المرسلات
#لاضرر استاد علی فرحانی جلسه24 ۹۹/۱۱/۲9 @majazi_almorsalaat
#لاضرر #تنبیه_دوم
در این جلسه در ادامه تنبیه دوم بیان شد که هر چند در مسائل مختلف فقهی، بدون دلیل لاضرر و با استفاده از سائر ادله همان حکم را می توان استنباط کرد، اما اگر بتوانیم دلیل لاضرر را که یک #دلیل_لفظی است، احیا کنیم و در آن موارد استفاده کنیم، می توانیم از آن مزایا نیز استفاده کنیم. از جمله آن مزایا این است که می توان اط اطلاق آنها استفاده کنیم.
راهی برای تحقیق در قول مقابل امام (تبیلغی بودن لاضرر) و تلاش برای احیای دلیل لاضرر در مسائل غیر سلطانی این است که: ما بتوانیم در متون و روایات جستجو کنیم و از طریقی بتوانیم به نحوی دلیلی برای تبلیغی بودن لاضرر استفاده کنیم.
یکی از راه ها این است که در روایات اهل سنت تفحص کنیم و روایتی را که ال بر تبلیغی بودن است پیدا کنیم و سند آن را بتوانیم با شهرت جبران کنیم.
دیگر اینکه در متون فقه ماثور که ارزش آنها در حد روایت مرسل است، فتوایی را بیابیم و با شهرت و یا تراکم ظنون شیخ (کافی بودن یافتن این فتوا در کتاب شیخ طوسی و یا شیخ صدوق) آن را معتبر کنیم.
یا اینکه در سایر روایات بتوانیم مضمون این روایت را بیابیم و آنگاه حضرت به آن استناد کرده باشند و از قرینه سوال و جواب و یا سایر قرائن روایت بتوان فهمید که حضرت از لاضرر به عنوان حکم تبلیغی استفاده کرده اند.
با همین نگاه بود که امام سعی کردند در ابتدا فحص کاملی از مظان این روایت انجام دهند.
در ضمن بحث نکات مهمی در ملاک باب الفاظ و حاشیه ای بر نگاه امام در تقسیم واجب و اشکال امام به آخوند در تقسیم واجب بیان شد. استاد این اشکال را در تدریس کفایه سال 92 به تفصیل بیان کرده اند.
@almorsalaat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
13991129_40559_128k.mp3
11.97M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی، در سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز. ۱۳۹۹/۱۰/۲۹
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 عقبماندگیها و مشکلات امروز بخاطر انقلابی عملنکردن ماست/ شکاف طبقاتی باید از بین برود
🔺 رهبر انقلاب در سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز: ما باید دستاوردهای انقلاب را بشناسیم و بدانیم. البته ما هرگز پنهان نکردیم و باز هم پنهان نمیکنیم که در بخشهایی هم عقبماندگی داریم عقبماندگیهایی که به هیچوجه قابل قبول نیست مقصر خود ما هستیم خود ما مسئولین مقصریم.
این عقبماندگیها باید جبران شود. این بهخاطر انقلابیعملنکردن ماست. ما هر جا انقلابی عمل کردیم عقبماندگی نداشتیم.
هر جا از انقلاب کوتاه آمدیم یک حرکت غیرانقلابی و حرکت ناشی از کسالت و بیتوجهی انجام دادیم عقبماندگی به وجود آمد که در درجه اول در مسئله معیشت طبقات فقیر است. ما در این زمینه عقبماندگی داریم و اختلاف و شکاف طبقاتی است. البته این را هم بگویم. در همین زمینه ای که ما عقب ماندگی داریم در مقایسه با قبل انقلاب به مراتب جلو هستیم.
اینی که کسی خیال کند که وضع قبل از انقلاب مثل وضع امروز بود اصلا اینجور نیست آن روزها خب بنده در میدان کار بودم با طبقات مختلف. وضع بسیار متفاوت بود با امروز و بسیار بد بود. امروز از ان جهت هم ما پیشرفت کرده ایم منتها باب شأن انقلاب نیست این چیزی که امروز هستیم.
ما بایستی خیلی بیش از این حرکت میکردیم. شکاف طبقاتی بایستی از بین برود و عدالت، عدالت اقتصادی به معنای واقعی کلمه بایستی مستقر بشود. این وظیفه ماست. این کار ماست. بایستی انجام بدهیم.
#بسته_خبری
💻 @khamenei_ir
tasire-naghes-khandane-falsafe-dar-enherafe-elme-osul.mp3
1.47M
✅#اصول| تاثیر ناقص خواندن علم فلسفه در تورم و انحراف علم اصول
🎙استاد علی فرحانی
📌تدریس #مناهج، جلسه 247، 99.11.29
#پای_درس_استاد #فلسفه
@almorsalaat
هدایت شده از مدرسه قرآنی الاعراف
📌#چرا_قرآن_حفظ_کنیم؟
💠وقتی قرآن را حفظ كردید، میتوانید معانی قرآن را درست بفهمید؛ انسان وقتی معنای قرآن را فهمید، میتواند در آن تدبر كند؛ وقتی تدبر كرد، میتواند به معارف عالی دست پیدا كند و رشد پیدا كند.
#رهبرانقلاب ۱۳۹۱/۰۴/۳۱
🌀مدرسه مجازی قرآنی الاعراف👇
https://eitaa.com/joinchat/754909287C919ddc750f
در تفصیل این مطلب حتما صوت زیر را بشنوید
👇👇👇
https://eitaa.com/almorsalaat/2539
https://eitaa.com/almorsalaat/2539
@almorsalaat
هدایت شده از المرسلات
#تدریس| سلسله درسگفتارهای نظامهای اسلامی با موضوع «فقه نظام روابط اجتماعی» و «نظام اصولی امام خمینی(ره)»
🔰استاد علی فرحانی
📆 پنجشنبه ها ساعت ۸ الی ۱۰
📌خیابان سمیه، بین کوچه ۲۶ و ۲۸، موسسه مفتاح
✅امکان شرکت حضوری به صورت محدود با رعایت قوانین بهداشتی فراهم است.
🔘لینک شرکت مجازی
https://b2n.ir/955386
@almorsalaat
هدایت شده از خبرهای فوری /مهم🔖 روی عضویت کلیک کنید ✅
متن دل نوشته شهید حاج قاسم سلیمانی درباره کتاب #آن_بیست_سه_نفر
👇👇👇👇
هدایت شده از خبرهای فوری /مهم🔖 روی عضویت کلیک کنید ✅
،
بسم الله الرحمن الرحیم
مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ وَمابَدَّلوا تَبدیلاً
احمد عزیزم؛ تقریظ و تحسین رهبر عزیزمان مرا تشویق به خواندن کتابت کرد و پس از قرائت آن به مقامت غبطه خوردم و افسوس، که در کارنامهام یک شب از آن شبها و یک روز از آن روزهای گرفتار در قفس را ندارم. شماها عارفان حقیقی و عابدان به عبودیت رسیدهای هستید که به عرش رسیدید، ایکاش در همان بالا بمانید. چه افتخار آمیز است ربانیون بر منبر نشسته، تربیت یافتگان منابر خود را به تماشا بنشینند. چه زیباست جوانان جویای کمال، کودکانِ کمالیافته در قفس دشمن را ببینند.ایکاش سفیرانِ در قصرهای مجلل نشسته کشورمان، این سفیران در قفس گرفتار شده را ببینند و چگونه سفیر بودن را بیاموزند.احمد عزیز؛ وقتی کتابت را خواندم ناخودآگاه صحنه اسارتی در مقابل دیدگانم مجسم شد و بهیاد آن اسیر، بر کتاب این اسیر، اشک ریختم، یاد قهرمان اسارت که اسارت را به اسیری گرفت.
بانوی معظمه خستهای که با مجروحیت دل و جسم، در حالی که سر برادران، برادرزادهها و فرزندان خود را بالای نی جلوی چشم داشت و دهها زن و کودکِ اسیرِ هرروز کتکخورده را در طول هزاران کیلومتر پیاده و یا بر شتر برهنه نشسته، سرپرستی میکرد، در عمق قرارگاه دشمن بر هیبت او شلاق زد و با بیانی که خاطره پدرش علی(ع) را در یادها زنده کرد همانند شمشیر برنده برادرش عباس بر قلب دشمن فرود آورد و با جمله "مارأیت الّا جمیلاً" عرش را گریاند و بشریت را تا ابد متحیر عظمت خود ساخت.
به کرمانی بودنم افتخار میکنم، از داشتن گوهرهایی همچون «شهسواری» که فریاد "مرگ بر صدام، ضد اسلام" را در چنگال دشمن سر داد و نشان داد بهخوبی درس خود را از مکتب امام سجاد(ع) آموخته است و «امیر شاهپسندی» که بر گوشتهایِ بر اثر شلاق فروریخته او اطو کشیدند و «احمد یوسفزاده»، «زادخوش»، «مستقیمی»، «حسنی» و ... که از اسارت عظمت آفریدند.
در پایان درود میفرستم برمردی که بهاحترام شما و همه مجاهدین و شهدا، قریب سی سال چفیه یادگار آن روزها را به گردن آویخته تا عشق به این راه و مرام و فرهنگ را به همه یادآوری کند و بر هر نوشته شما بوسه میزند و در بالاترین جایگاه فقاهت، حکمت و اندیشه، زیباترین کلمات را نثارتان میکند. چقدر مدیون این مردیم و بدون او تاریکیم. خداوندا؛ وجودش را برای ایران و اسلام حفظ بفرما.
قاسم سلیمانی / هفدهم اردیبهشت 94
🌐 http://ketabjan.com
#کتاب_جان : رسانه ای برای معرفی کتاب های جبهه فرهنگی انقلاب 👇
https://eitaa.com/joinchat/809893908C41692f55d2
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🌘 اعمال و آداب شب لیلة الرغائب + ثواب اعمال
شب جمعه اول ماه رجب را لیلة الرغائب میگویند و از برای آن عملی از حضرت رسول صلی الله علیه و آله با فضیلت بسیار وارد شده است. 👇
hawzahnews.com/news/944939
recording-20210218-084957.mp3
12.28M
🔉تعادل و تراجیح امام خمینی
👈پنجشنبه ۹۹/۱۱/۳۰
🎙استاد علی فرحانی
🌀موسسه مفتاح
#پای_درس_استاد #اصول
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
المرسلات
🔉تعادل و تراجیح امام خمینی 👈پنجشنبه ۹۹/۱۱/۳۰ 🎙استاد علی فرحانی 🌀موسسه مفتاح #پای_درس_استاد #اصول
#تعادل_و_تراجیح
موضوع این جلسه مسئله تعارض عامین من وجه بود. نکته اصلی بحث در این است که امام می فرماید باید انضباط بحث را رعایت کنیم و چون می خواهیم بر اساس اخبار علاجیه، حکم این مسئله را بدست آوریم ابتدا باید ببینیم که ادله باب، شامل عامین من وجه می شود یا نمی شود. در عبارات زیر فرض اینکه اخبار علاجیه عامین من وجه را شامل نمیشود و لوازم آن، بررسی شده است.👇
🔸فصل في أنّ العامّين من وجه هل يندرجان في أخبار العلاج؟
🔸قد اتّضحت ممّا قدّمنا، الموارد التي تكون غير داخلة في الحديثين المختلفين، و خارجة عن موضوع البحث في باب التعادل و الترجيح؛ لأجل الجمع المقبول بينهما، و لا بدّ لتنقيح البحث من ذكر بعض الموارد، التي تكون مورد البحث في اندراجها في موضوع أدلّة العلاج.
🔸فمنها: ما إذا كان بين الدليلين عموم من وجه، فهل يندرجان فيها أم لا؟
🔸و على الأوّل: فهل تجري فيهما جميع المرجّحات صدوريّة كانت أو غيرها أم لا تجري فيهما المرجّحات الصدوريّة؟
🔸محصّل الكلام أن يقال: إنّ جميع أدلّة العلاج تدور مدار عنواني «الحديثين المتعارضين» و «الخبرين المختلفين» (1) فلأحد أن يقول: إنّ الظاهر منهما هو التخالف بقول مطلق، و هو يختصّ بالمتباينين. و أمّا العامّان من وجه فتنصرف الأدلّة عنهما؛ فإنّ الظاهر من قوله: «يأتي عنكم الخبران و الحديثان المتعارضان، فبأيّهما آخذ؟» دوران الأمر بين أخذ أحدهما و ترك الآخر، و بالعكس رأساً، لا أخذ بعض مفاد أحدهما؛ و ترك بعض مفاد الآخر.
و كذا الأجوبة الواردة فيها، كقوله: «خذ بما اشتهر بين أصحابك، و دع الشاذّ النادر» و قوله: «اعرضوهما على كتاب اللَّه، فما وافق كتاب اللَّه فخذوه» «3» إلى غير ذلك «4» ظاهرة في الحديثين المختلفين في جميع مفادهما.
🔸و بالجملة: الناظر في روايات الباب، يرى أنّ محطّ السؤال و الجواب فيها؛ هو الخبران المختلفان بجميع المضمون، فالعامّان من وجه خارجان عنها، فلا بدّ في مورد تعارضهما من الرجوع إلى القاعدة.
🔸و العجب من بعض أعاظم العصر(2)، حيث ادّعى أنّ قول الأئمّة عليهم السلام: «ما خالف قول ربّنا زخرف» أو «باطل» ظاهر في المخالفة بالتباين الكلّي، قائلًا: إنّ المخالفة بقول مطلق هي المخالفة بالتباين، و أخرج العامّين من وجه عن موضوع المخالفة للكتاب، و مع ذلك أدرجهما في موضوع أخبار العلاج مع أنّ موضوعها «الخبران المختلفان».
🔸و أولى بعدم الاندراج في موضوعها التعارض بالعَرَض (3)، كما إذا ورد دليل بوجوب صلاة الجمعة، و آخر بوجوب صلاة الظهر، و علم عدم وجوب إحداهما، و وجوب الاخرى فإنّ هذا العلم يوجب التعارض بينهما بالعرض، لكن لا يصدق «الخبران المختلفان» و «المتعارضان» عليهما عرفاً.
(1) این مطلب بر اساس مبنای امام است که در ابتدای کتاب تبیین کردند.
(2) مراد محقق نائینی (ره) است.
(3) منظور از «التعارض بالعرض» در جایی است که دو دلیل خودشان با هم تنافی ندارند اما با توجه به دلیل سوم، بین آنها تنافی ایجاد می شود. مثل دلیل وجوب صلاه جمعه و صلاه ظهر که با هم تنافی ندارند اما به ضمیمه اینکه فقط یک نماز واجب است، تنافی بین آنها ایجاد می شود.
@almorsalaat