دانش حیاتی
بسم الرب الخبیر
✍️ ملازمهٔ لیبرالیسم و اولیگارشی: مورد ایرانی
#نقد #فلسفه_سیاسی #متافیزیک #لیبرالیسم
نویسنده این متن را خیلی نمیشناسم. ظاهراً متعلق به طیف اقتصادانان لیبرال است. این متن باعث واکنشهایی در بین جریان متدین شده است. تحلیل درخور این موضع نیازمند بررسی مبانی تصوری و تصدیقی آن است.
مشهور در سنت لیبرال این است که آزادی سیاسی ملازم با #دموکراسی است. دموکراسی یعنی حق عمومی برای تعیین سیاستها و سیاستمداران. اما اگر کسی اقدام به نفی دموکراسی و اثبات #آزادی کرد، لابد چیزی غیر از حق تعیین حکومت به طرق متعارف (انتخابات آزاد) منظورش است. آزادی در این سیاق قاعدتاً باید به آزادیهای فردی مثل آزادی در رفتارهای شخصی با کمترین دخالت دولت حمل گردد.
اما مشخصاً انکار #عدالت_اجتماعی، خصوصاً با بیان جسورانه بالا، قاعدتاً نشان دهندهٔ عدم حساسیت (بلکه بیحسی) اخلاقی گوینده است.
خوب حاصل این ایجابها و سلبها را ببینیم چه میشود: کسی دغدغهاش تولید ثروت و آزادیهای فردی است. دموکراسی به معنای انتخابات آزاد بنا به عرف سیاسی لیبرال مورد دغدغهاش نیست و آن را در کنار عدالت اجتماعی با بیانی تند نفی میکند.
به نظر شما حاصل این همه چیست؟ این دقیقاً تعریف سرمایهداری لیبرال از نوع فرانسوی، انگلیسی و امریکایی است؛ یعنی لسه فر. در سرمایهداری لسه فر (لیبرال و نیولیبرال)، ثروتمندان حاکمان سیاسی حقیقی و نامحدود هستند. آنها با کنترل ثروت، همه چیز از جمله انتخابات، سیاستمداران و رسانهها را کنترل میکنند و بسط یدی فوقالعاده دارند. در چنین سیستمی، از دموکراسی اگر اثری هم باشد، صرفاً مکانیسمی صوری است برای پنهانسازی یک نظام اولیگارشیک. حقیقتاً نظامهای سیاسی لیبرال و نیولیبرال، تعریف #اولیگارشی را ارضاء میکنند که عبارت است از نظام سیاسی که در آن ثروتمندان قدرت و نفوذ بسیار زیادی دارند.
طبیعتاً یک طرفدار اولیگارشی دقیقاً مثل آقای خالقی میاندیشد: به تولید ثروت فکر میکند اما چون به عدالت اجتماعی و حاکمیت عمومی اعتقادی ندارد، منظورش تولید ثروت برای انباشت ثروت شخصی بدون هیچ مسئولیت اجتماعی است. در جامعهای که عدالت اجتماعی و حاکمیت عمومی هم نباشد، طبیعتاً صاحبان ثروت حاکم خواهند بود! پس در حقیقت، آقای خالقی در یک خط ماهیت تفکر خود را فریاد زده است: اولیگارشی! لذا حدس میزنم (مطمئن نیستم) اگر وابستگیهای مالی ایشان را هم چک کنید، نهایتاً به اولیگارشی فائق در کشور برسید! البته آنچه عجیبتر است، چنان که جلوتر گفتم، میزان وقاحت و جسارت ایشان در بیان موضع خود است!
البته شاید آقای خالقی به جمع طیف بزرگی از روشنفکران، سوسیالیستها یا مذهبیون سابق پیوسته که معتقدند عدالت اجتماعی آرمانی دستنیافتنی است؛ ارتجاعی که در بین بسیاری از مارکسیستهای سابق سابقه داشت. حقیقتاً واقعاش این است که عدالت اجتماعی بدون بنیانهای متافیزیکی و الهیاتی درخور، آرمانی دستنیافتنی است و اگر دیدید بسیاری از اقتصاددانهای فاقد دانش الهیات یا گرایش معنوی به این جمعبندی رسیدند تعجب نکنید!
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
هدایت شده از علی عبدی/ دیده بان تحرکات کریا
🔻تذکر
🔹 نبرد با اسرائیل شوخی بردار نیست. اولین خطا، آخرین آن خواهد بود. #دشمن را باید نه چنان بزرگ دید قدرت مبارزه از انسان ستانده شود، و نه چنان حقیر و کوچک شمرد که غافلگیر شد.
♦️ دست کم گرفتن توانایی های این #_رژیم_منحوس_شرارت، در عرصه #اطلاعاتی_امنیتی جز باز کردن مسیر #شکست نیست. از این رو هرکس که به میدان نبرد با این #دولت_پادگان می شتابد باید که تمام #قواعد و #اصول و زیر و بم های #حفاظتی و #امنیتی را بطور کامل مراعات کند. وگرنه پیش از رسیدن به میدان نبرد، از دور خارج خواهد شد.
🔹 #اسرائیل رژیمی است که بزرگترین #ماشین_مخوف_امنیتی در #غرب_آسیا را به پشتوانه تمام #سرویسهای_اطلاعاتی_غربی_و_شرقی از آن خود کرده و بطور مستمر هم از سوی همه آنان حمایت می شود. لذا نبرد با آن آداب و ترتیبی دارد که از جمله آنها افزایش دائمی تواناییهای اطلاعاتی و امنیتی در محور مقاومت است.
♦️کار سترگی که شهید سرافراز #عماد_مغنیه در حزب الله لبنان و امثال شهید #یحیی_عیاش در حماس موفق بدان شدند. آنان اگرچه در این راه لباس شهادت بر تن کردند اما عملا توانستند بازدارندگی امنیتی را در برابر دشمن ایجاد کنند. کسانی چون #طلال_حمیه در حزب الله و #یحیی_سنوار در حماس بر روی اینا پایه و بنا توانسته اند خط مبارزه با اسرائیل را پیش ببرند.
#علی_عبدی
🆔 @kriyaasses
هدایت شده از غرب آسیا
🔸روسیه: خطر جنگ جهانی سوم نزدیک است
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه روز جمعه گفت که خطر جنگ جهانی سوم نزدیک است، اما این جنگ هیچ برندهای نخواهد داشت.
وستانیوز
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
مجله Focus آلمان در مقاله ای با عنوان "خداحافظ فولکس واگن" به این موضوع پرداخته که مرگ دوره ای که میشد خودروی نو و ارزون خرید بسر رسیده و بخاطر تورم فزآینده آلمان، دیگه هیچ خودروی فولکس واگنی با کمتر از ۲۰ هزار یورو قابل خرید نیست.
این مقاله میگه تعداد مدل های صفر کیلومتر قابل خرید زیر ۲۰,۰۰۰ یورو از سازندگان مختلف از ۴۵ تا تو سال ۲۰۲۲ به تنها ۳۰ مدل تو سال جاری رسیده و نه تنها خرید خودروی خوب الکتریکی فرسنگ ها با استطاعت عموم فاصله داره که خودروهای نو بنزینی هم دارن از محدوده توان اقتصادی مردم خارج میشن
با اینکه روی کاغذ فولکس واگن Up از ۱۵ هزار یورو شروع میشه ولی فروشش دیگه توسط کمپانی متوقف شده.این موضوع محدود به VW نیست و بقیه کمپانی ها یا بعضا چیزی حدود ۳۰ درصد به قیمت مدلهای ارزونشون اضافه کردن یا امکان خرید خودرو با موتورهای ضعیف یا امکانات کم رو به کل حذف کردن.
بغیر از تورم فزآینده، اصرار اتحادیه اروپا به اجباری کردن امکانات کمکی به ماشین ها و نیز سواستفاده خودروسازان برای تحمیل هزینه تحقیقاتی شون به مشتریان دلیل این گرونیه.
الان دیگه حتی مدل های ارزون مشابه مثل پژو ۲۰۸ و تویوتا یاریس هم بیش از ۲۰,۰۰۰ یورو قیمت دارن.
این مجله، مقاله رو با ذکر قیمت ارزونترین خودروی آلمان، Dacia به پایان می بره. میگه ساندرو که مدل پایه ش ۱۰ سال پیش ۶۹۹۰ یورو بود الان ۱۱۳۰۰ یورو شده و داستر (که تو ایران هم با عنوان رنو داستر موجوده) ده سال پیش ۱۰۴۹۰ یورو قیمت داشت ولی الان ارزونترین مدلش ۱۶۹۰۰ یورو قیمت داره!
https://m.focus.de/auto/neuheiten/preissteigerung-geht-weiter-bye-bye-volkswagen-vw-hat-kein-auto-mehr-fuer-unter-20-000-euro_id_190888674.html?poc=0.3725304930594191
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
آقای طغیانی!
در برنامه دو ساعته جدال ما هیچ سخنی از خود نگفتیم و هیچ کاری نکردیم جز آنکه تکههایی از سخن خودتان در دی ۱۴۰۰ را (که در آن با یقین و ایمان میگویید حذف ارز ترجیحی تاثیری بیشتر از ۸٪ روی تورم ندارد) کنار تکههایی از سخن خودتان در اردیبهشت ۱۴۰۲ گذاشتیم (که در آن نه فقط ذرهای مسئولیت خود را گردن نگرفتید با طلبکاری دیگران را مقصر دانستید). همینطور هم تکهای از سخن خودتان را که «ما از فولاد تحقیق و تفحص کردیم» در کنار مواضعتان درباره مذموم بودن تحقیق از فولاد و اولویت نداشتنش گذاشتیم.
این کارها دیکتاتوری نیست. لجن پراکنی نیست. اتهام زنی نیست. اینها اولیه ترین و بدیهیترین شکل کار رسانهای است. اصلا وظیفه رسانه همین است. اینکه نقش حافظه جمعی را بازی کند؛ روی صحبت صاحبان قدرت و مسئولیت نورافکن بیندازد؛ صحبت امروز یک سیاستمدار را کنار صحبت سال پیشش بگذارد و تناقضاتش را نشان دهد؛ نگذارد سیاستمداران و سیاستگذاران هر سیاستی را خواستند به ملت تحمیل کنند و بعد هم خیلی راحت از مسئولیت شانه خالی کنند و عواقبش را گردن نگیرند؛ نگذارد سیاستمدارها ژست شفافیت و فسادستیزی و رانت ستیزی بگیرند وقتی در عمل با تحقیق و تفحص از یکی از بزرگترین فسادهای تاریخ این کشور مخالفت کردهاند و در نهایت هم مانع از خواندن این تحقیق و تفحص در صحن علنی مجلس شدهاند. اگر ما این کارها را نکرده بودیم عجیب بود و مخاطبان باید به ما مشکوک میشدند.
این توییت شما هم نشان داد شما نه فقط یکی از بزرگترین «گردننگیر» ها ایران هستید بسیار هم رسانهستیز و ضد شفافیتید.
ادامه...
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
و در پایان: جدال در اتاق ۸متری یک خانه مسکونی ۵۳متری تولید میشود. بدون یک ریال بودجه از کسی و جایی. جدال تیغ نیست. من هم زنگی مست نیستم. یک ایرانیم. نگران امنیت وطنی که عمیقا خودم را مدیونش میدانم. با همان انگیزهای که مقابل اپوزیسیون برانداز ایستادم و تهدید به مرگ و اخراج را به جان خریدم، حالا هم مقابل کسانی که امنیت اقتصادی ایران و مردمش را به خطر انداختهاند ایستادهام.
شما اگر نگران تیغ در دست زنگی مست هستید بروید جلوی «گروه رسانهای دنیای اقتصاد» بایستید که سالیانه از فولاد مبارکه صدها میلیارد تومن پول میگیرد. بپرسید این «دنیای اقتصاد» چه قدرتی دارد که روی تک تک سیاستهای دولت و مجلس تاثیر گذاری کند. نه اینکه هر روز به بهانهای اسمتان در مجموعهشان طنین انداز شود.
دانش حیاتی
آقای طغیانی! در برنامه دو ساعته جدال ما هیچ سخنی از خود نگفتیم و هیچ کاری نکردیم جز آنکه تکههایی ا
این جلوهای از حکمت و عدل علوی است که در ستارهٔ علیزادهٔ ظاهراً سکولار میدرخشد ولو کره اللیبرالیون و المنافقون و المتحجرون و الحسودون...
هر آنکه از خود گذشت و صادقانه دل به حقیقت و عدالت سپرد را مسلمانش خوانید و عاقبتش را نیک دانید که «خود» ظلمت است و حقیقتْ خدا و حکمتْ طریق او و عدالت صفت او است! و من یؤت الحکمة فقد اوتی خیراً کثیرا!
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
هدایت شده از پرواز تا بینهایت
این عکسی که میبینید مقایسه ایه از اندازه کهکشان راه شیری و جهان قابل مشاهده
قطر راه شیری ۱۰۰ هزار سال نوریه و قطر جهان قابل مشاهده ۹۳ میلیارد سال نوری
حالا یه چیزی خیلی از این عجیب تر
هابل کشف کرد که جهان در حال انبساطه و هر چقدر یه کهکشان از ما دورتر باشه سرعت فاصله گرفتنش از ما بیشتر میشه. حالا این سرعت انبساط میتونه به حدی برسه که دیگه نور اون کهکشان هیچ وقت به ما نرسه.
به عبارتی این جهان قابل مشاهده ای که ما فعلن میبینیم کل جهان نیست
جهانِ فراسوی جهان قابل مشاهده ۲۵۰ برابره چیزیه که ما فعلن میبینیم
یه چیزی حدود ۷ تریلیون سال نوری قطرش میشه
اینا رو مقایسه کنید با فاصله ۸ دقیقه نوری خورشید تا زمین!
شما رو با این عظمت تنها میذارم.
🔶 نمایندگی دین فطری(شعبه مشهد)
🔶 @DineFetriMashhad
هدایت شده از کاوش پلاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس کرهای:
📍چگونه هزاران زن کره ای به دست آمریکا به بردگی جنسی کشانده شدند؟!
🔻گویا این یک بمب خبری و یک افشاگری از دهها هزار زنی است که اساساً به بردگی جنسی کشانده شده بودند اما نه به دست دولت ژاپن که از تاریخش در عصر استعمار و سلطه بر سرتاسر کره به خوبی آگاهیم بلکه به دست پنتاگون و ارتش آمریکا و دولتی که در کره جنوبی پس از جنگ جهانی دوم سر کار آورده بود...
🔞این گزارش حاوی محتوای حساس است
☑️ @Kavoshplus
دانش حیاتی
به نام گوهر انتقامگیرنده و آشکارکننده
✍ رازی سیاه از علل «توسعهٔ» اقتصادی کره جنوبی
#تحلیل
این عامل سیاه در کنار عاملی نسبتاً روشنتر، یعنی نقش ژنرال پارکِ مقتول، از علل ناگفتهٔ «برتری» اقتصادی کرهٔ جنوبی است. زین پس، در کنار نقش #انقلاب_صنعتی، #استعمار و #بردهداری، باید فحشا را نیز در زمرهٔ بنیادهای برتری اقتصادی ملل «راقیه» بر شمرد حتی در مدلهای چپِ دایر بر تدبیر مرکزی.
مخلص این که به هر حال توسعهٔ مدرن از حیث مبادی خود که همانا اکتفاء به عقل ناسوتی برای تدبیر امور بشر است، همیشه ملازم با ظلم و افساد و اسراف و بالمال شقاوت است.
توضیح این که بشر در دورهٔ مدرن از #عقل_قدسی و سرشت روحانی خود بیگانه است، و به علم ناسوتی و عقل تحلیلی و ریاضی برای تدبیر حیات خود استغنا ورزیده است. بیگانگی مزبور بیگانگی از اصل باطنی مشترک بین افراد انسان و حقیقت کلی ملکوتی روح الهی در او است که منشأ رحمت کامل و سلامت کل در افراد جامعه است. پس انکار آن منجر به وقوف انسان در هویت فردی و غلبهٔ خودخواهی و بیبنیادی اخلاق جمعی و تنزل مصداق رحمت به صرف تمتع مادی است.
در این زمینه، تلاشها برای سامان جمعی و عمران دنیایی نیز ناگزیر با قربانی شدن حقوق و کرامت و سلامت بخشی از جامعه محقق خواهد شد چنان که بنای اقتصاد مدرن بر استضعاف و استثمار و تحقیر و هتک ملل دیگر و اصناف پستتر استوار شد، حال آنکه سامان #تمدن توحیدی با استفاضه از اصل هویت جمعی، یعنی مرتبهٔ قدسیِ روح الهیِ ساری در ابدان بشری محقق خواهد شد تا بخشی از جامعه به ستم، جورکش عمران زندگانی ظلمانی دیگران نگردد.
در باطن ظلمانی #تمدن_مدرن، جانهای تباه میلیونها مظلوم، در انتظار احقاق حقوق خود با اعمال شاقه در دادگاه قیامت است! پس وای به حال این تمدن مغرور جهنمی و خوشا به حال مجاهدان علمی و عملی در مسیر تمدن نورانی مهدوی عج موعود بعد از این همه تباهی و ویرانی!
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
Secret Garden - Pastorale.mp3
3.76M
✍️ موسیقی اشراقی و سببیت در شور معنوی و ابتهاج عرفانی 🎵😇🕋
#هنر #شعر #عرفان
استمداد معنوی و استفاضهٔ سلوکی از نغمه و #موسیقی در بین برخی اهالی #طریقت الهی، مثل جلال الدین بلخی مسبوق به سابقه است و برخی علمای مذهب اثنی عشری اجمالاً این مساعدت را تصدیق کردهاند.
قطعهٔ «روستایی» از زوج «باغ رازناک» تقیید شده است و شعر زیر بیان حال این حقیر هنگام استماع این صنع سرمدی بود:
صوری ز اسرافیل است این، یا هـاتـفی از غیبْ کین
نغمه هم جان مـیدهـد، هم میدهـد جان را یقین
حیرت که در آن سـوی روُم از بـاغـی از اسـرار سِـلـت
آ یـــد نــــد ا یــــی ا ز ر یــا ض رازهــای بــرتـــریــــن
صـنـعـی ز وهـم آدمـی اسـت یـا بـانـگی از ورد مـغـان
گـویـی نـبـاشـد لـغـو ایـن، آیـد ز انـواری مــکـیــن
جان را بـه رقص میآورد، عـقـل را هـمی حیران کـنــد
طـوفـانـی اندر رازها است، غـوغـایی در جمع مـهـیـن
جـانـم بسوخـت در انتظار از شوقی که خواهد انـتـها
دل مـیشـود امـیـدوار از سـکـر و شـور ایـن طـنـیـن
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
هدایت شده از خبرگزاری فارس
افتتاح نمایندگی اولین بانک روسیه در ایران
🔹رئیس سازمان توسعۀ تجارت ایران: بانک VTB، دومین بانک بزرگ روسی، دفتر نمایندگی خود را در ایران دایر کرد. این اولین بانک روسی است که در ایران حضور مستقیم داشته و در انتقال بخشی از درآمدهای ارزی از شبکه تراستی به شبکه بانکی و شفافیت تجارت موثر خواهد.
@Farsna - Link
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جزئیات قرارداد ساخت راهآهن رشت - آستارا
@Farsna
دانش حیاتی
افتتاح نمایندگی اولین بانک روسیه در ایران 🔹رئیس سازمان توسعۀ تجارت ایران: بانک VTB، دومین بانک بزرگ
بسم الله الباسط الرزق
✍ آغازی برای تحول در زیرساخت پرداخت کشور؟!
این رویداد باید آغازی باشد بر تحول در نظام پرداخت خارجی کشور که مسبب مشکلات بازار ارز شده است که همان تراستی بودن زیرساخت پرداخت خارجی است. با رسمی شدن پرداخت خارجی، قدرت دولت در نظارت و مدیریت بازار ارز بسیار افزایش مییابد. پیشتر در اینجا و اینجا اهمیت این زیرساخت برای مدیریت بازار ارز را توضیح داده بودم.
البته نضج این زیرساخت جدید باید با گسترش روابط تجاری با کشورهای همسو همراه شود تا حجم هر چه بیشتری از مبادلات ارزی به زیرساخت رسمی منتقل گردد و آغاز احداث راهآهن رشت-آستارا برای پروژهٔ کوریدور شمال-جنوب گامی در همین راستا است.
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
هدایت شده از "کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ هشدار؛ 8 سال دیگر نرخ رشد جمعیت به "صفر" میرسد
👤 شهلا کاظمیپور، معاون سابق مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه:
🔹رشد طبیعی جمعیت ایران، در حال حرکت به سمت صفر است. زمانی که دو نرخ موالید و مرگ و میر به یکدیگر برسند رشد جمعیت صفر خواهد شد. پیشبینیها حکایت از این دارد که در سال ۱۴۲۰ و شاید زودتر نرخ رشد جمعیت صفر شود.
🔹میانگین تعداد فرزند هر مادر طی سال ۱۳۹۵ را ۲.۰۱ بود که با روندی کاهشی اکنون این نرخ به حدود ۱.۷ فرزند برای هر مادر رسیده است.
🔹سالمندی جمعیت سه مرحله دارد (مرحله اول ۷ تا ۱۴ درصد، مرحله دوم ۱۴ تا ۲۱ درصد و مرحله سوم بیش از ۲۱ درصد جمعیت ۶۵ ساله و بیشتر هستند). ایران از سال ۱۴۰۰ به بعد وارد مرحله اول سالمندی جمعیت شده است.
🔹در حال حاضر کشور ژاپن در مرحله سوم سالمندی قرار دارد و بیش از ۲۴ درصد جمعیت این کشور سالمند هستند
🔹براوردهای انجام شده نشان میدهد تا سال ۱۴۳۰، ۲۶ درصد جمعیت ایران سالمند خواهد بود و این درحالیست که سالمندی جمعیت موجب افزایش مرگ و میر و کاهش رشد جمعیت خواهد شد.
🔹تا سال ۱۴۲۰ ایران حدود ۱۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد و حدود ۲۰ میلیون نفر از این افراد را سالمندان تشکیل خواهند داد؛ حتی اگر باروری افزایش یابد باز هم ۲۰ میلیون نفر سالمند در ایران وجود دارد./ ایسنا
@Rasad_tahlil
هدایت شده از اخبار سوریه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان رئیس جمهور روسیه در مراسم کلنگ زنی راه آهن رشت آستارا، نشان از اهمیت این مسأله برای روسیه دارد. سالها جریان نفوذ انگلیسی - باکویی اجازه تکمیل این مسیر و کامل شدن کریدور را نداد و فکر میکرد تا همیشه در دستگاههای اجرایی کشور نفوذ دارند و میتوانند مانع از این کار شوند. روسیه در نشستهای دو جانبه بارها گفته که حاضر است تا حجم ۶۰ میلیون تن کالا از مسیر ایران جابجا کند که درآمدش میشود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال. حالا اگر نصف این هم عملیاتی شود - باتوجه به قدرت لابی جریان نفوذ و حضور تعدادی از مدیران وابسته و خائن در برخی گلوگاههای حساس کشور - میشود به درآمد سالیانه تا ۵۰ میلیارد دلار حساب کرد. این عدد بیش از صادرات نفت کشور و سه برابر صادرات محصولات پتروشیمی است و هزینه راه اندازی همه مسیرها کمتر از ۵ میلیارد دلار است که البته کمی همت و برنامه ریزی میخواهد.
@syriankhabar
هدایت شده از خبرگزاری فارس
هنری کیسینجر: آمریکا و چین پتانسیل نابودی بشریت را دارند
🔹اگر رؤسای جمهور آمریکا و چین ملاقات کنند، رئیسجمهور آمریکا میگوید که در حال حاضر بزرگترین خطر برای جهان ما دو کشور هستیم. به این معنا که ما پتانسیل نابودی بشریت را داریم. باید بین خود توافق کنیم که از چنین وضعیتی دوری کنیم.
@Farsna
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
هدایت شده از اخبار سوریه
- ناشناس.mp3
27.91M
✴️ در این گفتار به چهار موضوع مختلف پرداختهایم:
🔸 موضوع نخست اعلام خبر پیشنهاد همکاری نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در مورد ایران؛
🔸موضوع دوم اظهارات محمود سریع القلم در مورد روابط ایران و عربستان و اثر گذاری این روابط بر مسئله یمن؛
🔸سومین موضوع به اعلام آمریکا در مورد تقویت حضور نظامی خود در خلیج فارس و تنگه هرمز به بهانه تامین امنیت کشتیرانی در این منطقه؛
🔸 چهارمین موضوعی که در این گزارش به آن پرداختیم انتخابات ترکیه و اینکه کدام یک از رقباm پیروز شوند به نفع ایران خواهد بود.
✔️ در آخر هم چند دقیقهای در مورد فضای مجازی و حضور فعالان در این عرصه چند نکتهای را یادآور شدیم.
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
دنیا جای عجیبی است و عجیبتر از آن چیزهایی که ما در قرن بیست و یکم در آسیای غربی دیدیم. همین چند سال پیش بود که سعودیها میلیاردها دلار هزینه کردند تا بشار اسد رئیس جمهور سوریه و حکومت او را سرنگون کنند، اما ایران فقط با هزینه کرد ۸ میلیارد دلار در طول هشت سال جنگ سوریه را نگه داشت تا امروز آقای اسد اینگونه محکم و استوار در فرودگاه جده قدم بردارد و پیام پیروزی محور مقاومت بر محور آمریکایی را به جهان مخابره کند. به پستی که این مطلب در آن تکرار شده دقت کنید؛ ریاض حجاب که روزگاری نخست وزیر سوریه بود و شبانه با تطمیع قطریها از مسیر اردن فرار کرد، این چند سال پیش در جایگاه رهبر مخالفان دولت سوریه به دیدار شاه سعودی رفت و از او قول کمک و همکاری گرفت! اما امروز سلمان بن عبدالعزیز باید در نشست سران کشورهای عضو اتحادیه عرب میزبان آقای دکتر بشار اسد باشد... یادتان باشد که برای همین لبخند و همین گامها خون هزاران هزار جوان ایرانی، سوری، لبنانی، عراقی، افغانی، پاکستانی و فلسطینی ریخته شده تا به ثمر بنشیند.
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چندی پیش نوشتم که مقاومت آدرس محل سکونت تمام سرکردههای رژیم صهیونیستی را دارد. درست است که صهیونیستها تدابیر امنیتی شدیدی به کار میبرند و تقریبا یک پنجم بودجه آنها در حوزه امنیتی و نظامی هزینه میشود و دهها نهاد امنیتی داشته و به صورت خلاصه، یک رژیم پادگانی هستند اما، شاید بشود کوچه و خیابان را محافظت کرد ولی در آسمان هیچکاری از دست صهیونیستها بر نمیآید. همانگونه که آنها دست به ترور فرماندهان مقاومت در غزه از طریق جنگنده و پهپاد انتحاری زدند، مقاومت هم مثل آب خوردن میتواند محل سکونت سرکردههای این رژیم را با پهپاد و موشکهای دقیق و نقطهزدن منهدم کند. اگر این کار را تا الان نکرده به دلایل سیاسی بوده، اما تواناییاش را دارد.
@syriankhabar
هدایت شده از اخبار سوریه
حالا یکی از پایگاههای خبری صهیونیستها با انتشار این ویدئو گفته که حماس تهدید به حذف ایتمار بن گویر وزیر عراقی امنیت رژیم صهیونیستی کرده است. او که یکی از سرکردههای قاتل و آدمکش صهیونیست است، نقش مهمی در ترورهای اخیر در غزه داشته و باید حذف شود. حذف او برای دستگاه امنیتی مقاومت در کرانه باختری و یا هستههای خفته مقاومت در سرزمینهای اشغالی 1948 مثل آب خوردن است. این موضوع تا الان در دستور کار نبوده، ولی حالا وارد دستور کار شده است. فقط زمان در حذف بنگویر تعیینکننده است و دستورات لازم به این منظور به شاخه امنیتی مقاومت داده شده است. حالا او یا به تیر غیب سقط میشود یا اینکه با پهپاد یا موشکی سرگردان. در کنار او باید زن تروریستش هم سقط شود که ماده کفتاری درندهتر از خودش است.
یک نکته را به عنوان کسی که اندک سوادی در حوزه رژیم صهیونیستی دارم عرض میکنم: حذف سرکردههای این رژیم میتواند پایان این رژیم را تشدید کند. این حقیقتِ محض است. صهیونیستها نباید احساس امنیت کنند و فکر کنند میتوانند تا همیشه در خاک ملتی دیگر زندگی انگلوار داشته باشد. باید مقاومت آن اندازه دقیق و قدرتمند باشد که چالشهای امنیتی برای این رژیم را به شکل روزافزونی بالا ببرد تا آنهایی که فکر میکنند اینجا سرزمین موعود است، بدانند که سرزمین مرگ است. مقاومت خیلی دیر به فکر حذف امثال بنگویر افتاده است. حذف او هم مشروع است و هم قانونی و هیچ هزینه جانبی هم نخواهد داشت.
چرا هزینه جانبی نخواهد داشت، دلیلش این است اگر میشود بنگویر را حذف کرد،بنابراین میشود بقیه را هم حذف کرد و این خود پیامی آشکار و عینی برای صهیونیستها است که اگر بخواهند با حذف او احیاناً خریت کنند، حواسشان جمع باشد. حذف بنگویر از سوی دیگر میتواند هزینههای امنیتی رژیم صهیونیستی را هم بالا ببرد. در وضعیت مالی و اقتصادی رژیم صهیونیستی، هر دلار هزینه بیشتر، یعنی مشکلات بیشتر، یعنی زدن از بخش رفاهی جامعه، یعنی زدن از بخش سرمایهگذاری و اقتصاد و همین مساله خودش عاملی برای فرار صهیونیستها از سرزمینهای فلسطین خواهد شد. پس مقاومت باید دست جنبانده و با قدرت هر چه تمامتر این طرحها را عملیاتی کند.
@syriankhabar
✍️ تأملاتی تاریخی و فلسفی در ضلالت تفکر مدرن با نظر به مواضع غنینژاد در مناظره با علیزاده (۱)
#فلسفه_اقتصاد #روششناسی #معرفتشناسی #مقاله
مناظرهٔ بین غنینژاد و علیزاده که از حیث موضوع و سطح و طرفین بیسابقه بود بحمدالله برگزار شد. خوشحالم که در سطح خودِ بحث، که #اقتصاد_سیاسی بود، علیزاده مجدداً خوش درخشید، تا نقایص جدی مناظرهٔ قبلی آقای درخشان با غنینژاد جبران شود. نقطهٔ قوت علیزاده غیر از تسلط به مباحث اقتصاد سیاسی و آمارهای مربوطه، دانش خوب او از تاریخ #فلسفه_غرب بود و شاید همین دانش فلسفی نیز در علاقهٔ سالهای اخیر او به جایگاه ایران و جمهوری اسلامی بیتأثیر نبوده است چون قویاً معتقدم یک انسان آشنا به تاریخ اندیشه به شرط صداقت نمیتواند نسبت به امتیازات اندیشه و فرهنگ اسلامی-انقلابی ما تجاهل ورزد.
اما در این نوشتار به چند نکتهٔ محتوایی و روشی اشاره میکنم که البته نکات روشی برای خودم اهمیت بیشتری دارد.
اول نکات محتوایی:
غنینژاد اولاً به سابقهٔ سیاه #لیبرالیسم_کلاسیک که ایدئولوژی استعمار فرانسه و انگلیس و امریکا و در دهههای اخیر، دولتهای بیرحم و جنایتکاری چون ریگان و بوش بود التفات نداشت یا تجاهل میکرد. ثانیاً فهم تاریخی او از تطورات #لیبرالیسم گرفتار نوعی عقبماندگی بود: گویی خبر نداشت که لیبرالیسم کلاسیک که در بازخوانی قرن بیستمی آن به دست امثال هایک تحت عنوان نئوکلاسیک نیز شناخته میشود، امروز حتی در نگاه لیبرالهای جدید (که غیر از نیولیبرالها هستند. توضیحش بماند.) یک ایدئولوژی ضدانسانی، ظالمانه و ارتجاعی تلقی میشود. ذهنیت لیبرال ایرانیِ معاصر ظاهراً صرفاً به جنبهٔ ضدسلطنتی و ضداستبدادی لیبرالیسم کلاسیک معطوف است، گرچه حتی چنان که علیزاده هم مختصری اشاره کرد، این جنبه نیز خالی از مناقشه نیست چرا که جان لاک پدر لیبرالیسم کلاسیک نه مخالف مطلق #سلطنت بلکه مخالف سلطنت مطلقه و خصوصاً شاه چارلز اول بود. جان لاک برغم این که افسوس میخورد که تئوریسینهای حکومت مطلقه، ملتِ انگلستان را در حد بردگان شاه میدانند، خود با بردهگیری از ملل «کافر» غیراروپایی و غیرمسیحی مشکلی نداشت و صاحب سهام یک شرکت تجارت برده بود! به علاوه، تقریر صحیحتر منازعهٔ انقلابیون انگلیسی با سلطنت چارلز عبارت از منازعهای طبقاتی بین صاحبان #سرمایهٔ جدید و قدیم است تا منازعهٔ بین روشنفکران مصلح و حکام مستبد! اینها حقایقی است که امروز برای اهالی تاریخ اندیشه روشن است فلذا این میزان شیفتگی غنینژاد به لیبرالیسم کلاسیک و تصور رومانتیک و تخیلی او از لیبرالیسم به عنوان یک نوع آزادیخواهی سعادتمندانه و حتی الهی!! بسیار مایهٔ شگفتی و تأسف است!
اما نکتهٔ روشی: میخواهم سراغ نقدی بسیار اساسیتر از روش فکری غنینژاد بروم که امروز دامنگیر بسیاری از علمای انسانی و حتی اساتید دانشگاهی این رشتهها است. ترجیعبند سخنان غنینژاد در هر دو مناظرهٔ او این بود که اقتصاد دولتی و دستوری یک شر مطلق است، گزارهای که با لجاجتی شبهکودکانه بر آن تأکید میورزید. این لجاجت را البته بنده هم به حساب نقیصهٔ بنیادین در روش منطقی او و هم جهلش به ادبیات انتقادی ضدلیبرال میگذارم. به نقیصهٔ دوم اشاره کردم و به این افزودهٔ مختصر اکتفاء میکنم که ظاهراً چارچوب کلی اندیشهٔ اقتصادی غنینژاد از دوران جوانی با ترجمه و مطالعهٔ آثار لاک و اسمیث و هایک بسته شده و او ظاهراً فرصتی برای مطالعهٔ درخور نوشتهجات منتقد لیبرالیسم کلاسیک و نیوکلاسیک پیدا نکرده است و اگر امروز علیزاده اقتصادنخوانده میتواند او را به راحتی رسوا کند به دلیل آشنایی او با گفتمانهای منتقد لیبرال سرمایهداری است.
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
️ تأملاتی تاریخی و فلسفی در ضلالت تفکر مدرن با نظر به مواضع غنینژاد در مناظره با علیزاده (۲)
#فلسفه_اسلامی
اما به نقد روشی بر میگردم. طبق مبانی منطقی و معرفتشناختی فیلسوفان ارجمند سنت فلسفی و الهیاتی ما چون علامه طباطبایی این گزاره که «اقتصاد دولتی و دستوری یک شر مطلق است» به نحو پیشینی باطل است و القاء مکرر و مؤکد آن از طرف یک عالم علوم انسانی نشان از یک بیماری فکری خطرناک دارد!
توضیح این مختصر این که #فیلسوفان اسلامی با تقسیم ادراکات به حقیقی و اعتباری، منکر تعریف و حکم ذاتی برای جمیع امور اعتباری هستند. تعریف و حکمْ مخصوص مفاهیم حقیقی مثل انسان، گربه، کاج، تیتانیوم، کوروموزوم، ستاره و امثال اینها است که با توجه به مصادیق حقیقی خود تعریف و تعلیل میشوند، اما برای مفاهیم اعتباری همچون «دولت» و «آزادی» و «دستور» که مفاهیم انتزاعی هستند که بنا به نیازهای عینی و زمینههای اعتقادی، متغیر میشوند، چه طور میتوان ذات و ذاتیات در نظر گرفت؟! بر این اساس، این تصور که برای یک کلیِ اعتباری مثل «دولت» یا «دستور» میتوان ذات در نظر گرفت و بدتر، آن ذات را سراسر پلید و فاسد دانست، در نگاه منطقدانان و اهالی حکمت، حُکمی در غایت بلاهت و ضلالت است! سادهترین راه برای نقض احکام ذاتی و مطلق برای اعتباریات، یافتن مثالهای نقض از مصادیق مخالف آن حکم است. به راستی، علیزاده با ذکر مثالهای زیاد سعی میکرد همین ملازمهٔ تصوری غنینژاد بین اقتصاد «دستوری» و «فساد» را نقض کند، گرچه چنان که عرض شد برای دانشمندی که با اصول روشی، منطقی و معرفتشناختی آشنا باشد، بطلان این دست ادعاها به نحو پیشینی بدیهی است و حتی نیاز به مثال نقض ندارد!
اما آنچه مایهٔ مشخصاً وحشت یک حکیم است این است که در همین تمدن ظلمانی ذاتیات را برای حقایق نوعی (مثل انسان، زنانگی و مردانگی) انکار میکنند، اما این چنین بر ذات داشتن امور اعتباری تأکید میکنند! به راستی این میزان واژگونگی در فهم حقایق امور مایهٔ وحشت است! بدا به حال تمدنی که میگویند زن و مرد و نقشهای جنسی خصوصیت ذاتی انسان نیستند و لذا انواع ساختارشکنیهای اخلاقی و جنسی را مجاز میدانند، اما امور اعتباری و متغیر مثل دولت، #مالکیت، #آزادی و امثالهم را واجد ذات ثابت میداند و با استقراءهای بسیار ناقص یا نامعتبر ادعا میکنند که «دولت» سراسر شر است و «مالکیت» سراسر خیر یا برعکس!
بزرگان علم و اندیشه در سنت فکری ما همچون #ابنسینا و #ملاصدرا غور در مسائل علمی را بدون استحکام دانش منطق خطایی نابخشودنی میدانستند و علامه طباطبایی خلط بین حقیقت و اعتبار را سمی مهلک میدانستند که دامنگیر بسیاری از متفکران مدرن شده است. دیشب یک نمونه از این خطای نابخشودنی و سم مهلک را در گزافهگوییهای اقتصاددانی ۷۲ ساله که سالها سرمنشأ اشتباهات و تدلیسات شبهعلم اقتصاد متعارف بوده به عینه شاهد بودید!
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی