مشمول عطيات خود قرار میداد و از پانصد درهم تا ششصد درهم و تا هزار درهم به ما صله و پاداش میداد و از صله دادن به برادران و ملاقات کنندگانش و کسانی که به امید و آرزوی کمکی نزد او میآمدند، خسته نمیشد.
📚 الإرشاد، ج 2، ص 167.
◾️شهادت امام محمد باقر«سلاماللهعلیه» تسلیت باد
#عکس_نوشته #روایات
🆔 @almazaheri
147 BAGHAREH-Ayeh 140.mp3
3.21M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 147: آیه 140 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
📗سؤال:
⬅️ کسی که میداند با شبنشينی، مطالعه، مشاهدۀ تلويزيون تا آخر وقت و نظایر آن، نماز صبح او قضا میشود، آيا شرعاً میتواند به اين امور بپردازد؟
✍🏻پاسخ:
⬅️ جایز نیست.
آیتالله العظمی مظاهری
#استفتائات #نماز
🆔 @almazaheri
🔳 امام باقر«سلاماللهعلیه» فرمودند:
ثَلَاثَةٌ مِنْ مَكَارِمِ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ أَنْ تَعْفُوَ عَمَّنْ ظَلَمَكَ وَ تَصِلَ مَنْ قَطَعَكَ وَ تَحْلُمَ إِذَا جُهِلَ عَلَيْكَ.
سه چيز از خوبیهاى سراى دنيا و آخرت است: 1- گذشت از آن كس كه به تو ستم كرده، 2- پيوند با كسى كه با تو قطع رابطه کرده 3- و ملايمت و بردبارى هنگام مواجهه با جهل بیخردان.
📚تحف العقول، ص 293.
🔳 قالَ الباقر (ع) فى قَوْلِ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ فَکُبْکِبُوا فیها هُمْ وَ الْغاوُنَ[1] قالَ هُمْ قَوْمٌ وَصَفُوا عَدْلاً بِأَلْسِنَتِهِمْ ثُمَّ خالَفُوهُ إِلى غَیْرِه .
امام باقر«سلاماللهعلیه» درباره آیه شریفه «فَكُبْكِبُوا فِيها هُمْ وَ الْغاوُونَ؛ ايشان به همراه گمراهان پى در پى در آن (جهنم) به رو درافتند» فرمود: ايشان مردمى باشند كه عدالت را به زبان بستايند و در كردار به ستم گرايند.
1. شعراء، 94.
📚الکافی، ج 1، ص 47.
◾️شهادت امام محمد باقر«سلاماللهعلیه» تسلیت باد
#عکس_نوشته #روایات
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 از جهنم صفات رذیله تا بهشت صفات حسنه
#استوری
🆔 @almazaheri
🔻آرشیو صوت درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری با موضوع شرح اخلاقی چهل حدیث:
🔹حدیث هجدهم: کسب قدرت مادی و معنوی در پرتو توکّل به خداوند
▶️ شنیدن صوت
⬅️ «یا أَبَاذَرٍّ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَكُونَ أَقْوَى النَّاسِ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ وَ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَكُونَ أَكْرَمَ النَّاسِ فَاتَّقِ اللَّهَ وَ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَكُونَ أَغْنَى النَّاسِ فَكُنْ بِمَا فِی یدِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَوْثَقَ مِنْكَ بِمَا فِی یدَیك»
⬅️ ای اباذر، اگر دوست داری قدرتمندترینِ افراد باشی، سرمایۀ توکّل را کسب کن. اگر توکّل واقعی باشد، انسان خیلی قوی میشود، اگر میخواهی عزّت و شخصیت اجتماعی پیدا کنی، تقوا داشته باش، که تقوا شخصیّت اجتماعی به تو میدهد، اگر میخواهی بینیازترین مردم باشی، به آنچه نزد خداست دل ببند و به آنچه پیش خودت است، دل نبند.
📚 بحار الأنوار، ج 74، ص 87.
#آرشیو #درس_اخلاق
#روایات #چهل_حدیث
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 دعای عرفه امام حسین«سلاماللهعلیه»
#صوت
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸شب عرفه، يكى از ليالى متبرّكه و از شبهاى بسيار با عظمت است كه توبه در آن شب، مقبول و دعا در آن شب، مستجاب است.
🔹يكى از بهترين اعمال شب عرفه، زيارت حضرت سيدالشهداء امام حسين «علیهالسلام» است.
السلام عليك يا اباعبدالله، السلام عليك و رحمة الله و بركاته.
🆔 @almazaheri
148 BAGHAREH-Ayate 141-142.mp3
3.98M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 148: آیات 141و142 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
💠 عید قربان، عید خودسازی و تهذیب نفس است
#عکس_نوشته
🆔 @almazaheri
149 BAGHAREH-Ayeh 142-جزء دوم.mp3
4.33M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 149: آیه 142 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
#اخلاق در آینۀ احکام
💠 كم فروشی
مسأله 73:
🔸 كم فروشی گرچه مشهور در معاملات است، ولی در هر کاری باشد، حرام است. نظیر کمکاری، بدکاری و بیکاری در ادارات و یا اینکه بنا، کارگر، لولهکش، سفتکار و... کار خود را انجام نداده یا ناقص انجام داده باشد، و به آن در عرف، سرهم اندازی میگویند.
#عصاره_دین(رسالۀ جوان و نوجوان)
آیتالله العظمی مظاهری
🆔 @almazaheri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 موانع سقوط انسان
#پادکست صوتی
🆔 @almazaheri
150 BAGHAREH-Ayeh 142.mp3
4.12M
🎙در سایه سار وحی
🔹نگاهی اخلاقی به آیات قرآن کریم
🔸جلسۀ 150: آیه 142 سوره بقره
#قرآن_کریم #سوره_بقره
🆔 @almazaheri
📙پرسش:
⬅️ من در دوران کودکی واقعاً خدا را احساس میکردم، اما الان هرچه سنم بیشتر میشود احساس میکنم از خدا دورتر میشوم و احساسم نسبت به او کمرنگ شده است؛ من هم نماز و هم قرآن میخوانم، در حدّ توان هم تلاش میکنم تا بندۀ خوبی باشم، اما نمیدانم علت کمرنگ شدن احساساتم نسبت به خداوند چیست؟
✍🏻پاسخ:
⬅️ شما ارتباط عاطفی خود را با خداوند تقویت کنید و به اندازۀ توان به مخلوقات خداوند خدمت نمایید، آنچه میخواهید خودبهخود اصلاح میشود و لازم نیست نگران آن باشید و باید تمرکز فکری روی این مسائل نداشته باشید. البته به طور طبیعی در زندگی روزمره، انسان دچار غفلت میشود و چارۀ آن ازدیاد توجّه و مداومت بر ذکر است تا به توجّه دائمی مبدّل گردد. پیامبر اکرم«ص» میفرمایند:«إِنَّهُ لَيُغَانُ عَلَى قَلْبِي وَ إِنِّي لَأَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ فِي كُلِّ يَوْمٍ سَبْعِينَ مَرَّةً»؛ یعنی قلب مرا کدورت میگیرد و هر روز هفتاد مرتبه ذکر استغفار را میگویم.
#پرسش_و_پاسخ
🆔 @almazaheri
💠 امام هادی«ع» میفرماید:
بگو مگو، دوستی طولانی را از بین میبَرد و رابطۀ محکم را به جدایی میکشاند و کمترین اثر بگو مگو این است که هر کدام از دو طرف، میخواهد بر دیگری پیروز شود و همین در پی پیروزی بودن، مهمترین عامل قطع رابطه است.
📚نزهة الناظر، ص ۱۳۹.
💠ولادت امام هادی«سلاماللهعلیه» مبارک باد
#عکس_نوشته #روایات
🆔 @almazaheri
🔻درس اخلاق آیتالله العظمی مظاهری؛ انسان در قرآن
🔸 جلسۀ چهارم: کرامت انسان
🔹در جلسات قبل درس اخلاق، از قرآن کریم استفاده شد که انسان خلیفۀ خداست.
🔸بحث این جلسه راجع به «کرامت انسان» است.
🔹آیۀ كرامت بسیار برای انسان فضیلت دارد، یک دنیا فضیلت برای انسان تعیین میكند. میفرماید: «وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَني آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلى كَثيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضيلاً».
🔹در حالی كه ما بسیار مخلوق داریم و مخلوقات ما از عالم ناسوت و از عالم مجرد شمارش نمیشوند، اما انسان از همه بالاتر است. أفضل از ملائكه و عالم مجردات، أفضل از ناسوت و مادیات و بالاخره هر مخلوق كه ما داریم این انسان را بر آنها فضیلت و برتری دادیم.
🔹توهین به یک مؤمن به اندازهای بزرگ است که امام صادق«ع» از قول خداوند تعالی میفرمایند: توهین به یک مؤمن بهمنزلۀ جنگ با خداست.
🔹احترام به یک مؤمن و دل یک مؤمن را به دست آوردن، به اندازهای ثواب دارد كه انسان مبهوت است. راستی به خاطر یک كار جزئی این قدر ثواب!! آری چرا اینقدر ثواب؟ برای اینكه مؤمن پیش خدا محترم است.
🔹خداوند تعالی انسان را گرامی داشته و به وی عزّت بخشیده است، امّا متأسفانه دنیای روز ارزشی برای نوع انسان قائل نیست.
🔹در بیان کرامت و منزلت انسان، همین بس که در تعالیم قرآن و عترت، افراد مجرم، گناهکاران و اسیران نیز حقوقی دارند که باید مراعات شود و هرگونه آزار و شکنجۀ روحی یا جسمی حتی برای زندانیان، ممنوع است.
🔹اگر بحث انسان در قرآن بهراستی در عمق جان ما مخصوصاً جوانهای ما جای بگیرد و بتوانیم مقام و منزلت انسان را درک کنیم، خود یک نیروی كنترل كننده است. کسی که بفهمد در این جهان چقدر ارزش دارد، شهوتران نمیشود؛ آنکه ارزش سایر انسانها را بداند، آدمكش نمیشود؛ انسانی كه برای همنوعان خود احترام قائل است، ظالم نمیشود، بلکه خدمتگذار خلق خدا خواهد شد.
🔹امیرالمؤمنین«ع» قیمت انسان را تعیین کردهاند. ایشان میفرمایند: «قِيمَةُ كُلِ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ»؛ ارزش و قیمت هرکس، به اندازۀ آن چیزی است که او تحسین میکند، به اندازۀ احسان و نیکوکاریاش و به میزان دانایی، علم و فضائل اوست.
🔹اگر انسان قدر خود را بداند و بفهمد چه جایگاهی در عالم دارد، اسیر دنیا و مادیّات نمیشود و صفات رذیله او را احاطه نخواهد کرد.
🔹متن کامل در:
🌐 https://b2n.ir/u06004
#درس_اخلاق #انسان_در_قرآن
🆔 @almazaheri
💠 پیامبر اکرم«ص» فرمودند:
«یوْمَ غَدِیرِ خُمٍّ أَفْضَلُ أَعْیادِ أُمَّتِی»
روز عید غدیر خم، افضل اعیاد امّت من است.
📚 الأمالی(للصدوق)، ص 125.
#روایات
🆔 @almazaheri
💠 پیامبر اکرم«ص» دربارۀ پیام روز غدیر فرمودند:
«فَلْیبَلِّغِ الْحَاضِرُ الْغَائِبَ وَ الْوَالِدُ الْوَلَدَ إِلَى یوْمِ الْقِیامَةِ»
پیام غدیر را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت، ابلاغ کنند.
📚الإحتجاج، ج 1، ص 62.
#روایات
🆔 @almazaheri
📝 پيام مرجع عاليقدر حضرت آيتالله العظمى مظاهری«مدّظلّهالعالی» به افتتاحیّۀ رویداد تبادل فناوری اطلاعات حوزۀ علوم و فرهنگ اسلامی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
🔹گسترش خیره کنندۀ دانش و دستاوردهای گوناگون علمی در جهان معاصر، که محصول تلاش بشر و استفاده از ابزارهای نوین و ظرفیّتهای نویافته و ارتباطات پیشرفته در این جهت است، بیشکّ، رویداد بسیار بااهمیّتی است که باید مطمحِ نظر حوزههای علمیّه و دانشپژوهان علوم اسلامی و خصوصاً دستگاههای مدیریّتی حوزوی نیز قرار داشته باشد تا علاوه بر اینکه از قافلۀ دانش جهانی بازنمانند، بتوانند با تجمیع ظرفیّتهای موجود در بکارگیری ابزارهای جدید و زمینههای نوین، در مسیر گسترش و تعمیق دانش دین و علوم وابسته بکوشند و معارف انسانساز و جامعهساز اسلامی را بهزبان روز و بهفراخور نیازهای انسان معاصر، خصوصاً نسل پرسشگر و تکاملخواه امروز، منتشر و ترویج و تبلیغ نمایند.
🔹در این زمینه باید سخن بلند و عمیق عالم روشننگر، مرحوم علامه سیّد شرفالدین عاملی«قدّسسرّه» را همواره به یاد داشته باشیم که «لا یَنْتَشِرُ الْهُدی الاَّ مِنْ حَیثُ انْتَشَرَ الضَّلال». امروز با استفاده از ظرفیّتهای بسیار وسیع فضای مجازی و ارتباطات نوین، نه تنها هنجارهای اخلاقی و اجتماعی، به شکلهای مختلف مخدوش میشود و ابهّت ارزشهای انسانی و فرهنگی و دینی در ذهن و دل بینندگان و استفاده کنندگان از این فضاها شکسته میگردد و از حیث عملی و رفتاری، توسعۀ دینزدائی و تخریب فرهنگ و اخلاق، بهشدّت دنبال میشود، بلکه تحربف دین واندیشۀ دینی و مفاهیم و تعالیم اسلامی و تخطئه و شکستن آن معارف نیز با بهرهگیری از همین فضاها و امکانات نوین، بهشکل بسیار گستردهای در حال جریان است و چنانکه میدانیم در عرصۀ جنگ اندیشهها، جز با سلاح فکر و دانش با اسلحۀ دیگری نمیتوان بهمیدان مبارزه رفت. اندیشههای التقاطی و مغشوش و تقلّبی و جعلی در خلأ اندیشههای سالم و حقیقی و خالص پدید می آیند و البته برای بسیاری از مخاطبان، تشخیص اعتبار و واقعیّت آنها ممکن نخواهد بود.
🔹اینک جای خوشوقتی است که تلاشی مبارک برای تجمیع ظرفیّتهای بالفعل و شناسایی ظرفیّتهای بالقوّۀ حوزوی در جهت توجه و برنامهریزی برای استفادۀ هرچه بهتر و بیشتر از فناوریهای نوین و عرصههای جدید تولید و نشر معارف دینی، در حال شکلگیری است و امید است با عنایت خداوند تعالی و همّت وافر مسئولان محترم نهادهای علمی و پژوهشی حوزۀ علمیّه و حمایت و پشتیبانی دستگاههای ذیربط، این تلاش و سعی مشکور، به انجامی مبارک نائل گردد. انشاءالله
🔹توفیقات روزافزون همۀ دستاندرکاران این رویداد را از خداوند سبحان مسألت میکنم. والسّلام علیکم و رحمتالله و برکاته
حسین المظاهری
۱۶ / ذیالحجّه / ۱۴۴۴
۱۴ / تیر / ۱۴۰۲
#پیام
🆔 @almazaheri