🌱آیه های زندگی🌱
سید مجتبی میرلوحی تهرانی (۱۳۰۳-۱۳۳۴ش) معروف به نواب صفوی روحانی شیعه، بنیانگذار و رهبر جمعیت فدائیان اسلام. نواب صفوی دروس حوزوی مانند فقه و اصول، تفسیر قرآن و اصول سیاسی و اعتقادی را در تهران و سپس در نجف فرا گرفت. از علامه امینی و سید حسین طباطبایی قمی به عنوان اساتید وی در حوزه علمیه نجف یاد شده است.
نواب از پیشتازان مبارزات مسلحانه علیه حکومت پهلوی بود. با ظهور احمد کسروی نواب صفوی جهت مبارزه با تفکرات او از نجف به ایران آمد. قتل کسروی، عبدالحسین هژیر، علی رزمآرا و حسین علاء از جمله فعالیتهای سیاسی و مبتنی بر عقاید مذهبی نواب صفوی و فدائیان اسلام به شمار میرود. برخی از نویسندگان تاریخ ، تلاشهای نواب صفوی و یارانش را در پیروزی جنبش ملی شدن صنعت نفت ایران موثر دانستهاند.
مخالفت با اقدامات دولت دکتر مصدق به دلیل عدم عمل به احکام اسلامی از دیگر فعالیتهای وی بود که حبس را برای سید مجتبی در پی داشت. کتاب «جامعه و حکومت اسلامی» از آثار نواب صفوی است. وی در دوران فعالیت سیاسی خود سفرهایی به اردن و مصر داشت
رهبر فدائیان اسلام و برخی از یارانش در ۲۷ دی سال ۱۳۳۴ش توسط رژیم پهلوی اعدام شدند
شهید_نواب_صفوی
@ayeha313
#پرسش_کاربران
❇️ آیا پاکستان قصد جواب دادن به حمله ایران به تروریست ها را دارد؟
آیا رابطه دولت مرکزی عراق با ایران تیره و تار شده است؟
🔹سیاست های إعلامی و سیاست های إعمالی دولت ها با هم متفاوت هستند.
دولت مرکزی عراق با فشار سنگین آمریکا و اسرائیل، به سازمان ملل شکایت میکند تا هم آمریکا مستمسکی برای پیگیری بین المللی به زعم خود داشته باشد و هم دولت پاسخگوی بخشی از مطالبات افکار عمومی داخلی خود باشد اما در عمل، دولت مرکزی عراق ثابت کرده حتی نمیخواهد سر به تن بارزانی ها باشد و اگر ایران خانه بارزانی را هدف قرار میداد، آنها خوشحال تر بودند.
🔹 در پاکستان شرایط قدری متفاوت است. آنچه در کانال های مزدوری آمریکا در فضای مجازی پاکستان میگذرد با رویکرد عملی و سیاست إعمالی دولت پاکستان متفاوت است.
دیدار اخیر وزیر خارجه دو کشور و برگزاری رزمایش مشترک راهبردی دریایی این روزها در همین راستا ارزیابی میشود.
🔹مهم نیست که برخی مسئولین سیاسی پاکستان موضع گیری سیاسی به نفع آمریکایی ها و تروریست های جیش موساد میگیرند، مهم این است که ژنرالهای ارتش پاکستان در تنگه هرمز با امیران ارتش جمهوری اسلامی روی عرشه ناوشکن ایرانی ناهار میخورند.
🔹آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال درگیر کردن کشورهای همسایه با جمهوری اسلامی ایران هستند اما بخوبی میدانند تشدید تنش در همسایگی جمهوری اسلامی، نتیجه ای جز ریشه کن شدن پایگاه های جاسوسی و نیابتی آنان در منطقه ندارد.
@ayeha313
#نام_آوران_ایران
#علی_کسمایی (پدر دوبله ایران)
زاده: اول مهر ۱۲۹۴ تهران
درگذشت
۶ تیر ۱۳۹۱ (۹۶ سال)تهران
ملیت: ایرانی
تحصیلات: دانشآموخته رشته حقوق و علوم سیاسی
از دانشگاه تهران
پیشه: مدیر دوبلاژ، دوبلور، کارگردان، فیلمنامهنویس و روزنامهنگار، نویسنده
علی کسمایی (زادهٔ ۱ مهر ۱۲۹۴ تهران – درگذشتهٔ ۶ تیر ۱۳۹۱ تهران) مدیر دوبلاژ، کارگردان، فیلمنامهنویس و روزنامهنگار ایرانی بود. او ملقب به پدر دوبله ایران است.
علی کسمایی در سال ۱۲۹۴خورشیدی در تهران زاده شد. پدر و مادر و نیاکان او گیلک و از روستای کسمای گیلان بودند. سالهای اولیهٔ زندگی و دبستان را همراه با خانواده در استان گیلان و استان مازندران گذراند
پس از پایان تحصیلات دبیرستان در استان گیلان به تهران رفت و در رشتهٔ حقوق از دانشگاه تهران لیسانسیه شد. از سال ۱۳۲۵ به عنوان نویسنده و مترجم در روزنامههای مختلفی مشغول کار بوده و سردبیری روزنامههای معتبری مانند اطلاعات، مهرایران، عالم هنر و … را به عهده داشتهاست. علاوه بر این، از دهه ۱۳۲۰ به اخذ پروانهٔ وکالت دادگستری توفیق یافت که پروانهٔ وی اکنون در بخش نمایشگاه اسناد کانون وکلای دادگستری مرکز، نگهداری میشود. کسمایی از سال ۱۳۲۹ با نوشتن فیلمنامهٔ شرمسار (به کارگردانی اسماعیل کوشان) به سینمای حرفهای وارد شد. او علاوه بر نویسندگی، در شاخههای دیگر سینما مانند کارگردانی و بازیگری نیز فعالیت داشتهاست
اما عمدهٔ دلیل اشتهار کسمایی، به تخصص وی در کار دوبله و مدیریت دوبلاژ بازمیگردد. او از سال ۱۳۳۴ به عنوان مدیر دوبلاژ، به حرفهٔ گویندگی روی آورد و سالهای متمادی به توسعهٔ فن دوبله و تربیت گویندگان جوان و مستعد اشتغال داشت. کسمایی بر بسیاری از دوبلورهای سرشناس ایرانی سمت استادی دارد. او به سبب پیشینهٔ طولانی، سوابق درخشان و تجربیاتی که در این عرصه داشت، به عنوان پدر دوبلهٔ ایران نامدار شد. مهین کسمایی از دیگر دوبلورهای ایرانی، برادرزاده او است. علی کسمایی مشهور به عمو دوبلور بود.
علی کسمایی پس از تحمل یک دوره بیماری طولانیمدت، در روز ۶ تیر ۱۳۹۱ در تهران به علت کهولت سن درگذشت
کارنامهٔ هنری
درسینما👇👇👇
فیلمهای ایرانی
کمیته مجازات، ۱۳۷۷
سالهای جوانی، ۱۳۷۰
هور در آتش، ۱۳۷۰
حکایت آن مرد خوشبخت، ۱۳۶۹ (بازیگر)
آخرین پرواز، ۱۳۶۸
باغ سید، ۱۳۶۸
اتاق یک، ۱۳۶۵
هجرت، ۱۳۵۷
ملکوت، ۱۳۵۵
سازش، ۱۳۵۳
شازده احتجاب، ۱۳۵۳
فیلمهای خارجی👇👇
دکتر ژیواگو
بانوی زیبای من
اشکها و لبخندها (آوای موسیقی)
هملت
تلویزیون👇👇👇
تلهفیلم «شکاف»
هزاردستان
سربداران
"((کوچک جنگلی)) «مجموعه تلویزیونی»
این خانه دور است
@ayeha313
بیـدارشـو☀️
امــروز،شبش✨
#لیله_الرغائب است🌙
من از طلوع صبح برایت☀️
تا شب آرزو میکنم🙏
❄️سلامتی ،عشق
خوشبختی ،موفقیت ،روزی زیاد🌸
خدایا🙏
به خوبانت قسم
آرزوی بندگانت را براورده کن🙏
سلام صبح زیباتون بخیر ❄️🍃
@ayeha313
امام امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند :
آن كس كه در پی آرزوی خویش تازد و سرگرم آرزوهاشود ؛ مرگ او را از پای در آورد...؛
منبع :👇
کتاب شریف نهج البلاغه حکمت ۱۹
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#سوال 📌ساختن روی آب (خواستگاری که اهل نماز و روزه هست، امّا اهل حلال و حرام نیست!) ❓دختر ۳۲ ساله
#قسمت_دوم
2⃣ عدم کفایت نماز خواندن و روزه گرفتن
❌از #نگاه دینی، تقیّد به نماز و روزه کافی نیست. کسی که نماز میخواند و لقمۀ حرام میخورد، #نمیتواند همسر و پدر مطمئنّی باشد.
✨ حبیب خدا، حضرت محمّد(صلی الله علیه و آله) فرمود:
#عبادت همراه با #حرامخواری، همچون [خانه] ساختن بر روی شن است (بر روی آب هم روایت شده).
✨مقتدای علم و دانش، امام باقر( علیه السلام )فرمود:
هر گاه #مردی مالی از حرام به دست آورد، از او نه حج و نه عمرهای پذیرفته میشود و نه #صلۀ رحمی، تا جایی که #دچار فساد جنسی هم خواهد شد.
🍃یار غایب از نظر، امام زمان(علیه السلام ) در پاسخ به نامۀ محمّد بن عثمان عَمری در بارۀ خمس نوشتند:
بسم الله الرحمن الرحیم. لعنت خدا و ملائکه و همۀ مردم، بر کسی که درهمی از #مال ما را حلال بشمارد.
📛عدم توجّه به حلال و حرام بودن لقمه، از مواردی نیست که فقط در زندگی #فردی مرد مؤثّر باشد. لقمۀ حرام، آثار خود را در #خانواده هم نشان میدهد و به فرمودۀ پیشوای صدق و راستی، امام صادق (علیه السلام) «#کسب حرام، خود را در #فرزندان نشان میدهد».
⁉️#بیقید و بند بودن در شنیدهها و دیدهها هم، از گناهان شخصی نیست. وقتی پدری تقیّد خاصّی در دیدن فیلم نداشته باشد و هر فیلمی را نگاه کند، تا چه اندازه میتواند فرزندش را #عفیف و خویشتندار تربیت کند؟
⬅️ ادامه دارد...
📚نیمه دیگرم، کتاب اول، ص ۲۰۲
@ayeha313
⊰❀⊱━⊰﷽⊱═━━━━━━═━⊰❀⊱
🔰احڪــــام نمــــاز
⁉️ اگر هنگام نماز يكى از شكهايى كه نماز را باطل مى كند، برای کسی پيش آيد، آیا میتواند در همان لحظه نماز را رها کند؟🤔
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ آیتالله خامنهای و آیتالله مکارم: بنابر احتیاط نمى تواند بلافاصله نماز را رها كند بلکه باید قدرى فكر كند تا شك پابرجا شود (يعنى يقين يا گمان به يك طرف پيدا نكند) و آنگاه رها كردن نماز مانعى ندارد.
✅آیتالله سیستانی: اگر یکی از شکهای باطل کننده برای انسان پیش آید، نمازگزار میتواند پس از به دست نیامدن نتیجه و پابرجا شدن شک، نماز را به هم بزند، هرچند بنابر احتیاط مستحب، پس از آنکه شکّ او پابرجا شد، نماز را به هم نزند، بلکه به قدری فکر کند که صورت نماز به هم بخورد یا از پیدا شدن یقین یا گمان ناامید شود.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع: استفتائات سایت دفتر رهبر معظم انقلاب، توضیحالمسائل آیتالله مکارم، مسئله ۱۰۴۸، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، مسئله ۱۵۶۸
#ستاد_ترویج_احکام
#احکام_نماز
#احکام_شکیّات
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
@ayeha313
⭕️ ليلة الرغائب شب آرزوها نيست!
🔺در سالهای اخیر در مورد معنای لیلة الرغائب كه اولين شب جمعه ماه رجب است، اشتباهی بزرگ صورت پذیرفته است...
🔸در برنامه های ویژه این شب پر فیض، به اشتباه لیلة الرغائب را شب آرزوها معنا میکنند؛ اين در حالى است که موضوع "ليلة الرغائب" هيچ ارتباطى با "آرزو" و "آرزو کردن" ندارد و اساساً در ادبيات دينى، مؤمنان همواره در آيات و روايات مختلف، از داشتن آرزوهاى دور و دراز، منع شده و "طول الأمل" همواره مذموم شمرده شده است و آنچه به جاى آن مطرح است، موضوعيت اميد و رجاء به رحمت الهى در عين اعتقاد به خوف از عذاب او است.
📝 بررسی لغوى معناى لیلة الرغائب:
"رغائب" جمع مکسر "رغيبة" است که در زبان عربى دو معنا را افاده ميكند:
۱- چيزى که مورد ميل و رغبت انسان است. [کتاب العین، ج۴، ص۴۱۳]
۲- بخششى که فراوان باشد. [جمهرة اللغة، ج۱، ص۳۲۰]
🔸همان طور که ديديم هيچ يک از اين دو معنا، ارتباطى با "آرزو کردن" ندارد و موضوع اين معانى مربوط به فلسفه و هدف خلقت جن و انس، عبادت خدا است.
🔸 ليلة الرغائب شبى است که خداوند خواسته است تا بندگانش با ميل و رغبت به سوى عبادتش بشتابند و ساعتى را به اقامه نماز و استغفار و مناجات با پروردگارشان به سرآورند و بخشش و رحمت و مغفرت او را طلب کنند.
🔅در حدیث است که رسول خدا(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: ملائکه این شب را به این نام نهادند و محدثان در کتابهای دعا نمازی با کیفیت مخصوصی در این شب ذکر کرده اند که پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود:
🔺هر کس این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می گوید: ای دوست من مژده می دهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی، نمازگزار میگوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه ای ندیدم و سخنی شیرینتر از کلام تو نشنیده ام و بویی بهتر از بوی تو نبوئیدم در پاسخ میگوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی. امشب آمده ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد.
🔖 کیفیت اعمال لیلة الرغائب :
🔸روز پنج شنبه اول ماه رجب روزه گرفته شود.
چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده ركعت نماز اقامه شود كه هر دو ركعت به یك سلام ختم می شود و در هر ركعت یك مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
و چون دوازده ركعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذكر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود.
پس از آن در سجده هفتاد بار ذكر "سبوح قدوس رب الملائكة والروح" گفته شود.
پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذكر "رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انك انت العلی الاعظم" گفته شود.
دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذكر "سبوح قدوس رب الملائكة والروح" گفته شود.
در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود.
ان شاء الله به استجابت می رسد.
@ayeha313
4 دلیل عمده ی سردی پاها
◽️سردی پاها ممکن است پاسخ طبیعی بدن به سردی هوا باشد، اما گاهی میتواند حکایت از بیماری خاصی داشته و نیازمند درمان باشد.
◽️بیماریهای مختلفی که می توانند این حالت را ایجاد کنند👇
•گردش خون ضعیف
•کم خونی
• دیابت یا بیماری قند
•کمکاری تیروئید
@ayeha313
❌شبهه
کاش به جای حجاب
حیا اجباری بود، شرف اجباری بود
راستی و درستی اجباری بود
کاش داشتن معرفت و وجدان و
انسانیت اجباری بود ....
✅پاسخ
🔹هرچیزی اجباری شد ارزش آن از بین میرود (همانطور که خود مخالفان حجاب، هم چنین میگویند.) بنابراین حیا و وجدان و انسانیت و... وقتی اجباری شد هیچ ارزشی ندارد. همین اختیار است که ارزش عمل آدمی را از فرشتگان افزون میکند. قرآن نیز در آیات مکرر به این حقیقت اشاره کرده که نمونه آن آیه معروف (لا اکراه فی الدین) است.
🔹اما در خصوص اجباری بودن حجاب بارها گفته ایم که قضیه، اعتقاد به حجاب یا دین خاصی نیست، بلکه پوشش، مانند هر رفتار اجتماعی، مشمول قانون و قانون گذاری میشود.
به تعبیر دیگر همانطور که در همه جای دنیا، تردد با خودروی شخصی مشمول یک سری قوانین، مانند لزوم بیمه، معاینه فنی، توقف پشت چراغ قرمز و... است و کسی نمیتواند با شخصی خواندن خودرو از رعایت قوانین خودداری کنند، پوشش نیز چنین است.
🔹در آزاد ترین کشورهای دنیا اگر یک استاد دانشگاه یا حتی یک کارمند ساده بخواهد با پیژامه در محل کار خود حاضر شود، بهانه شخصی بودن پوشش به هیچ عنوان از او پذیرفته نمیشود. حجاب اسلامی نیز با این مسأله تفاوتی نمیکند، تنها ارزشهای زیربنایی پذیرفته شده در جامعه که قوانین از آنها تولید میشود، متفاوت است.
🔹 خلاصه اینکه اعتقادات درونی افراد چیزی است و رفتارهای اجتماعی مقوله ای دیگر. در هر جامعه بر اساس ارزشهای آن جامعه، هر گونه رفتار اجتماعی که نسبت به ارزشهای غالب آن جامعه ناهنجاری محسوب شود، توسط قانون محدود میشود.
@ayeha313
#صاحبجانمـ
از درد زمانہے فلج مےخوانم
از ساحٺ آخرین حجج مےخوانم
در خلوٺ لیلة الرغائب، قطعا
عجل لولیڪ الفرج مےخوانم
#لیلةالرغائب
#اللهمعجللولیڪالفرج
🌱آیه های زندگی🌱
اعمال #لیلهالرغائب التماس دعا🌱
✨شیخ رجبعلی خیاط:
قیمت تو به اندازه #خواست توست، اگر خدا را بخواهی، قیمت تو بی نهایت است و اگر دنیا را بخواهی، قیمت تو همان است که خواسته ای!
🌺امشب برای هم و در راسش دعاها برای ظهور و سلامتی مولا دعا کنیم
#لیله_الرغائب #شب_ارزوها
@ayeha313
#معرفی_کتاب
نام اثر: #هجوم_نامرئی
نام نویسنده: #مصطفی #معصوم نیا
موضوع: گروه های خوانندگان پسر کره جنوبی
ویراستار: جواد نادری
تاریخ چاپ: اول ۱۴۰۲
انتشارات انوار توحید قم
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام اثر: #هجوم_نامرئی نام نویسنده: #مصطفی #معصوم نیا موضوع: گروه های خوانندگان پسر کر
نوشتار حاضر پژوهشی است پیرامون معرفی گروههای موسیقی کی پاپ که در واقع از کشور آسیای شرقی از جمله کره جنوبی ترویج یافته و به عنوان فرهنگ بیگانه در بین کشورهای مختلف جهان به خصوص در جوامع اسلامی طرفدارانی را به خود از میان نوجوانان جلب کرده است.
همان گونه که بیان شد اگرچه این بحث دارای سابقه طولانی است و از دیرباز مطرح بوده ولی امروزه آنچه که قابل تامل است اشکال مختلف موسیقی و کیفیت اجرای آن می باشد که نوجوانان بسیاری با آن سر و کار دارند و آثار چشمگیری بر حالات رفتاری آنان گذاشته و مشکلاتی روحی و عاطفی از جمله افسردگی و خودکشی را در پی داشته، از طرفی این هنر به ابزار و وسیلهای برای انتقال فرهنگ و حتی تغییر فرهنگ جوامع مبدل گشته، از این رو ضرورت تحقیق راجع به این هنر و کارایی و اثرات آن واضح است.
آنچه در این زمینه بیشتر مورد توجه قرار گرفته پرداختن به موسیقی از جنبه ظاهری آن بوده و کمتر به جنبه باطنی و تاثیرات آن خصوصاً تاثیرات تربیتی از لحاظ فرهنگ و هویت پرداخته شده است.
@ayeha313
#ایرانشناسی
#کاروانسرای #چمشک
استان: لرستان شهرستان پلدختر
نوع بنا: سنگی
دیرینگی:دوره صفوی
شمارهٔ ثبت: ۱۶۶۸
تاریخ ثبت: ۲۰۲۳
کاروانسرای چمشک یک اثر تاریخی در شهرستان پلدختر در جنوب استان لرستان است. این کاروانسرا در منطقه چمشک این شهرستان قرار گرفتهاست. قدمت آن به دوره صفوی و زمامداری شاه عباس اول میرسد.
این کاروانسرا بر سر راهی قرار داشته که لرستان را به خوزستان متصل میکردهاست.