.
#شناخت_علمای_شیعه سالم_ماندن_بدن_مطهر_مرحوم_شیخ_کلینی_بعد_از_سال_ها
👈🏼 مرحوم #شیخ_یوسف_بحرانی در ترجمه مرحوم #کلینی، از مرحوم #سید_هاشم_بحرانی داستان عجیبی نقل کرده است:
🍃 یکی از علمای مورد اعتماد معاصر حکایت کرد که یکی از حاکمان بغداد، بنای قبر مرحوم کلینی را دید، [از همراهانش] پرسید که این قبر متعلق به کیست؟
گفتند: یکی از شیعیان.
فوراً دستور داد تا آن را تخریب و قبر را نبش کنند.
وقتی قبر را گشودند، ناگهان جسد صاحب قبر که در کفن پیچیده و سالم بود نمایان شد؛ در حالی که کودکی نیز کنار او آرمیده بود! با دیدن این صحنه، دستور داد تا قبر را بپوشانند و قبهای بر فراز آن بنا کنند.
📚 مراقد المعارف، ج۲، ص۲۱۷
🍃 اما بر اساس نوشته یکی از علما - گویا #سید_نعمة_الله_جزایری - سبب این مسئله چنین بوده:
وقتی حاکم وقت، شدت علاقه و اهتمام مردم به زیارت امام موسی کاظم (علیه السلام) را دید، از روی تعصب، تصمیم به تخریب قبر مطهر امام گرفت و گفت:
اگر چنان باشد که شیعیان گمان می کنند، هم اکنون او (امام کاظم عليهالسلام) در قبر وجود دارد و اگر چنین نباشد، مردم را از زیارت ایشان منع میکنیم.
به او گفتند: قبر محمد بن یعقوب کلینی، یکی از علمای بزرگ و مشهور شیعه، در همین نزدیکی است. [برای آزمودن عقیده شیعیان] می توانی قبر او را تخریب کنی.
وقتی قبر کلینی را شکافتند، با کمال تعجب بدن مطهرش را دیدند که گویا تازه دفن شده است.
بههمین سبب دستور داد تا بارگاهی بر فراز آن احداث کنند [و از جسارت به مضجع شریف امام کاظم (علیه السلام) منصرف شد].
📝 کتاب کافی ارزشمند ترین کتاب اسلامی و نفیس ترین کتاب شیعه است و شامل ۱۶ هزار و ۱۹۹ حدیث است که طی سه قسمت اصول، فروع و روضه تدوین شده است .
📝 آرامگاه شیخ کلینی در باب الکوفه در بغداد، در ناحیه شرقی رود دجله کنار پل قدیم بغداد و زیارتگاه مسلمانان است.
📝 گفتنی است ۱۹ اردیبهشت به نام بزرگداشت شیخ کلینی نامگذاری شده است.
🔆 #امام_زمان
.
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
. بعد از محبت و قبول ولایت اهلبت و اعلام برائت از دشمنان اهلبیت، همه تلاش ما برای شرکت در عزای حسین
.
یَا مَنْ لا تَنْفَعُ الشَّفَاعَةُ إِلا بِإِذْنِهِ
شفاعت را باید از اینجا با خود ببرید، و به قدری که با انسان کامل یعنی امام عصر (عج) سنخیت دارید به همان اندازه از شفاعت بهره مندید و با قرآن و عترت پیوسته اید. پس هم قرآن شفیع است و هم عترت، و ممکن است که شخص شفیعی هم شفیع جمعی شود. عاقل را اشاره کافی است.
استعداد افراد را با علم می توان شکوفا کرد، لذا فرموده اند: شفاعت ما به کسانی که قابلیت پیدا نکرده اند و در دنیا خود را ضایع ساخته اند نخواهد رسید.
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
.
.
مظلومِ مقتدر
ظلم از هر کس که سر زند محکوم است
پایان ستم حقیقتی محتوم است
اما بیش از همیشه در این ایام
جمهوری اسلامی ما مظلوم است
✍🏻 #یوسف_رحیمی
🏷 #ایران اسلامی | #حوادث_اخیر
🇮🇷
.
بصیرت به چه معناست و بصیر کیست؟
صُمٌّ بُكمٌ عُميٌ فَهُم لا يَرجِعونَ﴿۱۸﴾
آنها کران، گنگها و کورانند؛ لذا (از راه خطا) بازنمیگردند
سوره مبارکه البقرة آیه ۱۸
بصیرت به چه معناست و راه دست یابی و حفظ آن کدام است؟
بصیرت یا بینش، نوعی دید درونی است که با دید چشم ظاهری، متفاوت است و اصلاً با چشم یا اندام های ظاهری بدن، قابل دریافت نیست. بصیرت، قوّه و نیرویی قلبی است که به مدد نور الهی، پدید آمده، حقیقت و باطن امور را - چنان که هست - در می یابد. با دید بصیرت، انسان، درست را از نادرست و حق را از باطل، به آسانی تشخیص می دهد.
اهل بصیرت با امداد نیروی قدسی که به آنها عطا شده، می شنوند؛ می اندیشند؛ نگاه می کنند؛ می بینند و از عبرت ها، بهره می گیرند و آن گاه راه های روشنی را می پیمایند و بدین ترتیب، از افتادن در پرتگاه ها و لغزش گاه ها در امان می مانند.1 در واقع، بصیرت و بینش، نوری درونی است که شخص با آن نور، در میان مردم، زندگی می کند؛ چنان که قرآن کریم فرموده است: «وجَعَلنا لَهُ نُوراً یمشِی بِهِ فِی النّاسِ».2 انسان به سیر بصیرت، راه را از بی راهه و حقیقت را از امر غیرحقیقی، باز می شناسد و نیز درگرفتن اطلاعات و داده ها، درست گزینی می کند و نیز در ارائة نظر و رأی، درست گویی می کند و به فرمودة امام علی علیه السلام، آن که بصیرت و بینش نداشته باشد، رأی او، نادرست و بی ارزش است.3
بصیرت، نوعی به کارگیری عقل در مسیر هدایت انسان و استفاده از روشن گری آن است. قرآن کریم با ترغیب به بینا کردن دل ها با نور عقل، آنهایی را که از این نیرو استفاده نمی کنند، کوران واقعی معرفی می کند. خداوند می فرماید: آیا در زمین سیر نمی کنند؛ تا صاحب دل هایی گردند که بدان تعقل کنند و گوش هایی که بدان بشنوند؟ پس همانا چشم ها کور نمی شوند؛ بلکه دل هایی که در سینه ها جای دارند، کور می شوند.4
چه بی فایده است دیدة سر، هنگامی که دیدة دل، نابینا باشد. امام علی علیه السلام در این باره فرموده است: «هرگاه دیدة بصیرت، کور باشد، نگاه چشم، سودی ندهد».5
آن کس که دیدة بصیرت دارد، نگاه هایش به سوی خوبی ها کشانده شده، از بدی ها دور داشته می شود. دارندة بصیرت و بینش درونی، پیش از آن که در پی عیب های دیگران باشد، عیب های خود را می جوید و می بیند و از گناهان و خطاهای خود، دست می شوید. او می داند که دیدة کور داشتن، بهتر از دل کور داشتن است، بنابراین، دیده بر نارواها بسته، گوش را از شنیدنی های ناروا و پا را از رفتن به جایگاه های ناپسند و دست را از انجام کارهای ناشایسته و دل را از خطور گناه و اندیشه را از هر چه غیر خداست، پاک می کند.
کسانی که با دیدة بصیرت به عالم و عالمیان می نگرند، از هر عاملی که موجب نابینایی دیدة بصیرت و کوری آن می گردد، پرهیز می کنند. اینان از غفلت ها و عوامل ایجاد غفلت، دوری می ورزند؛ زیرا امام علیعلیه السلام فرموده است: «دوام یافتن غفلت، موجب کوری بصیرت می گردد».6
کسی که بصیرت الهی نصیبش شده است، محبت دنیا را از دلش خارج می سازد. امام علی علیه السلام فرموده است: «به خاطر دنیادوستی، قلب ها از نور بصیرت، کور گشته اند».7
پی نوشت ها:
1. ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، ج 9، ص 158.
2. انعام، آیة 122.
3. غررالحکم و دررالکلم، ح 6548.
4. حج، آیة 46.
5. غررالحکم و دررالکلم، ح 9972.
6. همان، ح 5146.
7. همان، ح 4878.
#ایران اسلامی با بصیرت زنده است
.
Tasharof Khadem madrese_۲۰۲۲_۱۰_۱۹_۰۸_۴۲_۲۸_۱۰۳.mp3
4.93M
#داستان_تشرف خدمتکاری که توسط #امام_زمان سلام الله علیه، برای یاری برگزیده شد.
▫️خدمتِ کویِ تو باشد افتخار انبیا...
#کرامات
. تشرف_علامه_حلی_به_محضر_مبارک_امام_عصر_ارواحنا_فداه
👈🏼 آقا سید محمد صاحب کتاب مفاتیح الاصول، نقل میکند:
علامه حلی در یکی از شبهای جمعه تنها به زیارت سیدالشهدا علیه السلام میرفت. ایشان بر حیوانی سوار بود و تازیانه ای در دست داشت. در بین راه شخصی پیاده در لباس اعراب به ایشان برخورد کرد و با ایشان همراه شد. در بین راه شخص عرب مساله ای را مطرح کرد.
🍃 علامه حلی فهمید که این عرب مردی عالم است و با اطلاع و بلکه کم نظیر. لذا بعضی از مشکلاتش را از ایشان سوال کرد تا ببیند چه جوابی میدهد با کمال تعجب دید ایشان حلال مشکلات است.
خلاصه متوجه شد که این شخص علامه ی دهر است. زیرا تا به حال کسی را مثل خودش ندیده بود. تا جاییکه در بین سوالها، مسالهای مطرح شد که نظر آن شخص با علامه حلی متفاوت بود. علامه قبول نکرد و گفت: این فتوا بر خلاف اصل و قاعده است و دلیل و روایتی که مستند آن شود نداریم.
🍃 آن جناب فرمود: دلیل این حکم، حدیثی است که شیخ طوسی در کتاب تهذیب آورده. علامه گفت: چنین حدیثی در تهذیب نیست.
آن مرد، فرمود: آن نسخه از تهذیب را که تو داری از اولش فلان مقدار ورق بشمار در فلان صفحه و فلان سطر حدیث را پیدا میکنی.
🍃 علامه با خودش گفت: شاید این شخص مولای عزیزم حضرت بقیه الله الاعظم می باشد.
برای اینکه برایش معلوم شود در حالیکه تازیانه از دستش افتاد، پرسید:
آیا ملاقات با حضرت صاحب الزمان علیه السلام امکان دارد یا نه؟ آن شخص وقتی این سوال را شنید خم شد و تازیانه را برداشت و با دست خود در دست علامه گذاشت و فرمود:
چطور نمیتوان دید در حالیکه الان دست او در دست تو است؟
🍃 همین که علامه این کلام را شنید بی اختیار خودش را از بالا بر پاهای مبارک امام انداخت تا پای مبارکشان را ببوسد که از شوق زیاد بیهوش شد.
🍃 وقتی به هوش آمد کسی را ندید و افسرده شد. بعد از آنکه به خانه برگشت کتاب تهذیبش را نگاه کرد و حدیث را در همان جایی که آن بزرگوار فرموده بود، پیدا کرد و در حاشیه ی کتاب تهذیب خود نوشت:
این حدیثی است که مولای من صاحب الامر علیهالسلام به من خبرش را دادند.
📚 برکات حضرت ولی عصرعجل الله فرجه، ص۱۲۳
#کرامات #امام_زمان
.
.
#حضرت_معصومه دختر امام حسن ؟
ببخشید چرا در زیارتنامهٔ بانو فاطمهٔ معصومه سلام الله علیها ، آمده : السلام علیک یا بنت الحسن و الحسین ع؟
مادر امام باقر علیه السلام زن مجلّله و مکرّمه ای است بنام فاطمه و کنیه اش ام عبدالله، او دختر امام حسن مجتبی علیه السلام است، بنابراین چون جدّ پدری امام باقر، حضرت امام حسین علیه السلام است و جدّ مادری آن حضرت امام مجتبی علیه السلام، لذا به امام باقر می گویند هاشمی از دو هاشمی و علوی از دو علوی و فاطمی از دو فاطمی و یا فرزند دو برگزیده.
.
آن حضرت اولین مولودی است که هم از نسل امام حسن است و هم از نسل امام حسین علیهماالسلام و چون بقیه امامان دوازده گانه شیعه از اولاد امام باقر علیه السلام اند بنابراین همه آنها هم حسنی هستند و هم حسینی، صلوات الله علیهم اجمعین.
#پرسمان
.
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
. #حضرت_معصومه دختر امام حسن ؟ ببخشید چرا در زیارتنامهٔ بانو فاطمهٔ معصومه سلام الله علیها ، آمده :
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا