هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
📌 شکست آمریکا در طبس
🎯رئیس جمهور آمریکا برای نجات این گروگانها [لانه جاسوسی] دست به حملهی نظامیِ پنهانی و شبانه به ایران زد. جاسوسانشان را در اینجا بسیج کردند، مقدمات فراوانی فراهم کردند، آدم دیدند، جا دیدند، با هلیکوپتر و هواپیما حمله کردند، آمدند که طبس پیاده شوند و از آنجا بیایند و به خیال خودشان گروگانها را خلاص کنند و ببرند؛ که آن ماجرای معروف طبس اتفاق افتاد، خدای متعال آبروی اینها را برد، هواپیماها و هلیکوپترهاشان آتش گرفت و مجبور شدند از همانطبس برگردند و بروند.
🗓۱۳۸۹/۰۸/۱۲
🔰سالروز شکست آمریکا در تجاوز به خاک جمهوری اسلامی ایران و حمله به طبس
۵ اردیبهشتماه سال ۱۳۵۹ (ه ش)
🌐@qom_khamenei_ir
♦️ معرفی رساله فارسی معراج نامه بوعلی و اشاره به جایگاه معنوی امیرالمومنین(ع)
🔰سید مجتبی جواهری
🔅🔅🔅🔅
🔹ابْن سینا، ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا (۳۷۰-۴۲۸ق) میراث گسترده و عمیقی از خود به یادگار گذاشت که بزرگان عرصه علم و حکمت به فهم و تفسیر آن ها افتخار کرده اند.
🔹در این چند خط قصد دارم ابتدا یکی از رساله های #فارسی ایشان را معرفی کرده سپس به بهانه یک اشاره ظریف و لطیف این رساله را با یکدیگر مرور کنیم.
🔹 #بوعلی رساله ای در کیفیت #معراج پیغمبر اکرم (ص) به زبان فارسی به رشته تحریر درآورده که مشهور به «معراج نامه» است. او در این رساله با استناد به روایت: «نحن معاشر الانبياء امرنا ان نتكلم الناس على قدر عقولهم» به دنبال تفسیری عقلانی و روحانی از معراج نبی (ص) است. از این رو بسیاری از تعابیر حدیث معراج را به مضامین روحانی و عقلانی تفسیر می کند. او معتقد است حقیقتی که پیغمبر (ص) از آن سخن می گویند امری معنوی و معقول است ولی بازگو کردن آن برای مخاطبین تنها با تجسم در عالم محسوسات ممکن بود چرا که خرد عامه مردم از محسوسات تبعیت می کند:
🔸« پس آنچه نبى دريابد از روح القدس #معقول_محض باشد و آنچه بگويد #محسوس باشد بتربيت و وهم آراسته چنانكه گفت «نحن معاشر الانبياء امرنا ان نتكلم الناس على قدر عقولهم»و معقول مجرد بعقل مجرد ادراك توان كردن و آن دريافتن بود نه گفتن پس شرط انبيا آنست كه هر معقول كه دريابند در محسوس تعبيه كنند و در قول آرند تا امت متابعت آن محسوس كنند و برخوردارى ايشان هم معقول باشد ليكن براى امت نيز محسوس و مجسم كنند و بر وعد و اميدها بيفزايند و گمانهاى نيكو زياده كنند تا شرط! بكمال رسد و تا قاعده و ناموس #شرع و اساس عبوديت منحل و مختل نشود و آنچه مراد نبى است پنهان نماند...»
🔹او سعادت حقیقی انسان را ثمره تربیت عقلی دانسته و شرف و کمال عقل را گذر از محسوسات می خواند:
🔸«... هر علمى كه بنفس رسد و هر سعادت كه از نفس پديد آيد همه ثمره تربيت عقلست و عقل براى آنست تا بواسطه او سعادت علم را بنفس ميرساند و نفس براى آنكه تا بمدد آن معقولات را از ميان محسوسات جدا كند و بعقل رساند كه عقل را با محسوسات كارى نيست زيرا هر چه محسوس است در مرتبه شرف و كمال نيست بلكه كمال و شرف و بزرگى معقول راست و عقل هميشه روى بر بالا دارد بزير ننگرد و از شريف بخسيس نيايد اما مددى داده است نفس را از خود كه مصلحت عالم زيرين و محسوسات را او تربيت ميكند و او را عقل مكتسب مىخوانند پس شرف آدمى بدو چيز است:بنفس ناطقه و بعقل و اين هر دو نه از عالم اجسامند بلكه از عالم علويند و متصرف بدنند نه ساكن بدن كه قوتهاى مجرد بسيط را حيز و مكان نخواهد بود و ليكن اثر ايشان بدن را بنظام ميدارد ...»
🔹فارغ از این که چه برهانی بر این مطلب داشته و مبانی آن چیست، توجه شما خواننده محترم را به این نکته جلب می کنم که او در نهایت، سفر پیغمبر اکرم(ص) در معراج را امری غیرجسمانی دانسته و آن را گذر از محسوسات و #سلوک در معقولات می خواند و این نظریه را به حقیقت #قرآن نیز سرایت می دهد:
🔸« ببايد دانست كه اثبات قول در آن جانب محال بود پس كلام ايزدى كشف معنى است كه روح القدس كند بوسيلت #عقل_كل بر روح نبى پس آنچه نطق نبى است همه عين كلام گردد و حكم او بخود باطل شود نام قدسى بر وى افتد نطق او قرآن بود آنچه گويد نه از سر حقيقت خود گويد بلكه باجازت امر گويد چنانكه گفت اَلرَّحْمٰنُ عَلَّمَ الْقُرْآنَ و چون آن كشف نطق را مستغرق خود گرداند حقايق معانى مجمل نبى گردد ليكن امت را بر آن اطلاع نتواند بود كه حواس بند ايشان باشد و از براى مصلحت خلق نبى را اجازت دهند تا خيال و وهم را در كار آرد و بدان فيض را در عمل آرد و آن قوت را در فعل كشد و آنچه ادراك بود بوهم سپارد تا مجسم كند و بنمايد و معجزه بود و آنچه نطق بود بخيال سپارد و تا ذكر در وى تصرف كند در قول آرد كتاب شود بحكم آنكه بمدد ايزدى باشد #مضاف كنند و گويند كتاب اللّه همچنانكه بيت اللّه و عبد اللّه و رسول اللّه...»
🔹نکته بسیار مهم اشاره لطیف ایشان به تجلی آن حقیقت معقول در پایان رساله است. او ابتدا به زبان آکنده به #رموز عقلانی پیغمبر(ص) تصریح کرده و می فرماید:
🔸« و چون بعاقلى رسد بعقل خود ادراك كند و داند كه گفتههاى نبى همه رمز باشد بمعقول آكنده و چون بغافلى رسد بظاهر گفته نگرد و دل بر مجسمات محسوس حريص و خوش گرداند»
🔹سپس در انتها پس از ذکر آیه 25 سوره لقمان « اَلْحَمْدُ لِلّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لايَعْلَمُونَ»، مخاطب حقیقی پیغمبر اکرم (ص) در این بیان را امیرالمومنین علی (ع) می خواند و می فرماید:
🔸« و براى اين بود كه شريفترين انسان و عزيز ترين انبيا و خاتم رسولان صلى الله عليه و آله و سلم چنين گفت با مركز حكمت و فلك حقيقت و #خزينه_عقل امير المؤمنين عليه السلام كه «يا على: اذا رأيت الناس يتقربون الى خالقهم بانواع البر تقرب اليه بانواع العقل تسبقهم» و اين چنين خطاب جز ما چون بزرگى راست نيامدى كه او در ميان خلق آن چنان بود كه #معقول در ميان محسوس. گفت يا على چون مردمان در كثرت عبادت رنج برند تو در ادراك معقول رنج بر تا بر همه سبقتگيرى لاجرم چون بديده بصيرت عقلى مدرك اسرار گشت همه حقايق را دريافت و ديدن يك حكم دارد كه گفت لو كشف الغطا ما ازددت يقينا هيچ دوست آدمى را زيادت از درك معقول نيست بهشتى كه بحقيقت آراسته باشد بانواع نعم و زنجبيل و سلسبيل ادراك معقول است دوزخ با عقاب و اغلال متابعت اشغال جسمانى است كه مردم در جحيم هوى افتد و دربند خيال بماند و بند خيال و رنج و هم آزادى بعلم زودتر برخيزد كه بعمل زيرا كه عمل حركتپذير است و حركتپذير را انجام جزء بمحسوس نيست اما علم قوت #روح است و آن جز بمعقول نرود چنانكه رسول صلى الله عليه و آله گفت قليل العلم خير من كثير العمل و نيز فرموده نية المؤمن خير من عمله و امير جهانيان #على گفت كه قدر آدمى و شرف مردمى جز در دانش نيست و چون اين مقامات در پيش افتاد درازتر نكشيم تا از مقصود باز نمانيم .
🔸مقصود از اين كتاب آن بود كه شرح دهم معراج نبى را بر موجب عقل چنانكه رفته است و بوده تا عاقلان دانند كه مقصود او از آن سير حسى نبوده است بلكه آن معقول بوده است كه مرموز بزبان محسوس بگفته است تا هر دو صنف مردم از آن محروم نمانند و اين جز بتائيد ربانى و مدد و روشنائى نور الانوار نبوده است كه خاطر مدد گيرد و آينۀ عقل روشن نمايد تا شرح اين كلمات داده شود بر طريق اختصار و رمز معراج گشاده گردد بر سبيل اسرار و اعتماد بر توفيق ايزد است عز و علا»
#یادداشت
#معارف
#اهل_بیت
@almorsalat
10.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▫️مرو ای گدایمسکین تو در سرایمولا
▫️کهعلی همیشه میزد در خانهگدا را
🎙آیت الله جوادی آملی
#اهل_بیت #امیرالمومنین
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
💬#پیام_شما
🔹پیشنهادی درباره دوره های کوتاه مدت مجازی که تشکیل میشه دارم. پیشنهاد بنده درباره کتاب الموجز و کتاب اصول فقه مرحوم مظفر است. به این نحو که دوره یا دوره هایی تشکیل بشه که مکتب اصولی حاکم بر هر یک از این دو کتاب با ارایه مستندات و شواهد و به صورت یک نظام اصولی منسجم ارایه بشه بدون این که بخواهیم وارد ریز به ریز مسایل آنها بشیم. این پیشنهاد بنده درباره این دوره های کوتاه مدت است.
📌باتشکر از شما. انشالله سعی داریم که به زودی این پیشنهاد را عملی کنیم.
🙏شما نیز پیشنهاداتتان را با ما درمیان بگذارید👇👇👇
📞eitaa.com/admin_doreh
🌐مدرسه مجازی المرسلات 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1705705472C63999eac19
رابطه نفس با علم و عمل.mp3
10.24M
🔊#نفس_شناسی| علم و عمل سازنده نفس اند. نفس قائم به علم و عمل است.
🎙استاد علی فرحانی
📚بدایه الحکمه. سال 89
#پای_درس_استاد #فلسفه
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
📌فقه استخوانبندی و در واقع ستون فقرات زندگی اجتماعی است
📌تخصّصگرایی فکر خیلی خوبی است، منتها غفلت نشود از برخی از عیوب تخصّص.
🔹یک عدّهای خیال میکنند فقه، چون اسمش فروع دین است یعنی کارهای فرعی؛ نخیر، فقه استخوانبندی و در واقع ستون فقرات زندگی اجتماعی است؛ فقه این است، متکفّل این است. حالا اگر ما به خیلی از بخشهایش توجّه نمیکنیم، نقص از ما است وَالّا فقه یعنی ادارهی زندگی، یعنی تبیین نظام زندگی اجتماعی و سیاسی.
🔹بالاخره اینکه ما در این زمینه تخصّصگرایی کنیم و تخصّصها را هر چه ریزتر کنیم، البتّه فکر خیلی خوبی است، دارد هم میشود، منتها غفلت نشود از برخی از عیوب تخصّص. سالها است عدّهای از متفکّرین در دنیا به این نتیجه رسیدهاند که تخصّصی شدن در کنار منافعی که دارد، مضارّی هم دارد. برخی از علوم بینرشتهای و مانند اینها برای این است که این نقصها را جبران کند؛ شما هم اگر چنانچه دنبال تخصّص میروید، باید به این نکته توجّه کنید که تخصّص خوب است امّا در کنارش ممکن است عیوبی هم داشته باشد که باید به آن برسید.
📚 رهبر معظم انقلاب 98/02/18
#فقه
#کلام_ولی
#حوزه_علمیه
#حوزه_و_انقلاب
@almorsalaat
💢 چرا کسی که «از #ذکر خدا اعراض کند» دچار «معیشت ضنک» می شود؟
🔰 پاسخ از علامه طباطبایی در #المیزان ذیل تفسیر آیه ۱۲۴ سوره طه
💠أن من نسي ربه و انقطع عن ذكره لم يبق له إلا أن يتعلق بالدنيا و يجعلها مطلوبه الوحيد الذي يسعى له و يهتم بإصلاح معيشته و التوسع فيها و التمتع منها، و المعيشة التي أوتيها لا تسعه سواء كانت قليلة أو كثيرة لأنه كلما حصل منها و اقتناها لم يرض نفسه بها و انتزعت إلى تحصيل ما هو أزيد و أوسع من غير أن يقف منها على حد فهو دائما في ضيق صدر و حنق مما وجد متعلق القلب بما وراءه مع ما يهجم عليه من الهم و الغم و الحزن و القلق و الاضطراب و الخوف بنزول النوازل و عروض العوارض من موت و مرض و عاهة و حسد حاسد و كيد كائد و خيبة سعي و فراق حبيب.
💠و لو أنه عرف مقام ربه ذاكرا غير ناس أيقن أن له حياة عند ربه لا يخالطها موت و ملكا لا يعتريه زوال و عزة لا يشوبها ذلة و فرحا و سرورا و رفعة و كرامة لا تقدر بقدر و لا تنتهي إلى أمد و أن الدنيا دار مجاز و ما حياتها في الآخرة إلا متاع فلو عرف ذلك قنعت نفسه بما قدر له من الدنيا و وسعه ما أوتيه من المعيشة من غير ضيق و ضنك.
#معارف #تفسیر #در_محضر_علامه
@almorsalaat
📚#معرفی_کتاب| نقش نگار، مروری بر زندگانی امیرالمومنین (ع)
✍رهبر معظم انقلاب
⬇️لینک دانلود کتاب👇👇
eitaa.com/palmorsalaat/172
#اهل_بیت
#کتابخانه_مجازی_المرسلات
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از مکتب امام
🔴#یازدهمین جلسه از سلسله جلسات #طرح_کلی_زندگی در قرآن
📣امروز، ساعت ۱۷:۳۰
🎙استاد: حجت الاسلام محسن ابراهیمی
👈موضوع: تمدن توحیدی، اهداف، راهبردها، راهکارها
📲#پخش_زنده جلسه👇👇
🅾️اسکایروم: b2n.ir/g37614
🅾️ایتا: b2n.ir/b56076
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔰گفتمان توحید👇
https://eitaa.com/joinchat/3998351448C73bf29b9e1
✅توبه قوم حضرت یونس (ع)
🔰میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
📌ملاحظه حال توبه قوم حضرت يونس- على نبيّنا و آله و عليه الصّلاة و السّلام- را بكن كه آن حكيم تربيت شده خانواده نبوّت جناب روبيل چه حال براى آنها ياد داد كه خودشان را به آن حال انداختند و بلاى نازل را برگرداندند و حال آنكه ديده نشده بود بعد از نزول بلا، توجّه ثمرى بدهد.
📌ولى روبيل عليه السّلام به آنها ياد داد كه بچه ها را از مادران جدا ساختند و برّه ها را از ميشها جدا كرده، عجلها را از ماده گاوها گرفتند، مادرها را بالاى كوه بردند و بچه هاشان را در ته درّه انداختند، مردها پلاس پوشيدند روى خاك افتاده، خاك بر سر ريختند.
📌[امّا] حيوانات، مادرها به جهت سخالشان و به جهت علف، صدا مىكردند؛ بچه هاى حيوانات گرسنه به جهت «شير» صدا مى كردند، اطفال خودشان به جهت شير و به جهت [جدايى از] مادرها، گريه مى كردند؛ خودشان از ترس عذاب و شدّت هولى كه از اصفرار شمس و هبوب بادهاى عذاب و سياهى رنگشان، مى ديدند ناله هاى جانسوز رَبَّنا ظَلَمْنا أَنْفُسَنا وَ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ و نداى «يا ارحم الرّاحمينا» به اوج فلك رسانيده
📌خلاصه محشرى به پا كردند تا آنكه دعوت و نفرين پيغمبرشان را بعد از نزول عذاب، برگرداندند! درياى رحمت ارحم الرّاحمين به جوش آمده، حضرت اسرافيل عليه السّلام را امر رسيد كه قوم يونس را بخشيدم، ايشان را درياب، بلا را از ايشان ردّ كن و به كوهها بزن!
✅بارى؛ اى برادر! عادة اللّه، بين بندگانش يك منوال است.
✅من و تو هنوز وقت داريم بلا ظاهرا نازل نشده، مى توانيم كه از درياى رحمت ارحم الرّاحمين حظّى ببريم و اين آتشهاى افروخته را خاموش نماييم.
📚لقاءالله ص97
#توبه #ذی_القعده #میرزاجوادآقا
@almorsalaat
هدایت شده از مکتب امام
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴#یازدهمین جلسه از سلسله جلسات #طرح_کلی_زندگی در قرآن
🎙استاد: حجت الاسلام محسن ابراهیمی
👈موضوع: تمدن توحیدی، اهداف، راهبردها، راهکارها
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔰گفتمان توحید👇
https://eitaa.com/joinchat/3998351448C73bf29b9e1
هدایت شده از مکتب امام
011-تمدن توحیدی، اهداف و راهکارها- ابراهیمی- 2.7.mp3
23.4M
🔴#یازدهمین جلسه از سلسله جلسات #طرح_کلی_زندگی در قرآن
🎙استاد: حجت الاسلام محسن ابراهیمی
👈موضوع: تمدن توحیدی، اهداف، راهبردها، راهکارها
📣برگزاری در 2/7 ساعت ۱۷:۳۰
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔰گفتمان توحید👇
https://eitaa.com/joinchat/3998351448C73bf29b9e1