009- اهمیت قصد قربت و اخلاص در همه افعال@almorsalat.mp3
1.48M
📝#اخلاق_و_عرفان| تاثیر قصد قربت در تمام اعمال حتی در توصلیات
🔰استاد علی فرحانی
◽️همانطور که آیت الله بهجت می فرمودند، از باب تخفیف در شریعت اسلام تنها تعداد کمی از تکالیف مشروط به قصد قربت شده اند اما آنچه تاثیر مهمی در کمال دارد همین قصد قربت حتی در توصلیات است.
◽️علت مقامات برخی از شهداء هم به همین مساله باز می گردد که در تمام اعمال قصد قربت را لحاظ می کردند.
#اخلاق_و_عرفان
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
aya-maaref-ra-mitavan-ba-revayat-esbat-kard.mp3
2.66M
🔉#اجتهاد| آیا عقاید را می توان با روایات اثبات کرد؟
🎙استاد علی فرحانی
⚡️در دوره ای از تاریخ علمی شیعه، توسط گروهی موسوم به #مقلّده برای اثبات عقائد و معارف دین، به روایت استدلال می شد. در مقابل آنها عده ای برای برهانی کردن عقائد قیام کردند.
⚡️علامه طباطبایی بیان کرد تا جایی که مقدمات برهان جاری است، میتوان عقائد را برهانی کرد و این ملاک، کلیّات معارف را شامل می شود. پس از آن باید به محضر روایات رفت.
#تفسیر #روایات #معارف
@almorsalaat
#اخلاق_و_عرفان| من در میان جمع و دلم جای دیگر است.
💠نورانيت معنوى يك فرد مسلمان كه دستورات اسلامى را اجرا مى كند نورانيتى است كه همه اعمال فردى و اجتماعى، وى را نورانى ساخته، پاك مى كند. وى در حالى كه با مردم است، با خداى خود است و در حالى كه در ميان جمع است در خلوتگه راز به سر مى برد و در حالى كه براى مقاصد مادى خود در تكاپو و تلاش مى باشد و گرفتار يك سلسله پيشآمدهاى شيرين و تلخ، گوارا و ناگوارا و زيبا و زشت و پايبند حوادث اين جهان پرآشوب است، دلى دارد آزاد و در جهانى است آرام و به هر سو كه روى مى آورد، جز روى خداى خود نمى بيند.
📚علامه طباطبایی، بررسی های اسلامی ج۱ ص۴۰
#در_محضر_علامه
@almorsalaat
المرسلات
🔘#فلسفه|ویژگی یک بحث فلسفی @almorsalaat👇👇
🔘#فلسفه| ویژگی یک بحث فلسفی
🔰علامه طباطبایی
💫بحث فلسفى، به نوع بحثهايى اطلاق مى شود كه غرض از آنها بهطور عموم و كليّت، اثبات وجود اشيا و كشف موقعيت وجودى و روابط هستى آنها با اشياى ديگر بيرون از خود، بوده باشد. البته در نتيجه چنين بحثهايى، اشيايى كه حقيقتاً هستند و سهمى از واقعيت خارجى دارند، از اشياى ديگر موهوم و خرافى تميز پيدا مى كنند.
💫فلسفه است كه اثبات مى كند مثلًا جهان هستى خدا دارد؛ و در جهان هستى موجودى به نام غول بيابانى نيست. و به حسب اقتضاى همين طرز بحث، يك نفر فيلسوف متفكر ناچار است موضوعات را به نحو عموم و كليت با اسقاط خصوصيات و مشخصات زمانى و مكانى و بالاخره مادى، و با اغماض از پيرايه هاى افكار اجتماعى و عواطف و احساسات گوناگون انسانى، در تفكر خود جاى دهد.
💫و به اصطلاح خودمان، مفاهيم كليه را با تجريد از همه مقارنات مادى اخذ كرده، خواص عمومى واقعيت و هستى را به دست آورده، يكى يكى از انواع اشيا را كه احتمال واقعيت در آنها داده مى شود، با خواص نامبرده سنجيده و واقعيات را از خرافات تميز دهد.
💫و اين سختترين و پيچيدهترين وظيفه اى است كه يك نفر متفكر، در فلسفه با آن مواجه و دست به گريبان مى باشد.
💫ارتباط ابتدايى ما با اشيا بيرون از خودمان كه از نيازمندىهاى وجودى سرچشمه مىگيرد، در طليعه آن حواس ما واقع مىباشد كه جز با شخصيت مادى، با چيزى سر و كار ندارد. و هر فعاليتى را هم كه در نتيجه اين ارتباط انجام مىدهيم، ارتباط به جزئيات ماده دارد، و از همين راه افكار جزئى و موضوعات شخصى، فضاى فكر ما را به كلى اشغال نموده، و حتى در گوشه و كنار آن كمترين جاى خالى نگذاشته است.
📚شیعه ص۱۱۱
#در_محضر_علامه
@almorsalaat
🔊#مجموعه_جلسات| سخنرانی ایام شهادت فاطمه زهرا (س)
🎙استاد علی فرحانی
📌ایام فاطمیه،۱۳۹۸، بوئین زهرا، هیئت انصارالمهدی (عج)
◀️لینک دانلود صوت (3جلسه)👇👇
eitaa.com/palmorsalaat/63
#پای_درس_استاد #منبر #هیئت
#اهل_بیت #فاطمیه
@almorsalaat
📣#اطلاعیه| نشست فرهنگی با موضوع: دغدغه های فرهنگی در تداوم انقلاب خمینی (ره)
🎙سخنران: استاد علی فرحانی
⭕️ یکشنبه ۹۹/۱۰/۲۸، ۱۱صبح، دزفول، خیابان امام خمینی شمالی، نبش بوذرجمهری، کتابفروشی وارثین؛
✅پخش زنده
🔻 قرار:
🔴 room.gharar.ir/cc8fd021-128d-49f7-9e8b-61ed10fcf57a
🔻روبیکا:
🔴 rubika.ir/jorehayeandishe
@jorehayeandishe
@almorsalaat
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
☀️ #الطرائف، محصول کیاست و هنر در دوران خفقان و تقیه
🖊 سید محمد هاشمی
🔸 یکی از آثار ارزشمند سید جلیل القدر، عالم کم نظیر تاریخِ تشیع، علی بن موسی بن جعفر #ابن_طاووسِ حسنیِ حسینی، کتاب الطرائف است.
🔸 ایشان در کتاب شریف کشف المحجه بارها به «الطرائف» اشاره می کند. در یکی از موارد سید بن طاووس خطاب به پسر خود درباره این کتاب می فرماید:
«و لقد كشفت في كتاب الطرائف عن معرفة جدك محمد «ص» بما جرت عليه حال أمته بعد انتقاله. و قد ذكرت لك في كتاب الطرائف من اقدامهم في حياة جدك محمد «ص» على المعارضة له في فعاله و مقاله» (ص 115)
🔸 ایشان در این کتاب به صورت خیالی و داستان گونه نقش کافری ذمی را به خود گرفته که به تازگی به اسلام روی آورده است و اکنون می خواهد قرائت درست و کامل از اسلام را از میان فرق و مذاهب مختلف کشف کند. این شیوه جالب که کمتر در میان علمای بزرگ خصوصا علمای متقدم مورد انتظار است به این اثر جذابیت دو چندانی در میان آثار کلامی بخشیده است. سید بن طاووس در هیچ جای کتاب نام واقعی خود را آشکار نمی کند و خود را «عبدالمحمود بن داوود» می خواند ایشان این کتاب را اینگونه آغاز می کند:
«و بعد فإني رجل من أهل الذمة و لي بذلك على أهل الإسلام ثبوت حرمة فيجب أن لا يعجلوا بذمي على ما أسطره بل يتفكروا في حقيقة ما أذكره فرب ملوم منا لا ذنب له.»
🔸 مولف در ادامه با ابطال پیروی از مذاهب اربعه از مذهب شیعه سراغ می گیرد و پس از آن با استفاده از منابع اهل سنت به اثبات حقانیت و فضائل اهل بیت علیهم السلام و انتقاد به مخالفان ایشان می پردازد. گرچه فهم این که مولف کتاب یک شیعه است، چندان دشوار نیست ولی سبک نگارش کتاب و رفت و برگشت ها و ساختار استدلالی آن ذهن مخاطب غیر شیعه را به شدت درگیر می کند و او را نسبت به بسیاری از اتهاماتی که به شیعه وارد است حداقل مشکوک کرده و حتی به مرحله انکار می رساند.
🔸 ایشان همچنین در ص 237 از جلد اول کتاب به ماجرای احراق خانه حضرت زهراء (س) از طریق منابع اهل سنت اشاره می کند.
🔸 این کتاب در اوج دوران #خفقان علیه شیعه نوشته شده و با زیرکی و دقت و البته هنرمندی مکتب اهل بیت را معرفی کرده است. ای کاش ذوق و تلاش علمای متقدم ما مستدام بماند ...
نثار روح سید جلیل القدر حمد و صلوات ...
#سید_بن_طاووس
@ofoqemobin