فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 #بببنید| «فقیه شجاع»
گزیدهای از بیانات آیت الله مصباح یزدی پیرامون شخصیت مرحوم آیت الله محمد یزدی
#مکتب_امام_خمینی #حوزه_انقلابی
@almorsalaat
26.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تلاوت دائمی قرآن، تضمین کننده حرکت اسلامیِ جامعه
🔰رهبر معظم انقلاب ۹۲/۱/۱۹
▫️با قرآن باید مأنوس شد. اگر در جامعهی اسلامی یک جمع قابل توجّهی از مردم با قرآن انس پیدا بکنند به طوری که مفاهیم قرآنی در ذهن اینها وجود داشته باشد، زنده باشد، به نظر بنده حرکتِ اسلامیِ جامعه تضمینشده است.
▫️این هم [محقّق] نمیشود مگر به تلاوت دائمی قرآن. به طور دائم انسان [باید] با قرآن مأنوس باشد. راهش این است که بر خودمان فرض کنیم، وظیفه قرار بدهیم که هر روز یک مقداری از قرآن را بخوانیم.
▫️به گمان من این جوری خوب است که انسان به طور دائم از اوّلِ قرآن شروع کند همین طور بخواند تا آخر. علاوهی بر این، بخشی از آیات قرآن را یا سُوَر قرآنی را به طور مرتّب تکرار بکند؛ این موجب میشود که انسان با بخشهایی از قرآن [مأنوس شود]. حالا مثلاً فرض کنید کسی با قرآن انس دارد، مثلاً آیاتی از سورهی یونس را خوشش میآید -انسان این جوری است دیگر- خب سورهی یونس را مرتّباً بخواند تا حفظ بشود؛ یکی سورهی احزاب را خوشش میآید، یکی سورهی بقره را دوست میدارد، یکی سُوَر مسبّحات را که خب خیلی مضامین عالی و مهمّی دارد، اهل معنا و اهل سلوک هم توصیه میکنند به تلاوت مسبّحات -«سبّح لله» و «یسبّح لله» که در قرآن هست- اینها را مرتّباً بخواند؛ یا سُوَر حوامیم که حامیمها [در آنها هست]، آنها هم خیلی مطالب [مهمّی دارد. البتّه] همه جای قرآن مهم است؛
#کلام_ولی #قرآن
@almorsalaat
هدایت شده از بینات || ناصر قیلاوی زاده
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 انسان شناسی قرآن
🔶کتاب انسان شناسی قرآن اثر فاخر و ارزشمند دیگری از استاد شهید مرتضی مطهری است. این کتاب ارزشمند که مجموع بخشی از سخنرانی های ایشان در سال ها 1350 شمسی است اخیرا به چاپ رسیده است.
🔷در این اثر ارزشمند (مثل بسیاری از آثار دیگر استاد شهید مطهری) دو موضوع همیشه مهم و مورد دغدغه شهید مطهری یعنی #جهان_بینی و #انسان_شناسی مورد بررسی قرار گرفته است.
🔶در این کتاب به خلاف مجموعه کتاب مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی ابتدا شهید مطهری به مجموعه نگاه های یک انسان مسلمان به جهان و نوع نگاه یک انسان مسلمان به جهان پرداخته اند و سپس در ادامه به مباحث انسان شناسی اسلامی از نگاه قرآن می پردازند.
🔷 این کتاب از جهات متعدد بسیار با ارزش است و به مباحث نو و کاربردی و مهمی در باب شناخت انسان و کیفیت سلوک معنوی صحیح او اشاره می کند.
🔶 مباحث بخش اول این کتاب رو در ضمن یک جلسه در خدمت برخی طلاب بودیم که در ختیار شما عزیزان قرار می دهم.
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
@shmotahari
الگوی همیشه جاوید
هدایت شده از بینات || ناصر قیلاوی زاده
انسان شناسی قرآن _ جلسه اول_ بینش توحیدی.mp3
13.88M
🔷انسان شناسی قرآن
✅موضوع: بینش توحیدی به عالم
🎙ناصر قیلاوی زاده
#انسان_شناسی_قرآن
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
@shmotahari
الگوی همیشه جاوید
📝#یادداشت| لزوم تغییر حوزه و دانشگاه در راستای تحقق وحدت
📌یکی از مطالبی که روز جمعه در گروه #هم_اندیشی توسط بزرگوار (amirhosein shabani) بیان شد را در ادامه میخوانید👇
🌀سلام علیکم. بنده خیلی اتفاقی وارد گروه هم اندیشی شدم و واقعیتش حتی شما بزرگواران رو هم نمیشناسم اما موضوعی که الان در حال بحث است در گروه برای بنده جالب بنظر رسید.
🌀اساسا وحدت بین حوزه و دانشگاه یک امر بسیار گسترده و پیچیده است که اولا دانشگاه و حوزه باید به تنهایی مورد بحث قرار بگیرند بعد به وحدتشان پرداخته بشه.
🌀این تعریفی هم که یکی از عزیزان در گروه فرمودند که چون حوزوی ها دانشگاه میروند و دانشگاهی ها حوزه میروند پس وحدت حاصل شده؛ این خیلی نگاه سطحی و اساسا نادرستی به وحدت هست.
🌀وحدت معنایش این است که حوزه و دانشگاه با هم و در واقع از نظر روحی با یکی شدن به سمت یک هدف مشخص حرکت کنند و جامعه رو پیش ببرند.
🌀اینکه بعضا مصداق های موفق یا حتی ناموفق حوزوی و دانشگاهی تغییر میدان دادند و به حوزه یا دانشگاه رفتند که اصلا معیار وحدت نیست.
🌀اجمالا بنده عرض میکنم این حوزه کنونی و دانشگاهی اساسا قابلیت وحدت پذیری ندارند. به دلایل مختلف که توضیح دادنش طولانی خواهد بود اما اجمالا میتوان گفت مبنای علمی دانشگاه ماتریالیستی و پوزیتویستی است و در قرن۲۱ هم که تبدیل شده به آلت دست لیبرالیسم. مبنای هستی شناسی و انسان شناسی دانشگاه یک مبنای کاملا خیلی خدا و آخرت گرایانه نیست. لذا تا این مبنا تغییر نکند عملا وحدت صورت نمیگیرد.
🌀مساله بعدی که به حوزه بر میگردد، مساله سکولار بودن و ضعف نگاه حوزه بر تمدنی سازی است. حوزه های ما برای آیت الله سازی و علامه سازی عالی است ولی برای تمدن سازی خیر.
🌀لذا اگر هدف از وحدت حوزه و دانشگاه، ساخت تمدن نوین اسلامی است، هر دوی این فضاها باید تغییر مبنایی کنند. دانشگاه باید هستی شناسی و انسان شناسی خود را تغییر دهد و حوزه باید فرد گرایی سکولار بودن خود را اصلاح کند.
⭕️لینک عضویت در گروه #هم_اندیشی👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1221263413C41edddb737
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
@almorsalaat
🌀الحمدلله به لطف دعای دوستان و شاگردان، خدای متعال عنایت کردند و حال استاد مساعدتر شده و از هفته گذشته برخی دروس ایشان برقرار شده است.
امیدواریم که به لطف خدا حالشان بهتر شود و انشالله دروس #مناهج و #لاضرر هم دوباره تشکیل شود.
این دو درس، در واقع تنها دروس حوزه است که متن کتابهای حضرت امام (ره) در آن تدریس می شود و متاسفانه به دلیل کسالت استاد مدتی است که تعطیل شده.
#پای_درس_استاد
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
📌#معرفی_کانال| فانوس (رهیافتی در زیست معلمانه)
💡 کانالی متفاوت در زمینه تعلیم و تربیت
💎 شناخت بهتر جامعه معلمی و بایدها و نبایدهای آموزش و پرورش
🔺به کانال فانوس بپیوندید👇👇
eitaa.com/fanoosemellatha
eitaa.com/fanoosemellatha
📚#معرفی_کتاب| ده گفتار (شامل مقاله اصل اجتهاد در اسلام)
✍️شهید مطهری
⬇️لینک دانلود کتاب👇
eitaa.com/palmorsalaat/53
#کتابخانه_مجازی
#اصول #اندیشه_مطهر
🔉@almorsalaat👇👇
aslae-ejtehad-dar-hame-aasar-boode-v-talashe-ahlebeit-dar-hefazat-az-manabee-din.mp3
876.1K
🔉#اجتهاد| اصل اجتهاد در همه دوران اسلام حتی زمان معصومین وجود داشته و اهل بیت برای محافظت از جریان فقاهت و حفظ منابع دین بسیار تلاش کرده اند.
🎙استاد علی فرحانی
📌پیشنهاد میکنم حتما مقاله اصل اجتهاد در اسلام، اثر شهید مطهری را بخوانید.
#پای_درس_استاد #روایات
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
🔉#معرفی_تدریس| کتاب دروس تمهیدیه فی الفقه الاستدلالی (از ابتدای کتاب العقود ج۲)
🔰استاد حجت الاسلام ستوده
🔊تدریس این کتاب به صورت #مجازی در مدرسه امام جواد (علیه السلام) برگزار می شود و صوت جلسات در کانال زیر با هشتگ #فقه_استدلالی بارگذاری می شود.
👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1721434112C7e17979da1
#فقه #دروس_حوزوی
@almorsalaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#جهاد| سخنان شهید فخریزاده پس از شهادت حاج قاسم
🔹بیایید تا خون حاج قاسم گرم است میثاق ببندیم که این راه را ادامه بدهیم؛ همین جا باید مدافع حریم ولایت و مدافع حرم باشیم...
#شهادت #سردار_سلیمانی
@almorsalaat
📖#اخلاق_و_عرفان| انسان نباید از نافرمانی و غفلت و خلاف مراقبه عمل کردن، نومید از سير الى الله گردد؛
🔰 آیت الله شیخ علی پهلوانی
🔅تصدقت شوم! برادر جان! انسان نباید از نافرمانی و غفلت و خلاف مراقبه عمل کردن، نومید از سير الى الله گردد؛ زیرا اگر روی از آن سو برگیریم، به کجا می توان روی کرد؟!
🔅علاوه بر این که خودش می داند که ما ضعیفیم و سراپا جهل، به طبق ضعف و جهل مان با ما معامله می کند. این همه که در قرآن شریفش، داد از غفاریت خود می زند، برای چیست؟ مگر جز برای آن است که آگاه به حال ما بوده که از روی نادانی، مخالفت او خواهیم کرد.
🔅همین بس که خودش نام ما را به انسان تسمیه فرموده. در مواقعی که نافرمانی و جهل ما را متذکر می شود، اگر خیال ناامیدی برای انسان دست دهد، باید بداند که از شیطان است والّا با کریمان، کارها دشوار نیست؛
📚 رسائل عرفانی، نامه۱۱، ص۲۲۶
#اخلاق_و_عرفان #قله_های_تهذیب
@almorsalaat
💠عرفان نظری از نگاه محیی الدین و امام خمینی و تفاوت آن با سایرین
🔉@almorsalaat👇👇
هدایت شده از المرسلات
erfane-nazari-az-negahe-mohyeddin-v-emam.mp3
15.85M
🔉#عرفان| عرفان نظری از نگاه محیی الدین و امام خمینی و تفاوت آن با سایرین
🔰استاد علی فرحانی
🔺استاد بیان می کنند که دو نگاه کلی به عرفان نظری وجود دارد.
1⃣یک نگاه که نگاه مشهور است این است که عرفان یک جهان بینی و یک منظومه هستی شناسی از نگاه یک عارف است.
2⃣نگاه دوم، این است که عرفان نظری، فقط انسان شناسی است و همه مطالب را از حیث انسان شناسی تفسیر می کند.
🔺از نگاه محیی الدین و بر اساس آثار ایشان، عرفان نظری، انسان شناسی است و بزرگانی همچون آیت الله جوادیقائل به نگاه اول هستند و لذا معتقدند که پایان فلسفه، اثبات موضوع عرفان است.
🔺حضرت امام (ره) همان نگاه انسان شناسی محیی الدین را قائل هستند. استاد در این صوت، عباراتی از کتاب مصباح الهدایه را توضیح می دهند.
#پای_درس_استاد #عرفان
@almorsalaat
هدایت شده از بینش مطهر || مطهَرین
نحوه آشنایی شهید مطهری با نهج البلاغه.mp3
10.38M
🔈 #بشنوید
🔶 خاطره ورود شهید مطهری به قم و تحصیل در شهر قم و کفایه خوانی
🔷 صوت شهید مطهری درباره نحوه آشنایی اش با نهج البلاغه و مرحوم حاج میرزا علی شیرازی...
👌 بسیار شنیدنی است...
#نهج_البلاغه #اساتید_شهید #مطهری_خوانی
@mahdavi_arfae
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
المرسلات
🔈 #بشنوید 🔶 خاطره ورود شهید مطهری به قم و تحصیل در شهر قم و کفایه خوانی 🔷 صوت شهید مطهری درباره نح
👆این کلیپ بینظیره. حتما بشنوید.
واقعا یک #درس_اخلاق کامله.
شهید، آشنایی خودش رو با میرزا علی آقای شیرازی و حالات معنوی او رو توضیح میدن.
خدا بر درجاتشان بیفزاید.
المرسلات
🔉#عرفان| عرفان نظری از نگاه محیی الدین و امام خمینی و تفاوت آن با سایرین 🔰استاد علی فرحانی 🔺استاد
باسلام
▫️همینطور که میدانید، یکی از بخشهای مهم اندیشه امام خمینی (ره) که ایشان را از خیلی از اسلامشناسان متمایز می کند، مسئله #عرفان_نظری است.
▫️در واقع، بدون دانستن عرفان نظری، آن هم با قرائت اصیل امام خمینی(ره) نمی توان همه جوانب اسلام را فراگرفت.
▫️علاوه بر اینکه بخش قابل توجهی از آثار امام را بدون داشتن منظومه فکری عرفانی نمیتوان خواند؛ مثل شرح دعای سحر، آداب نماز، سرالصلوه، حواشی بر شرح فصوص و مصباح الانس، برخی احادیث چهل حدیث، فوائدالرضویه، برخی مباحث تقریرات فلسفه، تفسیر سوره حمد، خیلی از مباحث معرفتی که در صحیفه وجود دارد و ...
▫️کتاب محوری عرفانی حضرت امام (ره) که ایشان در آن کتاب، نظام عرفانی و انسان شناسی و مباحث مربوط به ولایت را مطرح می کنند، کتاب #مصباح_الهدایه است. که ظاهرا برای شروع در سیر آثار امام باید از آن کتاب شروع کرد. خود حضرت امام در جاهای مختلفی از آثارشان به این کتاب ارجاع میدهند.
▫️همچنین استاد در بیانات مختلفی فرموده اند که نظام عرفان نظری امام خمینی که امتداد نظرات محیی الدین است با نگاه مشهور به عرفان که آن را هستی شناسی میدانند، متفاوت است.
eitaa.com/almorsalaat/2924
▫️بنده به شخصه بارها خدمت استاد عرض کرده ام که اگر بشود این کتاب را تدریس کنند تا بتوانیم با این بخش از منظومه فکری امام نیز آشنا شویم و نظرات حضرت امام احیاء شود. انشالله که شرایط تدریس این کتاب مهیا شود، بتوانیم این اثر ارزشمند را هم در محضر استاد فرحانی، بخوانیم.
@almorsalaat
♨️ #هم_اندیشی مجازی طلبگی (۴)
⏰جمعه ۹۹/۱۰/۵ ساعت ۱۹ تا ۲۲
✅موضوع این هفته: عوامل #بصیرت_زدا و #بصیرت_افزا در حوزه علمیه چیست؟
📌آثار منفی کاهش بصیرت در حوزه چیست؟
📌چه عواملی سبب کاهش بصیرت طلاب می شود؟
📌با طلاب و علمای بی بصیرت چگونه باید برخورد کرد؟
📌راه های افزایش بصیرت در بین طلاب چیست؟
📌الگوهای بصیرت در حوزه چه کسانی هستند؟
📌و ...
🌐امشب پیرامون این موضوعات در گروه هم اندیشی گفتگو می کنیم.
🌀لینک عضویت در گروه👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1221263413C41edddb737
#معرفی_کتاب
📚خلاصه الاقوال علامه حلی
⬇️eitaa.com/palmorsalaat/56
📚جامع الرواه محقق اردبیلی
⬇️ج۱: eitaa.com/palmorsalaat/54
⬇️ج۲: eitaa.com/palmorsalaat/55
#رجال #کتابخانه_مجازی
🔊@almorsalaat👇👇
kholasatol-aghval.mp3
712.1K
🔉#رجال| توضیحی مختصر پیرامون برخی کتب رجالی همچون خلاصه الاقوال علامه حلّی و جامع الرواه محقق اردبیلی
🎙استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
هدایت شده از آموزش درسگفتار نویسی
⏰ قابل توجه ثبت نام کنندگان در طرح تکمیلی برنامه های گروه های مختلف مشاوره تقریرنویسی به شرح ذیل است: 👇🏻👇🏻
✅ برنامه گروه مشاوره منطق:
🔅جلسه اول: یک شنبه 14 دی ماه ساعت 19
🔅روزهای هفته: یک شنبه ها و چهارشنبه ها
🔅ساعت 19 🕖
🔅 تعداد اعضا: 4 نفر
🔅 لینک دانلود 5 جلسه اول جمع بندی منطق مظفر استاد علی فرحانی
▪️ بمدت 5 جلسه
🔺🔺🔺🔺🔺
🔻🔻🔻🔻🔻
✅ برنامه مشاوره اصول (الموجز):
🔅جلسه اول: دوشنبه 6 بهمن ماه ساعت18
🔅روزهای هفته: دوشنبه و پنج شنبه
🔅ساعت 18 🕧
🔅 تعداد اعضا: 11 نفر
🔅 لینک دانلود 5 جلسه آغازین الموجز فی اصول الفقه از استاد علی فرحانی
▪️ بمدت 5 جلسه
🔺🔺🔺🔺🔺
🔻🔻🔻🔻🔻
✅ برنامه مشاوره فلسفه (عرض ذاتی):
🔅جلسه اول: سه شنبه 7 بهمن ساعت 14
🔅روزهای هفته: سه شنبه و پنج شنبه
🔅ساعت 14 🕑
🔅 تعداد اعضا: 5 نفر
🔅 لینک دانلود 5 جلسه آغازین بدایه الحکمه اثر استاد علی فرحانی
▪️بمدت 5 جلسه
🔺🔺🔺🔺🔺
🔻🔻🔻🔻🔻
✅ برنامه مشاوره خواهران:
🔅جلسه اول: دوشنبه 6 بهمن ساعت 20
🔅روزهای هفته: دوشنبه ها و پنج شنبه ها
🔅ساعت 20 🕗
🔅 تعداد اعضا: 5 نفر
💢 خواهران می توانند هر یک از سه موضوع پیشنهادی را انتخاب و برای جلسه مشاوره خواهران تقریرهای خود را آماده کنند.
▪️بمدت 5 جلسه
⌛️⏳⌛️⏳
💎 کار مشترک همه گروه ها برای آمادگی در جلسه اول:
🕹 گوش کردن صوت های دوره تقریرنویسی (آن ها که در دوره حضور نداشتند)
🕹 سیاهه نویسی 2 تا 3 جلسه آغازین صوت های مخصوص هر گروه
💎اطلاعات بیشتر و لینک شرکت در کلاس در هر یک از گروه های چهارگانه در ایتا منتشر می شود.
📲 همه چیز درباره کارگاه تقریرنویسی
@taghrir_online
tahalile-birooni-az-oloome-hozavi-v-asibhaye-aan.mp3
2.32M
🔉#طلبه_موفق| رواج یافتن تحلیل های بیرونی و پیرامونی از علوم حوزوی و آسیب های آن
🎙استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد #حوزه_علمیه
@almorsalaat
#اخلاق_و_عرفان| خلوت در کثرت
🌀سالك الى اللَّه در عين حال كه با هر دسته از مردم معاشرت به معروف كند و حقوق خلقيّه را ردّ نمايد و با هر يك از مردم به طور مناسب حال او مراوده و معامله كند، از حقوق الهيّه نگذرد و معناى خود را كه عبارت از عبوديّت و توجّه به حقّ است از دست ندهد؛ و در عين حال كه در كثرت واقع است در خلوت باشد، و قلب او كه منزلگاه محبوب است خالى از اغيار و فارغ از هر نقش و نگار باشد.
📚امام خمینی (ره)، آداب نماز ص۶۵
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
📌جریان توحید افعالی در اجتماع و تعلیم و تربیت انسان از نگاه علامه طباطبایی
🔉@almorsalaat👇👇