♨️ امام خمینی و علامه طباطبایی غرض اصلی از خلقت و بعثت را با حفظ و اجرای دیگر مراتب احکام اسلامی با جرات اظهار کردند.
🔰 آیت الله سعادت پرور
💠 از مجموع آيات و احاديث و دعاها استفاده مى شود كه غرض اصلى از خلقت و بعثت انبياء عليهم السلام غير از آن چيزى است كه عموم مردم تصوّر كرده و مىكنند و اعتقاد خود را بر آن استوار نمودهاند و هر يك ديگرى را آماج تهمتهاى خود قرار داده و مى گويد: وى خلاف حق را فهميده؛ لذا بزرگان اهل كمال و كسانى كه اين گونه مطالب را دريافتهاند از بيم تازيانۀ تكفير و يا عدم پذيرش كوته فكران، جرأت اظهار نداشته و بعضاً آن را در لفّافۀ شعر و يا كلام پيچيده اى بيان كردهاند.
💠 به هر حال از طايفۀ جليلۀ علماء در عصر حاضر دو شخصيّت بزرگوار توانستهاند اين مقصد را(با حفظ و اجراى ديگر مراتب احكام اسلامى) با جرأت اظهار كنند و در گفتار و نوشتار خود به شرح آن پرداخته و زمينه را براى ديگران در بازگو كردن حقايق فراهم نمايند:
✅ يكى استاد بزرگ و مرجع عظيم الشأن شيعه و رهبر مسلمانان جهان آية اللّه العظمى جامع معقول و منقول صاحب كمالات نفسانى عارف باللّه روح اللّه الموسوى الخمينى(أدامَ اللّهُ شَوْكَتَهُ) مىباشد زبان نويسنده از بيان عظمت نفس و جامعيّت ايشان قاصر مى باشد و چنانكه شخصيت اين عزيز عالم اسلام تاكنون در بين شخصيّتهاى اسلامى و علما بىنظير بوده است بعيد به نظر مى رسد كه جامعه اسلامى در آينده نيز همانند ايشان را به خود ببيند، اَدٰامَ اللّٰهُ ظِلَّهُ الشَّريفَ عَلىٰ رُؤُوسِ المُسْلِمينَ. آمينَ، رَبَّ العالَمينَ!.
✅ و ديگرى استاد بزرگ علمى و عملى در معارف اسلامى،و مفسّر و فيلسوف عظيم الشأن حضرت علاّمه سيّد محمّد حسين طباطبائى مى باشد كه الحق حقّ بزرگى به گردن فرزندان حوزههاى علميّه بالأخصّ حوزۀ علميۀ قم بلكه شيعه بلكه عالَم اسلام دارد؛ زيرا معارف اسلامى را از طريق كتاب و سنّت و علم و عمل در گفتار و رفتار و تأليفاتش آموخت؛ به گونه اى كه مى توان گفت بعد از وى علمايى كه مىخواهند اسلام را بشناسند از وى مستغنى نيستند. رَحْمَةُ اللّهِ وَ رِضْوانُ اللّهِ تَعالى عَلَيْهِ..
💠 اگر دنياى امروز به وحشت افتاده و نمى تواند چنين شخصيّتهايى را در جهان اسلام ببيند، از بركت وجود چنين اسلامى است كه ايشان بيان نمودهاند، و به فرمودۀ قائد بزرگ،امام خمينى، اسلام خشك و بىمحتوى براى آنان ضررى ندارد، بلكه اثرات اين معارف حقّه و معانى بلند توحيدى در تمام امور است كه منافع آنان را به خطر انداخته است و لذا در كشورهاى عربى اين گونه كتابها برچيده مى شود و در كشور اسلامى ما نيز حسّ بدبينى به اين امور را توسّط خود ما دامن مى زنند.
📌 اكنون براى پند و نصيحت به اين گونه افراد قسمتى از كلام استاد بزرگوار،امام خمينى(أدامَ اللّٰهُ ظِلَّهُ)را ذكر مى كنيم.
🔅 مىفرمايند:«از امور مهمّه اى كه تنبّه به آن لازم است و اخوان مؤمنين و خصوصاً اهل علم(كَثَّرَ اللّٰهُ أمْثالَهُمْ) بايد در نظر داشته باشند، آن است كه اگر كلامى از بعضى علماء نفس و اهل معرفت ديدند يا شنيدند، به مجرّد آنكه به گوش آنها آشنا نيست يا مبنى بر اصطلاحى است كه آنها را از آن حظّى نيست، بدون جهت شرعيّه، رمى به فساد و بطلان نكنند، و از اهل آن توهين و تحقير ننمايند، و گمان نكنند هركس اسم از مراتب نفس و مقامات اولياء و عرفاء و تجلّيات حق و عشق و محبّت و امثال اينها كه در اصطلاحات اهل معرفت رايج است بَرَد، صوفى است يا مروّج دعاوى صوفيّه است، يا بافندۀ از پيش خود است و بر طبق آن برهانى عقلى و يا حجّتى شرعى ندارد. به جان دوست قسم،كلمات نوع آنها، شرح بيانات قرآن و حديث است(سر الصلاه صفحه 64 و 65)
📚 جمال آفتاب و آفتاب هر نظر، مقدمه
#اخلاق_و_عرفان
#قله_های_تهذیب
#در_محضر_علامه
#در_مدرسه_امام_خمینی
#سلسلهی_شاگردان_آخوند_ملاحسینقلی
@almorsalaat
5.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #شهادت
🔸 لحظهی اعلام خبر کشف پیکر شهید مدافع حرم محمود رادمهر به مادر وی و واکنش عبرتآموز مادر شهید
#مکتب_امام_خمینی
@almorsalaat
📸 کربلای خان طومان
◽️قرنهاست زمین انتظار مردانی اینچنین را میکشد تا بیایند و کربلای ایران را عاشقانه بسازند و زمینهساز ظهور باشند… آن مردان آمدند و رفتند، فقط من و تو ماندیم و از جریان چیزی نفهمیدیم… شهیدسیدمرتضی آوینی
🌐خبرگزاریحوزه
@almorsalaat
#مکتب_امام_خمینی
⚡️جهاد درونی و جهاد با نفس همراه با سایر جهادها
🔰رهبر معظم انقلاب 94/3/14
🔺جهاد این مرد بزرگ [امام خمینی (ره)] صرفاً جهاد سیاسی و اجتماعی یا جهاد فکری نبود بلکه همراه با همهی این جهادها، جهاد درونی، جهاد با نفس، پایبندی به ارتباط مستمر و دائم با خدای متعال هم بود؛ این هم درس است.
🔺اینجور نیست که اگر ما در میدان جهاد فکری یا جهاد علمی یا جهاد سیاسی یا جهاد نظامی وارد شدیم، حق داشته باشیم که از این بخش از جهاد صرفنظر کنیم.
🔺امام بزرگوار اهل خشوع بود، اهل بکاء بود، اهل دعا بود، اهل توسّل و تضرّع بود. در همین ماه مبارک شعبان مکرّر این فقرهی مناجات شعبانیّه را در سخنرانی خود تکرار میکرد: اِلهی هَب لی کَمالَ الِانقِطاعِ اِلیکَ وَ اَنِر اَبصارَ قُلوبِنا بِضِیاءِ نَظَرِها اِلَیکَ حَتَّی تَخرِقَ اَبصارُ القُلوبِ حُجُبَ النّورِ فَتَصِلَ اِلی مَعدِنِ العَظَمَة. این رفتار او بود، گریهی سحرگاهان او، مناجات او، دعای او، ارتباط دائمی او که این حالت، پشتوانهی معنویِ تداوم و استمرار جهاد این مرد بزرگ را تشکیل میداد. اینرا هم در حاشیهی جهاد فیسبیلالله امام بزرگوارمان به یاد داشته باشیم.
#اخلاق_و_عرفان
#کلام_ولی #در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
نسبت عقلایی بودن معاملات و اقتصاد اسلامی +.mp3
1.8M
🔶 اشاره ای کوتاه در باب نسبت عقلایی بودن باب معاملات و امکان اقتصاد اسلامی در پایان بحث صحیح و اعم در اصول فقه
@ofoqemobin
المرسلات
🔶 اشاره ای کوتاه در باب نسبت عقلایی بودن باب معاملات و امکان اقتصاد اسلامی در پایان بحث صحیح و اعم د
👆👆👆👆
مطالب این صوت که بخشی از تدریس استاد هاشمی است، قابل توجه است. حتما #بشنوید.
#علوم_انسانی_اسلامی
@almorsalaat
هدایت شده از بینش مطهر || مطهَرین
بسم الله الرحمن الرحیم
🔷 یکی از بینش پژوهان در پی انجام یک تحقیق جامع در مورد آثار و تفکرات شهید مطهری بودند و در یکی از مراحل تحقیق با این سوال مواجه شده اند که سیر تاریخی انتشار #آثار_قلمی استاد شهید مرتضی مطهری به چه ترتیبی است.
🔶 برای پاسخ به این سوال از کانال جامع اندیشه های شهید مطهری درخواست کردند که یک مسابقه با جایزه معین برای آن ترتیب دهیم و جایزه مسابقه هم به اولین نفری که پاسخ #صحیح و #کامل رو ارائه دهد تعلق می گیرد.
✅ سوال مسابقه این است👇🏼👇🏼
⁉️ آثار قلمی استاد مطهری کدام هستند و سیر ترتیب این آثار به چه نحو است. از اولین اثر قلمی تا آخرین اثر استاد شهید مرتضی مطهری.
📝 پاسخ های خود را به آیدی @binesh_qom ارسال کنید.
🎁 هدیه مسابقه برای نفر برگزیده از طریق واریز وجه تقدیم می شود.
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
♨️محفل علوم انسانی #المرسلات
✅با ما همراه شوید👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1658781751C50bf41ac95
🌀اقتصاد بخشی از اسلام است
🔰شهید مطهری
🔷 كسانى كه فكر مى كنند مسائل زندگى از يكديگر جداست و هر چيزى يك مرز و يك قلمرو خاص دارد و هر گوشه اى و قسمتى از زندگى بشر به يك شىء بخصوص تعلق دارد، تعجب و احياناً انكار مى كنند كه كسى مسئله اى به نام «#اقتصاد_اسلامى» طرح كند، زيرا به عقيده اينها هريك از اسلام و اقتصاد يك مسئله جداگانه است.
🔹 اسلام به عنوان يك دين براى خودش و اقتصاد به عنوان يك علم و يا يك فلسفه براى خودش، اسلام قلمروى دارد و اقتصاد قلمروى ديگر، همچنانكه #فرهنگ، #سياست، #قضاوت و حتى #اخلاق هر كدام قلمروى جداگانه از اسلام دارند.
🔶 بعضى پا فراتر نهاده و گفته اند زندگى به طور كلى يك مسئله است و دين مسئله ديگر، دين را نبايد با مسائل زندگى مخلوط كرد. اشتباهشان این اشخاص اين است كه مسائل زندگى را مجرد فرض مى كنند؛ خير، زندگى يك واحد و همه شئونش توأم با يكديگر است؛ صلاح و فساد در هريك از شئون زندگى در ساير شئون مؤثر است. ممكن نيست اجتماعى مثلًا فرهنگ يا سياست يا قضاوت يا اخلاق و تربيت و يا اقتصادش فاسد باشد اما دينش درست باشد و بالعكس.
🔸اگر فرض كنيم دين تنها رفتن به مسجد و كليسا و نماز خواندن و روزه گرفتن است ممكن است كسى ادعا كند مسئله دين از ساير مسائل مجزاست، ولى اين مطلب فرضاً درباره #مسيحيت صادق باشد درباره #اسلام صادق نيست.
📚نظری به نظام اقتصادی اسلام
#اقتصاد_اسلامى #اندیشه_مطهر
@almorsalaat
#یادداشت
⚡️نکته ای مهم در مورد خواندن کتاب (الفائق فی الاصول)
🔰حجت الاسلام حامد سامی
✳️همانطور که می دانید ، علم اصول یک علم آلی است نه اصالی . ویژگی مهم علوم آلی این است که این علوم به عنوان ابزار به ما کمک می کنند تا در علوم دیگر از آنها استفاده کنیم و به نتایجی برسیم . به عنوان مثال در مورد علم منطق گفته می شود که یک وسیله وابزار برای تفکر استیعنی برای اینکه در مسیر تفکر به درستی حرکت کنیم باید مسلح به ابزار علم منطق باشیم .علم اصول نیز یک ابزار مهم برای دستیابی به استنباط احکام مختلف است.
✳️در علوم اصالی ، دانستن هر یک از اجزاء علم به تنهایی، یک نتیجه و فایدۀ مشخصی دارد ؛ مثلا در علم پزشکی اگر یک پزشک بداند که (یک داروی خاصی برای یک درمان خاصی است و عوارض خاصی را دارد ) ؛ همین گزاره می تواند در درمان یک بیماری به او کمک کند ؛حتی اگر به همۀ علم پزشکی در همۀ گرایش ها به صورت کامل مسلط نباشد ؛ یعنی در علم پزشکی ، به هر اندازه که به گزارۀ پزشکی مسلط باشیم می توانیم از همان مقدار استفاده کنیم . اما در علوم آلی مثل علم اصول فقه ، این طور نیست . در علوم آلی احتیاج به یک دستگاه و یک مجموعۀ کامل و منسجم داریم که مانند یک کارخانه عمل می کند ؛ مواد خامی را دریافت می کند و محصولی را ارائه می دهد. این دستگاه باید در مجموعۀ گزاره ها و بخش های خود از انسجامی برخوردار باشد که اولا بخشی از این علم ، بخش دیگر را نفی نکند و ثانیا این مجموعۀ علم بتواند با توجه به مواد خام ، خروجی مشخصی داشته باشد.
✳️بنابر این علم اصول فقه به عنوان یک علم آلی ، یک دستگاه استنباطی است که همۀ اجزائش به یکدیگر متصل اند و با دانستن بخشی از این علم نمی توان استنباطی را انجام داد و نمی توان به کمک یک یا چند گزارۀ آن علم ، خروجی و نتیجۀ درستی به دست آورد.
✅با توجه به این بیان ، ما باید در علم اصول به یک دستگاه نظام مند و منسجم برسیم. برای این کار حتما باید ارتباط درستی بین بخش های مختلف علم برقرار کنیم تا انسجام علم حفظ شود و قسمتی از علم ، قسمت دیگر را انکار نکند.
❇️ به نظر می رسد از مهمترین اهداف کتاب «الفائق» این است که در موضوعات مهم و کاربردی ، مفاهیم به درستی تبیین شود و در هر بحثی، مطالب ابواب مختلف مرتبط با آن موضوع جمع بندی شود و حتی برخی از مطالبی که در کتب متعارف نیامده است ، آورده شود ؛ اما این به معنای ارائۀ یک منظومه کامل فکری و استنباطی برای علم اصول فقه نیست ؛ بنابراین کتاب «الفائق فی الاصول » یک مکمل خوب در کنار کتب اصلی علم اصول فقه است ؛ ولی به تنهایی نمی تواند یک نظام فکری کاملی ارائه دهد.
✅ با توجه به توضیح فوق باید دقت شود که خواندن کتاب «الفائق فی الاصول » ما را به این مطلب ترغیب نکند که علم اصول را مثل علم پزشکی قلمداد کنیم وبه فهم جزیره ای و بخش بخش این علم اکتفا کنیم.
🔰به عبارت دیگر در علم اصول باید به ملکۀ استنباط برسیم که یک امر بسیط و وحدانی است ؛ باید همه اجزاء این علم به درستی و به صورت هماهنگ در کنار یکدیگر قرار گیرد تا نتیجه حاصل شود.
#اصول #الفائق
@almorsalaat
1.05M
#مشاوره_مجازی
💢چگونه بدون ورود رسمی به حوزه، دروس مهم حوزوی را فرا بگیریم؟
🔰🔰🔰🔰🔰
💠 وویس حاضر مشاوره یکی از #دانشجویان رشته حقوق با مشاور محترم کانال حجت الاسلام سید محمد هاشمی (@SMHashemi128) درمورد چگونگی فراگیری دروس حوزوی است
📌 جهت ارتباط با مشاوران کانال کلیک کنید
👇👇👇👇
🆔 eitaa.com/almorsalaat/248
#هدایت_تحصیلی #واحد_مشاوران_المرسلات
@almorsalaat
هدایت شده از محفل علوم انسانی المرسلات
🔅دنبال چه هستیم؟
▫️درباره نگرش درون گفتمانی پیرامون علوم انسانی با توجه به موقعیت فقه در جمهوری اسلامی ایران
⚜️حجت الاسلام سید مجتبی امین جواهری
👇👇👇
🔍محفل علوم انسانی المرسلات
🔥 @ensani_almorsalaat