#پاسخ_شبهات
💢اسلاممخالف نوروز نیست
آیاسفره هفت سین #بدعت است؟
و اینکه در فضای مجازی میگویند امام علی (ع) در حدیثی نوروز را #بدعت اعلام نموده اند صحت دارد؟
#پاسخ
✅در پاسخ به این سوال باید اشاره نمود که اهل بیت در روایات مختلف اصل این عید سنتی را تایید کرده اند. به بخشی از این روایات با ذکر سند اشاره میکنیم👇
شيخ صدوق نقل مى كند: «وأتي علي عليه السلام بهدية النيروز ، فقال عليه السلام : ما هذا؟»
خدمت حضرت امير (ع) هديه اى آوردند، حضرت فرمود اين چه هديه اين است؟
پاسخ دادند: «يا أمير المؤمنين اليوم النيروز» اين هديه روز نوروز است، حضرت هديه را پذيرفت و فرمود «اصنعوا لنا كل يوم نيروزا». شما هر روز را براى ما نوروز قرار دهيد. (هر روزتان نوروز باد).
📚من لا يحضره الفقيه، ج 3، ص 300، ح 4073 .
از اين روايت استفاده مى شود كه حضرت هيچگونه #مخالفتى با عيد نوروز نفرمودند، بلكه فرمودند هر روزتان نوروز باد.
و در #روايت ديگرى حضرت امير عليه السلام فرمود: «اليوم لنا عيد ، وغدا لنا عيد ، وكل يوم لا نعصي الله فيه فهو لنا عيد
امروز براى ما #عيد است و فردا هم عيد ما هست و هر روز كه خدا را معصيت نكنيم آن روز عيد ما است.
📚مستدرك الوسائل، ج 6، ص 154، ح 6679.
✅شيخ طوسى در مصباح از امام صادق (ع) نقل كرده كه حضرت به معلى بن خنيس فرمودند: «إذا كان يوم النيروز فاغتسل والبس أنظف ثيابك ، وتطيب بأطيب طيبك ، وتكون ذلك اليوم صائما
روز #نوروز غسل كن و پاكيزه ترين لباست را بپوش و خود را خوشبو نما و اين روز را روزه بگير و بعد از نماز ظهر و عصر چهار ركعت نماز (با آداب خاصى) بجاى آور و دعا كن«يغفر لك ذنوب خمسين سنة».خداوند گناه پنجاه سال تو را مى آمرزد.
📚وسائل الشيعة ، ج 8، ص 172 - 173، مصباح المتهجد : 790.
@ayeha313
چرا انرژی کم دارم؟🤔
▫️استرس بیش از حد
▫️کمبود خواب
▫️رژیم غذایی ضعیف
▫️خوردن نوشیدنی حاوی قند زیاد
▫️اضافهوزن زیاد
▫️بی تحرکی
@ayeha313
#دعای_معروف_سال_تحویل
💢آیا مستند #روایی معتبری برای دعای تحویل سال «یا مقلب القلوب و الابصار ...» #وجود دارد؟
اگرچه #عبارات موجود در این دعا؛ از لحاظ محتوا قابل تأیید بوده و بر همین اساس، خواندن آن در هر وقت و زمانی میتواند #مناجاتی با خدا به شمار آید، اما در منابع روایی اوّلیه و کتابهای مشهور دعا؛ مانند «مصباح المتهجد» شیخ طوسی و «اقبال الاعمال» سید ابن طاووس و ... اشارهای به دعای تحویل سال نشده و در کتابهایی که در #دسترس ما وجود دارد، برای اولین بار علامه مجلسی در کتاب «زاد المعاد» به نقل آن پرداخته، اما تصریح نموده که منبع او نیز از برخی کتابهای #غیر_مشهور بوده است.
به هر حال، این دعا به دو گونه نقل شده است:الف. 360 مرتبه این دعا خوانده شود: «یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَالِ»؛ ای گرداننده سال و حالتها! حال ما را به نیکوترین حال تغییر ده.
ب. در روایت دیگری چنین آمده: «یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَالِ»؛ای تغییر دهنده دلها و دیدهها؛ ای مدبّر شب و روز؛ ای گرداننده سال و حالتها، حال ما را به نیکوترین حال تغییر ده.
✅بر این اساس، میتوان نتیجه گرفت:
1. محتوای این #دعا مشکلی ندارد.
2. نظر به اینکه این روایت از سند معتبری برخوردار نیست، نباید آن را به معصومان(ع) نسبت داد.
از اینرو؛ این دعا با #نیت آنکه روایتی از یکی از معصومان(ع) است خوانده نشود، بلکه تنها به امید #ثواب و استجابت دعا خوانده شود.
📚مجلسی، محمد باقر، زاد المعاد، ص 328
@ayeha313
🌹🌺یا رب عید است عطا بر همه ده
🌸🌷بر ماتم و اندوه همه خاتمه ده
🌹🌼پایان غم همه ظهور ارباب کرم
🌼🌸تعجیل فرج به مهدی فاطمه ده
🍀ان شاء الله در قرن جدید هجری شمسی شاهد بهترین اتفاقات و خبرها باشیم و بهترین عیدی امسال ظهور آقامون باشه🌹🌼
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸"یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ ،
🌸یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ ،
🌸یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ
🌸حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ"
💫حلول سال ١۴٠١
🌸و بهار پرطراوت را
💫به همه شما عزیزان
تبریک عرض میکنم 💐
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰دیدگاه اسلام درباره عید نوروز چیست؟
✍️پاسخ:
✅ اسلام به طور کلی با سنت هایی که عقلانی و حسنه می باشند، هیچ مخالفتی نداشته و آنها را نفی نمی کند. حضرت علی (ع) هنگامی که مالک اشتر را به منطقه مصر اعزام می کند، به او توصیه می کند که در مقابل سنت های آن منطقه این گونه موضع گیری کند:
«وَ لَا تَنْقُضْ سُنَّةً صَالِحَةً عَمِلَ بِهَا صُدُورُ هَذِهِ الْأُمَّةِ وَ اجْتَمَعَتْ بِهَا الْأُلْفَةُ وَ صَلَحَتْ عَلَیْهَا الرَّعِیَّةُ وَ لَا تُحْدِثَنَّ سُنَّةً تَضُرُّ بِشَیْءٍ مِنْ مَاضِی تِلْكَ السُّنَنِ فَیَكُونَ الْأَجْرُ لِمَنْ سَنَّهَا وَ الْوِزْرُ عَلَیْكَ بِمَا نَقَضْتَ مِنْهَا
و آداب پسندیده اى را كه بزرگان این امّت به آن عمل كردند، و ملّت اسلام با آن پیوند خورده، و رعیّت با آن اصلاح شدند، بر هم مزن، و آدابى كه به سنّتهاى خوب گذشته زیان وارد مى كند، پدید نیاور»
اما اگر سنتی با معیارها و موازین عقلانی ناسازگار باشد، اسلام انسان را به تفکر دعوت می کند، که میزان ها و معیارهای پوچ و بیهوده را ملاک قرار ندهد و تنها آن چیزی را بپذیرد که عاقلانه باشد:
«قالُوا حَسْبُنا ما وَجَدْنا عَلَیْهِ آباءَنا أَ وَ لَوْ كانَ آباؤُهُمْ لا یَعْلَمُونَ شَیْئاً وَ لا یَهْتَدُونَ * یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا عَلَیْكُمْ أَنْفُسَكُمْ[مائده/۱۰۴-۱۰۵] مى گویند: «آنچه از پدران خود یافته ایم، ما را بس است!» آیا اگر پدران آنها چیزى نمى دانستند، و هدایت نیافته بودند (باز از آنها پیروى مى كنند)؟! * اى كسانى كه ایمان آورده اید! مراقب خود باشید!»
بنابراین اگر سنتی واجد مولفه های عقلانی و مثبت باشد، نه تنها نباید با آن مخالفت کرد، بلکه به فرمایش حضرت علی (ع) باید از احداث عواملی که به آن آسیب می رساند نیز دوری کرد. از همین رو، ماهیت اعیاد نوروز، اگر شاد کردن دل مومنان، صله رحم و ... باشد، قطعا از نظر اسلام مورد تائید است:
«در نوروز، هدیه اى خدمت امام على علیه السلام آوردند. حضرت پرسید : این چیست؟ عرض كردند : اى امیر المؤمنین! امروز نوروز است. امام علیه السلام فرمود : هر روزمان را نوروز كنید!»
البته باید همیشه معیارها را به صورت جدی مدنظر قرار داشته باشیم و سعی کنیم اصل و اساس را بر همان فاکتورهای مثبت قرار دهیم. از همین رو، اسلام برای نوروز آدابی قرار داده است:
«امام صادق علیه السلام : چون نوروز فرا رسد، بدن خود را بشوى و پاكیزه ترین جامه هایت را بپوش و با خوش بوترین عطرها خودت را معطّر كن و در آن روز روزه دار باش.»
از سویی نیز باید توجه داشته باشیم که درباره نوروز اخبار متعارضی نیز داریم که تقیه در برابر حکام جور (که ایرانیان در دربار آنها موثر بوده اند)، و انگیزه جعل حدیث در دعواهای شعوبیگری و مقابله با آن و ... می تواند منشا این اخبار متعارض باشد. و کسی که معیارها و ضابطه کلی ذکر شده در پیش را مد نظر قرار داشته باشد، این اخبار متعارض او را دچار ابهام نمی کند.
در این جا دو نمونه از این اخبار متعارض درباره نوروز را ذکر می کنیم:
به نقل از معلّى بن خنیس ـ : در روز نوروز خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم حضرت فرمود : آیا مى دانى امروز چه روزى است؟ عرض كردم : فدایت شوم، این روزى است كه ایرانیان آن را گرامى مى دارند و در آن به یكدیگر هدیه مى دهند. امام فرمود : سوگند به آن خانه كهن كه در مكّه است، جز این نیست كه این یك ریشه كهن دارد، من برایت توضیح مى دهم تا آن را بدانى... اى معلّى! روز نوروز، همان روزى است كه خداوند در آن از بندگان پیمان گرفت كه او را بپرستند و هیچ انبازى برایش نیاورند و به فرستادگان و حجتهاى او و به امامان علیهم السلام ایمان بیاورند. نوروز نخستین روزى است كه خورشید در آن طلوع كرد... هیچ نوروزى نیست مگر این كه ما در آن روز منتظر فرج هستیم؛ زیرا نوروز از روزهاى ما و شیعیان ماست. ایرانیان آن را حفظ كردند و شما آن را از دست نهادید... نوروز نخستین روز از سال ایرانیان است... .
نقل شده است كه منصور از موسى بن جعفر علیه السلام تقاضا كرد كه در روز نوروز در خانه بنشیند، تا مردم براى تبریك گویى پیش ایشان روند و هدایایى را كه برایش مى برند نیز بپذیرد. امام علیه السلام فرمود : من در اخبار جدّم پیامبر خدا صلى الله علیه و آله جستجو كردم، اما براى این روز خبرى پیدا نكردم. نوروز سنّت ایرانیان است و اسلام آن را منسوخ كرده است. پناه به خدا از این كه چیزى را زنده كنیم كه اسلام از بین برده است. منصور گفت : ما این كار را فقط براى خاطر نظامیان مى كنیم. بنا بر این، تو را به خداى بزرگ سوگند مى دهم كه جلوس كنى و حضرت پذیرفت و جلوس كرد...
@ayeha313
نیایش صبحگاهی🌸🍃
🌸 پروردگارا چنان کن
💫سال جدید، سالِ ما باشد
🌸سعادت، بختِ نیکو
💫حال خوش در فال ما باشد.
🌸پریشان حالی و اندوه،
💫صد فرسنگ از ما دور
🌸رفاه و امن و آرامش
💫 رفیق حال ما باشد.
🌸قطار زندگی که
💫گاهگاهی خط عوض می کرد
🌸پس از این روی
💫ریلِ بهترین آمال ما باشد.
🌸اميدوارم سال جدید براتون
💫پر از خنده های بلند
🌸پر از بودن با اونهایی
💫که دلتون ميخواد
🌸پر از تجربه های جديد
💫پر از دوستای قديمی
🌸پر از عشق
💫و پر از لحظه های قشنگ باشه
@ayeha313
🌸یَومُ النَّیروزِ هُوَ الیَومُ الَّذی یَظهَرُ فیهِ قائِمُنا أهلَ البَیتِ
✨امام صادق(علیه السلام):
نوروز ، روزی است که قائم ما اهل بیت در آن ظهور میکند.
📒بحار الأنوار ، ج۵۲،ص۲۷۶.
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸سلام من به رقیه ،
💗به خاندان ڪریمش
🌸به گوشواره و زلف و ،
💗به اجتهاد رفیعش
🌸سلام من به رقیه ،
💗به شام و ڪنج خرابه
🌸به دسٺ و بال عمویش،
💗به تشنگےِ حبیبش
🌸ایام فرخنده
#ولادٺ_حضرٺ_رقیہ_مبارڪ_باد🎊
⁉️متن شبهه👇👇👇
نماز حضرت زهرا هنگام تحویل سال
سلام علیکم
️مومنین زرنگ باشید از حضرت زهرا سلام الله علیها عیدی بگیرید..
یکی از علمای قم میفرمودند : اگر لحظه تحویل سال 2رکعت نماز ساده یا نماز حضرت زهرا (سلام الله علیها ) خوانده شود (بطوریکه در لحظه تحویل در نماز باشیم ) آن سال ؛به عنایت حضرت( علیها السلام) سالی عجیب خواهد بود ازنظر رزقهای معنوی و مادی ..
نماز حضرت زهرا (سلام الله علیها) دو رکعت است :رکعت اول یک حمد وصدمرتبه سوره قدر ورکعت دوم یک حمد وصد مرتبه سوره توحید بعداز نماز دعای کوچکی دارد که در مفاتیح الجنان در قسمت اعمال روز جمعه این نماز و دعا آمده است
تقریبا نیم ساعت طول میکشد ده دقیقه مانده به تحویل سال شروع شود که در لحظه تحویل درنماز باشید ؛ نشسته هم میشود خواند
شما هم این نماز را به دوستان و آشنایان خود سفارش کنید وبعنوان عیدی معنوی بدهید
ان شاء الله عیدی همه ما️ فرج امام زمان️ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به دعای حضرت زهرا (سلام الله علیها)
🌹لطفا به گروه های دیگر بفرستید🌹️ اجرکم عندالله
✅ پاسخ شبهه👇👇👇
💠 نوروز یک عید باستانی ایرانی است لذا ما هیچ نماز یا دعایی درباره لحظه تحویل سال نداریم و دستوراتی که بیان می شود سلیقه ای است.
تنها در روایت معلی ابن خنیس نقل شده که امام صادق علیه السلام برای نوروز سفارشاتی داشته اند که البته این روایت نیز چندان مورد اطمینان نیست و معلوم نیست از این امام بزرگوار صادر شده باشد، هر چند با تسامح می توان به مضمون آن عمل کرد.
امام صادق علیه السلام: چون روز نوروز شود غسل کن، و پاکیزه ترین جامههای خود را بپوش، و به بهترین بوها خویشتن را خوشبو گردان، و در آن روز روزه بدار، و چون از نماز پیشین و پسین] ظهر و عصر [و نافلههای آن دو فارغ گشتی چهار رکعت نماز بخوان، هر دو رکعت به یک سلام، پس از رکعت اول بعد از سوره حمد ده مرتبه سوره قدر، و در رکعت دوّم بعد از سوره حمد ده مرتبه سوره کافرون و در رکعت سوم بعد از سوره حمد ده مرتبه سوره توحید و در رکعت چهارم بعد از سوره حمد ده مرتبه سوره فلق و ناس را بخوان و پس از نماز بر سجده شکر رفته و این دعا را بخوان: (اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِیَاءِ الْمَرْضِیِّینَ وَ...) مفاتیح الجنان، اعمال نوروز
💠 البته دعا کردن و خواندن نمازِ توسل به حضرت زهرا سلام الله علیها در همه حال خوب است و آثار و برکات فراوانی دارد چه لحظه تحویل سال باشد یا نباشد.
💠 در متن ارسال شده اگر دقت کنید نوشته اند یکی از علماء قم این سفارش را داشته اما نام این عالم مشخص نیست و اگر چنین سفارشی هم داشته اند طبق سلیقه خودشان بوده است.
@ayeha313
اگر بتوانیم در#دوران_آشنایی و#عقد این#هفت_سین را برای زندگی مان پهن کنیم،درصد زیادی در انتخابمان موفق هستیم.در ازدواج،دو نفر تصمیم می گیرند که سالیان سال در کنار هم و در زیر یک سقف زندگی کنند.اگر انتخابشان مناسب نباشد،ممکن است زندگی همراه با آرامش را نتوانند تجربه کنند.
🔻مثل هفت سین سفره عید نوروز،ازدواج هم هفت سین مهم دارد.
1⃣سن ازدواج
2⃣سوال پرسیدن
3⃣سخت گیری نکردن
4⃣سادگی در خرید ازدواج
5⃣سخت نگرفتن در مهریه
6⃣سبک زندگی
7⃣سعه صدر داشتن
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
🔴از سرما و هوای بهار،استقبال کنید!
🌹امیرالمؤمنین علیه السلام:
✅ﺍﺯ ﺳﺮما ﺩﺭ ﺁﻏﺎﺯﺵ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ ﻭ ﺩﺭ ﭘﺎﻳﺎﻧﺶ ﺍﺳﺘﻘﺒﺎﻝ ﻛﻨﻴﺪ، چون ﺳﺮﻣﺎ ﺑﺎ ﺑﺪﻥ، ﻫﻤﺎﻥ ﻛﺎﺭﻯ ﺭﺍ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ...
♨️ یعنی ﺩﺭ ﺁﻏﺎﺯﺵ ﻣﻰ ﺳﻮﺯﺍﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﭘﺎﻳﺎﻧﺶ ﺷﺎﺥ ﻭ ﺑﺮﮒ ﻣﻰ ﺭﻭﻳﺎﻧﺪ.
🌷پیامبراکرم صلی الله علیه و آله:
✅باد بهار را غنيمت شماريد، پس همان كاري كه با درختان مي كند، با بدن هاي شما نيز همان كار را مي نمايد.(باعث سلامتی و رشد و نشاط میشود)
♨️ و از باد پاييز بپرهيزيد، پس همان كاري كه با درختان مي كند بر بدن هاي شما نيز همان تأثير را دارد.
🔰منابع نهج البلاغه،الحکمة 128. نزهة الناظر، صفحه 65،حدیث 54
بحارالأنوار، جلد 62، صفحه 271، حدیث 68 دانش
نامه احادیث پزشکی: 1 / 106
@ayeha313
⚠️نکات مهم برای والدین در ایام عید ...
🌷والدین در ایام نوروز باید بسیار مراقب باشند تا کودکشان بواسطه فرو کردن نخودچی یا فندق در گوش و بینی دچار خفگی نشود.
🌷مسواک زدن پس از مصرف شیرینی و آجیل ضروری است.
🌷 بیماری اسهال و استفراغ در این ایام بسیار در بچهها بواسطه تغذیه بین رستورانی در سفر یا تغییرات آب و هوایی افزایش یافته است .
پس رعایت شست وشوی دستها با آب و صابون قبل از مصرف غذا بسیار لازم و ضروری است.
🌷همچنین والدین رستورانهایی را انتخاب کنند که از سلامت و کیفیت غذایی آن اطمینان دارند.
@ayeha313
#ابوالفضل #محمد بن حسین #بیهقی
زاده: ۳۸۵ هجری قمری / ۹۹۵ میلادی
حارثآباد، سبزوار
درگذشته : ۴۷۰ هجری قمری / ۱۰۷۷ میلادی آرامگاه : غزنی، افغانستان
لقب :
پدر نثر فارسی
پیشه : نویسنده و صاحب دیوان رسالت زمینه کاری : ادبیات فارسی، نثر
در زمان حکومت فرمانروایی غزنویان سالهای فعالیت: ۴۳۷ هجری قمری به بعد
کتابها: تاریخ بیهقی
دلیل سرشناسی : نگارش تاریخ بیهقی اثرگذاشته برادبیات فارسی
ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی (۳۸۵ ه.ق / ۹۹۵ م. درحارثآباد بیهق (سبزوار امروزی) – درگذشته ۴۷۰ ه.ق / ۱۰۷۷ م. در غزنین) مورخ و نویسنده ایرانی در دربار غزنویاست.شهرت او بهخاطر نگارش کتاب معروف به تاریخ بیهقیاست که مهمترین منبع تاریخی در مورد دوران غزنوی به شمار میرود.
بیهقی در جوانی در شهر نیشابور که مرکز فرهنگی مهمی در آن عصر بود، به تحصیل پرداخت. پس از آن به «دیوان رسالت» دربار محمود غزنوی پیوست
و ۱۹ سال زیر نظر استادشبونصر مشکان کار کرد و دستیار او شد. وظیفهٔ نگارش یا تهیهٔ رونوشت از نامههای مهم دربار برعهدهٔ بیهقی بود، بنابراین از سال ۴۱۲ تا ۴۷۰ هجری قمری (۱۰۲۱ تا ۱۰۷۷ میلادی) از نزدیک در جریان و شاهد روند امور در بخشی از دوران سلطنت محمود غزنوی و پس از آن در دوران سلطنت امیر محمد غزنوی،مسعود غزنوی اول، مودود غزنوی، مسعود غزنوی دوم، علی غزنوی (معروف به بهاءالدوله)، عبدالرشید غزنوی، طغرل غاصب، فرخزاد غزنوی و ظهیرالدوله ابراهیم غزنوی بود.
بیهقی به دلیل نزدیکی به کانون قدرت، اطلاع خوبی از رخدادهای عصر خود داشت. پس از مرگ بونصر مشکان در ۴۳۱ هجری قمری (۱۰۳۹ میلادی)، سلطان مسعود یکی از یاران خود به نام بوسهل زوزنی را به دبیری دیوان رسائل و بیهقی را به معاونت او منصوب کرد. بونصر مشکان به سلطان مسعود توصیه کرده بود که بیهقی را جانشین او کند و احمد بن عبدالصمد (وزیر) هم بیهقی را در حضور سلطان مسعود ستوده بود. گزارش شده است که مسعود در خلوت گفته اگر به خاطر جوانی بیهقی (۴۶ سال) نبود، او را به عنوان دبیر دیوان رسائل منصوب میکرد
مشهورترین اثر بیهقی، تاریخ بیهقی است که تنها بخش باقیمانده از آن، دورهٔ سلطان مسعود غزنوی اول (۴۲۱ تا ۴۳۲ هجری قمری) را پوشش میدهد
ابن فندق میگوید که «تاریخ آل محمود» (تاریخ بیهقی) به زبان فارسی نوشته شده و از نخستین روزهای سبکتگین تا آغاز سلطنت ابراهیم غزنوی را شرح میدهد
در گاهشمار رسمی ایران روز اول آبانماه به یاد این نویسنده و تاریخنگار بزرگ ایرانی با عنوان روز ملی نثر پارسی به ثبت رسیدهاست. هر سال همزمان با این روز همایشها و مراسم مختلفی برگزار میشود. مهمترین برنامهها در سازمان ارشاد و در شهر سبزوار زادگاه بیهقی برگزار میگردد
بیهقی نوشتن کتاب تاریخ بیهقی را در سن چهل و سه سالگی، آغاز کرد( این نشون میده برای هر کار بزرگی هیچ وقت دیر نیست😉) و بیست و دو سال از عمر خویش را بر سر نوشتن آن نهاد. موضوع این کتاب، تاریخی است در سی جلد ولی از این سی جلد تنها شش جلد ماندهاست.
مهمترین منبع تاریخی در مورد دوران غزنوی است. او اوایل عمر را در نیشابور به تحصیل دانش اشتغال داشت، سپس به سمت دبیری وارد دیوان محمود غزنوی و حکمرانان بعد از او شد و در سال ۴۱۸ ه.ش پس از درگذشت استادش بونصر مشکان به سمت دبیر دیوان شاهی برگزیده شد.
در روزگار عبدالرشید غزنوی، هفتمین امیر غزنوی، بیهقی به بالاترین مقام در دیوان، صاحب دیوان رسالت رسید( مسیر ترقی رو خوب بلد بوده 😊). در همین دوران گرفتار تهمت و کین بداندیشان شد. امیربدگمان او را از کار برکنار کرد و به زندان انداخت(دنیا وفا نداره😉).
طغرل، غلام گریخته دربار محمود بر امیر عبدالرشید شورید و او را کشت. باز بیهقی به زندان افتاد به همراه گروهی دیگر از درگاهیان و درباریان. وی در سال ۴۳۷ ه.ش پس از آزادی از زندان شروع به نوشتن کتاب معروف خود، تاریخ بیهقی، نمود.
بیهقی هشتاد و پنج سال زیست و در سال ۴۵۶ ه.ش در گذشت و به این ترتیب نوزده سال پس از اتمام تاریخ خویش زنده بوده و هرگاه به اطلاعات تازهای در زمینه کار خود دسترسی مییافته، آن را به متن کتاب میافزودهاست.
#غزنوی
#ادیب
#قرن_چهارم
@ayeha313