.
#طلیعه_محرم
#امام_رضا
🔖 منبر کوتاه | پنج توصیه امام رضا (ع) به عزاداران سید الشهدا (ع)
امام رضا (ع) در روایت شریفی ، ۵ توصیه را برای عزاداران اباعبدالله (ع) ذکر کرده اند :
«دَخَلْتُ عَلَى الرِّضَا (ع) فِي أَوَّلِ يَوْمٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ» ابن شبیب نقل می کند که در روز اول محرم خدمت امام رضا (ع) رسیدم . ایشان فرمودند :
« يا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ بَكَيْتَ عَلَى الْحُسَيْنِ حَتَّى تَصِيرَ دُمُوعُكَ عَلَى خَدَّيْكَ غَفَرَ اللَّهُ لَكَ كُلَّ ذَنْبٍ أَذْنَبْتَهُ صَغِيراً كَانَ أَوْ كَبِيراً قَلِيلًا كَانَ أَوْ كَثِيراً » : اولین توصیه برای عزادار ابی عبدالله را حضرت اینگونه معرفی می کنند : اى پسر شبیب! اگر بر حسین (ع) گریه كنى تا اشکهایت بر گونه هایت روان شود، خداوند هر گناهى که كردى از کوچک و بزرگ و كم و زیاد می آمرزد. خیلی مراقب باشید که بعد از آنکه در روضه اشک ریختید گناه نکنید ؛ زیرا گناهان قبلی شما آمرزیده شده و دوباره نباید دچار گناه شد . یکی از آثار روضه رفتن باید ترک گناه باشد .
اما دومین توصیه ی حضرت : «يا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَلْقَى اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَا ذَنْبَ عَلَيْكَ فَزُرِ الْحُسَيْنَ» : اى پسر شبیب! اگر میخواهی که خدا را ملاقات کنی در حالی که گناهى نداری ، به زیارت امام حسین (ع) برو . در باب زیارت امام حسین (ع) روایات بسیار زیادی نقل شده است . اگر توانایی زیارت کربلا را ندارید ، از همین راه دور زیارت بخوانید . حتماً سعی کنید در این دهه محرم ، خودتان را بیشتر به امام حسین (ع) نزدیک کنید ، بیشتر به حضرت توجه کنید .
توصیه ی سوم : « يا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَسْكُنَ الْغُرَفَ الْمَبْنِيَّةَ فِي الْجَنَّةِ مَعَ النَّبِيِّ ص فَالْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَيْنِ» : اى پسر شبیب! اگر میخواهی در غرفه هاى ساختهشده در بهشت با پیامبر و اهل بیتش (علیهم السّلام) ساكن شوى، بر قاتلان حسین (ع) لعنت بفرست. بسیاری از بزرگان ما در این دهه ی اول محرم زیارت عاشورا را همراه با صد لعن و صد سلام می خواندند و بر آن مداومت داشتند . اگر فرصت این کار را ندارید لااقل یک مرتبه روزانه لعن و سلام زیارت عاشورا را بخوانید .
امام رضا (ع) در ادامه فرمودند : « يا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ يَكُونَ لَكَ مِنَ الثَّوَابِ مِثْلَ مَا لِمَنِ اسْتُشْهِدَ مَعَ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ع فَقُلْ مَتَى ذَكَرْتَهُ يا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً » : اى پسر شبیب! اگر میخواهی ثوابی مانند ثواب کسانی که با اباعبدالله (ع) شهید شدند برای تو باشد، هر وقت به یادش افتادى بگو: «یا لَیتَنِی كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِیماً»: «ای كاش با آنها بودم تا به فوز عظیمى مى رسیدم» چقدر دلمان می خواست که این روزها با کاروان امام حسین بودیم و جان خودمان را فدای حضرت می کردیم . ای کاش ما هم در کربلا بودیم و در آغوش ارباب جان می دادیم . چه مقامی سراغ دارید که از این بالاتر باشد ؟
اما آخرین توصیه ی حضرت : «يا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَكُونَ مَعَنَا فِي الدَّرَجَاتِ الْعُلَى مِنَ الْجِنَانِ فَاحْزَنْ لِحُزْنِنَا وَ افْرَحْ لِفَرَحِنَا وَ عَلَيْكَ بِوَلَايَتِنَا فَلَوْ أَنَّ رَجُلًا أَحَبَّ حَجَراً لَحَشَرَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَعَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ» : ابن شبيب! اگر دوست دارى با ما در درجات عالى بهشت همراه باشى ، در اندوه ما اندوهگين و در خوشحالى ما ، خوشحال باش! این روزها باید حال و هوای شهر و خانه ی ما حال حزن و اندوه و عزاداری برای اهل بیت (علیهم السلام) باشد . فرزندان مان را با عشق به اباعبدالله (ع) بزرگ کنیم !
انشاالله به این توصیه های امام رضا (ع) عمل کنیم...
📚منبع : بحارالأنوار ، ج ۴۴ ، ص ۲۸۵
.
1403041801.mp3
33.6M
4_5796459490127647547.mp3
47.3M
🎙فـایل صـوتــی
سخنرانی|حجتالاسلام طباخیان
#محرم_۱۴۰۳ | #شب_چهارم
#هیئتمکتبالرضاعلیهالسلام
مسجدروحالله
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
. #مناجات_با_امام_زمان #بیانات_گفتاری #حضرت_حر اَلسَّلَامُ عَلَیکَ یَا رَحْمَةِ اللهِ الْوَاسِع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
[WWW.SARALLAH-ZN.IR]ma03041704.mp3
51.93M
🔊 عزاداری #شب_دوم_محرم الحرام ۱۴۴۶
📜 #سخنرانی : حجتالاسلام #مهدوی_ارفع
🗓 یکشنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۳
)
Sokhanrani_Shab_2_Moharam 1403-04-17 [mahdisalahshour.ir].mp3
23.97M
🎧 #شب_دوم_محرم الحرام ۱۴۴۶
📜 #سخنرانی:
استاد سیدحسین مومنی
📆 یکشنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳
Sokhanrani_Shab_3_Moharam 1403-04-18 [mahdisalahshour.mp3
16.39M
🎧 #شب_سوم_محرم الحرام ۱۴۴۶
📜 سخنرانی :
استاد سیدحسین مومنی
📆 دوشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۳
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
. #اشک_بر_امام_حسین عَبْدِ اللَّهِ بْنِ بُکَیْرٍ قَالَ: «حَجَجْتُ مَعَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیهال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.
#طلیعه_محرم
◾️چرا عزاداری امام حسین(ع) از روز اول محرم شروع میشود؟
1. امام رضا(ع) میفرماید: «از اول دهۀ محرم، حزن و اندوه در چهرۀ پدرم دیده میشد و حالت عزادار به خود میگرفت و روز دهم، روز مصیبت و گریۀ او بود» (امالی صدوق/128)
2. عزاداران با ده شب عزاداری، در واقع خود را برای حضور در غم بزرگ عاشورا آماده میکنند. اگر عزاداری از روز عاشورا شروع میشد ذکر مصیبتها خیلی دردناکتر و غیرقابل تحملتر میشد.
3. یک دهه عزاداری قبل از عاشورا میتواند موجب کسب توجه و سوز دل در روز عاشورا باشد. کسانی که دل غافلی دارند یا در اثر توجه به تعلقات دنیا احساس محبتشان به امام حسین(ع) کم شده، ده روز فرصت دارند تا در محافل عزاداری با شنیدن مواعظ و معارف دینی آمادگی لازم را کسب کنند تا مبادا در روز مصیبت بزرگ عاشورا بیاحساس و بیتوجه باشند.
4. و شاید حکمت آن این باشد که در واقع این عزاداری دهۀ اول محرم یک نوع اعلام آمادگی برای نصرت است تا صرف سوگواری، و گویی عزاداران به قصد یاری اباعبدالله الحسین(ع) از همان ابتدای محرم به خیمۀ اباعبدالله الحسین(ع) میروند که مولایشان را غریب نگذارند. به همین دلیل عزاداری دهۀ عاشورا رنگ و بوی حماسی دارد و دستههای عزا با علائم دستههای رزمی در میادین دیده میشوند. در حالی که عزاداری از عصر عاشورا و شام غریبان به بعد تنها رنگ و بوی غم به خود میگیرد و حتی رسم شده است از ظهر عاشورا به بعد بیرقها را به علامت شهادت اباعبدالله الحسین(ع) میخوابانند و دیگر برافراشته نگه نمیدارند.
📚منبع:کانال احادیث الطلاب
.
4_5798439710569272563.mp3
43.81M
#شب_پنجم
🔸#شب_پنجم_محرم #محرم_1403
📆 چهارشنبه ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۳
🔊 #سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سعیدی
Kashani-14030418-KodamHosayn-03-Hkashani_Com.mp3
39.98M
🎙 #سخنرانی_کامل
📋 کدام حسین علیه السلام؟ کدام کربلا؟ – فصل چهارم؛ قسمت سوم
📆 دوشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۳؛ مصادف با شب سوم محرم
▪️ هیئت محترم عبدالله بن الحسن علیهما السلام
🔸 در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️ وظیفه ی ما در برابرِ معصوم
▫️ اختیارات و افقِ دیدِ معصوم
▫️ اگر سلیقه ی اهل بیت سلام الله علیهم أجمعین را بفهمیم
▫️ دعوت به دین با عمل است
▫️ تشبیه های بی اساس
▫️ روضه و توسّل به حضرت رقیّه سلام الله علیها
#حامد_کاشانی 🎤
.
◾️ مشاهده تربت سیدالشهدا(ع) توسط پیامبر(ص)
ام سلمه میگوید: «پیامبر در خانه من بود و حسین(ع) هم پیش من قرار داشت. امام حسین(ع) نزدیک پیامبر(ص) رفت. من او را گرفتم، به گریه افتاد. او را رها کردم باز نزدیک پیامبر رفت، او را گرفتم. در این هنگام که جبرئیل(ع) بر حضرت رسول اکرم(ص) نازل شده بود به رسول خدا(ص) گفت»:
«ای محمد! آیا او را دوست میداری؟ به زودی امت تو او را خواهند کشت و اگر میخواهی مقداری از تربتی را که او در آنجا به شهادت میرسد به تو نشان دهم.» ناگهان پرهای خود را باز کرد و مقداری از تربت کربلا را به رسول خدا(ص) نشان داد، اشک رسول خدا جاری شد.
📚منبع
ترجمه الامام حسین(ع)، ابن عساکر، ص۲۴۵
#امام_حسین
#فضائل_امام_حسین
#مداحی_عالمانه
.