💢 تربیت زنان فرماندهساز است
🔹سیدهدی موسوی(خواهر دبیرکل سابق حزبالله لبنان): بچههای مقاومت از چه انگیزه و عقیدهای برخوردار هستند که اصرار دارند بایستند، بجنگند و عقبنشینی نکنند؟ این انگیزه و عقیده از ذکر، کلام خدا و ارادت به اهل بیت شکل گرفته و بروز پیدا کرده است. جبهه برای مجاهدان محلی برای دفاع نبود بلکه آنجا محفلی برای ذکر خداوند بود. حس مسئولیت و مقاومت از ذکر خدا متولد شد. حزبالله وقتی تشکیل شد تعداد اعضایش از انگشتان یک دست کمتر بود. مبنا و اساس جنگ اخیر لبنان و طوفان الاقصی و حملات یمن علیه رژیم صهیونیستی، انقلاب اسلامی است و قائد این حرکت و جریان امام خمینی و آیتالله العظمی سیدعلی خامنهای است. برادرم سیدعباس موسوی با گروه کوچکی که تعدادشان از انگشتان یک دست کمتر بودند، نزد امام آمد و از او برای ایستادگی، مقاومت و مقابله با رژیم صهیونیستی کمک خواست. حضرت امام ایشان را با لبخند و نگاه پر از تحسین تشویق کردند و گفتند: «به خاطر قدمی که میخواهید بردارید به شما تبریک میگویم. برای شما پیروزی و نصر نوشته شده است.» برخی به برادرم میخندیدند با این تعداد میخواهید مقاومت کنید؟ آیا توانایی مقابله به اندازه یک میخ دارند؟ تمرکز همین تعداد کم روی آیه «أَلا بِذِکرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ القُلُوبُ» بود. باور داشتند با ذکر خدا قوی و پیروز میشوند. مردم با دیدن سبک زندگی و سلوک مجاهدان جذب مقاومت میشوند. زنان بچههایشان را به امید عضویت در مقاومت با روحیه عزت و پایداری تربیت میکنند. زنها در جنگ اخیر لبنان قهرمانی را به تصویر کشیدند. بچهها و زنها زیر آوارها هستند، شهید شدهاند، میایستند و میگویند: «فدای مقاومت.» با وجود همه اتفاقات مردم به سمت مقاومت آمدند و این را مدیون تربیتی هستیم که سیدعباس موسوی و سیدحسن نصرالله آغاز کننده آن بودند. سیدحسن عبایش را روی جامعه لبنان کشید. با وجود سختیهای جنگ، آوارگی و مشکلات اقتصادی زنان نه تنها عقبنشینی نکردند بلکه دوشادوش مردان با صبر و تربیت فرزندان جهاد کردند. صبر این بانوان از روی عزت است نه تسلیم و ترس! زنان سکوی رسانهای شدهاند. پول جمع میکنند و برای آوارگان غذا و لباس تهیه میکنند. این نوع مقاومت زنان لبنانی کمتر از مقاومت مردانی که سلاح به دست میگیرند، نیست. فرماندهان، فرمانده به دنیا نمیآیند؛ تربیت زنان فرماندهساز است. بانوان زینبی روحیه مردان مجاهد را بالا میبرند و آنها را به ایستادگی و مقاومت تشویق میکنند. زن مکتب است. هر خانهای که در راه مقاومت شهید داده است، در آن خانه مربی زن بوده است. برادرم سیدعباس موسوی معتقد بود زن در خانه و خانواده مانند شعله است. این شعله باعث میشود مقاومت در آن خانه روشن بماند. زن ایرانی الگو است. او در تمام میدانها از سایر زنان جهان پیشی گرفته است. عزم و اراده آنها از ذکر خدا و اطاعت از اهل بیت سرچشمه گرفته است. از خانمهای ایرانی که بانوان مجاهد لبنانی را تنها نگذاشتند تشکر میکنم. زنهای ایرانی بدون هیچ چشمداشتی و خالصانه پیرو منویات رهبر معظم انقلاب هدایای مادی و معنوی و طلاهایشان را برای ما ارسال کردند. تمسک به ولایت فقیه تمسک به ولایت رسولالله است.
🔹بتول سالم دیب: بانوان فلسطین بانوان حافظ قرآن هستند. حضرت خدیجه (س) و حضرت آسیه (س) الگوی زنان در غزه هستند. مقاومت این بانوان از دل قرآن سرچشمه میگیرد. دغدغه بازپسگیری سرزمین اشغالشده فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، نسلبهنسل منتقل میشود، اینطور نیست که نسل جدید از این قضیه غافل باشد. فلسطین که بودم به خاطر شرایط جنگ همیشه در حال جابهجایی و نقل مکان بودیم. تنها خانهای که به مدت ده سال در آن زندگی کردم بمباران و خراب شد. روزی که به فلسطین برگردم، اولین جایی که بروم آن خانه است. خانه را میتوان دوباره بازسازی کرد اما آدمها را که دیگر نیستند نمیشود برگرداند.
🔹لیلا موسوی (دختر شهید سیدرضی موسوی): پدرم رفته بود شش ماه در سوریه بماند اما شش ماه شد ۲۷ سال و من در دمشق به دنیا آمدم. هشت ساله بودم که برای اولین بار متوجه حساسیت شغل پدرم شدم. پدرم موقع رفتن به مأموریت برای من نامه نوشته بود. یک ساعت طول کشید تا با سواد یک کودک هشت ساله بتوانم نامه پدر را بخوانم. پدر نوشته بود: «لیلا سادات کل خانواده را به تو سپردم. جایی میروم که شاید برنگردم.» مفهوم صبر و مقاومت را باید از کودکی به فرزندان آموزش داد و پدرم نیز فرزندانش را از سنین کودکی با مقاومت آشنا کرد. پدرم در تمام درگیریهای سوریه حتی یک شب اجازه ندادند چراغ حرم حضرت زینب خاموش بماند.
🟢متن بالا برشیست از گزارش نشست «تأثیر زنان مقاومت» در سالن مرحومه صفارزاده حوزه هنری
📎لینک مطلب:
https://B2n.ir/h00433
#بدون_مرز
#سید_حسن_نصرالله
#لبنان
#حزب_الله
#مقاومت
#مادر
#زن
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
🟢 خط مرز
برشهایی از کتابهای حوزهی مقاومت
متن بالا برش هاییست از کتاب یازده زندگی ، روایتهایی از بود و باش آوارگان فلسطینی در لبنان که به مناسبت "روز غزه" منتشر میشود.
📚کتاب: یازده زندگی
✍نویسنده: محمدعلی خالدی
✍ مترجم: حبیب یوسف زاده
🔘ناشر: سوره مهر
#فلسطین 🇵🇸
#بدون_مرز
#معرفی_کتاب
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
🟢 #خط_مرز
مروری بر کتابهای حوزهی مقاومت
یک
کتاب فلسطین زیاد خواندم. در این روزهای پس از طوفانالاقصی هم که بیشتر. هرچیزی که نگاهم را به آن نقطه از زمین که امام حسن عسکری(ع)، نماز گزاردن در مسجد الاقصی یش را در ردیف نماز گزاردن در مسجد الحرام دانسته و یک نماز در آن را برابر با هزار نماز در دیگر مساجد شمرده است، را وسعت بخشد برایم دوستداشتنی و مهم است!
کتابهایی از جغرافیای بیتالمقدس، دین مردمانش، تاریخ و ادبیاتش، غصب زمینهایش، انتفاضهاش، مقاومتش و... اما کتاب یازده زندگی با همهی آنها فرق داشت در واقع به نظرم این کتاب را باید کتاب #انسان_فلسطین به حساب آورد.
این کتاب که مجموع یازده روایت از یازده فلسطینیِ آواره در اردوگاههای لبنان است، آنقدر شفاف و با کیفیت از درونیات انسان حرف میزند که انگار غباری از پیش روی خواننده بر میدارد و دست او را میگیرد و به جنبش "ما عدد نیستیم" رفعت العرعیر میرساند.
آنجا که چشمها باز میشود که مردم فلسطین هم مثل همهی آدمهای دنیا، روزگاری برای خودشان زندگی داشتند. خانه، مدرسه، تفریحگاه، مسجد، بازار و... آنها هم مثل همهی مردم دنیا از احساسات و عواطف انسانی بهرهمندند و دوست دارند خوب بپوشند، خوب بخورند، زیبا باشند، آرامش داشته باشند، به هنر و ورزش و تجارت بپردازند و تنها جبردشمن آنها را گرفتار زندگی در شرایط کمبود، فقر، بیماری، مرگ، ترس و احساساتی از این قبیل کرده است.
📚کتاب: یازده زندگی
✍نویسنده: محمدعلی خالدی
✍ مترجم: حبیب یوسف زاده
🔘ناشر: سوره مهر
#فلسطین 🇵🇸
#بدون_مرز
#مرور_کتاب
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
🟢 #خط_مرز
مروری بر کتابهای حوزهی مقاومت
دو
در مقدمهی کتاب به نقل از پرلا عیسی نوشته:
" این یازده نویسنده از طریق فراخوان آزاد برای شرکت در کارگاه نویسندگی خلاق، زیر نظر نویسندۀ شهیر لبنانی، حسن داود، انتخاب شدند. این کارگاه نویسندگی خلاق با عنوان «فلسطینیهای در تبعید» در مؤسسۀ مطالعات فلسطین و با حمایت بنیاد قطان فلسطین و مشارکت صندوق پرنس کلاوس هلند برگزار شد"
اما راستش قلم و زبان و تصویرسازی جهانِ روایتها آنقدر بینقص و جذاب است که بنظر میرسد همهی فلسطینیها بالفطره نویسندهاند وگرنه با ۱۲جلسه نویسندگی خلاق بعید است کسی بتواند اینطور معنای زندگی و حق حیات را به کلمه در بیاورد که مدام چراغهایی توی ذهن خواننده روشن شود که:
راست میگوید خب... فلسطینیها جغرافیا و سبک زندگیشان بر اساس شرایط تحمیلی با همهی مردم جهان فرق میکند، در انسان بودن که درست مثل تکتک چند میلیارد آدم روی زمین هستند!
کتاب علاوه بر اطلاعات خوبی که از تاریخچه، سبک زندگی، سنتها و آداب و رسوم و حتی تنوع عقیدتی- سیاسی آوارگان فلسطینی میدهد، بسیار ظریف و پیوسته مفهوم وطن و بیوطنی را در هر روایت برای مخاطب بیان میکند. آن هم از زبان آدمهایی که نه تنها در سبک روایت و ادبیاتشان که حتی در درک و نگاهشان به این مفهوم مشترک هم باهم تفاوتهای زیادی دارند.
📚کتاب: یازده زندگی
✍نویسنده: محمدعلی خالدی
✍ مترجم: حبیب یوسف زاده
🔘ناشر: سوره مهر
#فلسطین 🇵🇸
#بدون_مرز
#مرور_کتاب
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
🟢 #خط_مرز
مروری بر کتابهای حوزهی مقاومت
سه
این کتاب را باید همهی آنهایی که انسانشان آرزوست، بخوانند تا بدانند ایستادن پای آرمان فلسطین و دستهبندی شدن در جبهههای مقاومت و ضدمقاومت بیش از هر موقعیت سیاسی و عقیدتی و ایدئولوژیک، توجه به انسانیت است!
هرچند بعضی روایتها ضعیفتر هستند و سرعتگیری در خواندن کتاب به حساب میآیند، اما تعداد روایتهای افقگشا، بسیار بیشتر از آن است که قید خواندن این کتاب را بزنید.
از آنجایی که کتاب، مجموعهی روایت است به تعداد راویها، زبان گفتن از فلسطین تغییر میکند اما یک خصیصه در همهی آنها مشترک است؛ آن هم رویای بازگشت به کشور، شهر، خانه و زندگی رها شده در آن طرف سیمخاردارها!
مثل بخشی از شعری که در یکی از روایتهای میانی کتاب آمده:
داری میری به غربت، اما بدون که هیچجا وطن آدم نمیشه!
ترانههای فولکور زیادی در میان روایتها به چشم میخورد فقط افسوس که اصل آن در پاورقی نیامده!
البته آنقدر ترجمهی کتاب قوی و روان است که اگر به نامهای اختصاصی و مکانها و خوراکیهای عربی برنخوریم، بعید نیست ذهنمان در لابه لای سطور فرصت فکر کردن به زبان اصلی نویسندهها را پیدا نکند، از بس که هر کلمه، کلمهی بعدی را خوب و زنجیروار به دنبال خود میکشد!
کتاب را لاجرعه سرکشیدم و حالا چندساعت بعد از تهنشین شدن دادههایش، دوست دارم برگردم و بعضی روایتها را دوباره بخوانم...
📚کتاب: یازده زندگی
✍نویسنده: محمدعلی خالدی
✍ مترجم: حبیب یوسف زاده
🔘ناشر: سوره مهر
#فلسطین 🇵🇸
#بدون_مرز
#مرور_کتاب
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
13.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟡 #نمامرز
مروری بر مستندهای حوزه مقاومت
🎞مستند : سلاح مقاومت فلسطین
✍#روایتی از چگونگی تامین سلاح توسط گروه های مقاومت فلسطینی
و تصاویری از تونل های اسرارآمیز زیرزمینی تا سلاح هایی که از اعماق دریا به دست مجاهدین فلسطینی میرسد.
#فلسطین 🇵🇸
#بدون_مرز
#معرفی_مستند
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz