مهدویت؛ گفتمانی سکولارستیز
🔸 #مهدویت گفتمانی است که یک سویه آن به دین بازمیگردد و سویه دیگر آن به ظلمستیزی و آبادی دنیا مرتبط است.
🔹این یعنی مهدویت، گفتمانی در مقابل #سکولاریسم است.
📌 این مهم یکی از اصلیترین شاخصههایی است که در شناخت گروهها و انجمنهای مهدوی به کار میآید! اینکه کدام گروه و انجمن قرائتی سکولار گونه از مهدویت دارد و کدام یک در راستای مبارزه با سکولاریسم است.
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام
May 11
کدام گزینه درباره رأی ندادن درست است؟
1) رأی نمیدهیم تا دلمان خنک شود و هیچ تغییر رخ نمیدهد
2) رأی نمیدهیم تا وضعیت بهبود یابد
#پرونده_ویژه
#انتخابات
#مشارکت
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام
خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندس
🔸خواجه نصیرالدین طوسی هم مهندس بود و هم منجم بود و هم فیلسوف.
🔺وی از جمله شخصیتهایی است که امروزه نه تنها در ایران بلکه در جهان به بزرگی شناخته میشوند
🔺جالب است که آنها در تمدن اسلامی به رشد و بالندگی رسیدند.
🔹تمدنی دینی که بشریت در بسیاری از پیشرفتهای علمی خود مدیون اوست.
#تمدن_اسلامی
#علم_و_دین
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام
#معرفی_کتاب
نقد مبانی سکولاریسم
🔹نقد مبانی #سکولاریسم نوشته همایون همتی که توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عرضه شده است، از جمله آثاری است که در کنار بازتعریف سکولاریسم به مبانی آن توجه داشته و به نقد آنها پرداخته است.
📌یکی از نقاط مثبت این کتاب آن است که در کنار تعریف سکولاریسم و مبانی و نقد آن، نویسنده تلاش دارد از فضای علمی و انتزاعی صرف خارج شود و به واقعیتهای عینی پیرامون سکولاریسم بهویژه آنچه در ایران نیز اتفاق میافتد هم توجه کند.
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام
احیاء و شب زندهداری از منظر شهید مطهری
🔹احیاء و زنده نگاه داشتن شب آن است انسان تمام یا لااقل پاسی از آن شب را با یاد خدا و با مناجات و راز و نیاز با ذات پروردگار به سر ببرد، و شب مُرده آن شبی است كه انسان تمام آن شب را با غفلت و فراموشی ذات مقدس پروردگار بسر ببرد.
🔸ممكن است كسی خیال كند كه این تعبیر یك تعبیر مجازی است، یك نوع تعارف است: شب كه زنده و مرده ندارد، شب بالاخره شب است، زمانی است وابسته به حرکت کره زمین و زنده و مرده بودن آن معنا ندارد.
🔺این سخن راست [و درست] است ولی آن كسی كه می گوید احیاء، شب را زنده نگه داشتن، مقصودش این نیست كه این قطعه زمان را شما زنده نگه دارید؛ مقصود زنده نگه داشتن خود شماست در این قطعه از زمان.
مطالعه بیشتر
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام
علی عبدالرزاق و سکولاریسم
علی عبدالرزاق از جمله شخصیتهایی است که با کتاب «الاسلام و اصول الحکم» موافق با #سکولاریسم است.
اگرچه در گذشته گفته شد که سکولاریسم به معنای جدایی دین از همه شؤون مادی زندگی بشر (اعم از سیاست ، اقتصاد، فرهنگ و..) است ولی برداشت او از سکولاریسم بیشتر به «جدایی دین از سیاست» متمایل است.
قابل توجه آنکه او حتی شأن نبوت را نیز جدا از حاکمیت پیامبر (ص) دانسته است و طبیعتا نگاهش به مسائل سیاسی صدر اسلام مثل #سقیفه، نگاهش دینی نیست.
جالب توجه آنکه دیدگاه او به خوبی نشان میدهد که نمیتوان هم به مسائل صدر اسلام مثل مسئله خلافت و امامت، سقیفه به عنوان یک مسئله دینی نگریست ولی در عین حال به سکولاریسم باورمند شد
یا باید مسئله #امامت و خلافت را مسئلهای دینی دانست و یا آنکه سکولار باشیم که در این صورت این سوال از عبدالرزاق باقی خواهد ماند که آیات ناظر به مسئله امامت و نیز دیگر آیات نظامی، حاکمیتی و سیاسی قرآن چگونه قابل تفسیر خواهد بود؟
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام
#معرفی_کتاب
اسلام و سکولاریسم از آغاز تا امروز
🔹کتابی از محمدحسن زورق که از سویی به #سکولاریسم در غرب و از سوی دیگر به سکولاریسم در اسلام مینگرد.
🔸او در تألیف این کتاب هوشمندانه و متخصصانه قلم زده است و سعی کرده مبتنی بر فلسفه تاریخ به تاریخ اسلام و مسئله سکولاریسم نگاه کند
🔺محمدحسن زورق در این کتاب همچون برخی دیگر از نوشتههایش سعی دارد تا تاریخ را معطوف به امروز جامعه بفهمد و بفهماند؛ از اینرو کتاب او میتواند برای دانشجویان و پژوهشگران سکولاریسم جذاب باشد.
🔸به عنوان مثال در بخشهایی است این کتاب مسائلی همچون «امویان و غرب»، «از مدینه تا مدرنیته» مطرح شده است. همچنین مباحث او درباره «قرون میانی»، «امویان در مغرب زمین» و «زلزله در کلیسا» و نیز گفتههایش درباره «سه انقلاب بزرگ یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه و در نهایت «انقلاب آخر» برای دغدغهمندان مسائل سکولاریسم مفید خواهد بود.
▪️در حقیقت این کتاب به خوبی توانسته به بازشناسی سکولاریسم و اثرگذاری آن در لایههای مختلف غرب و نیز جهان اسلام اشاره کند و مورد استقبال نخبگان قرار گیرد.
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام
ابوموسی به خاطر آنکه فریب تزویر (همان سکه دو رو که مختار از آن میگفت) را خورد، با عمروعاص توافق کرد و گفت: نه تو #رأی بده و نه من.
عمرو عاص نیز پذیرفت....
و ناگهان سلطنت بنی امیه آغاز شد
ابوموسی وقتی فهمید چه شده است که خیلی دیر شده بود...
#پرونده_ویژه
#انتخابات
#مشارکت
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام
نقطه اتصال سکولاریسم و اومانیسم
🔹#اومانیسم به معنای اندیشه متکی بر خرد خودبنیاد انسان در تمام مسائل خود پیوندی ویژه با #سکولاریسم دارد.
🔸وقتی نظام تمدنسازی غرب سکولار شد، طبیعی است که برای تئوری پردازی در حوزههای تمدنی و ساختارهای مختلف جامعه همچون حقوق، سیاست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع نیازمند پردازنده است.
🔺این پردازنده همان خرد و عقل مدرن است که از سویی رابطه خوشایندی با وحی و دین ندارد و از طرفی میخواهد مسائل جامعه و چالشهای آن را حل کند.
📌اینجاست که سکولاریسم زمینه را فراهم میکند تا تمدن غرب بر محور اومانیسم شکل بگیرد و هر دو آنها نقش مکمل را برای همدیگر ایفاء می کنند.
#تمدن_غرب
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام
شورش انسانیت علیه سکولاریسم و اومانیسم
چگونه طوفان الاقصی نظام فکری اومانیستی و سکولاریسم را به چالش کشید؟!
👇👇👇👇👇👇
🌱اندیشه رضوان
📎ایتا l سایت | تلگرام | اینستاگرام