امام علی - علیه السلام - فرمودند:
بخشش خدا، به اندازهی نیت انسان است.
غرر الحکم، ج ۲، ص ۴۸۸.
#امام_علی(ع)
#بخششخدا
#نیتانسان
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303
داستان یک مثل📚📚📚
حرف مفت نزن!
این مثل، داستانی تاریخی دارد. میگویند اولین خط تلگراف در ایران، در زمان میرزا ملکم خان ناظمالدوله و در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، در سال ۱۲۷۴ هجری قمری راهاندازی شد. این خط، به وسیلهی معلمان و شاگردان دارالفنون، ببن قصر گلستان و باغ لالهزار کشیده شد. تا مدتها، مردم عادی، نسبت به این پدیده بدگمان بودند و آن را باور نمیکردند و به خرافات و شیاطین نسبت میدادند.
وزیر تلگراف وقت، علیقلی خان مخبرالدوله، به خاطر جلب توجه مردم و از بین بردن ذهنیت غلط آنها، تصمیم گرفت یکی دو روز، تلگراف به صورت رایگان باشد و مردم هر چه را که میخواهند، به وسیلهی تلگراف، به هر جا که مایل باشند، مخابره کنند.
مردم، ابتدا با شک و تردید و بعد با خیال راحت، شروع کردند به حرف زدن و تلگراف فرستادن. آنها هر چه که به فکرشان میرسید، برای خویشان خود در تمام ایران، مخابره کردند و این حرفهای مفت یا رایگان، از حالت سلام و احوالپرسی و شوخی و طنز گذشت.
بعد از آن روزهای تلگراف مفت و مجانی، یک روز مردم دیدند که بالای در ادارهی تلگراف، تابلویی زدهاند که روی آن نوشته شده: از امروز به بعد، حرف مفت قبول نمیشود.
فوت کوزهگری، مصطفی رحماندوست، ج ۱، ص ۴۳۲.
#داستان_مثل
#حرفمفت
#مصطفی_رحماندوست
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303
همسفر
از دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی
بیا و پردهای در ساز من باش
رهایی را، پرِ پرواز من باش
ازین شب، تا به شهر صبح پوید،
چراغی در رهِ آواز من باش
هزارهی دوم آهوی کوهی، ص ۲۱۵.
#شب
#صبح
#چراغ
#شفیعیکدکنی
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303
یادبود شاعر 😂😂
به یادبود مرگ شاعر بزرگی، با تشریفات تمام، یک تابلوی بزرگ حاوی شرح حال او را، روی سردر منزلش نصب کردند. پس از تمام شدن تشریفات، دو نفر از مدعوین، با هم به طرف منزل میرفتند. یکی از آنان گفت: به نظر تو، اگر من هم بمیرم، تابلویی بالای در منزلم آویزان خواهند کرد؟
دومی گفت: بله، حتماً. پرسید: روی آن، چه چیزی خواهند نوشت؟ گفت: روی آن مینویسند: این خانه، اجاره داده میشود.
گنجینهی لطایف، گردآورنده م. فرداد، ص ۶۲ و ۶۳.
#طنز
#یادبودشاعر
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303
مکتبهای ادبی جهان📚📚📚
سمبولیسم یا نمادگرایی
یعنی به کار بردن سمبول یا نماد به عنوان یک نوع شیوهی بیان در هنر و ادبیات. این مکتب ادبی، در اواخر قرن نوزدهم، در شعر فرانسه و با اشعار شاعرانی چون شارل بودلِر، آرتور رَمبو، استفان مالارمِه و پُل وِرلِن به وجود آمد و سپس در سایر انواع ادبی، در ادبیات فرانسه و سایر کشورها نفوذ کرد.
پیروان نمادگرایی، معتقد بودند شاعر میتواند درون و ماورای دنیای واقعی را ببیند و وظیفه دارد به وسیلهی نمادها، آن دنیای ماورایی، یعنی واقعیت بزرگتر و جاودانهتر را نشان دهد.
در زبان نمادگرایان، کلمهها، معنی معمول و قراددادی خود را ندارند و اغلب ارتباط بین واژهها، از نظر هماهنگی و گاه تضاد و زیر و بم صداها، یعنی در حقیقت، موسیقی و لحن آنهاست.
دیگر اختصاصات این مکتب، عبارتند از:
۱ - نادیده گرفتن قواعد دستور زبان و قواعد شعری گذشته و کوتاه و بلند کردن مصراعها و ایجاد شعر آزاد.
۲ - فراوانی کاربرد حسّامیزی.
۳ - ارزش دادن بیش از حد به تصوّر و تخیّل برای درک حقیقت.
با تلخیص از تاریخ ادبیات جهان، دِهبزرگی، ص ۵۰۸.- ۵۱۲.
#مکتبهای_ادبی_جهان
#سمبولیسم
#نمادگرایی
https://eitaa.com/joinchat/3003253043Ce1ab333303