🍂
🔻نقش قرارگاه کربلا
در عملیات کربلای۵
به روایت اسناد - ۵
🔅 آغاز تلاشهای قرارگاه کربلا
در منطقه شلمچه
پس از جلسه فرماندهی کل سپاه و ابلاغ مأموریت به قرارگاه کربلا، من (مجید مختاری) بهدلیل آنکه در عملیات کربلای۴ راوی قرارگاه نجف به فرماندهی برادر مصطفی ایزدی و جانشین برادر شوشتری بودم و شناخت خوبی از منطقه داشتم. بهعنوان راوی قرارگاه کربلا انتخاب شدم و درکنار احمد غلامپور قرار گرفتم.
احمد غلامپور بهمحض بازگشت از جلسه قرارگاه خاتم، معاونین خود در قرارگاه کربلا را به جلسهای بهمنظور آمادهسازی عملیات در منطقه شلمچه فراخواند. در این جلسه ابتدا درباره طرح مانور عملیات و سپس درباره آمادهسازی عقبهها بحث و گفتوگو شد و چهار محور اصلی برای شکستن خطوط دفاعی دشمن و تداوم عملیات تعیین شد:
محور اول: جناح راست عملیات با عبور از آبگرفتگی شلمچه، پد بوبیان و پل دوم کانال ماهی با لشکر۳۳ المهدی و تیپ۱۸ الغدیر.
محور دوم: محور کانال ماهی از پل دوم تا نوک کانال ماهی با لشکر ۲۵ کربلا و لشکر ۴۱ ثارالله.
محور سوم: دژ مرزی و منطقه پنجضلعی با لشکر ۳۱ عاشورا و ۱۹ فجر.
محور چهارم: محور دژ مرزی و جاده شلمچه با لشکر ۱۰ سیدالشهدا.
پس از این جلسه پیگیریهای برادر غلامپور درزمینه طراحی مانور عملیات، احداث عقبهها، آغاز شناساییها، توجیه فرمانده یگانها، مسئله عبور از آبگرفتگی میان پاسگاه زید و پد بوبیان، احداث جادهها و پدهای توپخانه و شکستن خطوط دفاعی دشمن توسط موج اوّل نیروها آغاز شد. زمان محدود تعیینشده ازسوی فرماندهی کل سپاه موجب میشد تا کلیه پیگیریها در جلسات قرارگاه و سرکشی به یگانها در منطقه صورت گیرد. این مسئله حتی شامل مباحث مانور عملیات نیز میشد. با گذشت بیش از دو روز از تصویب و ابلاغ اجرای عملیات آینده در منطقه شلمچه به یگانها، هنوز احساس میشد، یگانها بهصورت جدی وارد عمل نشدهاند و مسائل و مشکلات خود را همراه با ابهام و تردید نسبت به عملیات دنبال میکنند. این مسئله موجب شد تا محسن رضایی بهمنظور ایجاد سرعت عمل در قرارگاه کربلا و یگانهای واگذارشده، دستورالعمل آمادگی برای اجرای عملیات را براساس زمانبندی معین در تاریخ ۶۵/۱۰/۷ به قرارگاه کربلا ابلاغ کند.
در این دستورالعمل آمده بود:
از تاریخ ۶۵/۱۰/۸ تا ۶۵/۱۰/۱۲ شناساییها شروع و تکمیل شود.
از تاریخ ۶۵/۱۰/۹ نقلوانتقالات آغاز و در تاریخ ۶۵/۱۰/۱۵ پایان یابد
و از تاریخ ۶۵/۱۰/۱۰ تا تاریخ ۶۵/۱۰/۱۲ فرمانده گردانها توجیه شوند.
در این میان، اصلیترین موضوعات، طرح مانور عملیات، حضور یگانها در منطقه و استقرار در محورهای تعیینشده بود تا ضمن شروع شناساییها، نقلوانتقالات اولیه آغاز و اقدامات مهندسی دنبال شود.
احمد غلامپور در روز ۶۵/۱۰/۸ در جلسهای که بهمنظور بررسی طرح مانور و توجیه فرماندهان یگانها با حضور برادر رحیم صفوی جانشین فرمانده نیروی زمینی تشکیل شد، ضمن تأکید بر قطعیبودن عملیات در محور شلمچه، خواستار مشارکت فرمانده یگانها در طراحی عملیات شد. وی در این جلسه خطاب به سایر فرماندهان گفت:
به خدا ما میدانیم یک پنجاهم فشاری که به محسن میآید ما نمیتوانیم تحمل کنیم. این بسیجیها عجب روحیهای دارند، براشون صحبت شد [که بمانند] آنها حتی ساکهایشان را تحویل نگرفتند.
بههرحال مانور در این منطقه مشکل است، باید درباره آن بحث کرد.
امین شریعتی فرمانده لشکر عاشورا نیز ضمن تأیید سخنان برادر غلامپور درباره مانور عملیات آینده گفت:
منطقه پنجضلعی چون محدود است و متکی به جادهها نیست، باید قدم به قدم پاکسازی شود، بالای پنجضلعی [محور کانال ماهی] نیز خیلی مشکلات دارد و ما حداکثر کاری که میتوانیم بکنیم ضلع شمالی کانال ماهیگیری است. اینجا باید بحث شود من خودم باید قانع بشوم تا بتوانم فرمانده گردانم را توجیه کنم. اینها [فرمانده گردانها] سؤالاتی میکنند که من قادر به پاسخگویی نیستم. اگر الآن هم مسئلهای مطرح میکنم مال این نیست که خدای ناکرده نمیخواهیم عملیات کنیم، خدا نکند اینطور باشد، فقط یک مقدار باید بیشتر بحث شود.
پیگیر باشید
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#تاریخ_شفاهی #کربلای_پنج
کانال رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 مردی برای تمام فصل ها
باقر تقدس نژاد
┄═❁๑❁═┄
▪️ « کریم غلامی »، مرد زحمت کشی بود که در هر آسایشگاهی بود بی ریا خدمت می کرد. تا زمانی که در آسایشگاه پنج حضور داشت، تمام زحمات تعمیر سطلها، نظافت آسایشگاه، رفع گیر و واگیرهای مختلف و ابتکارهای مورد نیاز برای رفع مشکلات و کمبودها به عهده او بود. ابتکاراتی که از مغزی خلاق و مبتکر تراووش می کرد. در اردوگاهی که قلم و کاغذ ممنوع بود، برای رسیدگی به امور مالی و فروشگاه و نوشتن دعا و غیره محتاج به خودکار و مداد بود، ایشون مبتکرانه به یک نحوی نوعی جوهر اختراع کرد. البته این عنوانیست که من بکار می برم شاید هم اختراع نبود ولی در آن شرایط کمتر از اختراع نبود.
آزاده تکریت ۱۱
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#خاطرات_آزادگان
#خاطرات_کوتاه
کانال خاطرات رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈لینک عضویت
✧✧ ܭߊࡅ߭ߊܠܙ حܩߊܢܚܘ ܥܼࡅ߭ࡐܢߺ ✧✧
🍂
🍂 یادش بخیر
حدود بعد از ظهر بود ،
در منطقه علمیاتی والفجر مقدماتی بچه ها ناهار میخوردند. نه فکر کنید سفره رنگین غذایی! نه، تنها تکه نانی و قابلمه ای جمع و جور که جلو "شهید فیروز هاشمی" بود و به بچه ها میداد.
حواسم به او بود.
غدا تمام شده بود و خود لقمه خالی به دهان می برد و وانمود می کرد که غذا میخورد. و این در حالی بود که خودش گرسنه بود ولی دیگران را به خودش ترجیج میداد.
شهدا قبل از شهادت، شخصیت شهدایی پیدا کردند و بعد شهید شدند.
محمدرضا خرم پور
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#عکس #یادش_بخیر
کانال بچههای جبهه و جنگ
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂
🔻 هنگ سوم | ۷۰
خاطرات اسیر عراقی
دکتر مجتبی الحسینی
┄═ ◍⃟🌺 ◍⃟🌸 ◍⃟🌻═┄
ساعت ٤ که راننده آمد و گفت: «دکتر! خبرها را شنیدی؟»
پرسیدم: «چه خبرهایی؟»
گفت: «رادیو تهران مارش نظامی و خبرهای مربوط به شکست حصر آبادان را پخش میکند.»
یک ساعت بعد فرصت پیدا کردم تا به رادیو تهران که خبر آبادان را پخش میکرد گوش دهم. صدای تکبیری که از رادیو تهران پخش میشد همچون آوای ملکوتی قلبم را به وجد آورد.
اعتراف میکنم که باور کردن این خبر برایم دشوار بود. آخر این اولین عملیات بزرگی بود که در منطقه ای بسیار مهم صورت می گرفت و ایرانیها به پیروزی دست می یافتند. واقعیت این است که شادی من تا ساعت ۱۰ بامداد با اضطراب توام بود. تا این که فرمانده هنگ خبر شکست نیروهایمان در منطقه آبادان و موفقیت نیروهای ایرانی در شکستن حلقه محاصره شهر را آورد.
این حمله برای فرمانده سپاه سوم سرلشکر ستاد «اسماعیل تا به النعیمی» غیر منتظره بود وی از ترس این که مبادا نیروهای ما در منطقه سوسنگرد و هویزه مورد حمله گسترده ای قرار گیرند نیروهای ذخیره خود را در منطقه جفیر مستقر کرده بود. با این همه او تیپ ۱۰ زرهی را با سرعتی کم نظیر به منطقه آبادان اعزام کرد ولی کار از کار گذشته بود، زیرا تیپ ۱۰ زمانی به منطقه رسید که شکست بزرگی به نیروهای لشکر ۳ زرهی وارد آمده بود. این عملیات رعد آسا ضربه موثری بر نیروهای ما وارد کرد. لشکر سوم که از بهترین و کار آزموده ترین لشکرهای ارتش عراق به شما می رفت بسیاری از نفرات خود را از دست داد و به غرب رود کارون عقب رانده شد. آن روز بسیاری از نیروهای عراقی مستقر در خرمشهر از شدت ترس به شلمچه گریختند اما نیروهای تیپ ۱۰ و گارد ریاست جمهوری آنها را به زور باز گردانیدند.
این عملیات همچنین به برکناری فرمانده سپاه سوم و فرمانده لشکر سوم که دو فرمانده عالیرتبه ارتش عراق بودند و کشته و با اسیر شدن هزاران نفر منتهی گردید.
صبح روز ۲۹ سپتامبر ۷/۱۹۸۱ مهر ۱۳۶۰ کنار سنگرم نشسته بودم که زنگ تلفن به صدا در آمد. گوشی را برداشتم. گفتم: بفرمایید.
معاون هنگ بود. گفت: «دکتر این خبر نوید بخش را به دوستان و افرادت ابلاغ کن!»
گفتم: «چه خبر؟»
گفت: «اطلاعاتی از کشته شدن وزیر دفاع ایران همراه رئیس ستاد فرمانده نیروی هوایی و دو تن از فرماندهان سپاه پاسداران به دست ما رسید.»
از شنیدن این خبر شوکه شدم. پرسیدم: «این افراد چگونه کشته شدند؟»
گفت: «در جریان حادثه سقوط یک فروند هواپیمای حمل ونقل نظامی که توسط مخالفین منفجر گردید.»
پس از پایان مکالمه تلفنی با حالتی افسرده و قدمهایی سنگین وارد سنگر شدم. به سرعت رادیو تهران را گرفتم. داشت این خبر تاسف بار را تایید میکرد. از شدت ناراحتی پیش خودم به ایرانیها توپیدم و آنها را به بی احتیاطی متهم کردم. چرا میبایستی فرماندهان و مسئولان عالیرتبه گاه و بیگاه کشته شوند؟ وقوع این حادثه زخم دل بعثی های شکست خورده در آبادان را التیام بخشید و بوقهای تبلیغاتی آنها را که از چند روز قبل خاموش شده بود، مجدداً به صدا در آورد. در عظمت این فتح و پیروزی، همین بس که تحمل مصیبت از دست رفتن این فرماندهان را آسان نمود و نیروهای ایرانی را برای اجرای عملیات رهایی بخش دیگر مصمم کرد. در حقیقت، آغازگر حرکتهای رهایی بخش در خطه خوزستان و نقطه آغازین سقوط مواضع دفاعی عراق در طول جبهه، همین عملیات
ثامن الائمه بود. در پی شکست حصر آبادان نیروهای ما به حال آماده باش در آمده و نیروی دفاعی خودشان را برای حملات بعدی قوای ایران تقویت کردند.
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#هنگ_سوم
نشر همراه با لینک
کانال خاطرات رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
17.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍂 برشی بسیار دیدنی از مستند روایت فتح با گفتاری زیبا و شنیدنی از سید شهیدان اهل قلم #شهید_مرتضی_آوینی
🔸 آنان كه زیبایی های حیات را خارج از جنگ حق و باطل می جویند ، آیا هیچ به این حقیقت اندیشیدهاند كه اگر لازمه زندگی بدون جنگ، پذیرش ولایت ارباب ظلم و فساد باشد چه خواهند كرد..؟ و مگر اكنون جز این است..!؟
آنجا كه شیاطین، دار الاماره خویش را در پناه شمشیر ساختهاند ، آیا چارهای جز جنگ نیز وجود دارد..؟ ..
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#کلیپ #نماهنگ #آوینی
کانال بچههای جبهه و جنگ
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂 ای بیقرارِ یار
دعای فرج بخوان ...
اَللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ
وَ الْعافِیَةَ وَ النَّصْرَ
وَ اجْعَلْنا مِنْ خَیْرِ اَنْصارِهِ
وَ اَعْوانِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدینَ بَیْنَ یَدَیْهِ
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#عکس #توسل
کانال بچههای جبهه و جنگ
@defae_moghadas 👈عضو شوید
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🍂
🔻نقش قرارگاه کربلا
در عملیات کربلای۵
به روایت اسناد - ۶
🔅 برادر رحیم صفوی جانشین فرمانده نیروی زمینی نیز در پاسخ به صحبتهای
برادران غلامپور و امین شریعتی گفت:
ما باید کل مشکلات اینجا را [بررسی] و برایش راهحل پیدا کنیم. از عقبهها، توپخانه و ... گرفته تا وضعیت زمین. باید با استفاده از تجربیات گذشته مشکلات اینجا را حل کنیم. شما که میخواهید برای گردانهایتان مانور بچینید باید خوب نسبت به منطقه شناخت داشته باشید. باید بچههایی که میخواهند اینجا مانور کنند، توجیه باشند. باید از تجارب تیپ۵۷ ابوالفضل و لشکر ۱۹ فجر درس بگیریم. (توضیح: تیپ۵۷ ابوالفضل و لشکر۱۹ فجر در عملیات کربلای4 در محور پنجضلعی وارد عمل شدند و موفقیت قابلتوجهی به دست آوردند. این موفقیت یکی از دلایل انتخاب منطقة شلمچه برای عملیات آینده و راهنمای طرحریزی برای مانور این عملیات بود)
باید با فرماندهانشان صحبت کنیم و دلایل موفقیت آنها را پیدا کنیم. ما نباید در زمین پنجضلعی محدود شویم. باید در زمین بالای پنجضلعی [زمینهای مجاور ضلع جنوبی کانال ماهیگیری] مانور بچینیم و عمل کنیم. آنجایی که دشمن احتمال مانور میدهد، نباید مانور بچینیم. برای مثال نباید روی جادهها مانور بگذاریم. اوّل باید از وسط منطقه به دشمن بزنیم و بعد بیاییم جاده شلمچه را بگیریم. پس باید به مانورمان وسعت بدهیم و هرچه بهطرف بالا [کانال زوجی] جناحمان را باز کنیم، عبور ما آسانتر میشود.
در ارتباط با عقبه عملیات، بهجز عقبههای موقت، باید روی جادهای که در امتداد دژ است و تیپ۵۷ از آن عبور کرد، کار کنیم. برای عبور موقت هم باید روی پلهای کوثری و دیگر پلها سرمایهگذاری کرد. برای مقابله با پاتکهای دشمن هم باید طرحریزی کنیم. کوچکی زمین همانطور که برای ما مشکلات دارد، برای دشمن هم دارد. روی آتش پرحجم هم میشود برنامهریزی کرد. روی پنجضلعی شناخت پیدا کردهایم، اما زمین شمال آن برای ما ناشناخته است و باید نسبت به آن شناخت پیدا کرد و متناسب با آن مانور چید. ما تازه ب بسمالله را گفتهایم. پس شما باید اطلاعات بیشتری پیدا کنید. از نیروهای شناسایی استفاده کنید و با بچههای لشکر ۱۹ فجر هم صحبت کنید.
قاسم سلیمانی در پایان صحبتهای برادر رحیم صفوی پرسید:
شما اینجا [منطقه شلمچه] چقدر میخواهید توان بگذارید؟ (منظور نیروی بسیجی است)
رحیم صفوی: همه توان را میگذاریم.
قاسم سلیمانی:
عقبههایمان محدود است، مشکل کربلای۴ را پیدا میکنیم. به ما یک چیزهایی را ابلاغ کردهاند که اصلاً نمیشود کار کرد. ما باید یک چیزهایی را بدانیم تا بتوانیم فرماندهان گردانها را توجیه کنیم، الآن اطلاعات ما از این منطقه ناچیز است. من فکر میکنم که عملیات اینجا ایذایی است. اینجا هنوز روی زمینش مانور چیده نشده است.
هرچند سخنان فرماندهان لشکرهای ۳۱ عاشورا و ۴۱ ثارالله نشاندهنده آمادگی آنها برای شروع کار در منطقه شلمچه است، اما از برخی اشارههای آنها میتوان چنین برداشت کرد که هنوز ابهاماتی درباره عملیات آینده دارند و حداقل زمان درنظرگرفتهشده برای اجرای عملیات را کافی نمیدانند. به همین دلیل احمد غلامپور در پایان صحبتهای آنها میگوید: ابهاماتی دارند که هنوز حل نشده است.
پیگیر باشید
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#تاریخ_شفاهی #کربلای_پنج
کانال رزمندگان دفاع مقدس
@defae_moghadas
◇◇ حماسه جنوب ◇◇
🍂
🔴 گاهی تو سالگرد عملیات و یا بدون مناسبت، محفلی بین رزمندهها تو فضای مجازی شکل می گیره و خاطراتی ناگفته نقش صفحه پیام رسان ها میشه و یه گوشه از صحنه های بی بدیل جبهه نبرد رو بیان می کنه.
گفتگویی که از امروز به اشتراک گذاشته می شه، یکی از همین گفتگوهاست که بعضی صحنههاش واقعا حیرت آوره.