#یادداشت
#شهاب_دین
شهاب الدین یک کتاب ۲۱۶ صفحه ایی از زندگی یکی از مراجع تقلید است
آیت الله مرعشی نجفی .
خوانش آن با داستان پردازی زیرکانه خانم باقری دل نشین تر شده
شما یک کتاب ۲۰۰ صفحه ایی از زندگی ۹۶ ساله کسی را می خوانید که کل عمر اش را به پاکی زندگی کرد .
کسی که هیچ گاه مستطیع نشد و هیج گاه خانه کعبه را ندید
کسی که همسرش به خاطر فقر او را ترک کرد
شما داستانی کوتاه از زندگی بلندی کسی را می خوانید که رنج های بسیاری کشید تا ورق به ورق کتابخانه ایی که الا به نام ایشان در قم هست جمع آوری شود
متن کتاب روان هست ولی داستان زندگی به آن میزان روان نیست
چه شب ها که به گفته خودشان نفت نبود و برای یادداشت برداری تا صبح در مستراح ماند
و از نور چراغ آنجا استفاده کرد
و چه روز هایی که گرسنگی کشید تا بتوانند کتابی به کتاب های اسلام اضافه کند .
به درستی که شهاب الدین برازنده ترین نام برای ایشان بود
به درستی که دنیای اسلامِ غریب و عزیز چقدر به این ستاره های درخشان احتیاج دارد
شما در گذر داستان تنها زندگی یک پیرمردِ مرجع ِ تقلید شیعی را نمی خوانید
از سختی های صاحبه خانم مادرشان هم می خوانید آن بانوی که در سرمای سال های ۱۲۷۰ هجری شب و نصف شب از خواب بیدار می شد ،طهارت می گرفت تا کودکی بی وضو شیر نخورد
از پدری می خوانید که از زمانی که فرزند نداشت نیت این را داشت که فرزندی خدا به اون عطا کند که برای اسلام مفید باشد
شما در کنار همه اینا می خوانید که چقدر با نیت کار کردن و هدف داشتن مهم هست
و لقمه پاک و شیر پاک مهم تر
مگر نه اینکه شهاب الدین مدت های طولانی ایی را بدون پدر و مادر و در تنهایی و با سلامت کامل زندگی کرد
مگر نه اینکه تا اواخر عمر به یاد پدر و مادری بود که در جوانی از دست داده بود
قطعا به خاطر همین نیت های پاک و رنج و سختی های آقا سید شهاب الدین بوده که هنوز بعد گذشت بیش از ۳۰ سال از وفاتشون زندگی نامه ایشان زنگار های قلبی ها را جلا میدهد و فکر و روح آدمی را به خدا نزدکی تر می کند .
کتاب شهاب الدین از اون دست کتاب هایست که مناسب من بود
و
مناسب همه آدم هایی هست که در شلوغی زندگی هر چند وقت یکبار یاغی می شوند
آنها می توانند افسار خود را به دست کتاب بدهند
خود را به جای شهاب بگذرانند و ببیند آنها برای این دینی که با رنج آدم های بسیاری به دست شان رسیده چه کردنند
شاید توانستند با ادله ی محکم تری آن را نفی کنند یا بکوبند
#به_قلم_شما
#سارا_صادقی ✍️🌸
📚 @hamkhaniketab
#یادداشت_کتاب
#شهاب_دین
اهل فن در معنی نام شهابِ نجوم فرموده اند :
خطی نورانی و درخشنده در آسمان یا همان ستاره دنباله دار، ستاره ای درخشان با زیبایی خیره کننده و عمری کوتاه.
شهابِ دین اما مرحوم آیت الله مرعشی نجفی ست که چون ستاره ای در آسمان دین درخشید و نورش، طریق وصل را به جویندگان راه حق نشان داد.
کتاب شهاب دین ،اثری مؤثر از نویسنده ای توانمند است. نویسنده ای که دست خواننده را در دست شهاب ٩۶ ساله گذاشته و با مفهوم عرض وبرکت عمر به خوبی آشنا میکند.
مرور زندگی شخصیت بزرگی چون آیت الله مرعشی نجفی از قبل از تولد تا زمان وفات و گنجاندن وصیت نامه مرحوم در لابلاي کتاب در کنار روان بودن متن و تکیه بر مستندات، خواندن شهاب دین را بر هر طالب معرفتی واجب کرده است.
با خواندن بخش هایی از کتاب، مانند شدت فقر و گرسنگی مرحوم مرعشی، عرق شرم بر پیشانی خواننده مینشیند و اطراف را میپاید که مبادا رندی مچش را بگیرد و بگوید : فلانی! چگونه ای؟
شهاب دین ، بااینکه داستان است اما میتوان از آن به عنوان کتاب تاريخ، اخلاق، زندگی، راهنمای زناشویی، تربیتی و اعتقادی هم بهره برد.
دیدن ستاره ی دنباله دار هر آدمی را به وجد میآورد.
و بیننده چنان مجذوب زیبایی آن میشود که تا به خود بیاید عمر ستاره تمام شده است و تازه بعد از آن است که میتواند از زیبایی آن برای بقیه تعریف کند.
و خواننده ای که در طول خواندن کتاب چنان مجذوب شخصیت گیرای مرحوم مرعشی میشود که گذر زمان را احساس نمیکند و تازه بعد از اتمام کتاب است که میتواند آن را به بقیه معرفی کند.
شاید بتوان در کارنامه نویسنده، شهاب دین را شهاب باقری نام نهاد.
کاش ما هم، در آسمان دین ، شهابی شویم.
#به_قلم_شما
#علی_از_خاک ✍️🌸
📚 @hamkhaniketab
بسم الله
بریدهای از کتاب:
در چین، نیاز پدر و مادرها را به یک بچه کاهش دادهاند. ولی این نه وضع والدین را بهتر کرده و نه بچهها را. الآن میلیونها والد خشمگین وجود دارد که مضطرب و هیستریک پشت سر یک پسر میدوند که خودش را امپراطور تصور میکند. کشور به سازنده متکبران تحت مراقبت روان پریشان تبدیل خواهد شد.
مادام مینگ مادر ده فرزندی است، که دولت تنها تولد یکی از آنها را به شهروندانش اجازه میدهد. اما او...
حقیقتا چگونه ممکن است در کشوری که تولد بیش از یک فرزند، جرم است، او ده فرزند زاییده باشد؟
فکر میکنم، در کشور چین، تنها یک انسان خوشبخت وجود دارد و او مادام مینگ است. اما در کل دنیا چطور؟
مادام مینگ آنقدر وجوه انسانی دارد که آرزو میکنی ای کاش مانند او در زندگیت بسیار ببینی و دقیقاً همین ویژگیها است که داستان را پیش میبرد. زنی هزاران کیلومتر آنطرف تر که تو را مسحور خودش و داستان زندگیش میکند..
داستان تنهایی بشر، تنهایی خودخواستهای که، خود، به جبر بر خود تحمیل کرده است...داستان سلسلهواری که داخل در دوری باطل شده است، انسانهایی که خود را امپراطور تصور میکنند و متکبرانه، خود را میبینند و سالها بعد پدر یا مادر میشوند و مجدداً امپراطوری جدید میزایند. بدون اینکه از این دور باطل، تناقضش را فهم کنند.
تناقضی که نتیجهاش جز تنهایی بشر نیست، تنهایی و شاید روزی انتحار..
پ.ن: اریک امانوئل اشمیت، نویسندهای که او را با «اسکار و خانم صورتی» میشناختم. از این به بعد با «مادام مینگ و ده بچه نداشتهاش» میشناسمش.
#معرفی_کتاب
#به_قلم_شما
#امیررضا_سعیدی_نجات
#نوجوان
@hamkhaniketab
🛑 مهجوریت...
🔺مهجوریت و مظلومیت یعنی این...
اینکه جوانان مملکتمان با آثار #مشاهیر و #اندیشمندان #وطن ، بیگانه باشند ولی آثار و نظریات #دشمنان_بشریت✡ و #صهیونیست جهانی بنام #علم_روز_دنیا بدون هیچ #جواب قاطع از مراجع علمی و برگرفته از مبانی تمدن و فرهنگ غنی #ایرانی_اسلامی به #حراج گذاشته شود...
🔺کتاب انسان خردمند نوشته یک صهیونیست متعصب که در سرزمین های اشغالی در دانشگاه های اسرائیل در حال تدریس است به راحتی بفروش میرسد و نگاه صرف ماتریالیستی را اشاعه و به توجیه داروینیسم میپردازد این درحالی است که اکثر کتب و آثار قلمی شهید مرتضی آوینی بسیار گمنام و مهجورند؛ آثاری همچون کتاب توسعه و مبانی تمدن غرب که با استدلال های قوی نسبت به روشنگری در زمینه نهایت اضلال دستگاه فلسفی غرب به قلم آن شهید بزرگوار نگاشته شده ...
🔺امید آنکه نیروهای جوان جبهه انقلاب به بسط و گسترش افکار اندیشمندان دغدغهمند و انقلابی همچون شهید آوینی همت گمارده و با جهاد تبیین از بسط افکار شبهه ناک در جامعه جلوگیری نماید ...
#جهاد_تبیین
@hamkhaniketab
✳️ «منظومه فکری امام» در محاق فراموشی
✍️ شاهد عینی
1️⃣ حلقه مطالعاتی مسائل تربیتی در منظومه فکری مقام معظم رهبری، گروه مطالعاتی طرح کلی اندیشه اسلامی در منظومه فکری آیت الله خامنه ای، حلقه مطالعاتی اندیشه های آیت الله مصباح، همایش بینالمللی اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری و... امثال این حلقه ها و گروهها را در جمع های حزب اللهی، در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی زیاد می بینیم اما جایی ندیدم یا به ندرت جایی دیدم که حلقه ای هم برای مطالعه یا بررسی «منظومه فکری حضرت امام» ایجاد شده باشد یا کار شود. در سال های اخیر متاسفانه خواسته یا ناخواسته منظومه فکری امام در محاق فراموشی رفته است و کسی صحیفه امام را نمی خواند و خیلی ها هم اصلا نمی شناسند حتی بسیجی ها و حزب اللهی ها.
2️⃣ بچه حزب اللهی های امروز متاسفانه بجز چند کلمه یا چند جمله کوتاه و ناقص = که آنها را هم معمولا مثل چماقی برای زدن بر سر مخالفان سیاسی و جناجی استفاده می کنند- چیز زیادی از منظومه فکری امام نمی دانند. شاید با کمی اغماض این تقسیم بندی را بشود ارائه داد: حزب اللهی های دهه ۶۰ هم امام را دیدند و هم امام را خواندند که شهدا و بچه های جبهه از جمله آنها بودند. حزب اللهی دهه ۷۰ امام را ندیدند اما امام را می خواندند. اما حزب اللهی های دهه ۸۰ و ۹۰ نه امام را دیدند و نه متاسفانه امام را می خوانند، یا خیلی کمتر می خوانند.
3️⃣ آثار امام به طور کلی دو دسته اند: 1- آثار تخصصی فقهی، فلسفی و عرفانی که شاید ابتدا کمی سخت خوان باشد اما این آثار برای اهلش است و لازم نیست همه حزب اللهی ها آنها را بخوانند. 2- آثار عمومی که اتفاقا بسیار ساده و روان است، چون امام این مطالب را برای مردم عادی بیان می کرد. آثاری مثل مجموعه 22 جلدی «صحیفه امام»، «آداب الصلاه»، «چهل حدیث»، «تفسیر سوره حمد»، «نامه های عرفانی امام به سیداحمد» و غیره. مجموعه 22 جلدی «صحیفه امام» شامل سخنرانی ها، پیام ها، نامه ها و مصاحبه های امام در قبل و بعد از انقلاب است. این مطالب را امام برای عادی ترین مردم بیان کردند و اصلا مگر می شود ساده تر و راحت تر از این به فارسی حرف زد.
4️⃣ مطالعه آثار دیگر شخصیت ها و استفاده از اندیشه های آنها عیبی ندارد اما حزب اللهی ها حتما باید قبل از هر چیز دست کم یک دور کامل و با دقت «صحیفه امام» را مطالعه کنند. گاهی دیده می شود که برخی نهادها و مراکز دولتی یا فرهنگی، دوره هایی با عناوین مختلفی مثل بررسی سیره و وصایای امام برگزار می کنند. نمی خواهم کلا این دوره ها را نفی کنم اما این دوره ها چون محدود است علاوه بر مزایایش، آسیب هایی هم دارد. از جمله آسیب های مهم این گونه دوره ها آن است که امام با واسطه به بچه حزب اللهی ها معرفی می شود. یعنی امام را کم و زیاد یا بزرگ و کوچک می کنند. مثلا یک یک بخش را می گویند و دهها بخش دیگر را نمی گویند، یک نامه امام را می خوانند و دهها نامه دیگر را نمی خوانند، بخشی را بزرگ می کنند و بخشی را کوچک، بخشی را حذف و بخشی را اضافه می کنند. این گونه معرفی ها، به نوعی تحریف امام است هر چند که این کار ناخواسته یا ناآگاهانه باشد. به هر حال در بهترین حالت در این دوره ها، امام را ناقص و ابتر معرفی می کنند. بچه حزب الله ها حتما باید خود متن صحیفه امام را بخوانند تا بدون واسطه و مستقیم با سیره و شخصیت و منظومه فکری امام آشنا شوند. چرا که واسطه ها (از جمله همین شارحان یا دوره برگزار کنندگان) ممکن است بسیار فریبنده و گول زننده باشند و بهترین حالت این است که شما را با واسطه با امام آشنا کنند واسطه هایی که معلوم نیست خودشان چقدر با منظومه فکری امام منطبق باشند.
5️⃣ پس چه باید کرد؟ هر کس که می خواهد امام واقعی را بشناسد باید آثار خود امام را بخواند. باید نهضت «صحیفه خوانی» راه اندازی کنیم. «صحیفه امام» باید جزو کتاب های بالینی حزب اللهی ها باشد. لازم هم نیست حتما در دوره خاصی شرکت کنیم و یا یکباره همه این مجموعه را از ابتدا تا انتها بخوانیم بلکه باید پیوسته به آن مراجعه و آن را مطالعه کنیم و با آن مانوس باشیم. مطالب این مجموعه بسیار ساده و روان است و هیچ نیاز به توضیح و مربی و استاد ندارد. همچنان که مردم عادی سخنرانی های امام را می فهمیدند قطعا ما هم آن را می فهمیم. بچه حز اللهی ها «صحیفه خوانی» را باید تکلیف خود بدانند. اگر می خواهیم انقلاب اسلامی را بشناسیم باید امام را بشناسیم و اگر می خواهیم امام را بشناسیم باید آثار او را مستقیم و بدون واسطه بخوانیم. ارتباط مستقیم و بدون واسطه امام و نسل های بعدی بچه حزب اللهی ها نباید قطع شود. نباید بین امام خمینی و نسل های بعدی نیروهای انقلابی فاصله فکری و فرهگی بیفتد. قطع ارتباط مستقیم و فاصله افتادن بین امام و نسل های بعدی نیروهای انقلابی و حزب اللهی ها بسیار خطرناک است و آنها را با مشکل هویتی روبرو می کند.
6️⃣ «آداب الصلاه» و «چهل حدیث» باید کتاب های اخلاقی و خودسازی بچه حزب اللهی ها باشد و به عنوان یک ضرورت مدام آنها را بخوانند. ضمن این که «صحیفه امام» نیز فقط شامل مباحث سیاسی نیست؛ بلکه این اثر، مجموعه ای غنی از مباحث معارفی، اعتقادی، اخلاقی، تاریخی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی عرفانی است که بسیار خواندنی است. وقتی سرچشمه هست، آب را باید از سرچشمه نوشید. هر کسی که ادعای حزب اللهی یا انقلابی بودن دارد حتما باید این دو سه کتاب و این مجموعه را بخواند. حزب اللهیهای امام ندیده و امام نخوانده چگونه حزب اللهیهایی خواهند بود؟
7️⃣ همانظور که منظومه فکری امام، موجب پیروزی انقلاب اسلامی شد؛ بقا و تداوم نظام جمهوری اسلامی نیز با احیا و استمرار منطومه فکری امام ممکن است. حفظ نظام تنها با منظومه فکری امام امکان پذیر خواهد بود./
پنج شنبه ۹ آذر ۱۴۰۲
#یادداشت
#علی_نورآبادی
@hamkhaniketab
#یادداشت_کتاب
#شهاب_دین
کتابخانه از مکانهای مورد علاقه من است. از جاهایی که به برکت اضافه شدن اتاق بازی کودکان از تفریحات سالم من و فرزندانم شده است.
در مورد آیت الله مرعشی و کتابخانه اش و زحماتی که برای جمع آوری کتب آن کشیده، شنیده بودم اما در مورد جزئیات آن چیزی نمیدانستم حتی تا به حال در سفرهایم به قم، به این کتابخانه نرفته بودم.
کتاب شهاب دین نوشته خانم زهرا باقری زندگینامه آیت الله سید شهاب الدین مرعشی است. کتاب با نثری روان و جذاب به رشته تحریر درآمده است.
نحوه روایت این نویسنده جوان خوش قلم و مواجهه اش با زندگی آیتالله مرعشی برایم جدید و جذاب بود. کتاب با مرگ آیت الله و ورود او به عالم دیگر آغاز میشود و تمام زندگی ایشان از قبل تولد تا مرگ توسط خود ایشان مرور میشود. در لابلای روایت داستانِ زندگی این عالم بزرگوار، پسرشان در حال خواندن وصیتنامه پدرشان و آماده سازی مراسم تدفین هستند.
زحمات طاقت فرسای آیت الله مرعشی برای جمع آوری کتب خطی و جلوگیری از، به دست نااهلان افتادن این کتب نفیس یا از بین رفتن آثار بزرگان تحسین برانگیز است. اینکه نماز و روزه استیجاری بگیری تا کتابهایی را بخری که بعدا برای استفاده اهلش وقف کنی کاری بس ستودنی است.
تصور میکنم لحظات نابِ بودن در کتابخانه، و با لذت کتاب خواندنِ خودم و کودکانم را چقدر مدیون ایثارگری مرعشی ها هستیم.
ذکاوت، شجاعت و تلاش مراجع تقلیدی چون آیت الله مرعشی تاثیر بسزایی در تاریخ ایران داشته است.
حس ناب ارادت ایشان به بانوی آب و آیینه، حضرت فاطمه معصومه(س) در جای جای کتاب موج میزد و به من گوشزد میکرد در پناه کسی هستیم که همیشه و همه جا هوای ما را داشته و دارد.
#به_قلم_شما
#ریحانه_نعمتی ✍️🌸
📚 @hamkhaniketab
مولای من
هر روز صبح که از خواب برمیخیزم
رو به قبله میایستم
و دست بر سینه میگذارم و میگویم:
" السلام علیک یا ابا صالح المهدی " ..
و وقتی به این فکر میکنم
که خدا جواب سلام را واجب کرده است
قلبم از ذوق از جا کنده میشود ..
#سلام_امام_مهربانم ❤️
#عزیزترینم ✨️
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج 🕊
#قرار_عاشقی #جمعه 🪵🍂
📚 @hamkhaniketab
بسم الله
جز وصل تو دل به هر چه بستم توبه
بی یـاد تو هـرجـا که نشستم تـوبه
این کتاب را نباید یکجا بخوانید، باید ذره ذره نوش جان کنید...
گاهی که دلتان میگیرد یا هوس زیارت میکنید این کتاب را باز کنید، یک حدیث بخوانید و مست شوید...
پیشنهاد: نیت کنید، هر شب جمعه یک حدیث بخوانید، قصد زیارت کنید و از همان جایی که هستید، زائر شب جمعه معشوق شوید...
#معرفی_کتاب
#به_قلم_شما
#امیررضا_سعیدی_نجات ✍️🌸
📚 @hamkhaniketab
#معرفی_کتاب
#شهید_سید_حسن_مدرس
🇮🇷 شهید آیت الله سید حسن مدرس: چهره مصلح شهیر و نماینده روحانی پاکدست و برجسته مجلس شورای ملی وقت در اواخر حکومت قاجار و اوایل دوره استبدادی رضاخانی
📖 ۱. تنها در محراب: برگهایی از زندگی شهید آیت الله سید حسن مدرس
📖 ۲. حکایت مرد تنها: زندگینامه داستانی آیت الله سید حسن مدرس
📖 ۳. "پیرمرد و صندلی" روایت زندگی شهید مدرس
📖 ۴. چای خوش عطر پیرمرد؛ داستان هایی از زندگی شهید سید حسن مدرس
📖 ۵. گنجینه خواف (مجموعه درس ها و یادداشت های روزانه شهید سیدحسن مدرس در تبعید)
#بسته_کتاب
#شهید_مدرس
#شهید_مبارزه_با_استعمار
#سالروز_شهادت
@hamkhaniketab