✨🌙بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
اللهم عجل لولیک الفرج
اگر پرده ڪنار برود و به حقایق
واقف شویم بیش از آنڪه خدا
را برای دعـــــاهایی ڪه اجابت
ڪرده شـــــاڪر باشــــیم برای
دعاهایی ڪه #اجابت نڪرده
شـــــاڪریم!
#الحمدلله🤲
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
5.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوره #حجر ،آیات ۳۴-۴۲
🍃🌸۳۴ - فرمود از صف آنها (فرشتگان ) بيرون رو كه رانده درگاه مائى .۳۵ - و لعنت (و دورى از رحمت حق ) بر تو خواهد بود تا روز قيامت .۳۶ - گفت پروردگارا! مرا تا روز رستاخيز مهلت ده (و زنده بگذار).۳۷ - فرمود تو از مهلت يافتگانى .۳۸ - (اما نه تا روز رستاخيز بلكه ) تا روز و وقت معينى .۳۹ - گفت پروردگارا! بخاطر اينكه مرا گمراه ساختى من نعمتهاى مادى را در زمين در نظر آنها تزيين مى دهم و همگى را گمراه خواهم ساخت !۴۰ - مگر بندگان مخلصت ،۴۱ - فرمود اين راه مستقيم من است (و سنت هميشگيم )...۴۲ - كه بر بندگانم تسلط نخواهى يافت مگر گمراهانى كه از تو پيروى مى كنند.
🍃🌸ابلیس گفت رب بما اغویتنی ..
خدا هرگز شيطان را گمراه نساخته بود، بلكه اين نسبت شيطنت آميز بود كه از ابليس صادر شد، براى اينكه خود را به اصطلاح تبرئه كند و توجیهی براى اغواگرى خود ترتيب دهد، و اين رسم همه ابليسها و شياطين است كه اولا گناهان خويش را به گردن ديگران مى افكنند، و ثانيا همه جا ميكوشند تا اعمال زشت خود را با منطقهاى غلطى توجيه كنند، نه تنها در برابر بندگان خدا، حتى در برابر خود خدا كه از همه چيز آگاه است..🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#حجر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
#ايمان و #توكل ، دو ملاك صدق #عبوديت اند، كه ادعاى عبوديت با نداشتن آن دو، ادعائى كاذب است ، آيه (ان عبادى ليس لك عليهم سلطان الا من اتبعك من الغاوين ) كه حكايت خطاب پروردگار به ابليس است نيز همين معنا را مى رساند، يعنى سلطنت شيطان را از بندگان خود نفى نموده است ، اما در آيه ۹۹ نحل بجاى 👈🏻بندگان ، افراد 👈🏻با ايمان و متوكل آمده.
یعنی :
با وجود ایمان و توکل ، شیطان نمیتواند در انسان نفوذ کند
سلطنت و برش شيطان منحصر در كسانى است كه او را #ولى خودگيرند تا او به دلخواه خود امور ايشان را تدبير كند
و كسى كه بر خدا توكل نكند او از اولياى شيطان خواهد بود.
🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#حجر
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🔶آیات ۵۱-۶۰ سوره حجر ،(صفحه ۲۶۵)مربوط به داستان ابراهيم و لوط دو تن از پيامبران الهى است.
در اين جا خداوند به پيامبر اسلام دستور مى دهد كه داستان مهمانان ابراهيم را براى مردم بازگو كند.
🔸داستان از آن جا شروع مى شود كه فرشتگانى به صورت مهمان بر ابراهيم وارد شدند و به او سلام كردند. ابراهيم در مهمان دوستى معروف بود، ولى اين بار با مهمانانى روبرو شده بود كه حالتى غير عادى داشتند و معلوم بود كه با مهمان هاى ديگر فرق دارند، به خصوص اين كه طبق آياتى كه در سوره هود آمده، مهمانان دست خود را به سوى طعامى كه ابراهيم آماده كرده بود دراز نكردند و همين امر سبب شد كه ابراهيم از آنان بترسد، چون در عرف مردم نخوردن غذاى صاحب خانه نشانه آن بود كه آن شخص نسبت به صاحب خانه قصد بدى دارد و نمى خواهد نمك گير او شود.
اين بود كه ابراهيم به مهمانان گفت: ما از شما مى ترسيم. مهمانان گفتند: نترس که ما تو را مژده مى دهيم كه به زودى خدا به تو پسرى خواهد داد كه داراى علم و دانش خواهد بود. منظور آنان از اين پسر همان اسحاق بود كه بعدها به دنيا آمد.
🔸ابراهيم که به جهت اين كه او و زنش پير شده بودند و معمولا در اين سنّ و سال انسان بچه دار نمى شود، از سخن آنان دچار شگفتى شده بود، گفت: با وجود آن كه من پير شده ام چنين مژده اى به من مى دهيد؟
🔸فرشتگان گفتند: مژده اى كه به تو داديم حق ودرست است، بنابراين تو از نوميدان مباش، ابراهيم گفت: البته فقط گمراهان از رحمت پروردگارشان نااميد مى شوند، و با اين سخن مراتب ايمان و يقين خود را اعلام كرد.
🔶بدين گونه ابراهيم دانست كه اين مهمانان فرشتگانند و در پى انجام مأموريتى از جانب خدا هستند، و ترس او ريخت. اين داستان در سوره هود آيات 69 به بعد، مشروح تر از اين جا آمده و ما در تفسير آن آيات توضيحاتى داديم و در اين جا تكرار نمى كنيم.
پس از آنكه ابراهيم، فرشتگان را شناخت، از وضع آنها دريافت كه آنها بايد در پى انجام مأموريت مهمّى جز آن مژده اى كه به او دادند، باشند، به همين جهت از آنها پرسيد كه كار مهم و مأموريّت اصلى شما چيست؟ فرشتگان گفتند: ما به سوى گروهى بزهكار فرستاده شده ايم..
🔸منظور از اين گروه بزهكار قوم لوط بود كه علاوه بر تكذيب اين پيامبر الهى، آلوده به گناهان بزرگى بودند و از جمله به لواط كردن و هم جنس بازى عادت داشتند. حجّت خدا بر آنان تمام شده بود و آنان بايد سزاى كارهاى ناشايست خود را مى ديدند و لذا مقدّر شده بود كه در همين دنيا گرفتار عذاب الهى شوند و نابود گردند.
فرشتگان ادامه دادند كه اين عذاب، شامل خانواده لوط نخواهد بود و ما آنان را نجات خواهيم داد جز همسر او را كه مقدّر كرده ايم در آن شهر باقى خواهد ماند و از عذاب شوندگان خواهد بود. اين كه فرشتگان گفتند «ما مقدّر كرديم» اين سخن نقل كلام خدابود و گر نه فرشتگان اهل تقدير كردن نبودند، و اين تقدير بدان جهت بود كه همسر لوط به لوط ايمان نياورده بود و در زمره همان مجرمان قرار داشت.
🔶زن لوط مانند زن نوح آن چنان در كفر و گناه سقوط كرده بود كه قرآن در آیه ۱۰ سوره تحریم ، آن دو زن را نمونه بارزى از كافران معرّفى مى كند و آنها را وعده آتش مى دهد.
🔸به هر حال، فرشتگان مأموريّت خود را درباره عذاب قوم لوط به ابراهيم بيان كردند و ابراهيم در انتظار انجام اين مأموريّت بود.
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#حجر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🍃🌸ابراهیم به عنوان استفهام انكارى به فرشتگان گفت: (كيست كه از رحمت پروردگار خود نوميد شود جز گمراهان ).
و چنين فهمانيد كه نوميدى از رحمت پروردگار از خصائص گمراهان است و من از گمراهان نيستم پس پرسشم پرسش يك نفر نوميد كه به خاطر نوميدى، فرزنددار شدن در اين سنين را بعيد بشمارد نيست!
همان گمراهانى كه خدا را بدرستى نشناخته اند و پى به قدرت بى پايانش نبرده اند، خدائى كه از ذره اى خاك ، انسانى چنين شگرف مى آفريند، و از نطفه ناچيزى فرزندى برومند به وجود مى آورد، درخت خشكيده خرما به فرمانش به بار مى نشيند، و آتش سوزانى را به گلستانى تبديل ميكند، چه كسى مى تواند در قدرت چنين پروردگارى شك كند يا از رحمت او مأيوس گردد؟!
پس:
کسانی که به علم و قدرت و رحمت خداوند اطمینان دارند،هرگز از درگاه او مأیوس نمی شوند.🌸🍃
#تفسیر_قرآن
#حجر
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیات ۸۵و۸۶ سوره مبارکه #حجر
وَمَا خَلَقْنَا السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا إِلَّا بِالْحَقِّ وَإِنَّ السَّاعَةَ لَآتِيَةٌ فَاصْفَحِ الصَّفْحَ الْجَمِيلَ ﴿۸۵﴾
و ما آسمانها و زمین و هر چه را که در بین آنهاست جز به حق (و برای مقصودی صحیح و حکمتی بزرگ) خلق نکردهایم، و البته ساعت قیامت (که غرض و مقصود اصلی خلقت شماست) خواهد آمد، اکنون تو (ای رسول ما، از این منکران) نیکو در گذر (یعنی با خلق خوش آنها را به حق دعوت کن و اگر نپذیرند دلتنگ مباش).
إِنَّ رَبَّكَ هُوَ الْخَلَّاقُ الْعَلِيمُ ﴿۸۶﴾
پروردگار تو آفريننده آگاه است.
♦️ممکن است جمله اول در آیه ۸۵، به منزله دليلى بر جمله دوم بوده باشد چرا كه حق بودن اين جهان پهناور در صورتى خواهد بود كه تنها براى اين چند روز زندگى مملو از ناراحتيها آفريده نشده باشد، بلكه هدفى عاليتر كه بتواند اين آفرينش بزرگ را توجيه كند در نظر باشد، بنابراين حق بودن آفرينش آسمان و زمين و عالم هستى خود دليلى است بر اينكه رستاخيزى در پيش خواهيم داشت وگرنه آفرينش بيهوده بود. (دقت كنيد).
🔺#هدفدارى جهان #خلقت واستوارى آن بر راستى و درستى در آيات ديگرى نيز آمده است، از جمله:
و ما خلقنا السموات والارض و ما بينهما لاعبين، ما خلقناهما الاّ بالحق (دخان/39)
و آسمان ها و زمين و آنچه را كه ميان آنهاست بازيچه نيافريديم، آنها را جز بر اساس حق نيافريديم.
و ما خلقنا السماء و الارض و ما بينهما باطلا (ص/27)
و آسمان و زمين و آنچه را كه در ميان آنهاست، باطل نيافريديم.
🔺و به دنبال آن به پيامبرش دستور مى دهد كه در برابر لجاجت ، نادانيها، تعصبها، كارشكنيها و مخالفتهاى سرسختانه آنان ، ملايمت و محبت نشان ده ، و (از گناهان آنها صرف نظر كن ، و آنها را ببخش ، بخششى زيبا كه حتى توام با ملامت نباشد)👈🏻 (فاصفح الصفح الجميل ).
زيرا تو با داشتن دليل روشن در راه دعوت و رسالتى كه به آن مأمورى ، براى تحكيم پايه هاى مبدء و معاد در قلوب مردم ، نيازى به خشونت ندارى ، چرا كه منطق و عقل با تو است ، به علاوه خشونت در برابر جاهلان ، غالبا موجب افزايش خشونت و تعصب آنها است .
♦️( #صفح ) به معنى روى هر چيزى است مانند صفحه صورت و به همين جهت (فاصفح ) به معنى روى بگردان و صرف نظر كن آمده است و از آنجا كه روى گرداندن از چيزى گاهى به خاطر بى اعتنائى و قهر كردن و مانند آنست ، و گاهى به خاطر عفو و گذشت بزرگوارانه ، لذا در آيه فوق بلافاصله آنرا با كلمه جميل (زيبا) توصيف مى كند تا معنى دوم را برساند.
🔺بطور کلی معناى «صفحت عنه » اين است كه علاوه بر اينكه او را عفو كردم روى خوش هم به او نشان دادم ، و يا اين است كه من صفحه روى او را ديدم در حالى كه به روى خود نياوردم ، و يا اين است كه آن صفحه اى كه گناه و جرم او را در آن ثبت كرده بودم ورق زده و به صفحه ديگر رد شدم و اين معنا از ورق زدن كتاب اخذ شده ، گويا كتاب خاطرات او را ورق زده است❗️
♦️در آيه بعد - به طورى كه جمعى از مفسران گفته اند - در واقع به منزله دليلى بر لزوم گذشت و عفو و صفح جميل است ، مى گويد: (پروردگار، آفريننده و آگاه است ) (ان ربك هو الخلاق العليم ).
او مى داند كه همه مردم يكسان نيستند، او از اسرار درون و طبايع و ميزان رشد فكرى و احساسات مختلف آنها با خبر است ، نبايد از همه آنها انتظار داشته باشى كه يكسان باشند بلكه بايد با روحيه #عفو و گذشت با آنها برخورد كنى تا تدريجا تربيت شوند، به راه حق آيند.
البته اين سخن به آن معنى نيست كه مردم در راه و روش خود و اعمالى كه انجام مى دهند مجبورند بلكه صرفا اشاره به يك دستور 👈🏻 #تربيتى است كه مربوط به تفاوت تفكر و استعدادها مى باشد.
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#حجر
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیات پایانی سوره #حجر
وَلَقَدْ نَعْلَمُ أَنَّكَ يَضِيقُ صَدْرُكَ بِمَا يَقُولُونَ ﴿۹۷﴾
ما می دانیم که تو از آنچه [مشرکان] می گویند، دلتنگ می شوی.
فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَكُنْ مِنَ السَّاجِدِينَ ﴿۹۸﴾
پس [برای دفع دلتنگی] پروردگارت را همراه با سپاس و ستایش تسبیح گوی و از سجده کنندگان باش.
وَاعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّى يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ ﴿۹۹﴾
و پروردگارت را تا هنگامی که تو را مرگ بیاید، بندگی کن.
🔶خداوندبه پیامبر، که از کفار تنگدل بودند، فرمان مى دهد كه با #تسبيح گويى و سجده و عبادت، خود را درمان كند و روحيه اش را از دست ندهد.
🔸منظور از تسبيح، گفتن ذكر سبحان اللّه و مبرّا دانستن خدا از هر عيب و نقصى است و منظور از #سجده، خواندن نماز است . ذكر خدا و نماز و روزه تأثير شگفتى در بالا بردن #روحيّه انسان و شادابى و طراوت روان او دارد و لذا در آيه ديگرى از مؤمنان خواسته مى شود كه همواره از صبر و نماز يارى بجويند و بر مقاومت خود بيفزايند:
يا ايّها الذين آمنوا استعينوا بالصبر و الصلوة اِنّ اللّه مع الصابرين (بقره/153)
اى كسانى كه ايمان آورده ايد، به صبر و نماز استعانت بجوييد كه خدا با شكيبايان است.
🔶اين نشان مى دهد كه #عبادت اثر عميقى در تقويت روح و ايمان و #اراده آدمى دارد.
🔸از روايات مختلف نيز استفاده مى شود كه پيشوايان بزرگ، هنگامى كه با بحرانها و مشكلات عظيم روبرو مى شدند به در خانه خدا مى رفتند و در پرتو عبادتش آرامش و نيرو مى يافتند.
🔶پس تسبيح و حمد خدا و سجده و عبادت ، در زايل كردن اندوه و سبك كردن مصيبت ، اثر دارد.
🔸نكته ديگر اين است كه ياد خدا و عبادت در صورتى اثر خود را مى بخشد كه به آن مداومت شود. بنابراین به پيامبر دستور مى دهد كه تا دم مرگ خدا را عبادت كن.
🔸مراد از آمدن #يقين ، رسيدن اجل #مرگ است كه با فرا رسيدنش غيب ، مبدل به شهادت و خبر مبدل به عيان مى شود.
🔸بنابراين، همه انسان ها و حتى پيامبر خدا كه در حال يقين مطلق به سر مى برد بايد تا روز مرگ خدا را عبادت كنند و در هيچ مرحله اى تكليف الهى از انسان برداشته نمى شود، و اين كه برخى از متصوفان گفته اند: عبادت تا هنگامى لازم است كه انسان به مرحله يقين برسد و در اين مرحله ديگر لازم نيست عبادت كند، سخن باطلى است كه مى خواهند بى مبالاتى خود را با آن توجيه كنند.
پایان سوره مبارکه الحجر
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#تدبر
#حجر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نذارید این خیانت در سکوت انجام شود
🔰نذارید گرانیها را گردن جنگ بیندازند
توضیح دکتر جبرائیلی درباره علت گرانی لبنیات
#اصلاحطلبان
#لیبرالیسم
#گرانی
#لبنیات
#رانت
#خسارت
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
7.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بدون تعارف با پزشکی که برای خدمت به مجروحان زیر بمباران اسرائیل رفت...
#مقاومت
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ما در مقابل قدرتهای بزرگ ایستادیم
♦️ رهبرمعظم انقلاب: یک روزی این دنیا دست دو قدرت بزرگ بود: قدرت آمریکا و قدرت شوروی سابق. هر دو قدرت که در دهها مسئله با هم اختلاف داشتند، در یک مسئله متّفق بودند و آن، ضدّیّت با جمهوری اسلامی بود... امام (رضوان الله تعالی علیه) در مقابل اینها ایستاد، تسلیم نشد، صریح گفت «نه شرقی، نه غربی»؛ نه این، نه آن. شد.
♦️ خیال میکردند نمیشود، خیال میکردند این نهال را میتوانند از ریشه بکَنند، این نهال امروز تبدیل شده به یک درخت تناور؛ غلط میکند فکرِ کندنِ آن را هم کسی بکند! ۱۴۰۱/۷/۲۲
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ورود جوانان عراقی به ساختمان شبکهٔ امبیسی
♦️جوانان عراقی در پی توهین شبکه سعودی امبیسی به ساحت مقدس شهدای مقاومت طی فراخوانی مقابل ساختمان این شبکه در بغداد تجمع کرده و وارد محوطهٔ این شبکه شدند.
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir