بابازی، الگونمایی فعالان بازی
🔆 #بابازی
0️⃣2️⃣ بازی کارتی کارآفر
🔷 #کارآفر یک بازی #کارتی مبتنی بر #اقتصاد است، اقتصادی که قرار است در حوزه #تولید رونق بگیرد. در این بازی۱۹ صنعت مهم از قبیل پتروشیمی، حمل و نقل، پوشاک، هسته ای و ... باید ساخته شود. اگر میخواهید هوش اقتصادی خود را در مقایسه با دیگران بسنجید، «کارآفر» رقابتی جذاب برای نشاندادن قدرت مدیریت، حافظه و توانمندی شما در #کارآفرینی است. این بازی دارای ۱۴۰ کارت #بازی با بیش از ۷ روش بازی مختلف (فردی و جمعی) تا تعداد ۸ نفر می باشد که برای گروه سنی ۱۲ سال به بالا مناسب است.
🔶 طراحان کارآفر معتقدند: «یکی از مزیت های این بازی نسبت به بازی های دیگر این است که در کارآفر شانس کمتر دخیل است و قدرت تفکر و هوش بازیکن تأثیرگذارتر است.»
🔷 رضا تنهایی مقدم و علی نوفرستی ، مرتضی خالقیان مقدم و مصطفی انصاری زاده ، جوانان #مشهدی که همه تجربه معلمی دارند و ایده اولیه تولیدکارآفر را از همین جمع های دانش آموزی گرفته اند:«با #مدارس که در ارتباط بودیم، بچهها را زیاد #اردو میبردیم. مثلاً اگر با قطار به اردوی راهیان نور میرفتیم، بچهها در کوپههای شش نفره قطار مینشستند. به دلیل کمبود مربی و تعداد زیاد کوپهها کار #تربیتی جدی داخل قطار انجام نمیشد. بچهها بازی خاصی نداشتند جز بازی با آلات قمار مانند پاسور که در اردوهای دانشآموزی و دانشجویی رواج دارد. بنابراین ایدهای به ذهن ما رسید که در حوزۀ تربیت غیررسمی وارد شویم. آمارها نشان میدهد بخش اعظمی از جامعه مشغول بازی هستند. به همین خاطر، ما ایده #بازی_کارتی_بومی را مطرح کردیم.»
🔶 سال ۹۲ که ایده بازی به ذهنشان می رسد صرفا مخاطبشان دانش آموزان اردوی راهیان نور است اما کم کم به فکر تبدیل کردن ایده شان به یک محصول #صنعتی می افتند. یک سال به صورت شبانه روزی روی ایده شان کار می کنند و در سال ۹۵ بازی کارآفر در «شورای نظارت بر بازی» ثبت و در همایش ابزارهای نوین در ترویج گفتمان #انقلاب_اسلامی رونمایی می شود. بعد از آن در سال های ۹۵ و ۹۶ بازی کارآفر پایش به مساجد باز شد و نوجوان ها در گروه های چند نفره به عنوان یک عنصر فعال در #اقتصاد_مقاومتی در بازی نقش آفرینی می کنند.
🔷 کارآفر تا بحال در بالغ بر ۳هزار نسخه تولید شده و در فروشگاه ها و بستر فضای مجازی به فروش می رسد.
💢 مصاحبه با آقای علی نوفرستی
🎁 برخی از افتخارات کارآفر :
🔻 رتبه نخست مسابقات بین المللی بازی های #آموزشی (کشور #اتریش) ۲۰۱۷
🔻 بازی برگزيده بنياد ملي #نخبگان در دهمين همايش ملی نخبگان فردا ۱۳۹۵
🔻 رتبه دوم در جشنواره #ايران_ساخت ۱۳۹۵
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
بابازی، الگونمایی فعالان بازی
💢 #دنیای_بازی
2⃣ بازی و بازسازی پیوندهای ایمانی
🔶 در نگاه جامعه شناختی دو رویکرد اصالت #جامعه و اصالت #فرد وجود دارد. اما نگاه دینی از جریان پیوندگرایی حرف میزند که در نقطه مقابل اندیشههای فردگرایانه لیبرال و همچنین در تقابل با اندیشه های جامعه گرایانه و دولت سالار قرار دارد.
🔷 نگاه مبتنی بر #اسلام ناب روی مفهوم ولایت تاکید دارد یعنی پیوندی عمیق، آگاهانه و صمیمانه میان فرد فرد مومنین که موجود زنده ای به نام جامعه اسلامی را تشکیل می دهند. در جامعه اسلامی هویت حاکم بر افراد جامعه با آگاهی، اراده و محبت مومنین و پیوند آنها با یکدیگر حول محور #ولایت شکل گرفته است با این وصف جامعه اسلامی نه فرد گرا است و نه جامعه گرا، جامعه اسلامی جامعه ولایت و پیوند است.
🔶 وقتی جامعه مومنین با هم پیوند داشته باشند و همکاری کنند کارآمدتر خواهند بود و همچنین این پیوند میان اعضای جامعه باعث افزایش #انگیزه و #استقامت می شود بنابراین در یک جامعه اسلامی باید برای ایجاد پیوند ها به دنبال فرصت باشیم و از هر وسیله مشروع و موثری استفاده کنیم با این نگاه می توان بازی را فرصتی برای تمرین پیوند زدن و در نهایت ایجاد پیوندهای ایمانی و استحکام آنها در جامعه اسلامی تلقی کرد.
🔻صمیمیت🔻
🔷 محتوا و فرایند یک گروه از بازی ها مبتنی بر برقراری ارتباط با هم بازی است همین موضوع باعث ایجاد پیوند می شود و #صمیمیت بین افراد را به دنبال دارد.
🔻نشاط در جمع مومنین🔻
🔶 بازی #نشاط آفرین و صمیمیت ساز است و این نشاط و صمیمیت، رحمت و مهربانی را برای جامعه به ارمغان می آورد. ما امروز نیاز داریم رحمت و مهربانی در جامعه و امت اسلامی پر رنگ شود بنابراین نباید بازی را به کودکان محدود کنیم متاسفانه در دورهمی های بزرگسالان شاهد باز روایی معضلات و مشکلات اقتصادی و اجتماعی هستیم که باعث ایجاد فضای یاس آور در جمع مومنین شده است بازی مانند ابزار است، ابزاری که نه برای فراموش کردن مشکلات بلکه برای ایجاد نشاطی است که به ما امکان میدهند با روحیه بهتر سراغ حل مشکلات برویم. با بازی نه تنها دورهمی ها از آسیب #ناامیدی و یاس دور خواهد شد بلکه با افزایش #محبت بین افراد، جمع هم یک قدم به حل مسئله نزدیک تر می شود.
🔻تواصی به حق و صبر🔻
🔷 صمیمیت به وجود آمده از بازی ها فضایی را شکل میدهد که افراد به خودشان اجازه بدهند یکدیگر را #تشویق و #تایید کنند و در مسیر انجام فعالیتها و تحقق آرمان ها به هم انگیزه بدهند در این صورت دعوت به حق و صبر اتفاق میافتد.
🔻پیوند نسل ها🔻
🔶 در زمانی که بیشتر ابزارها منجر به ایجاد شکاف نسلی شدهاند ما باید از بازی برای پر کردن این خلا آشکار استفاده کنیم در این شرایط بازی های مفیدی که از کوچکترین عضو #خانواده تا بزرگترین شان را درگیر می کند می تواند این فاصله میان #فرزندان و #والدین را پر کند.
🔻بازی و رفع موانع صله رحم🔻
🔷 با توجه به سبک زندگی امروزی برخی مراسم و مهمانی های ما ممکن است آسیب ها و نکات منفی را به دنبال داشته باشد و کم کم سبب شود اعضای فامیل از شرکت در آن خودداری کنند مثلاً دعوای #کودکان در #مهمانی یکی از این دلایل مهم می باشد. بازی بهترین ابزار برای مدیریت روابط میان بچه ها و حتی #بزرگسالان است و نه تنها آسیب ها را کاهش می دهد بلکه فرصتی برای یادگیری بهتر ایجاد می کند.
✅ با این وصف بازی یک فرصت #اجتماعی است که هم می تواند درمان بعضی درد ها باشد و هم میتواند به عنوان یک ابزار موثر و ایجابی ما را به سمت تواصی به #حق و #صبر ببرد و عامل استحکام پیوند ها بشود.
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما :
✅ @babazi_admin
❇️ #ایده_ترویج_بازی
5⃣ مدادچه
🔷 برای علاقمند کردن #کودکان به #نویسندگی راه های زیادی وجود دارد. یکی از این راه ها استفاده از #بازی است.
🔶 #زهرا_مهدیان، رواشناس کودک و مربی، مشاور مهد چمران است، تجربه کار با کودک و علاقه اش به #کتاب و #قصه او را به راه اندازی مجموعه ای با عنوان #مدادچه ترغیب کرده است. او در مدادچه تلاش می کند نویسندگی را با بازی به کودکان آموزش دهد.
🔷 "بازی زبان #کودک و بهترین راه ارتباطی با او می باشد. در آموزش نویسندگی بازی هایی ساده و کاربردی را طراحی می کنم تا مادر در خانه با کودکش بازی کند و در عین حال آموزش نویسندگی نیز باشد."
🔶 مدادچه برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال تشکیل شده است و از بچه ها دعوت می کند تا قصه ها و نقاشی های شان را برای مدادچه بفرستند و کتاب قصه خود را به صورت چاپ شده تحویل بگیرند. اما آنچه که سبب شده ما مجموعه ی مدادچه را معرفی کنیم، ایده #خلاقانه آموزش نویسندگی از طریق بازی است. در صفحه اینستاگرامی این مجموعه بازی های مختلفی با عنوان #تاس_قصه_گویی، بازی #قصه_گویی_کارتی، بازی #قصه_تصویری و ... به مخاطب معرفی شده است.
🔷 مدادچه تلاش می کند با همین بازی های شاد و نقاشی های کوچک بچه ها را با نویسندگی آشنا کند، آموزش از طریق بازی برای کودک نوعی #سرگرم_آموزی محسوب می شود که او را به یادگیری بیشتر علاقمند می کند و مدادچه از این ابزار به خوبی استفاده می کند.
صفحه اینستاگرامی مدادچه
@medadche_
سایت مدادچه
medadche.com
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما :
✅ @babazi_admin
بابازی، الگونمایی فعالان بازی
🔆 #بابازی
1️⃣2️⃣ منِ خلاق
🔶 کودکان به صورت #فطری در تلاش هستند تا با کمک #حواس_پنجگانه با محیط اطراف ارتباط برقرار کنند ولی اغلب اوقات با جملاتی مثل؛ دست نزن، کثیف کاری نکن، چرا لباست کثیف شده؟ و ... مواجه می شوند. نیاز کودک به #بازی_های_حسی انکار نشدنی است و از طرفی برخی والدین توانایی یا آگاهی کافی برای ایجاد بسترهای بازی حسی را ندارند.
🔷 #مرسده_اخوان مادر ۳کودک و خالق بسته های #منِ_خلاق است. محصولات من خلاق حول محور بازی های حسی طراحی شده است که با تحریک حواس پنجگانه #کودک زمینه کشف و #خلاقیت از طریق #بازی را فراهم می کند.
«خاطر فرزندانم با دنیای بازی به ویژه بازی های حسی آشنا بودم در زمان تحصیل در انگلیس و کانادا بستههای بازی در بازار بود که با ابزار ساده مفاهیم علمی را به کودک منتقل میکرد.جرقه تولید بسته بازی همان جا در ذهنم زده شد. #عید_غدیر ۹۹ اولین بسته بازی را طراحی و #تولید کردم دوست دارم آنچه را که در حوزه بازی میدانم به همه مادرها و پدرها منتقل کنم. در بسته های من خلاق فقط کافیست والدین بستر بازی را فراهم کنند و در کنار کودک شاهد خلاقیت، کشف و شکوفایی او باشند.»
🔶 بسته های بازی من خلاق با دیگر #اسباب_بازی های کودکان متفاوت است، ابزار به کار رفته در این محصولات به صورت هدفمند انتخاب شده و کودک را تشویق می کند تا بدون الگوی از پیش تعیین شده بازی سازی کند و با مواد مختلف و کاربرد آن آشنا شود، نرمی، زبری، رنگ، جنس و نوع مواد علاوه افزایش #آگاهی کودک او را به سمت #پویایی و خلق آثار جدید سوق می دهد.
🔶 اولین بسته تولیدی خانم اخوان با موضوع عید غدیر است در این بسته تمامی نماد های موجود در غدیر خم به همراه یک #قصه کودکانه قرار دارد. تنوع و جذابیت محصولات در من خلاق بالاست. شناخت #پاییز و #زمستان، #اقیانوس، آشنایی با اعداد، #دایناسورها، #فضا و ... موضوعات بستههای من خلاق را تشکیل میدهند. کودک با این بسته ها می تواند به اعماق اقیانوس ها سفر کند و یا #فضانوردی باشد که روی سیارات دیگر پا میگذارد.
🔷 مرسده اخوان طراحی و ایده پردازی تولیداتش را خودش انجام می دهد.او در همین زمان کوتاه موفق به راه اندازی کارگاه و تولید ۱۰۰۰ بسته از انواع بسته های بازی خود شده است. محصولات او برای گروه سنی ۳ تا ۱۲ سال کاربرد دارد و هر کودکی با خلاقیت خودش می تواند از این بسته های بازی حسی استفاده کند و لذت ببرد.
صفحه اینستاگرامی منِ خلاق
🆔 @man_e_khalagh
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما :
✅ @babazi_admin
بابازی، الگونمایی فعالان بازی
💢 #دنیای_بازی
3⃣ نقش فضاهای طبیعی شهری در پرورش کودک
🔻 چکیده مقاله بررسی رویکرد سبز در زمین های بازی بر دستاوردهای کودکان
فرزانه آزادی،کارشناس ارشد معماری
✅ تفیکیک بین موضوعات شهرسازی و مسائل تربیتی کودک امکان پذیر نیست. شهرسازها و شهرداری ها اگر با نیازهای طبیعی کودک آشنا باشند نقش پررنگی در طراحی فضاهای متناسب محلی نظیر فضاهای سبز و پارک ها ناظر به نیاز کودک می توانند داشته باشند. خانم فرزانه آزادی در مقاله ای به تاثیر محیط طبیعی زمین های بازی در فرایند رشد کودک پرداخته است.
🔷 ﺗﺠﺮﺑﻪ ﺑﺎﻻرﻓﺘﻦ از درﺧﺖ و صخره ها، ﻏﻠﺖﺧﻮردن روی ﺗﭙﻪﻫﺎ، ﺳﺎﺧﺘﻦ ﮐﻠﻮﭼﻪﻫﺎی ﮔِﻠﯽ، ﺑﺴﺘﻦ ﻣﺴﯿﺮ ﻋﺒﻮر آب، ﭘﻨﻬﺎنﺷﺪن در ﻣﯿﺎن ﻋﻠﻔﺰار، ﮐﺎﺷﺘﻦ داﻧﻪﻫﺎی ﮔﯿﺎه در دل زﻣﯿﻦ، ﭘﺮﯾﺪن روی اﻧﺒﻮﻫﯽ از ﺑﺮگﻫﺎ و ... نمونه هایی از ﺗﺠﺮﺑﻪ ﺣﻀﻮر در ﻓﻀﺎی ﺑﺎز ﻃﺒﯿﻌﯽ کودکان اﺳﺖ.
🔶 ﻧﺒﻮد ﻓﻀﺎ و زﻣﯿﻦ ﺑﺎزی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای ﮐﻮدﮐﺎن و آﭘﺎرﺗﻤﺎﻧﯽ ﺷﺪن ﻣﺤﻞ زﻧﺪﮔﯽ، ﻣﻮﺟﺐ ﻣﺸﮑﻼﺗﯽ از ﻗﺒﯿﻞ ﮐﻢ ﺗﺤﺮﮐﯽ، اﻓﺴﺮدﮔﯽ، ﻟﺠﺒﺎزی و... ﻣﯽ ﺷﻮد. ﺗﺤﺮک ﮐﻮدﮐﺎن ﻣﻮﺟﺐ تعادل روﺣﯽ ﺷﺪه و ﮐﻮدﮐﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ دﻻﯾﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﻌﺎدل روﺣﯽ ﻧﺪارﻧﺪ ﺑﻪ ﺗﺪرﯾﺞ ﺑﻪ ﺧﺴﺘﮕﯽ ﻣﺰﻣﻦ ﻣﺒﺘﻼ می ﺷﻮﻧﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ در آﯾﻨﺪه ﻧﺴﻠﯽ ﭼﺎق، اﻓﺴﺮده، ﮐﻢ اﻋﺘﻨﺎ ﺑﻪ ﻃﺒﯿﻌﺖ، ﻟﺠﺒﺎز و ﺑﯽ روﺣﯿﻪ ﺑﻪ ﺟﺎﻣﻌﻪ وارد می شود.
🔷 اﻣﺮوزه حضور ﮐﻮدک در ﻃﺒﯿﻌﺖ اﻏﻠﺐ ﺑﻪﺻﻮرت ﺑﺴﯿﺎر ﻣﺤﺪود است و ﻫﻤﯿﻦ حضور محدود ﺑﺪون درﻧﻈﺮداﺷﺘﻦ ﻧﯿﺎزﻫﺎی ﺧﺎص او و ﻗﺎﺑﻠﯿﺖﻫﺎی ﻣﺤﯿﻂ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺑﺮای ﺑﺮآوردن آن ﻧﯿﺎزﻫﺎ ﺻﻮرت ﻣﯽ ﮔﯿﺮد. ﮐﺘﺎب رﯾﭽﺎرد ﻟﻮو ﺑﺎ ﻋﻨﻮان "آﺧﺮﯾﻦ ﮐﻮدک ﺟﻨﮕﻞ :ﮐﻮدﮐﺎنﻣﺎن را از اﺧﺘﻼل ﮐﻤﺒﻮد و دوری از ﻃﺒﯿﻌﺖ ﻧﺠﺎت دهیم " در ﻣﻮرد دﻻﯾﻞ ازﺑﯿﻦ رﻓﺘﻦ راﺑﻄﻪ ﮐﻮدﮐﺎن و ﻃﺒﯿﻌﺖ و ﺟﺴﺖ وﺟﻮﮔﺮ ﻧﺒﻮدن ﮐﻮدﮐﺎن اﻣﺮوز ﺑﺤﺚ ﮐﺮده و دﻻﯾﻞ بوﺟﻮد آﻣﺪن اﯾﻦ ﺑﺤﺮان را از دست دادن ﻓﻀﺎﻫﺎی ﺑﺎزی ﻃﺒﯿﻌﯽ در ﺷﻬﺮﻫﺎ و ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﮐﺮدن ﺟﺬاﺑﯿﺖ آن ﺑﺎ ﻓﻀﺎهای داﺧﻠﯽ مثل بازی ﻫﺎی ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮی و ﺗﻠﻮﯾﺰﯾﻮن ﻣﯽ داند . ﺑﺎ ﻗﺮاردادن ﮐﻮدک در ﻓﻀﺎی طبیعی ﻣﯽ ﺗﻮان ﺷﺮاﯾﻂ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ را برای اﻓﺰاﯾﺶ ﺧﻼﻗﯿﺖ و اعتماد بنفس، ﺗﺸﻮﯾﻖ کودک ﺑﻪ اﮐﺘﺸﺎف و ﺑﻪ ﭘﺎﯾﺪار ﺳﺎﺧﺘﻦ ﺟﻬﺎن ﻃﺒﯿﻌﯽ فراهم ﻧﻤﻮد.
ﻃﺒﯿﻌﺖ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖﻫﺎی زﯾﺎدی ﺑﺮای ﭘﺮورش ﻣﻬﺎرتﻫﺎی ﮐﻮدک دارد و ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪﻋﻨﻮان اﺑﺰاری ﺑﺮای آﻣﻮزش و ﺑﺴﺘﺮ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮای رﺷﺪ ﻣﻬﺎرتﻫﺎی ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ و ذهنی مورد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﯿﺮد. ﺑﻪ ﻋﻼوه ﻗﺮارﮔﯿﺮی ﮐﻮدک در ﻓﻀﺎی ﺑﺎز ﻃﺒﯿﻌﯽ ﻣﻮﺟﺐ اﯾﺠﺎد آراﻣﺶ روﺣﯽ، ﻃﺮاوت و ﺣﺲ ﺗﻌﻠﻖ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻓﻀﺎی ﺷﻬﺮ نیز ﻣﯽﺷﻮد.
🔷 باید راه هایی بیابیم ﺗﺎ ﺑﻪ ﮐﻮدﮐﺎن اﻣﮑﺎن دﻫﯿﻢ در ﺟﺎﯾﯽ ﻓﺮاﺗﺮ از آﺳﻔﺎﻟﺖ و ﺳﻨﮕﻔﺮش ﺧﯿﺎﺑﺎن ﻗﺪم ﺑﺰﻧﻨﺪ، ﺑﻪ ﮔﯿﺎﻫﺎن و زﻣﯿﻦ دﺳﺘﺮﺳﯽ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﺑﺘﻮاﻧﻨﺪ در آن تونل بزنند، بالا و پایین بروند یا حتی زمین بخورند. ﺑﺎ ﯾﮏ ﭼﻨﯿﻦ ﺗﻼش ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﮐﻮدک ﺧﻮاﻫﺪ ﺗﻮاﻧﺴﺖ در ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺷﺮاﯾﻂ ﻣﻤﮑﻦ ﺑﯿﻦ ﺧﻮد و دﻧﯿﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ ﭘﯿﻮﻧﺪ ﺑﺮﻗﺮار ﮐﺮده و ﺧﻮد را با آن یکی بداند. همچنین محققان در یافته اند کودکانی که زمانی را در طبیعت به عنوان یک کودک صرف میکنند، در دوران کودکی و بزرگسالی از طرفداران محیط زیست خواهند بود.
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما :
✅ @babazi_admin
بابازی، الگونمایی فعالان بازی
💢 #دنیای_بازی
#یادداشت_شفاهی
4⃣ آواز در خدمت بازی، بازی در خدمت هویت
🔻حامد انتظام، شاعر و نویسنده کودک و نوجوان، طراح اسباب بازی ادبیات محور
🔶 #ادبیات یکی از ابزارهایی است که بازیهای ایرانی هنوز استفاده چندانی از آن نکردهاند. #شعر و #قصه، از یکسو به ایجاد ارتباط بین #کودک و #بازی کمک میکنند و از سوی دیگر در انتقال حس و پیام مؤثر هستند. همچنین، پایه طراحی #بازیهای_آوازی، اشعار هستند.
🔷 ادبیات به نوعی چشمه است؛ یعنی اگر #کتاب داشته باشیم، این کتاب خودش #قصه است. این قصه میتواند تبدیل به بازی خوبی شود. اما اگر قصۀ خوبی نداشته باشیم، بازی خوبی هم نداریم. پایه و اساس بازی، قصه است. بازیهایی که الان ترویج می شوند، قصه ندارند. این ها باید قصههای هدفمندی داشته باشند. ذهن خلاق #نویسنده و #شاعر میتواند این قصهها را طراحی کند و در انیمیشن، بازی و فیلم استفاده شود. با پایین آمدن سرانه #مطالعه در کشور بازی و اسباب بازی بهترین راه برای انتقال ادبیات و مفاهیم نهفته در آن به کودکان است. مثلا اسباب بازی هایی که کنارش یک کتاب قصه هم دارد. پازلی از خانه ی #مادربزرگه که داخل آن یک کیت الکترونیکی است و با فشردن چند دکمه قصه های این خانه برای کودک پخش می شود. جای چنین اسباب بازی هایی در بازار ما بسیار خالی است. در حالیکه در اسباببازیهای خارجی وارداتی، استفاده از شعر بیشتر اتفاق می افتد. #عروسک هایی هستند که با اضافه شدن یک کیت، #ترانه میخوانند، یا ماشینهای کنترلی که در حین کار کردن، ترانهای از آنها پخش میشود که این ها از نظر #فرهنگی هیچ سنخیتی با سبک زندگی کودک ایرانی ندارند.
🔶 در واقع یک بازی #آهنگین، گروهی و با موضوع مناسب، میتواند در دایره بازیهای پرمخاطب قرار بگیرد.
ما در ادبیات، بخشی به نام «هیچانهها» داریم. هیچانهها اشعاری هستند که در ظاهر معنای خاصی ندارند، اما در بازی های عموم بچه ها استفاده می شوند مثل «اتل متل توتوله»، «آن مان نباران، توتو اسکاچی» و بازیهایی از این دست. بعضیها که از فضای ادبیات دور هستند؛ انتقاد میکنند و میگویند: این مزخرفات چیست که میخوانید؟ ولی #هیچانهها کارکردهای ؛ مثل نظمدهی به ذهن، استفاده برای حفظ بهتر ریتم و تقویت #تمرکز دارد. با همه ی این توصیفات به نظر من خود ادبیات می تواند یک بازی باشد. شاید بتوانیم شعر را یک نوع بازی #ذهنی محسوب کنیم. شعر ریتم دارد و به ذهن نظم میدهد. باعث میشود بچهها راحتتر مفاهیم را حفظ کنند. درواقع کودک دارد با کلمات بازی میکند.
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما :
✅ @babazi_admin
بابازی، الگونمایی فعالان بازی
🔆 #بابازی
2️⃣2️⃣باغ بازی
🔶 جمع کوچک #مادرانه ای شان از مراسم های دعای ندبه دوران دانشجویی شکل گرفت. کمی بعد دغدغه تامین فضای #طبیعی #بازی برای فرزندانشان باعث شد تا آنها تجربه حضور در پارک و اردوگاه را بدست بیاورند اما این مکان ها با محدودیت هایی که داشتند نمی گذاشتند کودکانشان #آزادانه بازی کنند.
🔷 #حمیده_مهدی_زاده ، ارشد مهندسی برق دارد اما دغدغه های تربیتی اش او را وارد مطالعات تخصصی حوزه #علوم_انسانی می کند. او بعد از مدتی تصمیم می گیرد بستری برای اجرایی کردن مطالعاتش در حوزه #تربیت_دینی فراهم کند. او اکنون مدیر باغ بازی در #مشهد است.
🔶 #باغ_بازی به وسعت ۱۴۰۰ متر در منطقه سه راه فردوسی از سال ۹۴ فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است. در این باغ کارگاه های مختلفی در حوزه ادبی هنری و ... برای کودکان ۵ تا ۱۲ سال برگزار می شود:«در کارگاه های #هنری تلاش می کنیم که بچه ها بتوانند مفاهیم #انتزاعی را به وسیله هنر به دنیای #عینی منتقل کنند. کارگاه نویسندگی نگاه حکمت آمیز به #طبیعت را در کودک ایجاد می کند؛ ما معتقدیم کتاب و شعر، روح بچه ها را بزرگ و نگاه بچه ها را متعالی می کند. اینجا بچه ها در کنار دانش، #مهارت افزایی هم دارند، با وسایل بازیافتی کاردستی و اسباب بازی می سازند. مثلا برای روز پدر کارت تبریک برای پدرها درست کردند و به خانه بردند.»
🔷 باغ بازی در نگاه اول شاید مانند بسیاری از #مدارس_طبیعت که درسال های اخیر در ایران توسعه پیدا کرده اند باشد اما خانم مهدی زاده معتقد است باغ بازی از نظر رویکرد و اهداف تفاوت های جدی با مدارس طبیعت دارد:«از منظر ما تعلیم و تربیت حول روابط #انسانی است و طبیعت ابزاری برای #شناخت است، غایت ما طبیعت نیست، پرورش انسان #توحید_محور است. ما در باغ بازی تسهیلگر نداریم، #مربی داریم، مربی در نگاه ما معنادار، اثر گذار و محور کار است، مربی مانند تسهیلگر بستر را برای #کشف و #شکوفایی کودک فراهم می کند اما گاهی هم در فرایند یادگیری نشانه ها و کدهایی به کودک می دهد تا او راه را گم نکند.»
🔶 مهدی زاده مبانی تربیتی باغ بازی را بر پایه مطالعاتش در آثار اساتید تربیتی همچون استاد #صفایی_حائری و ... استوار می داند. او در این باره می گوید :« مطالعات و تجربه های اجرایی ام خیلی طول کشید تا بدانم چه می خواهم، آن اوایل فقط می دانستم مدرسه طبیعت نیستم اما نمی دانستم چه هستم اما الان بعد از ۸ سال می دانم چه هستم و چه میخواهم. ما در باغ بازی به دنبال ایجاد یک #خانواده ایم، یعنی تعداد بچه های محدود که بشود مبتنی بر #روابط_انسانی با آنها زندگی کرد و مفاهیم را در آن ها عمق بخشید. انتقال مفاهیم فرهنگی برای ما مهم است، اینکه آموزش ما #مسئله_محور باشد، از طرفی ساختن نیز برای ما مهم است، باید کودک بتواند آن چیزی که در ذهن دارد تبدیل به خروجی نماید.»
🔷 در باغ بازی بچه ها علاوه برخاک، آب و طبیعت بکر از نعمت وجود حیواناتی مثل مرغ و خروس ، بز ، بوقلمون و .. نیز برخوردارند خانم مهدی زاده در این باره معتقد است:«وجود حیوانات برای کودکان محرک خوبی جهت #یادگیری بهتر است. مراقبت، آب و غذا دادن، دیدن رشد حیوانات، محصول گرفتن از آنها و ... برای بچه ها جذابیت و یادگیری به همراه دارد؛ مثلا صبح ها بچه ها با ذوق و شوق برای برداشتن تخم مرغ ها به سمت لانه میروند و بعد برای بردن آن به خانه هایشان قرعه کشی می کنند.»
✅ آدرس اینستاگرام باغ بازی
bagh.bazi
🔆بابازی،باشگاه نوآوران بازی
🆔 t.me/babaziclub
🆔 instagram.com/babaziclub
💢 @babaziclub
ارتباط با ما :
✅ @babazi_admin