هدایت شده از وحید جلیلی
🔰 چرا امام گفت جمهوری اسلامی؟!
✅ #امام، پس از زنداني شدن در 15 خرداد 42، حق داشتن #كتاب در سلول را نداشت. بعد از مدتي كه به ايشان اجازه مطالعه میدهند، ايشان دو كتاب را پيغام میدهند كه برايشان بفرستند. يكي #مستدرك_الوسايل است و دومی #تاريخ_مشروطه كسروي، كه امام بعدها نيز از اين كتاب ذكري ميكند.
✅ امام با آسيبشناسی نهضتهای ديني و نوع رهبري ديني قيامهای قبلي؛ به اينجا رسید كه برای حفظ و استمرار پیروزیها باید یک رابطه دو طرفه، مستمر و رسمی بین نظام دینی و حضور مردم تعریف شود.
*
✅ در طي دو دهه گذشته، غلبه بحثهای صرفاً فلسفی و نظری، در تبيين يا دفاع از حكومت دينی، باعث لاغر شدن رويكرد تاريخي در فهم و تبيين جمهوري اسلامي شده است.
*
✅ در قرن نوزده میلادی در #سودان، #نهضت_متمهدین با نیروهایی مخلص، فداکار و متدین به رهبری #مهدی_سودانی وارد صحنه میشوند. بعضی گفتند او خودش را به عنوان زمينهساز #نهضت_حضرت_مهدی(عج) معرفی کرد و بعضی گفتهاند كه خودش را مهدی موعود معرفی كرد. شعارها کاملاً دینی بود، در یک روز چند هزار #انگلیسی را میکشند و حكومت ديني تأسيس ميكنند ولي بعد از گذشت چند سال، انگلیسیها دوباره برمیگردند.
✅ در #ليبي يك نهضت كاملاً دينی به رهبری #سنوسیها شكل میگيرد و به تأسيس حكومت ديني به رهبري يك عالم دينی میانجامد اما فرجام خوشی پيدا نمیكند و از سازش با غربیها سر در میآورد.
✅در #مصر، کودتایی میشود که اسم آن را انقلاب گذاشتند. #نجيب و بعد #ناصر، زمام امور را دست میگیرند. ناصر، علمدار مبارزه با #اسرائیل میشود و بسيار هم محبوب است. ناصر میمیرد و نفر بعدی #انورسادات است، درست 180 درجه برعکس ناصر. او کسی است که با اسرائیلیها ائتلاف میکند، در حالي كه مردم همان مردماند اما حق قانوني براي مشاركت ندارند!
*
✅ امام اين #تجربيات_تاريخی را مد نظر داشت و در تأسيس #جمهوری_اسلامی صرفاً نگاه فلسفی و نظری نداشت و بياعتنايی به تجربيات تاريخی امت اسلامي و غرق شدن در مباحث انتزاعی و نظری را افتخار نمیدانست.
*
✅ از همان روزهای اول نهضت، امام تجربه عميقي نسبت به رفتارهای #توده و #نخبگان پيدا كرد. امام میديد بسياری نخبگانِ عالم و فاضلي كه بايد عليالقاعده حرف و آرمان امام را بهتر از ديگران میفهميدند چگونه او را تنها گذاشتند و حتي به مقابله و مانعتراشی در راه نهضت او پرداختند و به قول #شهيد_آيت_الله_سعيدي، آن جماعت نخبگاني همه "بلا استثناء!" او را تنها گذاشتند و در همان حال تودههايی كه شايد با نظر استخفاف به آنها نگاه ميشد، مردانه تا پاي جان به ميدان آمدند و از كارگران فصلي آذربايجاني در #پيشوای_ورامين تا #طيب_حاج_رضايی در ميدان بار تهران خود را فداي امام كردند.
امام؛ زخمِ خنجر نخبگان و طعم شيرين خلوص و وفاداري تودهها و جمهور مردم را در عمق جان خود داشت و جمهوريت را تثبيت كرد تا پاسخی درخور به وفاداري اثبات شده اين ملت كه آنها را بهتر از امت اسلامی در دوره پيامبر و اميرالمؤمنين میدانست داده باشد.
✅ #ولایت_فقیه، در تثبیت خود، مدیون جمهوریت نظام است. در واقع خدمتی که جمهوریت و رویکرد حکیمانه امام در انتخاب دقیق یک چنین نظامی برای ساختار نظام اسلامی انجام داد، به تثبیت رهبری دینی در جامعه انجامیده است. امام با آن نگاه تاریخیاش به اینجا رسیده بود که اگر انقلابها بخواهند ادامه پیدا کنند، لازمهاش حضور واقعی مردم در صحنه و ارتباط تنگاتنگ و همیشگی آنها با رهبری دینی در اداره نظام است.
برنامه نداشتن براي حفظ #حضور منظم و قانوني #مردم در صحنه و واگذاري تمام مسئوليت و اختيارات حكومت به #رهبري و اتكاي صرف به محبوبيت و مشروعيت دينی يا انقلابی او، فرجامهای تلخی را برای بعضي از قيامهای اسلامی معاصر رقم زده بود .
✅ بايد مشاركت واقعی مردم در انجام تكليف #امر_به_معروف و #نهي_از_منكر و دخالت در سرنوشت جامعه اسلامي نهادينه و تثبيت میشد و تضمينهای قانوني لازم را پيدا میكرد تا با بالا گرفتن رقابتهایِ خواص براي امتيازگيري از رهبری؛ ظرفيتهای ديگري برای مقابله با زيادهخواهیهای خواص و انحرافات و ترفندهايشان در اختيار رهبری باشد، وگرنه نخبگان و خواصِ اهل حق در همين انقلاب هم نشان دادند كه براي منحرف كردن نظام و تغيير ماهيتش و تنها گذاشتن و زير فشار قرار دادن رهبری، استعداد و آمادگی بسيار شگرفی دارند.
🔻 برشهایی از جزوه 《مهجوریت جمهوریت نظام》
برای دانلود جزوه به لینک زیر مراجعه کنید:
http://jalili-vahid.ir/?p=798
🆔 @jalili_vahid
هدایت شده از بینش راهبردی
بر اساس تازه ترین آمار تعداد امریکایی های آفریقایی تبار زندانی پنج برابر بیشتر از سفیدپوستان آمریکا و تقریبا دو برابر بیشتر از آمریکایی های لاتین تبار (هیسپانیک) است.
در سال ۲۰۱۸ در حالی که سیاهپوستان تنها حدود ۱۳ درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می دادند اما یک سوم زندانیان این کشور سیاهپوست بودند.
اما در همان سال با وجود آن که سفیدپوستان ۶۰ درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می دادند، ۳۰ درصد از زندانیان این کشور سفیدپوست بودند.
این ارقام به این معنی است که از هر ۱۰۰ هزار آمریکایی افریقایی تبار بیش از هزار نفر در زندان به سر می برند اما در ازای هر ۱۰۰ هزار سفیدپوست این کشور تنها حدود ۲۰۰ نفر زندانی هستند.
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 سرفصل های سخنرانی کم نظیر امروز:
1⃣ تحول در روحیه خمودگی ملت ایران
✅ امام ملت خمود را به ملتی پرشور و مطالبهگر تبدیل کرد.
2⃣ تحول در نگاه مردم به خود و جامعه خود
❌ نگاه حقارتپندارانه ملت به خود و ناتوانی در مقهور کردن اراده دیگران
✅ امام، حقارت را به احساس عزت و اعتماد به نفس تبدیل کرد.
3⃣ تحول در مطالبات اساسی مردم
❌ مطالبات سطحی مردم
✅ امام مطالبات مردم را به امور اساسی، انسانی و جهانی تبدیل کرد.
4⃣ تحول در نگاه به دین
مردم، دین را حداکثر در احوال شخصی: نماز و روزه و ازدواج و طلاق میدیدند.
امام، دین را نظام سازی، جامعه سازی و تمدن سازی تعریف کرد.
5⃣ تحول در نگاه به آینده
در نگاه مردم، افق و آیندهای دیده نمیشد
به دست امام، مردم دنبال اتحاد اسلامی و تمدن نوین اسلامی هستند.
6⃣ تحول در امور کاربردی (مسائل دینی)
✅ امام، فقه را وارد عرضه نظامسازی کردند.
ولایت فقیه ۱۰۰۰ سال بین فقها وجود داشت؛ اما چون امیدی به تحقق آن نبود، به جزییات آن پرداخته نمیشد.
✅ مصلحت نظام، را امام در فقه مطرح کردند. تزاحم و اهم مهم را هم در مسائل کلان نظام، مطرح کردند.
حوزهها از این فرصت بزرگ باید استفاده کنند.
امام، در عین نگاه نو به مسائل، روی تعبد محکم ایستادند.
7⃣ تحول در نگاه به نسل جوان
✅ امام به فکر و عمل جوانان اعتماد کردند:
فرماندهان سپاه همه جوانانی بودند که کارهای بزرگ به ایشان سپرده شده بود.
در مسائل قضایی و دیگر مسائل نیز اینچنین بود.
جوانگرایی به معنای کنار گذاشتن صاحبان تجربه نیست.
8⃣ تحول در نگاه به ابرقدرتها
❌ کسی فکر نمیکرد بتوان روی حرف آمریکا حرف زد.
✅ امام، کاری کرد که رؤسای جمهور آمریکا گفتند امام ما را تحقیر کرد.
〰〰〰〰
امام، امام تحول بود.
باید از امام درس بگیریم.
ما نیاز به تحول داریم.
@HozeTwit
هدایت شده از KHAMENEI.IR
☝️ یادداشت روزانه رهبر انقلاب درباره دیدار با امام خمینی(ره) در روز ۱۴ فروردین ۱۳۶۵
🔺️ پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در آستانهی سالروز ارتحال امام خمینی رحمهالله، متن یادداشت روزانهی آیتالله خامنهای و خاطره ایشان از عیادت امام رحمهالله در بیمارستان جماران در فروردینماه ۱۳۶۵ را به همراه دستخط آن برای نخستین بار منتشر میکند.
❌ نتیجه انقلاب خمینی، پدیده آخوند کارمند نیست!
👈 از درک های تلخی که اخیرا بیشتر پیدا کرده ام تجلی پدیده بسیار منزجر کننده و تلخ #آخوند_کارمند است! یعنی آخوندی که باید وقف اسلام و مسلمین باشد ولی چنان کارمند بی تحرکی شده که برای تکان دادنش بولدوزر لازم است!
🤔 چه می شود که الحق از دل انقلاب #خمینی کبیر که بر هم زننده چهارچوب ها و رویه های #جهانی بود، بازگشت و #ارتجاع چنین تلخی بیرون می تراود که البته همه ظهورات حوزویان چنین نیست!؟
💠تامل در این سوال مهم برای کسانی که دغدغه عدم #انحراف انقلاب را دارند مهم می باشد. من در حد فهم خودم به این سوال پاسخ خواهد داد.
1⃣ اول اینکه اصل تامل بر لزوم تولید ساختارها و رویه های جدید در بسیاری وجود ندارد و اگر دارد هم #آمادگی فکری لازم برای این معنا در #عقول_متوسطه نیست فلذا به تکرار گذشته یا اساسا حتی #توجیه اینکه اصلا ساختارها و رویه ها تاثیری ندارند منجر می شود!
2⃣ دوم اینکه انقلاب لاجرم وارد جریانی از تصدی #قدرت شد که برای ابعاد مختلف آن فکری نکرده بود. گرچه برخی نهادهای موازی مانند جهاد سازندگی از دل نیازهای #واقعی آن جوشید ولی عمده بار انقلاب بر دوش همان اداراتی قرار گرفت که #نرم_افزار فکری جدیدی برای طراحی شان نشده بود و بعبارتی در آنها هنوز #انقلاب رخ نداده بود!
3⃣ سوم اینکه حتی رویه #اصلاحی نیز در کار نبود تا از #بروکراسی مولود دولت رانتیر نفتی بتدریج بکاهد به مساله واگذاری امور به #مردم روی بیاورد. شاید فضاهای #امنیتی اوایل انقلاب هم به حفظ این تمرکزگرایی دامن زده باشد ولی نتیجه همان روشی شد که در گذشته بود و حتی مساله #تبلیغ_دینی که نهادی ذاتا مردمی بوده را به دل ادارات کشاند!
4⃣ چهارم اینکه مزه قدرت و امکان اعمال بی چون و چرای نظرات خود و مدیریت اموال گسترده عمومی برای خیلی ها شیرین آمد و بتدریج حتی #سبک_زندگی شان تغییر کرد و در دهه هفتاد که تهدیدهای امنیتی - که منجر به محوریت امنیتی ها شده بود و متاسفانه باقی نیز ماند! - دفع شده و آماده تأملات عمیق تر بودیم دیگر حاضر به تغییر و اصلاح نبودند!
طبعا ضعف های ذاتی حوزه و عدم آمادگی برای درک لایه #فقه_حکومتی و... نیز در این ماجرا بی تاثیر نبودند و ما بتدریج به طبیعی بودن این امور #عادت کردیم!
📍 @komeilialireza
هدایت شده از شرح حال
✍️امام از همه خستهتر بود اما خود را مکلف میدانست...
🔰بعد از عملیات خندق رفتند خدمت امام، ایشان گفت مگر شما برای پیروزی میجنگید؟ مگر شما جزو قدرت طلبها هستید؟ مگر شما کشورگشا هستید؟ شما برای رضای خدا میجنگید، هر چه او راضی شد؛ شما برای تکلیف شرعی میجنگید.
یک دفعه من در حضورشان عرض کردم: امام ائمه جمعه بعضیهایشان خسته شدند...
🔰ایشان فرمودند: ما آمدهایم در یک حرکتی و باید بایستیم؛ از قول من به آقایان سلام برسان، بگو ما تکلیف شرعی داریم، کار را شروع کردیم باید تا آخر ادامه بدهیم، به آقایان بگو اگر پای تفاوت باشد و کنارگیری و خستگی باشد من از آقایان أولیتر هستم، میبینید وضع من چطور است!
🔰 یک ملاقات قبل از من بود، یک ملاقات بعد از من بود، به وضع خودشان اشاره کردند که این کارها را من باید انجام دهم؟! یعنی من در این سن دارم کارم را انجام میدهم.
📝(خاطره از مرحوم آیتالله حائری شیرازی امام جمعه سابق شیراز)
به شرح حال بپیوندید.
هدایت شده از محرمانه
محرمانه
📍تصور کنید کسی یک اسکناس دویست تومانی در یک دستش دارد و یک چمدان در دست دیگرش که ۱۳میلیون پول داخلش است.
@secret_file
ناگهان اسکناس رو باد میبرد و همزمان دزد هم کیفش رو میزند. اون آدم در حالت طبیعی چه میکنه؟
بیخیال دویست تا تک تومان میشود و میدَود دنبال چند میلیون!
اما تصور کنید برعکس رفتار کند. بیفتد دنبال پول خُردهها و هی فریاد بزند، گریه کند، شهر رو به هم بریزد، زمین و زمان رو به هم بدوزه تا اسکناسش رو پیدا کنه...
بهش بگن ۱۳میلیون پولت رو دزد برد؛ کاری بکن! جواب بده: بذار اول اسکناسم رو پیدا کنم!
🤔 شما درباره این شخص چی فکرمی کنید؟
عقلش معیوب است یا کاسهای زیر نیمکاسهست وگرنه آدم عاقل، این کار را نمی کند .
حالا یک داستان واقعی بشنوید:
در ایران حدود ۱۳میلیون جوان آستانه ازدواج داریم، چندصدهزار دختر و پسر داریم که به سن تجرد قطعی رسیدند و هر سال بیشتر میشوند و اگر والدین رو درنظربگیریم، حدود سی میلیون نفر درگیر محرومیت از ازدواج هستند!!
این را بگذارید در یک کفه ترازو، در کفهٔ دیگر ترازو سالی حدود ۲۰۰عدد ازدواج ناسالم در قالب #کودک_همسری داریم[آمار پارسال] .
حالا دو کفهٔ ترازو رو مقایسه کنید، یک طرف ۱۳ میلیون نفر و یک طرف ۲۰۰ نفر که هر سال هم کمتر می شوند.
حالا باورتون میشود که سه سال از عمر چهار ساله مجلس درگیر بحث فرعی ازدواج کودکان بوده و برای ازدواجِ این ۱۳ میلیون هیچ اقدامی صورت نگرفته است ؟
باور می کنید سه سالِ تمام، نمایندهها ، رسانهها و NGO ها درگیر اون دویست نفر شدند و اون ۱۳ میلیون رو هیچ گرفتند؟
البته اون دویست نفر مهم هستند اما نه مهمتر از چند ده میلیون نفر
ما در ایران بحران کودک همسری نداریم اما بحران ازدواج داریم
جالبه بدانید که قانونی به نام تسهیل ازدواج جوانان وجود دارد که ۱۴ساله داره خاک میخوره؟
میدونستید طبق این قانون، دولت موظف است ۳سال به زوجهای جوان خانه بدهد و ۲سال به زوجهای بدون شغل، مقرری بدهد و ارگانها و نهادها باید سالن و تالارهاشون رو برای جشن عروسی در اختیار عروس و داماد ـها قرار بدهند؟
خیلی از شما مجردید یا #مجرد دارید اما این حقوقِ قانونیتون رو نمیدونید؛ در عوض اسم #کودکهمسری هزار بار به گوشِتون خورده است!
رفتار دولت و مجلس درست عین شخصیت اول داستان ماست، همانقدر غیرعاقلانه و غیرقابلتوجیه!!!
👌 #محرمانه کانال حرفهایها
http://eitaa.com/joinchat/361299968Ca15e2013ea
محرمانه را به دیگران هم معرفی کنید
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
⚡️ تحول در #عدالت باید متّکی به یک مبنای فکری و اندیشهی متقن و شکلیافتهی قرآنی و روایی باشد.
🔵 رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۹۹/۳/۱۴:
«تحوّل صحیح احتیاج دارد به پشتوانهی فکری؛ یعنی هر حرکت بیپشتوانهی فکری را نمیشود تحوّل دانست.
بعضی از حرکتهای سبُک و سطحی را نمیشود به حساب تحوّل گذاشت؛ تحوّل پشتوانهی فکری [میخواهد]. فرض کنید یکی از مسائلی که امروز باید حتماً تحوّل در آن به وجود بیاید، مسئلهی #عدالت است. در زمینهی عدالت باید تحوّل ایجاد کنیم و این باید متّکی باشد به یک #مبنای_فکری که #اندیشهی_متقن_و_شکلیافتهی ما در زمینهی عدالت چیست؛ آن وقت بر اساس آن برویم سراغ تحوّل؛ یعنی این #پشتوانهی_فکری یکی از چیزهای لازم است که از داراییهای معنوی ما است؛ یعنی ما بایستی از داراییهای معنویمان در این زمینه استفاده کنیم که عبارت است از #احکام_اسلام و #مقرّرات_اسلامی و #آیات_کریمهی_قرآن و #کلمات_اهلبیت (علیهم السّلام)؛ از اینها باید استفاده کنیم و بر اساس اینها باید تحوّل ایجاد بکنیم.»
✅ farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45814
☑️ @mirbaqeri_ir