10.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️تجلی قدرت حق تعالی در خانه حضرت زهرا (سلام الله علیها)
🌸امام خمینی(س):
🔸این خانه کوچک فاطمه(س) و این افرادی که درآن خانه تربیت شدند که به حسب عدد، چهار- پنج نفر بودند وبه حسب واقع، تمام قدرت حق تعالی را تجلی دادند، خدمتهایی کردند که مارا وشما را و همه بشر را به اعجاب درآورده است.
🔹و با اینکه عده کم و اسباب و ابزار جنگ پیش آنها کم بود، لکن روح الهی و روح ایمان آنها را آن طور کرد که بر همه ستمکاران عصر خودشان غلبه پیدا کردند و اسلام را زنده کردند
🔹 و همان طوری که اولیای ما- علیهم السلام- نشان دادند که در مقابل مستکبران گاهی با تبلیغ و گاهی با اسلحه باید ایستاد و مستکبران را باید به جای خودشان نشاند، ما هم الگوی آنها را، تبعیت از آنها را میپذیریم.
@beytonoor
6.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 #روضه بسیار زیبا و جانسوز
بانو سه ماه منتظر این دقیقه ام
مشغول کار خانه شدی خوش سلیقه ام😭
@beytonoor
#یک_آیه_یک_تفسیر
《انّ الله لا یستحیی أن یضرب مثلاً مّا بعوضةً فما فوقها فامّا الذین آمنوا فیعلمون انّه الحقّ من ربّهم و امّا الذین کفروا فیقولون ماذا أراد الله بهذا مثلاً یضلّ به کثیراً و یهدی به کثیراً و ما یضلّ به الّا الفاسقین》
سوره بقره/ آیه ۲۶
💠کسی که گناه برایش لذت دارد به این خاطر است که هنوز لذت کار خیر را نچشیده است و خود را به گناه عادت داده است. لذا انسان علاقه به لذت دارد اما باید لذت واقعی را بچشد. انسان ذاتا به گناه مایل نیست.
آیه ۳۹ انعام گوید: خداوند هر که را بخواهد گمراه کرده و هر که را بخواهد هدایت خواهد کرد.
آیه ۸ فاطر نیز زبانی عام دارد. آیه ۱۸۵ بقره نیز گوید همه را هدایت کردیم. «شهر رمضان الذی انزل فیه القران، هدیً للناس و بیناتٍ من الهدی و الفرقان» انسان حق زندگی در #کشورهای_کفر را ندارد زیرا در آنجا احکام الهی نرفته و به آنها دسترسی ندارد که باعث می شود زمینه های هدایت را از دست دهد.
🔹 #هدایت_ابتدایی شامل هدایت تکوینی و تشریحی برای همه است اما این عبارت که «هر که را خدا بخواهد هدایت می کند» به چه معناست؟ در آیه ۱۱۵ توبه، سنت الهی نیز روشن شده است و گوید اینطور نیست که خداوند اول کسی را هدایت کند سپس گمراهش کند چون سنت خدا نیست بلکه با #عقل و #وحی، حجت را تمام می کند و آنگاه اگر شخص بیراهه رفت آنگاه رهایش می کند.
آیه ۲۳ جاثیه گوید: ممکن نیست که کسی را قبل از رسیدن برهان و #حجت گمراه کنیم بلکه ابتدا وسایل و حجتهای درونی و بیرونی را می دهیم حال اگر کسی چند قدم در این راه رفت ما هدایت پاداشی را نصیبش می کنیم.
گوید: کسانی را که گمراه می کنیم چند ویژگی دارند: حق را فهمیدند، هوا پرستی جلوی حق شناسی و حق پرستی اینها را گرفت، اینها عالماً بجای خداپرستی، هوا پرست شدند.
🔰خداوند این ها را که عالماً خود را گمراه ساختند #اضلال_کیفری کرد «و اضلّه الله علی علمٍ» لذا کسانی که اصلاً حرف دین و حقیقت به آنها نرسید یا محققانی که اهل تحقیقند اما حقیقتاً در شک اند و شکّشان برطرف نشده؛ خداوند این دو را اضلال و گمراه نمی کند!
♦️خداوند چه کسی را هدایت می کند؟
می فرماید من هر که را بخواهم گمراه می کنم و کسی را که توبه و #انابه کرد هدایت خواهم کرد «قل ان الله یضل من یشاء و یهدی الیه من اناب/رعد_۲۷» پس هدایت پاداشی نیز برای کسی است که خودش اهل انابه است.
#انابه به دو معنا می تواند باشد: یا به معنای چندین بار در صف ایستادن و نوبت گرفتن از خداست تا به پاداش رسید و یا به معنای #انقطاع از غیر خداست. پس باید مرتب از خدا خواست تا بتوانیم هدایت را دریافت کنیم.
📂 تفسیر تسنیم. علامه جوادی آملی
🚸🚸🚸🚸🚸🚸
@beytonoor
Sireye Pishvayan (4).mp3
19.75M
#کتاب_صوتی "سیره پیشوایان"
امام علی علیه السلام-2
@beytonoor
🌘"ابرماه گرفتگی" در آسمان بامدادی فردا
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت:
🔹ماه گرفتگی کاملی در شباهنگام ۳۰ دی و بامداد روز دوشنبه اول بهمن ماه رخ خواهد داد.
🔹با توجه اینکه در ساعت ۲۳ و ۲۸ دقیقه امشب، ماه در کمترین فاصله با زمین و از سوی دیگر صبح فردا دوشنبه ماه در شرایط بدر (ماه کامل) قرار میگیرد، به این ماه گرفتگی، "ابر ماه" گفته میشود.
🔹مدت زمان ماه گرفتگی اول بهمن یک ساعت و ۲ دقیقه (۶۲ دقیقه) است.
🚩توضیح بیشتر آنکه: سحرگاه دوشنبه اول بهمن 97 ماه گرفتگی کلی رخ خواهد داد. ماه در ساعت 06:06 صبح وارد نیم سایه زمین می شود؛ این مرحله هنوز برای چشم غیر مسلح قابل تشخیص نیست اما با ورود ماه در ساعت 07:03 به تمام سایه زمین، می توان اثرات سایه را روی سطح ماه به تدریج مشاهده کرد.
🌔ماه در تهران ساعت 7 و 13 دقیقه بامداد غروب می کند و در تهران حدود 9 دقیقه از آغاز خسوف را می توان دید.
🌑در ساعت 08:11 نیز ماه کاملا وارد سایه زمین شده و گرفت کلی آغاز می شود و به دلیل اینکه ماه در این زمان در تمام پهنه ایران غروب کرده است در هیچ نقطه ای از کشور نمی توان این مرحله از گرفتگی را مشاهده کرد.
در ساعت 08:42 ماه به وسط سایه می رسد و به تدریج مراحل خسوف برعکس طی می شود تا ماه کاملا از سایه و نیم سایه زمین خارج شود.
🌏 ماه گرفتگی در استانهای تهران و البرز، نیز قابل رویت است و لذا نماز آیات واجب میشود.
#نماز_آیات
@beytonoor
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇—
#کلام_امیر
#نهج_البلاغه
الْهَمُّ نِصْفُ الْهَرَمِ
غم و اندوه نيمى از پيرى است.
حکمت شماره 143
#شرح_و_تفسير
✍اشاره به اين که غم و اندوه، انسان را پير مى کند، هرچند انسان به حسب سن و سال پير نشده باشد; موهاى او تدريجاً سفيد مى شود، قامت وى خميده و قواى بدن رو به تحليل مى رود و از نظر فکرى و روحى نيز احساس پيرى مى کند.
منظور امام(عليه السلام) اين است که انسان تا مى تواند غم و اندوه را به خود راه ندهد و از آثار سوء آن بپرهيزد.
البته انکار نمى توان کرد اسباب غم و اندوه مختلف است و بخشى از آن قابل اجتناب نيست; گاه مربوط به مسائل دينى و معنوى است که انسان به هر حال با آن دست به گريبان خواهد بود. حتى در حديث معروفى از ابن عباس مى خوانيم که مى گفت: هيچ آيه اى شديدتر و مشکل تر از اين آيه (فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ ...)(1) بر پيامبر(ص) نازل نشد و از اين رو هنگامى که اصحاب آن حضرت پرسيدند: اى رسول خدا! چرا به اين زودى موهاى شما سفيد شده و آثار پيرى نمايان گشته
فرمود: «شَيَّبَتْني هُودُ وَالْواقِعَةُ; سوره «هود» و «واقعه» مرا پير کرد».(2) گفته شده علت همان دستورى است که خداوند به پيغمبرش درباره استقامت در مقابل دشمنان سرسخت و کينه توز و بى رحم داده است. (و مى دانيم سوره «هود» و «واقعه» هر دو در مکه نازل شده در زمانى که پيامبر(صلى الله عليه وآله)سخت از طرف مشرکان در فشار بود و گفته اند: سوره «هود» بعد از وفات «ابوطالب» و «خديجه» نازل شد که امواج غم و اندوه از هر سو قلب پاک پيامبر را احاطه کرده بود).
☀️ولى به هر حال بسيارى از عوامل غم و اندوه امورى است که انسان مى تواند خود را از آن دور دارد يا نسبت به آن بى اعتنا باشد، از اين رو در حديثى آمده است که زيارت اهل قبور غم و اندوه را زايل مى کند، زيرا سرچشمه بسيارى از اندوه ها امور مادى است; هنگامى که انسان به زيارت اهل قبور مى رود و پايان کار دنيا را مى بيند که ثروتمند و مسکين همه در يک جا خفته اند و هيچ کدام جز کفنى با خود از اين دنيا نبرده اند آرامش پيدا مى کند.
🍀در طب امروز اين مسئله به روشنى ثابت شده که سرچشمه بسيارى از بيمارى هاى جسمى ناراحتى هاى روحى است; بيمارى هاى اعصاب، قلب، معده و غير آن در بسيارى از موارد از فشارهاى عصبى و به اصطلاح استرس ها و غم و اندوه ها ناشى مى شود و درمانى جز خلاص کردن خود از غم و اندوه ها ندارد و اگر انسان عزم راسخ و اراده قوى داشته باشد مى تواند خود را از آن دور دارد.
بسيارى از حکما و شعرا براى کمک کردن به انسان ها براى فراموشى اسباب اين گونه غم و اندوه ها سخنان نغز و پربارى دارند.
🌸 امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد: در برابر امور دنيا صبر و شکيبايى پيشه کنيد، زيرا ساعتى بيش نيست; آنچه گذشته است نه دردى از آن احساس مى کنى نه سرورى و آنچه نيامده است نمى دانى چيست، بنابراين دنيا براى تو همان ساعتى است که در آن هستى پس در برابر اطاعت خداوند شکيبايى پيشه کن و بر ترک معصيت صبر نما».(3)
در حقيقت بسيارى از افکار غم انگيز افکار بيهوده اى است که ما خودمان آن را براى خود فراهم مى کنيم مثلا مى نشينيم خود را با افراد بالادست مقايسه مى کنيم و بر محروميت خود اشک حسرت مى ريزيم و گاه مى گوييم: اى
کاش فلان فرصت را از دست نمى دانيم که اگر نداده بوديم امروز چه ثروت يا چه مقامى داشتيم؛ به همين دليل دستور داده شده است که هميشه به پايين تراز خود نگاه کنيد تا شاد و خرم باشيد و نگاه به بالاتر نکنيد تا غمگين
و اندوهگين شويد.(4)
🔹نيز بسيار مى شود که به هنگام وقوع حوادث ما يک روى سکه را مى بينيم و نگران مى شويم در حالى که سوى ديگر سکه ممکن است امورى باشد که بهترين کمک را به ما کند.
قرآن مجيد مى فرمايد: «(فَعَسَى أَنْ تَکْرَهُوا شَيْئاً وَيَجْعَلَ اللهُ فِيهِ خَيْراً کَثِيراً); چه بسا چيزى خوشايند شما نباشد، و خداوند خير فراوانى در آن قرار مى دهد».(5)
شاعر مى گويد:
جبين گره مکن از هر بدى که پيش آيد *** کز اين نوشته تو يک روى صفحه مى خوانى
به روى ديگر آن نعمتى نهفته خداى *** که شکر کردن آن تا به حشر نتوانى(6)
📝منابع:
(1). هود، آيه 112.
(2). مجمع البيان، ج 5، ذيل تفسير سوره هود; بحارالانوار، ج 17، ص 52; در المنثور، ج 5، ص 202.
(3). کافى، ج 2، ص 454، ح 4.
(4). به حديث امام باقر(عليه السلام) در کتاب کافى، ج 2، ص 137، ح 1 مراجعه شود.
(5). نساء، آيه 19 .
(6). ديوان مرحوم شهريار.
—◇—🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃 —◇—
@beytonoor
فرق حق و باطل چیست ؟.mp3
3.51M
⭕️فرق حق و باطل چیست؟
#آیت_الله_ناصری
@beytonoor