♨️ اگر امام خمینی در جوانی، آن راز و نیازها و آن عبادتها، تفکّرها و توسّلها را نداشت و آن دل مؤمن و نورانی در او پدید نمی آمد، این کارهای بزرگ از او صادر نمیشد.
🔰رهبر معظم انقلاب ۷۴/۹/۱۶
🔹من یقین دارم، آن پیرمرد نورانی، معنوی، عالم، زاهد و عارف که این انقلاب با دست توانای او بنا، غرس، آبیاری و میوه چینی شد، اگر در جوانی، آن راز و نیازها و آن عبادتها، تفکّرها و توسّلها را نداشت و آن دل مؤمن و نورانی در او پدید نمیآمد، این کارهای بزرگ از او صادر نمیشد. مرحوم آقای حاج میرزا جواد آقای تهرانی که از علمای بسیار مؤمن، زاهد و خالص بود و در مشهد، بسیاری ایشان را میشناختند، نزدیک سی سال پیش از این، به بنده گفت: «من در جوانی برای تحصیل به قم رفتم و آن زمان، امام را در حرم مطهّر دیدم. نمیشناختم ایشان کیست. دیدم که یک سیّد طلبه جوان و نورانی در حرم ایستاده، تحت الحنک را انداخته، نماز میخواند و اشک میریزد و تضرّع میکند.» حاج میرزا جواد آقای تهرانی میگفت: «من او را نشناخته، مجذوبش شدم و از بعضی پرسیدم این آقای نورانی کیست؟ گفتند این آقا روحاللَّه خمینی است. وقتی آقا روحاللَّه، در دوره جوانی، آن سرمایه و ذخیره را پدید میآورند، آن وقت در سنّ هشتاد سالگی، امام و بنیانگذار حکومت جمهوری اسلامی میشوند.»
#کلام_ولی #اخلاق_و_عرفان #در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
🔊#پژوهش|نقش و اهمیت نظرات گذشتگان یک علم و روش مطالعه و تحصیل آثار ایشان
🔰 استاد علی فرحانی
🍀 یکی از دغدغه های تمام محصلین دانشگاهی و حوزوی پس از طی مقاطع اولیه تحصیلی، تحصیل و یادگیری نظرات و دیدگاه های علمای سابق یک علم و پژوهش در آثار آنهاست.
🍀 به عنوان نمونه، علم فلسفه که سابقه چند هزار ساله دارد، به موازات قدمت این علم، دیدگاه ها و آثاری از علمای فلسفه وجود دارد. امروز در مقابل یک طلبه و یا دانشجوی محصل فلسفه، آثار و نظریاتی از قبل از فلاسفه یونان و فلاسفه یونان تا فارابی و بوعلی و حکمای مشاء و اشراق تا برسد به حکمت متعالیه و حکمای آن تا امروز وجود دارد.
🍀 در این جا دو سوال اساسی مترتب بر هم وجود دارد:
🍁 1- آیا یادگیری آثار قدما و گذشتگان یک علم، برای تولید و پیشروی در آن علم لازم است؟
🍁 2- اگر یادگیری آن آثار لازم است، روش تحصیل آنها چگونه است؟
🍀 اهمیت سوال دوم زمانی واضح تر می شود که می بینیم - به عنوان مثال - خواندن فقط یک دوره اسفار، بیش از ده سال طول می کشد تا چه برسد به خواندن شفا و اشارات و منظومه و ... مهمتر از آن اینکه پس از خواندن یک دوره -مثلا- اسفار، معلوم نیست که چند درصد از محتوای این کتاب در ذهن متعلم باقی می ماند.
🍀 این دو سوال مختص به علم فلسفه نیست، بلکه در هر رشته علمی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و در مرحله تولید و پیشبرد و نظریه پردازی علم مطرح می شود. این دو سوال در مورد علم اصول فقه و فقه و روش تحصیل آنها نیز وجود دارد. امروزه می دانیم که گذراندن یک دوره درس خارج اصول بیش از 8 سال طول می کشد، فضلا از درس خارج فقه که گذراندن یک دوره درس خارج در همه ابواب فقهی استحاله دارد.
🍀 استاد علی فرحانی در صوت زیر که در جمع برخی از طلاب رشته تخصصی فلسفه ارائه شده است، این موضوع را بررسی کرده اند.
🍀 ایشان در این جلسه در ابتدا دلیل و میزان اهمیت یادگیری آثار قدما و گذشتگان علم را بیان و سپس روشی زودبازده و کارآمد را برای مطالعه و تحصیل این آثار بیان می کنند و به مناسبت موضوع بحث و مخاطب، این بحث را در موضوع فلسفه تطبیق می کنند و با مثال هایی آن را تبیین می کنند.
🍀 این مدل از کار در مقطع سطوح عالی و تحصیلات تکمیلی، در واقع الگویی صحیح برای #پژوهش در این مقاطع است.
#فلسفه #پژوهش #مشاوره_مجازی #هدایت_تحصیلی #پای_درس_استاد
#مهارت_های_تحصیل_علم
@almorsalaat
🔉صوت استاد را #بشنوید👇
052-jayegahe-asare-gozashtegane-elm-v-raveshe-tahsile-anha@almorsalat.mp3
21.29M
🔊#پژوهش|نقش و اهمیت نظرات گذشتگان یک علم و روش مطالعه و تحصیل آثار ایشان
🔰 استاد علی فرحانی
📌آنچه استاد در این صوت تبیین می کنند، در واقع الگویی صحیح برای #پژوهش در مقاطع سطوح عالی و تحصیلات تکمیلی، است.
#فلسفه #پژوهش #مشاوره_مجازی #هدایت_تحصیلی #پای_درس_استاد
#مهارت_های_تحصیل_علم
@almorsalaat
1.09M
🔈 توضیحات حجت الاسلام امین جواهری درباره دوره جدید کارگاه مشاوره برای تقریر نویسی
🔰 گروه المرسلات با همکاری مجموعه صدا برگزار می کند.
@soda96
@almorsalaat
▪️گروه های مشاوره
▪️زمان برگزاری جلسات
▪️گواهی شرکت در دوره تقریر نویسی
▪️معرفی به موسسات پژوهشی جهت فعالیت و اشتغال
📌جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر در کانال زیر عضو شوید: 👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2867200080C11c65ce224
المرسلات
🌐#مهدویت| خوشبختی قطعی فرد مسلمان در سایه اعتقاد به مهدویت @almorsalaat👇👇
🌐#مهدویت| خوشبختی قطعی فرد مسلمان در سایه اعتقاد به مهدویت
🔰علامه طباطبایی
🔸دعوت اسلامى، از همان روزهاى نخستين پيدايش خود، گوش پيروان خود را از راه كتاب و سنت (عقل هم كه موافق بود) با اين مطلب پر كرده و افهامشان را با اين معنا آشنا مى ساخت كه:
🔸روش اسلام (يعنى اجابت نداى وجدان و نهاد خدادادى كه به متابعت حق، در اعتقاد و عمل ترغيب مى كند) متابعت يك حقيقت زنده، و يك نيروى شكستن اپذير غيبى است كه پيوسته جامعه بشرى را به سوى سعادت رهبرى مى نمايد، و حتماً روزى خواسته خود را فعليت داده و جامه عمل خواهد پوشانيد.
🔸هر فرد مسلمانى بايد اين حقيقت را نصبالعين خود قرار داده و مانند روز روشن در آن ترديد نكند كه جامعه اسلامى كه او در آن زندگى مىكند، چنانكه در باطن جز نورانيّت و طهارت صفتى ندارد، روزى خواهد رسيد كه در ظاهر نيز چنين شده و تبديل به يك جامعه بهشتى گردد، و هر عيب و نقيصهاى كه فعلًا دارد، و هر پليدى و تيرگى كه در گوشه و كنارش يافت مىشود، تدريجاً و دفعتاً، از بين رفته روزى تبديل به نورانيّت و طهارت خالص و سعادت و روحانيّت محض خواهد شد.
⭕️با وجود ايمان به يك چنين حقيقتى، ديگر تصور مغلوبيت و خسارت سعى، براى يك فرد مسلمان محال است. زيرا وى مى داند كه اگر چنين روزى را درك نمايد، غرق سعادت گرديده، كام دنيوى و اخروى خود را خواهد گرفت، و اگر درك نكند #جامعه اش، كه باز از نقطه نظر واقعبينى و فكر اجتماعى همان «#خودش» مى باشد، با درك آن روز سربلند است، و او- به شخصه- جزو روندگان اين راه و فدائيان اين مقصد بوده و پاداش عمل وى پيش خداى دانا و بينا هدر نخواهد رفت.
🔸اين ايمان، يك نيروى معنوى به انسان مى بخشد، كه با وجود آن پيوسته خود را خوشبخت و كامروا مىبيند، و هرگز با تراكم ناملايمات و فشار روزگار و شكنجه گرفتارىهاى مرگبار، اميد نجات و رستگارى را از دست نداده و روحيه اسلامى خود را نخواهد باخت.
📚شیعه ص۹۲
#در_محضر_علامه #تمدن_اسلامی
@almorsalaat
1.09M
#مشاوره_مجازی
♨️ادامه تحصیل طلاب در دانشگاه/ راه تولید علوم انسانی
⁉️#سوال: سلام علیکم. بنده طلبه ام و پایه ۴ و دارم با یه استاد قوی دروس حوزه رو کارمیکنم میخواستم بعد پایه ۶ برم دانشگاه و روانشناسی بخونم. چون استاد جان احساس میکنم اینطوری موندن در حوزه از دست دادن عمر. چون از حوزه فعلی چیزی جز امتحان و رسوندن محدوده چیزی نمونده. البته من چون دارم با یک استادی دروس حوزه رو عمیق کار میکنم، موندم در حوزه وقت تلفی نیست. اگر برم دانشگاه و در حوزه ای مثل روانشناسی تخصص بگیرم خیلی تاثیر گذاری بیشتری میتونم داشته باشم.
✅#پاسخ_مشاور حجت الاسلام مهدی ستوده را بشنوید.
#حوزه_علمیه #علوم_انسانی_اسلامی
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
@almorsalaat
🎙#میزگرد_مجازی| #ظرفیتهای_فقه برای تحقق #علوم_اسلامی
🔘به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله شهیدمفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه
🔰استاد امین اسدپور
👈استاد سطح عالی حوزه علمیه
🔰دکتر محسن برهانی
👈عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
⏰پنجشنبه ۲۷ آذر ساعت ۲۰
🌀جهت دریافت لینک اسکای روم به t.me/A_G_25 پیام دهید.
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
#علوم_انسانی_اسلامی
@almorsalaat
nabayad-ba-estezhare-faghih-mokhalefat-kard(1).mp3
1.45M
🔊#فقه| هیچ وقت با #استظهار فقیه مقابله نکنید!
🔰 استاد علی فرحانی
◽️بنابر اینکه ظهور بدیهی و وجدانی است، هیچ وقت نباید با اصل استظهار یک فقیه مقابله کرد.
◽️ بلکه سبک صحیح نقد علمی، سنجش موافقت یا عدم موافقت مدعای یک فقیه با مبانی اوست.
♨️ این سبک، روشی مهم در تسریع تحصیل علم فقه است.
#فقه #پای_درس_استاد
@almorsalaat
المرسلات
♨️ معنای اسلامی شدن دانشگاه چیست؟ @almorsalaat👇👇
♨️ معنای اسلامی شدن دانشگاه چیست؟
🔰 امام خمینی (ره)
🔅بعضى گمان كردند كه كسانى كه اصلاح دانشگاهها را مى خواهند و مى خواهند دانشگاهها اسلامى باشد اين است كه گمان كردند هر علمى دو قسم است. علم هندسه يكى اسلامى است، يكى غير اسلامى. علم فيزيك يكى اسلامى است، يكى غير اسلامى. از اين جهت اعتراض كردند به اينكه علم، اسلامى و غير اسلامى ندارد. و بعضى توهّم كردند كه اينها كه قائلند به اينكه بايد دانشگاهها اسلامى بشود؛ يعنى فقط علم فقه و تفسير و اصول در آنجا باشد. يعنى همان شأنى را كه مدارس قديمه دارند بايد در دانشگاهها هم همان تدريس بشود. اينها اشتباهاتى است كه بعضى مى كنند، يا خودشان را به اشتباه مى اندازند.
🔅مى خواهيم بگوييم كه دانشگاههاى ما بايد در احتياجاتى كه ملت دارند، در خدمت ملت باشند، نه در خدمت اجانب.
🔅دانشگاهها بايد ... جوانان ما را تربيت كنند به تربيتهاى اسلامى. اگر تحصيل علم مى كنند، در كنار آن تربيت اسلامى باشد، نه آنكه اينها را تربيت كنند به تربيتهاى غربى.
🔅ما مى خواهيم كه چنانچه ملت ايران در مقابل غرب ايستاد، جوانهاى دانشگاهى ما هم همه در مقابلش بايستند.
🔅ما مى خواهيم كه جوانان ما، جوانان مستقل باشند و خودشان را ببينند. احتياجات خودشان را ببينند. شرقى نباشند. غربى نباشند. ما كه امروز با امريكا در قبال هم ايستاديم، در قبال اين ابرقدرت ايستاديم و احتياج به اين داريم كه جوانهاى ما هم در قبال آنها بايستند.
🔅معنى اسلامى شدن دانشگاه اين است كه استقلال پيدا كند و خودش را از غرب جدا كند و خودش را از وابستگى به شرق جدا كند و يك مملكت مستقل، يك دانشگاه مستقل، يك فرهنگ مستقل داشته باشيم.
📚 صحیفه امام، ج۱۲ص۲۴۸
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat