هدایت شده از احمدحسین شریفی
◻️ضرورت نجات «نهاد علم» از «علوم انسانی تحمیلی»
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸یکی از مهمترین ضعفهای مدیریت کلان نهاد علم کشور، در همه ادوار یکصد ساله اخیر آن، این است که همه امکانات خود را برای تحمیل نوع خاصی از علوم انسانی در دانشگاهها و مراکز علمی ما به کار گرفته است! دانشهایی که در «زمین» و «زمینه» دیگری روییدهاند؛ علومی که نه اعتبار علمی ویژهای دارند و نه بر گشودن گرهی از گرههای فردی و اجتماعی ما قادرند. مع الاسف سالانه هزینههای بسیار هنگفتی از بیتالمال مسلمین به صورت یکطرفه و با جانبداری مدیران نهاد علم کشور در اختیار تعلیم و تعلم چنین دانشهایی قرار میگیرد: «علوم انسانی لیبرالی و اومانیستی»!
🔹هیچ جامعهای حاضر نیست اینگونه سخاوتمندانه و رایگان و بدون هیچ پالایش و پیرایشی، تعلیم و تربیت بهترین نیروهای اجتماعی خود را در اختیار اندیشهها و دانشهایی قرار دهد که «ذاتاً مسموماند». اندیشههایی که از بن و بنیان با فکر اسلامی و ارزشهای ایرانی ما تقابل دارند! اندیشهها و دانشهایی که چون «هیچ تعهدی به اسلام و توحید و قواعد اسلامی» ندارند، به تعبیر امام خمینی (ره) «نمىتواند عملى انجام بدهد، الّا انحراف.»
🔻معالاسف برخی از مدیران، به جای آنکه برای کنترل این علوم انسانی تحمیلی در کشور، تدبیری به کار گیرند و برای نجات دانشجویان و دانشگاهیان گرفتار آمده در این جنگ تحمیلی اقدامی کنند، بعضاً با اتکاء به لشکر رسانهای و اجیران ژورنالیست همین علوم انسانی تحمیلی، علیه دانشهای اصیل اسلامی و علوم انسانی نجاتبخش اسلامی موضعگیری میکنند.
🔸کمترین انتظار از مدیران و تصمیمگیران نهاد علم کشور این است که در گام اول یک فضای آزاد و عادلانه برای نقد علوم انسانی موجود در دانشگاهها ایجاد کنند و همچینن در کنار فرصت بینظیری که در اختیار ترویج و تعلیم افکار لیبرالی و اومانیستی ایجاد کردهاند، اجازه طرح آزادانه و عادلانه اندیشه و فکر اسلامی را هم در مراکز دانشگاهی کشور بدهند نه آنکه با طعنه و کنایه و تمسخر، منتقدان علوم انسانی لیبرالی و مدافعان ایده علوم انسانی اسلامی را از میدان خارج کنند.
#دانشگاه
#علوم_انسانی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🔳برنده کاپ مسابقات «سیاهنمایی»!
✍احمدحسین شریفی
🔻مسابقه برخی از مدیران اسبق و فعلی کشور در سیاهنمایی و ابراز ضعف و ناتوانی در همه عرصههای حکمرانی به سیاهترین نقاط خود رسیده است!
🔸یکی از وزرای اسبق و فعالان فتنه ۸۸، در اولین حضور خود در «فتنه سیاهنمایی» گفته است ۷۰ میلیون از جمعیت کشور تمایل به مهاجرت از ایران دارند!
🌹به نظرم، صحنهگردان اصلی فتنه، تا این لحظه کاپ قهرمانی «مسابقه سیاهنمایی» را به ایشان عطا خواهد کرد.
#سیاهنمایی
#فتنه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
اگر هر کاری که #می_توانیم را انجام دهیم، خداوند توان های بالاتری به ما عطا می کند.
اگر انجام ندهیم، همین سطح توان هم از ما گرفته می شود.
#غزه
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
اگر آمریکا به #یمن حمله کند، وارد باتلاقی می شود که خروج از آن ده ها باز سخت تر از #ویتنام است.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از علی سعیدی
🔅 برچسب نئولیبرالیسم؛ چاقویی که ممکن است دسته خودش را ببرد!
#بخش_اول
🔹 #نئولیبرالیسم به مجموعهای از سیاستهای اقتصادی اطلاق میشود که با تأکید بر #بازار_آزاد بهعنوان الگویی سحرآمیز برای حکمرانی، بر این باور است که اگر هر جا و در هر مقوله و موهبت و ثروتی، کار را از دست دولت خارج کنیم و به دست #بازار بسپاریم، خروجی کار بهترین وضعیت خواهد شد. این الگو در حیطۀ اقتصاد بهمعنای متعارف آن باقی نمیماند بلکه سایر حیطههای زندگی اجتماعی و سیاسی را شامل میشود و تمامی مواهب و خیرات از جمله آموزش و بهداشت و دفاع و امنیت و فرهنگ را هم #کالاسازی میکند تا بتواند از طریق بازار آن را ارزشگذاری و تنظیمگری کند.
🔹 مفاهیمی مانند لزوم کوچکسازی دولت و #خصوصی_سازی شرکتهای دولتی و حتی #بانکها، #آزادسازی (گرانسازی) قیمتها و تجارت خارجی و رفع مداخلات و حمایتهای دولتی از صنایع ملی و حتی مخالفت با تعیین#حداقل_دستمزد توسط دولت، از توصیههای مهم سیاستی این جریان است.
🔹 در فضای مطالعات اقتصادی، نئولیبرالها برای اینکه خود را از مظان انتقادهای اجتماعی و سیاسی و فرهنگی دور کنند، بافتههای تماماً ایدئولوژیک خود را #علم_اقتصاد مینامند و با نفوذ در برنامه درسی اقتصاد، هر آنچه خلاف این آموزهها مطرح شود #غیرعلمی و #شبه_علم مینامند و با تسلط بر رسانهها، مانع از شنیدن صدای مخالفان میشوند. جریان نئولیبرال در پیوند عمیق با صاحبان قدرت و ثروت جهانی، از این طریق و بهویژه با تضعیف قدرت دولتها، نهتنها راه را برای چپاول ثروتهای مردم در سراسر جهان باز میکنند بلکه از نظم سرمایهدارانه موجود بهشدت دفاع میکنند و افکار عمومی را بهجای مقابله و قیام علیه چنین نظامی، بهسوی مشارکت فعال در این نظام و تحت عناوینی چون رقابت و کارآفرینی و کسبوکار و… سوق میدهند و نتیجه چیزی نیست جز استفاده حداکثری از نیروهای مردمی درجهت منافع سرمایهداران جهانی.
🔹 در کشورهای غیرغربی که مورد هجوم این جریان فکری و اقتصادی و سلطهگر سیاسی قرار گرفتهاند، و از جمله در کشور ما، عدهای از تحصیلکردگان در دانشگاههای غربی و نیز غربگرایان داخلی که با چشمپوشی یا ناآگاهی از واقعیتهای تمدن غرب، آن را بهعنوان اتوپیای ملتها تبلیغ و ترویج میکنند، از این گزارههای نئولیبرالیسم بهعنوان #توصیه_های_علم_اقتصاد دفاع میکنند و با تکیه بر پروپاکاندای بینالمللی و با خودتحقیری ملتها و بایکوت جریانهای رقیب، عرصه را برای چپاول بیشتر ملتها فراهم میکنند.
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
🔅 برچسب نئولیبرالیسم؛ چاقویی که ممکن است دسته خودش را ببرد!
#بخش_دوم
🔹 نکته جالبتوجه این است که بیشتر مدافعان نئولیبرالیسم کسانی هستند که صبغه مهندسی دارند و کمتر مباحث اندیشهای و فلسفی و تاریخی اقتصاد را مطالعه کردهاند. این کوتهنظری در حدی است که حتی تناقض در دفاعیات خود از نئولیبرالیسم را هم متوجه نمیشوند یا اینکه بهراحتی از کنار آن میگذرند و آن اینکه اگر این گزارههای نئولیبرالیسم #علم است و علم از هست و نیستها حکایت میکند پس چرا محتوای آنها همگی سرشار از #بایدها و نبایدها و توصیههای سیاستی است! اساساً این گزارهها براساس کدام روش عقلی یا تجربی بهدستآمده که بهعنوان یافتههایی علمی تلقی شوند؟ برفرض که جامعهای خاص در زمانی خاص با عمل به برخی یا همه این گزارهها به موفقیتهایی دست یافته باشد، اما چگونه میتوان این موفقیت را به همه جوامع و در همه زمانها #تعمیم داد؟
🔹 چطور میشود کشورهایی که تاریخشان مشحون از استعمار و غارت و تحقیر ملتها است به یافتههایی علمی دست یافته باشند که کلید سحرآمیز پیشرفت و توسعه کشورها است و این یافتهها را بدون هیچ هزینه و چشمداشتی به دولتها و نخبگان ارزانی دارند؟! و چقدر دولتها و نخبگان غیرلیبرال خیرهسر و تنگنظر هستند که چنین دست سخاوتی را پس میزنند!
🔹 بااینحال، ادبیات نئولیبرالیسم و مخالفت با آن در رسانههای داخلی بعضاً در نابهجاهایی مطرح میشود که بهجای زدن ریشۀ مدافعان و مروجان نئولیبرال، یقه کسانی را گرفته است که نهتنها در دایرۀ نئولیبرالیسم نمیگنجند که خود از مخالفان و منتقدان این جریان هستند. وقتی به این دوستان عمدتاً انقلابی اعتراض میشود که چرا بهجای زدن اصل جریان نئولیبرالیسم و سران و سرشاخههای اصلی آن، به سراغ خودیها آمدهاید و با کوچکترین دلالتی ایشان را توبیخ و مؤاخذه میکنید با این پاسخ مواجه میشویم که «سردمداران نئولیبرال که تکلیفشان معلوم است اما ما با خودیهایی سروکار داریم که …» و این خطای شناختی و محاسباتی باعث میشود جریان منتقد نئولیبرالیسم که عمدتاً نیروهای انقلابی و حزباللهی هستند بهجای تمرکز قوا و هجمه سراسری بر نئولیبرالهایی که به لبۀ پرتگاه رسیدهاند، در لحظاتی حساس به جان هم بیفتند و با ایجاد انشقاق، زمینۀ تنفس دشمن را فراهم سازند.
🔹 نمونه بارز این اتفاق در مناظره دکتر درخشان و دکتر غنینژاد در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاد که در آن علناً به قانون اساسی دروغ بسته شد، به رهبران و متفکران انقلاب اسلامی توهین شد و جمهوری اسلامی کمونیستی خوانده شد اما بسیاری از چهرههای جریان حزباللهی به جای سردستگرفتن این اعترافات و تصریحات لیبرالهای وطنی، به مؤاخذه طرف خودی پرداختند که چرا فلان حرف را زدی و فلان حرف را نزدی! توصیه اکید بنده به همه دلسوزان و منتقدان زخمخورده از نئولیبرالیسم این است که تمام تیرهای خود را به سمت سردستههای اصلی و نشاندار این جریان هدفگیری کنند تا به توفیق الهی بتوانیم ریشه این تفکر سلطهگر شیطانی را بخشکانیم و دست آن را از سر کشور و مردم برای همیشه کوتاه کنیم.
به عنوان حسن ختام، به این جمله از #امام بزرگوار بسنده میکنم:
📣 ما از شرّ رضا خان و محمد رضا خلاص شدیم، لکن از شرّ تربیتیافتگان غرب و شرق به این زودیها نجات نخواهیم یافت. اینان برپادارندگان سلطه ابرقدرتها هستند و سر سپردگانی میباشند که با هیچ منطقی خلع سلاح نمیشوند. ۷ دی ۱۳۶۰
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از احمدحسین شریفی
◻️دانشگاه به مثابه کانون جذب نخبگان جهان اسلام
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، یکی از جدیترین تکالیف بخشهای علمی کشور این است که دانشگاههای جمهوری اسلامی به کانون جذب جوانان و نخبگان جهان اسلام تبدیل شوند. بر اساس تکالیف برنامه هفتم، تعداد دانشجویان بینالمللی شاغل به تحصیل در دانشگاههای ایران باید به ۳۲۰ هزار نفر برسند؛ در حالی که بر اساس گفته معاون دانشجویی وزیر علوم در حال حاضر ۳۵ هزار نفر است!
♦️علیرغم همه کمبودها و ضعفها، به برکت سرمایهگذاریهای سه سال اخیر بسیاری از دانشگاههای ما از نظر سختافزاری و امکانات آزمایشگاهی و تحقیقاتی در حد قابل قبولی هستند و از جهت امکانات سختافزاری، ظرفیتی بالاتر از جذب ۳۲۰ هزار نفر دانشجوی بینالمللی دارند. اما از جهت نرمافزاری و آمادگیهای فرهنگی و علمی و طرح و برنامه برای استفاده ضابطهمند و قانونمند و بهینه از این فرصت، نیازمند مدیریتی متمرکز و هوشمند و عالمانه هستند!
🔹دانشگاههای ما برای اینکه بتوانند به نحوی شایسته به عنوان کانونی برای جذب نخبگان جهان اسلام و مرکزی برای ترویج فکر اسلامی در جهان باشند، به یک تحول نرمافزاری بسیار جدی نیاز دارند. در حال حاضر، وضعیت برخی از دانشگاههای ما همچون مساجد آخرالزمان در توصیف امیرمؤمنان علیه السلام است که فرمودند: «مساجُدُهُم یومئذٍ عامِرهٌ من البنا، خرابٌ من الهُدی؛ مساجد آنان، از حیث ساختمان و ظاهر، آبادند؛ اما از حیث هدایتگری، ویران». هماکنون نیز وضعیت برخی از دانشگاهها چیزی شبیه مساجد است؛ از نظر ساختمان و ظاهر و امکانات رفاهی و ... «آباد» و «زیبا» و «وسیع»، اما از حیث نرمافزاری و نقشآفرینی در هدایت جامعه و ارائه الگویی از پیشرفت و عدالت در طراز انقلاب اسلامی، وضعیت رضایتبخشی ندارند! و تا این وضعیت اصلاح نشود، نمیتوان انتظار داشت که دانشگاههای ما به کانونی برای جذب نخبگان علمی جهان تبدیل شوند.
#دانشگاه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
حرکات جدید ترکیه نشان میدهد که کریدور آیمک را جدی گرفته و تلاش میکند با تصاحب سوریه، خود را به بخشی از این کریدور متصل کند. ترکیه به این نتیجه رسیده که زنگزور، فریبی بیش نیست. البته به زودی متوجه خواهد شد که آیمک هم فریب است.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
چرا به جای رسانه های نئولیبرال شناسنامه دار، رسانه های جریان موسوم به نواصول گرایی نگران کاهش نرخ دلار شده اند؟ آیا این دوستان در عمرشان حتی یک کشور را مطالعه نکرده اند که پول آن کشور تقویت شده باشد؟
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
استوپ
🔺نکته ای را آسید احمدخاتمی در نماز جمعه تهران درباره آیت الله مصباح یزدی فرمودند که به نظرم میتواند منشا برداشتهای خطایی در جامعه ولایی و ایمانی ما باشد. ایشان در خطبه هایشان این جمله را از آیت الله مصباح نقل کردند که: "من وظیفهام را انجام میدهم. هر جا هم آقا دید من دارم تند میروم میگویند، استوپ، متوقف کن."
🔺متاسفانه این برداشت در بین بخشی از جوانان انقلابی وجود دارد که رهبری را در حد استوپ و ترمز میبینند، گویا رهبری نقشی در تشخیص تکلیف ما ندارد خودمان هر چه فهمیدیم عمل میکنیم، بعد ایشان اگر مخالف بود بیاید مانع شود. خیال میکنند اندیشیدن زیر سایه ایشان و پیش بردن منویات و راهبرد ایشان خلاف آزادفکری است.
🔺چه بسا برخی اساسا فهمشان از کنشهای سیاسی آقای مصباح هم همین باشد که ایشان کار خود را میکرد ولو در جامعه هزینه درست کند تا رهبر مانع شود، مهدور الدم بودن فلان جوان خطاکار را اعلام میکرد بعد که رهبری علنا این کار را تقبیح مینمود ایشان میفرمود قبول، جایی کنش سیاسی اش اختلاف میساخت تا اینکه رهبری توضیح میداد که نتیجه را در تشخیص تکلیف لحاظ کنید، جایی امری را در عرصه سیاسی بسیار جدی و اصلی میدید تا رهبری توضیح میداد اصل و فرع چیز دیگری است و غیره. امثال این کنشها را عده ای دال بر همین منش میبینند که ایشان کار خود را میکرد تا رهبری به قول آقای خاتمی بگوید استوپ.
ادامه مطالب را در کانال زیر مطالعه بفرمایید👇
✍شیخ علی مهدیان، استاد حوزه
@ali_mahdiyan
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
🔹انتخاب عضو هیئت علمی دانشگاه به عنوان داور برجسته موسسه فیزیک IOP Institute of Physics در سال 2024
🔻دکتر سید وحید موسوی عضو هیئت علمی دانشگاه قم به عنوان داور برجسته سال 2024 از سوی موسسه IOP Institute of Physics معرفی شد.
📄مشروح خبر را اینجا بخوانید
🤝روابطعمومی دانشگاه قم🤝
@university_of_qom
روبیکا | آپارات
#سرآمدی_علمی_تربیت_ولایی_نشاط_معنوی