eitaa logo
ارتباط موثر
1.4هزار دنبال‌کننده
877 عکس
317 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
🔵 مشکلات زیادی محصول کاستی در مهارت ارتباطی است. چرا اغلب مشکلاتی را که با خانواده داریم با دوستان خود کمتر داریم؟ چرا در دوستی‌ها روزهای اول آشنایی، لذت دوباره دیدن و تحمل اختلاف ها بیشتر است؟ چرا احترام و ادب و ملاحظات با غریبه ها نسبت به نزدیکان، کمی پر رنگ تر است؟ این همه نارضایتی از رابطه ها محصول چیست؟ یک رابطه باید چگونه پیش برود تا فوائد آن از آسیب آن کمتر نباشد؟ معمولا همه ما، جواب های منطقی و خوبی برای این سوال ها داریم، اما رضایت مندی ما در ارتباط ها به اندازه جواب هایمان قابل قبول نیست. برای توانائی و موفقیت، نیازمند مهارت هستیم. @ertebatmoaserdini .
خیلی ساده است! اگر می‌خواهی موفق باشی، وقتت رو صرف اصلاح خودت کن، نه انتقاد و شکایت از شانس و کمبودها و دیگران. همین...! @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔵 یک داستان، یک تامل مردی خسیس تمام دارایی‌اش را فروخت و طلا خرید ، او طلاها را در گودالی در حیاط خانه‌اش پنهان کرد مدت زیادی گذشت و او هر روز به طلاها سر می‌زد و آنها را زیر و رو می‌کرد ، تکرار هر روزه این کار یکی از همسایگانش را مشکوک کرد ، همسایه، یک روز مخفیانه به گودال رفت و طلاها را برداشت روز بعد مرد خسیس به گودال سر زد اما طلاهایش را نیافت ، او شروع به شیون و زاری کرد و مدام به سر و صورتش می‌زد رهگذری او را دید و پرسید : «چه اتفاقی افتاده است؟» مرد حکایت طلاها را بازگو کرد رهگذر گفت : «این که ناراحتی ندارد سنگی در گودال بگذار و فکر کن که شمش طلاست! تو که از آن استفاده نمی‌کنی، سنگ و طلا چه فرقی برایت دارد؟» 🔹ارزش هر چیزی در داشتن آن نیست بلکه در استفاده از آن است. چه بسیار افرادی هستند که پولدارند؛ اما ثروتمند نیستند . و چه بسیار افرادی که ثروتمندند ؛ ولی پولدار نیستند. و چه بسیار نکات و مطالبی که به ظاهر می‌دانیم؛ اما در عمل از عدم به کار بستن آنها، رنج می بریم. @ertebatmoaserdini .
نوشته‌اند: در حالی که ما تلاش می کنیم به فرزندان‌مان همه چیز را در خصوص زندگی آموزش بدهیم، فرزندان‌مان با فطرت پاک و ذهن سالم خود به ما یاد می‌دهند که: حقیقت زندگی درباره چیست؟ بدون رنج‌ها و نگرانی‌ها و مشکلات بزرگترها... @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از کیمیای سعادت
🔴 🔹زندگی ، تهی از و ، و دچار رذیلت و پیچندگی است، و این رذیلت او را از ژرفای ، و خنکای لذت فرسنگ ها دورکرده است. انسان مدرن، در جاذبه اکنون زیست نمی کند، یا در حسرت و افسوس گذشته است و یا در تخیل و آرزوی آینده؛ و برای آینده ی هیچِ وهم انگیزِ خود، شتابان و بی هدف می دود، و از اکنونِ خود سرشار نمی شود و ناگاه در ایستگاه های زندگی در ثانیه های درنگ و اندیشه، تنها در حسرت گذشته ی رفته و آینده ی حاصل نشده فرو می ماند، و زبان حالش این می شود که اصلا نفهمیدم عمرم چه گونه گذشت؟ 🔹به طور طبیعی پیران از دنیا می روند، و جوانان پیر، و کودکان، جوانان رعنا، و کودکانی دیگر، زاده می شوند...و همین سیر ادامه می یابد، و همه سوار بر قطاری پرشتاب که فرصتی برای خودیابی و جذبه های عارفانه که انسان را سوار بر ابرهای فرازمان و فرامکان می کند نمی یابند... 🔹قطار زندگی مدرن، آن چنان شتابان به ایستگاه مرگ می رسد، که ، عطر ناب گل یاس را فهم نمی کند، و موسیقی زیبای طبیعت را که ضریح دلکش حرم خداوندی است به گوش دل و جان نمی نیوشد، و از بس در گیر و دار فراهم آوری نخستین های زندگی درمانده می شود که از رشد تدریجی دخترک و پسرک خود بی خبر می ماند. و ناگهان می بیند دخترکان و پسرکان، جوانانی رعنا شده اند، و خود پیر و فرتوت شده و باید غزل خداحافظی را بخواند...بی درکی از و .... 🔹زندگی مگر بدون غزل و و عاشقانه های و عارفانه های و آوای تصنیف اهل معرفت و تلاوت های سحرانگیز زندگی می شود؟! زندگی مگر بدون ناپدید شدن در دشت ها و چمن ها و کوهساران و صدای خروشان آبشاران زندگی می شود؟ 🔹کجایند تماشاگران پنجره خداوند؟ و کجاست زندگی در گذار شتابان دود و آهن و و انبوه سوء تفاهم ها و خیال انگیزی ها؟! 🔹سهراب می گوید: زندگی تر شدن پی در پی زندگی آب تنی کردن در حوضچه ی اکنون است، رخت ها را بکنیم آب در یک قدمی است روشنی را بچشیم شب یک دهکده را وزن کنیم، خواب یک آهو را گرمی لانه لک لک را ادراک کنیم روی قانون چمن پا نگذاریم در مُوِستان، گره ذایقه را باز کنیم و دهان را بگشاییم اگر ماه درآمد و نگوییم که شب چیز بدی است و نگوییم که شب تاب ندارد خبر از بینش باغ و بیاریم سبد ببریم این همه سرخ این همه سبز... https://www.instagram.com/tv/CW5PD00Ij0j/?utm_medium=share_sheet https://eitaa.com/KimiyayeSaadat
🔘 در افکار و احساسات‌مان نوعی "مرتبه بندی نگرانی" داریم. مثلا وقتی پای‌مان شکسته، دیگر سردرد نگران‌مان نمی‌کند! وقتی درگیر یک مشکل سخت‌تر مثل بیماری یکی از عزیزان شدیم، دیگر حرف همسایه و دوست و بدگویی و بدبینی‌ها نگران‌مان نمی‌کند. اما بايد مراقب اين مرتبه بندى باشيم! گاهی مراتب بالاتر و بزرگ‌تر را نادیده می‌گیریم و یا مراتب کوچک را بزرگ می‌پنداریم و حتی از آن فاجعه می سازیم و داشته‌های خود را ناچیز تصور می کنیم. در نتیجه به ناچار زمین‌گیر شدن را انتخاب می‌کنیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
گفت: سیزده حج کردم، چون نگه کردم همه بر هوای نفس بود! گفتند: چون دانستی؟! گفت: از آنکه مادرم گفت: "سَبویی آب آور" بر من، گران آمد... 📚 تذکرة الاولیا | عطار نیشابوری @ertebatmoaserdini .
نکته‌ای از یک کتاب: هنوز کسی را نیافته‌ام که وقتی جو انتقاد حاکم است، نسبت به زمانی که جو تأیید و تصدیق حاکم است، عملکرد بهتری داشته باشد و تلاش بیشتری از خود نشان دهد. نشریه ره‌آورد مدیریت از کتاب دِگرش در رهبری، نوشته جان مکسول ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ انتقاد معمولا در ارتباط اثر منفی باقی می‌گذارد. برای ارتباطات سالم‌تر شایسته است مهارت انتقاد از خود و دیگران و نیز مهارت مواجهه با انتقاد دیگران را فرابگیریم. در عین حال تشویق و تقویت هم آموختنی است. در غیر این صورت یا خود را معذب می کنیم یا دیگران و یا همه باهم... @ertebatmoaserdini .
💥ارزش سرمایه‌گذاری یک مثال خوب برای درک تفاوت مصرف و سرمایه گذاری در بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵، میانگین بهای هر وعده غذا در رستوران مک دونالد ۵ دلار بود. هر آمریکایی به طور متوسط، ۳۰ بار در سال به مک دونالد می رود؛ یعنی سالی ۱۵۰ دلار و در مجموع ۵ سال ۷۵۰ دلار بابت رستوران مک دونالد، مصرف کرده است. 💡اگر همین ۷۵۰ دلار طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵، صرف سرمایه گذاری بابت خرید سهام مک دونالد شده بود، امروز ۴۰۷۲ دلار، ارزش داشت. ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ روزانه وقت خود را مصرف می کنید یا سرمایه‌گذاری...؟ اگر در اوقات روزانه و یا هفتگی خود برای مطالعه و یادگیری هدفمند سرمایه‌گذاری کنید، ارزش افزوده آن در یک بازه زمانی محدود هم بسیار قیمتی تر خواهد بود. به خاطر داشته باشید که آموختن مهارت‌های ضروری، علاوه بر ایجاد توانمندی، نوعی سرمایه‌گذاری است که درک و تاثیر عملی آن بسی بیشتر از مدرک یک آموزش، در توسعه فردی و توانمندی شما نقش دارد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
منم شبیه حضوری که هست اما نیست تویی شبیه خیالی که نیست اما هست یادمان هست که ما مدیونیم... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گاهی اوقات مقاومت شما از پذیرفتن رویدادهای زندگی بیرونی و کنار آمدن با واقعیت‌های آن، بازتاب مقاومت شما در برابر پذیرفتن خود و زندگی درونی است. حتی گاهی که دیگران را نمی‌پذیرید... در واقع مخالفت با دیگران روشی است که شما برای مخالفت با خود انتخاب کرده‌اید. برای رسیدن به آرامش و صلح با دیگران، ابتدا با خود آشتی کنید و به صلح برسید. @ertebatmoaserdini .
در یک ارتباط انسان فقط در برابر گفته‌هایش مسئول نیست؛ بلکه در برابر سکوت‌هایش هم مسئول است. سکوت‌هایی که به علت‌های مختلف می‌تواند باشد مثل: 🔸قهر کردن 🔸 نه نگفتن 🔸اهمال کاری 🔸عدم ابراز احساسات 🔸بی‌توجهی به دیگری 🔸گوش نکردن به دیگری 🔸حدس‌ها و تخیلات خود 🔸 نگفتن خواسته‌های خود 🔸برداشت‌ها و ذهنیت‌های خود ✅ اما به خاطر داشته باشید، سکوت حاوی پیام یا پیام‌هایی است که مخاطب هر طور بخواهد محتوای آن را در نظر گرفته و از آن برداشت می‌کند. و بسیاری اوقات برداشت نهایی او با منظور شما از سکوت متفاوت است. 📌ارتباط آموختنی است. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تمثیلی از انسان و خیال و دنیایی که با خیال و افکار خود می سازد. با بیان دکتر رشید کاکاوند ـــــــــــــــــــــــ چه سرنوشت غم انگيزی كه كرم كوچك ابريشم تمام عمر قفس می‌بافت ولي به فكر پريدن بود شعر: حسین منزوی @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
گفته‌اند: پیوندی مخفی وجود دارد بین آهستگی و حافظه و بین سرعت و فراموشی! @ertebatmoaserdini
بعضی آدم ها؛ گذشته را شادتر و موفق‌تر از آنچه بود، حال را بدتر از آنچه هست؛ و آینده را با تاثیر از بدبینی در نظر می گیرند... در نتیجه همیشه با سختی، درد و رنج‌هایی بیش از آنچه واقعا وجود دارد، دست و پنجه نرم می کنند. سعی کنیم واقعیت را آنچنان که هست مشاهده و تفسیر کنیم. وقتی از اتفاقات فاجعه می سازیم، آسیب اتفاق را چند برابر متحمل خواهیم شد. @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
بعضی آدم ها؛ گذشته را شادتر و موفق‌تر از آنچه بود، حال را بدتر از آنچه هست؛ و آینده را با تاثیر از
قال امیرالمؤمنین (علیه السلام): مَنْ عَظَّمَ صِغَارَ الْمَصَائِبِ، ابْتَلَاهُ اللَّهُ بِكِبَارِهَا. آن كه مصائب كوچك را بزرگ شمارد خداوند او را به مصائب بزرگ مبتلا سازد. @ertebatmoaserdini .
زمان بسیار صبور است. به شما هشدار نمی‌دهد، از شما عصبانی هم نمی‌شود. سپری هم که شد، دیگر بازنمی‌گردد! @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعضی مواقع‌ باید ایستاد، نگاهی به دور و بر انداخت، شاید دیگر سرعت و برنده شدن در همه‌ی مسابقه‌ها ارزش‌اش را لااقل برای خودت از دست داده باشد. شاید سرعتت از حدش گذشته باشد. شاید بفهمی که برای هیچ و پوچ داری سرعت می‌گیری. شاید بفهمی که زندگی کوتاه‌تر از آنی‌ست که تمامش را در مسابقه بگذرانی. بعضی لحظه‌های زندگی را باید مزه مزه کرد، حتی تلخی‌هایش را؛ بعضی‌ها را باید آهسته، آهسته تجربه کرد. از کتاب: آهستگی @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
خستگی تصمیم همان‌گونه که عضلات ما بعد از کار کردن زیاد، خسته می‌شوند، مغز نیز بعد از تصمیم‌گیری‌های متعدد در طول روز، دچار خستگی می‌شود که به آن، خستگی تصمیم می‌گویند. ما مدام در حال تصمیم‌گیری هستیم و با هر تصمیمی، یک ‌قدم به «خستگی تصمیم» نزدیک می‌شویم. هر چند همه‌ تصمیم‌ها بزرگ و حیاتی نیستند ولی هر کدام‌شان بخشی از انرژی مغزمان را می‌گیرند: از تصمیم‌گیری درباره‌ این‌که امروز چه بپوشم تا تصمیم‌گیری درباره‌ مقصد سفر یا مهاجرت. وقتی مغز خسته می‌شود، معمولاً سر راست‌ترین تصمیم‌ها را می‌گیرد که ممکن است بدترین تصمیم باشد. چه کنیم؟ این مطلب ادامه دارد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
خستگی تصمیم همان‌گونه که عضلات ما بعد از کار کردن زیاد، خسته می‌شوند، مغز نیز بعد از تصمیم‌گیری‌های
⭕️ خستگی از تصمیم(۲) 🔸برای این‌که «خستگی تصمیم» دیرتر رخ بدهد، تا حد امکان خود را در معرض تصمیم‌گیری‌های کم‌اهمیت قرار ندهیم. راهش این است که درباره‌ برخی چیزها، یک تصمیم ثابت بگیریم. برخی انتخاب‌ها خرید عادی، استفاده از غذا و یا امور کم اهمیت و گذرای روزمره، اگر ما را به خود مشغول بدارد، خستگی آن در تفکر و تصمیم پیرامون امور مهم‌تر غلبه می یابد. به‌عنوان مثال، به‌جای این‌که هر روز تصمیم بگیریم امروز چه غذایی درست کنیم، یک برنامه‌ی هفتگی یا ماهانه تدوین کنیم؛ و یا خرید مایحتاج روزمره را در محصولات خاصی متمرکز کنیم؛ یا پدر روز خاصی را در هفته، برای بیرون بردن بچه‌ها در نظر بگیرد. و امثال این موارد تا هر روز ناچار به بررسی گزینه‌ها نباشیم. 🔸تصمیم‌های مهم را صبح بگیریم. یادمان باشد که هر چه از روز می‌گذرد، به «خستگی تصمیم» بیشتر نزدیک می‌شویم. این مطلب ادامه دارد... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
⭕️ خستگی از تصمیم(۳) 🔸 وقتی گزینه‌های انتخاب در تصمیم‌گیری زیاد باشد، «خستگی تصمیم» نیز بیشتر می‌شود. یکی از راه‌های مواجهه‌ منطقی با تعدد گزینه‌ها، این است که به‌جای آن‌که مثلاً ۱۲ گزینه را یک‌جا بررسی کنیم تا به یک گزینه برسیم، آنها را به چند گروه کوچک‌تر تقسیم کرده و مثلا سه تا سه تا بررسی کنیم تا به انتخاب نهایی برسیم. 🔸 وقتی دچار «خستگی ذهن» هستیم، تصمیم نگیریم؛ فرصتی به مغز دهیم تا خود را بازسازی کند. عوامل متنوعی موجب خستگی‌ ذهن می‌شود، تعدد تصمیم گیری، تعدد چالش‌ها و مشکلات پیش‌ِ رو ، نگرانی زیاد، کسالت و حتی خستگی جسمانی از جمله مهم‌ترین آنها است. 🔸 انسان‌های کمال‌گرا و افرادی که دچار افکار وسواس‌گونه‌ هستند، چون می‌خواهند بهترین عملکرد را داشته باشند، بیش از بقیه دچار خستگی تصمیم گیری می شوند. این افراد به سبب افکار خود، دچار خستگی‌های آزار دهنده‌تر شده و ممکن است به دلیل این خستگی، در نهایت بدترین انتخاب را بکنند تا از شر این کار طاقت‌فرسا که وقت زیادی از آنها گرفته، رها شوند! @ertebatmoaserdini .
⬛️ افسردگی همیشه در یک چهره‌ی غمگین و حالی گرفته، نمود پیدا نمی‌کند! گاهی حوصله‌ای‌ست که نداری، حرف‌هایی‌ست که نمی‌زنی، و خشمی‌ست که ناخواسته، سر ریز می‌شود. افسردگی گاهی تحرکی‌ست که نداری، تلاشی‌ست که نمی‌کنی و چشم‌هایی‌ست که گرایش و میل بی‌حدی به خوابیدن و فاصله گرفتنِ بی‌اختیار از جهان دارند. افسردگی گاهی اعتمادی‌ست که نداری، و وعده‌هایی‌ست که باور نمی‌کنی. افسردگی، رجعت بی‌ملاحظه‌ای‌ست به آدم‌های اشتباه، یا انحنای بی‌دلیلی که گاه و بی‌گاه، روی لب‌های آدمی می‌نشیند. افسردگی گاهی هیولای پنهانی‌ست در وجود آدم‌ها که وادارشان می‌کند بی‌ملاحظه بخندند، بی‌ملاحظه حرف بزنند، بی‌ملاحظه سکوت کنند و بی‌تفاوت باشد به خودشان، به دلخوشی‌های کوچکی که پشت درهای بسته، جا مانده‌اند و آدم‌های مهربانی که دوست‌شان دارند. افسردگی در هر آدمی، با آدمِ دیگری فرق می‌کند. 👤نرگس صرافیان @ertebatmoaserdini