🔰 جریانشناسی #دفتر_تبلیغات_اسلامی_حوزه_علیمه_قم/ بخش ششم
💠 ظهور یک زاویه
🔺 الف - خط فکری دفتر تبلیغات
🔸 با توجه به اینکه رفتار و منش هر مجموعهای ناظر به ساختار فکری حاکم بر آن موسسه و مجموعه است باید برای شناخت دقیق و موشکافانه آن مرکز ابتدا خط فکری و #بُعد_معرفتی آن مجموعه دانسته شود سپس عملکرد آن در بوته #نقد و #نظر قرار گیرد و از آن جا که پژوهش حاضر ناظر به بازه زمانی پانزده ساله ابتدایی دفتر تبلیغات است یعنی از زمان تأسیس تا سال 73 لذا خط فکری این دوره مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
🔸 با استفاده از مصاحبهها و گفتگوهای دستاندركاران آن مركز اين مطلب بدست میآيد كه جريان #روشنفكری، جریان حاکم دفتر تبليغات بوده است كه در ادامه به برخی از آن اشاره میشود.
1️⃣ مصاحبه #سیدحسین_موسوی_تبریزی با مهرنامه
🔸 وی که جزو هیئت موسسین و هيئت مدیره دفتر تبليغات به شمار میآید در این مصاحبه ریشه اختلاف و تقابل دفتر تبلیغات با جامعه مدرسین را نگاه روشنفکری و #نواندیشی_دینی میداند که قبل از پیروزی انقلاب وجود داشته است.
🔸 موسوی تبریزی در اینباره گفت: «نحله فکری ما با دوستان #جامعه_مدرسین تفاوت داشت. از زمان شاه با حضور گروهی از شاگردان آیتالله #مطهری و آیتالله #طالقانی یک نوع روشنفکری دینی در قم شکل گرفته بود که پس از انقلاب در قالب دفتر تبلیغات، منسجم شد».
🔸 همانطور که ملاحظه میشود، او که جزو گردانندگان اصلی دفتر محسوب میشد خط فکری دفتر تبلیغات را یک جریان روشنفکری میداند که دارای ریشه و سابقه است و اگر این گروه در زمان شاه بدون داشتن #تشکیلات فعالیت داشتند، پس از انقلاب توانستند با تشکیلاتی سازمانی به نام دفتر تبلیغات همان روش و منش فکری را دنبال کنند.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
3️⃣ #علی_یونسی/ بخش چهاردهم
🔰 ایجاد دو قطبی جنگ و مذاکره برای #برجام 👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
📌 اختصاصی #اسباط
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
3️⃣ #علی_یونسی/ بخش چهاردهم
🔰 ایجاد دو قطبی #جنگ و #مذاکره برای #برجام
🔸 با پیروزی #دولت_روحانی در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری بحث مذاکره با آمریکا داغتر از گذشته شد آن هم در سطح وزیر امور خارجه با موضوع هسته ای.
🔸 این مسأله در داخل کشور به یکی از پرتنشترین مسائل در طول چهل ساله انقلاب اسلامی تبدیل شد. هر طیف و جریانی برای اثبات دیدگاه خویش ادلهای اقامه می کرد.
🔸 دربین موافقان مذاکره که عمدتاً اصلاحطلبان بودند آنچه بیش از همه نمود داشت، القای دوقطبی «مذاکره یا جنگ» بود. این طیف با این ترفند توانستند باب مذاکره را باز و کشور را وارد بازی خطرناکی کنند که طراح اصلی آن آمریکاییها بودند.
🔸 از موافقان مذاکره می توان به علی یونسی اشاره کرد. وی نیز به همراه طیف #اصلاح_طلبان درصدد القای این دوگانگی برآمد. اما نکته جالب این است که او پس از گذشت حدود سه سال از برجام و عدم دستیابی ایران به هیچ یک از دست آوردهای برجام، باز بر طبل دوقطبی جنگ یا #مذاکره می کوبید.
🔸 علی یونسی عصر یکشنبه 23 دی 97 در شورای اداری شهرستان آق قلا در همین زمینه گفت: علت اینکه رهبری به رئیس جمهور اجازه دادند برجام را به نتیجه برسانند این بود تا جنگی رخ ندهد و ما تحریم نشویم و دولت هم به خوبی توانست این کار را به نتیجه برساند.
🔹 نماینده ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی اظهار کرد: دست آورد برجام از ملی شدن صنعت نفت هم مهمتر بود چرا که اگر محقق نمیشد #جنگ رخ میداد.
🔺 تحلیل امثال یونسی از برجام و نسبت دادن دست آورد برجام به رهبر معظم انقلاب درحالی مطرح می شود که #مقام_معظم_رهبری دوسال قبل، یعنی 27 بهمن 95 در دیدار مردم آذربایجان شرقی به صراحت اینگونه نتیجه گیری از برجام را دروغ برشمردند.
🔺ایشان در آن دیدار فرمودند: «چه در دورهی دولت قبلی آمریکا، چه در دولت فعلی آمریکا، یکی از ترفندهای دشمن این بوده است که مرتّب تهدید کنند به جنگ؛ و [اینکه] گزینهی #نظامی روی میز است و مانند اینها.
🔹 آن مسئول اروپایی هم، به مسئولین ما میگوید که جنگ در ایران حتمی بود؛ اگر برجام نبود، حتماً جنگ بود؛ #دروغ_محض! چرا میگویند جنگ؟ برای اینکه ذهن ما برود به جنگ [امّا] جنگ واقعی چیز دیگر است؛ جنگ واقعی جنگ اقتصادی است، جنگ واقعی تحریم است، جنگ واقعی گرفتن عرصههای کار و فعّالیّت و فنّاوری در داخل کشور است؛ این جنگ واقعی است.»
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🆔 @asbaat_ir
📎 به بهانه خداحافظی آیتالله #اراکی از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
📝 #یادداشت| پستی برای شخصی یا شخصی برای پستی/ بخش نخست 👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
📝 #یادداشت| پستی برای شخصی یا شخصی برای پستی/ بخش نخست
🔺 اینکه مدیر زحمتکش یک مجموعه بعد از عمری تلاش و کسب تجربه باید تکریم شود و بابت زحماتی که کشیده اجر و پاداش لازم و در خور شأنش را از نظام اسلامی دریافت کند، امری بدیهی و غیرقابل انکار است.
🔺 و حتی اینکه معدود افرادی در بین روحانیت با دور شدن از فضای علمی مورد علاقه خود، وارد عرصههای اجرایی و مدیریتی شده و آرامش آن فضا را با شلوغیها و زحمات کار اجرایی عوض کردهاند، امری قابل تقدیر و مأجور است.
🔺 لکن آنچه در این میان قدری نگران کننده به نظر میرسد، این است که ظاهرا قرار نیست به هیچ عنوان گردش نخبگانی صورت بگیرد و کسانی که سالیان متمادی بر مسندهای مدیریتی تکیه زدهاند، بازنشسته شده و جای خود را به افراد تازه نفس و با انگیزهتر دهند.
🔺 به طور مثال با مروری گذرا در رزومه و سوابق علمی و اجرایی «#حمید_حوالی_شهریاری» که این روزها شایعه آماده شدنش برای تصدی ریاست #مجمع_تقریب_مذاهب بر سر زبانها افتاده، قبل از هر چیزی حکایت از این دارد که سابقه و تجربه ایشان که سررشته در رایانه و احیانا فضای مجازی داشته و قدری هم به مناسبت در غرب به سر برده است ارتباط خاصی با فضای مذاهب ندارد.
🔺 اما اینکه چنین شخصی به چنین جایگاهی معرفی شود، تنها این گزینه را در ذهن مجسم میکند که به احتمال زیاد تصمیم بر این شده که به هر قیمتی این بزرگوار پست قبلی خود را ترک کند و با توجه به سوابق سیاسی مشکوک خود مانند امضای نامه کذایی در #فتنه_88 برای آنکه به خاطر عزل از سمت مدیریتی ۲۵ ساله! و عدم توان حضور در تیم آقای رییسی در قوه قضاییه، تبدیل به #اپوزیسیونی برای نظام نشود، لاجرم پستی را برایش خالی کردهاند که اصطلاحا دفع افسد به فاسد شود!
🔺 نگران کنندهتر آنکه اخبار جسته و گریخته میدانی نیز موید چنین تحلیلهای ابتدایی باشند. حال باید دید چرا و با چه منطقی شاهد وضعیتهای مشابه در سطح مدیریتی کشور و احیانا در میان حوزویان هستیم.
ادامه دارد ...
✍️ پژوهشگر اسباط
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3927
🆔 @asbaat_ir
🔰 بررسی شخصیت #سید_مهدی_هاشمی/ بخش سوم
🔺 بيوگرافی اشتباهات و انحرافات عملی قبل از انقلاب
2️⃣ قتل مرحوم #شمسآبادی
🔸 (سری)
🔸 به کلیه سازمانهای اطلاعات و امنیت (به استثنای اردوگاه شمال)
🔸 از: مرکز
🔸 رمز شود
🔹 همانطوریکه از طريق جرايد آگاه شدهاند، روز 1335/02/18 آیت الله شمسآبادی که از روحانیون بیطرف و مورد احترام مردم شهرستان #اصفهان و جامعه روحانیت بود، هنگامی که با همسرش برای برگزاری نماز از منزلش عازم مسجد بود، بوسیله اشخاص ناشناسی ربوده شد و به قتل رسید و جسدش در کنار جاده همایون شهر (خمینی شهر) اصفهان انداخته شد.
🔹 با پیگیریهایی که بعمل آمد، روز 1335/02/21 قاتلین توسط #سازمان_اطلاعات_و_امنیت اصفهان شناسایی و دستگیر شدند و بعمل خود اعتراف کردند. قاتلین از طرفداران کتاب #شهید_جاوید میباشند.
🔹 در این کتاب علم غیب امامان نفی شده و این تهمت به امام حسین (ع) وارد آمده که برای رسیدن به حکومت و کسب جاه و مقام به کربلا رفت و شهید شد.
🔹 نویسنده کتاب شيخ نعمت الله #صالحی_نجف_آبادی است که از طرفداران (امام) خمینی است و هم اکنون در تبعيد بسر میبرد و شیخ حسینعلی #منتظری نجف آبادی یکی از عوامل نزدیک (امام) خمینی نیز بر این کتاب تقریظ نوشته و مفاد آن را تأیید کرده است. وی نیز مدتی قبل به علت فعالیتهای ضد امنیتی بازداشت و به ده سال حبس محکوم شده است.
🔹 قاتلين به اسامی:
۱ – محمد حسين جعفرزاده، دانشجوی سال دوم رشته زمینشناسی دانشگاه اصفهان
۲ – اسداله شفيعزاده، نفت فروش
۳ – محمد اسماعيل ابراهیمی، مکانیک
۴ – سید مهدی هاشمی، طلبه علوم دینی از اهالی #نجفآباد و تحت تأثير مفاد کتاب مذکور و نظریات نامبردگان که مورد مخالفت شدید آیت الله شمسآبادی بوده، نامبرده را به صرف مخالفت با کتاب و نظریات آنان به قتل رسانیدهاند.
🔹 روز جاری جریان امر و دستگیری قاتلین با کیفیت و چگونگی آن در جراید درج خواهد شد و رادیو و تلویزیون نیز موضوع را پخش خواهد کرد. بفرموده مقرر است از موضوع علیه طرفداران و ایادی (امام) خمینی حداکثر بهرهبرداری تبلیغاتی بعمل آید.
🔹 با فراهم کردن ترتیبات لازم، جنایت مذکور و نقش عوامل (امام) خمینی در این قتل فجیع در محافل و مجامع مذهبی که با هدایت آن سازمان ترتیب مییابد توسط وعاظ و گویندگان مذهبی تشریح و بازگو و موضوع در جراید محلی نیز درج گردد. اقدامات فوق بنحوی ترتیب و انجام پذیرد که دخالت #ساواک و سایر سازمانهای دولتی در آن محسوس نباشد.
نتیجه اعلام ……………………… ثابتی
«سند دوم»
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3904
🆔 @asbaat_ir
🔰 مروری بر دیدگاه #نائینی در کتاب #تنبيه_الامه و #تنزيه_الملّه/ بخش نخست
🔺 کتاب تنبيه الامّه و تنزيه المله، اثر آيةاللهنائینی، دارای یک مقدمه، پنج فصل و یک خاتمه است. مرحوم نائینی در مقدمه این کتاب، حقیقت استبداد و مشروطیت را توضیح میدهد.
🔺 او در تعریف مشروطیت میگوید: #مشروطیت حکومتی است که دارای دو رکن اساسی باشد: «قانون اساسی» و «پارلمان». وی سپس معانی حُرّیّت و مساوات را بیان کرده و علت پیشرفت و توسعه غرب را اینطور توضیح داده است: عامل مدنیت و پیشرفت جوامع غربی، تمسک به علمی میباشد که به اعتراف غربیان برگرفته از تعالیم اسلامی است.
🔺 نائینی ادامه میدهد: در جنگهای صلیبی، آنان با #علوم_اسلامی آشنا شدند و پیشرفت آنان از همان زمان آغاز گردید. او در پاسخ به این پرسش که چرا مسلمانان پیشرفت نکردند، میگوید: علت عدم پیشرفت مسلمانان به دلایلی، از جمله عدم توجه به تعالیم اسلامی، اعراض از کتاب و سنت، و وجود استبداد و طواغیت بوده است.
🔺 محقق نائینی در مقدمه کتاب، به نکته دیگری نیز اشاره میکند که در جهان اسلام، اغلب از دین برای توجیه استبداد استفاده شده است: «دسته گرگان آدم خوار ایران، چون برای ابقای شجره خبیثه ظلم و استبداد و اغتصاب رقاب و اموال مسلمين، وسیله و دست آویزی بهتر از اسم حفظ دین نیافتند و …».
🔺 ایشان سپس به بحث درباره وجود حکومت پرداخته و با ذکر چند دلیل، از جمله احقاق حق، حفظ نظم، تربیت، وجود احکام سیاسی و مدنی در اسلام، منع ظلم، و جلوگیری از مداخله اجانب در کشورهای اسلامی، وجوب حکومت در عصر غیبت را اثبات کرده است.
🔺 از دیدگاه مرحوم نائینی، حکومتها دو دسته اند: نخست، حکومتهای تملكیّه و استبدادیه است که در این نوع حکومتها همه چیز مسخّر حاکم است و در ملکیت حاکم قرار دارد؛ دوم، حکومتهای مقیده یا محدوده (یا عادله، مشروطه، مسئوله و دستوریه) میباشد که اساس حکومت در اینها، اقامه وظایف و مصالح نوعیه است و حدود آن محدود به انجام وظیفه است، نه بیش از آن.
🔺 آية الله نائینی بر این باور است که موانع ایجاد #سلطنت استبدادی در شریعت وجود دارد، مانند: وجود عصمت در #حاکم_اسلامی (که در زمان معصوم محقق می شود)، وجود سرشت و عدالت و صلاح در حاکم اسلامی، تحديد وظایف و درجه استیلای سلطان به کیفیت اقامه عدل (که در قانون اساسی متجلی است).
🔺 ایشان در ادامه به بحثهای کلیدی اندیشه خود، یعنی «#آزادی و مساوات» پرداخته و مساوات را در سه چیز دانسته است: نخست، مساوات در حقوق؛ دوم، مساوات در احکام؛ سوم، مساوات در قصاص و مجازات؛ به این معنا که همه افراد ملت در جميع حقوق و احکام با شخص والی مساویاند. او میافزاید: مخالفین ما در بحث مساوات و آزادی مغالطه کردند.
🔺 آنان مساوات را به منزله تساوی مسلم با اهل ذمه، بالغ و نابالغ، [و] عاقل با مجنون، در باب توارث، تناكح و #قصاص میدانند که این منظور ما نیست و آزادی را به منزله آزادی در حجاب و انجام دادن محرمات میدانند، در حالیکه این منظور نیست.
ادامه دارد ...
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3887
🆔 @asbaat_ir
📸 #عکس_نوشته| ضرورت اصلاح ساختار و برنامههای حوزه
💠 #شهید_مطهری (ره): چرا برنامههای تحصیلی ما مطابق #احتیاجات، تنظیم نمیشود؟ چرا بازار #القالب و عناوین، اینقدر رایج است، اما مجله و کتاب مفید به قدر کافی نداریم؟ چرا زعمای صالح و #روشنفکر ما، همین که در رأس کارها قرار میگیرند، قدرت #اصلاح از آنها سلب میگردد و گویی اندیشههای اصلاحی خود را فراموش میکنند؟
📚 دهگفتار
#حوزه_علمیه
#مدیریت
#اصلاحات
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
5️⃣ #سیدمحمد_موسوی_بجنوردی/ بخش سوم
🔰 #سودای_غرب! 👇👇👇
🆔 @asbaat_ir
🔖 #پرونده_ویژه| روحانیون در گذر زمان
5️⃣ #سیدمحمد_موسوی_بجنوردی/ بخش سوم
🔰 #سودای_غرب!
🔸سید محمد موسوی بجنوردی همزمان با فعاليتهای سیاسی، اجتماعی و امور اجرایی، كار تدريس در دانشگاه ها را پی میگیرد و تا سال 1382 به رتبه استادی رسیده و به نشر افکار و دیدگاه خود در دانشکده های مختلف میپردازد.
🔸او از علاقه شخصی خود به #دانشگاه_آزاد و نحوه شکلگیری آن چنین میگوید: «زمان تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی بنده عضو شورای عالی قضایی بودم به همین خاطر با کسب اجازه از حضرت امام راحل، طی بخشنامهای به تمام دادسراهای انقلاب، از آنها درخواست کردم تا از ارائه کمکهای نقدی و غیرنقدی برای توسعه دانشگاه دریغ نکنند».
🔸البته دانشگاه آزاد از جمله مراکزی است که در شادیها همه متصدی و بوجود آورنده آن بودهاند ولی گاه پاسخگویی، کسی جوابگو نیست.
🔸وی علاوه بر دانشکده های حقوق و الهیات دانشگاههای مختلف، در موسسه عالی بانکداری ایران و پژوهشکده امام و انقلاب #موسسه_تنظیم_و_نشر_آثار_امام_خمینی (ره) هم مشغول به تدريس میشود. نظرات وی در این سالها همواره مورد بحث مجامع علمی بوده است.
🔸موسوی بجنوردی تجربه تدریس در دانشگاههای خارجی از جمله: کانادا، آمریکا، مراکش و... در کارنامه خود دارد. يكی از جلسات جالب و مورد توجه وی حضور در دانشگاه بريتيش كلمبيای کانادا و تدريس خصوصی به #موريس_كاپيتورن كميسر عالی حقوق بشر می باشد.
🔸پروفسور كاپيتورن كه استاد دانشگاه #بريتيش_كلمبيا است در آن سال كه هنوز نماينده سازمان حقوق بشر در ايران نبوده، جلساتی درباره «حقوق جزا در اسلام» را به صورت خصوصی نزد سید محمد موسوی بجنوردی میگذراند.
🔸موسوی بجنوردی پس از چندی حضور در غرب، دانشگاههای ایران را ترجیح میدهد و به ایران برمیگردد. وی پیشنهاد دکتر #سيدحسين_نصر مبنیبر تصدیگری مسئوليت بخش علوم اسلامی دانشگاه جرج تاون واشنگتن دی سی را هم قبول نمیکند و معتقد است دانشگاههای داخل كشور بيشتر از خارج، نيازمند اسلام راستين هستند!
🔸البته ظاهرا، پربیراه نیست که وی در نقل خاطرهای #هالهی_نورگونه! به مخاطب این گونه القا کرده که سالها قبل، دانش بیپایان ایشان، از طرف یکی از افراد مرتبط با امام زمان (عج) تأیید شده است!
🔸او در هفته نامه آسمان به خاطره ای مربوط به سال 56 اشاره کرده که به همراه دو فرزند حضرت امام به لبنان سفر و در قهوه خانه ای در شهر #بعلبک با یک کف بین برخورد میکنند!
🔸آن فرد بعد از دیدن کف دست و پشت گردن #حاج_آقا_مصطفی و پرسیدن اسم مادر، به حاج آقا مصطفی خطاب میکند شما همین امسال فوت میکنید و آرزویت را نمیبینی. سپس به سمت #حاج_احمدآقا رفته و با ایشان نیز همین کار را کرده سپس به حاج احمدآقا میگوید که شما آرزوی ایشان را میبینی و بسیار بالا میروی!
🔸بجنوردی میگوید وی سپس به طرف من آمد من در آن لحظه ترسیدم و با خودم گفتم الان میخواهد بگوید که تو هم میمیری! به من گفت: دریا پایان دارد ولی علم تو پایان ندارد! من بسیار خوشحال شدم که در مورد مردن من چیزی نگفت!
🔸هنگامی که میخواستم پول ایشان را بدهم یک دفعه دیدیم که ایشان نیست! و هیچ کدام از سه نفرمان ایشان را ندیدیم و انگار زمین سوراخ شد و او رفته بود. دقیقا حدود یک ماه بعد از این حادثه حاج آقا مصطفی فوت کردند!... من خیلی میل داشتم که ببینم ایشان چه کسی است و فکر کردم که شاید جزو #اَبدال هستند؛ جزو آن هفتاد نفری که خدمت امام زمان (عج) میرسند و از خیلی چیزها خبر دارند!
🔸موسوی بجنوردی در حالی این خاطره را با این کیفیت بیان میکند که یکی از یاران نزدیک حضرت امام(ره) آن را به گونه دیگری مطرح میکند که ما در اینجا از ذکر آن معذوریم.
ادامه دارد...
🆔 @asbaat_ir